Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα.

Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα.

Δημοσίευση από Ermis » Παρ 20 Απρ 2012, 16:55

Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα

Η συνειδητοποίηση ήρθε πριν λίγα χρόνια και με βάρεσε σα χαστούκι: κατάλαβα ότι δε μ’ αρέσει η Ελλάδα. Τόσο απλά. Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν όταν κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια από αυτά που θεωρούσα κακώς κείμενα: κατάλαβα ότι η Ελλάδα αρέσει στους Έλληνες. Άρα, το λάθος είμαι εγώ.

Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν νιώθω καν Ελληνίδα τέτοιας Ελλάδας. Ποια Ελλάδα να υπερασπιστώ και με ποια Ελλάδα να ταυτιστώ; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να δίνει φακελάκι; Με την Ελλάδα που κυκλοφορεί στο δρόμο λες και είναι μόνη της; Με την Ελλάδα που λατρεύει τα 100 ντεσιμπέλ; Με την Ελλάδα που φυσάει τον καπνό της στα μούτρα του απέναντι; Με την Ελλάδα που παραβιάζει όποιο νόμο γουστάρει; Με την Ελλάδα που δικαιολογεί την παρανομία; Με την Ελλάδα που νιώθει ανώτερη από τους «ξένους»; Με την Ελλάδα που καμαρώνει επειδή κατασκεύασε κάτι ελεεινής ασχήμιας χωριά; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να απλώνει ξαπλώστρες στις άλλοτε πανέμορφες παραλίες; Με την Ελλάδα που θεωρεί φυσιολογικό να πηγαίνει σε απίθανης αρπαχτής κλαμπ και καφέ και να παρακαλάει κάτι άθλιους φουσκωτούς τύπους της νύχτας να μη φάει πόρτα; Με την Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να διοριστεί χωρίς μέσο; Με την Ελλάδα που φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλειά της; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε μπουζούκια και μπαρ και μετά να οδηγεί μεθυσμένη; Με την Ελλάδα που πιστεύει «Και τι έγινε που έπιασαν τους Καραμπέρηδες; Αυτοί είναι το πρόβλημα;»; Με την Ελλάδα που απαιτεί να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα» αλλά εξαιρεί τον εαυτό της από την επιστροφή; Με την Ελλάδα που διεκδικεί το δικαίωμά της να εξακολουθήσει να λειτουργεί κουτοπόνηρα; Με την Ελλάδα που πάσχει από έλλειψη φιλοδοξίας;

Όχι, δεν είμαι αγία. Όλα τα παραπάνω, τα απορρίπτει ο «ενήλικος» εαυτός μου. Ο «ανήλικος», έχει υπάρξει μέρος αυτού που τώρα απορρίπτω. Ίσως γι αυτό ενοχλούμαι τόσο πολύ τώρα. Το θέμα είναι ότι ο «ενήλικος» έχει περάσει στο άλλο άκρο. Θέλει τάξη, ησυχία, τυπικότητα κι αξιοκρατία.

Για μένα, η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και δεν εννοώ την οικονομική, εννοώ την αισθητική, πολιτιστική, αξιακή κρίση. Η οικονομική κρίση δεν με εξέπληξε καθόλου. Αντίθετα, με εξέπληξε το γεγονός ότι τόσοι έξυπνοι άνθρωποι εξεπλάγησαν.

Την πρώτη φορά που είδα τη διαφήμιση με τον «ομορφάντραμου» ένιωσα ένα κρύο χέρι να μου σφίγγει το κεφάλι. Το ίδιο είχα νιώσει κι όταν είδα τις διαφημίσεις με την «αγαπούλα την κουκούλα» και «τη φουκαριάρα τη μάνα μου». Είναι οι διαφημίσεις που συμβολίζουν την Ελλάδα που δε μ’ αρέσει. Την Ελλάδα του γηπέδου, του βρώμικου, της φοροδιαφυγής, του μέσου, της διαφθοράς, του ψυχοπονιάρη, του τεμπέλη, του λαθραίου, του καταφερτζή, του αναίσθητου, του Ελληνάρα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι, μικροί – μεγάλοι, απ΄ όλα τα στρώματα της κοινωνίας, γελάνε με τις διαφημίσεις αυτές. Το χαίρονται, ρε παιδάκι μου.

Φρικάρω. Φρικάρω με τις διαφημίσεις και με τη συνεχή αναπαραγωγή τους. Νιώθω ένα τσίμπημα δυστυχίας όποτε ακούω τη λέξη «ομορφάντρα μου». Μου έρχεται στο νου και η εικόνα: ασπρόμαυρη Ελλάδα, κοντοί κι άσχημοι άντρες, τσίκνα, βρωμιά ιδρώτα στο γήπεδο, λίπη και λίγδες. Όταν ακούω τη φράση «τι βάζω μέσα; Τη μάνα μου και τον πατέρα μου βάζω μέσα!» μου έρχεται στο νου ένα φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...

της Χριστίνας Ταχιάου

πηγή
Δημιούργησε τον κόσμο όπως τον ονειρεύεσαι...
Ο κόσμος αυτός είναι εκεί έξω, αλλά και μέσα σου ταυτόχρονα...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα.

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 20 Απρ 2012, 17:00

Η αποψη σου;;
Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ermis » Παρ 20 Απρ 2012, 17:12

Divine Sinner έγραψε:Η αποψη σου;;
Συμφωνώ σε αρκετα απο αυτα που αναφέρει...
ποια ειναι η δικιά σου αποψη κύριε υποβάλλων την ερωτηση? :P :P
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 20 Απρ 2012, 17:17

Συμφωνουσα μεχρι που πεταξε αυτο.
«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...
Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ermis » Παρ 20 Απρ 2012, 17:18

γιαυτο και ειπα πως συμφωνώ σε αρκετα και οχι απολυτα :wink:

μπορεις ομως να παρεις αυτο που λεει
Στην Ελλάδα της δραχμής...

πως εννοεί την χρεοκοπημενη Ελλαδα και χρεοκοπημενη οχι μονο στο θεμα της οικονομίας...
ωστοσο σιγουρα βγαζει κατι ασχημο απο την αποψη πως θεωρεί την Ελλαδα της δραχμής κατι κακό...
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 20 Απρ 2012, 19:10

Ερμή μου σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη αν με αυτό που θα πω θεωρήσεις πως σου χαλώ το τόπικ.
Αλλά αυτό που θα πω δεν το λέω ειρωνικά μα το πιστεύω απολύτως. Σοβαρά δηλαδή χωρίς αίσθηση χαβαλέ.
Η παραπάνω κύρια έχει σοβαρή έλλειψη χαράς στα σκέλια της.
Χρειάζεται επειγόντως μερικές επανωτές δώσεις σεξ.
Μετά από αυτήν την αγωγή όλα θα της φαίνονται απλά "οκ".
Θα κοιτάζει ψηλά και θα εκτιμά τις μικρές χαρές της απλοϊκής μας ζωής σαν έλληνες.
Από τις πρώτες αράδες είναι έντονα φανερό ότι της λείπει σεξ.
Και δεν κάνω πλάκα τώρα. Είναι σοβαρά πράγματα δεν παίζουν με τέτοια θέματα.
Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ermis » Παρ 20 Απρ 2012, 20:23

Ηλιε δεν τείθεται θεμα να χαλάσει το τοπικ... εξάλλου δεν το ανεβασα για να μείνει απλα εκεί αλλά
για να πει ο καθενας τη γνώμη του αν θελει :wink:

Τωρα οτι εχει να κανει με την ελλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης της εν λόγω αρθρογραφου δεν μπορώ να συμφωνήσω ουτε να διαφωνήσω μαζί σου...
ο καθένας εκφραζει τη γνώμη του!
Δεν μπορείς ομως να διαφωνήσεις σε αυτα...:
Ποια Ελλάδα να υπερασπιστώ και με ποια Ελλάδα να ταυτιστώ; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να δίνει φακελάκι; Με την Ελλάδα που κυκλοφορεί στο δρόμο λες και είναι μόνη της; Με την Ελλάδα που λατρεύει τα 100 ντεσιμπέλ; Με την Ελλάδα που φυσάει τον καπνό της στα μούτρα του απέναντι; Με την Ελλάδα που παραβιάζει όποιο νόμο γουστάρει; Με την Ελλάδα που δικαιολογεί την παρανομία;Με την Ελλάδα που καμαρώνει επειδή κατασκεύασε κάτι ελεεινής ασχήμιας χωριά; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να απλώνει ξαπλώστρες στις άλλοτε πανέμορφες παραλίες; Με την Ελλάδα που θεωρεί φυσιολογικό να πηγαίνει σε απίθανης αρπαχτής κλαμπ και καφέ και να παρακαλάει κάτι άθλιους φουσκωτούς τύπους της νύχτας να μη φάει πόρτα; Με την Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να διοριστεί χωρίς μέσο; Με την Ελλάδα που φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλειά της; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε μπουζούκια και μπαρ και μετά να οδηγεί μεθυσμένη. Με την Ελλάδα που διεκδικεί το δικαίωμά της να εξακολουθήσει να λειτουργεί κουτοπόνηρα; Με την Ελλάδα που πάσχει από έλλειψη φιλοδοξίας;
Για μένα, η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και δεν εννοώ την οικονομική, εννοώ την αισθητική, πολιτιστική, αξιακή κρίση. Η οικονομική κρίση δεν με εξέπληξε καθόλου. Αντίθετα, με εξέπληξε το γεγονός ότι τόσοι έξυπνοι άνθρωποι εξεπλάγησαν.
Δε θα ήθελες εσύ να ζείς σε μια άλλη Ελλαδα; μια Ελλαδα που δεν θα χαρακτηριζοταν απο αυτα;

Όλα αυτα τα χρόνια, πηγαίνοντας στο σχολείο, βλεποντας ανθρώπους, συζητώντας μαζί τους κλπ ξέρεις τι παρατηρησα?
πραγματικά δεν υπάρχει οραμα... Που ειναι τα ιδανικά των νεων? Ο καθένας κοιταζει μονο την παρτη του...
Που ειναι οι καθήγητες και δάσκαλοι που θα μας μάθουν να σκεφτόμαστε και οχι να μας δίνουν ετοιμη τη γνωση... και μην μου πειτε πως φταίει το συστημα... φταίει αλλά λίγο... τους ξερουμε τους καθηγητές που το μονο που ειχαν στο μυαλό τους ειναι να βγουν απο την ταξη να πανε για καφέ... Δεν ειδα παρα ελαχιστους να προσπαθουν να δουνε την κλίση του καθενώς, να δουνε που αποδίδει καλύτερα και να του δώσουν ενα κίνητρο! Είμαι τυχερός που ειχα λίγους καλούς δασκαλους σε αυτα τα 12 χρονια που ημουν στο σχολείο...
Οι περισσοτεροι νεοι ειναι ευθυνόφοβοι και δεν πέρνουν πρωτοβουλίες... Περιμενουν παντα απο τους άλλους να κανουν κάτι γι'αυτους... να βγάλει ο άλλος το φίδι απο την τρύπα...
Ο κόσμος ζεί σε μια αθλια ρουτίνα, πιο σωστα επιζεί απλώς, δεν ζει...

Ε λοιπον εγω εχω ονειρα και παλεύω για ενα καλύτερο αυριο... θέλω να ΖΗΣΩ, δε μου αρεσει αυτος ο τρόπος ζωής "λάιφ στάιλ" που θα λεγανε καποιοι απο αυτους που αναφέρθηκα νωρίτερα...
Γιατί να ειμαστε τοσοι λίγοι που βλέπουμε λίγο διαφορετικά τη ζωή?
Ευτυχώς υπάρχει αυτο το φορουμ και αποδεικνύεται πως δεν ειναι ολοι οπως τους χαρακτηρίζει το αρθρο, αλλά η πλειονότητα ειναι ετσι...
Ελπιζω να αρχίσουν να αυξάνονται σιγα σιγα αυτοι που εχουν ιδανικά και ονειρα... αλλιώς δεν υπαρχει σωτηρία... πραγματικά...

Εδώ μεσα εχουμε μαζευτει ήδη πολλοι και αυτο ειναι ενα ενθαρυντικό μηνυμα... αλλά δεν μπορώ να δεχθώ πως οι περισσοτεροι συνομήλικοι μου ή τελος παντων κοντα στην ηλικία μου δεν ενδιαφέρονται για κατι καλύτερο...
συμβιβάζονται με την τωρινή κατασταση αντί να πουνε πως εγω θα παλέψω για το μέλλον μου... το δικό μου αλλά και των παιδιών μου...

Δεν ξέρω, μπορεί να προσεγγίζω εγω λίγο λάθος τον κόσμο...
μπορεί τελικά να μην ειμαι εγω ταιριαστος σε αυτη την κοινωνία...
μπορεί σε αυτη την νεολαία να αρεσει η τωρινη κατασταση και να ειμαι εγω ο
παραλογος και περιεργος που θελει κατι καινουριο,που εχει ονειρα και προσδοκίες για κάτι διαφορετικό, κατι καλύτερο απο το υπάρχον...

I'm gonna live
I'm gonna survive
Don't want the world to pass me by
I'm gonna dream
I ain't gonna die
Thinking my life was just a lie
I wanna give
I'm ready to try
Willing to lay it on the line
I wanna be loved
I wanna be
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 20 Απρ 2012, 20:46

....το σταυροδρόμι που λέγεται Έλλας δε μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες...Λίγο οργάνωση να υπήρχε,αλλά αυτό είμαστε χιλιάδες χρόνια,τώρα θα αλλάξουμε ?!Αλλά επειδή λόγω τουρισμού βλέπω κάθε χρόνο να αυξάνονται οι Άγγλοι ως μόνιμοι κάτοικοι στο νησί και έχοντας εμπειρίες από Αγγλία ,λέω..Αυτή η Ελλάς είναι η Αγάπη μου,τη γουστάρω...και με τα καλά της και με τα στραβά της.

"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Ermis
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ermis » Παρ 20 Απρ 2012, 21:04

alkinoos έγραψε:Λίγο οργάνωση να υπήρχε,αλλά αυτό είμαστε χιλιάδες χρόνια,τώρα θα αλλάξουμε ?
εγώ για κάποιο λόγο πιστευα πως εδω και χιλιαδες χρόνια σε αυτο τον τόπο ζουσαν μεγάλοι στρατηγοι, επιστημονες, φιλοσοφοι, πολιτικοι, ρήτορες, τεχνίτες...
alkinoos έγραψε:Αλλά επειδή λόγω τουρισμού βλέπω κάθε χρόνο να αυξάνονται οι Άγγλοι ως μόνιμοι κάτοικοι στο νησί και έχοντας εμπειρίες από Αγγλία ,λέω..Αυτή η Ελλάς είναι η Αγάπη μου,τη γουστάρω...και με τα καλά της και με τα στραβά της.
προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτο που ειπα εγώ δεν ειναι πως ειναι καλύτερα στο εξωτερικό αλλά πως θα προτιμουσα να ζήσω σε μια λίγο διαφορετική Ελλαδα :wink:

alkinoos έγραψε:

:respect: :respect: :respect: μεγάλο τραγουδι και μεγάλος μουσουργος/τραγουδιστης...
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 20 Απρ 2012, 21:27

...και συνεχίζουν να ζουν ΜΕΓΑΛΟΙ Ermis.Κανένας πούστης πολιτικός δε θα με κάνει να να φύγω από τη γη που αγαπώ.Αν κάτι πρέπει να αλλάξει,να φύγει,να χαθεί,να γκρεμιστεί,είναι η νοοτροπία του Έλληνα όταν παίρνει πόστο ,εξουσία.Σε αυτό ανέκαθεν έχουμε πρόβλημα..Μάλλον η έννοια του Κράτους δε μας πάει και πολύ,γι'αυτό και η Πόλις Κράτος είχε επιτυχία
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 20 Απρ 2012, 22:39

alkinoos έγραψε:...και συνεχίζουν να ζουν ΜΕΓΑΛΟΙ Ermis.Κανένας τσαχπίνης άντρακλας πολιτικός δε θα με κάνει να να φύγω από τη γη που αγαπώ.Αν κάτι πρέπει να αλλάξει,να φύγει,να χαθεί,να γκρεμιστεί,είναι η νοοτροπία του Έλληνα όταν παίρνει πόστο ,εξουσία.Σε αυτό ανέκαθεν έχουμε πρόβλημα..Μάλλον η έννοια του Κράτους δε μας πάει και πολύ,γι'αυτό και η Πόλις Κράτος είχε επιτυχία
Δεν θα αλλαζα τιποτα απο τα παραπανω :clap: :thumb:
Και θα συνεχισω να ταξιδευω με αυτο το καραβι.
Να βλεπω ομορφιες και να γνωριζω απαιχτους σεβασμιους πραγματικα, συνΕλληνες.
Δεν ειναι ωραια λογια μοναχα.Ποιος δεν θα ηθελε να ηταν αφυπνισμενοι ολοι οι Ελληνες.
Και ολα να ηταν ιδανικα τι λετε?Δεν θα μας επιανε η ''διαστροφη'',του +1.
Α,να μη ξεχαμε, οτι δεν τρωμε το ιδιο φαγητο καθε μερα.
Το μισοαδειο ποτηρι, ειναι ταυτοχρονα και μισογεματο.
Η Ελλαδα ειναι τεραστια,απεραντης ιστοριας και θαυμασιου κλιματος.
Ειναι λατρευτη και ιδανικη απο μονη της.Δεν χρειαζεται κανενα παρασιτο σαν και μενα να της χαιδεψη την πλατη. :lol:
Τι να πει κανεις, θελει χρονο.Ερχονται νεες γενιες, που τα βλεπουν ολα αυτα, το πιστευω και... :rose: περιμενω.... :rose:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 20 Απρ 2012, 23:06

Η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται από τις ξαπλώστρες τους πορτιέρηδες και τα μπουζούκια.
Δεν χαρακτηρίζεται από τα 100 db και τους βιαστικούς οδηγούς της.

Όλα αυτά που αναφέρει είναι πολύ επιφανειακά για να βγάζει τέτοια στενοχώρια.
Ενώ υπάρχουν πράγματι πολύ σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης διόρθωσης
για την επιβίωση της Ελλάδας, εκείνη εντοπίζει μονάχα κάποια πολύ ρηχά θα έλεγα.

Τόσο που γέλασα όταν το διάβασα. Είπα μέσα μου «κοπελιά αν ήταν μόνο αυτά να μας στεναχωρούν
θα ήμασταν πολύ καλά» Έχω διαβάσει και άλλα παρόμοια κείμενα μα περισσότερο σωστά εστιασμένα.

Το συγκεκριμένο μου φάνηκε μια κλαψο-μουρμούρα προερχόμενη από (???) την κακή διάθεση της.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως με τόση ανεργία με τόση διαφθορά με τέτοια φτώχια κλπ,
την πείραξαν οι ξαπλώστρες και οι φουσκωτοί στα κλαμπάκια. Ε μην τρελαθούμε κιόλας.
Και σε πληροφορώ η οδική συμπεριφορά των ελλήνων έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ.
Πουθενά δεν συναντάς την γνώριμη ζούγκλα προ δεκαετίας. Ούτε οι κεφάτοι νέοι είναι το πρόβλημα.
Με καταλαβαίνεις νομίζω. Εντοπίζει τα πταίσματα και τις διαφέγγουν τα χοντρά.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Παρ 20 Απρ 2012, 23:21

Με το παραπάνω άρθρο συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Να πω ότι σε ένα μεγάλο μέρος
με έχει καλύψει ο Ερμής, αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένη... Ναι, δεν μου αρέσει η Ελλάδα του
σήμερα... Η Ελλάδα που κόβει τις συντάξεις των παππούδων μου, ενώ 300 και πολλοί ακόμη
τα τρώνε.... Η Ελλάδα όπου οι γονείς μας κάθε μέρα κινδυνεύουν να μην έχουν δουλειά... Η
Ελλάδα που μας έχει κόψει τα φτερά... Και δεν βρίσκω κανένα λόγο, ώστε να μου αρέσει η
κατάσταση αυτή... Για όλα αυτά φταίει η νοοτροπία του Έλληνα... Είναι άλλωστε προφανές...
Στο χαβαλέ και το χαλαρό είμαστε πρώτοι... Τώρα όμως που ήρθε η ώρα να πάρει ο Έλληνας
αποφάσεις, την κατάσταση στα χέρια του, τίποτα... Αδράνεια... Αδράνεια και στασιμότητα.
Αναφέρομαι βέβαια στην πλειοψηφία, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν... Και ξέρετε κάτι; Εγώ
για όσα συμβαίνουν νιώθω ντροπή, ίσως κι ενοχές... Ντροπή γιατί είμαστε μια χώρα που έχει
ιστορία και άξιο παρελθόν. Κι αν θέλουμε να έχουμε και μέλλον, σίγουρα κάτι πρέπει ν' αλλάξουμε...
Ενοχές γιατί μπορεί ήδη να έχω μπει στο τρυπάκι της νοοτροπίας αυτής... Σχετικά με το άρθρο...
Καλούτσικα τα λέει η γυναίκα, μέχρι ένα σημείο. Απλά, πειράζει που δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση
της; Υποστηρίζει ότι δεν της αρέσει η νοοτροπία του λαού μας, και ότι έχει ξεφύγει πια από αυτή...
Ωραία λοιπόν, δεκτό! Όμως το δεν προσπαθώ επειδή δεν πρόκειται ο Έλληνας να αλλάξει είναι η
εύκολη δικαιολογία. Δηλαδή φάσκει και αντιφάσκει.. Και τι προτείνει; Άντε κι εγώ να γυρίσω και να
πω, είστε όλοι στον κόσμο σας και εγώ μόνο ξέρω τι γίνεται... Και από εκεί και πέρα να κάθομαι
σπιτάκι μου να περιμένω αλλαγές, και να ειρωνεύομαι θεωρώντας τον εαυτό μου ανώτερο... Στα
λόγια όλοι μας είμαστε "μπροστά", και σε καμία περίπτωση δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω...

Όσον αφορά τα λεγόμενα του Ερμή, και αν το γυρίσουμε και στην εκπαίδευση, μιας και ακόμα είναι
κομμάτι της ζωής μας, έχει απόλυτο δίκιο... Λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται σε βάθος με τους
μαθητές τους και αξίζουν φυσικά τον τίτλο του δασκάλου και του παιδαγωγού. Φτάνουμε στα 18 και
μόνοι πρέπει να επιλέξουμε τι θέλουμε να κάνουμε, θαρρείς και τη μια μέρα τη βγάζουμε στα
Πολυτεχνεία και την άλλη στα Φυσικομαθηματικά και τις Φιλολογίες, και ξέρουμε τι παίζει... Σχεδόν
κανείς δεν ενδιαφέρεται να σε πληροφορήσει... Όχι βέβαια... Πρέπει να βγάλουμε την ύλη μας, μην
μας κατηγορήσουν και από τα φροντιστήρια... Και το πιο λυπηρό είναι ότι από την πλειοψηφία των
συνομηλικων βλέπω αδιαφορία. Εγώ δεν θέλω να συμβιβαστώ... Απογοητεύομαι πολλές φορές όταν
κοιτάζω γύρω μου, αλλά μετά λέω δεν μπορεί. Ρόδα είναι... Θα γυρίσει...

Φυσικά είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα... Αλλά θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι μας αξίζουν όλα όσα
συμβαίνουν... Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, και ας αλλάξουμε ό,τι νομίζουμε ότι μας πάει
πίσω και σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο... :rose:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 20 Απρ 2012, 23:24

Κι εμενα με ενοχλουν παντως αυτα που λεει.
και η νοοτροπια των Ελληνων.
Ε τι να κανω με ενοχλει.
νιωθω οτι ειμαι σε εναν βουρκο που για το 90% των κατοικων ειναι ο φυσικος τους χώρος.
Πραγματικα αν μπορουσα θα ειχα φυγει. αλλα λογω οικονομικων ειμαι εγκλωβισμενος.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Παρ 20 Απρ 2012, 23:32

Divine Sinner έγραψε:Κι εμενα με ενοχλουν παντως αυτα που λεει.
Ε τι να κανω με ενοχλει.
νιωθω οτι ειμαι σε εναν βουρκο που για το 90% των κατοικων ειναι ο φυσικος τους χώρος.
Πραγματικα αν μπορουσα θα ειχα φυγει. αλλα λογω οικονομικων ειμαι εγκλωβισμενος.

ρε συ ενα παλληκαρι που εμπαινε σαν σελληνιασμενος εισαι;

5 χρονια σε θυμαμαι, ισως και παραπανω, που ολο λες οτι θα πας ιταλια.

Τι πα να πει εγκλωβισμενος λογω οικονομικων. Γεμιζεις το σακ βουαγιαζ και φευγεις.
Πουθενα δεν θες να πας. Αν ηθελες 5 χρονια τωρα θα την ειχες κανει
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 20 Απρ 2012, 23:38

Αλλος ο Σελινιασμενος.
Καλο παιδι.
τι πα να πει εγκλωβισμενος λογω οικονομικων. Γεμιζεις το σακ βουαγιαζ και φευγεις.
Αυτα στις ταινιες. καπου πρεπει να μεινεις και κατι πρεπει να φας μεχρι να βρεις δουλεια.
Αλλιως ηδη θα μουν ολλανδια. εκτος αν ξερεις κατι που δεν ξερω οποτε σε παρακαλω να μου πεις μπας και βρω μια ακρη :(
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Παρ 20 Απρ 2012, 23:46

Divine Sinner έγραψε:Κι εμενα με ενοχλουν παντως αυτα που λεει.
Ε τι να κανω με ενοχλει.
Φωτη σημασια εχεις εσυ.
Ανοιγεις τα φτερα σου και δεν εχει σημασια ο χρονος.
Κανε το καλο και ριχτο στο γυαλο.Οτι σπερνεις θεριζεις.
Ποιος ειπε οτι θαταν ευκολα.
Οσο για την ξενιτια προτιμησε Ελλαδα.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Παρ 20 Απρ 2012, 23:58

Divine Sinner έγραψε:Αλλος ο Σελινιασμενος.
Καλο παιδι.
τι πα να πει εγκλωβισμενος λογω οικονομικων. Γεμιζεις το σακ βουαγιαζ και φευγεις.
Αυτα στις ταινιες. καπου πρεπει να μεινεις και κατι πρεπει να φας μεχρι να βρεις δουλεια.
Αλλιως ηδη θα μουν ολλανδια. εκτος αν ξερεις κατι που δεν ξερω οποτε σε παρακαλω να μου πεις μπας και βρω μια ακρη :(

ok, σε μπερδεψα με αλλον

Σε γενικες γραμμες οποιος θελει να φυγει φευγει. Βοηθεια μπορεις να βρεις και απο τις ελληνορθοδοξες κοινοτητες στις χωρες που θες να πας. Γιατι θες ολλανδια; ξερεις ολλανδικα;
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 21 Απρ 2012, 00:08

Στην Ολλανδια ειναι πιθανο να βρεις δουλεια ξεροντας μονο αγγλικα. ενω στις αλλες χωρες πρεπει να ξερεις την γλωσσα της εκαστοτε χωρας.
Πχ γερμανια με αγγλικα δεν επιβιωνεις.
Αλλα μου αρεσει κιολας (αν και δεν εχω παει).
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 21 Απρ 2012, 00:15

Divine Sinner έγραψε:Στην Ολλανδια ειναι πιθανο να βρεις δουλεια ξεροντας μονο αγγλικα. ενω στις αλλες χωρες πρεπει να ξερεις την γλωσσα της εκαστοτε χωρας.
Πχ γερμανια με αγγλικα δεν επιβιωνεις.
Αλλα μου αρεσει κιολας (αν και δεν εχω παει).

εξαρταται απο την δουλεια πουθες να βρεις βεβαια. Αμα ειναι δουλεια υψηλης εξειδικευσης ναι, αλλιως οχι.

Αφου ξερεις αγγλικα γιατι δεν σκεφτεσαι ΗΒ/Ιρλανδια;
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 21 Απρ 2012, 00:23

Παντου ειναι υψηλα τα ενοικια. προς το παρον δεν εχω πιθανοτητα να φυγω.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 21 Απρ 2012, 00:29

Divine Sinner έγραψε:Παντου ειναι υψηλα τα ενοικια. προς το παρον δεν εχω πιθανοτητα να φυγω.
το υψηλα ενοικια εξαρταται απο το που και σε τι μενεις.

τες πα.
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Σάβ 21 Απρ 2012, 00:38

Central sun έγραψε: Χρειάζεται επειγόντως μερικές επανωτές δώσεις σεξ.
Μετά από αυτήν την αγωγή όλα θα της φαίνονται απλά "οκ".
Ευτυχώς το έγραψες εσύ ....να μην πει κανείς ότι το έγραψα εγω !! :lol:
Την πραγματικότητα της κατασκευάζουμε στο κεφάλι μας ...αυτήν θέλει να βλέπει η κοπελιά ....αυτήν βλέπει!

Φώτη ...αν και τα έχουμε πει στο παρελθόν ...ρίξε μια ματιά σε αυτό το ενημερωτικό site
http://www.vriskoergasia.gr/

(στις επιλογές στο πλάι βάλε εξωτερικό και τον προορισμό σου !
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 21 Απρ 2012, 01:10

Να κάνω και γω τα σχόλια μου.

Έχει δίκιο ο Ήλιος που λέει ότι κυρία έχει να δει καιρό χαρά στα σκέλια της :lol: :lol: :lol: :lol:

Βέβαια και εμένα με ενοχλούν όλες αυτές οι διαφημίσεις και είχα ανοίξει και ένα τόπικ γι αυτό.

Αλλά όχι ότι εκφράζουν την Ελλάδα και τον Έλληνα όλα αυτά. Με ενοχλεί που παρουσιάζουν μια καρικατούρα Έλληνα και μάλιστα στη χειρότερη μορφή.

Η κυρία που έγραψε το άρθρο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πάγκαλο και το μαζί τα φάγαμε, με τον σουβλατζή που δεν έκοψε απόδειξη και μπατήρησε το Κράτος.

Και μια και λέτε για Ολλανδία ας πούμε και κάτι για τους Ολλανδούς. Έτυχε να μείνω Ολλανδία ένα μήνα στη Χάγη. Ήταν εκπαιδευτικό ταξίδι και είχαμε γνωρίσει Ολλανδούς από την ......αφρόκρεμα, μορφωμένους και με καλές θέσεις πιθανόν καλοπληρωμένες.

Αυτό που είδα σαν "τάση" ήταν μια τσιγκουνιά ασύλληπτη για τα ελληνικά δεδομένα μέχρι του σημείου πολιτισμικού σοκ.

Εκεί κυκλοφορεί ένα εργαλείο άγνωστο στην Ελλάδα που δυσκολεύτηκα να μάθω σε τι χρησίμευε.
Το εργαλείο ήταν κάτι σαν σπάτουλα στο σχήμα αλλά είχε στη μέση κάτι σαν ξυραφάκι. Με το εργαλείο αυτό οι Ολλανδοί ξυρίζουν το τυρί. Το κόβουν σε κάτι λεπτές φετούλες σαν τσιγαρόχαρτο.

Μας κάλεσαν σε ένα πάρτυ. Είμασταν 20 άτομα και την έβγαλαν με ένα κομμάτι Γκούντα, μια σακούλα τσιπς και ένα πακέτο κρακεράκια. Με τα σημερινά δεδομένα το πάρτυ θα στοίχισε 10 Ευρώ. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Κανένας Έλληνας των 500 Ευρώ δεν διανοείται ακόμα και σε περίοδο κρίσης να καλέσει 20 άτομα και να ψωνίσει πράγματα των 10 Ευρώ.

Μια άλλη φορά μας κάλεσε ένας διευθυντής σε κινέζικο.
Μετά ήρθε ο λογαριασμός ρεφενέ "κοστούμι" για κάθε άτομο.

Θα καλούσατε κάποιους να τους κάνετε τραπέζι και μετά να τους πείτε πληρώστε 20 Ευρώ το κεφάλι? Αδιανόητο για Ελλάδα.

Αλλά αυτό που με χάλασε περισσότερο ήταν όταν πήγαμε σε ένα εστιατόριο πολυτελείας στο Σκεβενινγκεν. Πήραμε μακαρόνια μας τα φέρανε χωρίς τυρί. Ζητήσαμε τυρί και φέρανε μία υποψία σε ένα μπωλ σαν φλυτζανάκι του καφέ. Ζήτησα ξανά και ξανά τυρί. Στραβομουτσούνιασαν, γούρλωσαν και κάτι έλεγε ο ένας στον άλλον. Μετά φώναξαν το αφεντικό και έφερε περισσότερο τυρί αλλά το χρέωσε χρυσάφι.

Και μιλάμε για τον........καλό κόσμο και εστιατόρια της .......Υψηλής κοινωνίας και όχι για το μέσο Ολλανδό. Φαντάσου τι γίνεται στα χαμηλότερα στρώματα.

Όσοι μιλάνε για την Ελλάδα ας κοιτάνε τα μούτρα τους πρώτα.

Όσο για τους Έλληνες να μην είναι "χάσκακες" που λέει ο Ζουράρης (ο exiled είχε κάνει κάποτε καλή ανάλυση για τους χάσκακες) :lol: :lol: :lol: :lol:
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 21 Απρ 2012, 01:14

Τι ειναι χασκακες;;;;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”