«Εισβολή» Χρυσαυγιτών σε παρουσίαση βιβλίου...
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
«Εισβολή» Χρυσαυγιτών σε παρουσίαση βιβλίου...
«Εισβολή» Χρυσαυγιτών σε παρουσίαση βιβλίου
Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», με θέμα το Κυπριακό.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103670 (Το σάϊτ της Ελευθεροτυπίας)
ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ…
Ακόμη ένας εξευτελισμός για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Είναι γνωστή η τακτική ορισμένων κύκλων να διχάζουν την ελληνική κοινωνία, με κηρύγματα μίσους, κολλώντας ταμπέλες "ακροδεξιού", "φασίστα" και τα λοιπά βαρετά πλέον. Έγραφε προχθές η Ελευθεροτυπία, (τουλάχιστον εκεί το είδα εγώ) "Χρυσαυγίτες έσκισαν βιβλία .." και άλλα φαιδρά. Η υπόθεση συζητήθηκε πολύ στο internet, εμείς...
-μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έγινε- παρουσιάσαμε και τις δύο "απόψεις" για τα γεγονότα, μέχρι που ήρθε το βιντεο. Το οποίο δεν δείχνει κανένα "χρυσαυγίτη", δείχνει μόνο βετεράνους της ΕΛΔΥΚ και χαροκαμένες μανάδες αγνοούμενων, που διαμαρτύρονται στον συγγραφέα. Απόλυτα κίτρινο το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Ντροπή. Ξεφτιλίσατε την έννοια "αντικειμενικότητα", στην μανιοκαταθλιπτική ψύχωσή σας, να ετεροπροσδιορίζεστε ως "δημοκρατικοί", αποκαλώντας όλους τους άλλους "φασίστες".
Αυτά δεν περνάνε όμως σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας, που δεν στηρίζεται μόνο στις δικές σας ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΣΤΗΜΕΝΕΣ ειδήσεις. Ντροπή και όνειδος για τη δημοσιογραφία!
Πηγή: http://olympia.gr και το παρακάτω βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=GaGmMrHj ... r_embedded
Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», με θέμα το Κυπριακό.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103670 (Το σάϊτ της Ελευθεροτυπίας)
ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ…
Ακόμη ένας εξευτελισμός για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Είναι γνωστή η τακτική ορισμένων κύκλων να διχάζουν την ελληνική κοινωνία, με κηρύγματα μίσους, κολλώντας ταμπέλες "ακροδεξιού", "φασίστα" και τα λοιπά βαρετά πλέον. Έγραφε προχθές η Ελευθεροτυπία, (τουλάχιστον εκεί το είδα εγώ) "Χρυσαυγίτες έσκισαν βιβλία .." και άλλα φαιδρά. Η υπόθεση συζητήθηκε πολύ στο internet, εμείς...
-μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έγινε- παρουσιάσαμε και τις δύο "απόψεις" για τα γεγονότα, μέχρι που ήρθε το βιντεο. Το οποίο δεν δείχνει κανένα "χρυσαυγίτη", δείχνει μόνο βετεράνους της ΕΛΔΥΚ και χαροκαμένες μανάδες αγνοούμενων, που διαμαρτύρονται στον συγγραφέα. Απόλυτα κίτρινο το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Ντροπή. Ξεφτιλίσατε την έννοια "αντικειμενικότητα", στην μανιοκαταθλιπτική ψύχωσή σας, να ετεροπροσδιορίζεστε ως "δημοκρατικοί", αποκαλώντας όλους τους άλλους "φασίστες".
Αυτά δεν περνάνε όμως σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας, που δεν στηρίζεται μόνο στις δικές σας ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΣΤΗΜΕΝΕΣ ειδήσεις. Ντροπή και όνειδος για τη δημοσιογραφία!
Πηγή: http://olympia.gr και το παρακάτω βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=GaGmMrHj ... r_embedded
Re: «Εισβολή» Χρυσαυγιτών σε παρουσίαση βιβλίου...
Και η παράλλη όψη.
Μάλλον δεν ήταν μόνο η Ελευθεροτυπία που είδε χρυσαυγίτες, αλλά και η ίδια η Χρυσή Αυγή.
http://xryshaygh.wordpress.com/2009/11/ ... 8D-%CE%B2/Πριν από λίγες ώρες, Έλληνες πατριώτες χωρίς κομματική ταυτότητα (μεταξύ αυτών και μέλη της Χρυσής Αυγής) κατέκλυσαν την “Στοά του βιβλίου” στο κέντρο της Αθήνας όπου θα παρουσιαζόταν το ανθελληνικό βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην Πράσινη γραμμή”.
Μάλλον δεν ήταν μόνο η Ελευθεροτυπία που είδε χρυσαυγίτες, αλλά και η ίδια η Χρυσή Αυγή.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
απο οτι καταλαβες ***** κλπ δεν εχεις καμια σχεση με το αντικειμενο.
ζεισ στο δικο σου εικονικο κοσμο και παπαγαλιζεις οτι μκιεσ σε ***** απο αυτα που διαβαζεις στο ιντερνετ.
ζεισ στο δικο σου εικονικο κοσμο και παπαγαλιζεις οτι μκιεσ σε ***** απο αυτα που διαβαζεις στο ιντερνετ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Κυρ 22 Νοέμ 2009, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: όχι ύβρεις
Λόγος: όχι ύβρεις
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
- karipis

- Επικοινωνία:
Παρακαλώ δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε όλοι σας τις αντιδράσεις τόσο του μέλους Ίφης, του μέλους *****θεοδόσης (ο οποίος την είδε, την άκουσε, αλλά δεν την εισέπραξε) αλλά και της Χ.Α.
Υ.Γ. Μετά, θα ήθελα πολύ ν' ακούσω συμπεράσματα και τους 3 προαναφερόμενους...
Υ.Γ. Μετά, θα ήθελα πολύ ν' ακούσω συμπεράσματα και τους 3 προαναφερόμενους...
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Κι εγώ παρακαλώ να αφήνεις τα αστεράκια ****** σ'εμένα.
Διευκρινίζω στην ομηγυρη ότι δεν λογόκρινα εγώ τον καρίπη, αυτολογοκρίθηκε.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Μα ποια αντίδραση; Απλά σε ενημέρωσα ότι και η ίδια η Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι συμμετείχαν μέλη της. Και για πες μου, γιατί το συγκεκριμένο site αναφέρθηκε μόνο στην Ελευθεροτυπία και δεν είπε πως και η Χρυσή Αυγή έγραψε «ψέμματα»; Αλλωστε και στο βιντεάκι εμφανίζονται κάποιοι πιτσιρικάδες που μάλλον αγέννητοι θα ήταν το 74 και όχι βετεράνοι.
- karipis

- Επικοινωνία:
Καλώς. Την επόμενη φορά θα γράψω επακριβώς αυτό που σκέφτομαι χωρίς "διακριτικότητα". Άλλωστε σε κάποια άτομα εδώ μέσα περιττεύει.ArEla έγραψε:Κι εγώ παρακαλώ να αφήνεις τα αστεράκια ****** σ'εμένα.
- karipis

- Επικοινωνία:
Και εγώ, στο δεύτερο μνμ που ανέρτησα, διευκρίνησα πως δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Χ.Α. και προφανώς ούτε το σάϊτ που έφερε την είδηση. Αλοίμονο αν πιστέψω τι λέει ο καθένας ενώ έχω ζωντανό βίντεο (αλλά και τόσα παραδείγματα προς αποφυγήν...).Clash έγραψε:Μα ποια αντίδραση; Απλά σε ενημέρωσα ότι και η ίδια η Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι συμμετείχαν μέλη της. Και για πες μου, γιατί το συγκεκριμένο site αναφέρθηκε μόνο στην Ελευθεροτυπία και δεν είπε πως και η Χρυσή Αυγή έγραψε «ψέμματα»; Αλλωστε και στο βιντεάκι εμφανίζονται κάποιοι πιτσιρικάδες που μάλλον αγέννητοι θα ήταν το 74 και όχι βετεράνοι.
Για τους πιτσιρικάδες που λες, αν έκανες δυό "κλικ" μονάχα θα έβρισκες ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από ομάδα Κυπρίων φοιτητών που πήγαν και αυτοί να διαμαρτυρηθούν.
Ναι, ναι Κύπριοι φοιτητές ...και ορισμένοι ήταν μέλη και του κατηχητικού της μητρόπολης Πάφου.
Κάνε τρία κλικ να το διαπιστώσεις.
Τέλος πάντων, αν δεν ήταν χρυσαυγίτες - εγώ δεν ξέρω αν ήταν ή, όχι - τότε παραμύθια έγραψε και η Ελευθεροτυπία και η Χρυσή Αυγή. Το να κατηγορείς όμως τον έναν ψεύτη και μην βγάζεις άχνα για το δεύτερο ψεύτη, τότε είσαι το ίδιο ψεύτης.
- karipis

- Επικοινωνία:
Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.Clash έγραψε:παραμύθια έγραψε και η Ελευθεροτυπία και η Χρυσή Αυγή
Το γεγονός ότι δεν ασχολούμε με κάτι δεν με κάνει και ψεύτη. Το να αναπαράγω όμως ένα ψέμα (ενώ γνωρίζω πως είναι τέτοιο) με κάνει δυό φορές ψεύτη.
Δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκα πουθενά ότι όντως ήτανε χρυσαυγίτες. Ισα - ισα είπα ότι δεν γνωρίζω, οπότε είναι άκυρο το υπονοούμενο σου. Εγώ ανέφερα κάτι που δεν γίνεται να διαψευστεί. Το ότι συμμετείχαν χρυσαυγίτες δεν ήταν παραμυθάκι της Ελευθεροτυπίας για να κατηγορήσει τους «πατριωτάρες», αλλά το υποστήριζε και η ίδια η Χρυσή Αυγή. Και προφανώς η ιστοσελίδα που ανέφερες από τη στιγμή που έκανε μόκο για το ψέμα της Χρυσής Αυγής, τότε το υπόλοιπο κείμενο της είναι για τα πανηγύρια και είναι παντελώς αναξιόπιστη.Το να αναπαράγω όμως ένα ψέμα (ενώ γνωρίζω πως είναι τέτοιο) με κάνει δυό φορές ψεύτη.
- karipis

- Επικοινωνία:
Μα... και εγώ δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκα πουθενά ότι είσαι ψεύτης. Βλέπεις, την λέξη "υπονοούμενο" δεν την κατέχεις μόνο εσύ καλέ μου!
Την "παντελώς αναξιόπιστη" ιστοσελίδα θα την βρεις εδώ: http://botd.wordpress.com/?lang=el Μετά, έλα να μας πεις τι σημαίνει η λέξη "συκοφαντία".

Την "παντελώς αναξιόπιστη" ιστοσελίδα θα την βρεις εδώ: http://botd.wordpress.com/?lang=el Μετά, έλα να μας πεις τι σημαίνει η λέξη "συκοφαντία".
Εσύ έτσι μετράς την αξιοπιστία; Τότε δες και τις πωλήσεις της Ελευθεροτυπίας και την αναγνωρισιμότητα της. Εγώ σου είπα γιατί κατά την γνώμη μου είναι αναξιόπιστη. Και αφού λοιπόν εσύ δέχεσαι την αξιοπιστία της, εξήγησε μου τότε γιατί δεν έβγαλε άχνα για το ότι η Χρυσή Αυγή δεχότανε πως έλαβαν μέρος μέλη της; Μήπως επειδή της χάλαγε το «παραμυθάκι» περί Ελευθεροτυπίας που κατασκευάζει σενάρια για να κατηγορήσει τους αγνούς πατριώτες; Που είναι λοιπόν η συκοφαντία; Ασχολήθηκε με το «ψέμα» της Χρυσής Αυγής; Οχι. Ασχολήθηκε με τον υποτιθέμενο έναν ψεύτη, όχι με τον δεύτερο, γιατί έτσι εξυπηρετούσε το δικό της ψεματάκι που ήθελε να σερβίρει στους διάφορους εθνικώς ανησυχούντες.
- karipis

- Επικοινωνία:
Υπάρχει περίπτωση να μην το έδωσε σημασία γιατί την θεώρησε αναξιόπιστη πηγή; (όπως και εσύ φυσικά στο παρελθόν-αμέτρητες φορές)
Το οτι υπάρχει βίντεο που καταγράφει τα πάντα δεν συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον σου λέει τίποτα εσένα
Εντυπωσιακό!!
Παρακαλώ, ας δουν και οι υπόλοιποι φίλοι το μεγάλο ξεβράκωμα της εφημεριδάρας. Έχει πολύ πλάκα σας λέω
Το οτι υπάρχει βίντεο που καταγράφει τα πάντα δεν συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον σου λέει τίποτα εσένα
Εντυπωσιακό!!
Παρακαλώ, ας δουν και οι υπόλοιποι φίλοι το μεγάλο ξεβράκωμα της εφημεριδάρας. Έχει πολύ πλάκα σας λέω
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
μαυρογιερημο κυπριακο...
το κυπριακο καιει ακομα...αποπου και να πας να το τζιησεις -ακουμπησεις ακομα και με καλη διαθεση..μαλλον θα σου αφησει εγκαυματακι...κρουζει - καιει ακομα το μαυρογιερημο το ευλοημενο...προσφερεται για εκμετάλλευση πολωση και ενδοοικογενιεακες [καλη ωρα] κοντρες....ας δουμε μιαν αλλην αποψιν καθως και τις θεσεις του ιδιου του συγγραφεα γιατι υπαρχει προιστορια επι του συγκεκριμενου πονηματος:
www.ardin.gr/node/1835
www.ardin.gr/node/1854
δεν εχω θκιαβασει ακομα το βιβλιον...
καλημεροβδομαδα!!!
www.ardin.gr/node/1835
www.ardin.gr/node/1854
δεν εχω θκιαβασει ακομα το βιβλιον...
καλημεροβδομαδα!!!
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Σοβαρά; Εχει κάνει ποτέ καμιά αναφορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι αναξιόπιστη;Υπάρχει περίπτωση να μην το έδωσε σημασία γιατί την θεώρησε αναξιόπιστη πηγή; (όπως και εσύ φυσικά στο παρελθόν-αμέτρητες φορές)
Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι οι πιτσιρικάδες που εμφανίζονται είναι Κύπριοι φοιτητές και όχι χρυσαυγίτες; Και πως αποκλείεις το ενδεχόμενο και κάποιοι Κύπριοι φοιτητές να είναι χρυσαυγίτες;Το οτι υπάρχει βίντεο που καταγράφει τα πάντα δεν συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον σου λέει τίποτα εσένα
Τότε θα πρόκειται και για μεγάλο ξεβράκωμα της Χρυσής Αυγής, η οποία και σε άλλο κείμενο της ανέφερε:Παρακαλώ, ας δουν και οι υπόλοιποι φίλοι το μεγάλο ξεβράκωμα της εφημεριδάρας. Έχει πολύ πλάκα σας λέω
http://xryshaygh.wordpress.com/2009/11/ ... %B4%CE%AE/Προηγήθηκε ενημέρωση από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ήταν παρών στην δυναμική παρέμβαση των βετεράνων της ΕΛΔΥΚ και άλλων Ελλήνων πατριωτών ενάντια στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκουρογιάννη, βιβλίου στο οποίο προσβάλλονται βάναυσα οι Νεκροί και οι Ήρωες της ΕΛΔΥΚ και οι αγώνες γενικά του Ελληνισμού στην Κύπρο. Η εκδήλωση έληξε με τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Εγώ αυτό που είδα στο βίντεο είναι ένα έξαλλο ακροατήριο που αποτελείται από ανθρώπους που άλλοι επιδοκιμάζουν όταν μιλάει ο πρόεδρος των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ και άλλοι αποδοκιμάζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται στο βίντεο κάποιος να φέρει εμβλήματα της Χρυσής Αυγής. Αν κάποιος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει αυτόματα ότι την, απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου, διαμαρτυρία την οργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Αν σκίστηκαν βιβλία και αν προπηλακίστηκαν άνθρωποι δεν το ξέρω γιατί δεν ήμουν εκεί ούτε κάποιος που εμπιστεύομαι τη γνώμη του ήταν εκεί. Τώρα, όσον αφορά την διαμαρτυρία αυτή καθεαυτή έχω να πω ότι είναι επιεικώς απαράδεκτη ως εκδήλωση. Όσοι έχουν διαφωνίες και οποιεσδήποτε αντιρρήσεις όσον αφορά ένα βιβλίο ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ όπως είναι φαντάζομαι το μυθιστόρημα του Γκουρογιάννη καλό θα ήταν να βρουν άλλους τρόπους να τις εκφράσουν. Το να διακόπτεις με απαράδεκτο τρόπο την παρουσίαση ενός βιβλίου επειδή διαφωνείς με το περιεχόμενό του τότε αυτό σε καθιστά αυτόματα τραμπούκο. Αν κάποιος θίγεται προσωπικά καλό θα ήταν να καταφύγει στη δικαιοσύνη και όχι να προβαίνει σε πράξεις βίας. Διότι μην ξεγελιόμαστε, τέτοιου είδους λεκτικοί προπηλακισμοί είναι αδιαμφισβήτητες πράξεις βίας. Το βιβλίο του Γκουρογιάννη, το οποίο δεν έχω διαβάσει για να έχω δική μου άποψη, είναι μυθοπλασία. Σε κάποιους δεν θα αρέσει, κάποιους μπορεί να τους προσβάλλει κ.λπ. είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά να λέμε ότι επηρεάζει την εθνική μας πολιτική και ότι είναι μία πράξη προδοτική τότε μου φαίνεται ότι ξεφεύγουμε από το μέτρο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Apomakros

Έτσι ακριβώς είναιΑλέξανδρος έγραψε:Το να διακόπτεις με απαράδεκτο τρόπο την παρουσίαση ενός βιβλίου επειδή διαφωνείς με το περιεχόμενό του τότε αυτό σε καθιστά αυτόματα τραμπούκο. Αν κάποιος θίγεται προσωπικά καλό θα ήταν να καταφύγει στη δικαιοσύνη και όχι να προβαίνει σε πράξεις βίας. Διότι μην ξεγελιόμαστε, τέτοιου είδους λεκτικοί προπηλακισμοί είναι αδιαμφισβήτητες πράξεις βίας.
(precisely !)
Εύγε Αλέξανδρε στην αντικειμενική, στοχαστική και διεισδυτική ματιά σου!

- karipis

- Επικοινωνία:
Clash έγραψε:Σοβαρά; Εχει κάνει ποτέ καμιά αναφορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι αναξιόπιστη;Υπάρχει περίπτωση να μην το έδωσε σημασία γιατί την θεώρησε αναξιόπιστη πηγή; (όπως και εσύ φυσικά στο παρελθόν-αμέτρητες φορές)
Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι οι πιτσιρικάδες που εμφανίζονται είναι Κύπριοι φοιτητές και όχι χρυσαυγίτες; Και πως αποκλείεις το ενδεχόμενο και κάποιοι Κύπριοι φοιτητές να είναι χρυσαυγίτες;Το οτι υπάρχει βίντεο που καταγράφει τα πάντα δεν συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον σου λέει τίποτα εσένα
Τότε θα πρόκειται και για μεγάλο ξεβράκωμα της Χρυσής Αυγής, η οποία και σε άλλο κείμενο της ανέφερε:Παρακαλώ, ας δουν και οι υπόλοιποι φίλοι το μεγάλο ξεβράκωμα της εφημεριδάρας. Έχει πολύ πλάκα σας λέω
http://xryshaygh.wordpress.com/2009/11/ ... %B4%CE%AE/Προηγήθηκε ενημέρωση από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ήταν παρών στην δυναμική παρέμβαση των βετεράνων της ΕΛΔΥΚ και άλλων Ελλήνων πατριωτών ενάντια στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκουρογιάννη, βιβλίου στο οποίο προσβάλλονται βάναυσα οι Νεκροί και οι Ήρωες της ΕΛΔΥΚ και οι αγώνες γενικά του Ελληνισμού στην Κύπρο. Η εκδήλωση έληξε με τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχ.......................
Απίστευτο, θα πρέπει οι άνθρωποι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!!!
Και όλ' αυτά (σύμφωνα με την "δημοκρατία") γιατί δεν ανέφεραν, λέει (η δημοκρατία) και τις άλλες πηγές που ασχολήθησαν με το σχετικό όπως οι: Χαραυγή εφημερίδα της Λευκοθέας Ιωαννίνων, Πολυτεκνία και ευλογία (έντυπο της ιεράς κοινότητος Άνω Αχλαδιάς Νομού Ηλίας), Ο μαχητής της Καρδίτσης (τοπική εφημερίδα), Πισωγυρίσματα (όργανο του συλλόγου "διαφορετικών" κάτω Βοϊδομηλίτσας) κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ....
Χαχαχαχαχαχα.... Ρε τι πάθαμε και απόψε.
Παρακαλώ διαβάστε και άλλοι τα άρθρα για το σχετικό θέμα αλλά δείτε καλά και το βίντεο.
Σύμφωνα με κάποιους, εκεί θα βρείτε την θεία της ξαδέρφης της μάνας του Περίανδρου (της Χ.Α), η οποία όμως δεν είναι άλλη από την πρόεδρο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974 και η οποία με τα λόγια της συγκίνησε ακόμη και αυτούς που διαμαρτύρονταν για την βίαιη διακοπή της παρουσίασης και στο τέλος έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι.
Ακολουθεί επιστολή και δελτίο τύπου του εν λόγω συλλόγου που για την Ελευθεροτυπία δεν είναι άλλος από την ίδια την Χ.Α. αλλά τελικά δεν είναι:
Την θέση μας για το περιβόητο βιβλίο Γκουρογιάννη την έχουμε παραθέσει στο παρελθόν. Την θεωρούμε μία πανέξυπνη επιχειρηματική κίνηση τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Το συγγραφικό αυτό έργο και η διαφήμιση που προκαλεί η αντίδραση που έχει ξεσηκώσει είναι σίγουρο πως θα αποφέρει μεγάλα κέρδη στους εμπνευστές.
Όχι τόσο από τις πωλήσεις του βιβλίου γιατί η κρίση που περνά η αγορά βιβλίου και οι εκδοτικοί οίκοι είναι τροχοπέδη. Αλλά τα “αποθετικά” έσοδα από την προβολή του συγγραφέα, τις προσκλήσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, τις διαλέξεις και όλα τα παράπλευρα προϊόντα που συνοδεύουν συνήθως μία έκδοση.
Η εξήγηση είναι απλή: Το έξυπνο concept του βιβλίου και ο μυθιστορηματικός του χαρακτήρας που το καθιστούν απυρόβλητο από νομικής πλευράς, αποτελεί ένα αντίβαρο στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται εδώ και 35 χρόνια για τις θηριωδίες της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Εκατομμύρια έχει δαπανήσει το Τουρκικό κράτος για να προστατεύεται από τις συνεχείς αγωγές και διώξεις τόσο από τις οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και των προσφύγων. Κολοσσιαία ποσά για να καλύπτονται οι ποινές και να αναπτύσσεται ένα lobbying αποτροπής κυρώσεων.
Ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες στυγνές δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού που παραδέχτηκε εκτελέσεις αιχμαλώτων, η θέση του Τουρκικού κράτους είχε γίνει αρκετά δύσκολη. Τώρα, αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει ένα μόνιμο αμυντικό επιχείρημα, μα κυρίως εξαιρετικά οικονομικό, σε αντίθεση με τους πακτωλούς χρημάτων προς γερουσιαστές, επιτρόπους κλπ.
Η μόνη ένσταση είναι η “ηθική” και όχι η νομική διάσταση του θέματος όπως αυτή βγαίνει από το Δελτίο Τύπου του συλλόγου ”ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974”. Εγείρει το διαχρονικό ερώτημα για το εάν το επιχειρείν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με την ηθική υπόσταση της κοινωνίας. Όχι μόνο της Ελληνικής, αλλά γενικώς των πολιτισμένων χωρών. Διαβάστε και θα επανέλθουμε.
Την ώρα που ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλεί την Τουρκία να δώσει στοιχεία για το πώς εξαφανίστηκαν αιχμάλωτοι και αγνοούμενοι που βρίσκονταν στα χέρια του τουρκικού στρατού, και επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί επειγόντως με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπη για να μη βρεθεί ένοχη.
Έρχεται ο κος Β. Γκουρογιάννης να δώσει πανυγηρικά άλλοθι στους Τούρκους εγκληματίες αιχμαλώτων πολέμου αλλά και αμάχων, παιδιών γυναικών και γερόντων, σπιλώνοντας τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ με τα όσα γράφει στο κατευθυνόμενο μυθιστόρημα του.
Ο Σύλλογος μας μετά την τροπή που πήρε η ακύρωση της παρουσίασης του λιβελογραφήματος και οι βολές που δέχτηκε η Πρόεδρος μας κα Μαίρη Κουρούπη, λέμε ότι είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την τιμή των παλικαριών μας που συνειδητά αντιμετώπισαν τον Τούρκο εισβολέα και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.
Επισημαίνουμε ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Λευκωσία και την Λεμεσσό χωρίς την παραμικρή αντίδραση…
Όπως αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά, είναι στη μοίρα των Ελλήνων όλες οι μεγάλες σελίδες της Ιστορίας μας να έχουν έναν Εφιάλτη, έναν Πήλιο Γούση …, έναν Γκουρογιάννη.
To
Δ.Σ
Επισυνάπτουμε επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και κοινοποιήσαμε στους: Πρόεδρο Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριον Καρογιάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού και τον πρόσφατα αναλαμβάνοντα χρέη Πρέσβη στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
Αρ.Πρωτ: 130 Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2009
ΠΡΟΣ: Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Δημήτριο Χριστόφια
Λευκωσία
Εξοχώτατε
Σας απευθύνω αυτή την έκκληση που αφορά το απαράδεκτο βιβλίο του κ. Β. Γκουρογιάννη «Κόκκινο στη Πράσινη Γραμμή», όχι μόνο σαν Πρόεδρος του Συλλόγου «Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974» αλλά και σαν μια από τις χιλιάδες γυναίκες που ζήσαμε την τούρκικη εισβολή το 1974, που είδα ελληνόπουλα να πεθαίνουν για την ελευθερία της Κύπρου, σαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη.
Τους είδα σε στιγμές φόβου να προσεύχονται και σε στιγμές απόγνωσης να σφίγγουν τα δόντια και να ζητούν την παρηγοριά στη σκέψη της μητέρας τους, αλλά και σε στιγμές ανάπαυλας να αντλούν δύναμη από οικογενειακές αναμνήσεις και τα όνειρά τους .
Δεν είναι δυνατόν η Κυπριακή Πρεσβεία της Ελλάδος και κατά επέκταση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποδέχεται ένα τέτοιο λιβελογράφημα από άτομο που θέλει να αποκαλείται συγγραφέας, που δεν έζησε τον συγκεκριμένο προδομένο πόλεμο, να διασύρει τα παλικάρια της Ελλάδας σε ένα δήθεν ψυχολογικό μυθιστόρημα , χρησιμοποιώντας ονόματα όπου ανταποκρίνονται και σε ήρωες, παράλληλα να προφυλάσσει με ανωνυμία επίορκο Αξκο λόγω οικογενειακών του αξιωμάτων, υποθέτω.
Υποψιάζομαι τι σκοπούς εξυπηρετεί το βιβλίο και τα όσα γράφει.
Σαν Ελληνίδα που έζησα την εισβολή στην Κυρήνεια που είδα τα νιάτα της Κύπρου και της Ελλάδος να σκοτώνονται, που ακόμα ακούω στα αυτιά μου τα τελευταία λόγια παλικαριού της ΕΛΔΥΚ, θεωρώ ιερή υποχρέωσή μου να διαφυλάξω την τιμή τους.
Θα πολεμήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω αυτό το λιβελογράφημα για την μνήμη όσων χάθηκαν για τη Ελευθερία της Κύπρου, έστω κι αν η Ιστορία αρνείται να τους καταγράψει σε κεφάλαιο δόξας, που τους ανήκει.
Θα το πολεμήσω σε πείσμα όσων θέλουν να αποποινικοποιήσουν τις φρικαλεότητες των Τούρκων εισβολέων εις βάρος των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού αλλά και των εγκλωβισμένων.
Σας παρακαλώ αποστασιοποιηθείτε από την προβολή του βιβλίου που διασύρει μνήμες ηρώων και έντιμων ανδρών του Ελληνικού Στρατού, που πολέμησαν σε ένα προδομένο πόλεμο με καθαρή συνείδηση και πλήρη επίγνωση της προδοσίας και της εγκατάλειψης.
Αν μη τι άλλο, ας σεβαστούμε τη Θυσία τους.
Μετά τιμής
Μαίρη Κουρούπη Συζ. αγνοούμενου
Ανχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη
Δεν ήταν άλλες πηγές. Ηταν η ίδια η Χρυσή Αυγή που υποστήριζε ότι μέλη της έλαβαν μέρος. Υπάρχει μια μικρούλα διαφορά που προφανώς δεν μπορείς να την αντιληφθείς.Aπίστευτο, θα πρέπει οι άνθρωποι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες!!!
Και όλ' αυτά (σύμφωνα με την "δημοκρατία") γιατί δεν ανέφεραν, λέει (η δημοκρατία) και τις άλλες πηγές που ασχολήθησαν με το σχετικό όπως οι: Χαραυγή εφημερίδα της Λευκοθέας Ιωαννίνων, Πολυτεκνία και ευλογία (έντυπο της ιεράς κοινότητος Άνω Αχλαδιάς Νομού Ηλίας), Ο μαχητής της Καρδίτσης (τοπική εφημερίδα), Πισωγυρίσματα (όργανο του συλλόγου "διαφορετικών" κάτω Βοϊδομηλίτσας) κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ..
Σύμφωνα και με την Χρυσή Αυγή.Σύμφωνα με κάποιους, εκεί θα βρείτε την θεία της ξαδέρφης της μάνας του Περίανδρου (της Χ.Α), η οποία όμως δεν είναι άλλη από την πρόεδρο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974 και η οποία με τα λόγια της συγκίνησε ακόμη και αυτούς που διαμαρτύρονταν για την βίαιη διακοπή της παρουσίασης και στο τέλος έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι.
Οσον αφορά τον σύλλογο των πρώην ΕΛΔΥΚάριων γράφουν:
Στο σπίτι του κρεμασμένου, όμως, δεν μιλάνε για σχοινί. Γιατί αυτοί οι τύποι είχαν λάβει μέρος στο προδοτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε το Μακάριο και άνοιξαν την πόρτα στην Τουρκία. Οι Εφιάλτες και οι Γούσηδες δεν είναι ο Γκουρογιάννης (ο οποίος έχει υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ), αλλά αυτοί που τους έδωσαν εντολές να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον του προεδρικού μεγάρου της Λευκωσίας - το ξέρεις ότι κάποιοι που λογίζονται ότι έπεσαν στην εισβολή, σκοτώθηκαν στο πραξικόπημα; Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να πουλάς πατριωτιλίκι τραμπουκίζοντας μια παρουσίαση βιβλίου, παρά να αρνηθείς να εκτελέσεις τις διαταγές των πραγματικών προδοτών και στην ανάγκη να στραφείς εναντίον τους.Όπως αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά, είναι στη μοίρα των Ελλήνων όλες οι μεγάλες σελίδες της Ιστορίας μας να έχουν έναν Εφιάλτη, έναν Πήλιο Γούση …, έναν Γκουρογιάννη.
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Iδού μία ολοκληρωμένη περιγραφή του τι συνέβη:
Όπως ήταν γνωστό σήμερα στην Στοά του βιβλίου θα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του συκοφάντη του αγώνα της ΕΛΔΥΚ Βασίλη Γκουρογιάννη. Στο εν λόγω βιβλίο ο "κύριος" αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούσε του αγωνιστές "πρεζάκηδες", εγκληματίες, βιαστές
και διάφορα άλλα τέτοια ισχυριζόμενος ότι είναι μυθιστόρημα φυσικά. Όμως λογάριασε λάθος όπως λέει και το τραγούδι γιατί όταν εισήλθε στην αίθουσα και άρχισε να δίνει συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας το πόσο πατριώτης είναι πήρε μια απάντηση που ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος στην αιθούσα περίμενε.
Εξήντα πέριπου από τους θέατες αναμέσα τους βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ, Κυπριοί φοιτητές αλλά και Έλληνες Πατριώτες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του συλλόγου "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 74" κ.Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος όπου εξέθεσε τον Γκουρογίαννη και τους παρατρεχάμενους του αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους αλλά και το πραγμάτικο πρόσωπο των ήρωων της ΕΛΔΥΚ που πότισαν με αίμα το άγιο χώμα της Μεγαλονήσου και ούτε αυτοί ούτε έμεις θα αφήσουμε ποτέ να βεβηλώσει την μνήμη τους ο κάθε υπάλληλος που πληρώνεται απο κεφάλαια ξένα και ύποπτα. Βέβαια δεν έλλειψαν και οι καθώς πρέπει κουστουμαρισμένοι κουλτουρίαρηδες "κύριοι" και "κυρίες" οι οποιοί ενίωθαν θιγμένοι που δεν άκουσαν τα ''σοφά'' λόγια του τύπου αυτού και φτάσανε στο σημείο να αποκαλούν άξεστους και τυχάιους του μαχήτες της ΕΛΔΥΚ.
Η δική μας όμως απορία είναι όταν αυτοί οι ΑΝΤΡΕΣ έχυναν το αίμα τους για την πατρίδα όλοι αύτοι σε πιο κοσμικό γκαλά έπιναν την σαμπάνια τους;
Μετά το λόγο πήρε η κ.Μαίρη Κουρουπή, πρόεδρος του συλλόγου αγνοουμένων Κύπρου 74', η οποία με έναν συγκινητικό λόγο αποστόμωσε τους ελάχιστους υποστηρικτές του Γκουρογιάννη που αποχώρησαν απογοητευμένοι από τη τροπή που πήρε η ανθελληνική εκδήλωσή που είχαν σχεδιάσει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό λοιπόν ότι όσο κάποιοι έχουν το ρόλο του Νενέκου πάντα θα βρίσκουν μπροστά τους Έλληνες που αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά τους.
Η Ελευθεροτυπία (οι φίλοι την αποκαλούν χαφιεδοτυπία), λέει ότι:
"Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», με θέμα το Κυπριακό."
Aντιθέτως, η Χρυσή Αυγή διευκρινίζει ότι:
"Πριν από λίγες ώρες, Έλληνες πατριώτες χωρίς κομματική ταυτότητα (μεταξύ αυτών και μέλη της Χρυσής Αυγής) κατέκλυσαν την “Στοά του βιβλίου” στο κέντρο της Αθήνας όπου θα παρουσιαζόταν το ανθελληνικό βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην Πράσινη γραμμή".
Αν και η απλή λογική λέει ότι η διαφορά είναι προφανής, εντούτοις παρατηρώ ότι για μία ακόμη φορά κάποια πολύ απλά πράγματα δεν γίνονται αντιληπτά.
Λοιπόν, για να το κάνω λιανά:
Η "Ε" παρουσιάζει την παραπάνω κινητοποίηση σαν καθαρά χρυσαυγίτικη, καθώς αναφέρεται μόνο σε μέλη της Χ.Α.
Αυτό είναι ανακριβές. Είναι η μισή αλήθεια. Οπότε ο δημοσιογράφος της "Ε" είτε είπε εσκεμμένα ψέμματα, είτε είχε κακή πληροφόρηση.
Η Χ.Α. τονίζει ότι μεταξύ αυτών συμμετείχαν και μέλη της Χ.Α.
Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Αν η Χ.Α διοργάνωνε αποκλειστικά την συγκεκριμένη κινητοποίηση, τότε θα έβγαινε και θα το ανακοίνωνε, όπως έχει κάνει τόσες φορές για άλλες εκδηλώσεις.
Απλά, στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία γενικότερη διαμρτυρία στην οποία συμμετείχαν πολλοί και διάφοροι. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλη της Χ.Α.
Όπως ήταν γνωστό σήμερα στην Στοά του βιβλίου θα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του συκοφάντη του αγώνα της ΕΛΔΥΚ Βασίλη Γκουρογιάννη. Στο εν λόγω βιβλίο ο "κύριος" αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούσε του αγωνιστές "πρεζάκηδες", εγκληματίες, βιαστές
και διάφορα άλλα τέτοια ισχυριζόμενος ότι είναι μυθιστόρημα φυσικά. Όμως λογάριασε λάθος όπως λέει και το τραγούδι γιατί όταν εισήλθε στην αίθουσα και άρχισε να δίνει συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας το πόσο πατριώτης είναι πήρε μια απάντηση που ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος στην αιθούσα περίμενε.
Εξήντα πέριπου από τους θέατες αναμέσα τους βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ, Κυπριοί φοιτητές αλλά και Έλληνες Πατριώτες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του συλλόγου "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 74" κ.Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος όπου εξέθεσε τον Γκουρογίαννη και τους παρατρεχάμενους του αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους αλλά και το πραγμάτικο πρόσωπο των ήρωων της ΕΛΔΥΚ που πότισαν με αίμα το άγιο χώμα της Μεγαλονήσου και ούτε αυτοί ούτε έμεις θα αφήσουμε ποτέ να βεβηλώσει την μνήμη τους ο κάθε υπάλληλος που πληρώνεται απο κεφάλαια ξένα και ύποπτα. Βέβαια δεν έλλειψαν και οι καθώς πρέπει κουστουμαρισμένοι κουλτουρίαρηδες "κύριοι" και "κυρίες" οι οποιοί ενίωθαν θιγμένοι που δεν άκουσαν τα ''σοφά'' λόγια του τύπου αυτού και φτάσανε στο σημείο να αποκαλούν άξεστους και τυχάιους του μαχήτες της ΕΛΔΥΚ.
Η δική μας όμως απορία είναι όταν αυτοί οι ΑΝΤΡΕΣ έχυναν το αίμα τους για την πατρίδα όλοι αύτοι σε πιο κοσμικό γκαλά έπιναν την σαμπάνια τους;
Μετά το λόγο πήρε η κ.Μαίρη Κουρουπή, πρόεδρος του συλλόγου αγνοουμένων Κύπρου 74', η οποία με έναν συγκινητικό λόγο αποστόμωσε τους ελάχιστους υποστηρικτές του Γκουρογιάννη που αποχώρησαν απογοητευμένοι από τη τροπή που πήρε η ανθελληνική εκδήλωσή που είχαν σχεδιάσει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό λοιπόν ότι όσο κάποιοι έχουν το ρόλο του Νενέκου πάντα θα βρίσκουν μπροστά τους Έλληνες που αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά τους.
Η Ελευθεροτυπία (οι φίλοι την αποκαλούν χαφιεδοτυπία), λέει ότι:
"Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», με θέμα το Κυπριακό."
Aντιθέτως, η Χρυσή Αυγή διευκρινίζει ότι:
"Πριν από λίγες ώρες, Έλληνες πατριώτες χωρίς κομματική ταυτότητα (μεταξύ αυτών και μέλη της Χρυσής Αυγής) κατέκλυσαν την “Στοά του βιβλίου” στο κέντρο της Αθήνας όπου θα παρουσιαζόταν το ανθελληνικό βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην Πράσινη γραμμή".
Αν και η απλή λογική λέει ότι η διαφορά είναι προφανής, εντούτοις παρατηρώ ότι για μία ακόμη φορά κάποια πολύ απλά πράγματα δεν γίνονται αντιληπτά.
Λοιπόν, για να το κάνω λιανά:
Η "Ε" παρουσιάζει την παραπάνω κινητοποίηση σαν καθαρά χρυσαυγίτικη, καθώς αναφέρεται μόνο σε μέλη της Χ.Α.
Αυτό είναι ανακριβές. Είναι η μισή αλήθεια. Οπότε ο δημοσιογράφος της "Ε" είτε είπε εσκεμμένα ψέμματα, είτε είχε κακή πληροφόρηση.
Η Χ.Α. τονίζει ότι μεταξύ αυτών συμμετείχαν και μέλη της Χ.Α.
Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Αν η Χ.Α διοργάνωνε αποκλειστικά την συγκεκριμένη κινητοποίηση, τότε θα έβγαινε και θα το ανακοίνωνε, όπως έχει κάνει τόσες φορές για άλλες εκδηλώσεις.
Απλά, στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία γενικότερη διαμρτυρία στην οποία συμμετείχαν πολλοί και διάφοροι. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλη της Χ.Α.
- Apomakros

Η δική μου απορία είναι πολύ απλή. Σύμφωνα με τις πηγές σου, από πού προκύπτει ότι στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ των πολλών και διαφόρων που συμμετείχαν ήταν και μέλη της Χ.Α.;ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Απλά, στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία γενικότερη διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν πολλοί και διάφοροι. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλη της Χ.Α.
(είναι άραγε τόσο φίρμες τα μέλη της Χ.Α. που αναγνωρίζονται παντού, σε όποια συγκέντρωση κι αν βρεθούν...όλως τυχαίως;)
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Από την στιγμή που η ίδια η Χ.Α το λέει επισήμως, τότε δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω.Η δική μου απορία είναι πολύ απλή. Σύμφωνα με τις πηγές σου, από πού προκύπτει ότι στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ των πολλών και διαφόρων που συμμετείχαν ήταν και μέλη της Χ.Α.;
Δεν ήμουν βέβαια παρών, ώστε να το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά δεν έχω ακούσει κάποιον που να πει ότι "εκεί δεν ήταν χρυσαυγίτες".
Άρα, προφανώς ήταν.
- Apomakros

Άρα, προφανώς, λέω εγώ, δεν είναι δα και τόσοι πολλοί, ώστε να μη γνωρίζονται μεταξύ τους.ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Άρα, προφανώς ήταν.
(ακόμη κι όταν δεν φορούν τα γνωστά διακριτικά και τις κονκάρδες)
- karipis

- Επικοινωνία:
Είμαι σίγουρος ότι μεταξύ των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι δικαίως έκαναν ότι έκαναν (και πολύ λίγα ήταν), υπήρχαν και Νεοδημοκράτες, Πασοκτσίδες, Παναθηναϊκοί, ίσως και περιπτεράδες. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα για μένα είναι πως ο διεθνοφασισμός καλά κρατεί και έχει πολλά πλοκάμια απλωμένα. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι διαβάζουμε και πως το αναπαράγουμε.