Ένας Στρατηγός με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και 5 εκπρόσωποι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Φύλο: Άνδρας

Ένας Στρατηγός με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και 5 εκπρόσωποι

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ »

Ένας Στρατηγός με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και 5 εκπρόσωποι της βουλής

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Μαρτίου 16, 2009

Εικόνα

BHMA: Επιτροπή της Βουλής στον Κορυδαλλού Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ,
Παρών στη συνάντηση ο Εθνικιστής Αγωνιστής Ανδρουτσόπουλος

Στρατηγός Ντερτιλής προς Παπακώστα: «…Χάρη ζητούν όσοι έχουν αφεντικά. Εγώ δεν έχω αφεντικά, είμαι ελεύθερος. Τις ιδέες μου δεν μπορεί να τις φυλακίσει κανένας. Μόνον το φθαρτό κορμί μου. Στην Ελλάδα ουδεμία πατριωτική πράξις παραμένει ατιμώρητος… Oι αξιωματικοί δεν ζητούν χάρη»…
Παρών στη συνάντηση ο Εθνικιστής Αγωνιστής Ανδρουτσόπουλος,που τους είπε κατά πρόσωπο ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα στη δημοκρατία», τονίζοντας ότι υπάρχουν ανισότητες και στη Δικαιοσύνη και στις φυλακές.

Όταν η βουλευτίνα κ. Παπακώστα ενοχλείται γιατί ο Τιμημένος Στρατηγός, ο Ήρωας της Μανσούρας, που έριξε τους Τούρκους στη θάλασσα, δεν την προσφωνεί με το αξίωμά της… Την ίδια ώρα αυτή αποκαλούσε τον επί 34 χρόνια ευρισκόμενο στην φυλακή Στρατηγό τριών πολέμων και όχι βοηθητικό γραφιά «κύριο»… Αγανάκτησε ο Κουράκης! Σας παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα από το δημοσίευμα της εφημερίδος «Το Βήμα»:
«BHMA: Τι είδε η διακομματική επιτροπή της Βουλής στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, Κυριακή 15 Μαρτίου 2009
ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ επιτροπή της Βουλής αποφάσιζε πριν από λίγες ημέρες να επισκεφθεί τις φυλακές Κορυδαλλού για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και τρίτη απόδραση με ελικόπτερο, ουδείς από τους πέντε βουλευτές που την αποτελούσαν γνώριζε ότι θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πραξικοπηματία, με έναν δικαστή καταδικασμένο για το παραδικαστικό κύκλωμα, με έναν παιδεραστή, με έναν «χρυσαυγίτη»κλπ….
Oι πέντε βουλευτές της διακομματικής επιτροπής- Κατερίνα Παπακώστα, Α.Κουτσούμπας, Κ.Τζαβάρας της ΝΔ, Λίλα Καφαντάρη του ΚΚΕ και Α. Κουράκης του ΣΥΝ- που πέρασαν την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων ζήτησαν να επισκεφθούν τον δικτάτορα Δ. Ιωαννίδη. Πλην όμως τούτο στάθηκε αδύνατο, αφού ο υπέργηρος «αόρατος δικτάτορας» δεν ήθελε επισκέψεις λέγοντας ότι είναι βαριά άρρωστος. Όταν εισέπραξαν την πρώτη άρνηση, στράφηκαν προς τον Ν. Ντερτιλή. Μπήκαν στο κελί του στην πρώτη πτέρυγα, τον βρήκαν με τις πιτζάμες, καθισμένο στο ξύλινο γραφείο του, γεμάτο από ιστορικά βιβλία, χάρτες, εφημερίδες, μία 20άρα φορητή τηλεόραση, ένα πορτατίφ, μία ηλεκτρική θερμάστρα και πολλές φωτογραφίες του με στρατιωτική στολή…
«Είναι πανύψηλος, αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος και είχε όρεξη για κουβέντα. Μόνο που με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να μας προσφωνεί με την ιδιότητα που είχαμε του βουλευτή. Μας έλεγε “κυρία” όταν απευθυνόταν σε γυναίκα βουλευτή και “κύριε” όταν κάποια στιγμή τον ρώτησε κάτι ο συνάδελφος Τζαβάρας» αφηγείται η κυρία Παπακώστα. «Σαν να μην ήθελε να αναγνωρίσει την ιδιότητά μας».
«Κυρία, εσείς είστε του ΚΚΕ;»
Ο Ν. Ντερτιλής μόλις είδε τους βουλευτές δεν σηκώθηκε από τη θέση του, αλλά άδραξε την ευκαιρία και άρχισε να τους μιλάει περί… δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. «Οι νόμοι και η εφαρμογή των νόμων εμπεριέχουν το στοιχείο της βίας…Το κράτος πρέπει να διαθέτει σιδερένιο χέρι στην άσκηση της διοίκησης» τους είπε και πρόσθεσε: «Ο Καραμανλής Α με την περίφημη δίκη του αιώνα εξευτέλισε τη Δικαιοσύνη» . Ο κ. Κουράκης βγήκε έξω από το κελί διαμαρτυρόμενος.
Αμετανόητος, όπως έλεγαν αργότερα οι βουλευτές, για τις πράξεις του κατά του ελληνικού λαού την περίοδο της χούντας, προκλητικός, αλαζονικός προς τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και είρωνας προς τις γυναίκες βουλευτές, ο Ν. Ντερτιλής ρώτησε ξαφνικά την κυρία Παπακώστα: «Κυρία, εσείς είστε του Κομμουνιστικού Κόμματος;». Η κυρία Παπακώστα κοίταζε έκπληκτη μια τον Ντερτιλή και μια την κυρία Καφαντάρη και τελικά του είπε: «Όχι, κύριε, εγώ είμαι της ΝΔ», κάνοντας τον κ. Τζαβάρα και τους άλλους βουλευτές να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Εικόνα

Σταμάτησαν να γελούν μόνον όταν ξαφνικά εμφανίστηκε στον διάδρομο ο περίφημος «Περίανδρος», κατά κόσμον Α. Ανδρουτσόπουλος , που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για επίθεση και τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998. Ο ίδιος δεν είπε το όνομά του, αλλά ορισμένοι από τους βουλευτές τον αναγνώρισαν. Κάποιος είπε «να και ο Περίανδρος» και οι πάντες πείστηκαν ότι ήταν αυτός. Πήρε αμέσως απρόσκλητος τον λόγο και μίλησε για… «μαύρη τρύπα στη δημοκρατία», λέγοντας ότι υπάρχουν ανισότητες στη Δικαιοσύνη και στις φυλακές.
Το θέμα όμως για τους βουλευτές ήταν ο Ντερτιλής και όχι ο «Περίανδρος» και έτσι η κυρία Παπακώστα τον ρώτησε: «Γιατί, αλήθεια, δεν κάνετε αίτηση να σας δοθεί χάρη;».
«Κυρία μου…». «Με λένε κυρία Παπακώστα και είμαι βουλευτής…». «Κυρία μου, χάρη ζητούν όσοι έχουν αφεντικά. Εγώ δεν έχω αφεντικά, είμαι ελεύθερος. Τις ιδέες μου δεν μπορεί να τις φυλακίσει κανένας. Μόνον το φθαρτό κορμί μου. Στην Ελλάδα ουδεμία πατριωτική πράξις παραμένει ατιμώρητος. Πονηρή ερώτηση, κυρία μου. Oι αξιωματικοί δεν ζητούν χάρη»…»

http://xryshaygh.wordpress.com/
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Re: Ένας Στρατηγός με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και 5 εκπρόσωποι

Δημοσίευση από alexandros »

O Ντερτιλής έχει εκπέσει του βαθμού του οπότε δεν είναι στρατηγός, άρα δεν υποχρεώνεται να τον αποκαλεί έτσι κανείς.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Και στρατηγός εν ενεργεία να είναι κάποιος δεν υποχρεούται κανείς να τον αποκαλεί στρατηγό αν δεν είναι στρατιώτης ή στρατιωτικός!

Πάντως το "έχει εκπέσει" είναι σχετικό...
...Αφού αυτοί που τον είχανε καθαιρέσει ήτανε ανάξιοί του! :wink:
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

καλα δε νομίζω ότι θα μπεις κανείς λογικός εδώ μέσα στη διαδικασία να σκεφτεί αν οι δικαστές που τον καταδίκασαν ήταν άξιοι ή όχι. Φυσικά και ήταν άξιοι και μάλιστα αξιότεροί του. Ο Ντερτιλής υπέστη καθαίρεση από το αξίωμά του και αν ζητάς την γνώμη μου πολύ καλά του έκαναν.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Οι δικαστές που τον δίκασαν ήτανε δοσίλογοι (απο τη στιγμή που ανέχθηκαν να πέρνουν εντολές απο μια κυβέρνηση που πρόδωσε την Κύπρο) που καταδίκαζαν έναν στρατιωτικό ο οποίος επαξίως είχε κερδίσει Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας!
Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να αναλογισθεί ότι ήτανε ανάξιοι αυτοί οι άνθρωποι να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner »

οι δικαστες που τον δικασαν υπηρετουσαν στο συστημα δικαιωσυνης και επι χουντας.
δεν γενηθηκαν ξαφνικα το 74 κι αρχισαν να δικαζουν.
Αρα ητα ΟΦΑ οπου φυσαει ο ανεμος
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Το ξέρω ότι υπηρετούσαν στο δικαστικό σώμα κι επι χούντας! Άλλος ένας λόγος που τους καθιστούσε ανάξιους να δικάσουν τους Απριλιανούς!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Εντάξει μου φαίνεται ότι το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί στη χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύουν στην ελεύθερη γνώμη και τη δημοκρατία και δεν επιθυμούν καμία χούντα. Οι νοσταλγοί της και οι υπηρετούντες της είναι θλιβερά ανθρωπάκια που προβαίνουν σε πράξεις εντυπωσιασμού ακόμη και στα βαθιά τους γεράματα. Είναι ανάξιοι λόγου έτσι κι αλλιώς.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn »

οι δικαστες που τον δικασαν υπηρετουσαν στο συστημα δικαιωσυνης και επι χουντας.
δεν γενηθηκαν ξαφνικα το 74 κι αρχισαν να δικαζουν.
Αρα ητα ΟΦΑ οπου φυσαει ο ανεμος
Σωστός ο Φώτης. :cool:

Τώρα για το παρακάτω:
Οι δικαστές που τον δίκασαν ήτανε δοσίλογοι (απο τη στιγμή που ανέχθηκαν να πέρνουν εντολές απο μια κυβέρνηση που πρόδωσε την Κύπρο)
Αρκεί να θυμίσω το αμίμητο... Η Κύπρος κείται μακράν. :P Τάδε έφη (όχι ο Ζαρατούστρα) αλλά ποιος; Ένα καλό quiz.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

alexandros έγραψε:Εντάξει μου φαίνεται ότι το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί στη χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύουν στην ελεύθερη γνώμη και τη δημοκρατία και δεν επιθυμούν καμία χούντα. Οι νοσταλγοί της και οι υπηρετούντες της είναι θλιβερά ανθρωπάκια που προβαίνουν σε πράξεις εντυπωσιασμού ακόμη και στα βαθιά τους γεράματα. Είναι ανάξιοι λόγου έτσι κι αλλιώς.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχει η επίλυση του πολιτειακού ζητήματος και η άποψη της κοινής γνώμης με την κράτηση του στρατηγού Ντερτιλή στις φυλακές (πολιτικός κρατούμενοπς εν καιρώ..."δημοκρατίας").

Όσο τα περι "θλιβερού ανθρωπακίου" για το Ντερτιλή,ο Ντερτιλής είναι προφανώς "θλιβερό ανθρωπάκι",επειδή είναι πιστός στις ιδέες του και στο καθεστώς που υπηρέτησε (γι' αυτό και τον κρατούν ακόμη μέσα,διότι εαν το αποκύρρητε θα ήταν ελεύθερος,γι αυτό και είναι πολιτικός κρατούμενος) και δεν είναι πολιτικός σαλτιμπάγκος σαν τους άλλους τους..."γίγαντες" της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου! Ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι ε; Στα...ανεκτίμητα "πολιτικά κεφάλαια"! Στους "πολίτιμους λίθους" της παγκόσμοιας οικονομίας που βρίσκονται στη χώρα μας... Στους ενίοτε γλύφτες της "συντηριτικής κρατικολαϊκίζουσας" Νέας Δημοκρατίας και του "κρατικίστικου-λαϊκίστικου" ΠΑΣΟΚ,προκειμένου να γίνουν υπουργοί! Στο Μάνο και στον Αδριανόπουλο ντε (απ' ότι έχω ακούσει δεν ήταν και ιδιαίτερα "αντιστασιακοί" στα χρόνια της δικτατορίας...)! Οι "γίγαντες"!

Ώστε ο Ντερτιλής που παραμένει στη φυλακή στα γεράματά του επειδή είναι πιστός στις ιδέες του είναι "θλιβερό ανθρωπάκι"! Ενώ ο Μάνος και ο Αδριανόπουλος που γλύφουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να γίνουνε υπουργοί είναι..."πολιτικοί γίγαντες"!!!

Αν είσαι πολιτικός σαλτιμπάγκος είσαι "πολιτικός γίγαντας",αν είσαι ασυμβίβαστος ιδεολόγος είσαι "θλιβερό ανθρωπάκι"...

Και τώρα περιμένω να μου πεις σε ποιά/ες πράξη/εις εντυπωσιασμού "προέβη" ο Ντερτιλής!

Μήπως ο Ντερτιλής ήτανε αυτός που πήγαινε "εκτός ενδυματολογικού κώδικα" ντυμένος στη βουλή την τελευταία περίοδο της κοινοβουλευτικής του θητείας;

Μήπως ο Ντερτιλής ήτανε αυτός που κατα την τελευταία περίοδο της κοινοβουλευτικής του θητείας άρχισε ξαφνικά να χρησιμοποιεί "χύμα" λεξολόγιο (κάνοντας στροφή 180 μοιρών) και προβαίνοντας σε ανάλογα τρικάκια;

Μήπως ο Ντερτιλής το 'παιζε "ταύρος της πολιτικής ζωής" αυτού του τόπου;

Όχι...αυτά τα καραγκιοζιλίκια (που υποτίθεται ότι ήτανε "πράξεις εντυπωσιασμού") δεν τα 'κανε ο στρατηγός Ντερτιλής... Τα 'κανε ο..."ταύρος" που χρεωκόπησε την Αλατίνι...

Θα συμφωνήσω πάντως μαζί σου ότι ο στρατηγός Ντερτιλής δεν είνα άξιος σχολιασμού... Όχι όμως γιατί δεν αξίζει να σχολιαστεί... Αλλά γιατί εμείς δεν είμαστε άξιοι να τον σχολιάζουμε τόσο εύκολα...
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

αυτοί που καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα διαπράττουν το μέγιστο έγκλημα, οπότε μόνο και μόνο αυτή του η πράξη τον κάνει "θλιβερό ανθρωπάκι". Και ο Πολ Ποτ μπορεί να ήταν "υπερήφανος ιδεολόγος" και να πίστευε ότι έπραττε σωστά αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Το να γλύφεις, να παρακαλάς και να κάνεις κλίκες με διαφόρους είναι τιποτένιο ως συμπεριφορά αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκνομο. Οπότε άνθρακες ο θησαυρός και οι αιτιάσεις.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δηλαδή ο Βενιζέλος,ο Πλαστήρας,ο Πάγκαλος και ο Κονδύλης ήτανε "θλιβερά ανθρωπάκια"; Το λέω γιατί όλοι τους κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα κι έγιναν δικτάτορες!

Κι εδώ που τα λέμε σιγά τη "δημοκρατία" που κατέλυσε ο Παπαδόπουλος!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Εντάξει τώρα ο Βενιζέλος (ειδικά αυτός) είναι το ίδιο πράγμα με τον Ντερτιλή. Μου φαίνεται ότι έχουμε χάσει το μέτρο. Οι ιστορικές συνθήκες ήταν απολύτως διαφορετικές και δεν συγκρίνονται με το αίσχος των Απριλιανών και των μετέπειτα δικτατόρων.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner »

παντα οι ιστορικες συνθηκες διαφερουν η μια απο την αλλη. το πραξικοπημα ομως ειναι πραξικοπημα.
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Τί να σου πώ Αλέξανδρε! Εσύ ο ίδιος είπες πως τον πραξικοπηματία και το δικτάτορα "η πράξη τους αυτή απο μόνη" τους καθιστά θλιβερά ανθρωπάκια. Ο Βενιζέλος και πραξικοπηματίας υπήρξε και δικτάτορας. Όμως,μόλις συμπέρανα ότι άλαξες γνώμη. Χαίρομαι γι' αυτό. Άρα λοιπόν,σύμφωνα με τη δεύτερη σου παραδοχή,όποιος είναι πραξικοπηματίας και δικτάτορας,δε σημαίνει πως είναι "θλιβερό ανθρωπάκι"! Άρα ο Ντερτιλής δεν είναι "θλιβερό ανθρωπάκι" επειδή υπήρξε πραξικοπηματίας και δικτάτορας!

Όσο για τα υπόλοιπα,τί να σου πώ. Αυτό που ξέρω είναι πως η 21η Απριλίου δεν προέκυψε μέσα απο βελούδινες πολιτικές συνθήκες! Εκτός κι αν η τεχνολογία είναι αυτήν που διαχωρίζει τα πραξικοπήματα σε καλά και κακά. Πράγματι,την εποχή των βενιζελικών δικτατόρων, ο στρατός δε διέθετε τανκς αλλά άλογα και μουλάρια. Τώρα αν τα πραξικοπήμτα που ελέω εποχής έγιναν με άλογα και μουλάρια είναι καλύτερα απο τα πραξικοπήμτα με τα τανκς (πάλι ελέω εποχής),τότε πάω πάσο.
Για την ιστορία πάντως,ο Βενιζέλος έγινε δικτάτορας με τη βοήθεια του γαλλικού στόλου,βομβαρδίζοντας ο δεύτερος την Αθήνα,προκειμένου να κάνει δικτάτορα τον εκλεκτό των αφεντικών του.
Δεν ξέρω αν είναι θεμιτό μέσο για τη δημοκρατία να γίνεται κάποιος κυβερνήτης και δη δικτάτορας με την απροκάλυπτη (ένοπλη!) επέμβαση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων!
Κι όμως,οπαδοί αυτοί του δικτάτορος κατηγορούν τους Απριλιανούς για πραξικόπημα και δικτατορία!
Γεια σας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”