Στον σκουάλ:
Στην ερώτησή μου
2/ Γιατί τον πήρε και τον πατριωτισμό ο διάβολος και τον σήκωσε (συνυφάζοντάς τον με τα ..σαθρά των παραπάνω εννοιών );
Απάντησες
2/ γιατί οι έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι γεννήθηκαν έλληνες επειδή έτυχε.
Δεν κατάλαβες καλά. Πρώτον ο πατριωτισμός
δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο τον νιώθουν κι αλλοεθνείς για τη δική τους πατρίδα αντίστοιχα. Δεύτερον, όλοι
έτυχε να γεννηθούν κάπου. Άλλοι αρνούνται τη φιλοπατρία, άλλοι την κουβαλάνε μέσα τους. Το ερώτημά μου τίθεται στους πρώτους.
Η απάντηση του Ιλουβαταράκου ήταν η πιο συγκροτημένη μέχρι στιγμής.
Και στέκομαι στο σημαντικότερό του:
2.Οι παραπάνω έννοιες δεν έχουν τίποτα το σαθρό πάνω τους απλώς η NWO πρέπει να επιβάλλει στον κόσμο το πολυπολιτισμικό καλλούπι/χωνευτήρι στο οποίο δεν χωράει καμία ιδιαιτερότητα οπότε αυτές οι έννοιες πρέπει να δαιμονοποιηθούν για να πετύχουν τα σχέδια τους
Φίλε αυτός ο αρνητισμός σε ό,τιδήποτε εθνικό που από μερίδα ανθρώπων έφτασε να καταντήσει σιχασιά

σήμερα, ξεκίνησε μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, και αφού είχε λήξει για τα καλά ο Β' Π.Π. και γινόταν πλέον ο καταλογισμός ζημιών, απωλειών και επιπτώσεων. Και τούτο διότι ο Χίτλερ είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη
nazi από τη λέξη Nationalsozialismus που σημαίνει
εθνικοσοσιαλισμός. Και αφού το "εθνικό" του χίτλερ απεδείχθη σαθρό, ξάφνου (με μια ηλίθια υπεραπλουστευτική συλλογιστική), ό,τι είχε σχέση με εθνικά ιδεώδη, έπρεπε να αφοριστεί και να πάει στο πυρ το εξώτερον! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έβαλαν και οι εβραίοι (οι χτυπημένοι και κατατρεγμένοι) το χεράκι τους για να εδραιωθεί αυτή η νοοτροπία, άσχετα αν οι ίδιοι δεν την ενστερνίστηκαν και βολεύτηκαν μια χαρά όταν το '48, με τη βοήθεια και τις ευλογίες των υπερδυνάμεων (Αγγλίας και ΗΠΑ) πήραν με το "έτσι θέλω" κομμάτι της παλαιστινιακής γης, για να στήσουν εκεί το "έθνος" τους.
Ασφαλώς παρέλειψαν όλοι αυτοί οι φωστήρες να σκεφτούν πως πόλεμοι έγιναν με θρησκευτικά κίνητρα, επεκτατικά κίνητρα, οικονομικά κίνητρα... αλλά δεν μπορώ καλή τη πίστη ρε παιδιά να σκεφτώ έναν πόλεμο που έγινε με καθαρά "εθνικά" κίνητρα... Εσείς μπορείτε? Αν ναι, δώστε μου φώτα, γιατί ομολογώ πως η ιστορία δεν είναι από τα δυνατά μου μαθήματα... Αλλά για να'ρθουμε στην εφαρμογή του σήμερα, που τόσο βάλλεται ό,τι εθνικό, ή πατριωτικό...Πόσο πιθανό το έχετε να γίνει ένας πόλεμος μεταξύ ημών και των σκοπίων σήμερα, οι οποίοι βάλλουν ευθέως κατά των εθνικών μας δίκιων? Μάλλον απίθανο...