pagona έγραψε:Όχι, δε θα τους κατηγορούσα. Η συνεργασία κομμάτων για να βγει μια χώρα από το αδιέξοδο της ακυβερνησίας ΔΕΝ προϋποθέτει πλήρη ιδεολογική ταύτιση. Κανένα κόμμα δεν ταυτίζεται με άλλο ιδεολογικά. Αν θα συνεργαζόταν, θα το έκανε με ΟΛΑ τα κομματα, όχι ειδικά με το ΛΑΟΣ, για συγκεκριμένο λόγο-και σκοπό, κοινό υποτίθεται σε όλα τα κόμματα απασών των ιδεολογικών διαδρομών... ο οποίος θα είναι να βοηθήσει τη χώρα και το λαό τον οποίο υποτίθεται ότι υποστηρίζει, κι όχι για να κάνουν αγκαλίτσες ή πλακάκια μεταξύ τους.
A, κάτσε, ξαφνικά απο την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στην συνεργασία με ΟΛΑ τα κόμματα??? Ρε βίκυ...θές και τα λές????
Εδώ θα σου έλεγα για την οικουμενική κυβέρνηση, αν αυτό θές, αλλά μου το πετάς παρακάτω, και σου απαντώ ΕΥΘΕΩΣ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ αυτό ...Δεν το δέχομαι ως σωστή κίνηση!
Σε καλύπτω ως Πέγκυ?
Λίγο μπερδευτηκαμε. Σε παραπέμπω στο πρώτο μου ποστ. Μιλούσα για όλα τα κόμματα μέσα στη βουλή ή όχι? Μιλούσα.
Πάμε τώρα στην περίπτωση που δεν έβγαινε η Ν.Δ. με αυτοδυναμία, - ή στην πιθανότητα να μη βγει στο μέλλον. Ποιος προτιμά την ακυβερνησία? Σ'αυτήν την περίπτωση, λοιπόν,
εξυπακούεται ότι μιλάω για συνεργασία και μάλιστα συνεργασία όλων των κομμάτων. Αυτό θα ήταν (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) πολύ καλύτερο απ'το να συνεργαστεί η Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ ας πούμε. Η μια πολιτική δύναμη θα ήλεγχε την άλλη και δε θα τα κάνανε πλακάκια ούτε θα πέρναγαν οι λαμογιές που περνάνε τώρα. Ναι, λοιπόν. Τα θέλω και τα λέω και δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει κουλό εσένα αυτό.
Εστίαζα ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στην αντιπολιτευτική του στάση, (που παραμένει αναλλοίωτη και σήμερα) και η οποία σου θυμίζω, εξακολουθεί (σταθεράαααααα) να είναι δρυμύτατη κατά του ΠΑΣΟΚ και ηπιότερη προς στη Ν.Δ.
Αυτό επιμένεις να το λές, αλλά δεν έχεις καταλάβει οτι απλά επαναλαμβάνεις λόγια του Γιωργάκη και πολιτική του Πασοκ (μπορεί και να το έχεις καταλάβει),
Οκ, τυχαίνει να συμφωνώ με την άποψη του Γιωργάκη. Κακό είναι αυτό, απαράδεκτο, απαγορευμένο ή μήπως... εθνικιστικο-φασιστικό, διαδρομή που συχνά μου προσάπτεται? χεχεχ
που αντί να κάνει αντιπολίτευση ΕΚΒΙΑΖΕΙ την συνεργασία του ΚΚΕ και των αριστερών κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ... Όσο επιμένει ο Γιωργάκης να εκβιάζει θα παίρνει αυτά που του αξίζουν...αν θές να κάνει κάποιος αντιπολίτευση να κάνει ο Γιωργάκης που πήρε σίγουρα παραπάνω απο 8%, και το μόνο που κάνει είναι ν'ασχολείται με συνεργασίες με μικρότερα κόμματα. Δεν βλέπω να χτυπιέσαι ΠΟΛΥ γι'αυτό. Μόνο όσο πατάει η γάτα. Γιατί?
Αυτό βέβαια είναι σε ερμηνεία σε ελεύθερη απόδοση και μπορεί να ευσταθεί μπορεί και όχι. Να'σαι βέβαιη ότι αν τυχαίνει (όπως είπα παραπάνω) να συμφωνώ με το Γιωργάκη, συμφωνώ με άλλη λογική και σίγουρα όχι με αυτές τις προθέσεις.
Αν θες τώρα μια δική μου ερμηνεία σε ελεύθερη απόδοση, βρίσκω εξ ίσου σαθρή την ψηφοθηρική πρεμούρα του ΚΚΕ, που αντιπολιτεύεται με κεντρικό γνώμονα αυτή και το ίδιον όφελος (μεγάλο απωθημένο από τότε που ανέβηκε ο Αντρέας και θεωρεί ότι του υφάρπαξε ψήφους) , βάζοντας αυτή την πρακτική πάνω απ'το ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ αντιπολιτεύεσθαι που θα εξυπηρετούσε το γενικό καλό και το εθνικό όφελος
Τέλος, ασχολήθηκες με θέμα που "ξέμεινε" στην επικαιρότητα, αλλά δεν είναι πιο επίκαιρο από άλλα δυο που έβαλα. α/ το θέμα του κοσόβου, β/ το θέμα της χθεσινής επίθεσης σκοπιανών στην ελληνική πρεσβεία. Θα μ'ενδιέφερε να'βλεπα την άποψή σου και σ'αυτά. Το ΚΚΕ δεν τοποθετείται σαφώς εξ όσων είδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Εσύ θα το κάνεις?
Μην υπονοείς πάλι οτι ακολουθώ γραμμές, γιατί ξέρεις πως όταν τα παίρνω δεν καταλαβαίνω ούτε απο φιλίες ούτε απο τίποτα. Ήμουν σαφής στην τελευταία προειδοποίηση νομίζω.
Πρώτον θα σε παρακαλούσα να ηρεμήσεις. Κι εγώ ενίοτε μπορεί να γράφω με ένταση, αλλά σπάνια θυμωμένα και μάλιστα απαντώντας σ'ένα άτομο (άσε το φίλο) που ΔΕΝ επιδιώκει να σε διαολίσει, απλά παραθέτει άποψη που τυχαίνει να διίσταται από τη δική σου. Στο φινάλε εσύ είσαι αυτή που πρώτη σχολίασες αυτά που παρέθεσα εστιάζοντας μεμονωμένα στο ΚΚΕ, ενώ εγώ σχολίαζα ΟΛΑ τα κόμματα στη βουλή.
Δεύτερον, οι προειδοποιήσεις α/ δεν μου αρέσουν όταν δεν προκαλώ εσκεμμένα τουλάχιστον, β/ είναι το λιγότερο άτοπες στο συγκεκριμένο θέμα που πραγματευόμαστε, γ/ δεν είναι και το καλύτερο διαλεκτικό εργαλείο,
εάν και εφ'όσον θέλουμε να κάνουμε διάλογο κατά προτίμηση ήρεμο, αλλά αν έχει και εντάσεις, τουλάχιστον ας μην εμπεριέχει και θυμό.
Δεν υπάρχει λόγος να τον εμπεριέχει! Εντάξει?
Τρίτον και κυριότερον: Άφησα τα λόγια μου όπως τα παρέθεσες να μου πεις εσύ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΟΝΟΩ οτι παίρνεις γραμμή.

Μην διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές πράγματα που ΔΕΝ γράφω. Είναι σαφές ότι συμπορεύεσαι ιδεολογικά με το ΚΚΕ, κι αυτό δεν είν'κακό, αλλά ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΟΥΤΕ ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ότι παίρνεις ή ακολουθείς γραμμές. Τσιλ, οκ? Ξεκόλλα απ'αυτή τη

έλεος.
Τέταρτον, κακώς... κάκιστα επικαλέστηκες τη φιλία μας εδώ. Εδώ συζητάμε για ένα πολιτικό θέμα και αντιπαρατιθέμεθα
επ'αυτού κι όχι επί προσωπικού. Εγώ τουλάχιστον ΕΤΣΙ το αντιλαμβάνομαι. Αν εσύ το αντιλαμβάνεσαι αλλιώς, να μου το πεις.
Να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν εδώ οτι α) το θέμα του κοσόβου μου φαίνεται ΑΣΤΕΙΟ ως Πέγκυ, διότι ΞΕΡΑΜΕ τί θα γινόταν απο το 99, που έγινε ο πο΄λεμος στην Γιουγκοσλαβία, τότε που η κυβέρνηση Σημίτη έδινε το ελεύθερο στο Νατο να περνάει μέσα απο την Ελλάδα για να κάνει τις επιθέσεις του. Γιατί τώρα μας κόφτει Βίκυ μου η θέση της Ελλάδας? Δεν είναι ξεκάθαρη? Γιατί μας κόφτει το ίδιο το γεγονός? Δεν το ξέραμε απο τότε τί θα γίνει? Σου έκανε μία έκπληξη ας πούμε? Εμένα καμμία πάντως!!!!
Σεβαστή η άποψή σου, (άσχετα αν διαφωνώ) κι αν θες τη βάζεις στο συγκεκριμένο τόπικ που άνοιξα. Επί της άποψής σου δεν θα συζητήσω, παρά μόνο αν και όταν θα βεβαιωθώ ότι δε θα θυμώσεις πάλι. Άλλο το να εκφραζόμαστε έντονα κι άλλο ο θυμός που καταλήγει σε απολυτότητες, ίσως και παρεξηγήσεις που χαλάνε καρδιές. Δεν είμαι διατεθειμένη να μπω σ'αυτή τη λογική, ειδικά μαζί σου.
Κι όλα τα αποτελέσματα και τις φοβίες που αναφέρεις στο μήνυμά σου για το Κόσσοβο, τις συζητάμε ΑΠΟ ΤΟΤΕ! Θές απλά να μπώ να γράψω: "γαμώτο τί μας περιμένει?" το έχω πεί ΑΠΟ ΤΟΤΕ Βίκυ, όχι εδώ, αλλά δεν έχει σημασία...
β)το άλλο δεν το είδα καν...θα μπώ και θ'απαντήσω εκεί, ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Σε κάλυψα ως Πέγκυ?
Να διευκρινίσω κάτι εδώ. Λες "τις φοβίες που αναφέρεις στο μηνυμά σου για το Κόσσοβο".
Δεν ξέρω αν πήγες καν εκεί ,
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 144&t=3674 αλλά όποιος πάει θα διαπιστώσει ότι το ποστ μπορεί να ήταν δικό μου, τα περιεχόμενά του όμως, όχι! θα δεις να λέω στην αρχή του ποστ:
Παραθέτω κάτι που ΙΣΩΣ να ενδιαφέρει κάποιους...
Και προς το τέλος του, δίνω και λινκ της πηγής μου.
Πέραν αυτού
α/ θυμάμαι τι είχες πει, και συμφώνησα σε πολλά σημεία
β/ Αν μπαίνοντας εκεί θεωρήσεις ότι ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, κι αν χαλαρώσεις την θυμωμένη προσέγγιση γιατί λαθεμένα νομίζεις πως σε κοντράρω χάριν κόντρας, τότε το συζητάμε.