Τι είναι ρευστότητα;
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 421 φορές
- Έλαβε Likes: 327 φορές
Τι είναι ρευστότητα;
Το ανοίγω αυτό το θέμα, μπας και βγει άκρη, διότι είτε είμαι παντελώς άσχετος, είτε κάτι δεν στέκει.
Λένε ότι μας έκοψαν οι ευρωπαίοι τη ρευστότητα στις τράπεζες, δηλαδή δεν τους δίνουν χαρτονομίσματα για να πληρώνεται ο κόσμος.
Ο εργοδότης μου μου πλήρωσε το μηνιάτικο. Άρα έδωσε τα ευρώ στην τράπεζα όπου βρίσκεται ο λογαριασμός μου. Η τράπεζα τα πήρε. Δεν τα αρνήθηκε.
Πάω λοιπόν εγώ να τα πάρω, και η τράπεζα λέει ότι δεν έχει ρευστό διότι δεν της δίνουν οι ευρωπαίοι; Τι να της δώσουν, όταν ο εργοδότης μου της έδωσε το μισθό μου (ή τη σύνταξή μου);;; Πρέπει να τα έχει! Γιατί δεν τα έχει;;;
Μια απάντηση που ακούγεται είναι ότι επειδή ο κόσμος κάνει πολλές αναλήψεις, δεν έμεινε ρευστό στην τράπεζα.
Δηλαδή από πού έκανε ανάληψη ο κόσμος;;;; Από τον δικό μου λογαριασμό μισθοδοσίας;;;
Και μετά ανεβαίνω λίγο πιο ψηλά, για να αποκρήσω μια πιο πανοραμική εικόνα. Βλέπω πολλούς εργοδότες να πληρώνουν τα μηνιάτικα και οι τράπεζες να τα παίρνουν τα ρημάδια τα ευρώ. Και μετά λένε ότι δεν έχουν ρευστότητα;; Πού πήγαν οι μισθοδοσίες αυτές;;; Ποιος τις πήρε;;;;;
Και βγαίνουν και λένε ότι πρέπει να μας δώσουν οι ευρωπαίοι ρευστότητα;
Λένε ότι μας έκοψαν οι ευρωπαίοι τη ρευστότητα στις τράπεζες, δηλαδή δεν τους δίνουν χαρτονομίσματα για να πληρώνεται ο κόσμος.
Ο εργοδότης μου μου πλήρωσε το μηνιάτικο. Άρα έδωσε τα ευρώ στην τράπεζα όπου βρίσκεται ο λογαριασμός μου. Η τράπεζα τα πήρε. Δεν τα αρνήθηκε.
Πάω λοιπόν εγώ να τα πάρω, και η τράπεζα λέει ότι δεν έχει ρευστό διότι δεν της δίνουν οι ευρωπαίοι; Τι να της δώσουν, όταν ο εργοδότης μου της έδωσε το μισθό μου (ή τη σύνταξή μου);;; Πρέπει να τα έχει! Γιατί δεν τα έχει;;;
Μια απάντηση που ακούγεται είναι ότι επειδή ο κόσμος κάνει πολλές αναλήψεις, δεν έμεινε ρευστό στην τράπεζα.
Δηλαδή από πού έκανε ανάληψη ο κόσμος;;;; Από τον δικό μου λογαριασμό μισθοδοσίας;;;
Και μετά ανεβαίνω λίγο πιο ψηλά, για να αποκρήσω μια πιο πανοραμική εικόνα. Βλέπω πολλούς εργοδότες να πληρώνουν τα μηνιάτικα και οι τράπεζες να τα παίρνουν τα ρημάδια τα ευρώ. Και μετά λένε ότι δεν έχουν ρευστότητα;; Πού πήγαν οι μισθοδοσίες αυτές;;; Ποιος τις πήρε;;;;;
Και βγαίνουν και λένε ότι πρέπει να μας δώσουν οι ευρωπαίοι ρευστότητα;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
-
Divine Sinner
Re: Τι είναι ρευστότητα;
Οταν μια τραπεζα παιρνει την καταθεση σου, δεν ειναι σιγουρο οτι θα κρατησει τα λεφτα σου (ως φυσικα αντικειμενα στο χρηματοκιβωτιο) αντιθετως απο αυτα τα χρηματα δανειζει (με τοκο μεγαλυτερο απο αυτον που σου δινει εσενα για τον λογαριασμο ή επενδυει κλπ) πλεον σε δανειοληπτες του εξωτερικου γιατι στην Ελλαδα δυσκολο να παρεις δανειο αλλα οι τραπεζες δεν ειναι Ελληνικες, και σε λειτουργικα εξοδα, μερίσματα μετόχων κλπ.
Ετσι δημιουργειται το θεμα της ρευστοτητας αν δεν τροφοδοτειται η τραπεζα. Δεν ειναι οτι στο χρηματοκιβωτιο τα χωριζουν σε "ο λογαριασμος του ΟΤΤΟ", "ο λογαριασμος της γριουλας" κλπ. ειναι λογιστικοι οι λογαριασμοι. Ειναι στην ουσια χρεος της τραπεζας προς τον καταθετη, το οποιο οταν υπαρχει ρευστοτητα (περιοδος ομαλοτητας) μπορει και αποπληρωνει αμεσως.
Ετσι δημιουργειται το θεμα της ρευστοτητας αν δεν τροφοδοτειται η τραπεζα. Δεν ειναι οτι στο χρηματοκιβωτιο τα χωριζουν σε "ο λογαριασμος του ΟΤΤΟ", "ο λογαριασμος της γριουλας" κλπ. ειναι λογιστικοι οι λογαριασμοι. Ειναι στην ουσια χρεος της τραπεζας προς τον καταθετη, το οποιο οταν υπαρχει ρευστοτητα (περιοδος ομαλοτητας) μπορει και αποπληρωνει αμεσως.
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Κι εγώ αυτή την απορία είχα και έχω.
Μπορεί να τα έβγαλαν στην Ελβετία και να έκαναν φτερά.
Και δεν είναι μόνο ο εργοδότης Μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής που νοικιάζει το σπίτι που έχεις.
Τα έβαλε. Εκτός αν σε βρήκε και στα έδωσε στο χέρι.
Κατέθεσε ζωντανό χρήμα και αυτός όπως και τόσοι άλλοι
Που πήγε?
Μπορεί να τα έβγαλαν στην Ελβετία και να έκαναν φτερά.
Και δεν είναι μόνο ο εργοδότης Μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής που νοικιάζει το σπίτι που έχεις.
Τα έβαλε. Εκτός αν σε βρήκε και στα έδωσε στο χέρι.
Κατέθεσε ζωντανό χρήμα και αυτός όπως και τόσοι άλλοι
Που πήγε?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Η ρευστότητα όσο πάει και μειώνεται. Μόνο στο σούπερ χρησιμοποιώ την κάρτα.
Από ρευστό εσείς πώς πάτε? Γιατί εγώ δεν πάω καθόλου καλά. Μπορεί να έχω
τη δυνατότητα να πάρω τρόφιμα με την κάρτα, (που πολλοί δεν έχουν κάρτα σημειώστε)
αλλά για τσιγάρα και άλλα ψιλολοϊδια θέλω ακόμα μετρητό, που δεν έχω και για να έχω,
πρέπει να στηθώ στην απίστευτη ουρά του ΑΤΜ...
Τυχαία όλα αυτά? Τυχαία η ασφυξία στο ρευστό λέτε?
Μπα... εγώ άλλα λέω.
οι τηλεοράσεις άρχισαν να διαφημίζουν σαν τρελές προς τους επιχειρηματίες,
τα ασύρματα μηχανάκια για πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, για να μπορεί ακόμα κι ο ταξιτζής
να δέχεται κάρτες. Δεν είναι τυχαίο.
Δίνουν και το "προσόν" ότι θα γλυτώνουμε φόρους... (ναι καλά, και μετά ξυπνήσαμε)
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=443157
Ταυτόχρονα δηλαδή, εφαρμόζεται και το σχέδιο ηλεκτρονικών πληρωμών, επι τη ευκαιρία,
σχέδιο που επίσης είχαν στα σκαριά εδώ και χρόνια. Δε δίνουμε τόση σημασία τώρα
πάνω στην αναμπουμπούλα και στον τρόμο για την έλλειψη ρευστού, αλλά όταν
εδραιωθεί αυτός ο τρόπος διακίνησης των χρημάτων μας, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Με τις υγείες μας
Από ρευστό εσείς πώς πάτε? Γιατί εγώ δεν πάω καθόλου καλά. Μπορεί να έχω
τη δυνατότητα να πάρω τρόφιμα με την κάρτα, (που πολλοί δεν έχουν κάρτα σημειώστε)
αλλά για τσιγάρα και άλλα ψιλολοϊδια θέλω ακόμα μετρητό, που δεν έχω και για να έχω,
πρέπει να στηθώ στην απίστευτη ουρά του ΑΤΜ...
Τυχαία όλα αυτά? Τυχαία η ασφυξία στο ρευστό λέτε?
Μπα... εγώ άλλα λέω.
οι τηλεοράσεις άρχισαν να διαφημίζουν σαν τρελές προς τους επιχειρηματίες,
τα ασύρματα μηχανάκια για πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, για να μπορεί ακόμα κι ο ταξιτζής
Δίνουν και το "προσόν" ότι θα γλυτώνουμε φόρους... (ναι καλά, και μετά ξυπνήσαμε)
Ταυτόχρονα δηλαδή, εφαρμόζεται και το σχέδιο ηλεκτρονικών πληρωμών, επι τη ευκαιρία,
εδραιωθεί αυτός ο τρόπος διακίνησης των χρημάτων μας, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Με τις υγείες μας
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος

Δεν πληρώνω κάρτες δεν πληρώνω εφορία είχα προλάβει να σηκώσω ότι μπορούσα και μετά 60 και 50 κάθε μέρα με περιορισμένα ψώνια σε σούπερ μάρκετ καλά πάμε με το 50ρι ημών το επιούσιον.
Οι κάρτες μου έχουν λήξει και δεν τις ανανέωσα και να τις είχα δεν θα τις χρησιμοποιούσα.
Μία ερώτηση τώρα.
Τι γίνεται με to paypal.
Αν βάλουμε τη χρεωστική κάρτα στο e bay μπορούμε να κάνουμε αγορές ή και εκεί υπάρχει όριο?
Εννοείται ότι υπάρχουν στην κάρτα λεφτά ζωντανά από το μισθό ή ότι άλλο
Οι κάρτες μου έχουν λήξει και δεν τις ανανέωσα και να τις είχα δεν θα τις χρησιμοποιούσα.
Μία ερώτηση τώρα.
Τι γίνεται με to paypal.
Αν βάλουμε τη χρεωστική κάρτα στο e bay μπορούμε να κάνουμε αγορές ή και εκεί υπάρχει όριο?
- ArELa
- Founder-Administrator

κατά τη γνώμη μου, μια debit card έπρεπε να είχες βγάλει. Θα σε εξυπηρετούσε στο σούπερdoctormarkon έγραψε:Δεν πληρώνω κάρτες δεν πληρώνω εφορία είχα προλάβει να σηκώσω ότι μπορούσα και μετά 60 και 50 κάθε μέρα με περιορισμένα ψώνια σε σούπερ μάρκετ καλά πάμε με το 50ρι ημών το επιούσιον.
για να μη στήνεσαι τώρα στα ΑΤΜ.
Πάντως εγώ πιο πάνω είπα κάτι που δε θέλω να προσπεραστεί, και δεν φαίνεται να το πρόσεξες.
ArELa έγραψε:οι τηλεοράσεις άρχισαν να διαφημίζουν σαν τρελές προς τους επιχειρηματίες,
εγώ κάνω αγορές με προπληρωμένη, όχι χρεωστική, γιατί αν τη "σπάσουν" αυτή, μπορείdoctormarkon έγραψε:Μία ερώτηση τώρα.
Τι γίνεται με to paypal.
να σου αδειάσει ο λογαριασμός.
Δεν πήρα καμία ειδοποίηση απο paypal (που ειδοποιεί όταν αλλάζει κάποια πολιτική της)
αλλά δεν κόφτομαι να κάνω και αγορές αυτόν τον καιρό.
Θα επιχειρήσω όμως μία, (σκουλαρίκια ή κάτι φτηνελέ) να δω αν περνάει η αγορά μου.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

Άρα αυτή είναι η πηγή του κακού. Παίρνουν τον μισθό μου και τον δανείζουν χωρίς να πάρουν την άδειά μου. Και αντί να υπάρχει υποχρέωση να μου δώσουν τον μισθό μου όποτε εγώ τον ζητήσω, μου λένε ότι μου το χρωστούν και ότι θα μου το δώσουν όποτε πάρουν ρευστότητα μέσω τι;;;; δανεισμού;;;;Divine Sinner έγραψε:Οταν μια τραπεζα παιρνει την καταθεση σου, δεν ειναι σιγουρο οτι θα κρατησει τα λεφτα σου (ως φυσικα αντικειμενα στο χρηματοκιβωτιο) αντιθετως απο αυτα τα χρηματα δανειζει (με τοκο μεγαλυτερο απο αυτον που σου δινει εσενα για τον λογαριασμο ή επενδυει κλπ)
Και ποιες οι ευθύνες μου που υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο έκτρωμα; Το χρήμα επινοήθηκε για να διευκολύνει τις συναλλαγές, όχι για να βάζει όρια σε αυτές, όπως αποδεικνύεται.
Δηλαδή τις τελευταίες εβδομάδες καταπάτησαν το δικαίωμά μου να πάρω τα χρήματα που μου έδωσε ο εργοδότης μου επειδή αυτοί ήθελαν να κάνουν τα δανειάκια τους;;;;
Αυτό δεν πρέπει να διαδοθεί; Να το συζητάει ο καθένας σε κάθε γωνιά του πλανήτη;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
-
Divine Sinner
Εισαι σιγουρος γι αυτο; νομιζω πως οταν ανοιγεις εναν λογαριασμο αυτα αναφερονται. Αλλα κανεις δεν διαβαζει 
-
Divine Sinner
Αυτο ακριβως εγινε. Δεν υπολογιζαν την ελλειψη ρευστοτητας γιατι δεν ηταν στο πλανο. Αλλα και οταν υπαρχει στα τετοια τους. μην ξεχνας οτι τις τραπεζες που μας παιρνουν τα σπιτια επειδη χρωσταμε στο τελος τις σωζουμε με κρατικα λεφτα και παλι λειτουργουν ως ιδιωτικες. Δεν θα επρεπε να γινει σωσιμο χωρις εθνικοποιηση.OTTO έγραψε:Άρα αυτή είναι η πηγή του κακού. Παίρνουν τον μισθό μου και τον δανείζουν χωρίς να πάρουν την άδειά μου. Και αντί να υπάρχει υποχρέωση να μου δώσουν τον μισθό μου όποτε εγώ τον ζητήσω, μου λένε ότι μου το χρωστούν και ότι θα μου το δώσουν όποτε πάρουν ρευστότητα μέσω τι;;;; δανεισμού;;;;Divine Sinner έγραψε:Οταν μια τραπεζα παιρνει την καταθεση σου, δεν ειναι σιγουρο οτι θα κρατησει τα λεφτα σου (ως φυσικα αντικειμενα στο χρηματοκιβωτιο) αντιθετως απο αυτα τα χρηματα δανειζει (με τοκο μεγαλυτερο απο αυτον που σου δινει εσενα για τον λογαριασμο ή επενδυει κλπ)
Και ποιες οι ευθύνες μου που υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο έκτρωμα; Το χρήμα επινοήθηκε για να διευκολύνει τις συναλλαγές, όχι για να βάζει όρια σε αυτές, όπως αποδεικνύεται.
Δηλαδή τις τελευταίες εβδομάδες καταπάτησαν το δικαίωμά μου να πάρω τα χρήματα που μου έδωσε ο εργοδότης μου επειδή αυτοί ήθελαν να κάνουν τα δανειάκια τους;;;;
Αυτό δεν πρέπει να διαδοθεί; Να το συζητάει ο καθένας σε κάθε γωνιά του πλανήτη;
- doctormarkon
- Επίτιμος

Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
- ArELa
- Founder-Administrator

Επιμένω πως ΟΧΙ. Η δύση τουλάχιστον ζει στον "καπιταλισμό" και προ και (κυρίως) μετά πολεμικά.doctormarkon έγραψε:Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Ολοι μας (ειδικά όσοι γεννήθηκαν πριν του 90) μεγαλώσαμε μέσα σ'αυτόν.
Δεν έχω 80άρη εδώ μέσα, έχω όμως κάμποσους κοντά ή στη γενιά μου.
Και ρωτώ κυρίως αυτούς :Για θυμίστε μου άλλη (καπιταλιστική) εποχή που να ζήσαμε ΑΥΤΟ
το εφιαλτικό ΑΙΣΧΟΣ που ζούμε τώρα!
Δεν υπάρχει μάγκες, και 80ρης αν έγραφε εδώ, τα ίδια θα'λεγε.
Υπήρχαν παράγωγα επί καπιταλισμού του '70? Υπήρχαν νομίσματα χωρίς
στήριξη χρυσού από πίσω τους? Υπήρχαν οι "φούσκες"?
ΔΕΝ υπήρχαν ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε. Το τότε καπιταλιστικό σύστημα
είχε κανόνες και οι παίχτες έπαιζαν μ'αυτούς. Διαβάστε για το glass steagal act
και τι ακριβώς προέκυψε μετά την κατάργησή του από τον Κλίντον το '99,
κι έπειτα ελάτε να μου πείτε ότι οι αγορές (και οι χώρες) λειτουργούν
με το καπιταλιστικό μοντέλο του πάλαι ποτέ.
Αν εννοείτε πως το τωρινό είναι η εξέλιξη του τότε καπιταλισμού, που στρεβλώθηκε, χειροτέρεψε,
μεταλλάχθηκε, τερατοποιήθηκε, θα συμφωνήσω, αλλά πρέπει να βρείτε
νέα ορολογία γι'αυτόν.
Είναι λάθος να ονοματίζουμε το σημερινό μοντέλο, με την ονομασία ενός άλλου.
Είναι σα να μου λες ότι η ασπαρτάμη και η ζάχαρη είναι το ίδιο πράγμα, επειδή γλυκίζουν και τα δυο.
Αυτό που ζούμε, είναι το νεοφιλελεύθερο κολλεκτίβικο μόρφωμα, γέννημα της υπαρκτής πολιτικής
ιδεολογίας που λέγεται ΝΤΠ, το οποίο, κάνει τον καπιταλισμό περίπατο στο πάρκο.
ΥΓ: Δοκτωρ, έκανα (χθες) αγορά μέσω πέιπαλ και πέρασε κανονικά.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Βικυ στα 90ς ειχαμε το κευνσιανο καπιταλιστικο μοντελο ενω τωρα εχουμε τον καζινο-καπιταλισμο της σχολης του σικαγο που προσωπικα το θεωρω εκτρωμα και στρεβλωση του καπιταλισμου. Ειναι σαν ενας καρκινος που αναπτυχθηκε πανω στον αρχικο καπιταλισμο (ο κορπορατισμος που λεμε)ArELa έγραψε:Επιμένω πως ΟΧΙ. Η δύση τουλάχιστον ζει στον "καπιταλισμό" και προ και (κυρίως) μετά πολεμικά.doctormarkon έγραψε:Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Ολοι μας (ειδικά όσοι γεννήθηκαν πριν του 90) μεγαλώσαμε μέσα σ'αυτόν.
Δεν έχω 80άρη εδώ μέσα, έχω όμως κάμποσους κοντά ή στη γενιά μου.
Και ρωτώ κυρίως αυτούς :Για θυμίστε μου άλλη (καπιταλιστική) εποχή που να ζήσαμε ΑΥΤΟ
το εφιαλτικό ΑΙΣΧΟΣ που ζούμε τώρα!
Δεν υπάρχει μάγκες, και 80ρης αν έγραφε εδώ, τα ίδια θα'λεγε.
Υπήρχαν παράγωγα επί καπιταλισμού του '70? Υπήρχαν νομίσματα χωρίς
στήριξη χρυσού από πίσω τους? Υπήρχαν οι "φούσκες"?
ΔΕΝ υπήρχαν ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε. Το τότε καπιταλιστικό σύστημα
είχε κανόνες και οι παίχτες έπαιζαν μ'αυτούς. Διαβάστε για το glass steagal act
και τι ακριβώς προέκυψε μετά την κατάργησή του από τον Κλίντον το '99,
κι έπειτα ελάτε να μου πείτε ότι οι αγορές (και οι χώρες) λειτουργούν
με το καπιταλιστικό μοντέλο του πάλαι ποτέ.
Αν εννοείτε πως το τωρινό είναι η εξέλιξη του τότε καπιταλισμού, που στρεβλώθηκε, χειροτέρεψε,
μεταλλάχθηκε, τερατοποιήθηκε, θα συμφωνήσω, αλλά πρέπει να βρείτε
νέα ορολογία γι'αυτόν.
Είναι λάθος να ονοματίζουμε το σημερινό μοντέλο, με την ονομασία ενός άλλου.
Είναι σα να μου λες ότι η ασπαρτάμη και η ζάχαρη είναι το ίδιο πράγμα, επειδή γλυκίζουν και τα δυο.
Αυτό που ζούμε, είναι το νεοφιλελεύθερο κολλεκτίβικο μόρφωμα, γέννημα της υπαρκτής πολιτικής
ιδεολογίας που λέγεται ΝΤΠ, το οποίο, κάνει τον καπιταλισμό περίπατο στο πάρκο.
ΥΓ: Δοκτωρ, έκανα (χθες) αγορά μέσω πέιπαλ και πέρασε κανονικά.
- ArELa
- Founder-Administrator

πολύ σωστά.Divine Sinner έγραψε:Βικυ στα 90ς ειχαμε το κευνσιανο καπιταλιστικο μοντελο ενω τωρα εχουμε τον καζινο-καπιταλισμο της σχολης του σικαγο που προσωπικα το θεωρω εκτρωμα και στρεβλωση του καπιταλισμου. Ειναι σαν ενας καρκινος που αναπτυχθηκε πανω στον αρχικο καπιταλισμο (ο κορπορατισμος που λεμε)
Το ίδιο λέμε.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

Αναφέρονται. Ε και;Divine Sinner έγραψε:Εισαι σιγουρος γι αυτο; νομιζω πως οταν ανοιγεις εναν λογαριασμο αυτα αναφερονται. Αλλα κανεις δεν διαβαζει
Δηλαδή είναι σαν να σου λένε ότι αν δεν γουστάρεις να σου κρατήσουμε τα λεφτά σου όποτε μας τελειώσει το ρευστό επειδή έτσι γουστάραμε να δανείσουμε τα δεδουλευμένα σου, τότε μην ανοίγεις λογαριασμό μισθοδοσίας (που σου είπε ο εργοδότης σου να ανοίξεις για να σε πληρώνει), άρα μην δουλεύεις, μείνε άνεργος.
Και γιατί δεν συζητείται στα πάνελ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα; Δεν πρέπει να συζητηθεί; Γιατί να παίρνουν τον μισθό μου ή τη σύνταξή μου για να δανείζουν; Τόσα πλούτη που έχουν, δεν τους φτάνουν για να δανείζουν;
Δεν άκουσα ποτέ το ΚΚΕ να κάνει το παραπάνω ερώτημα που έκανα εγώ. Γιατί δηλαδή η τράπεζα να παίρνει τη μισθοδοσία μου για να δανείζει άλλους; Ας το κάνει κάποιος επιτέλους, να γίνει σοβαρή συζήτηση και διάδοση του ζητήματος.doctormarkon έγραψε:Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.
Διότι μετά κάποιοι κλαίνε για τη ρευστότητα. Δηλαδή για ένα θέμα που δεν θα υπήρχε, αν πολύ απλά οι τράπεζες δεν έκαναν κατάχρηση του μισθού μου ή της συντάξεώς μου.
Ή έστω αν επιτρεπόταν ο εργοδότης να μου τα δίνει στο χέρι. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και τα δικά του θα τα παίρνει στο χέρι και όχι από τις τράπεζες.
Ειλικρινά, νιώθω ότι ανοίγω ένα taboo ζήτημα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ακόμα και οι ογδοντάρηδες λεζησαν σε μια άλλη φάση του καπιταλισμού όπως και εμείς.
Θα έπρεπε ναείχαμε 200σάρηδες για να μας διηγηθούν κάποια πράγματα από το 19ο αιώνα.
Να μας πει τι σήμαινε "πρωτογενής συσσώρευση κατά Μαρξ αλλά και πως το ερμήνεύουν σήμερα οι ευρωλιγούρηδες.
Η πρωτογενής συσσώρευση ήταν ένα ιστορικό γεγονός και όχι μία θεωρία.
Δεν συνέβη στην Ελλάδα.
Και θέλουν να την προκαλέσουν ΤΩΡΑ λες και είναι αρρώστια σαν τους μαγουλάδες και την ερυθρά.
Δεν συνέβη στην Ελλάδα γιατί η περίοδος αυτή έλαβε χώρα στην Ευρώπη πριν το 1821.
Η Ελλάδα ως μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ακολούθησε τα χνάρια της μεταβατικής περιόδου από φεουδαρχία στον Καπιταλισμό. Οι κολήγοι πετάχτηκαν στο δρόμο από τους γεοκτήμονες εντελώς ξεβράκωτοι και πεινασμένοι και όπως ήταν σε ανάγκη έπρεπε να δουλεύουν για ένα ξεροκόματο και να κοιμούνται στο πάτωμα του εργοστασίου σαν τα σκυλιά.
Στην Ελλάδα κράτησαν τα κτήματα και τις περιουσίες και γι αυτό εδώ δεν συνέβη το ιστορικό γεγονός και αυτό το θεωρούν οι ευρωλιγούρηδες "αρρώστια".
Όλοι εμείς και οι γονείς μας ακόμα και οι παππούδες γιαγιάδες από τους πιο μικρούς ζήσαμε στη φάση που λέγεται Φορντισμός η οποία έχει τελειώσει.
Φορντισμός. Μαζική παραγωγή προορισμένη για μαζική κατανάλωση.
Οι σχετικά υψηλοί μισθοί είχαν σκοπό την αύξηση των κερδών αφού αν παρέμεναν στα επίπεδα του ξεροκόμματου την μαζική παραγωγή θα την έβαζαν οι καπιταλιστές ξέρετε που..........
Τώρα που κερδίζουν με αέρα και τα κέρδη είναι μία φούσκα με αέρα κοπανιστό που θα σκάσει ξέρουν πολύ καλά ότι για να κερδίζουν πρέπει να παράγουν με εξαθλιωμένους εργαζόμενους που θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας.
Ερώτημα:
Να τα κάνουν τι?
Η Τσαπανίδαινα που έλεγε να τα πάρουν οι φτωχοί Γερμανοί έλεγε μπούρδες.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χάσεις το σπίτι σου αλλά όχι για να υο κάνουν κάτι.
Άδειο θα μείνει.
Να σε βάλουν σε ανάγκη να ζεις και να ζητιανεύεις το ξεροκόμματο και να κοιμάσαι με άλλους 10 σε ένα δωμάτιο και μια φορά την εβδομάδα να κάνεις τη Φατμέ ή αν δεν σου αρέσει το όνομα να κάνεις τη Σούλα. Γι αυτό τέτοιος πόνος για τους γκέυ έτσι ξαφνικά.
Κι όμως όλα αυτά είναι Καπιταλισμός.
Βέβαια υπάρχουν και τα άλλα που συγκροτούν την ΝΤΠ
Θα έπρεπε ναείχαμε 200σάρηδες για να μας διηγηθούν κάποια πράγματα από το 19ο αιώνα.
Να μας πει τι σήμαινε "πρωτογενής συσσώρευση κατά Μαρξ αλλά και πως το ερμήνεύουν σήμερα οι ευρωλιγούρηδες.
Η πρωτογενής συσσώρευση ήταν ένα ιστορικό γεγονός και όχι μία θεωρία.
Δεν συνέβη στην Ελλάδα.
Και θέλουν να την προκαλέσουν ΤΩΡΑ λες και είναι αρρώστια σαν τους μαγουλάδες και την ερυθρά.
Δεν συνέβη στην Ελλάδα γιατί η περίοδος αυτή έλαβε χώρα στην Ευρώπη πριν το 1821.
Η Ελλάδα ως μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ακολούθησε τα χνάρια της μεταβατικής περιόδου από φεουδαρχία στον Καπιταλισμό. Οι κολήγοι πετάχτηκαν στο δρόμο από τους γεοκτήμονες εντελώς ξεβράκωτοι και πεινασμένοι και όπως ήταν σε ανάγκη έπρεπε να δουλεύουν για ένα ξεροκόματο και να κοιμούνται στο πάτωμα του εργοστασίου σαν τα σκυλιά.
Στην Ελλάδα κράτησαν τα κτήματα και τις περιουσίες και γι αυτό εδώ δεν συνέβη το ιστορικό γεγονός και αυτό το θεωρούν οι ευρωλιγούρηδες "αρρώστια".
Όλοι εμείς και οι γονείς μας ακόμα και οι παππούδες γιαγιάδες από τους πιο μικρούς ζήσαμε στη φάση που λέγεται Φορντισμός η οποία έχει τελειώσει.
Φορντισμός. Μαζική παραγωγή προορισμένη για μαζική κατανάλωση.
Οι σχετικά υψηλοί μισθοί είχαν σκοπό την αύξηση των κερδών αφού αν παρέμεναν στα επίπεδα του ξεροκόμματου την μαζική παραγωγή θα την έβαζαν οι καπιταλιστές ξέρετε που..........
Τώρα που κερδίζουν με αέρα και τα κέρδη είναι μία φούσκα με αέρα κοπανιστό που θα σκάσει ξέρουν πολύ καλά ότι για να κερδίζουν πρέπει να παράγουν με εξαθλιωμένους εργαζόμενους που θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας.
Ερώτημα:
Να τα κάνουν τι?
Η Τσαπανίδαινα που έλεγε να τα πάρουν οι φτωχοί Γερμανοί έλεγε μπούρδες.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χάσεις το σπίτι σου αλλά όχι για να υο κάνουν κάτι.
Άδειο θα μείνει.
Να σε βάλουν σε ανάγκη να ζεις και να ζητιανεύεις το ξεροκόμματο και να κοιμάσαι με άλλους 10 σε ένα δωμάτιο και μια φορά την εβδομάδα να κάνεις τη Φατμέ ή αν δεν σου αρέσει το όνομα να κάνεις τη Σούλα. Γι αυτό τέτοιος πόνος για τους γκέυ έτσι ξαφνικά.
Κι όμως όλα αυτά είναι Καπιταλισμός.
Βέβαια υπάρχουν και τα άλλα που συγκροτούν την ΝΤΠ
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

Θα επιμείνω.
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή μας απείλησαν ότι θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες έως ότι θα κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών.
Ο Καμμένος μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα αντέξει τον εμφύλιο που θα προκληθεί αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, οπότε και προσκυνά.
Με ποιον λοιπόν μηχανισμό οι τράπεζες δεν μας επιτρέπουν να τραβήξουμε τον μισθό μας που ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ από τον εργοδότη μας;
Ποια είναι η πηγή του προβλήματος ρευστότητας που επικαλούνται;
Θα μας το πούνε;;;; Ή θα συνεχίσουν (όπως και κάνουν) να μας παρουσιάζουν τη ρευστότητα ως καιρικό φαινόμενο; Κάτι το φυσικό;
Αν οφείλεται στο ότι έδωσαν ανήθικα δικαιώματα στις τράπεζες να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τη μισθοδοσία μας, και μετά να εκλιπαρούν τους βάρβαρους να μας στείλουν ρευστότητα, να το πουν ευθέως και όχι να μας το παρουσιάζουν σαν καιρικό φαινόμενο.
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή μας απείλησαν ότι θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες έως ότι θα κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών.
Ο Καμμένος μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα αντέξει τον εμφύλιο που θα προκληθεί αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, οπότε και προσκυνά.
Με ποιον λοιπόν μηχανισμό οι τράπεζες δεν μας επιτρέπουν να τραβήξουμε τον μισθό μας που ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ από τον εργοδότη μας;
Ποια είναι η πηγή του προβλήματος ρευστότητας που επικαλούνται;
Θα μας το πούνε;;;; Ή θα συνεχίσουν (όπως και κάνουν) να μας παρουσιάζουν τη ρευστότητα ως καιρικό φαινόμενο; Κάτι το φυσικό;
Αν οφείλεται στο ότι έδωσαν ανήθικα δικαιώματα στις τράπεζες να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τη μισθοδοσία μας, και μετά να εκλιπαρούν τους βάρβαρους να μας στείλουν ρευστότητα, να το πουν ευθέως και όχι να μας το παρουσιάζουν σαν καιρικό φαινόμενο.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
-
Divine Sinner
Το capital control ειχε την υπογραφη της κυβερνησης οποτε δεν μπορεις να ζητησεις τα ρεστα απο τις τραπεζες. Η ΕΚΤ αποφασισε να στειλει λιγοτερα λεφτα, απο εκει και περα η κυβερνηση αποφασισε το όριο αναλήψεων. Επισης το ολο θεμα λειτουργησε σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεια, με την εννοια οτι οι τραπεζες ειχαν αρκετη ρευστοτητα να εξυπηρετησουν τον κοσμο υπο κανονικες συνθηκεες αλλα αν πανε ολοι πανικοβλημένοι να τραβάνε τα λεφτά τους, τοτε το τραπεζικο συστημα θα καταρευσει. και ειτε το θελουμε είτε όχι η τραπεζες ειναι απαραιτητες για να λειτουργησει και η υπολοιπη αγορα. Πχ αυτη τη στιγμη οι εμποροι δεν μπορουν να αγορασουν προϊοντα λογω του capital control. δουλευυν με το ρευστο που εχουν.
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

Μα θα γινόταν ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ουτοπία της ρευστότητας. Οι τράπεζες θα κατέβαζαν ρολά.Divine Sinner έγραψε:Το capital control ειχε την υπογραφη της κυβερνησης οποτε δεν μπορεις να ζητησεις τα ρεστα απο τις τραπεζες.
Πού το είδες αυτό; Αλλά και πάλι, τι πάει να πει λιγότερα; Εγώ απαιτώ να πάρω τον μισθό μου ολόκληρο και με τη μία. Τι ζόρι τραβούνε; Έδωσαν τα λεφτά του μισθού μου για να εξυπηρετήσουν προσωπικές τους υποχρεώσεις; Να το πούνε ευθέως.Η ΕΚΤ αποφασισε να στειλει λιγοτερα λεφτα, απο εκει και περα η κυβερνηση αποφασισε το όριο αναλήψεων.
Αυτό ισχύει αν πάω να τραβήξω τις καταθέσεις ταμιευτηρίου. Για ποιο λόγο να ισχύει για μισθοδοσία και συντάξεις; Με ποιο δικαιωμα βάζουν χέρι σε κάτι τόσο ιερό;αλλα αν πανε ολοι πανικοβλημένοι να τραβάνε τα λεφτά τους, τοτε το τραπεζικο συστημα θα καταρευσει.
--------------
Ποια δικαιολογία παρουσιάζουν οι τράπεζες στο να μην μας δίνουν μισθοδοσίες; Σε ποια ανάγκη τους χρησιμοποίησαν τα λεφτά της μισθοδοσίας μας; Για ποιο λόγο να σχετίζονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και συντάξεων με το πρόβλημα της ρευστότητας, όταν το ρευστό αυτών ήταν ζεστό; Θα μας το πούνε; Θα διεκδικήσουμε να μας το πούνε; Δεν ξέρω πως, αλλά σε πρώτη φάση, μας ενδιαφέρει να μάθουμε; Ή δεν μας ενδιαφέρει;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
-
Divine Sinner
Aπο την στιγμη που το ΦΕΚ εχει την υπογραφη του πρωθυπουργου, παυει να ειναι ευθυνη της τραπεζας.
- promitheas14
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 13 φορές
- Έλαβε Likes: 20 φορές
Δέν δανείζουν μόνο τά χρήματα που καταθέτεις στήν τράπεζα, αλλά έχουν τόν δικαίωμα νά δανείσουν δέκα (10) φορές τά χρήματα πού κατέθεσες (εσύ ή ο εργοδότης σου) σέ κάποιον λογαριασμό. Είναι ο νόμος τών κλασματικών αποθεμάτων.OTTO έγραψε: Άρα αυτή είναι η πηγή του κακού. Παίρνουν τον μισθό μου και τον δανείζουν χωρίς να πάρουν την άδειά μου. Και αντί να υπάρχει υποχρέωση να μου δώσουν τον μισθό μου όποτε εγώ τον ζητήσω, μου λένε ότι μου το χρωστούν και ότι θα μου το δώσουν όποτε πάρουν ρευστότητα μέσω τι;;;; δανεισμού;;;;
Παιδιά αυτό τό ζήτημα είναι κεφαλαιώδες καί συνάμε η αλφαβήτα πού πρέπει νά γνωρίζουμε σχετικά μέ τή απάτη τού χρήματος.
Τά χρήματα δημιουργούνται από τό χρέος. Είναι εικονικά digits. Σέ ρευστό υπάρχει σέ ποσοστό < 5% τού χρήματος πού υποτίθεται ότι υπάρχει.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Ρήγας Βελεστινλῆς
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

Δεν μιλώ για το τελικό αποτέλεσμα. Μιλώ για το πρόβλημα ρευστότητας που θα υπήρχε είτε ο πρωθυπουργός έβαζε υπογραφή σε ΦΕΚ, είτε όχι.Divine Sinner έγραψε:Aπο την στιγμη που το ΦΕΚ εχει την υπογραφη του πρωθυπουργου, παυει να ειναι ευθυνη της τραπεζας.
Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, αλλά νόμιζα ότι ισχύει ΜΟΝΟ για λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Από πότε ισχύει για μισθοδοσίες/συντάξεις; Και ειδικά όταν μιλούμε για λογαριασμούς που αδειάζουν κάθε μήνα (δηλαδή ίσα που επιβιώνει αυτός που περιμένει τον μισθό/σύνταξή του). Έχουμε καμιά επίσημη πηγή;promitheas14 έγραψε:λλά έχουν τόν δικαίωμα νά δανείσουν δέκα (10) φορές τά χρήματα πού κατέθεσες (εσύ ή ο εργοδότης σου) σέ κάποιον λογαριασμό. Είναι ο νόμος τών κλασματικών αποθεμάτων.
Εδώ ο άλλος μπορεί να περιμένει πώς και πώς την πενιχρή σύνταξή του, κι αυτοί αντί να την κρατήσουν για να την πάρει, τη δανείζουν;
Να το κάνουν σε άλλους καταθετικούς λογαριασμούς ναι, ας πούμε δεκτό, όμως μισθοδοσίας γιατί; Πώς επιτράπηκε κάτι τετοιο; Μιλάμε πως αυτό, όποτε κι αν πρωτοέγινε, συνιστά ύψιστο εργαλείο εκβιασμού! Να δανείζουν τα χρήματα μισθοδοσίας; Ή να τα χρησιμοποιούν για δικές τους αποπληρωμές; Και τι κάναμε τόσα χρόνια για αυτό; Πώς το επιτρέψαμε τόσα χρόνια;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
- doctormarkon
- Επίτιμος

Δεν σε ρώτησαν.
Μόνο όταν ήσουν στο δημοτικό σε έβαζαν να γράψεις έκθεση για την αποταμίευση.
Κάποτε έδιναν δώρο έναν κουμπαρά στην καλύτερη έκθεση.
Αν έγραφες αυτά που πιστεύεις τώρα θα έπαιρνες μηδέν και δεν θα τελείωνες ποτέ το δημοτικό.
Ο γιος μου έγραψε ότι άκουγε από εμένα στα επίμαχα θέματα και έγινε το "κακό παιδί" της τάξης.
Σε επίμαχα θέματα όπως αποταμίευση εμβόλια προληπτικά τσεκ απ κλπ. Από τότε με σκυλοβρίζει και δεν μιλάει καθόλου στην τάξη.
Ξέρει ότι αν μιλήσει και πει αυτά που πρέπει να πει θα τον γράψουν στου διαόλου τα κατάστιχα.
Και όταν κάνεις παιδάκι θα πρέπει να του λες για τα καλά της αποταμίευσης "φασούλι το φασούλι" ότι η τράπεζα δανείζει αλλού και συμβάλλει στην οικονομία και την ανάπτυξη.
Ότι οι τράπεζες είναι ναοί της αγάπης και της ηθικής.
Είναι που πρέπει να ............. διαβάζεις τα παιδιά σου στο σχολείο.
Διαβάζεις τα παιδιά στο σχολείο σημαίνει να λες πράγματα που δεν τα πιστεύεις ή που τα μισείς.
Πράγματα που ξέρεις ότι είναι λάθος μέχρι να τα πιστέψουν για σωστά.
Η αποταμίευση με τη μορφή έκθεσης στο σχολείο είναι το κορυφαίο μαζί με τα εμβόλια.
Πες ότι οι τράπεζες είναι νόμιμοι ληστές.
Δείξε και το βιντεάκι το χρήμα ως χρέος και θα σε καλέσει η δασκάλα να στα ψάλει
Υπάρχουν και δασκάλες με ανοιχτό μυαλό.
Αλλά όλοι έχουν ένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι τους.
Και μέχρι τότε οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνιμοι οπότε θα είναι υποχρεωμένοι να διώξουν το παιδί σου από το σχολείο ή να επιβάλλουν τη χειρότερη τιμωρία.
Ο Μεσαίωνας είναι εδώ
Μόνο όταν ήσουν στο δημοτικό σε έβαζαν να γράψεις έκθεση για την αποταμίευση.
Κάποτε έδιναν δώρο έναν κουμπαρά στην καλύτερη έκθεση.
Αν έγραφες αυτά που πιστεύεις τώρα θα έπαιρνες μηδέν και δεν θα τελείωνες ποτέ το δημοτικό.
Ο γιος μου έγραψε ότι άκουγε από εμένα στα επίμαχα θέματα και έγινε το "κακό παιδί" της τάξης.
Σε επίμαχα θέματα όπως αποταμίευση εμβόλια προληπτικά τσεκ απ κλπ. Από τότε με σκυλοβρίζει και δεν μιλάει καθόλου στην τάξη.
Ξέρει ότι αν μιλήσει και πει αυτά που πρέπει να πει θα τον γράψουν στου διαόλου τα κατάστιχα.
Και όταν κάνεις παιδάκι θα πρέπει να του λες για τα καλά της αποταμίευσης "φασούλι το φασούλι" ότι η τράπεζα δανείζει αλλού και συμβάλλει στην οικονομία και την ανάπτυξη.
Ότι οι τράπεζες είναι ναοί της αγάπης και της ηθικής.
Είναι που πρέπει να ............. διαβάζεις τα παιδιά σου στο σχολείο.
Διαβάζεις τα παιδιά στο σχολείο σημαίνει να λες πράγματα που δεν τα πιστεύεις ή που τα μισείς.
Πράγματα που ξέρεις ότι είναι λάθος μέχρι να τα πιστέψουν για σωστά.
Η αποταμίευση με τη μορφή έκθεσης στο σχολείο είναι το κορυφαίο μαζί με τα εμβόλια.
Πες ότι οι τράπεζες είναι νόμιμοι ληστές.
Δείξε και το βιντεάκι το χρήμα ως χρέος και θα σε καλέσει η δασκάλα να στα ψάλει
Υπάρχουν και δασκάλες με ανοιχτό μυαλό.
Αλλά όλοι έχουν ένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι τους.
Και μέχρι τότε οι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνιμοι οπότε θα είναι υποχρεωμένοι να διώξουν το παιδί σου από το σχολείο ή να επιβάλλουν τη χειρότερη τιμωρία.
Ο Μεσαίωνας είναι εδώ