Έλληνες και Ρωμιοί

Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 3 φορές

Έλληνες και Ρωμιοί

Δημοσίευση από ICAROS »

Άλλο Ρωμιός και άλλο Έλληνας. Σε αυτό το Κράτος κυβερνούν αυτοί που τους άρεσε ο πολιτισμός των Κατακτητών (Ρωμαίων), τόσο που μέχρι χθες αυτοαποκαλούνταν "Ρωμιοί". (Θυμίζω πρόσφατους τίτλους οπως "Ρωμηοσύνη", "Ο Ρωμηός έχει Φιλότιμο", "Ρωμιός Αγαπησε Ρωμιά", κλπ. Αυτά κάποιοι τα προπαγάνδιζαν.) Σιγά σιγά κυριάρχησαν και έγιναν Κυβερνήτες στη μισή Αυτοκρατορία, που αποσχίστηκε σε ξεχωριστή, μετά κατακτήθηκαν απο τους Τούρκους, αλλά το "Ρωμιοί" συνέχισε να τους αρέσει.

Αυτοί λοιπόν, οι ανάξιοι για Έλληνες, έχουν πάρει τη θέση των Ελλήνων και κάνουν τους Κυβερνήτες τους, στην περιοχή όπου παραδοσιακά έχουμε πολλές πόλεις-κράτη. Οι όντως Έλληνες απο τη Ρωμαιοκρατία μεχρι σήμερα δεν εχουν κανένα Κράτος. Έχουν μόνο... το όνομα σε Κράτος των Ρωμιών - Βυζαντινών.

Εφ' οσον σήμερα, Ρωμιοί και Έλληνες είμαστε ανάμικτοι, πώς ξεχωρίζουν οι μεν απο τους δε; Είναι πολύ απλό... οι Έλληνες σκέπτονται ανώτερα, γιατι περισσότεροι πρόγονοί τους σκέπτονταν ανώτερα και έτσι έχει γίνει προεργασία στο dna τους, με αποτέλεσμα η βιολογία τους να έχει άλλες δυνατότητες.

Οι Ρωμιοί που είναι ανεξέλικτοι ακόμα, πιστεύουν πιο εύκολα στα δόγματα και είναι οπαδοί κομμάτων, θρησκειών, τους ενδιαφέρει μόνο να τους φαίνεται κάτι σωστό για να νιώθουν ασφαλείς και όχι η ουσία και οι διορθώσεις. Θέλουν το επίσημο και το καθιερωμένο, ακόμη και αν είναι εγκληματικό. "Να είμαι εγώ βολεμένος, και ας πεθάνουν όλοι οι άλλοι". Αυτοί είναι οι Ρωμιοί - νεοΒυζαντινοί που Κυβερνούν σήμερα.

Όλο το Κομματικό σύστημα είναι δικό τους, γιατι είναι θέμα νοοτροπίας. Ο Έλληνας δεν έλκεται σε αυτό. Ούτε το αντέχει. Όταν τους βλέπετε να συνεδριάζουν μην αναρωτιέστε πώς προέκυψαν. Είναι προ-Ελληνες και όχι Έλληνες. Ανεξέλικτοι.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Re: Έλληνες και Ρωμιοί

Δημοσίευση από Lionheart »

ICAROS έγραψε:Άλλο Ρωμιός και άλλο Έλληνας. Σε αυτό το Κράτος κυβερνούν αυτοί που τους άρεσε ο πολιτισμός των Κατακτητών (Ρωμαίων), τόσο που μέχρι χθες αυτοαποκαλούνταν "Ρωμιοί". (Θυμίζω πρόσφατους τίτλους οπως "Ρωμηοσύνη", "Ο Ρωμηός έχει Φιλότιμο", "Ρωμιός Αγαπησε Ρωμιά", κλπ. Αυτά κάποιοι τα προπαγάνδιζαν.) Σιγά σιγά κυριάρχησαν και έγιναν Κυβερνήτες στη μισή Αυτοκρατορία, που αποσχίστηκε σε ξεχωριστή, μετά κατακτήθηκαν απο τους Τούρκους, αλλά το "Ρωμιοί" συνέχισε να τους αρέσει.

Αυτοί λοιπόν, οι ανάξιοι για Έλληνες, έχουν πάρει τη θέση των Ελλήνων και κάνουν τους Κυβερνήτες τους, στην περιοχή όπου παραδοσιακά έχουμε πολλές πόλεις-κράτη. Οι όντως Έλληνες απο τη Ρωμαιοκρατία μεχρι σήμερα δεν εχουν κανένα Κράτος. Έχουν μόνο... το όνομα σε Κράτος των Ρωμιών - Βυζαντινών.

Εφ' οσον σήμερα, Ρωμιοί και Έλληνες είμαστε ανάμικτοι, πώς ξεχωρίζουν οι μεν απο τους δε; Είναι πολύ απλό... οι Έλληνες σκέπτονται ανώτερα, γιατι περισσότεροι πρόγονοί τους σκέπτονταν ανώτερα και έτσι έχει γίνει προεργασία στο dna τους, με αποτέλεσμα η βιολογία τους να έχει άλλες δυνατότητες.

Οι Ρωμιοί που είναι ανεξέλικτοι ακόμα, πιστεύουν πιο εύκολα στα δόγματα και είναι οπαδοί κομμάτων, θρησκειών, τους ενδιαφέρει μόνο να τους φαίνεται κάτι σωστό για να νιώθουν ασφαλείς και όχι η ουσία και οι διορθώσεις. Θέλουν το επίσημο και το καθιερωμένο, ακόμη και αν είναι εγκληματικό. "Να είμαι εγώ βολεμένος, και ας πεθάνουν όλοι οι άλλοι". Αυτοί είναι οι Ρωμιοί - νεοΒυζαντινοί που Κυβερνούν σήμερα.

Όλο το Κομματικό σύστημα είναι δικό τους, γιατι είναι θέμα νοοτροπίας. Ο Έλληνας δεν έλκεται σε αυτό. Ούτε το αντέχει. Όταν τους βλέπετε να συνεδριάζουν μην αναρωτιέστε πώς προέκυψαν. Είναι προ-Ελληνες και όχι Έλληνες. Ανεξέλικτοι.
Άριστη προπαγάνδα, σύντροφε Ίκαρε.
Το μήνυμα που θα περάσει στις μελλοντικές γενιές είναι ένα αντιρατσιστικό μήνυμα αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης, με μία δόση αλτρουισμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.
Είναι σίγουρο, ότι κανένας άνθρωπος με ναρκισσιστικά στοιχεία δεν θα το πάρει πάνω του, διότι προωθεί την μετριοφροσύνη σαν αρετή και εξυψώνει το ελληνικό ιδεώδες με πρωτόγνωρο για εμένα τρόπο.
Θέλω να κυκλοφορώ κι εγώ, όπως ένας κύριος στο μετρό, με την ελληνική σημαία για μπέρτα και το δάφνινο στεφάνι στα μαλλιά, περήφανος Έλλην ή wannabe προ-Έλλην Ρωμιός.

Αναρωτιέμαι, πληρώνεστε για αυτό;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo »

συμφωνώ. *με τον Ίκαρο*

ποτέ δεν ένιωσα Ρωμιά και απεχθανόμουν πάντα τον όρο. όπως και το γραικός δεν μου άρεσε ποτέ.

μόνο το Ελληνίδα μου άρεσε. αυτό ένιωθα πως ανέβαζε τα vibrations μου ένα πράμα.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

aftokaitoallo έγραψε:συμφωνώ. *με τον Ίκαρο*

ποτέ δεν ένιωσα Ρωμιά και απεχθανόμουν πάντα τον όρο. όπως και το γραικός δεν μου άρεσε ποτέ.

μόνο το Ελληνίδα μου άρεσε. αυτό ένιωθα πως ανέβαζε τα vibrations μου ένα πράμα.
Ω μα για την ετυμολογία των λέξεων κανείς δεν διαφώνησε. Αν και αργότερα το Ρωμιός πήρε την έννοια της ρώμης(δύναμης), του ρωμαλέου.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner »

Moυ αρέσει ο όρος άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

τώρα το τι παρεξηγήσεις υπάρχουν και τι παρανοήσεις προκαλούνται εξαιτίας εμμονών στην μία ή την άλλη ιδέα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
ας είμαστε προσεχτικοί και ας μην είμαστε καταδικαστικοί σε καμμία περίπτωση. δεν θέλει πολύ να γίνει μια παρεξήγηση που δεν ωφελεί κανένα, γιατί άλλωστε υπάρχει γενετικό υλικό στους "ρωμιούς" που μπορεί να ενεργοποιηθεί με περισσότερο τακτ και "συμπάθεια".

ας προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι στα περί πατρίδος και ενάντια στη ΝΤΠ.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Divine Sinner έγραψε:Moυ αρέσει ο όρος άνθρωπος.
Για κάτι τέτοια σ'αγαπάω ρε Φώτη και δεν έχουμε πλακωθεί ακόμα... :rose:
aftokaitoallo έγραψε:τώρα το τι παρεξηγήσεις υπάρχουν και τι παρανοήσεις προκαλούνται εξαιτίας εμμονών στην μία ή την άλλη ιδέα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
ας είμαστε προσεχτικοί και ας μην είμαστε καταδικαστικοί σε καμμία περίπτωση. δεν θέλει πολύ να γίνει μια παρεξήγηση που δεν ωφελεί κανένα, γιατί άλλωστε υπάρχει γενετικό υλικό στους "ρωμιούς" που μπορεί να ενεργοποιηθεί με περισσότερο τακτ και "συμπάθεια".

ας προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι στα περί πατρίδος και ενάντια στη ΝΤΠ.
Δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω τι θες να πεις μέχρι την τελευταία σου πρόταση (ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι που λένε).
Όσο για την ενότητα που προτείνεις:

Κάποτε, Έλληνες, θα με χαρακτήριζαν για αυτό το κομμάτι... είδες πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά;
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

νομίζω αν και τα νομίσματα είναι κάλπικα πως είναι εξόχως ευνόητο το τι λέω κυρίως γιατί δεν εννοώ κάτι "πίσω από τις γραμμές" όλα είναι φόρα παρτίδα. γενετικά μπορούμε να ανακαλέσουμε γονιδιακές συγγένειες με τους ρωμιούς και αυτές έχουν τις ελληνικές ιδιότητες που αυτοί χρειάζονται για να γίνουν περισσότερο Έλληνες από ρωμιοί. αυτό επειδή ελάχιστοι έως ουδείς μπορεί να το κάνει τηλεπαθητικά ή με άλλον μεταφυσικό τρόπο, μπορούμε να το προσπαθήσουμε με το να μην κρίνουμε ή κατακρίνουμε την τωρινή τους κατάσταση και να υποβοηθούμε με συμπάθεια κάθε τι που θα τους έβγαζε από το τέλμα του ρωμιού.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

aftokaitoallo έγραψε:νομίζω αν και τα νομίσματα είναι κάλπικα πως είναι εξόχως ευνόητο το τι λέω κυρίως γιατί δεν εννοώ κάτι "πίσω από τις γραμμές" όλα είναι φόρα παρτίδα. γενετικά μπορούμε να ανακαλέσουμε γονιδιακές συγγένειες με τους ρωμιούς και αυτές έχουν τις ελληνικές ιδιότητες που αυτοί χρειάζονται για να γίνουν περισσότερο Έλληνες από ρωμιοί. αυτό επειδή ελάχιστοι έως ουδείς μπορεί να το κάνει τηλεπαθητικά ή με άλλον μεταφυσικό τρόπο, μπορούμε να το προσπαθήσουμε με το να μην κρίνουμε ή κατακρίνουμε την τωρινή τους κατάσταση και να υποβοηθούμε με συμπάθεια κάθε τι που θα τους έβγαζε από το τέλμα του ρωμιού.
Δεν είχα σκοπό να σε ειρωνευτώ ή να υπονοήσω κάτι. Απλώς ειλικρινά δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις.
Δηλαδή με τη δική σου λογική, εγώ σαν βέρος μακεδόνας, έχω ανώτερο dna από των υπολοίπων σας μιας και ήταν μακεδόνας αυτός που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στον τότε γνωστό κόσμο;

Ξέρεις γιατί ο κόσμος όλο και λιγότερο εμπιστεύεται πολιτικούς, θρησκείες κλπ; Επειδή τους δίνει μαθήματα που περιμένει να καταπιουν αμάσητα. Όπως αυτό το ποστ του Ίκαρου, καλή ώρα. Καμία απόδειξη στα λεγόμενά του.

Το ποστ του Ίκαρου μου θύμισε τις γενετικές εκτιμήσεις κάποιων ναζί, ρατσιστών και μισανθρώπων.
Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η πιο εξελιγμένη "φυλή" ανθρώπων είναι οι πιο σκουρόχρωμοι. Καλύτερο μυοσκελετικό, μεγαλύτερες αντοχές σε κάθε κατάσταση, ανώτερα επίπεδα προσαρμοστικότητας, πολύ πιο ταλαντούχοι (δεν είναι τυχαίο ότι η πιο όμορφη μουσική του κόσμου είναι η δική τους, και μιλώ φυσικά για την τζαζ) και μεγαλύτεροι πρεσβευτές της ειρήνης από τις φυλές της αφρικής δεν υπάρχουν.
Wikipedia έγραψε:Anthropologists (such as C. Loring Brace),[38] philosopher Jonathan Kaplan and geneticist Joseph Graves[39] have argued that while it is possible to find biological and genetic variation roughly corresponding to race, this is true for almost all geographically distinct populations: the cluster structure of genetic data is dependent on the initial hypotheses of the researcher and the populations sampled. When one samples continental groups, the clusters become continental; with other sampling patterns, the clusters would be different. Weiss and Fullerton note that if one sampled only Icelanders, Mayans and Maoris, three distinct clusters would form; all other populations would be composed of genetic admixtures of Maori, Icelandic and Mayan material.[40] Kaplan therefore concludes that, while differences in particular allele frequencies can be used to identify populations that loosely correspond to the racial categories common in Western social discourse, the differences are of no more biological significance than the differences found between any human populations (e.g., the Spanish and Portuguese).[41]
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_g ... p_genetics

Ως εκ τούτου, αυτά που ο Ίκαρος τόσο τρανταχτά θέλει να περάσει ως γεγονότα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αερολογίες ενός συστήματος που θέλει τον κάθε άνθρωπο να νιώσει ανώτερος από τον συνάνθρωπό του, χωρίς κανένα λόγο για αυτό.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος (ξέρω, κλεμμένο), βοηθάς τους πιο άτυχους από εσένα. Δεν τους ξεχωρίζεις από το σύνολο γιατί έτσι γουστάρεις.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS »

Αν πληρώνομαι; Δυστυχώς για τους υπαλληλίσκους είμαι αυτοχρηματοδοτούμενος, γι' αυτό και επικίνδυνα εύστοχος.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

γι' αυτό και επικίνδυνα εύστοχος
Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι επέλεξες να σταθείς στην πληρωμή απ' όλα όσα είπα. :rose:
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Nathaniel έγραψε:
aftokaitoallo έγραψε:νομίζω αν και τα νομίσματα είναι κάλπικα πως είναι εξόχως ευνόητο το τι λέω κυρίως γιατί δεν εννοώ κάτι "πίσω από τις γραμμές" όλα είναι φόρα παρτίδα. γενετικά μπορούμε να ανακαλέσουμε γονιδιακές συγγένειες με τους ρωμιούς και αυτές έχουν τις ελληνικές ιδιότητες που αυτοί χρειάζονται για να γίνουν περισσότερο Έλληνες από ρωμιοί. αυτό επειδή ελάχιστοι έως ουδείς μπορεί να το κάνει τηλεπαθητικά ή με άλλον μεταφυσικό τρόπο, μπορούμε να το προσπαθήσουμε με το να μην κρίνουμε ή κατακρίνουμε την τωρινή τους κατάσταση και να υποβοηθούμε με συμπάθεια κάθε τι που θα τους έβγαζε από το τέλμα του ρωμιού.
Δεν είχα σκοπό να σε ειρωνευτώ ή να υπονοήσω κάτι. Απλώς ειλικρινά δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις.
Δηλαδή με τη δική σου λογική, εγώ σαν βέρος μακεδόνας, έχω ανώτερο dna από των υπολοίπων σας μιας και ήταν μακεδόνας αυτός που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στον τότε γνωστό κόσμο;

Ξέρεις γιατί ο κόσμος όλο και λιγότερο εμπιστεύεται πολιτικούς, θρησκείες κλπ; Επειδή τους δίνει μαθήματα που περιμένει να καταπιουν αμάσητα. Όπως αυτό το ποστ του Ίκαρου, καλή ώρα. Καμία απόδειξη στα λεγόμενά του.

Το ποστ του Ίκαρου μου θύμισε τις γενετικές εκτιμήσεις κάποιων ναζί, ρατσιστών και μισανθρώπων.
Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η πιο εξελιγμένη "φυλή" ανθρώπων είναι οι πιο σκουρόχρωμοι. Καλύτερο μυοσκελετικό, μεγαλύτερες αντοχές σε κάθε κατάσταση, ανώτερα επίπεδα προσαρμοστικότητας, πολύ πιο ταλαντούχοι (δεν είναι τυχαίο ότι η πιο όμορφη μουσική του κόσμου είναι η δική τους, και μιλώ φυσικά για την τζαζ) και μεγαλύτεροι πρεσβευτές της ειρήνης από τις φυλές της αφρικής δεν υπάρχουν.
Wikipedia έγραψε:Anthropologists (such as C. Loring Brace),[38] philosopher Jonathan Kaplan and geneticist Joseph Graves[39] have argued that while it is possible to find biological and genetic variation roughly corresponding to race, this is true for almost all geographically distinct populations: the cluster structure of genetic data is dependent on the initial hypotheses of the researcher and the populations sampled. When one samples continental groups, the clusters become continental; with other sampling patterns, the clusters would be different. Weiss and Fullerton note that if one sampled only Icelanders, Mayans and Maoris, three distinct clusters would form; all other populations would be composed of genetic admixtures of Maori, Icelandic and Mayan material.[40] Kaplan therefore concludes that, while differences in particular allele frequencies can be used to identify populations that loosely correspond to the racial categories common in Western social discourse, the differences are of no more biological significance than the differences found between any human populations (e.g., the Spanish and Portuguese).[41]
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_g ... p_genetics

Ως εκ τούτου, αυτά που ο Ίκαρος τόσο τρανταχτά θέλει να περάσει ως γεγονότα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αερολογίες ενός συστήματος που θέλει τον κάθε άνθρωπο να νιώσει ανώτερος από τον συνάνθρωπό του, χωρίς κανένα λόγο για αυτό.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος (ξέρω, κλεμμένο), βοηθάς τους πιο άτυχους από εσένα. Δεν τους ξεχωρίζεις από το σύνολο γιατί έτσι γουστάρεις.

δεν μιλάω με βάση την λογική ΜΟΥ. μιλάω με βάση μία γενικότερη νοοτροπία που βρίσκει συμπαθητικά σημεία στου Ίκαρου το αρχικό ποστ και μάλιστα 99 τοις εκατό συμπαθητικά σημεία.
επίσης η βάση αυτή δεν ξεχωρίζει τους έλληνες σε βόρειους και νότιους, αυτό το κάνεις εσύ. εγώ όχι.
ένα άλλο, θα σε παρακαλούσα να μην βλέπεις διχαστικές τάσεις σε αυτά που λέω, ούτε κατά διάνοια σκέφτηκα πως με ειρωνεύτηκες ούτε κατά διάνοια απάντησα εξ αρχής στο αρχικό ποστ του Ίκαρου με βάση τα όσα είπες εσύ και μετά επίσης με απόλυτη ειλικρίνεια άνευ άλλων μίζερων "ωχ με ειρωνεύτηκε κάτσε να του πετάξω τώρα κι εγώ το μπαλάκι" αντιλήψεων σου απάντησα.

σου απαντώ ισότιμα και θεωρώ πως πάντα θα μου απαντάς ισότιμα χωρίς τέτοιες ηλίθιες τάσεις.
ότι νιώθω πως δεν με έχεις καταλάβει πως τα λέω και τι σόι άτομο είμαι όντως το νιώθω. ε και; δεν έχουμε τόση σημασία αγαπητέ. θα σε περιμένω να καταλάβεις. περίμενέ με κι εσύ.
κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να βιάζεται.
εσύ τώρα νόμιζε ό,τι θες, αλλά να ξέρεις πως το "νομιζα ότι νόμιζες" δεν έχει και πολλά φόντα γενικά στο διάλογο. chill out.
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash »

Στα τέλη του μακρινού 3ου αιώνα μ.χ. ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός έδωσε το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη σε όλους τους υπήκοους της αυτοκρατορίας. Στα μετέπειτα χρόνια η αυτοκρατορία χωρίστηκε στην Ανατολική και στη Δυτική. Οι υπήκοοι της Ανατολικής ονομάζονταν Ρωμαίοι μέχρι το τέλος της 11 αιώνες αργότερα. Οι Ελληνες που με τον έναν ή, τον άλλο τρόπο έγιναν χριστιανοί μέχρι τον 6ο αιώνα μ.χ. σταδιακά εξελλήνισαν την Αν. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ώστε από τη δυναστεία των Μακεδόνων ουσιαστικά να θεωρείται ελληνική και πολυ περισσότερο μετά το 1204, αφού το ελληνικό ήταν το μόνο κομμάτι που είχε απομείνει. Από τότε το Ελληνας και το Ρωμαίος, που με την παραφθορά έγινε Ρωμιός, ταυτίστηκαν. . Στα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας με την επίδραση του διαφωτισμού προτιμήθηκε και πάλι το αρχαίο όνομα των Ελλήνων, όμως στη συνείδηση του λαού παρέμεινε και το Ρωμιός. Το Ελληνας μπορούμε να πούμε ότι είναι ο εθνολογικός όρος και το Ρωμιός ο πολιτιστικός. Αυτό ακριβώς είναι οι Νεοέλληνες, είναι και Ελληνες και Ρωμιοί ταυτόχρονα. Θα λέγαμε ότι είναι το επίσημο όνομα και το παρατσούκλι που έχει κάποιος άνθρωπος. Εγώ π.χ. λέγομαι Νίκος Μπάνος, αλλά το οικογενειακό μας παρατσούκλι είναι Γκαντζάς (συμβολαιογράφος στα κερκυραϊκά). Αν κάποιος στο καφενείο του χωριού πει ότι άλλο Μπάνος, και άλλο Γκαντζάς θα γίνει περίγελος. Δηλαδή το Ρωμιός είναι πολύ απλά το καλλιτεχνικό μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Σάβ 06 Σεπ 2014, 18:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos »

Το θέμα είναι λεπτεπίλεπτο...εύκολα μπορεί κάποιος να παρεξηγήσει και να παρεξηγηθεί.Επειδή μάθαμε πως όλοι πρέπει να ανήκουν σώνει και καλά σε μια ομάδα,οργάνωση,ιδεολογία,θρησκεία κτλ κτλ. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα στις συζητήσεις...ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα στη συζήτηση όταν υπάρχει άνθρωπος που δεν ασπάζεται τίποτα απ'όλα τα παραπάνω.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Αυτές τις εποχές κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ανήκει πουθενά, είτε αυτό είναι ιδεολογία, είτε οργανισμός, είτε ομάδα είτε οτιδήποτε.
Όταν οι άνθρωποι μπορούσαν ακόμα να πιστεύουν σε κάτι καινούργιο, η παρθενογένεση αυτού του πιστεύω σύντομα προκαλούσε άλλους ανθρώπους να του χώσουν μία ταμπέλα. Σήμερα δεν υπάρχει πια τέτοια παρθενογένεση. Το ανθρώπινο είδος είναι ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ομάδων.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Η αλήθεια είναι πως και εμένα ο όρος Ρωμιός δεν μου αρέσει. Μου θυμίζει λίγο Ελληνική ταινία των 60ς
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Nathaniel έγραψε:Αυτές τις εποχές κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ανήκει πουθενά, είτε αυτό είναι ιδεολογία, είτε οργανισμός, είτε ομάδα είτε οτιδήποτε.
Όταν οι άνθρωποι μπορούσαν ακόμα να πιστεύουν σε κάτι καινούργιο, η παρθενογένεση αυτού του πιστεύω σύντομα προκαλούσε άλλους ανθρώπους να του χώσουν μία ταμπέλα. Σήμερα δεν υπάρχει πια τέτοια παρθενογένεση. Το ανθρώπινο είδος είναι ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ομάδων.
Άποψη σου..έχω διαφορετική
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Προφανώς :) Αλλά ίσως να μην διαφωνήσεις σε αυτό:

Το προηγούμενο ποστ μου, τονίζει τις ταμπέλες που δίνουμε όλοι μας σε άλλους ανθρώπους ακόμη και άθελά μας. Ένας άνθρωπος που θα μιλήσει για ελευθερία και ισότητα και ειρήνη κλπ, από κάποιες οργανωμένες ομάδες θα θεωρηθεί κάτι που θα μοιάζει με μία ταμπέλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο άνθρωπος ανήκει στην ταμπέλα αυτή, αλλά αυτό, λίγη σημασία έχει για τους "ταμπελοποιητές"
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Nathaniel έγραψε:Προφανώς :) Αλλά ίσως να μην διαφωνήσεις σε αυτό:

Το προηγούμενο ποστ μου, τονίζει τις ταμπέλες που δίνουμε όλοι μας σε άλλους ανθρώπους ακόμη και άθελά μας. Ένας άνθρωπος που θα μιλήσει για ελευθερία και ισότητα και ειρήνη κλπ, από κάποιες οργανωμένες ομάδες θα θεωρηθεί κάτι που θα μοιάζει με μία ταμπέλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο άνθρωπος ανήκει στην ταμπέλα αυτή, αλλά αυτό, λίγη σημασία έχει για τους "ταμπελοποιητές"
Χμ. κι εμενα μου ειπαν οτι μαρξίζω. και οχι μονο εδω.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon »

Απ ότι ξέρω Ρωμιοί αποκαλούνται οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια σε κοινότητες. Αλλά σε χώρες της Ανατολής.
Για παράδειγμα οι Έλληνες της Ουκρανίας που ζουν στη Μαριούπολη δεν λένε ότι είναι Έλληνες αλλά Ρωμιοί ή Ρωμαίοι και τη διάλεκτό που μιλάνε την αποκαλούν ρωμέικα. Οι Πόντιοι επίσης λένε ότι είναι ρωμιοί. Όπως οι Έλληνες της Αιγύπτου, της Συρίας, του Λιβάνου που κατέφυγαν εκεί μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και δεν ήρθαν στην Ελλάδα, ή όσοι ζουν στην Τουρκία και παραμένουν εκεί αποκαλούνται Ρωμιοί.
Ακόμα και σε μερικά διαβατήρια παλαιού τύπου υπάρχει στη θέση της εθνικότητας ο όρος ρωμιός.

Στον όρο ρωμιός υπάρχει και μία "ανατολική" στροφή και έρχεται σε αντίθεση με το ανήκωμεν εις την Δύσην.
Παρ όλο που θυμίζει ταινία δεκαετίας του 60 συνδέεται και με έναν ανατολικό προσανατολισμό της χώρας ο οποίος εξοστρακίστηκε και θεωρήθηκε ταμπού.

Μου αρέσει ο όρος Ρωμιός για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Δεν γουστάρω να ανήκω εις την "Δύσιν".
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Clash έγραψε:Στα τέλη του μακρινού 3ου αιώνα μ.χ. ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός έδωσε το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη σε όλους τους υπήκοους της αυτοκρατορίας. Στα μετέπειτα χρόνια η αυτοκρατορία χωρίστηκε στην Ανατολική και στη Δυτική. Οι υπήκοοι της Ανατολικής ονομάζονταν Ρωμαίοι μέχρι το τέλος της 11 αιώνες αργότερα. Οι Ελληνες που με τον έναν ή, τον άλλο τρόπο έγιναν χριστιανοί μέχρι τον 6ο αιώνα μ.χ. σταδιακά εξελλήνισαν την Αν. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ώστε από τη δυναστεία των Μακεδόνων ουσιαστικά να θεωρείται ελληνική και πολυ περισσότερο μετά το 1204, αφού το ελληνικό ήταν το μόνο κομμάτι που είχε απομείνει. Από τότε το Ελληνας και το Ρωμαίος, που με την παραφθορά έγινε Ρωμιός, ταυτίστηκαν. . Στα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας με την επίδραση του διαφωτισμού προτιμήθηκε και πάλι το αρχαίο όνομα των Ελλήνων, όμως στη συνείδηση του λαού παρέμεινε και το Ρωμιός. Το Ελληνας μπορούμε να πούμε ότι είναι ο εθνολογικός όρος και το Ρωμιός ο πολιτιστικός. Αυτό ακριβώς είναι οι Νεοέλληνες, είναι και Ελληνες και Ρωμιοί ταυτόχρονα. Θα λέγαμε ότι είναι το επίσημο όνομα και το παρατσούκλι που έχει κάποιος άνθρωπος. Εγώ π.χ. λέγομαι Νίκος Μπάνος, αλλά το οικογενειακό μας παρατσούκλι είναι Γκαντζάς (συμβολαιογράφος στα κερκυραϊκά). Αν κάποιος στο καφενείο του χωριού πει ότι άλλο Μπάνος, και άλλο Γκαντζάς θα γίνει περίγελος. Δηλαδή το Ρωμιός είναι πολύ απλά το καλλιτεχνικό μας.
ενδιαφέρουσα οπτική γωνία. θενκς
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS »

"Τώρα"... γιατί το είπαν Ελλάς και δεν το είπαν Ρωμανία ή... Ρουμανία που ονόμασαν μετά ένα άλλο, ή αλλιώς; Γιατι πώς θα είχαν υπόδουλους τους Έλληνες, σε ένα Κράτος που νομίζουν οτι είναι δικό τους ενώ στην πραγματικότητα κυβερνούν οι Ρωμιοί; Δηλ. οι χειρότεροι ποιοτικά, που ελέγχονται απο άλλους.

Πώς εξασφαλίζεις οτι κάποιοι υπόδουλοι δεν θα απελευθερωθούν ποτέ; Με το να νομίζουν οτι είναι ελεύθεροι. Αυτό επιτυγχάνεται με τους (δύο παρακαλώ στο ίδιο έτος) εορτασμούς απελευθέρωσης. Κουτόχορτο στους δούλους.

Αν το ψάξουν όμως, αν προσέχουν όλα τα θέματα και τι δεν μπορούν να διορθώσουν και να αλλάξουν, θα καταλήξουν οτι μόνο ελεύθεροι δεν είναι.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

ICAROS έγραψε:"Τώρα"... γιατί το είπαν Ελλάς και δεν το είπαν Ρωμανία ή... Ρουμανία που ονόμασαν μετά ένα άλλο, ή αλλιώς; Γιατι πώς θα είχαν υπόδουλους τους Έλληνες, σε ένα Κράτος που νομίζουν οτι είναι δικό τους ενώ στην πραγματικότητα κυβερνούν οι Ρωμιοί; Δηλ. οι χειρότεροι ποιοτικά, που ελέγχονται απο άλλους.

Πώς εξασφαλίζεις οτι κάποιοι υπόδουλοι δεν θα απελευθερωθούν ποτέ; Με το να νομίζουν οτι είναι ελεύθεροι. Αυτό επιτυγχάνεται με τους (δύο παρακαλώ στο ίδιο έτος) εορτασμούς απελευθέρωσης. Κουτόχορτο στους δούλους.

Αν το ψάξουν όμως, αν προσέχουν όλα τα θέματα και τι δεν μπορούν να διορθώσουν και να αλλάξουν, θα καταλήξουν οτι μόνο ελεύθεροι δεν είναι.
Νομίζω πως μέσα στην εμπάθεια σου, δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τα όσα έγραψαν οι συνομιλητές σου και θέτεις ερωτήματα που έχουν απαντηθεί ένα δυο post πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Άσχετο....
Αυτό που παρατήρησα στην πράξη είναι ότι έχασα πολλά βιβλία,κάπου πεταμένα είναι λένε.
Θέλανε και να διαβάσουν τρομάρα τους.
Πλάτωνα,Νίτσε,Αριστοτέλη...
Ρώτησα αν τα άνοιξαν..μερικές σελίδες μόνο.
Όσο αφορά το άρθρο..αν μου είναι εμπαθής ή όχι
αν απαντά ή όχι..αδιαφορώ.αδιαφορεί
Το ίδιο ισχύει και για τη ταμπέλα...
Το κείμενο είναι το θέμα...και όχι ο συγγραφέας

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

alkinoos έγραψε:Άσχετο....
Αυτό που παρατήρησα στην πράξη είναι ότι έχασα πολλά βιβλία,κάπου πεταμένα είναι λένε.
Θέλανε και να διαβάσουν τρομάρα τους.
Πλάτωνα,Νίτσε,Αριστοτέλη...
Ρώτησα αν τα άνοιξαν..μερικές σελίδες μόνο.
Όσο αφορά το άρθρο..αν μου είναι εμπαθής ή όχι
αν απαντά ή όχι..αδιαφορώ.αδιαφορεί
Το ίδιο ισχύει και για τη ταμπέλα...
Το κείμενο είναι το θέμα...και όχι ο συγγραφέας
Mιλαω για την τελευταία απάντηση του Ικάρου. Οχι σε σχέση με το κειμενο, του οποίου δεν μειώνεται ούτε αυξάνεται η αξία του, από την εμπάθεια αυτή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”