Πιασε μια δουλειά

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Πιασε μια δουλειά

Δημοσίευση από Divine Sinner »

Πιάσε μια δουλεια.
Μια υποκριτική έκφραση που χρησιμοποιείται κατα κόρον απο τους πλουτοκράτες.
Να βρω μια δουλειά για να παιρνω τραπεζογραμματια (χρηματα) για να αποπληρωσω αγαθα τα οποια θα πρεπε να ειναι δωρεάν.
Να παράγω για τον εργοδότη μου κατα περισσότερα χρήματα απο οσα πληρώνομαι, και η χώρα στην οποια ο "εργαζομενος" παίρνει
τα λιγότερα να θεωρειται ιδανικότερη για επενδυσεις.

Για να πηγαίνει το 1/3 του εισοδήματος μου σε έμμεσους φόρους (βλεπε ΦΠΑ) και το άλλο 1/3 σε άμεσους φόρους
με αποτέλεσμα να πρέπει να ζήσω με το άλλο 1/3 που δεν μου φτάνει.
Για να μπορεί να μου πει ο εργοδότης μου. αυτός είναι ο μισθός. αυτές οι συνθήκες κι άμα σου αρέσει ή αλλιώς μπορώ να βρω άλλον.
Για να ανταγωνίζομαι στα μεροκάματα τον πακιστανό και αν ρωτήσω γιατί, να ακούσω το τετριμμένο ψέμα
"παίρνω πακιστανούς γιατι οι Έλληνες δεν δουλεύουν".
Για να μπορεί η κυβέρνηση της χώρας μου να θεσπίζει ΕΟΖ (ειδικές οικονομικές ζώνες) για να πέσουν ακόμα τα μεροκάματα.
Για να υπηρετεί η κυβέρνηση της χώρας μου αλλότρια συμφέροντα κι όχι εμένα, ενώ εμένα να με θεωρεί απλά παραγωγικό συντελεστή.
Για να μου κόβουν από το μισθό κρατήσεις και στο τέλος να μου λένε να πληρώσω για νοσοκομειακή περίθαλψη.
Για να μην έχω κατοικία ενώ η εργατική κατοικία θα έπρεπε να θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα.
Για να πληρώνω το νερό που πίνω και τον ηλεκτρισμό.
Για να ζω αποκομμένος από τη φύση και από την πνευματικότητα σε ένα τεχνητό περιβάλλον.
Για να πάει το παιδί μου σχολείο να μάθει να υπακούει στο σύστημα και πως να είναι χαζός και άψυχος, όπως προσπάθησαν να μάθουν κι εμένα (ευτηχώς απέτυχαν)
Για να στέλνει το σύστημα την αστυνομία να με δέρνει αν τολμήσω να διαμαρτυρηθώ.
Για να πάρω μια σύνταξη της πείνας (αν την πάρω που μάλλον είναι και απίθανο).
Και τέλος να πεθάνω άχρηστος πια για το σύστημα και βαριά μεταχειρισμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ανάμεσα σε
άλλους 50 αρρώστους και με τους κακοπληρωμένους νοσοκόμους να μου φέρονται σαν να είναι αγγαρία που με περιθάλπτουν.
=====

Γαϊος Ατρέας (Εγω)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”