Εθνικιστές
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
- Φύλο: Γυναίκα
Εθνικιστές
Πριν από λίγο καιρό, μέλος του φόρουμ με είπε "άμα ενοχλείς τους Σουηδούς, να φύγεις".
Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ (του "με ξέρει κι από χθες και με λέει κάτι τόσο προσωπικό; είπαμε να είμαστε συνεπείς με την ιδεολογία μας αλλά όχι κι έτσι"), περιέπεσα σε βαθειά αυτοκριτική.
Βρε μπας και ενοχλώ τους Σουηδούς;
Απάντηση, ναι!! Βασικά όχι όλους τους Σουηδούς, αλλά τους εθνικιστές Σουηδούς.
Μετά σκέφτηκα πώς, με τη σκούφια μου να κρατάει από Καππαδοκία και Πόντο, έχω ένα σκασμό προγόνους που καταδιώχτηκαν από τους Τούρκους. Βασικά όχι από όλους τους Τούρκους, αλλά από τους Τούρκους εθνικιστές.
Και οι Έλληνες που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά δεν είναι όλοι οι Έλληνες αλλά οι... εντάξει, το πιάσατε το νόημα φαντάζομαι.
ορισμός (να συνεννοούμεθα)
Αρχίζουν οι δυσκολίες. Πώς ορίζεται ο εθνικιστής;
Προσωπικά, και διορθώστε με οι αρμόδιοι, αλλά αντιλαμβάνομαι τον εθνικιστή, ως
Αυτός που έχει σαν υπέρτατο κριτήριο σε ό,τι λέει ή πράττει το συμφέρον του έθνους του.
Ωραία. Τώρα. Αμέσως προκύπτουν μερικά θεματάκια.
* Ποιός θα κρίνει τί είναι προς το συμφέρον του έθνους;
* Αν κατά τη γνώμη του το συμφέρον του έθνους είναι να σφάξουμε εφτακόσιες χιλιάδες αλλόφυλους, ή ξέρω 'γω να βουλιάζουμε βάρκες με κόσμο στο πέλαγος λέω εγώ τώρα;
* Είναι ΤΟΣΟ ξεκάθαρο ΠΑΝΤΑ το συμφέρον του έθνους, ώστε να μπορούμε να διαπράξουμε οτιδήποτε αποτρόπαιο, πλην όμως αναγκαίο, με ελαφριά την εθνικιστική μας συνείδηση;
* Τί είναι ρε παιδιά τελοσπάντων αυτό το έθνος;
Ηρόδοτος
Δεν ξέρω τί εικόνα παρουσιάζουν προς τα έξω, πάντως μεταξύ τους περνάνε ώρες ατελείωτες διαφωνώντας για τον ακριβή ορισμό του έθνους.
Αργά ή γρήγορα σκάει μύτη στην κουβέντα ο αναπόφευκτος Ηρόδοτος.
όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομότροπον
Μια χαρά ορισμός και μπράβο τον Ηρόδοτο και είμαι σίγουρη ότι αυτό το πράμα ίσχυε εντελώς στην πόλη κράτος του διάφορα χρόνια προ Χριστού. Χελόου...;
Οι σύγχρονοί μας Έλληνες εθνικιστές το έχουν κάνει τσίχλα (και στο μάσημα και στο ξεχείλωμα) προσπαθώντας να μας πείσουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σήμερα.
- Είμαστε αμπαστάρδευτη ράτσα από την εποχή του κατακλυσμού του Ωγύγου μέχρι και τώρα δα που μιλάμε.
- Τώρα που συρρικνωθήκαμε και μιλάμε όλοι χαμουτζήδικα, πετύχαμε αν μη τί άλλο το ομόγλωσσον, ποιοί Τουρκόφωνοι; Πλάκα μας κάνεις κοπελιά;
- Εντάξει, μπορεί να είναι καθολικοί, αλλά είναι τουλάχιστον χριστιανοί... Θράκη; ποιά Θράκη;
- κλπ
Τέλος πάντων, άντε και το ξεχειλώσαμε και τάιριαξε στη σύγχρονη Ελλάδα. Πολύ θα ήθελα να δω κάποτε (από ασφαλή απόσταση) έναν Έλληνα εθνικιστή να τα εξηγεί όλα αυτά σε έναν Αμερικάνο εθνικιστή. Χιχιχι.
Αλλά μπα, δε θα ήθελα να το δω, δεν πολυγουστάρω τις σπλατεριές για να πω την αλήθεια.
ze blood is ze life
Το αίμα είναι πολύ σημαντικό για τα βαμπίρια και τους εθνικιστές. Για κάποιο λόγο πρέπει να είναι αγνό, αμόλυντο, ανόθευτο.
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένας αχταρμάς από μετακινήσεις, κατακτήσεις, συγχωνεύσεις, μεταναστεύσεις, πολέμους, εκτεταμένο δουλεμπόριο και δε συμμαζεύεται. Ευτυχώς υπάρχει η επιστήμη (ο Mencken και ο Stoddard;) να ξεδιαλύνει την κατάσταση.
Πρακτικά δεν ξέρω πώς λύνεται αυτό το ζήτημα.
- Θα χωρίσουμε την Υφήλιο σε χώρες και μετά θα πιάσουμε έναν-έναν όλους τους ανθρώπους, θα τους κάνουμε τεστ ντιενέι και μετά θα τους εγκαταστήσουμε ανάλογα; Οι Διγενείς (η κόρη μου πχ) τί θα απογίνουν;
- Και μετά δε θα έχει κανένας ποτέ καμιά επαφή με κανέναν για να μην αλλοιωθεί το όμαιμον, το ομόθρησκον και όλα τα άλλα;
- άντε το πολύ να κάνουμε ολίγον εμπόριο;
(του μπη κοντίνιουντ)
Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ (του "με ξέρει κι από χθες και με λέει κάτι τόσο προσωπικό; είπαμε να είμαστε συνεπείς με την ιδεολογία μας αλλά όχι κι έτσι"), περιέπεσα σε βαθειά αυτοκριτική.
Βρε μπας και ενοχλώ τους Σουηδούς;
Απάντηση, ναι!! Βασικά όχι όλους τους Σουηδούς, αλλά τους εθνικιστές Σουηδούς.
Μετά σκέφτηκα πώς, με τη σκούφια μου να κρατάει από Καππαδοκία και Πόντο, έχω ένα σκασμό προγόνους που καταδιώχτηκαν από τους Τούρκους. Βασικά όχι από όλους τους Τούρκους, αλλά από τους Τούρκους εθνικιστές.
Και οι Έλληνες που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά δεν είναι όλοι οι Έλληνες αλλά οι... εντάξει, το πιάσατε το νόημα φαντάζομαι.
ορισμός (να συνεννοούμεθα)
Αρχίζουν οι δυσκολίες. Πώς ορίζεται ο εθνικιστής;
Προσωπικά, και διορθώστε με οι αρμόδιοι, αλλά αντιλαμβάνομαι τον εθνικιστή, ως
Αυτός που έχει σαν υπέρτατο κριτήριο σε ό,τι λέει ή πράττει το συμφέρον του έθνους του.
Ωραία. Τώρα. Αμέσως προκύπτουν μερικά θεματάκια.
* Ποιός θα κρίνει τί είναι προς το συμφέρον του έθνους;
* Αν κατά τη γνώμη του το συμφέρον του έθνους είναι να σφάξουμε εφτακόσιες χιλιάδες αλλόφυλους, ή ξέρω 'γω να βουλιάζουμε βάρκες με κόσμο στο πέλαγος λέω εγώ τώρα;
* Είναι ΤΟΣΟ ξεκάθαρο ΠΑΝΤΑ το συμφέρον του έθνους, ώστε να μπορούμε να διαπράξουμε οτιδήποτε αποτρόπαιο, πλην όμως αναγκαίο, με ελαφριά την εθνικιστική μας συνείδηση;
* Τί είναι ρε παιδιά τελοσπάντων αυτό το έθνος;
Ηρόδοτος
Δεν ξέρω τί εικόνα παρουσιάζουν προς τα έξω, πάντως μεταξύ τους περνάνε ώρες ατελείωτες διαφωνώντας για τον ακριβή ορισμό του έθνους.
Αργά ή γρήγορα σκάει μύτη στην κουβέντα ο αναπόφευκτος Ηρόδοτος.
όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομότροπον
Μια χαρά ορισμός και μπράβο τον Ηρόδοτο και είμαι σίγουρη ότι αυτό το πράμα ίσχυε εντελώς στην πόλη κράτος του διάφορα χρόνια προ Χριστού. Χελόου...;
Οι σύγχρονοί μας Έλληνες εθνικιστές το έχουν κάνει τσίχλα (και στο μάσημα και στο ξεχείλωμα) προσπαθώντας να μας πείσουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σήμερα.
- Είμαστε αμπαστάρδευτη ράτσα από την εποχή του κατακλυσμού του Ωγύγου μέχρι και τώρα δα που μιλάμε.
- Τώρα που συρρικνωθήκαμε και μιλάμε όλοι χαμουτζήδικα, πετύχαμε αν μη τί άλλο το ομόγλωσσον, ποιοί Τουρκόφωνοι; Πλάκα μας κάνεις κοπελιά;
- Εντάξει, μπορεί να είναι καθολικοί, αλλά είναι τουλάχιστον χριστιανοί... Θράκη; ποιά Θράκη;
- κλπ
Τέλος πάντων, άντε και το ξεχειλώσαμε και τάιριαξε στη σύγχρονη Ελλάδα. Πολύ θα ήθελα να δω κάποτε (από ασφαλή απόσταση) έναν Έλληνα εθνικιστή να τα εξηγεί όλα αυτά σε έναν Αμερικάνο εθνικιστή. Χιχιχι.
Αλλά μπα, δε θα ήθελα να το δω, δεν πολυγουστάρω τις σπλατεριές για να πω την αλήθεια.
ze blood is ze life
Το αίμα είναι πολύ σημαντικό για τα βαμπίρια και τους εθνικιστές. Για κάποιο λόγο πρέπει να είναι αγνό, αμόλυντο, ανόθευτο.
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένας αχταρμάς από μετακινήσεις, κατακτήσεις, συγχωνεύσεις, μεταναστεύσεις, πολέμους, εκτεταμένο δουλεμπόριο και δε συμμαζεύεται. Ευτυχώς υπάρχει η επιστήμη (ο Mencken και ο Stoddard;) να ξεδιαλύνει την κατάσταση.
Πρακτικά δεν ξέρω πώς λύνεται αυτό το ζήτημα.
- Θα χωρίσουμε την Υφήλιο σε χώρες και μετά θα πιάσουμε έναν-έναν όλους τους ανθρώπους, θα τους κάνουμε τεστ ντιενέι και μετά θα τους εγκαταστήσουμε ανάλογα; Οι Διγενείς (η κόρη μου πχ) τί θα απογίνουν;
- Και μετά δε θα έχει κανένας ποτέ καμιά επαφή με κανέναν για να μην αλλοιωθεί το όμαιμον, το ομόθρησκον και όλα τα άλλα;
- άντε το πολύ να κάνουμε ολίγον εμπόριο;
(του μπη κοντίνιουντ)
Just close your eyes and smell the seagulls
- totispap
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: totispap
- Φύλο: Άνδρας
Re: Εθνικιστές
Νομίζω ότι το θέμα σου δεν είναι τόσο το έθνος και η έννοια του,αλλά η ''εθνικού'' τύπου αντιμετώπιση της μετανάστευσης.Το παρακάτω το έγραψα αλλού αλλά νομίζω ότι ταιριάζει εδώ σαν απάντηση εκ μέρους μου στον βαθύτερο προβληματισμό σου.
Αν κάνω λάθος στο τι θεωρώ βαθύτερο προβληματισμό σου στο πόστ να μου το πεις και θα πω και εγώ να σβηστεί η παραπάνω τοποθέτηση μου σαν off topic,ok?Το θέμα του μεταναστευτικού αν και το έχουμε ξεσκίσει ας κάνω μια προσωπική ανακεφαλαίωση-ανάλυση.
Μια παράμετρος που νομίζω την έχουμε αφήσει απο έξω και ολίγον τι κακοχαρακτηρήσει είναι αυτή της "φυσικής", (ας μου επιτραπεί η λέξη),επιλογής συναναστροφής με το όμοιο.Απο τον καφέ και την ταβέρνα εώς τον γάμο και τους φίλους μας διαλέγουμε ως συνήθως άτομα με τα οποία έχουμε κοινά ενδιαφέροντα χόμπυ ή κάτι τέλος πάντων που μας κάνει να κολλάμε,να ταιριάζουν τα χνώτα μας.Με τον ίδιο περίπου τρόπο ζητούμε και απο έναν τόπο-χώρα να ταιριάζει σε εμάς με την έννοια του οικείου και προσφιλούς.Ακόμη και ένας άνθρωπος που έχει χρήματα για μεγάλα ταξίδια που διαρκούν μήνες κάποια στιγμή αποζητά να γυρίσει σπίτι,ίσως και στο πατρικό για λίγο ,το μέρος που για αυτόν είναι οικείο,σίγουρο,ασφαλές και αποπνέει θαλπωρή που δεν μπορεί να τη δώσει εύκολα το οποιοδήποτε εξωτικό μέρος.Την ίδια ανάγκη-φυσική επιλογή έχει πιστεύω και ο παρεξηγημένος αντι-μετανάστης της εποχής μας.
Βέβαια,και σοφά,οι μικρές εξαιρέσεις σε αυτόν τον "κανόνα" που έβγαλα,είναι αυτές που δίνουν στην κοινωνία τον πλουραλισμό και την ώθηση να δει το αλλιώτικο και το διαφορετικό έξω απο τις δικές της προσωπικές νοητικές οπτικές και πεποιθήσεις.
Η Αξία του διαφορετικού είναι αναγνωρισμένη ως αναγκαία σε μια κοινωνία μέχρι εκεί που την τροφοδοτεί με το διαφορετικό και το φρέσκο και γίνεται πρόβλημα όταν προσπαθεί να υπερκεράσει και όχι να φρεσκάρει το υπάρχον.Όταν γίνεται αυτό,και ειδικά με τους ρυθμούς που συμβαίνει στη στη χώρα μας,κάνει τον ντόπιο να νιώθει ότι χάνει το οικείο και ασφαλές.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αφύσικο,ρατσιστικό,φασιστικό κτλ,το να θέλω αυτός ο χώρος που μεγάλωσα να μην αλλάξει εν μία νυκτί σε κάτι που δεν αναγνωρίζω και στο κάτω-κάτω μπορεί να μην μου ταιριάζει κι όλας.Σε όλες τις μικρές εκφάνσεις της ζωής μας έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε τη μάρκα των τσιγάρων μας,τα ρούχα μας,το φαγητό μας κτλ,αλλά όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουμε για κάτι τόσο σημαντικό όσο το σε ποιό είδος κοινωνίας θα ζήσουμε......τί.?Δέν έχουμε επιλογή?
Επαναλαμβάνω πάντα ότι δεν μιλάω για αποκλεισμό της κοινωνίας απο το διαφορετικό,το αλλιώτικο.Τα παραδείγματα κοινωνιών που ήταν αποκλεισμένα απο επαφές και ανταλλαγές διαφορετικών ιδεών είναι αρκετά και όλα απογοητευτικά σε βαθμό η αξία τους να είναι μόνο επιστημονική στο επίπεδο της κοινωνιολογίας.Η άλλη όψη στο ίδιο νόμισμα είναι οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες οι οποίες στον αντίποδα μη μπορώντας να αφομοιώσουν επιτυχώς την πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών έφτιαξαν νέα κοινά πρότυπα που ως επι το πλείστων επικεντρώνονται στο ποιός την έχει μεγαλύτερη..(την κούρσα,την σπιταρόνα,την επιτυχία γενικώς και αορίστως...).
Αυτά![]()
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Τότη μου, δεν με προβληματίζουν οι φυσιολογικές ανθρώπινες αντιδράσεις που περιγράφεις (το θυμάμαι το ποστ μπάι δε γουέι) και δεν με απασχολούν ντιπ οι μετανάστες στο συγκεκριμένο τόπικ.
Πολλές φορές έχω αναρρωτηθεί για το πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές. Είναι μια τοποθέτηση τόσο ξένη στο δικό μου τρόπο σκέψης, σαν από άλλο πλανήτη, δηλαδή για να σε δώκω να καταλάβεις, ή εγώ είμαι ερπετοειδής ή αυτοί.
Οι απορίες μου είναι πιο πολύ σε θεωρητικό/ιδεολογικό/εξηγήστε-με-και-μένα-να-καταλάβω επίπεδο
Εν πάσει περιπτώσει. Πάμε παρακάτω.
Είχαμε μείνει στο αίμα (μπρρρρρ).
Μα με τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιμονή με την καθαριότητα της φυλής. Δεν είναι αρκετά σαφές από την ως τώρα ιστορία και τη μελέτη της φύσης, ότι πληθυσμοί σε απομόνωση είναι καταδικασμένοι σε παρακμή και αφανισμό; Ακόμα και ο πολιτισμός μαραζώνει αν δεν έρχεται σε αλισβερίσι με ξένα στοιχεία.
Η γονιδιακή πισίνα θέλει ανανέωση, αλλιώς βαλτώνει.
Τί ακριβώς ονειρεύονται, έναν κόσμο όπου όλοι θα είμαστε σαν τα σκυλάκια, κάθε ράτσα τάδε χαρακτηριστικά, τόσο ύψος τόσο βάρος, τέτοιο χρώμα, τέτοιον χαρακτήρα και παρουσιάζει κώφωση στην ηλικία των οκτώ ετών;
Λύστε με τις απορίες οι αρμόδιοι, δεν είναι ρητορικές.
Ισκαντάρ
Άλλη απορία (όλες θα τις λύσουμε τώρα που πήραμε φόρα): Αν δεν κάνω εντελώς λάθος, ο Αλέξανδρος ο Μέγας ο Μακεδών είναι μια φιγούρα με αρκετά θετικό πρόσημο στους εθνικιστές. Όμως εκείνος, ούτε για το όμαιμον σκάνιαζε ιδιαίτερα, ούτε για το ομότροπον, ούτε για τίποτα.
(Ρώτησα κάποτε ΧΑίτη σχετικά με αυτό, αλλά ρε παιδιά να πω τη μαύρη αλήθεια, δε θυμάμαι τί απάντησε..)
Hermetic Order of the Golden Dawn
Αποριών συνέχεια. Πώς γίνεται και γνωστή εθνικιστική οργάνωση στην Ελλάδα του σήμερα έχει το ίδιο όνομα με αποκρυφιστικό τάγμα στη Μεγάλη Βρετανία του προχθές, και μάλιστα μία που την ίδρυσαν ελευθεροτέκτονες; Απλή συνωνυμία;
Quiz
Μαντέψτε γιατί το όνομα του σουηδικού εθνικιστικού συγκροτήματος Ultima Thule στάθηκε αφορμή να συνειδητοποιήσω ότι τελικά τριγυρνάμε πρεσβεύοντας πράγματα που δεν ξέρουμε γιατί και πώς τα πρεσβεύουμε. Κάτι που ισχύει για όλους, ε.
Πολλές φορές έχω αναρρωτηθεί για το πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές. Είναι μια τοποθέτηση τόσο ξένη στο δικό μου τρόπο σκέψης, σαν από άλλο πλανήτη, δηλαδή για να σε δώκω να καταλάβεις, ή εγώ είμαι ερπετοειδής ή αυτοί.
Οι απορίες μου είναι πιο πολύ σε θεωρητικό/ιδεολογικό/εξηγήστε-με-και-μένα-να-καταλάβω επίπεδο
Μα με τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιμονή με την καθαριότητα της φυλής. Δεν είναι αρκετά σαφές από την ως τώρα ιστορία και τη μελέτη της φύσης, ότι πληθυσμοί σε απομόνωση είναι καταδικασμένοι σε παρακμή και αφανισμό; Ακόμα και ο πολιτισμός μαραζώνει αν δεν έρχεται σε αλισβερίσι με ξένα στοιχεία.
Τί ακριβώς ονειρεύονται, έναν κόσμο όπου όλοι θα είμαστε σαν τα σκυλάκια, κάθε ράτσα τάδε χαρακτηριστικά, τόσο ύψος τόσο βάρος, τέτοιο χρώμα, τέτοιον χαρακτήρα και παρουσιάζει κώφωση στην ηλικία των οκτώ ετών;
Ισκαντάρ
Άλλη απορία (όλες θα τις λύσουμε τώρα που πήραμε φόρα): Αν δεν κάνω εντελώς λάθος, ο Αλέξανδρος ο Μέγας ο Μακεδών είναι μια φιγούρα με αρκετά θετικό πρόσημο στους εθνικιστές. Όμως εκείνος, ούτε για το όμαιμον σκάνιαζε ιδιαίτερα, ούτε για το ομότροπον, ούτε για τίποτα.
(Ρώτησα κάποτε ΧΑίτη σχετικά με αυτό, αλλά ρε παιδιά να πω τη μαύρη αλήθεια, δε θυμάμαι τί απάντησε..)
Αποριών συνέχεια. Πώς γίνεται και γνωστή εθνικιστική οργάνωση στην Ελλάδα του σήμερα έχει το ίδιο όνομα με αποκρυφιστικό τάγμα στη Μεγάλη Βρετανία του προχθές, και μάλιστα μία που την ίδρυσαν ελευθεροτέκτονες; Απλή συνωνυμία;
Quiz
Μαντέψτε γιατί το όνομα του σουηδικού εθνικιστικού συγκροτήματος Ultima Thule στάθηκε αφορμή να συνειδητοποιήσω ότι τελικά τριγυρνάμε πρεσβεύοντας πράγματα που δεν ξέρουμε γιατί και πώς τα πρεσβεύουμε. Κάτι που ισχύει για όλους, ε.
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Οπωσδήποτε δεν συμφωνώ καθόλου με το αν ενοχλείς τους Σουηδούς να φύγεις.
Αλλά με ενοχλεί όταν λένε λίγο πολύ τεμπέλη αυτόν που δεν παίρνει των ομματιών του να ξενητευτεί και να πάει στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα.
Ωραία να βρείς μια καλή ευκαιρία και να αποφασίσεις να ζήσεις σε μία άλλη χώρα.
Αλλά λόγω κρίσης θέλουν να μας διώξουν με το ζόρι
Και φυσικά θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους μετανάστες.
Προπαντός μετά από τα στερεότυπα περί τεμπελίας του Έλληνα που έσπειρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αμέσως μόλις κέρδισε τις εκλογές.
Και αμέσως μετά Γερμαναράδες νεοναζί με ξυρισμένα καφάλια άρχισαν τα υβριστικά σχόλια και τις συγκεντρώσεις ενάντια στους Έλληνες.
Θα δουλεύουμε εμείς για να πληρώνουμε τους τεμπέληδες?...........
Ο ρατσισμός και ο κακώς εννοούμενος εθνικισμός είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται και σπέρνονται αρνητικά στερεότυπα για έναν λαό.
Δυστυχώς μπήκαμε στο στόχαστρο και μας φορτώσανε με αρνητικά στερεότυπα.
Μας γδύσανε μας εξαθλιώσανε και τώρα μας λένε τραβάτε έξω να δουλέψετε. Δεν χωράτε. Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά.
Και σεις που είστε ήδη στο εξωτερικό αντιμετωπίζετε τα πρώτα σημάδια ρατσισμού και ξένου εθνικισμού.
Σίγουρα είναι κάτι πρόσφατο και δεν συνέβαινε πριν 2-3 χρόνια.
Φυσικά και νευριάζω όταν ακούω από τη μια να μιλούν άσχημα για τους μετανάστες και αμέσως μετά να προπαγανδίζουν τη μετανάστευση των Ελλήνων σε άλλες χώρες.
Αφού αντιμετωπίζεις εσύ ρατσισμό που είσαι μοναχούλα ή με λίγους Έλληνες που βρήκαν κάποια ευκαιρία και εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία φαντάσου να έρθουν στη Σουηδία κάτι χιλιάδες Έλληνες με το δισάκι στον ώμο. Θα γίνει χαμός.
Αλλά με ενοχλεί όταν λένε λίγο πολύ τεμπέλη αυτόν που δεν παίρνει των ομματιών του να ξενητευτεί και να πάει στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα.
Ωραία να βρείς μια καλή ευκαιρία και να αποφασίσεις να ζήσεις σε μία άλλη χώρα.
Αλλά λόγω κρίσης θέλουν να μας διώξουν με το ζόρι
Και φυσικά θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους μετανάστες.
Προπαντός μετά από τα στερεότυπα περί τεμπελίας του Έλληνα που έσπειρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αμέσως μόλις κέρδισε τις εκλογές.
Και αμέσως μετά Γερμαναράδες νεοναζί με ξυρισμένα καφάλια άρχισαν τα υβριστικά σχόλια και τις συγκεντρώσεις ενάντια στους Έλληνες.
Θα δουλεύουμε εμείς για να πληρώνουμε τους τεμπέληδες?...........
Ο ρατσισμός και ο κακώς εννοούμενος εθνικισμός είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται και σπέρνονται αρνητικά στερεότυπα για έναν λαό.
Δυστυχώς μπήκαμε στο στόχαστρο και μας φορτώσανε με αρνητικά στερεότυπα.
Μας γδύσανε μας εξαθλιώσανε και τώρα μας λένε τραβάτε έξω να δουλέψετε. Δεν χωράτε. Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά.
Και σεις που είστε ήδη στο εξωτερικό αντιμετωπίζετε τα πρώτα σημάδια ρατσισμού και ξένου εθνικισμού.
Σίγουρα είναι κάτι πρόσφατο και δεν συνέβαινε πριν 2-3 χρόνια.
Φυσικά και νευριάζω όταν ακούω από τη μια να μιλούν άσχημα για τους μετανάστες και αμέσως μετά να προπαγανδίζουν τη μετανάστευση των Ελλήνων σε άλλες χώρες.
Αφού αντιμετωπίζεις εσύ ρατσισμό που είσαι μοναχούλα ή με λίγους Έλληνες που βρήκαν κάποια ευκαιρία και εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία φαντάσου να έρθουν στη Σουηδία κάτι χιλιάδες Έλληνες με το δισάκι στον ώμο. Θα γίνει χαμός.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Κι όμως, δόκτωρ, η δική μου φάση ήταν απλώς η αφορμή να αρχίσω να σκέφτομαι λίγο παραμέσα τα περί εθνικισμού, δεν είναι όμως το θέμα του νήματος.
Πριν το "αν ενοχλείς φύγε", οι εθνικιστές ήτανε κάτι τύποι με τους οποίους διαφωνούμε και ως εδώ. Όταν άρχισα να το σκέφτομαι και συνειδητοποίησα πόσο οι κοσμοθεωρήσεις μας είναι η μέρα με τη νύχτα, οι απορίες αυξήθηκαν.
- ποιοί είναι;
- τί θέλουν;
- τί εννοούν;
Το θέμα του τόπικ δεν είναι οι μετανάστες, ούτε ο ρατσισμός που αντιμετωπίζω εγώ (που ΔΕΝ αντιμετωπίζω, μην τρελαθούμε...), είναι αυτό που λέει ο τίτλος.
Θέλω γνώμες και απόψεις περί εθνικισμού (ούτε ρατσισμού, ούτε πατριωτισμού, συγκεκριμένα πράγματα). Συμφωνείτε με τον ορισμό που δίνω; Έχετε κανέναν καλύτερο;
Πριν το "αν ενοχλείς φύγε", οι εθνικιστές ήτανε κάτι τύποι με τους οποίους διαφωνούμε και ως εδώ. Όταν άρχισα να το σκέφτομαι και συνειδητοποίησα πόσο οι κοσμοθεωρήσεις μας είναι η μέρα με τη νύχτα, οι απορίες αυξήθηκαν.
- ποιοί είναι;
- τί θέλουν;
- τί εννοούν;
Το θέμα του τόπικ δεν είναι οι μετανάστες, ούτε ο ρατσισμός που αντιμετωπίζω εγώ (που ΔΕΝ αντιμετωπίζω, μην τρελαθούμε...), είναι αυτό που λέει ο τίτλος.
Θέλω γνώμες και απόψεις περί εθνικισμού (ούτε ρατσισμού, ούτε πατριωτισμού, συγκεκριμένα πράγματα). Συμφωνείτε με τον ορισμό που δίνω; Έχετε κανέναν καλύτερο;
- Blue Ice

Εγώ σου είπα οτι πρεπει να φύγεις αν ενοχλείς τους Σουηδούς... Και επειδή βλέπω ότι έχεις μπλέξει κάποια πράγματα οφείλω να σου απαντήσω
Ο εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος σου και την πατρίδα σου. Το έθνος είναι η διευρυμένη οικογένεια ενός ανθρώπου και η πατρίδα το σπίτι του. Προέρχεται όταν μια ομάδα ανθρώπων κοινής καταγωγής κατοίκησε σε μια περιοχή της γης και διατηρώντας τους δεσμούς της μεγάλωσε και δημιούργησε ολόκληρο πολιτισμό. Δημιούργησαν γλώσσα, θεσμούς, ήθη ακολουθούσαν συγκεκριμένη θρησκεία, αγαπούσαν τον τόπο τους, αμύνονταν τους εχθρούς τους και έφτασαν έως σήμερα όπου δημιουργήθηκαν τα κράτη...
Οι Σουηδοι λοιπόν έφτιαξαν με κόπους και θυσίες - πολλές φορές σε αίμα - το κράτος τους και αυτοί αποφασίζουν αν θέλουν να δεχθούν ξένους ή όχι και για πόσο καιρό. Όχι εσύ..
Στις μέρες μας έχοντας απωλέσει ήθη και αξίες, έχουμε πειστεί πως το να είσαι απάτρις είναι πλεονέκτημα και όχι λόγος αισχύνης. Ήταν το πρώτο βήμα για να πετύχει η παγκοσμιοποίηση. Συνέδεσαν τον εθνικισμό με τον Χίτλερ και από εκεί και πέρα, όποιος δηλώνει ότι αγαπάει το έθνος του και την πατρίδα του και δεν θέλει να τα χάσει, ταυτίζεται στο μυαλό του μέσου πολίτη-τηλεθεατή με τους οπαδούς του Χίτλερ και του συμπεριφέρονται λες και σχεδιάζει την Τελική Λύση για όλους τους άλλους...
Και όμως η αλήθεια απέχει πάρα πολύ... Είναι απίστευτη όλη αυτή η προπαγάνδα προκειμένου να συνδεθεί ο εθνικισμός με κάτι κακό. Και εσύ έχεις πέσει θύμα της. Γιατί διαφορετικά θα ήξερες πως η Θούλη αναφέρεται πρώτη φορά από τον Πυθέα τον 4 αιώνα πΧ και συμβολίζει την βορειότερη άκρη του κόσμου, στα λατινικά ultima Thule. Υπάρχει και στο Wiki αν σπαταλούσες 5 λεπτά από τον χρόνο σου για να ψάξεις λίγο περισσότερο. Αλλα το σχέδιο της όχι και τόσο Ν.Τ.Π για παγκοσμιοποίηση προχωρά χωρίς εμπόδια
Ξέρεις, είναι φαιδρό το ότι όλοι όσοι δηλώνουν "αντιεθνικιστές" ξεσκίζονται για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας του ατόμου αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ομορφιά της ανθρωπότητας βρίσκεται και στην διαφορετικότητα των εθνών.
Η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στα έθνη σαφώς και έχει θετική επίδραση για την πρόοδο όλων. Άλλο όμως η ανταλλαγή και άλλο η αλλοτροίωση. Όταν ένα έθνος δέχεται επίθεση με σκοπό να αλλοτροιωθεί και να εξαφανιστεί, η άμυνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν... Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτό το σημείο
Τέλος σχετικά με την Ελλάδα, όσο και αν απογοητεύει πολλούς υπάρχει γενετική συνέχεια των Ελλήνων του σήμερα με τους Έλληνες του 2000 πχ. Επίσης υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρύματα που δείχνουν ότι οι Έλληνες είναι γηγενής πληθυσμός.
Δεν ξέρω τι εστί "χαμουτζήδικα", θα πρέπει όμως να κατανοήσεις τη διάκριση ανάμεσα σε γλώσσα και διαλέκτους.
Μπορεί το 98% των Ελλήνων να δηλώνουν χριστιανοί, ουσιαστικά όμως τηρούν τα ίδια ήθη και έθιμα με την αρχαιότητα και αυτό είναι το σημαντικότερο.
Αν εσύ τώρα νοιώθεις απάτρις και νομίζεις ότι πρέπει να υπερηφανεύεσαι γι αυτό έχεις πρόβλημα...
Ο εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος σου και την πατρίδα σου. Το έθνος είναι η διευρυμένη οικογένεια ενός ανθρώπου και η πατρίδα το σπίτι του. Προέρχεται όταν μια ομάδα ανθρώπων κοινής καταγωγής κατοίκησε σε μια περιοχή της γης και διατηρώντας τους δεσμούς της μεγάλωσε και δημιούργησε ολόκληρο πολιτισμό. Δημιούργησαν γλώσσα, θεσμούς, ήθη ακολουθούσαν συγκεκριμένη θρησκεία, αγαπούσαν τον τόπο τους, αμύνονταν τους εχθρούς τους και έφτασαν έως σήμερα όπου δημιουργήθηκαν τα κράτη...
Οι Σουηδοι λοιπόν έφτιαξαν με κόπους και θυσίες - πολλές φορές σε αίμα - το κράτος τους και αυτοί αποφασίζουν αν θέλουν να δεχθούν ξένους ή όχι και για πόσο καιρό. Όχι εσύ..
Στις μέρες μας έχοντας απωλέσει ήθη και αξίες, έχουμε πειστεί πως το να είσαι απάτρις είναι πλεονέκτημα και όχι λόγος αισχύνης. Ήταν το πρώτο βήμα για να πετύχει η παγκοσμιοποίηση. Συνέδεσαν τον εθνικισμό με τον Χίτλερ και από εκεί και πέρα, όποιος δηλώνει ότι αγαπάει το έθνος του και την πατρίδα του και δεν θέλει να τα χάσει, ταυτίζεται στο μυαλό του μέσου πολίτη-τηλεθεατή με τους οπαδούς του Χίτλερ και του συμπεριφέρονται λες και σχεδιάζει την Τελική Λύση για όλους τους άλλους...
Και όμως η αλήθεια απέχει πάρα πολύ... Είναι απίστευτη όλη αυτή η προπαγάνδα προκειμένου να συνδεθεί ο εθνικισμός με κάτι κακό. Και εσύ έχεις πέσει θύμα της. Γιατί διαφορετικά θα ήξερες πως η Θούλη αναφέρεται πρώτη φορά από τον Πυθέα τον 4 αιώνα πΧ και συμβολίζει την βορειότερη άκρη του κόσμου, στα λατινικά ultima Thule. Υπάρχει και στο Wiki αν σπαταλούσες 5 λεπτά από τον χρόνο σου για να ψάξεις λίγο περισσότερο. Αλλα το σχέδιο της όχι και τόσο Ν.Τ.Π για παγκοσμιοποίηση προχωρά χωρίς εμπόδια
Ξέρεις, είναι φαιδρό το ότι όλοι όσοι δηλώνουν "αντιεθνικιστές" ξεσκίζονται για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας του ατόμου αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ομορφιά της ανθρωπότητας βρίσκεται και στην διαφορετικότητα των εθνών.
Η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στα έθνη σαφώς και έχει θετική επίδραση για την πρόοδο όλων. Άλλο όμως η ανταλλαγή και άλλο η αλλοτροίωση. Όταν ένα έθνος δέχεται επίθεση με σκοπό να αλλοτροιωθεί και να εξαφανιστεί, η άμυνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν... Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτό το σημείο
Τέλος σχετικά με την Ελλάδα, όσο και αν απογοητεύει πολλούς υπάρχει γενετική συνέχεια των Ελλήνων του σήμερα με τους Έλληνες του 2000 πχ. Επίσης υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρύματα που δείχνουν ότι οι Έλληνες είναι γηγενής πληθυσμός.
Δεν ξέρω τι εστί "χαμουτζήδικα", θα πρέπει όμως να κατανοήσεις τη διάκριση ανάμεσα σε γλώσσα και διαλέκτους.
Μπορεί το 98% των Ελλήνων να δηλώνουν χριστιανοί, ουσιαστικά όμως τηρούν τα ίδια ήθη και έθιμα με την αρχαιότητα και αυτό είναι το σημαντικότερο.
Αν εσύ τώρα νοιώθεις απάτρις και νομίζεις ότι πρέπει να υπερηφανεύεσαι γι αυτό έχεις πρόβλημα...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,
ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.
Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Λογικό.Ο εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος σου και την πατρίδα σου.
Αλλά μήπως σημαίνει και μίσος για όλους τους άλλους λαούς.
Για τον ελληνικό εθνικισμό σημαίνει κυρίως μίσος για όσους λαούς βρίσκονται παρακάτω στην παγκόσμια "τροφική αλυσίδα"
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Blue Ice

Όχι, δε σημαίνει μίσος για κανέναν. Από όσο βλέπω στον ελληνικό εθνικισμό δεν υπάρχει μίσος, μόνο άμυνα απέναντι σε μια τεράστια απειλή.doctormarkon έγραψε:Λογικό.Ο εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος σου και την πατρίδα σου.
Αλλά μήπως σημαίνει και μίσος για όλους τους άλλους λαούς.
Για τον ελληνικό εθνικισμό σημαίνει κυρίως μίσος για όσους λαούς βρίσκονται παρακάτω στην παγκόσμια "τροφική αλυσίδα"
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Ευχαριστώ πολύ, απαντώ με κόκκινο.
Blue Ice έγραψε:Εγώ σου είπα οτι πρεπει να φύγεις αν ενοχλείς τους Σουηδούς... Και επειδή βλέπω ότι έχεις μπλέξει κάποια πράγματα οφείλω να σου απαντήσω
Αυτό που είπες στάθηκε η αφορμή να αρχίσω να αναρρωτιέμαι για τον εθνικισμό.
Ναι, στην αρχή μας λένε οι ανθρωπολόγοι ότι οι άνθρωποι ζούσαν σε πατριές, που διευρύνθηκαν και λοιπά. Ο άνθρωπος είναι αγελαίο ζώο και η ανάγκη του ανήκειν είναι από τις θεμελιώδεις του, μαζί με το φαΐ, τον ύπνο, νερό κλπ.
Αλλά έτσι όπως το λες, είναι σα να φτάσαμε από την πατριά στο σημερινό εθνικό κράτος σε μια συνεχόμενη γραμμή. Αυτό δε συνέβη. Στο μεταξύ υπήρξαν ένα σωρό διαφορετικά μορφώματα. Νομίζω πώς καλό θα ήταν να κάνω μια ιστορική αναδρομή σε κάποια φάση.
Οι Σουηδοί έφτιαξαν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ κόπους και ΑΠΕΙΡΕΣ θυσίες το κράτος τους. Ακόμα και σήμερα πληρώνουμε αγόγγυστα τρελούς φόρους. Από κει και πέρα, οι Σουηδοί έχουν πλήρη συνείδηση του τί ωφείλουν σε διάφορους μέτοικους. Αλλά ξέρουν ότι δε θα υπήρχε εξόρυξη μεταλλεύματος χωρίς τους Βαλώνους, ούτε βαριά σιδηροβιομηχανία χωρίς αυτούς που είχαν το νόου χάου της εποχής, δηλ τους γύφτους (χωρίς τους οποίους δε θα υπήρχε καν η Χουσκβάρνα), ούτε η βιομηχανική ανάπτυξη του '60-'70 χωρίς τους μεταξύ άλλων Έλληνες. ΚΛΠ.
(Και έχουν ΗΔΗ αποφασίσει να με δεχτούν και το πόσον καιρό θα αποφασίσω να παραμείνω ΕΙΝΑΙ δική μου απόφαση. Αλλά δεν άνοιξα αυτό το τόπικ για την πάρτη μου λέμε)
Τί να κάνουμε, όποιος καεί στο κουρκούτι-Χίτλερ φυσάει και το γιαούρτι. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι έπεισε τους πάντες πώς όλα αυτά έπρεπε να γίνουν για το καλό του έθνους του και για κανέναν άλλο λόγο. Για το λέμπενσράουμ ρε γαμώτο.
Εδώ με χάνεις. Έχω πέσει θύμα της προπαγάνδας ότι ο εθνικισμός είναι κάτι κακό επειδή δεν ξέρω τί είναι η Θούλη; Και η σχέση του ενός με του άλλου...;
Τέλος πάντων. Και τη Θούλη ξέρω, και το βιβλίο του Πυθέα έχω διαβάσει, ΔΕΝ είναι εκεί το νόημα.
Α, μα η διαφορά των εθνών δεν είναι κάτι το στατικό. Διαφορετικοί πληθυσμοί σε διαφορετικά περιβάλλοντα πάντα θα είναι διαφορετικού μεταξύ τους, όσο και να αλληλεπιδρούν δυναμικά μεταξύ τους.
Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα βρίσκεται σε καμπή. Ο τρόπος άμυνας για μένα σηκώνει συζήτηση.
Τέλος σχετικά με την Ελλάδα, όσο και αν απογοητεύει πολλούς υπάρχει γενετική συνέχεια των Ελλήνων του σήμερα με τους Έλληνες του 2000 πχ.
Αυτό που απογοητεύει πολλούς δεν είναι η γενετική συνέχεια με τους Έλληνες του 2000 πχ, αλλά ότι μερικοί δίνουν σ' αυτό το γεγονός σχεδόν μεταφυσικές διαστάσεις.
Εγώ ας πούμε δε βλέπω να μας καθιστά πιο προσεχτικούς με το φυσικό περιβάλλον ή πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας μεταξύ μας ή πιο γενικότερα και γαμώ τα παιδιά από οιονδήποτε τυχαία παρμένο λαό. Η γενετική συνέχεια δεν είναι και κάτι το τρελό. Οι περισσότερες ανθρώπινες ομάδες από κάποιους πανάρχαιους προήλθαν, και μάλιστα, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δε μετακινούνται χωρίς να υπάρχει πολύ καλός λόγος, είναι το πιο πιθανό αυτοί οι πανάρχαιοι να διαμένουν στον ίδιο τόπο με τους σημερινούς. Πραγματικά: Ε και;
Επίσης υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρύματα που δείχνουν ότι οι Έλληνες είναι γηγενής πληθυσμός.
Την κατανοώ, γλυκειά μου, τη διαφορά. Αλλά έχω γιαγιά Ελληνίδα μεν, τουρκόφωνη δε, τί να κάνουμε... Πάνε να πεις σε ΚΕΙΝΗΝ ότι ΔΕΝ είναι Ελληνίδα επειδή δεν πληρεί το ομόγλωσσο του Ηρόδοτου, αλλά να είμαι κι εγώ από καμμιά μεριά.
Συμφωνώ
Ωραία, κοίτα, επειδή δε βλέπω να παίζει να το καταλαβαίνεις μόνη σου: Δε σε επιτρέπω να κάνεις υποθέσεις για το τί νοιώθω, τί ξέρω, τί μπορώ να διακρίνω, τί πρέπει να γκουγκλάρω και πού πρέπει να ζω. Θα ήθελα πραγματικά να συνεχίσουμε τη συζήτηση, αλλά όσο γίνεται πιο απρόσωπα.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Όταν στη γη κυκλοφορούσαν οι Νεάντερταλ, (αλλά και οι Χόμο Ερέκτους μετέπειτα), και επειδή τα ανθρωποειδή ήταν από τότε "κοινωνικά" όντα, σχημάτιζαν μικρές κοινωνίες. Αρχικά με "οικισμούς" που αριθμούσαν λίγους, μετά με πόλεις-κράτη (βλέπε αρχαία Ελλάδα), και μετέπειτα, με ευρύτερα κοινωνικά σύνολα ,που λέμε "χώρες" ή "κράτη" ή...μη ντρεπόμαστε και μη δαιμονοποιούμε τη λέξη το κέρατό μου- ΕΘΝΗ - όπως είναι και σήμερα.
Η νοοτροπία ήταν και παραμένει η ίδια. Η όποια "κοινωνία" (απ'την εποχή του Homo Erectus μέχρι σήμερα (και άσχετα με το μέγεθός της), θεωρείτο/θεωρείται το ευρύτερο σπίτι ενός ανθρώπου. Και την προστάτευε- ή είχε την ανάγκη να την προστατεύει ως τέτοιο. Το ατομικό του σπίτι θα το προστατέψει όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Το ευρύτερο σπίτι του, θα το προστατέψει, όπως θέλει (σε μια άγραφη "συμφωνία" αν θελετε) ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων που όντως έχει κοινούς τόπους (γλώσσα, θρησκεία, -άντε και γονιδίωμα για όποιον θέλει, εγώ δε θέλω- κυρίως κοινές νοοτροπίες, παραδόσεις, ιστορία, ήθη έθιμα κλπ).
Θα μου πείτε, έτσι όπως μας κατάντησαν τα παρασιτικά (πλέον για τον πολίτη) ΚΡΑΤΗ, η χώρα-έθνος, δεν είναι τίποτ'άλλο από μια τεράστια φάρμα, που έχει φράχτες (σύνορα) για να οριοθετείται ο χώρος του (κράτους), μέσα στον οποίο εκτρέφει ζώα που εξυπηρετούν μια εξουσία (φαρμαριέρηδες) , που θεωρεί εαυτόν εξ ορισμού ανώτερη από τα ζώα που εκτρέφει... Με αυτή τη λογική, δεν καίγομαι ασφαλώς για την "εθνόητα". Τι να υποστηρίξω απ'αυτήν; Τα δικαιώματα των ζώων; Όσα δικαιώματα δίνουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι στα οικόσιτα (και μη) ζώα γύρω μας, άλλα τόσα μας δίνουν κι αυτοί (για να μην πω και λιγότερα) και όταν το κάνουν, μας δημιουργούν την αίσθηση ότι μας κάνουν και χάρη!
Με τη λογική της αγάπης για τον "ομοούσιο" λαό που αντικατοπτρίζει πολλά δικά μου (χαρακτηριστικά/νοοτροπίες ) στο σύνολό του, και με τη λογική της αγάπης για το ευρύτερο σπίτι μου (την πατρίδα- άνθρωποι, χώματα, ιστορία, κληρονομιά), ασφαλώς αγαπώ την εθνότητα αυτή και θέλω να συντηρούνται αυτές οι καλές πλευρές της που αποτελούν μέρος της ταυτότητας και διαφορετικότητάς μας ως λαού. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι για χάρη αυτής της αγάπης μου, μετατρέπω τα αισθήματά μου για τους αλλοεθνείς σε μίσος ή αδιαφορία. Πάνω απ'όλα (και έξω απ'τις φάρμες που μόνοι μας οι μαλάκες δημιουργήσαμε) είμαστε όλοι άνθρωποι και οφείλουμε να αγαπούμε τον Ανθρωπο, σε όποια μορφή/χρώμα/θρήσκευμα/εθνότητα κι αν υπάγεται. Πρώτα απ'όλα υπάγεται στην συνωμοταξία των θηλαστικών που λέγονται Ανθρωποι.
Είναι γνωστό ότι υπήρξα παιδί της διασποράς στο νεανικό μισό της ζωής μου. Κατά κανόνα δεν ένιωθα πως ενοχλούσα τους Νοτιοαφρικανούς, γιατί απλά η χώρα δεν ήταν τόσο "παλιά" ώστε να έχει εδραιώσει τόσο ισχυρή εθνική συνείδηση, ώστε να γίνεται αισθητή σαν αρνητικό στοιχείο κάθετης απόρριψης των αλλοεθνών... Υπήρχαν όμως και αρνητικές πλευρές ακόμα και σ'αυτή την ανίσχυρη και μάλλον τεχνηέντως δημιουργημένη εθνική συνείδηση, (όπως και αυτή των Αμερικανών, που ως "εθνότητα" λογίζονται (επισήμως) μετά το 1776 οπότε και δηλώθηκε η Ανεξαρτησία τους...) Και οι αρνητικές πλευρές εκδηλώνονταν στο βαθμό που ακόμα κι αυτοί (των νεότερων εθνών) , ΕΧΟΥΝ κάποια (αρνητικά) στοιχεία εθνικής συνείδησης που ενίοτε ασφαλώς τα ένιωθα κι εγώ.
Αυτό που λίγοι συνυπολογίζουν, είναι το εξής:
Η δαιμονοποίηση του εθνικισμού εντάθηκε μαζί με την ολοένα και εντατικότερη την εδραίωση της νεοταξίλας. (Σ'ΑΥΤΟ το σημείο υπήρξε καταλυτική η αριστερά και εξυπηρέτησε την ατζέντα, είτε εν γνώσει της είτε εν αγνοία της, η ιστορία θα το δείξει αυτό) Και φυσικά εντάθηκε στηριζόμενη και επιχειρηματολογώντας στις όντως υπαρκτές αρνητικές πλευρές του εθνικισμού και όχι στις δόκιμες/αποδεκτές/σωστές. Οι υπαρκτές αρνητικές πλευρές, έχουν να κάνουν με τις νοοτροπίες περιχαράκωσης και έχθρας απέναντι στον αλλοεθνή, κατ'αρχάς ΕΠΕΙΔΗ είναι αλλοεθνής και δευτερευόντως επειδή έχουμε "θέματα" εναντίον του όποιου αλλοεθνή... Παραβλέπουμε φυσικά ότι τα περισσότερα απ'αυτά τα "θέματα" τα δημιούργησαν οι δικοί τους "φαρμαριέρηδες" (εξουσιαστές) κι όχι οι ίδιοι... Έδωσαν λοιπόν οι ακραίοι εθνικιστές δικαίωμα στους "αντιεθνικιστές" να δαιμονοποιούν στο σύνολό του τον εθνικισμό. Αυτό, όσοι το κουβαλάνε, οφείλουν να το αποτινάξουν ως σαθρό, και να κρατήσουν μόνο τα θετικά που απαρτίζουν μια δίκαιη και ισορροπημένη εθνική συνείδηση/ταυτότητα. Και για να αφαιρέσουν τα δικαιώματα από τους "αντιεθνικιστές" να δαιμονοποιούν τον εθνικισμό, αλλά κυρίως, για να διατηρούν νηφαλιότητα, σύνεση και ισορροπία μέσα τους, που θα αποτελούν και το όχημα για τη σωστή προσέγγισή τους στα πράγματα, και κυρίως στην ευρύτερη οπτική τους σε ό,τι αφορά αυτά τα πράγματα, (που θα συνυπολογίζει και το παγκόσμιο κλίμα- και την ατζέντα των λαμογιών) κι όχι σ'αυτήν που περιορίζεται αυτιστικά στον δικό τους μικρόκοσμο.
Η νοοτροπία ήταν και παραμένει η ίδια. Η όποια "κοινωνία" (απ'την εποχή του Homo Erectus μέχρι σήμερα (και άσχετα με το μέγεθός της), θεωρείτο/θεωρείται το ευρύτερο σπίτι ενός ανθρώπου. Και την προστάτευε- ή είχε την ανάγκη να την προστατεύει ως τέτοιο. Το ατομικό του σπίτι θα το προστατέψει όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Το ευρύτερο σπίτι του, θα το προστατέψει, όπως θέλει (σε μια άγραφη "συμφωνία" αν θελετε) ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων που όντως έχει κοινούς τόπους (γλώσσα, θρησκεία, -άντε και γονιδίωμα για όποιον θέλει, εγώ δε θέλω- κυρίως κοινές νοοτροπίες, παραδόσεις, ιστορία, ήθη έθιμα κλπ).
Θα μου πείτε, έτσι όπως μας κατάντησαν τα παρασιτικά (πλέον για τον πολίτη) ΚΡΑΤΗ, η χώρα-έθνος, δεν είναι τίποτ'άλλο από μια τεράστια φάρμα, που έχει φράχτες (σύνορα) για να οριοθετείται ο χώρος του (κράτους), μέσα στον οποίο εκτρέφει ζώα που εξυπηρετούν μια εξουσία (φαρμαριέρηδες) , που θεωρεί εαυτόν εξ ορισμού ανώτερη από τα ζώα που εκτρέφει... Με αυτή τη λογική, δεν καίγομαι ασφαλώς για την "εθνόητα". Τι να υποστηρίξω απ'αυτήν; Τα δικαιώματα των ζώων; Όσα δικαιώματα δίνουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι στα οικόσιτα (και μη) ζώα γύρω μας, άλλα τόσα μας δίνουν κι αυτοί (για να μην πω και λιγότερα) και όταν το κάνουν, μας δημιουργούν την αίσθηση ότι μας κάνουν και χάρη!
Με τη λογική της αγάπης για τον "ομοούσιο" λαό που αντικατοπτρίζει πολλά δικά μου (χαρακτηριστικά/νοοτροπίες ) στο σύνολό του, και με τη λογική της αγάπης για το ευρύτερο σπίτι μου (την πατρίδα- άνθρωποι, χώματα, ιστορία, κληρονομιά), ασφαλώς αγαπώ την εθνότητα αυτή και θέλω να συντηρούνται αυτές οι καλές πλευρές της που αποτελούν μέρος της ταυτότητας και διαφορετικότητάς μας ως λαού. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι για χάρη αυτής της αγάπης μου, μετατρέπω τα αισθήματά μου για τους αλλοεθνείς σε μίσος ή αδιαφορία. Πάνω απ'όλα (και έξω απ'τις φάρμες που μόνοι μας οι μαλάκες δημιουργήσαμε) είμαστε όλοι άνθρωποι και οφείλουμε να αγαπούμε τον Ανθρωπο, σε όποια μορφή/χρώμα/θρήσκευμα/εθνότητα κι αν υπάγεται. Πρώτα απ'όλα υπάγεται στην συνωμοταξία των θηλαστικών που λέγονται Ανθρωποι.
Είναι γνωστό ότι υπήρξα παιδί της διασποράς στο νεανικό μισό της ζωής μου. Κατά κανόνα δεν ένιωθα πως ενοχλούσα τους Νοτιοαφρικανούς, γιατί απλά η χώρα δεν ήταν τόσο "παλιά" ώστε να έχει εδραιώσει τόσο ισχυρή εθνική συνείδηση, ώστε να γίνεται αισθητή σαν αρνητικό στοιχείο κάθετης απόρριψης των αλλοεθνών... Υπήρχαν όμως και αρνητικές πλευρές ακόμα και σ'αυτή την ανίσχυρη και μάλλον τεχνηέντως δημιουργημένη εθνική συνείδηση, (όπως και αυτή των Αμερικανών, που ως "εθνότητα" λογίζονται (επισήμως) μετά το 1776 οπότε και δηλώθηκε η Ανεξαρτησία τους...) Και οι αρνητικές πλευρές εκδηλώνονταν στο βαθμό που ακόμα κι αυτοί (των νεότερων εθνών) , ΕΧΟΥΝ κάποια (αρνητικά) στοιχεία εθνικής συνείδησης που ενίοτε ασφαλώς τα ένιωθα κι εγώ.
Αυτό που λίγοι συνυπολογίζουν, είναι το εξής:
Η δαιμονοποίηση του εθνικισμού εντάθηκε μαζί με την ολοένα και εντατικότερη την εδραίωση της νεοταξίλας. (Σ'ΑΥΤΟ το σημείο υπήρξε καταλυτική η αριστερά και εξυπηρέτησε την ατζέντα, είτε εν γνώσει της είτε εν αγνοία της, η ιστορία θα το δείξει αυτό) Και φυσικά εντάθηκε στηριζόμενη και επιχειρηματολογώντας στις όντως υπαρκτές αρνητικές πλευρές του εθνικισμού και όχι στις δόκιμες/αποδεκτές/σωστές. Οι υπαρκτές αρνητικές πλευρές, έχουν να κάνουν με τις νοοτροπίες περιχαράκωσης και έχθρας απέναντι στον αλλοεθνή, κατ'αρχάς ΕΠΕΙΔΗ είναι αλλοεθνής και δευτερευόντως επειδή έχουμε "θέματα" εναντίον του όποιου αλλοεθνή... Παραβλέπουμε φυσικά ότι τα περισσότερα απ'αυτά τα "θέματα" τα δημιούργησαν οι δικοί τους "φαρμαριέρηδες" (εξουσιαστές) κι όχι οι ίδιοι... Έδωσαν λοιπόν οι ακραίοι εθνικιστές δικαίωμα στους "αντιεθνικιστές" να δαιμονοποιούν στο σύνολό του τον εθνικισμό. Αυτό, όσοι το κουβαλάνε, οφείλουν να το αποτινάξουν ως σαθρό, και να κρατήσουν μόνο τα θετικά που απαρτίζουν μια δίκαιη και ισορροπημένη εθνική συνείδηση/ταυτότητα. Και για να αφαιρέσουν τα δικαιώματα από τους "αντιεθνικιστές" να δαιμονοποιούν τον εθνικισμό, αλλά κυρίως, για να διατηρούν νηφαλιότητα, σύνεση και ισορροπία μέσα τους, που θα αποτελούν και το όχημα για τη σωστή προσέγγισή τους στα πράγματα, και κυρίως στην ευρύτερη οπτική τους σε ό,τι αφορά αυτά τα πράγματα, (που θα συνυπολογίζει και το παγκόσμιο κλίμα- και την ατζέντα των λαμογιών) κι όχι σ'αυτήν που περιορίζεται αυτιστικά στον δικό τους μικρόκοσμο.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Η "δαιμονοποίηση" του εθνικισμού, για να καταλάβω, είναι ας πούμε αποτέλεσμα προπαγάνδας για να γίνουν οι άνθρωποι απάτρηδες;
Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να μη θυμηθώ, όχι το Χίτλερ, ποιός το γ--εί το Χίτλερ. Θέλετε να πείτε ότι όλες αυτές οι γενοκτονίες (από τον Πόντο και την Αρμενία μέχρι την πρώην Γιουγκοσλαβία, για να μείνουμε στην περιοχή μας και να μην πάμε παγκοσμίως) που έγιναν από αυτοπροσδιοριζόμενους ως ΚΑΤΑΛΕΞΗ εθνικιστές δεν αρκούν για να δώσουν στον εθνικισμό μια, να τόση δα αρνητικούτσικια χροιούλα;
Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να μη θυμηθώ, όχι το Χίτλερ, ποιός το γ--εί το Χίτλερ. Θέλετε να πείτε ότι όλες αυτές οι γενοκτονίες (από τον Πόντο και την Αρμενία μέχρι την πρώην Γιουγκοσλαβία, για να μείνουμε στην περιοχή μας και να μην πάμε παγκοσμίως) που έγιναν από αυτοπροσδιοριζόμενους ως ΚΑΤΑΛΕΞΗ εθνικιστές δεν αρκούν για να δώσουν στον εθνικισμό μια, να τόση δα αρνητικούτσικια χροιούλα;
- ArELa
- Founder-Administrator

Κατ'αρχάς θα ζητήσω τη διευκρίνιση αν αυτό το απευθύνεις σ'εμένα. (Γιατί είμαι ξανθιά και δεν θέλω να το παίζω σίγουρη). Αλλά σαν υπόθεση εργασίας, επειδή έκανες χρήση όρου που χρησιμοποίησα εγώ (τη δαιμονοποίηση) θα τοποθετηθώ σαν ν'απευθύνεσαι σ'εμένα.KELAINO έγραψε:Η "δαιμονοποίηση" του εθνικισμού, για να καταλάβω, είναι ας πούμε αποτέλεσμα προπαγάνδας για να γίνουν οι άνθρωποι απάτρηδες;
Μήπως θα'πρεπε να διαβάσεις ολάκερη την τοποθέτησή μου ;
Γιατί αν τη διάβασες ολάκερη και σου'μεινε μόνο αυτό, τότε ή εσύ έχεις πρόβλημα κατανόησης ή διαβάσες αποσμασματικά κι ό,τι γουστάρεις, ή εγώ έχω πρόβλημα διατύπωσης (πράγμα το οποίο δεν παίζει, για την τάξη το'γραψα, οπότε μένουμε στα δύο πρώτα, κι εσύ αποφασίζεις ποιιο απ'τα δυο ισχύει.- για μένα πάντως, έτσι για να μην αποφύγω τοποθέτηση, ισχύει το 2ο στην προκειμένη :Ρ)
Μιλώ για δαιμονοποίηση της ΠΛΗΡΟΥΣ έννοιας. Ίσως θα'πρεπε να "εφεύρουν" οι ξύπνιοι λεξιπλάστες 2 διαφορετικές λέξεις γι'αυτά δύο διαφορετικά πράγματα που αναλύω κάτω απ'την ομπρέλα της μίας λέξης "εθνικισμός". Η έννοια (για μενα) περικλείει την κάκιστη πλευρά με την οποία διαφωνώ κάθετα (άρα δεν παίζει δαιμονοποίηση εκεί- καλά της κάνουν και την ξεσκίζουν- και πάνω στην οποία εστίασες εσύ αποκλειστικά νομίζω), αλλά (για μένα επίσης) περικλείει και μία δόκιμη, σωστή, άρτι φυσιολογική (με βάση των ανθρώπινη ψυχολογία) πλευρά, την οποία (δεν άγγιξες και την οποία) παίρνει αμπάριζα η σαθρή πλευρά του εθνικισμού (η ακραία αυτιστική κλπ κλπ που ανέλυσα πιο πάνω). Κοινώς πλήρης μηδενισμός και ισοπέδωση, όπου τα χλωρά καίγονται με τα ξερά. Αυτο είναι και ταμπέλα και τσουβάλιασμα στη δική μου γλώσσα.
Αν με ρωτήσεις αν θεωρώ αυτή την γενικευμένη δαιμονοποίηση ένα ατζεντάκι εσκεμμένο και πλήρως συνειδητό, θα σου πω ρητά και κατηγορηματικά ναι, από τα μεγάλα καργιόλικα κέντρα εξουσίας βέβαια, όχι απ'τα κακομοιράκια που απλά ακολουθούν ως προβατάνθρωποι χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Σε κάποια πράγματα που άπτονται της κρίσης, οφείλουμε (λέω εγώ τώρα...) να κάνουμε και Δια-κριση αν δε θέλουμε να λογιζόμαστε ως πλήρως καθοδηγούμενοι και πειθόμενοι στα "θέλω" άλλων που'χουν τα συμφέροντά τους σαν παιδιά κι αυτοί.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Blue Ice

Οταν έγιναν οι γενοκτονίες στον Πόντο και στην Αρμενία, η ιδέα του τουρκικού έθνους υπήρχε μόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Κεμάλ. Και οι σφαγές αυτές δεν είχαν να κάνουν με την προάσπιση κανενός έθνους, έγιναν για να εκδιωχθούν οι Έλληνες μετά από 5.000 χρόνια από την πατρίδα τους ώστε να μην απειλήσουν τα σχέδια άλλων. Ο Κεμάλ ήταν ο ιδανικός γι αυτή τη δουλειά...
Οι σφαγές στην Γιουγκοσλαβία είναι αποτέλεσμα ενός Σλαβικού θρησκευτικού εμφυλίου...
Όπως και να έχει όμως, η προάσπιση του έθνους σου δεν συνεπάγεται σφαγές αμάχων.. Σφαγές και γενοκτονίες έγιναν και από άλλα καθεστώτα, εκ διαμέτρου αντίθετα ως προς τον εθνικισμό... Αλλά όταν η συζήτηση έρχεται πχ στον κομμουνισμό κανείς δεν ενθυμείται τις σφαγές χιλιάδων και τις εκτοπίσεις εκατομμυρίων στην ΕΣΣΔ... Κανείς δεν θεωρεί όλους τους κομμουνιστές αιμοσταγείς αλλά όλοι θεωρούν τους εθνικιστές οπαδούς του Χίτλερ (που παρεπιπτόντως ήταν και σοσιαλιστής)
Και σχεδόν κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως ενώ ο Χίτλερ είχε πείσει ότι δούλευε για το καλό του Γερμανικού έθνους στην πραγματικότητα βοηθούσε ένα άλλο έθνος να αποκτήσει εδάφη και κράτος μετά από σχεδόν 2000 χρόνια...
Οι σφαγές στην Γιουγκοσλαβία είναι αποτέλεσμα ενός Σλαβικού θρησκευτικού εμφυλίου...
Όπως και να έχει όμως, η προάσπιση του έθνους σου δεν συνεπάγεται σφαγές αμάχων.. Σφαγές και γενοκτονίες έγιναν και από άλλα καθεστώτα, εκ διαμέτρου αντίθετα ως προς τον εθνικισμό... Αλλά όταν η συζήτηση έρχεται πχ στον κομμουνισμό κανείς δεν ενθυμείται τις σφαγές χιλιάδων και τις εκτοπίσεις εκατομμυρίων στην ΕΣΣΔ... Κανείς δεν θεωρεί όλους τους κομμουνιστές αιμοσταγείς αλλά όλοι θεωρούν τους εθνικιστές οπαδούς του Χίτλερ (που παρεπιπτόντως ήταν και σοσιαλιστής)
Και σχεδόν κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως ενώ ο Χίτλερ είχε πείσει ότι δούλευε για το καλό του Γερμανικού έθνους στην πραγματικότητα βοηθούσε ένα άλλο έθνος να αποκτήσει εδάφη και κράτος μετά από σχεδόν 2000 χρόνια...
- Polikos Arkoudos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
έχεις βαφτίσει συλλήβδην "εθνικιστές" μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μία μικρή μειονότητα που δεν έχει σημασία αν ανήκω ή όχι σε αυτήν, συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τουςKELAINO έγραψε:Τότη μου, δεν με προβληματίζουν οι φυσιολογικές ανθρώπινες αντιδράσεις που περιγράφεις (το θυμάμαι το ποστ μπάι δε γουέι) και δεν με απασχολούν ντιπ οι μετανάστες στο συγκεκριμένο τόπικ.
Ισκαντάρ
Εθνικιστές λέγονται και αυτοί που μεταξύ των άλλων θέλουν διαχωρισμό τους κράτους-έθνους , σε σύνορα, πολιτισμό, ήθη έθιμα, θρησκεία, κοινωνική συνοχή.
Λοιπόν να λες το όνομα της ομάδας που αναφέρεσαι και όχι Εθνικιστές, επειδή όπως θα έλεγε και ο Πλάτωνας, το χρυσό λάμπει, η λάμπα λάμπει αρα η λάμπα ειναι χρυσός;
ταμπέλες έβαζε και ο χίτλερ όπως και τα σύγχρονα ροζουλί φασισταριά..είναι κάτι που βολεύει τη νεοταξίλα
αφιερωμένοQuiz
"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Κατ' αρχάς δεν έχω βαφτίσει τίποτα εγώ, αναφέρομαι συνέχεια σε ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως εθνικιστές. Την ταμπέλα την κρέμασαν μόνοι τους γύρω από το λαιμό τους. Απλά ήρθε η ώρα για μένα να το κοιτάξω λίγο παραμέσα, τί εννοούνε τελοσπάντων;Polikos Arkoudos έγραψε:έχεις βαφτίσει συλλήβδην "εθνικιστές" μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μία μικρή μειονότητα που δεν έχει σημασία αν ανήκω ή όχι σε αυτήν, συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους
Εθνικιστές λέγονται και αυτοί που μεταξύ των άλλων θέλουν διαχωρισμό τους κράτους-έθνους , σε σύνορα, πολιτισμό, ήθη έθιμα, θρησκεία, κοινωνική συνοχή.
Λοιπόν να λες το όνομα της ομάδας που αναφέρεσαι και όχι Εθνικιστές, επειδή όπως θα έλεγε και ο Πλάτωνας, το χρυσό λάμπει, η λάμπα λάμπει αρα η λάμπα ειναι χρυσός;
ταμπέλες έβαζε και ο χίτλερ όπως και τα σύγχρονα ροζουλί φασισταριά..είναι κάτι που βολεύει τη νεοταξίλα
Καμιά απάντηση στις απορίες μου παίζει;
Για το πιο πάνω ποστ, είμαι σε φάση ρήσερτς για ιστορική αναδρομή της έννοιας.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Το απευθύνω σε σένα και την Μπλου. Αυτό που διάβασα ήταν το ίδιο σα να έλεγες (μια που τον αναφέρεις κι εσύ) ότι η δαιμονοποίηση του κομμουνισμού είναι προπαγάνδα του καπιταλιστικού κατεστημένου για να γίνουμε όλοι άβουλοι καταναλωτές.ArELa έγραψε:Κατ'αρχάς θα ζητήσω τη διευκρίνιση αν αυτό το απευθύνεις σ'εμένα. (Γιατί είμαι ξανθιά και δεν θέλω να το παίζω σίγουρη). Αλλά σαν υπόθεση εργασίας, επειδή έκανες χρήση όρου που χρησιμοποίησα εγώ (τη δαιμονοποίηση) θα τοποθετηθώ σαν ν'απευθύνεσαι σ'εμένα.KELAINO έγραψε:Η "δαιμονοποίηση" του εθνικισμού, για να καταλάβω, είναι ας πούμε αποτέλεσμα προπαγάνδας για να γίνουν οι άνθρωποι απάτρηδες;
Μήπως θα'πρεπε να διαβάσεις ολάκερη την τοποθέτησή μου ;
Γιατί αν τη διάβασες ολάκερη και σου'μεινε μόνο αυτό, τότε ή εσύ έχεις πρόβλημα κατανόησης ή διαβάσες αποσμασματικά κι ό,τι γουστάρεις, ή εγώ έχω πρόβλημα διατύπωσης (πράγμα το οποίο δεν παίζει, για την τάξη το'γραψα, οπότε μένουμε στα δύο πρώτα, κι εσύ αποφασίζεις ποιιο απ'τα δυο ισχύει.- για μένα πάντως, έτσι για να μην αποφύγω τοποθέτηση, ισχύει το 2ο στην προκειμένη :Ρ)
Μιλώ για δαιμονοποίηση της ΠΛΗΡΟΥΣ έννοιας. Ίσως θα'πρεπε να "εφεύρουν" οι ξύπνιοι λεξιπλάστες 2 διαφορετικές λέξεις γι'αυτά δύο διαφορετικά πράγματα που αναλύω κάτω απ'την ομπρέλα της μίας λέξης "εθνικισμός". Η έννοια (για μενα) περικλείει την κάκιστη πλευρά με την οποία διαφωνώ κάθετα (άρα δεν παίζει δαιμονοποίηση εκεί- καλά της κάνουν και την ξεσκίζουν- και πάνω στην οποία εστίασες εσύ αποκλειστικά νομίζω), αλλά (για μένα επίσης) περικλείει και μία δόκιμη, σωστή, άρτι φυσιολογική (με βάση των ανθρώπινη ψυχολογία) πλευρά, την οποία (δεν άγγιξες και την οποία) παίρνει αμπάριζα η σαθρή πλευρά του εθνικισμού (η ακραία αυτιστική κλπ κλπ που ανέλυσα πιο πάνω). Κοινώς πλήρης μηδενισμός και ισοπέδωση, όπου τα χλωρά καίγονται με τα ξερά. Αυτο είναι και ταμπέλα και τσουβάλιασμα στη δική μου γλώσσα.
Αν με ρωτήσεις αν θεωρώ αυτή την γενικευμένη δαιμονοποίηση ένα ατζεντάκι εσκεμμένο και πλήρως συνειδητό, θα σου πω ρητά και κατηγορηματικά ναι, από τα μεγάλα καργιόλικα κέντρα εξουσίας βέβαια, όχι απ'τα κακομοιράκια που απλά ακολουθούν ως προβατάνθρωποι χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Σε κάποια πράγματα που άπτονται της κρίσης, οφείλουμε (λέω εγώ τώρα...) να κάνουμε και Δια-κριση αν δε θέλουμε να λογιζόμαστε ως πλήρως καθοδηγούμενοι και πειθόμενοι στα "θέλω" άλλων που'χουν τα συμφέροντά τους σαν παιδιά κι αυτοί.
Κάθε -ισμός έχει το θεωρητικό κομμάτι, όπου όλα είναι καλά και άγια, και το εφαρμοσμένο ("υπαρκτό" χαχα) κομμάτι, όπου γίνεται της τρελής. Αυτόν το διαχωρισμό κάνω εγώ. Τα "θετικά", που λες και εσύ, του κάθε -ισμού, είναι στο θεωρητικό κομμάτι, κάθε φορά που πάνε να εφαρμοστούν στην πράξη συνήθως κλαίμε θύματα.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Εντωμεταξύ, εξακολουθώ να προβληματίζομαι με τον ορισμό και του έθνους και του εθνικισμού.
Το έθνος είναι μια αρκετά συγκεχυμένη και αφηρημένη έννοια. Το αντιλαμβάνομαι σαν "όλοι αυτοί που είναι πάνω-κάτω σαν και μένα". Όλοι αυτοί που αν τους πω "όχι ρε γαμώ την Παναχαϊκή μου, πάλι έβρεξε το Πάσχα", θα καταλάβουν αμέσως και ακριβώς τί θέλω να πω. Τα όριά του όμως είναι ασαφή, θολά και θυσανωτά. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο, να πεις "εδώ τελειώνει το έθνος των Ελλήνων. ΟΛΟΙ από αυτήν τη μεριά είναι Έλληνες και απ' έξω δεν έχει κανέναν". Υπάρχει μια γκρίζα ζώνη τριγύρω. Αυτό για μένα ΕΙΝΑΙ πρόβλημα.
Θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για τους ορισμούς που προτάθηκαν.
Όταν λες αγάπη για το έθνος, το καταλαβαίνω σαν αγάπη για αυτούς που έχουν ως επί το πλείστον κοινά χαρακτηριστικά (φαινότυπο), γλώσσα, έθιμα κλπ, και όχι σαν αγάπη σε όλους τους Έλληνες έναν προς έναν (την Κούλα στο ταμείο του σουπερμάρκετ, τον μπάρμπα-Μήτσο στην ουρά του ΙΚΑ, εμένα). Πόσο διευρύνεις αυτήν την οικογένεια και πού ΑΚΡΙΒΩΣ σταματάει η διεύρυνση;
Δηλαδή, ένα αφηρημένο συναίσθημα προς κάτι δυσπροσδιόριστο;
Το πρόβλημα είναι α) εκείνη η γκρίζα ζώνη, που έλεγα και λίγο πιο πριν. Τί γίνεται με κείνους εκεί; Παλιότερα το λύναμε αυτό το πρόβλημα, κάνοντάς τους πολίτες β' κατηγορίας, αλλά στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αυτό είναι ακόμα ελαφρώς παράνομο. Και β) τελικά επιτρέπονται όλα τα μέσα; Κι εσύ Αρκούδε επισήμανες ότι
ΙΙ. Σύμφωνα κιόλας με τον ορισμό που ο ίδιος δίνεις, ΠΑΛΙ ο εθνικισμός είναι πίσω από όσα έγιναν.
Το έθνος είναι μια αρκετά συγκεχυμένη και αφηρημένη έννοια. Το αντιλαμβάνομαι σαν "όλοι αυτοί που είναι πάνω-κάτω σαν και μένα". Όλοι αυτοί που αν τους πω "όχι ρε γαμώ την Παναχαϊκή μου, πάλι έβρεξε το Πάσχα", θα καταλάβουν αμέσως και ακριβώς τί θέλω να πω. Τα όριά του όμως είναι ασαφή, θολά και θυσανωτά. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο, να πεις "εδώ τελειώνει το έθνος των Ελλήνων. ΟΛΟΙ από αυτήν τη μεριά είναι Έλληνες και απ' έξω δεν έχει κανέναν". Υπάρχει μια γκρίζα ζώνη τριγύρω. Αυτό για μένα ΕΙΝΑΙ πρόβλημα.
Θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για τους ορισμούς που προτάθηκαν.
Η αγάπη είναι συναίσθημα και δύσκολο να οριστεί. Αγάπη για την πατρίδα λέγεται φιλοπατρία, ενώ ο πατριωτισμός ας πούμε έχει να κάνει με ιδεολογία, πέρα δηλαδή από το συναίσθημα.Blue Ice έγραψε:Ο εθνικισμός είναι η αγάπη για το έθνος σου και την πατρίδα σου. Το έθνος είναι η διευρυμένη οικογένεια ενός ανθρώπου και η πατρίδα το σπίτι του.
Όταν λες αγάπη για το έθνος, το καταλαβαίνω σαν αγάπη για αυτούς που έχουν ως επί το πλείστον κοινά χαρακτηριστικά (φαινότυπο), γλώσσα, έθιμα κλπ, και όχι σαν αγάπη σε όλους τους Έλληνες έναν προς έναν (την Κούλα στο ταμείο του σουπερμάρκετ, τον μπάρμπα-Μήτσο στην ουρά του ΙΚΑ, εμένα). Πόσο διευρύνεις αυτήν την οικογένεια και πού ΑΚΡΙΒΩΣ σταματάει η διεύρυνση;
Σαφέστατος ορισμός, πιο συγκεκριμένος από τον δικό μου, αφού προσδιορίζει κιόλας ότι το καλό (και σκοπός) του έθνους είναι να αποκτήσει κράτος.Polikos Arkoudos έγραψε:Εθνικιστές λέγονται και αυτοί που μεταξύ των άλλων θέλουν διαχωρισμό τους κράτους-έθνους , σε σύνορα, πολιτισμό, ήθη έθιμα, θρησκεία, κοινωνική συνοχή.
Το πρόβλημα είναι α) εκείνη η γκρίζα ζώνη, που έλεγα και λίγο πιο πριν. Τί γίνεται με κείνους εκεί; Παλιότερα το λύναμε αυτό το πρόβλημα, κάνοντάς τους πολίτες β' κατηγορίας, αλλά στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αυτό είναι ακόμα ελαφρώς παράνομο. Και β) τελικά επιτρέπονται όλα τα μέσα; Κι εσύ Αρκούδε επισήμανες ότι
Τουτ' έστιν: Ι. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για το καλό του οιουδήποτε έθνους ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν με κακό σκοπό από διάφορους εγκάθετους (και μη).Και σχεδόν κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως ενώ ο Χίτλερ είχε πείσει ότι δούλευε για το καλό του Γερμανικού έθνους στην πραγματικότητα βοηθούσε ένα άλλο έθνος να αποκτήσει εδάφη και κράτος μετά από σχεδόν 2000 χρόνια...
ΙΙ. Σύμφωνα κιόλας με τον ορισμό που ο ίδιος δίνεις, ΠΑΛΙ ο εθνικισμός είναι πίσω από όσα έγιναν.
- ArELa
- Founder-Administrator

Ρε φιλενάδα, ειλικρινά με εντυπωσιάζεις, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή είσαι παιδί της διασποράς, και θα'πρεπε να ήξερες/ένιωθες καλύτερα/σαφέστερα κάποια πράγματα...
Γιατί ένας βασικότατος λόγος της "δαιμονοποίησης" του κομμουνισμού (σήμερα τουλάχιστον) είναι ακριβώς αυτή η κάθετη εναντίωσή του με ό,τι "εθνικής" φύσης και η προάγουσα διεθνιστική αντίληψή του που έχει κοινή ρίζα με το νεοταξίτικο globalist-παγκοσμιοποιητικό δογμα, χωρίς να υπογράφω με αίμα βέβαια ότι έχει και κοινές προθέσεις...
Κι εδώ ερχομαι να επικαλεστώ την "ξενητεμένη" σου ιδιότητα. Σοβαρολογείς πως αν βρεθείς κάπου, σε σούπερ, σε γήπεδο, στο δρόμο, σε καφετέρια, στις δημόσιες τουαλέτες, οπουδήποτε τέλος πάντων, και ανέμεσα στο πλήθος των Σουηδών γύρω σου, "ακούσεις", "αναγνωρίσεις" ένα Ελληνάκι, δε θα σκυρτήσει λίγο διαφορετικά η καρδούλα σου;
Χμ... δεν ξέρω αν "έπεσες διάνα" στο παράδειγμα (αντιστοιχία) που έδωσες, ή αν "την πάτησες" απλά.KELAINO έγραψε:Αυτό που διάβασα ήταν το ίδιο σα να έλεγες (μια που τον αναφέρεις κι εσύ) ότι η δαιμονοποίηση του κομμουνισμού είναι προπαγάνδα του καπιταλιστικού κατεστημένου για να γίνουμε όλοι άβουλοι καταναλωτές.
Αυτό με ποια λογική το λες και το κρίνεις; Μήπως εκ των αποτελεσμάτων των πράξεων κάποιων ακραίων φασιστικών (όχι πραγματικά εθνικιστικών) στοιχείων, που αμαυρώνουν τη διαδρομή του συνόλου των εθνικιστών-εθνικοφρόνων; Γιατί αν μπορείς να κατατάξεις όλους τους εθνικιστές στη συνωμοταξία των βάναυσων, βανδάλων, βίαιων, ανεγκέφαλων κωλανθρώπων, τότε με την ίδια συλλογιστική, πρέπει να κατατάξεις όλους τους αναρχικούς στα εξ ίσου βίαια, ανεγκέφαλα, βάναυσα, ανθελληναριά ή και παρακρατικά τσογλάνια που σπάνε το βιος του κοσμάκη ή σκοτώνουν ανθρώπους στη Μαρφίν. Συγνώμη, αυτή την υπεραπλουστευτική και κυρίως τσουβαλιαστική συλλογιστική, αδυνατώ-και αρνούμαι- να την παρακολουθήσω.Κάθε -ισμός έχει το θεωρητικό κομμάτι, όπου όλα είναι καλά και άγια, και το εφαρμοσμένο ("υπαρκτό" χαχα) κομμάτι, όπου γίνεται της τρελής. Αυτόν το διαχωρισμό κάνω εγώ. Τα "θετικά", που λες και εσύ, του κάθε -ισμού, είναι στο θεωρητικό κομμάτι, κάθε φορά που πάνε να εφαρμοστούν στην πράξη συνήθως κλαίμε θύματα.
KELAINO έγραψε:Πόσο διευρύνεις αυτήν την οικογένεια και πού ΑΚΡΙΒΩΣ σταματάει η διεύρυνση;
Κι εδώ ερχομαι να επικαλεστώ την "ξενητεμένη" σου ιδιότητα. Σοβαρολογείς πως αν βρεθείς κάπου, σε σούπερ, σε γήπεδο, στο δρόμο, σε καφετέρια, στις δημόσιες τουαλέτες, οπουδήποτε τέλος πάντων, και ανέμεσα στο πλήθος των Σουηδών γύρω σου, "ακούσεις", "αναγνωρίσεις" ένα Ελληνάκι, δε θα σκυρτήσει λίγο διαφορετικά η καρδούλα σου;
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Kariatida

- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Μην μπερδεύετε τους εθνικιστές με τους πατριώτες. Κι εγώ έκανα το ίδιο λάθος όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με όλα αυτά αλλά τελικά δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο πατριώτης θέλει το καλό της πατρίδας του και των συμπατριωτών του (ανεξαρτήτου έθνους ή καταγωγής) ενώ ο εθνικιστής θέλει πάνω απ' όλα το καλό των ομόεθνών του. Ο εθνικιστής δεν έχει γη πατρίδα, γιατί πολύ απλά όπου υπάρχει ομόαιμος, ομόθρησκος και ομόεθνος, θεωρούνται αδέρφια και οι περιοχές τους αδερφικές. Οπότε μην κάνετε το λάθος να μπερδεύετε τις δύο έννοιες γιατί πάνω σε αυτό το μπέρδεμα πατάνε οι περισσότεροι ώστε να σας χώσουν στον εθνικιστικό "κόσμο".
Και πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε το λάθος που κάνουν ορισμένοι και παίρνουν ως πρότυπο εθνικισμού τον ναζισμό κι έρχεται μια ωραία ημέρα τιμής και μνήμης των πεσόντων στα Ίμια κι έχεις τον κάθε Καραγκιόζη Γερμανό επί δύο συνεχή έτη να σου εξομοιώνει τον Αριστοτέλη με τον Νίτσε και να αποκαλεί αδέρφια μας τους εθνικιστές της Βουλγαρίας.
Και πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε το λάθος που κάνουν ορισμένοι και παίρνουν ως πρότυπο εθνικισμού τον ναζισμό κι έρχεται μια ωραία ημέρα τιμής και μνήμης των πεσόντων στα Ίμια κι έχεις τον κάθε Καραγκιόζη Γερμανό επί δύο συνεχή έτη να σου εξομοιώνει τον Αριστοτέλη με τον Νίτσε και να αποκαλεί αδέρφια μας τους εθνικιστές της Βουλγαρίας.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
Είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα που η Καριάτιδα έχει πλέον τέτοιες απόψεις. Και μάλιστα για έναν πρόσθετο λόγο επειδή είναι και γειτόνισσα, έστω και αν υποστηρίζει τον Ιωνικό. Συμφωνώ σε όλα που έγραψε. Εγώ θεωρώ πατριώτη αυτόν που υπερασπίζει το δίκιο της πατρίδας του (με τον όρο πατρίδα αναφέρομαι κυρίως στους ανθρώπους και ύστερα στα εδάφη και στα κτίρια), ενώ ο εθνικιστής το συμφέρον αδιαφορώντας αν είναι δίκαιο ή, άδικο.
Γίνονται τέτοια πράγματα στις εκδηλώσεις που κάνει η Χρυσή Αυγή δήθεν για τους νεκρούς των Ιμίων.
Θα έπρεπε και κάποιοι/ες άλλοι/ες να πάνε να τα ακούσουν με τ' αυτιά τους.

Ελα;;;;;;;Και πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε το λάθος που κάνουν ορισμένοι και παίρνουν ως πρότυπο εθνικισμού τον ναζισμό κι έρχεται μια ωραία ημέρα τιμής και μνήμης των πεσόντων στα Ίμια κι έχεις τον κάθε Καραγκιόζη Γερμανό επί δύο συνεχή έτη να σου εξομοιώνει τον Αριστοτέλη με τον Νίτσε και να αποκαλεί αδέρφια μας τους εθνικιστές της Βουλγαρίας.
Γίνονται τέτοια πράγματα στις εκδηλώσεις που κάνει η Χρυσή Αυγή δήθεν για τους νεκρούς των Ιμίων.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- Blue Ice

Kariatida έγραψε:Ο πατριώτης θέλει το καλό της πατρίδας του και των συμπατριωτών του (ανεξαρτήτου έθνους ή καταγωγής) ενώ ο εθνικιστής θέλει πάνω απ' όλα το καλό των ομόεθνών του. Ο εθνικιστής δεν έχει γη πατρίδα, γιατί πολύ απλά όπου υπάρχει ομόαιμος, ομόθρησκος και ομόεθνος, θεωρούνται αδέρφια και οι περιοχές τους αδερφικές.
Ο εθνικιστής δεν έχει πατρίδα;;;
Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεις για τους εθνικιστές, συμπεριλαμβάνεις σε αυτούς και όσους Έλληνες μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους πολέμησαν για την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελληνικών περιοχών της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μ.Ασίας...
- ArELa
- Founder-Administrator

Φρονώ πως αρκετά ασχοληθήκαμε στα χρόνια που πέρασαν με τις ταμπέλες και τους ορισμούς. Φρονώ επίσης ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να δρουμε με σύνεση και νηφαλιότητα, να υπερασπιζόμαστε τα δίκια της πατρίδας μας -και τις ατομικές μας ελευθερίες, εκεί που είναι σαφές (σε όλους) ότι καταπατώνται, να διαβάζουμε και να τελειοποιούμε τις γνώσεις μας στην ιστορία, να ενημερωνόμαστε σε ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, και να αποκτούμε έτσι ένα ευρύτερο και σωστό κριτήριο.
Πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι πως η ολιγαρχία δεν έχει ιδεολογία - τουλάχιστον όχι τέτοια που να αντικατοπτρίζει ιδανικά όπως έχουμε εμείς. Κάθε πρόβλημα που ανακύπτει στις μέρες μας, αποτελεί μέρος της ίδιας ατζέντας. Αν τα προβλήματα τα παρομοιάσουμε με πολλές-διαφορετικές μάσκες, τότε το βέβαιο είναι πως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω τους είναι πάντα το ίδιο, κι αυτό είναι η ΝΤΠ.
Αντί να πασχίζουμε να δώσουμε ορισμούς/προσδιορισμούς, καλύτερο είναι να μετουσιώνουμε τις γνώσεις-ενημέρωση και επιγνώσεις (μέσα από αυτήν) σε πράξεις/δράση ενάντια στην ολιγαρχική ελίτ, που θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό- και κατ'επέκτασιν για όλους τους λαούς που ταλαιπωρούνται σήμερα στον πλανήτη από την κάστα αυτή των λαμογιών που νομοθετεί, αποφασίζει, και εφαρμόζει πολιτικές που είναι πασιφανώς εις βάρος των πολιτών, και βοηθούν την παρασιτική αφαίμαξη που μας "σκοτώνει" όλους αργά αλλά σταθερά, για να μείνουν τα λαμόγια ως μόνοι επιζώντες μέσα στη χλίδα κιόλας..
Πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι πως η ολιγαρχία δεν έχει ιδεολογία - τουλάχιστον όχι τέτοια που να αντικατοπτρίζει ιδανικά όπως έχουμε εμείς. Κάθε πρόβλημα που ανακύπτει στις μέρες μας, αποτελεί μέρος της ίδιας ατζέντας. Αν τα προβλήματα τα παρομοιάσουμε με πολλές-διαφορετικές μάσκες, τότε το βέβαιο είναι πως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω τους είναι πάντα το ίδιο, κι αυτό είναι η ΝΤΠ.
Αντί να πασχίζουμε να δώσουμε ορισμούς/προσδιορισμούς, καλύτερο είναι να μετουσιώνουμε τις γνώσεις-ενημέρωση και επιγνώσεις (μέσα από αυτήν) σε πράξεις/δράση ενάντια στην ολιγαρχική ελίτ, που θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό- και κατ'επέκτασιν για όλους τους λαούς που ταλαιπωρούνται σήμερα στον πλανήτη από την κάστα αυτή των λαμογιών που νομοθετεί, αποφασίζει, και εφαρμόζει πολιτικές που είναι πασιφανώς εις βάρος των πολιτών, και βοηθούν την παρασιτική αφαίμαξη που μας "σκοτώνει" όλους αργά αλλά σταθερά, για να μείνουν τα λαμόγια ως μόνοι επιζώντες μέσα στη χλίδα κιόλας..
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Kariatida

- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Ξιφομάχε μου, κι εγώ αυτών των απόψεων ήμουν, ότι ο πατριώτης και ο εθνικιστής ήταν ένα και τω αυτώ και πως ο εθνικιστής είναι αυτός που προασπίζει την πατρίδα του, τους συμπατριώτες του και τους ομόεθνούς του. Τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε πατριωτισμό και εθνικισμό μου τις επισήμαναν στην τότε ΧΑ, επειδή εκείνη την εποχή όποιος δήλωνε απλά πατριώτης θεωρούταν light.Blue Ice έγραψε:Kariatida έγραψε:Ο πατριώτης θέλει το καλό της πατρίδας του και των συμπατριωτών του (ανεξαρτήτου έθνους ή καταγωγής) ενώ ο εθνικιστής θέλει πάνω απ' όλα το καλό των ομόεθνών του. Ο εθνικιστής δεν έχει γη πατρίδα, γιατί πολύ απλά όπου υπάρχει ομόαιμος, ομόθρησκος και ομόεθνος, θεωρούνται αδέρφια και οι περιοχές τους αδερφικές.![]()
Αυτός μπορεί να είναι δικός σου ορισμός αλλά απέχει από την πραγματικότητα... Συμπατριώτης είναι αυτός με τον οποίο έχεις την ίδια πατρίδα, συνεπώς την ίδια καταγωγή και εθνότητα...
Ο εθνικιστής δεν έχει πατρίδα;;;![]()
![]()
Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεις για τους εθνικιστές, συμπεριλαμβάνεις σε αυτούς και όσους Έλληνες μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους πολέμησαν για την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελληνικών περιοχών της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μ.Ασίας...
Αλλού, επέμεναν να τα θεωρούν ένα και τω αυτώ και γι' αυτό και έμεινα όσο έμεινα. Όμως ειλικρινά, έχω δει με τα μάτια μου να χαιρετάνε οι Έλληνες εθνικιστές όλο χαρά τους "αδερφούς" μας τους Βούλγαρους και τους "αδερφούς" μας τους Σέρβους. Για 2 χρόνια συνεχόμενα. Το τρίτο, αρνήθηκα να πάω. Μόνο τους "αδερφούς" μας τους γκρίζους λύκους δεν χαιρετίσαμε ακόμα.
Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως οι εθνικιστές βλέπουν μόνο το συμφέρον, θα ήμουν υποκρίτρια αν δήλωνα κάτι τέτοιο, ειδικά με το δεδομένο ότι ήμουν χωμένη στα του εθνικισμού για κοντά 8 χρόνια. Πιστεύω απλά πως οι έννοιες είναι μπερδεμένες και σχεδόν κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τις ξεμπερδέψει. Προσωπικά είμαι απεριόριστα ευγνώμων στον άνθρωπο που μου τις ξεμπέρδεψε και σε όσους τον επιβεβαίωσαν εκείνη την ημέρα. Με γλίτωσσαν από πολύ κόπο.
Όσον αφορά τον όρο συμπατριώτη, είμαι Πόντια 3ης γενιάς στην περιοχή μου, με Ελληνική καταγωγή εννοείται, γεννημένη στην Ελλάδα όπως και ο μπαμπάς και ο παππούς μου κι ακόμα υπάρχει κόσμος που μας θεωρεί Τούρκους και μας λέει να γυρίσουμε πίσω στην Τουρκία
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

OFF TOPIC
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι καλύτερο να συνεχίζουμε να πασχίζουμε με τους ορισμούς, να κατακτήσουμε το χαμένο, στραπατσαρισμένο και κακοποιημένο νόημα των λέξεων. Όχι για να τις χρησιμοποιούμε σαν ταμπέλες, αλλά α)γιατί από αυτές αποτελείται η σκέψη μας.
Σαφείς έννοιες = σαφέστερη σκέψη.
Απροσδιόριστες έννοιες = μιαμιά σκέψη.
Και β) για να συννενοούμεθα μεταξύ μας.
Είναι μια αηδία να έχουν χάσει οι λεξούλες το νόημά τους και να έχουν φορτωθεί με λογής-λογής μετα-νοήματα.
BACK TO TOPIC
Γι' αυτό χρειάζεται ένας σαφής ορισμός, για να μη μας πιάνουν κότσο όταν βγει κάποιος και πει "Χρειάζεται να κάνετε αυτό κι αυτό, α ναι κι αυτό, για το Έθνος".
Τουλάχιστον, να ξέρουμε τί είναι αυτό το Έθνος για το οποίο τα κάνουμε.
(ΥΓ: Δεν πάω καλέ στο γήπεδο)
Βέβαια, εδώ μπορεί κάλλιστα να σε πει ο άλλος "δίκιο είναι ό,τι είναι καλό και συμφέρον για το Έθνος μου, φιλαράκι".
Προσωπικά νομίζω ότι ο χάρτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένας καλούλης γνώμονας για κάτι τόσο λαστιχωτό όσο το "δίκιο", και αυτό καταλαβαίνω εγώ όταν βλέπω αυτή τη λέξη.
Τι είναι αυτό το έθνος τελοσπάντων, είπαμε;
(Tί πρόταση ήταν αυτή μαρή, απώ δω ίσαμε το Jukkesjaurvi?)ArELa έγραψε:Φρονώ πως αρκετά ασχοληθήκαμε στα χρόνια που πέρασαν με τις ταμπέλες και τους ορισμούς. (...)Αντί να πασχίζουμε να δώσουμε ορισμούς/προσδιορισμούς, καλύτερο είναι να μετουσιώνουμε τις γνώσεις-ενημέρωση και επιγνώσεις (μέσα από αυτήν) σε πράξεις/δράση ενάντια στην ολιγαρχική ελίτ, που θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό- και κατ'επέκτασιν για όλους τους λαούς που ταλαιπωρούνται σήμερα στον πλανήτη από την κάστα αυτή των λαμογιών που νομοθετεί, αποφασίζει, και εφαρμόζει πολιτικές που είναι πασιφανώς εις βάρος των πολιτών, και βοηθούν την παρασιτική αφαίμαξη που μας "σκοτώνει" όλους αργά αλλά σταθερά, για να μείνουν τα λαμόγια ως μόνοι επιζώντες μέσα στη χλίδα κιόλας..
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι καλύτερο να συνεχίζουμε να πασχίζουμε με τους ορισμούς, να κατακτήσουμε το χαμένο, στραπατσαρισμένο και κακοποιημένο νόημα των λέξεων. Όχι για να τις χρησιμοποιούμε σαν ταμπέλες, αλλά α)γιατί από αυτές αποτελείται η σκέψη μας.
Σαφείς έννοιες = σαφέστερη σκέψη.
Απροσδιόριστες έννοιες = μιαμιά σκέψη.
Και β) για να συννενοούμεθα μεταξύ μας.
Είναι μια αηδία να έχουν χάσει οι λεξούλες το νόημά τους και να έχουν φορτωθεί με λογής-λογής μετα-νοήματα.
BACK TO TOPIC
Ή, με δικά μου λόγια:ArELa έγραψε:Ρε φιλενάδα, ειλικρινά με εντυπωσιάζεις, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή είσαι παιδί της διασποράς, και θα'πρεπε να ήξερες/ένιωθες καλύτερα/σαφέστερα κάποια πράγματα...
KELAINO έγραψε:Πόσο διευρύνεις αυτήν την οικογένεια και πού ΑΚΡΙΒΩΣ σταματάει η διεύρυνση;
Κι εδώ ερχομαι να επικαλεστώ την "ξενητεμένη" σου ιδιότητα. Σοβαρολογείς πως αν βρεθείς κάπου, σε σούπερ, σε γήπεδο, στο δρόμο, σε καφετέρια, στις δημόσιες τουαλέτες, οπουδήποτε τέλος πάντων, και ανάμεσα στο πλήθος των Σουηδών γύρω σου, "ακούσεις", "αναγνωρίσεις" ένα Ελληνάκι, δε θα σκυρτήσει λίγο διαφορετικά η καρδούλα σου;
Ναι ΑΛΛΑ: εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν αρκεί να μιλάμε στο περίπου, εδώ λέμε να φτιάξουμε εθνικά κράτη, με συγκεκριμένα σύνορα, ρε Αρέλα! Όταν φτάσουμε στο Ποιός θα είναι από την μέσα μεριά, δεν μπορούμε να λέμε "όλοι αυτοί που κάνουν την καρδούλα της Κελαινούς να σκιρτίσει λίγο διαφορετικά στο σουπερμάρκετ", ούτε "αυτοί που αγαπάει η Μπλου Άις", ούτε "η διευρυμένη μας οικογένεια".KELAINO έγραψε: Όλοι αυτοί που αν τους πω "όχι ρε γαμώ την Παναχαϊκή μου, πάλι έβρεξε το Πάσχα", θα καταλάβουν αμέσως και ακριβώς τί θέλω να πω.
Γι' αυτό χρειάζεται ένας σαφής ορισμός, για να μη μας πιάνουν κότσο όταν βγει κάποιος και πει "Χρειάζεται να κάνετε αυτό κι αυτό, α ναι κι αυτό, για το Έθνος".
Τουλάχιστον, να ξέρουμε τί είναι αυτό το Έθνος για το οποίο τα κάνουμε.
(ΥΓ: Δεν πάω καλέ στο γήπεδο)
Ναι, κι εσύ λες παρόμοια. Σύμφωνα με τον Αρκούδο,Clash έγραψε: Εγώ θεωρώ πατριώτη αυτόν που υπερασπίζει το δίκιο της πατρίδας του (με τον όρο πατρίδα αναφέρομαι κυρίως στους ανθρώπους και ύστερα στα εδάφη και στα κτίρια), ο εθνικιστής το συμφέρον αδιαφορώντας αν είναι δίκαιο ή, άδικο.
Και συπληρώνεις πώς για να το επιτύχουν αδιαφορούν για το δίκαιο και το άδικο.Εθνικιστές λέγονται και αυτοί που μεταξύ των άλλων θέλουν διαχωρισμό τους κράτους-έθνους , σε σύνορα, πολιτισμό, ήθη έθιμα, θρησκεία, κοινωνική συνοχή.
Βέβαια, εδώ μπορεί κάλλιστα να σε πει ο άλλος "δίκιο είναι ό,τι είναι καλό και συμφέρον για το Έθνος μου, φιλαράκι".
Προσωπικά νομίζω ότι ο χάρτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένας καλούλης γνώμονας για κάτι τόσο λαστιχωτό όσο το "δίκιο", και αυτό καταλαβαίνω εγώ όταν βλέπω αυτή τη λέξη.
Ε να, σε κάτι τέτοια σκαλώνω κι εγώ.Kariatida έγραψε: έχουμε Έλληνες διαφορετικής θρησκείας στη Θράκη και τους λέμε Τούρκους. Ακόμα χειρότερα, τους έχουμε κάνει να νομίζουν κι αυτοί ότι είναι Τούρκοι. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ξαφνικά ισχυρίζονται πως ως Βλάχοι είναι διαφορετικής φυλής και εθνότητας από τη δική μας.
Τι είναι αυτό το έθνος τελοσπάντων, είπαμε;
- Blue Ice

Είναι συμπατριώτες μας, ηλίθιοι μεν, αλλά είναι... Στη Θράκη δε έχουν γίνει εγκλήματα από την Ελληνική πολιτεία εδώ και δεκαετίες... Μειονότητα είναι, Τούρκοι δεν είναι, τώρα όμως που οι περισσότεροι από αυτούς αισθάνονται Τούρκοι και είναι έτοιμοι να στραφούν εναντίον της Ελλάδος τι γίνεται;;;Kariatida έγραψε: Όσον αφορά τον όρο συμπατριώτη, είμαι Πόντια 3ης γενιάς στην περιοχή μου, με Ελληνική καταγωγή εννοείται, γεννημένη στην Ελλάδα όπως και ο μπαμπάς και ο παππούς μου κι ακόμα υπάρχει κόσμος που μας θεωρεί Τούρκους και μας λέει να γυρίσουμε πίσω στην Τουρκία. Επίσης, έχουμε Έλληνες διαφορετικής θρησκείας στη Θράκη και τους λέμε Τούρκους. Ακόμα χειρότερα, τους έχουμε κάνει να νομίζουν κι αυτοί ότι είναι Τούρκοι. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ξαφνικά ισχυρίζονται πως ως Βλάχοι είναι διαφορετικής φυλής και εθνότητας από τη δική μας. Αυτοί δεν είναι συμπατριώτες μας;
Όσο για τους ορισμούς που έδωσαν στην ΧΑ, είναι ένας λόγος που δεν ανακατεύομαι ενεργά με αυτούς και επίσης είναι ένας σημαντικός λόγος που έχουν μείνει στο περιθώριο τόσα χρόνια και δεν έχουν σοβαρή αντιμετώπιση. Στη σημερινή όμως εποχή είναι οι μόνοι που εκφράζουν ξεκάθαρο λόγο εναντίον των μεταναστών και αυτό θα τους ανεβάσει αρκετά....
Υ.Γ. Και εγώ από Σμύρνη + Ανδριανούπολη 3η γενιά...