ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 06 Ιούλ 2008, 18:01

Επειδή βλέπω ότι στην πολιτική δεν γράφει η άλλη πλευρά, δηλώνω ότι προσωπικά θα σταματήσω να γράφω σε αυτή την θεματική για να μην νομίζουν ότι κάνω παιχνίδι μόνος μου. Όταν επανακάμψουν εδώ είμαι.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Re: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Κυρ 06 Ιούλ 2008, 19:34

Όντως την έκαναν με ελαφρά! :wink:

Πρέπει να τράβηξαν τα μαλλιά τους οι άνθρωποι :loco:
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 17:12

Για μένα η πολιτική είναι άχρηστη.

Η μοναδική πολιτική σκέψη που κάνω είναι να διαλύσουμε τα σύνορα που υπάρχουν στους χάρτες, να μην υπάρχουν ούτε κράτη, ούτε έθνη, ούτε θρησκείες, παρά μόνο άνθρωποι.

Τότε ποιος θα νοιάζεται για την πολιτική;

Μια μέρα ένας δάσκαλος έφερε μέσα στην τάξη μερικά κομμάτια χαρτόνι. Έκοψε τον παγκόσμιο χάρτη σε μικρά κομμάτια, τα' βαλε πάνω στο γραφείο και ρώτησε: "Μπορεί κανείς να 'ρθει να τα βάλει στη θέση τους;" Πολλοί προσπάθησαν και απέτυχαν.

Τότε, ένα παιδί σηκώθηκε κι έφτιαξε με τα κομμάτια έναν άνθρωπο. Έφτιαξε μια ανθρώπινη φιγούρα, πράγμα που ήταν πολύ πιο εύκολο. Αυτό είναι το κλειδί.

(Απ' το να διαβάζω βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις,
χίλιες φορές καλύτερα ν' ακούω τις χαζοβιόλες να μου μιλούν για τη ζωή τους)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 17:29

Η μοναδική πολιτική σκέψη που κάνω είναι να διαλύσουμε τα σύνορα που υπάρχουν στους χάρτες, να μην υπάρχουν ούτε κράτη, ούτε έθνη, ούτε θρησκείες, παρά μόνο άνθρωποι.
Δε θα πάψω να κάνω τον παραλληλισμό, γιατί είναι δόκιμος.

Γκρέμισε πρώτα τους τοίχους του σπιτιού σου, ζήσε κοινοβιακά με τους γύρω σου, απαρνήσου την ανάγκη να'χεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ χώρο, ζήσε σε χώρο που είναι ΕΝΑΣ-ΕΝΝΙΑΙΟΣ-ΑΧΤΑΡΜΑΣ κι έχει τους πάντες μέσα, και μετά θα'ρθω μαζί σου να γκρεμίσουμε τα σύνορα μαζί.

Θέλω να πω, πως ό,τι δε μπορούμε και/ή δε θέλουμε να εφαρμόσουμε ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ στην προσωπικη ζωή μας, δε θα'πρεπε να το πρεσβεύουμε ως δόκιμο ή πρέπον για τη ζωή του συνόλου μιας εθνότητας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και σίγουρα ψευδεπίγραφο αυτό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 17:47

Aναγκαστικό το double posting εδώ. Όπως καταφαίνεται, ήδη απάντησα στο τελευταίο ποστ, χωρίς να δω το προ τελευταίο, που ήταν το δικό σου Σταυραετέ. Το είδα τώρα, πράγμα που δεν είναι ασύνηθες για μένα και θα’πρεπε να το δέχονταν αυτό και άλλοι που μου καταλόγισαν ότι είδα σαθρά και έκανα την πάπια… Τεσπα, άλλο θέμα που έχει λήξει πλέον. Πάμε στο προκείμενο:

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Επειδή βλέπω ότι στην πολιτική δεν γράφει η άλλη πλευρά, δηλώνω ότι προσωπικά θα σταματήσω να γράφω σε αυτή την θεματική για να μην νομίζουν ότι κάνω παιχνίδι μόνος μου. Όταν επανακάμψουν εδώ είμαι.

Με συγχωρείς αλλά δε θα προσυπογράψω αυτή τη λογική.

Κατ’αρχάς εξακολουθούν να τοποθετούνται (είτε συχνά είτε κατά καιρούς, δεν έχει σημασία) διαφορετικών ή αποκλινουσών ιδεολογικών αντιλήψεων άνθρωποι ΑΚΟΜΑ (βλ. Αλέξανδρος, Σαλώμη, Παγώνα (όταν βρίσκεται εδώ) Απόμακρος, Τάκης_Παπας κ.ά.
Είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι (ένας ή δύο το πολύ) που «κάνουν αποχή» για να στηρίξουν το επιχείρημα ότι «οι της άλλης πλευράς την κάνουν μ’ελαφρά» ή «καπελώνονται απ’τους φασίστες» όπως προσπαθούν να πείσουν.
Εκτός του ότι είναι σαθρό αυτό στο βαθμό που εντάσσει στους φασίστες τους εθνικιστές, τους πατριώτες και τους δεξιούς, (και τα τρία δυνητικά διαφορετικής δυναμικής) είναι και ψευδές στην ουσία του, πράγμα αυταπόδεικτο για όποιον αποφασίσει να κοιτάξει πίσω σε παλαιότερα τόπικς που «λάλαγαν» κι εκείνοι.

Το να τοποθετούμε – όσοι επιθυμούμε και ασχέτως πολιτικής διαδρομής- τις απόψεις μας επί κακώς ή καλώς κειμένων στην πολιτική σκηνή, δεν σημαίνει ότι «βλογάμε τα γένια μας» ή ότι παίζουμε στο στυλ «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει». Σημαίνει ότι παρακολουθούμε τα δρώμενα, νοιαζόμαστε, αγωνιούμε, κι επισημαίνουμε αυτά που στη σκέψη μας είναι σημαντικά. Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργούν επίπλαστες έριδες, επικαλούμενοι φαυλότητες που πάνε 60 χρόνια πίσω, ίσως είναι καλύτερα να μην τοποθετούνται, στο βαθμό που ζούμε το ΤΩΡΑ, το οποίο σε πολλά επίπεδα είναι χειρότερο από το τότε. Δεν έχει νόημα να’μαστε ντε και καλά σε διαρκείς έριδες για μικρής σημασίας και παράπλευρες βλακείες που μπορεί να προκύψουν στη χώρα μας, παραβλέποντας το γεγονός ότι παγκοσμίως συμβαίνουν πράγματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ μας, όχι μόνο τους Έλληνες.

Το να επισημαίνονται, να αναλύονται και να συζητιούνται αυτά από ανθρώπους που έχουν διαφορετικές οπτικές – χωρίς να καταλήγουν σε άγονες κόντρες- θα’ναι για μένα ευλογία, όχι κατάρα. Θα’χα να πάρω ίσως πολλά (δυνητικά πάντα) από τις διαφορετικές αυτές οπτικές. Κι αυτός είναι η θα’πρεπε να είναι ο στόχος και το ζητούμενο, όχι η αποχή κάποιων που για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω ή και άλλους που δεν ξέρω, αποφασίζουν να μη συμμετέχουν στις πολιτικές συζητήσεις.

Εγώ θεωρώ τη συμβολή σου σημαντική σ’αυτές τις ενότητες και δε θα’θελα να καταστείλει κανείς την έκφραση της άποψής σου, επειδή αποφάσισε να απέχει.

Αυτή είναι η γνώμη μου.
Η απόφαση δική σου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 18:06

Απόμακρος wrote:
Είναι ευχή μου και όραμα μαζί Αρέλα,
ασφαλώς και δεν είναι πολιτική.

Πολύ απλά, όπως στο σπίτι μου διαλέγω ποιον θα βάλω έτσι στο νου μου επιλέγω τις ευχές και τα οράματα.

Μπορεί να είμαστε λίγοι οι ονειροπαρμένοι αλλά υπάρχουμε.

(Και δεν λέω ελάτε μαζί μας,
γιατί τότε θα έκανα πολιτική)
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 20:03

ΑρΕλα έγραψε:Aναγκαστικό το double posting εδώ. Όπως καταφαίνεται, ήδη απάντησα στο τελευταίο ποστ, χωρίς να δω το προ τελευταίο, που ήταν το δικό σου Σταυραετέ. Το είδα τώρα, πράγμα που δεν είναι ασύνηθες για μένα και θα’πρεπε να το δέχονταν αυτό και άλλοι που μου καταλόγισαν ότι είδα σαθρά και έκανα την πάπια… Τεσπα, άλλο θέμα που έχει λήξει πλέον. Πάμε στο προκείμενο:

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Επειδή βλέπω ότι στην πολιτική δεν γράφει η άλλη πλευρά, δηλώνω ότι προσωπικά θα σταματήσω να γράφω σε αυτή την θεματική για να μην νομίζουν ότι κάνω παιχνίδι μόνος μου. Όταν επανακάμψουν εδώ είμαι.

Με συγχωρείς αλλά δε θα προσυπογράψω αυτή τη λογική.

Κατ’αρχάς εξακολουθούν να τοποθετούνται (είτε συχνά είτε κατά καιρούς, δεν έχει σημασία) διαφορετικών ή αποκλινουσών ιδεολογικών αντιλήψεων άνθρωποι ΑΚΟΜΑ (βλ. Αλέξανδρος, Σαλώμη, Παγώνα (όταν βρίσκεται εδώ) Απόμακρος, Τάκης_Παπας κ.ά.
Είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι (ένας ή δύο το πολύ) που «κάνουν αποχή» για να στηρίξουν το επιχείρημα ότι «οι της άλλης πλευράς την κάνουν μ’ελαφρά» ή «καπελώνονται απ’τους φασίστες» όπως προσπαθούν να πείσουν.
Εκτός του ότι είναι σαθρό αυτό στο βαθμό που εντάσσει στους φασίστες τους εθνικιστές, τους πατριώτες και τους δεξιούς, (και τα τρία δυνητικά διαφορετικής δυναμικής) είναι και ψευδές στην ουσία του, πράγμα αυταπόδεικτο για όποιον αποφασίσει να κοιτάξει πίσω σε παλαιότερα τόπικς που «λάλαγαν» κι εκείνοι.

Το να τοποθετούμε – όσοι επιθυμούμε και ασχέτως πολιτικής διαδρομής- τις απόψεις μας επί κακώς ή καλώς κειμένων στην πολιτική σκηνή, δεν σημαίνει ότι «βλογάμε τα γένια μας» ή ότι παίζουμε στο στυλ «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει». Σημαίνει ότι παρακολουθούμε τα δρώμενα, νοιαζόμαστε, αγωνιούμε, κι επισημαίνουμε αυτά που στη σκέψη μας είναι σημαντικά. Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργούν επίπλαστες έριδες, επικαλούμενοι φαυλότητες που πάνε 60 χρόνια πίσω, ίσως είναι καλύτερα να μην τοποθετούνται, στο βαθμό που ζούμε το ΤΩΡΑ, το οποίο σε πολλά επίπεδα είναι χειρότερο από το τότε. Δεν έχει νόημα να’μαστε ντε και καλά σε διαρκείς έριδες για μικρής σημασίας και παράπλευρες βλακείες που μπορεί να προκύψουν στη χώρα μας, παραβλέποντας το γεγονός ότι παγκοσμίως συμβαίνουν πράγματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ μας, όχι μόνο τους Έλληνες.

Το να επισημαίνονται, να αναλύονται και να συζητιούνται αυτά από ανθρώπους που έχουν διαφορετικές οπτικές – χωρίς να καταλήγουν σε άγονες κόντρες- θα’ναι για μένα ευλογία, όχι κατάρα. Θα’χα να πάρω ίσως πολλά (δυνητικά πάντα) από τις διαφορετικές αυτές οπτικές. Κι αυτός είναι η θα’πρεπε να είναι ο στόχος και το ζητούμενο, όχι η αποχή κάποιων που για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω ή και άλλους που δεν ξέρω, αποφασίζουν να μη συμμετέχουν στις πολιτικές συζητήσεις.

Εγώ θεωρώ τη συμβολή σου σημαντική σ’αυτές τις ενότητες και δε θα’θελα να καταστείλει κανείς την έκφραση της άποψής σου, επειδή αποφάσισε να απέχει.

Αυτή είναι η γνώμη μου.
Η απόφαση δική σου.
Το να επιλέξει κάποιος να γράψει σε μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα είναι δικαίωμά του. Δε νομίζω να καταστέλει κανείς την έκφραση της άποψης κάποιου άλλου με μία τέτοια απόφαση. Δικό του και το καρπούζι δικό του και το μαχαίρι (και στις δύο περιπτώσεις). Όπως μπορεί να έχεις διαπιστώσει κι εγώ έχω αποφασίσει να γράφω αραιότερα στις ενότητες περί πολιτικής (αυτό φαίνεται ότι παρόλο που έμπαινα δεν έγραψα στα τόσα θέματα που ανοίχθηκαν μετά το "θερμό" επεισόδιο) για λόγους που αφορούν μονάχα εμένα και κανέναν άλλο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 22:08

alexandros έγραψε:

Το να επιλέξει κάποιος να γράψει σε μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα είναι δικαίωμά του. Δε νομίζω να καταστέλει κανείς την έκφραση της άποψης κάποιου άλλου με μία τέτοια απόφαση. Δικό του και το καρπούζι δικό του και το μαχαίρι (και στις δύο περιπτώσεις). Όπως μπορεί να έχεις διαπιστώσει κι εγώ έχω αποφασίσει να γράφω αραιότερα στις ενότητες περί πολιτικής (αυτό φαίνεται ότι παρόλο που έμπαινα δεν έγραψα στα τόσα θέματα που ανοίχθηκαν μετά το "θερμό" επεισόδιο) για λόγους που αφορούν μονάχα εμένα και κανέναν άλλο.
Αλέξανδρε, θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις αυτό που απηύθυνα στον Σταυραετό, γιατί μάλλον κάπου παρανόησες τι έγραψα. Δεν κατάλαβα την απάντησή σου, ή αν διαφωνείς (που δεν είμαι σίγουρη ούτε γι'αυτό) δεν κατάλαβα πού ακριβώς έγκειται η διαφωνία.

Διευκρινίζω μια τοποθέτησή μου...
ΑρΕλα έγραψε:Εγώ θεωρώ τη συμβολή σου σημαντική σ’αυτές τις ενότητες και δε θα’θελα να καταστείλει κανείς την έκφραση της άποψής σου, επειδή αποφάσισε να απέχει.
που διατυπώθηκε λίγο αόριστα ίσως. Εννοούσα ότι δεν θα'πρεπε να καταστείλλει κανείς (εν προκειμένω ο Σταυραετός) την δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του επειδή κάποιο μέλος αποφάσισε να απέχει απ'τις παρούσες θεματικές ενότητες.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 12 Ιούλ 2008, 22:47

Γκρέμισε πρώτα τους τοίχους του σπιτιού σου, ζήσε κοινοβιακά με τους γύρω σου, απαρνήσου την ανάγκη να'χεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ χώρο, ζήσε σε χώρο που είναι ΕΝΑΣ-ΕΝΝΙΑΙΟΣ-ΑΧΤΑΡΜΑΣ κι έχει τους πάντες μέσα, και μετά θα'ρθω μαζί σου να γκρεμίσουμε τα σύνορα μαζί.
Ειναι οντως δόκιμος ο παραλλήλισμος.
Οπως ειμαστε προσκώλλημενοι στον ιδιοκτησιακό τρόπο ζωης (σπίτι), Στον τρόπο ζωης που μας επέβαλε η κοινωνία και δεν μπορουμε να τον αλάξουμε λόγω του super ego (που λεει κι ο freud) ετσι είμαστε προσκωλλημενοι και σε κάθε αλλη περιοριστική εννοια που μας επεβλήθη απο τους γύρω μας.

Μας φαίνετε αφύσικο να ζησουμε χωρίς σπιτια και ιδιοκτησίες αλλα έτσι ξεκίνησε ο ανθρωπος και καθε αλλο ον.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 00:57

Δεν πιστεύω ότι επεβλήθη από κανέναν. Είναι φυσική (και φυσιολογική )ανάγκη του ανθρώπου να'χει το δικό του ζωτικό χώρο τώρα, όπως ήταν και επί παλαιολιθικής εποχής.

Με την ίδια λογική είναι φυσική και η ανάγκη μιας εθνότητας να θέλει να διατηρήσει τα έθιμα, τη λαογραφία, την ιστορία, το συνολικό ξεχωριστό στίγμα της, να προασπίσει τα εδάφη της, όπως ακριβώς ένας μεμονωμένος άνθρωπος θα'θελε να προασπίσει το σπιτικό του και να διατηρήσει τα οικογενειακά κειμήλια που του'μειναν κληρονομιά απ'τους προγόνους του. Το γεγονός ότι μια συγκεκριμένη νοοτροπία έχει παρεισφρίσει στη σκέψη πολλών εν είδει κουλτούρας (δεν έχει πολιτισμικό στοιχείο όμως για να λέγεται κουλτούρα- λάθος όρος) και θέλει να καταστήσει το αυτονόητο ως δυσνόητο και φυσιολογικό ως αφύσικο, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 01:10

Οι πρώτοι ανθρωποι ήταν νομάδες.
Ο ζωτικός τους χώρος αλλαζε συνεχώς.
Η οικογενεια με τη μορφη που υπάρχει σήμερα (μπαμπας μαμα παιδια παπους γιαγια) ηταν κατι το ανυπαρκτο (εκτως απο τη μαμα και παλι ο απογαλακτισμος γίνονταν πολυ γρήγορότερα), ολα τα παραπάνω ειναι απλα κοινωνικές δομες κι εχουμε φτάσει στο σημείο οτιδήποτε αλλο να μας φαίνετε αφύσικο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 01:18

Κι οι στρατιωτικοί σημερα αλλάζουν συχνά ζωτικό χώρο.
Και οι νομάδες τότε και τώρα αν θες.

Δεν έπαψαν ποτέ όμως να τον έχουν ανάγκη

αυτή είναι η ουσία. Δεν κάνουμε μάθημα ιστορίας εδώ.
Αποδεχόμαστε απλά ένα δεδομένο χωρίς να το ξεχειλώνουμε με παράπλευρες "αναλύσεις".
Φυσική ανάγκη και του ενός για ζωτικό χώρο, και των πολλών για ζωτικό ΠΑΤΡΙΟ χώρο και εθνικά στοιχεία που απαρτίζουν εθνική ταυτότητα ενός λαού. Είτε λόγω κοινωνικής δόμησης (που κι αυτή ανθρώπινη είναι) είτε για όποιον άλλο λόγο θέλει να προσθέσει κανείς.

Το θέμα είναι αυτό που είπα παραπάνω. Όσοι πάνε να βγάλουν άρρωστους, φασίστες ή ανώμαλους (αφύσικους) αυτούς που υποστηρίζουν το αυτονόητο και φυσιολογικό όπως απλά το έθεσα εδώ, μάλλον κουβαλάνε οι ίδιοι αυτά που τους προσάπτουν.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 01:26

Aυτο ειναι το προβλήμα. οτι πολλά πράγματα τα θεωρουμε δεδομενα επειδή τα βρήκαμε ετσι ή επειδή μας ειπανε ετσι ή επειδη ετσι μάθαμε.
Ομως τίποτα δεν ειναι δεδομένο.
Αν απο τη γιαγιά (η και ολη τη κοινωνια) εμαθα οτι ειναι κατι σωστο δεν παει να πει πως είναι κιολας.
Το θέμα είναι αυτό που είπα παραπάνω. Όσοι πάνε να βγάλουν άρρωστους, φασίστες ή ανώμαλους (αφύσικους) αυτούς που υποστηρίζουν το αυτονόητο και φυσιολογικό όπως απλά το έθεσα εδώ, μάλλον κουβαλάνε οι ίδιοι αυτά που τους προσάπτουν.
Προσωπικα δεν αναφέρθηκα σε ατομα αλλα σε καταστάσεις.
Δεν ξερω αν η ιδιοκτησια ειναι αφύσικη (σιγουρα ειναι μητήρ πασης εριδας) αλλα ειμαι σίγουρος πως οι κοινοβιακες καταστάσεις (ο αχταρμάς που ειπες) ειναι φυσικότατος.
Τωρα θα μου πεις (αφου το θεωρεις φυσικότατο γιατι δεν το κανεις;) πολυ απλά επειδή δεν εχω αποκολληθει ακόμα απο τις εξαρτήσεις μου (και η κοκα κολα αφυσικη ειναι αλλα την πίνω), ειμαι ισως αδυναμος προς το παρων να αποκολληθω, (το βολεμα ειναι βολεμα), κι επειδη ετσι εχουν πια τα πράγματα, αν υπήρχε μια κρίσημη μαζα (πληθυσμος που θα ηταν διατεθιμενος να ζησει ετσι θα το κανα κι εγω).
Αυτη ειναι η αυτοκριτική μου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 03:27

Divine Sinner έγραψε:Aυτο ειναι το προβλήμα. οτι πολλά πράγματα τα θεωρουμε δεδομενα επειδή τα βρήκαμε ετσι ή επειδή μας ειπανε ετσι ή επειδη ετσι μάθαμε.
Ομως τίποτα δεν ειναι δεδομένο.
Αν απο τη γιαγιά (η και ολη τη κοινωνια) εμαθα οτι ειναι κατι σωστο δεν παει να πει πως είναι κιολας.
Σ'αυτά μετράνε περισσότερο οι ατομικές επί του πρακτέου επιλογές, παρά οι θεωρητικές προτιμήσεις.
Κι επειδή "δεν πάει να πει πως είναι κι όλας", όντως "έτσι βρήκα" για παράδειγμα τα ευχέλαια, τα πολυέλαια, τους αγιασμούς και τα ρέστα, αλλά επειδή εμένα δε μου λένε τίποτα, δεν μπήκα ποτέ στα τριπάκια τους.
Κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται και αποφασίζουν μόνοι τους αυτά που επιλέγουν και δεν τα καταπίνουν αβλεπί ως δεδομένα που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση.

Προσωπικα δεν αναφέρθηκα σε ατομα αλλα σε καταστάσεις.
Δεν ξερω αν η ιδιοκτησια ειναι αφύσικη (σιγουρα ειναι μητήρ πασης εριδας) αλλα ειμαι σίγουρος πως οι κοινοβιακες καταστάσεις (ο αχταρμάς που ειπες) ειναι φυσικότατος. Τωρα θα μου πεις (αφου το θεωρεις φυσικότατο γιατι δεν το κανεις;) πολυ απλά επειδή δεν εχω αποκολληθει ακόμα απο τις εξαρτήσεις μου (και η κοκα κολα αφυσικη ειναι αλλα την πίνω), ειμαι ισως αδυναμος προς το παρων να αποκολληθω, (το βολεμα ειναι βολεμα), κι επειδη ετσι εχουν πια τα πράγματα, αν υπήρχε μια κρίσημη μαζα (πληθυσμος που θα ηταν διατεθιμενος να ζησει ετσι θα το κανα κι εγω).
Αυτη ειναι η αυτοκριτική μου.
Για μένα δεν είναι φυσικότατος ο αχταρμάς. Και το λέω εν πλήρει συνειδήσει. Αναφέρομαι πρώτα σε άτομα και κατ'επέκταση σε ομάδα ατόμων, που απαρτίζουν μια συγκεκριμένη κοινωνία σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, οπότε η πληθυσμιακή ομάδα αυτή λέγεται έθνος. Κι όπως κάθε άτομο έχει μια μοναδικότητα, έτσι έχουν και τα έθνη τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Στην θεωρία μπορείς να αναπτύσσεις όποια συλλογιστική σ'αρέσει . Θα δεχτώ ότι για σένα είναι, "φυσικό", όταν φύγεις απ'την ασφάλεια του δωματίου σου και τις "εξαρτήσεις" σου όπως τις λες, απ'όλα όσα συνθέτουν τον ατομικό ζωτικό σου χώρο και το μικρόκοσμό σου, με το πισάκι σου, το κρεβάτι σου, τα μικροπράγματά σου, τα βιβλία, τα ρούχα σου. Όταν θα τα εγκαταλείψεις όλα αυτά διότι δεν αντέχεις το "αφύσικο" κατ'εσέ και τη θεωρία σου , όταν πας να μείνεις σε κοινόβιο, ή καλύτερα στην ύπαιθρο, όπου γης και πατρίς ένα πράμα, τότε ναι, θα'χεις εφαρμόσει τη θεωρία σου στην πράξη και θα αποδεχθώ αυτό που λες ότι είναι "φυσικό" για σένα. Τώρα δεν είναι τίποτ'άλλο από αεράτες παραφιλολογίες.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 03:35

Aρα εφ οσων καποιος δεν εχει κοψει το καπνισμα παει να πει οτι το καπνισμα ειναι φυσικο γι αυτον;
ή οτι κανει μια αφυσικη πράξη λόγω εξάρτησης;
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Nightrider » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 14:41

Divine Sinner έγραψε:Οι πρώτοι ανθρωποι ήταν νομάδες.
Ο ζωτικός τους χώρος αλλαζε συνεχώς.
Η οικογενεια με τη μορφη που υπάρχει σήμερα (μπαμπας μαμα παιδια παπους γιαγια) ηταν κατι το ανυπαρκτο (εκτως απο τη μαμα και παλι ο απογαλακτισμος γίνονταν πολυ γρήγορότερα), ολα τα παραπάνω ειναι απλα κοινωνικές δομες κι εχουμε φτάσει στο σημείο οτιδήποτε αλλο να μας φαίνετε αφύσικο.
Συμφωνοι, οι πρώτοι άνθρωποι ήταν νομάδες και άλλαζαν ζωτικό χώρο συνεχώς. Σου είπε κανείς όμως οτι τον ζωτικό χώρο που κατείχαν κατα περιόδους, δεν τον υπερασπίζονταν και αφηναν τους οποιουσδήποτε "ξένους" να παραβιάζουν τα όρια του;

Ακόμα και τα ζώα που δεν έχουν ιδιοκτησίες με την ανθρώπινη έννοια δεν επιτρέπουν σε κανένα παρείσακτο να εισβάλει στην περιοχή τους και πολλές φορές μάχονται για την κυριαρχία της περιοχής τους μέχρι θανάτου ειδικά με άτομα του ιδίου είδους!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 13 Ιούλ 2008, 15:29

Divine Sinner έγραψε:Aρα εφ οσων καποιος δεν εχει κοψει το καπνισμα παει να πει οτι το καπνισμα ειναι φυσικο γι αυτον;
ή οτι κανει μια αφυσικη πράξη λόγω εξάρτησης;

Αφύσικη πράξη δεν είναι, από τη στιγμή που κάτι μέσα στη φύση (ο καπνός) έχει υποστεί επεξεργασία για τη χρήση μας. Βλαπτική μπορεί να είναι, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη μορφή του καπνού που χρησιμοποιούμε και από τον τρόπο και τη συχνότητα της χρήσης του. Από την άλλη, το να'χει, να αγαπά και να προασπίζεται κανείς τον φυσικό του χώρο, ούτε αφύσικο μπορεί να το πει κανείς, ούτε και βλαπτικό.

Εξυπακούεται ότι προσυπογράφω μέχρι κεραίας την τοποθέτηση του Θέμη, αφού κι εγώ ήδη έχω τοποθετηθεί με την ίδια λογική. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”