Iwn Rwmanos έγραψε:Θέλω να μας πεις πως λειτουργεί η αγορά των Δ.Χ φορτηγών. Την ιστορία με τις άδειες. Εάν είναι ανοιχτό το επάγγελμα εδώ και μερικά χρόνια, όπως ισχυρίζονται οι φορτηγατζήδες, ή εάν δεν ισχύει αυτό. Γενικά πως λειτουργεί το κύκλωμα των φορτηγών. Με μια λογική σειρά ώστε να δυνηθούμε να μορφώσουμε άποψη.
η αγορά επί της ουσίας είναι ανοιχτοί , απο την στιγμή που υπάρχουν μεγαλες ιδιωτικές εταιρίες με πολλά φορτηγά,
μια συγκεκριμένη μετράει πάνω απο 150 φορτηγά και είναι μια από της μεγαλύτερες στην ελλαδα.
για να μην δώσω ονόματα θα πω ότι είναι μια από αυτές που φέρνουν τα πράγματα στα dia .
για να σου δώσω ένα παράδειγμα για το ανοιχτό επάγγελμα καθώς και την κλίκα που υπάρχει κανε μια βόλτα στο κοντινό σου λιμάνι και δες πια/ιες εταιρίες είναι για τα κοντέινερ.
η μεγαλες εταιρίες καθώς και η ιδιοκτήτες φορτηγών πάνω από 3 είναι αυτοί που πιέζουν τους οδηγούς για υπέρβαρα και ωράρια και ταχύτητες.
παράδειγμα δικό μου .
φόρτωμα για κερκυρα λόγο ότι θα ήμουν υπέρβαρος δεν τα φόρτωσα ολα και με περίμενε ο άλλος οδηγός μετά το ζύγισμα για να βάλουμε τα υπόλοιπα πάνω για να μπορέσω να μπω καράβι,άντε και εγώ θα ήμουν 4 τόνους υπέρβαρος φανταστείτε ότι οι περισσότερες νταλίκες που συναντάτε στο δρόμο είναι 55 ++ τόνους !!!!
εγώ ξύπναγα στης 5 το πρωί και τελείωνα στην καλύτερη 5 το απόγευμα ήμουν προνομιούχος αν όμως είχα ταξίδι εκτός γαματα.
να φεύγεις από εδώ στης 5 το πρωί και στης 12 να είσαι θεσσαλονικη!!σκέψου τα χλμ και με πόσα πηγενα στάση πουθενά!!και αυθημερων πίσω!!
σκέψου ότι αυτοί που πάνε εξωτερικό δεν σταματάνε ούτε για κατούρημα και αυτό το εχω ζήση με τον συχωρεμένο τον πατέρα μου!
για να τελειωνουμε γιατι ειναι πολλα.
ναι η περισσότερη ίσως να είναι περίεργη ευέξαπτοι σκεφτείτε μόνο πόσες ώρες είναι στο δρόμο και πόσο βλέπουν την οικογένεια τους.
θυμηθείτε οτι γιαυτους δεν υπάρχουν γιορτές αργίες σκ.
τα τελευταία 5 χρόνια με την έλευση των πακιστανων , αλβανων , τουρκον η ελληνες οδηγοί σε μεγαλες εταιρίες όπως και στης αποθήκες τους είναι μετρημένη στα δάκτυλα.
το λόγο τον φαντάζεσαι.
γενικά η κατάσταση είναι απελπιστικοί και η οδηγοί που έχουν απλά ένα δικό τους όχημα ή είναι οδηγοί που περνάνε τα πάνδεινα με του μεγάλο καρχαρίες φαντάσου τώρα τι έχει να γίνει με της πολυεθνικές.
όταν ο γερμανος θα έρθει με 200 νταλίκες να κάνει εδώ το εμπόριο που της έχει είδη απόσβεση με το εμπόριο που κάνει στην ευρωπη εδώ και 20 χρόνια.
εκεί που ο απλός οδηγός είχε 10 οικογένειες να τα βάλει τώρα απλά δεν θα υπάρχει.
σκέψου ότι η κοσκο που έχει τα λιμάνια μας χρησιμοποιεί της εταιρίες αλλά και μικρούς οδηγούς για να μεταφέρει τα κοντέινερ και τα εμπορεύματα,
τώρα με το άνοιγμα φέρνει 400 νταλίκες από την κίνα μαζί τους οδηγούς και τέλος το λιμάνι.
το επάγγελμα έπρεπε να ανοίξει , αλλά με τέτοιο τρόπο που να μην μηδενίζει τον οδηγό που έχει χώσει 300 χιλιάδες ευρώ και έχει μια δοσει 3000 ευρώ και βάλε το μήνα σε μια γαμημένη τράπεζα για να πληρώσει το κράτος και το όχημα , μην του μηδενίζει το κεφάλαιο του , αυτά λεφτά τα πείρες δώσε κάτι πίσω!!