Περι δημοψηφισμάτων ο λόγος.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Περι δημοψηφισμάτων ο λόγος.

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 20 Ιαν 2015, 05:17

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χιωτίδης, αναφέρει ότι το κόμμα του θα πάει σε δημοψήφισμα, παύση πληρωμών, αλλά και τη δραχμή αν χρειαστεί.
Τι μας λέει με λίγα λόγια εδω; οτι θα τους εκλέξουμε για να κάνουν δημοψηφίσματα.
Ότι δηλαδή κάθε τους μεγάλη απόφαση θα περνάει απο δημοψήφισμα ώστε να μην χρεωθούν αυτοί την αποτυχία. Η αλήθεια όμως είναι πως η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν λειτουργεί έτσι. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία αυτό είναι άπλα μια αποποίηση ευθύνης στην περίπτωση αποτυχίας.
Η απόφαση για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να είναι απόφαση και ΕΥΘΥΝΗ πολιτικών και ειδικών οικονομολόγων και όχι της γιαγιάς με το αλτσχαϊμερ ή του εργάτη που δεν έχει ιδέα από διεθνή οικονομία ή και δικιά μου που έχω μια πολύ γενική εικόνα για το τι συμβαίνει (αλλά δεν είμαι ειδικός αλλιώς θα ειχα ειδική εικόνα).
Και μην μου πείτε για την Αθηναίκη αμεση δημοκρατία. Στην αρχαία Αθήνα τα 2/3 ήταν δούλοι ή μέτοικοι και υπήρχε λόγος που δεν συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Περι δημοψηφισμάτων ο λόγος.

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 20 Ιαν 2015, 05:30

Το κάθε έθνος είναι ενα ετερογενές πλήθος με αντικρουόμενα συμφέροντα οπου καθε μελος εχει διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, ηλικία και τομέα εξειδίκευσης (εάν έχει). Ειναι αδυνατο να ειναι ειδικός σε όλα τα θέματα, ή ακομα και αν εχει μια γενική εικόνα για όλα τα θέματα και μαλιστα για αποφασεις που δεν θελουν απλα μια γενκη εικονα αλλα εξειδίκευση και μάλιστα να εισαι και απο τους ικανότερους.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 20 Ιαν 2015, 11:27

Μπορεί να κάνουν δημοψηφισμα για πολλά θέματα. Αλλά και η ψήφος μπορεί να χειραγωγηθεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Ιαν 2015, 11:57

Divine Sinner έγραψε:Και μην μου πείτε για την Αθηναίκη αμεση δημοκρατία. Στην αρχαία Αθήνα τα 2/3 ήταν δούλοι ή μέτοικοι και υπήρχε λόγος που δεν συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων.
δε θα σου το πω αυτό, αλλά θα σου πω ότι προσωπικά υποστηρίζω την άμεση δημοκρατία - δηλαδή το δημοψήφισμα για να βγει από το λαό απόφαση για κάθε σημαντική για την χώρα κίνηση.

Θα πάω στα 30-40 χρόνια πίσω, αν και σίγουρα αυτή η κολώνια (του να αποφασίζουν άλλοι για μας)
κρατάει αμέτρητα χρόνια.

Το 77 ή 78 (συγνώμη ήμουν εκτός Ελλάδος, και δε θυμάμαι ακριβή χρονολογία) μπήκαμε στην ΕΟΚ.
Δε μας ρώτησε κανείς. Αυτοί αποφάσισαν.
Το 93, μπήκαμε στην ΕΕ, υπογράφοντας τη συνθήκη του Μααστριχτ.
Το 96 μας έβαλαν (Σημίτης ο μέγας) στην ΟΝΕ.
Το 2002 έγινε η νομισματική μετάβαση από δραχμή σε ευρώ.
ΦΥΣΙΚΑ δε μας ρώτησε κανείς. Αυτοί αποφάσισαν.
Από τη δεκαετία του '90 μέχρι και τη στιγμή που μας ήρθε το ξεκούδουνο ότι χρεοκοπήσαμε,
η Ελλάδα έπαιζε στο χρηματιστήριο τις καταθέσεις του ιδρώτα και του μόχθου των Ελλήνων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για το χρήμα (πέραν των ασφαλιστικών ταμείων) - χρήμα που μάζευαν από φόρους, χαρτόσημα, κέρατα τράγια, χρήμα ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ μας- χρήμα που έβαλαν στις τσέπες τους, έβαλαν σε off shore,
σε extravaganza έξοδα για δεξιώσεις, υποδοχές, ταξίδια κλπ και μετά έπαιρναν δάνεια από τις αγορές για να τα φέρουν μία η άλλη,
Το 2010 μπήκαμε στο ΔΝΤ.

Ναι υπάρχουν γιαγιάδες με αλτσχάιμερ, υπάρχουν λαμόγια που αποφασίζουν σύμφωνα με τα ατομικά τους συμφέροντα και μόνον, υπάρχουν και οι έχοντες την ανάγκη να χειραγωγούνται καθοδηγούνται για κάθε τους κίνηση και άρα ανίκανοι ν'αποφασίσουν από μονοι τους με αυτόνομη σκέψη και ΝΟΥ σε πραγματική λειτουργία...Υπάρχουν όμως κι άλλοι σ'αυτόν τον πληθυσμό των 10.000.000 ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Το να πιστεύουμε πως είναι καλύτερα να αποφασίζουν μόνοι τους και ερήμην όλων μας, αυτοί που σχηματίζουν κυβερνήσεις (που ένας Θεός ξέρει αν και πώς έχουν εκλεγεί), μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, είναι η λογική που τους λέει ευθέως: "σφάξε με αγά μου εσύ με τις αποφάσεις σου, γιατί είναι καλύτερη αυτή η σφαγή απ'το να βλέπω ηλίθιους, γκαγκάδες ή χειραγωγούμενους να αποφασίζουν"....
Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου αυτής της λογικής. Θα προτιμούσα να βγαίνουν οι αποφάσεις από ΕΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, μέσα στο οποίο (σύνολο) υπάρχουν και πάμπολλοι σωστοί, παρά από τους συγκεκριμένους κυρίους που ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως είναι πουλημένοι και εξυπηρετούν συμφέροντα ενάντια στα δικά μας. Θα προτιμούσα να έχουμε ΕΜΕΙΣ την ΕΥΘΥΝΗ των αποφάσεων αυτών.

Συνεπώς...
Divine Sinner έγραψε:Τι μας λέει με λίγα λόγια εδω; οτι θα τους εκλέξουμε για να κάνουν δημοψηφίσματα.
Ότι δηλαδή κάθε τους μεγάλη απόφαση θα περνάει απο δημοψήφισμα ώστε να μην χρεωθούν αυτοί την αποτυχία.
Σε ό,τι με αφορά, πολύ καλά το λέει.
Δυστυχώς όμως, στα λόγια θα μείνει. Οι πολιτικοί που έχουν πάρει εντολές και έχουν
συγκεκριμένη ατζέντα, δεν υπάρχει περίπτωση να εδώσουν στη λογική των δημοψηφισμάτων ποτέ.
Δεν έχεις παρά να θυμηθείς τι έγινε όταν ο ΓΑΠ χτύπησε μια (και μόνο μία) θετική αναλαμπή (το 11 αν θυμάμαι καλά), θέτοντας θέμα δημοψηφίσματος. Έπεσαν όλοι και εννοώ ΟΛΟΙ οι βουλευτές, ΟΛΩΝ των παρατάξεων (και της δικής του φυσικά) να τον κατασπαράξουν! Πόσο τυχαίο το θεωρείς αυτό; Πόσο άσχετο με τον ισχυρισμό μου ότι ΟΛΟΙ εκτελούν εντολές? Μήπως αυτή η αντίδραση από μόνη της
είναι η απόδειξη? λέω μήπως?
Και πόσο συνάδει μια τέτοια αντίδραση έξαλλης οργής, με το σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως τρέφει ένας βουλευτής για τον λαό τον οποίον εκπροσωπεί? Γίνεται να παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά και μόνο στην ιδέα πως αυτός ο λαός θα αποφασίσει για ο,τιδήποτε, αν έτρεφε τέτοια αισθήματα?

Οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι μέσα σ'αυτές, πρέπει να είναι ΜΟΝΟΝ διαχειριστές
και εκτελεστές της λαϊκής βούλησης. Όχι άρχοντες που αποφασίζουν ΕΡΗΜΗΝ του λαού
και ΕΝΑΝΤΙΑ σ'αυτόν.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Τρί 20 Ιαν 2015, 12:04

Αυτό που συμβαίνει ορατά όσο ποτέ άλλοτε είναι η λεηλάτηση πλούτου, ψυχών
και μια γενοκτονία διαρκείας άνευ προηγουμένου.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 20 Ιαν 2015, 13:23

Να σας ρωτησω κατι. αν υποθεσουμε οτι η κυβερνηση του συριζα ειναι μια καλη κυβερνηση (που δεν ειναι). Ποιοι εκλεξανε καραμανλη σημιτη ΓΑΠ βενιζελο Σαμαρα; Οι ιδιοι που θα κληθουν να δώσουν απάντηση σε ενα δημοψήφισμα; Και με ποιες παραμέτρους θα παει καποιος να ψηφισει πχ ευρω ή δραχμη; με τον φόβο ή την ελπιδα; ποιο ποσοστο του εκλογικου σωματος θα εχει την σχετική ενημέρωση για να παει να ψηφισει ρεαλιστικά;
Και μην μου πειτε. δουλεια της κυβερνησης ειναι να τους ενημερωσει, γιατι εδω μιλαμε για κατάρτιση. οταν ο αλλος δεν γνωριζει καν αοδε λυκειου πως θα λαβει μερος σε μια αποφαση για την οικονομια.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Τρί 20 Ιαν 2015, 21:37

Με τους ίδιους ψηφοφόρους είναι δυνατόν να προκύψει μια διαφορετική κυβέρνηση;
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 20 Ιαν 2015, 23:39

Divine Sinner έγραψε:Να σας ρωτησω κατι. αν υποθεσουμε οτι η κυβερνηση του συριζα ειναι μια καλη κυβερνηση (που δεν ειναι). Ποιοι εκλεξανε καραμανλη σημιτη ΓΑΠ βενιζελο Σαμαρα; Οι ιδιοι που θα κληθουν να δώσουν απάντηση σε ενα δημοψήφισμα; Και με ποιες παραμέτρους θα παει καποιος να ψηφισει πχ ευρω ή δραχμη; με τον φόβο ή την ελπιδα; ποιο ποσοστο του εκλογικου σωματος θα εχει την σχετική ενημέρωση για να παει να ψηφισει ρεαλιστικά;
Και μην μου πειτε. δουλεια της κυβερνησης ειναι να τους ενημερωσει, γιατι εδω μιλαμε για κατάρτιση. οταν ο αλλος δεν γνωριζει καν αοδε λυκειου πως θα λαβει μερος σε μια αποφαση για την οικονομια.
(Στο πιο ακραίο σενάριο) Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει εκεί θα προπαγανδίσει και θα στρέψει τον κόσμο προς την δραχμή. Μετά θα ξεκινήσει ένα ντόμινο κατάρρευσης το οποίο δεν θα έχει προηγούμενο.

Αλλά αν τα γυρίσει μετά τις εκλογές δεν θα κάνει τίποτε από όσα υποσχέθηκε. Θα αντέξει το πολύ ένα χρόνο, μετά είτε θα έχουμε ακραία πόλωση και άνοδο της ακροδεξιάς είτε το πασοκ-νδ θα πάρουν υψηλά ποσοστά.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 21 Ιαν 2015, 03:21

firefightergr έγραψε:Με τους ίδιους ψηφοφόρους είναι δυνατόν να προκύψει μια διαφορετική κυβέρνηση;
Ναι. με ροπη προς το χειροτερο συνήθως.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 21 Ιαν 2015, 05:52

Δεν έχεις παρά να θυμηθείς τι έγινε όταν ο ΓΑΠ χτύπησε μια (και μόνο μία) θετική αναλαμπή (το 11 αν θυμάμαι καλά), θέτοντας θέμα δημοψηφίσματος. Έπεσαν όλοι και εννοώ ΟΛΟΙ οι βουλευτές, ΟΛΩΝ των παρατάξεων (και της δικής του φυσικά) να τον κατασπαράξουν! Πόσο τυχαίο το θεωρείς αυτό; Πόσο άσχετο με τον ισχυρισμό μου ότι ΟΛΟΙ εκτελούν εντολές? Μήπως αυτή η αντίδραση από μόνη της
είναι η απόδειξη? λέω μήπως?
Οχι για μενα δεν αρκει για αποδειξη. Ο λογος ειναι οτι δεν ξερουμε τι παιζει στο παρασκηνιο και ποιοι ειναι οι πραγματικοι συσχετισμοι και τα διακυβευματα.
Ομωςη κινηση ΓΑΠ εδειξε και κατι αλλο. Δεν ηταν μια θετικη αναλαμπή αυτό, ήταν απλα μια τρίπλα. Αν περνούσε αυτό που ήθελε, τότε θα μπορούσε στα μάτια του κόσμου να μετριάσει την ευθύνη του. Θα μπορουσε το δημοψηφισμα να προκαλεσει μια μεγαλυτερη καταστροφη και μετα να πει. Να ειδατε; εσεις το αποφασίσατε λουστείτε τα τώρα. Δεν ειναι ολοκληρωτικά δικιά μου αποτυχία.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 21 Ιαν 2015, 10:10

Divine Sinner έγραψε:Οχι για μενα δεν αρκει για αποδειξη. Ο λογος ειναι οτι δεν ξερουμε τι παιζει στο παρασκηνιο και ποιοι ειναι οι πραγματικοι συσχετισμοι και τα διακυβευματα.
δεν αρκεί για ποια απόδειξη?
Divine Sinner έγραψε:Ομωςη κινηση ΓΑΠ εδειξε και κατι αλλο. Δεν ηταν μια θετικη αναλαμπή αυτό, ήταν απλα μια τρίπλα.
όσα άλλα και να έδειξε, σε ό,τι αφορά την άμεση δημοκρατία, ήταν κίνηση σωστή.

Divine Sinner έγραψε:Θα μπορουσε το δημοψηφισμα να προκαλεσει μια μεγαλυτερη καταστροφη και μετα να πει. Να ειδατε; εσεις το αποφασίσατε λουστείτε τα τώρα. Δεν ειναι ολοκληρωτικά δικιά μου αποτυχία.
το δημοψήφισμα, αν είναι διάφανο, έντιμο και αδιάβλητο, είναι μια δημοκρατική διαδικασία που επιτρέπει στο λαό να αποφασίσει για θέματα που αφορούν ΑΜΕΣΑ την τύχη και τη ζωή του.
Αν το αποτέλεσμα και άρα η λαϊκή απόφαση έφερνε την καταστροφή, θα ήταν ΟΝΤΩΣ ευθύνη του λαού, ΑΝ είχε ενημερωθεί σωστά για τα υπέρ και τα κατά, (ώστε να κρίνει και να ζυγιάσει σωστά)
και ΑΝ δεν έπαιζε η προπαγάνδα που θα πιπιλούσε τα μυαλά για να τα πείσει να αποφασίσουν/ψηφίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα και την ατζέντα αυτών και όχι τα συμφέροντα του ίδιου του λαού.
Το ότι θα απαλασσόταν απ'τις όποιες ευθύνες ο ΓΑΠ, με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο
απ'το γεγονός ότι τώρα αποφασίζουν οι εκάστοτε κυβερνήτες κατά το δοκούν και ερήμην μου/μας!

Αλλά επειδή τα ΑΝ είναι και μεγάλα και πολλά, επειδή ουσιαστικά (για την ώρα τουλάχιστον) μιλάμε για πράγμα ανέφικτο στην ουσία, θεωρώ πως δεν έχει νόημα να το συζητάμε περισσότερο αυτό.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
gdesillas
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: defiance

Δημοσίευση από gdesillas » Τετ 21 Ιαν 2015, 10:18

Ναι δεν μας ρώτησε κανείς αλλα εμείς ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε ή άστο το φίδι να το βγάλει άλλος απο την τρύπα;
Ποτέ κανένας δεν μας ρωτάει αλλα εμείς απλά βλέπουμε τον τοίχο να έρχεται και απλά τον δείχνουμε και στους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 21 Ιαν 2015, 11:38

Κολλάτε στην ενημέρωση αλλα υπάρχει και κάτι άλλο που κρίνει την αποτελεσματικότητα μιας απόφασης. Η παιδεία και η κατάρτιση. Εχει ο νεοΕλληνας την παιδεια για να λαβει μια ωριμη αποφαση; θα επιλέξει αυτο που ειναι προσκαιρα βολικό για την συντεχνία του ή αυτο που ειναι για το συνολικό καλο;
αν οντως πρεπει να κοπουν μισθοι και συνταξεις, θα παει καποιος και θα ψηφισει. κοψτε τον μισθο μου;
Ειναι αστειο να μιλαμε στην χωρα του πελατειακού κράτους για αμεση δημοκρατία και για δημοψηφίσματα. Αν ο λαος ειχε την παιδεια για να λαμβανει αμεσοδημοκρατικες αποφάσεις δεν θα υπήρχε το πελατειακό κράτος εξ αρχής. Γιατι δεν θα έβρισκε ΠΕΛΑΤΕΣ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 21 Ιαν 2015, 13:15

Divine Sinner έγραψε:Κολλάτε στην ενημέρωση αλλα υπάρχει και κάτι άλλο που κρίνει την αποτελεσματικότητα μιας απόφασης. Η παιδεία και η κατάρτιση.
αυτό που είπα
ArELa έγραψε:ΑΝ είχε ενημερωθεί σωστά για τα υπέρ και τα κατά, (ώστε να κρίνει και να ζυγιάσει σωστά)
εχει φυσικά ΑΜΕΣΗ σχέση ΚΑΙ με την παιδεία/κατάρτηση...
Ξέρεις κανένα σύστημα που να επιδιώκει παιδεία/κατάρτηση για τον πληθυσμό?
Σήμερα το γεγονός ότι επιδιώκει την αποβλάκωσή του, ισχύει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Αυτό είναι πολύ βασικό που επισήμανες...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 21 Ιαν 2015, 14:07

Εδω ειναι η ειδοποιος διαφορα. Εσυ μιλας για την αμεση δημοκρατια επι τοις αρχης ενω εγω μιλαω για το να εφαρμοστει αυριο μετα τις εκλογές. Πες μου εσυ. Μολις αλλαξει η κυβερνηση θα αλλαξει η παιδεια ή χρειάζονται μια δυο γενιές για να γίνει αυτό. Επισης πως θα καταρτίσεις τον λαο για ολα τα θέματα; Δηλαδη πιστευεις οτι μπορει να υπαρχει ανθρωπος που να εχει εστω την εφεση για να εχει μια γενικη εικονα για ολα;
οικονομολογος ειμαι τι με ρωτας για την ιατρικη;
ψυχιατρος ειμαι, τι με ρωτας για τα σπρεντς;
και αν παμε και στα δευτεροβάθμια και τους εργάτες; εκει την πατήσαμε.
θα εχει την ιδια βαρυτητα η γνωμη του αγρότη και του επιστημονα;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 21 Ιαν 2015, 14:41

Αυτό που διέλυσαν σχεδόν εν μία νυκτί, και μετέτρεψαν την παιδεία σε "εκπαίδευση" (γιατί όντως ζώα σε τσίρκουλο μας θεωρούν και δεν τους απογοητεύουμε), θέλει κόπο, ιδρώτα και αίμα για να επανοικοδομηθεί και άλλο τόσο κόπο ιδρώτα και αίμα, να γίνει και καλύτερο από πριν.
Αυτό είναι δεδομένο.

Ομως αν μ'αυτά τα ερείσματα μου λες ότι είναι προτιμότερο να αποφασίζουν αυτοί για μας και ερήμην μας, επειδή είμαστε όλοι ζώα, γκαγκάδες, ανίκανοι να σκεφτούμε, θα διαφωνήσω κάθετα.
Αυτά τα "δεν είναι ώριμος ο λαός" που έλεγε η Ντόρα (και οι του φυράματός της) από την εποχή πριν γεννηθείς εσύ μέχρι και σήμερα, τα απορρίπτω κάθετα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 21 Ιαν 2015, 14:44

Δεν χρειαζόμαστε δημοψηφίσματα,πολιτικούς που να μην είναι μαριονέτες θέλουμε και πολίτες που να σκέφτονται πρώτα τη πατρίδα,το συνολικό όφελος και μετά το προσωπικό όφελος.Ακόμα και δημοψηφίσματα να γινόταν ArELa για όσα αναφέρεις εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 19#p249319 ,πάλι η χειραγώγηση της απόφασης θα επικρατούσε. Άλλωστε όπως είναι δομημένο το κράτος,είναι πού δύσκολο κάθε τρεις και λίγο να γίνεται δημοψήφισμα,ακόμα και στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν δυσκολίες,πόσο μάλλον σήμερα που είμαστε πολλοί περισσότεροι και που εξαρτιόμαστε και από άλλους παράγοντες.Να θυμίσω την περίπτωση του Αριστείδη του Δίκαιου.Δυστυχώς δεν έχουμε Παιδεία ως άνθρωποι...είμαστε αυτοκαταστροφικοί.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 21 Ιαν 2015, 14:55

Ειτε τα απορίπτεις ειτε οχι μπορω να το αιτιολογήσω. δεν τα λεω στον αερα. δεν τον θεωρω ανωριμο λαο ως αξιωμα. αλλα για τον Α) τον Β) και τον.. Ν) λόγο.
Το αν θελω να αποφασιζουν αυτοι για μενα ειναι ενα πολυσυνθετο ερωτημα που δεν απανταται με ενα ναι ή με ενα όχι. Θεωρω ότι η χωρα μας δεν είναι πολιτιστικα Ελλάδα και αυτοπροσδιορίζομαι ως Ελληνας κατ εθος. Αυτο ομως ισοδυναμει με μια δυσάρεστη αληθεια που αποδέχομαι με ανδρεια (οχι ανδρισμό, ανδρεια μπορεις να εχεις ακομα και αν δεν εισαι αντρας). Η αληθεια αυτη ειναι πως αν υπαρχουν 5-10 που αυτοπροσδιοριζονται ως Ελληνες και εχουν μια Α) αντιληψη για την πολιτεια και τα κοινα τότε κάθε τι που βγαίνει απο αυτην την αντίληψη ξεφεύγει απο αυτο. Για να το κανω πιο λιανά. Τα τελευταία 2000 χρόνια τα κοινα ηταν μια αριθμητικη διαδικασία. Βαζουμε τις ψηφους μας σε ενα κουτι και το μεγαλυτερο νουμερο βγαινει κυβέρνηση ή γίνεται η αποφαση που υλοποείται. Τα αρχαια πολιτεύματα (και αυτο που προκυψε απο την Γαλλική επανάσταση και του ιακωβίνους) δεν λειτουργούσαν έτσι.
Οταν συμμετεχεις στα κοινα πρέπει ολοι οι συμμετέχοντες να είναι ευθυγραμισμένοι προς εναν συγκεκριμένο στόχο. αυτό δεν συμβαίνει στην δημοκρατία της Ελλάδας ούτε και της δύσης αλλα στην Ελλάδα εχει παραγίνει. Δεν εχουμε κοινους στόχους. δεν ψηφιζουμε για να δωσουμε απαντηση στο ιδιο ερώτημα.
Δεν εχουμε την ιδια αντιληψη περι πολιτειας και ΔΕΝ εχουμε την ιδια κοσμοθεαση με τους προγόνους μας.
Ετσι λοιπον οταν εισαι Ελληνας σε ενα ρωμεϊκο κράτος υπάρχει μόνο ένας δρόμος. και αυτος ειναι το να το αντιμετωπιζεις απλα ως ενα πλαίσιο στο οποιο κινείσαι. Δεν το θεωρω ουτε εχθρικο ουτε φιλικο. ειμαι απλα οπως ο μαντ μαξ στην έρημο ή στην όαση.
Δεν με ενδιαφέρει καν ποια σημαια θα ανεμίζει το ρωμεϊκο. Και αν ειχα φράγκα θα ήμουν ειτε ολλανδια είτε κωνσταντινούπολη. Κοινως δεν εχω καμια καουρα για να συμμετεχω στα κοινα μαζι με ανθρωπους που δεν τα αντιλαμβάνονται.
Και ναι η ντορα ειχε δικιο. Το οτι εχεις δικιο δεν σε κανει καλο. ειχε δικιο στο συγκεκριμενο πράγμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 21 Ιαν 2015, 15:01

Πρώτον, στέκεστε στο αποτέλεσμα του τι θα γινόταν ΑΝ είχαμε άμεση δημοκρατία.

Μια διάσταση οπτικής μας είναι αυτή. Εγώ θέλω να εφαρμοστεί η άμεση δημοκρατία
(δημοψηφίσματα και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτή), κι ας μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα
απ'την ώρα που θα εφαρμοστεί. Άλλωστε και τώρα που δεν εφαρμόζεται, και ζούμε με βάση
τις αποφάσεις άλλων, σκατά κι απόσκατα. Πόσο πιο σκατά θα ήταν αν είχαμε άμεση δημοκρατία?

Επί της αρχής και μόνον (αρχικά) λοιπόν, είμαι ΥΠΕΡ της άμεσης δημοκρατίας,
ασχέτως αποτελεσμάτω.

alkinoos έγραψε:Δεν χρειαζόμαστε δημοψηφίσματα,πολιτικούς που να μην είναι μαριονέτες θέλουμε και πολίτες που να σκέφτονται πρώτα τη πατρίδα,το συνολικό όφελος και μετά το προσωπικό όφελος.
σε ό,τι αφορά τους πολίτες, είπαμε, είναι δύσκολος και κοπιαστικός ο δρόμος για όλους εμάς
που θα μπορούσαμε ίσως να συμβάλλουμε στην παιδεία/κατάρτιση/αλλαγή νοοτροπίας
των συμπολιτών μας.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, δεν πιστεύω πλέον ότι υπάρχει το είδος που λες ότι χρειαζόμαστε,
και δεν τρέφω την αυταπάτη ότι θα υπάρξει σύντομα.
Γι'αυτό και έπαψα να βαζίζομαι στην εντιμότητα των άλλων απέναντί μου,
και παλεύω να βαδίσω μέσα απ'τα αγκάθια και να βγω σ'ένα ξέφωτο, με τις δικές μου δυνάμεις μόνο,
χωρίς να περιμένω από αυτους τους κυρίους σωτηρία ή προκοπή. Αν βρω συνοδοιπόρους σ'αυτό
το δύσκολο και φαινομενικά ανέφικτο ταξίδι, θα είμαι ευτυχής. Αν υπάρχουν έστω και μερικώς συνοδοιπόροι μου, πάλι τους στηρίζω... αλλά...
Δύσκολο κι αυτό που λέω έως και ουτοπικό. Μάλλον δεν κάνω γι'αυτόν τον κόσμο πια... :P
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”