Τι λες ρε Ιφικράτη; Διαβάζεις τι γράφεις; Προφανώς όχι...
Για το θέμα που συζητάμε, τόνισα εξαρχής ότι η ουσία είναι η εξής:
Η εβραϊκή παρουσία και επιρροή ήταν πανίσχυρη μες στους κόλπους των μπολσεβίκων, αλλά και των εκτός Ρωσίας κομμουνιστικών κομμάτων της εποχής.
Η στήριξη του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ από την ΕΣΣΔ είναι επίσης ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Ευτυχώς δεν αμφισβήτησες το πρώτο (αν το έβλεπα και αυτό...), ενώ για το δεύτερο είπες:
Τέλος για το κράτος του Ισραήλ, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει η ίδρυση του αποφασίστηκε από τον ΟΗΕ και όχι από τον Στάλιν ή, την ΕΣΣΔ.
Διάβασες τι έγραψα;
Δεν είπα ότι η ΕΣΣΔ αποφάσισε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
Ασφαλώς και ο ΟΗΕ ήταν το επίσημος φορέας που το αποφάσισε. Χαίρω πολύ.
Μίλησα για το αναμφισβήτητο γεγονός της στήριξης του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ από την ΕΣΣΔ.
Άλλο ίδρυση, άλλο στήριξη.... οκ;
Σου έχω αποδείξει χιλιάδες φορές ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθείς να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενά μου.
Εσύ επιμένεις να προσπαθείς.
Οκ... keep trying..
Πάμε παρακάτω τώρα... στα δευτερεύοντα, αφού ο Ιφικράτης γουστάρει το "κουβέντα να γίνεται..." (ε ρε.. όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι είναι.. δώστους μπλα-μπλα και την ψυχή τους πάρε)
Ε, αφού το άρθρο της Χρυσής Αυγής γράφει ότι Τζουγκασβίλι σημαίνει «γιος Εβραίου», τότε οτιδήποτε άλλο είναι περιτό. Αφού το λέει η Χρυσή Αυγή, έτσι είναι. Φυσικά αυτή η χαζομάρα δεν είναι μόνο των ντόπιων χιτλερικών έμπνευση είναι αρκετά διαδεδόμενη σε ακροδεξιούς του εξωτερικού και από εκεί το αντέγραψαν οι εδώ νεοναζί. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τζούγκα στη γεωργιανή διάλεκτο δεν σημαίνει Εβραίος, αλλά σίδηρο. Ετσι σχετίζεται και με το παρατσούκλι στάλιν που σημαίνει ατσάλι.
Για την πιθανή εβραϊκή καταγωγή του Στάλιν δεν ενημερώθηκα από την Χ.Α.
Στους Φάκελλους Μοντατόρι, στην σειρά "ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ" (δεν πρόκειται περί ναζιστικών εκδόσεων) υπάρχει μεταξύ άλλων και ένας τόμος για τον Στάλιν.
Εκεί γίνεται αναφορά στο έργο των Φίσμαν και Χάττον, "Η ιδιωτική ζωή του Στάλιν", όπου γράφεται ότι πολλοί Εβραίοι πήγαν στην Γεωργια μέσω της νήσου Τζου. Γι'αυτό και στα Γεωργιανά αποκαλούνται Τζούγκα. Η κατάληψη -σβίλι είναι χαρακτηριστικό πολλών γεωργιανών επωνύμων. Εξ'ου και Τζουγκασβίλι που ήταν το ένα εκ των δύο επωνύμων του Στάλιν (το άλλο ήταν το Βησσαριόνοβιτς).
Αυτή είναι η θεωρία γύρω από την πιθανή εβραϊκή καταγωγή του Στάλιν.
Δεν γνωρίζω αν το τζούγκα στα γεωργιανά σημαίνει και "σίδηρο" όπως λες. Ούτε ξέρω, αν σχετίζεται με το μετέπειτα ψευδώνυμό του, το Στάλιν. Πληροφορικά πάντως Στάλιν σημαίνει "ατσάλινος", και όχι ατσάλι.
Άλλο πράγμα το σίδηρο (αν υποθέσουμε ότι το τζούγκα σημαίνει όντως σίδηρο), και άλλο το ατσάλι, που είναι κράμμα σιδήρου-ανθράκα, πολύ πιο σκληρό και ανθεκτικό.
Αυτά τα λίγα...
Να σε ρωτήσω κάτι;
Εσένα τι σε πειράζει αν ο Στάλιν ήταν εβραίος;
Οσον αφορά το Λένιν, άλλοι λένε ότι ήταν νόθος γιος Εβραίου που υοιθετήθηκε από τον Ουλιάνοφ, ο Κάσσανδρος ότι ένας παππούς από τη μάνα του ήταν εκχριστιανισμένος Εβραίους (οπότε ο 100% Εβραίος είναι προπάπους) - είναι και σίγουρος γι αυτό. Δηλαδή φέξε μου και γλίστρισα.
Δεν έχω ακούσει ότι ο Λένιν ήταν νόθος γιος Εβραίου.
Ξαναδιάβασε πάντως τι έγραψα.
Αυτό που είπα ήταν για τον
ΠΑΠΠΟΥ του και όχι για τον προπάππου του....
Πάλι προσπάθησες να διαστρεβλώσεις. 'Εχεις γίνει κουραστικός και προβλέψιμος πια...
Τέλοσπάντων...
Τα στοιχεία που παρέθεσα τα πήρα επίσης από την προαναφερθείσα σειρά των Φακέλλων Μοντατόρι (επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται περί ναζιστικών εκδόσεων...) για τον Λένιν.
Εκεί λοιπόν αναφέρεται ότι το 1964 η συγγραφέας Μαριέττα Σαγκινιάν ψάχνοντας τα αρχεία του Λένινγκραντ, ανακάλυψε ότι ο παππούς του Λένιν ήταν εβραίος και αλλαξοπίστησε. Θέλησε να δημοσιεύσει την ανακάλυψή της προκειμένου να κτυπήσει τους αντισημίτες του καθεστώτος (όπου υπάρχει ισχυρή εβραϊκή παρουσία, υπάρχει και αντισημιτισμός), εφόσον θα αποκάλυπτε την εβραϊκή καταγωγή του Λένιν. Αρχικά, κόπηκε από την κομματική λογοκρισία.
Στην συνέχεια προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαίωναν την Σαγκινιάν, από έρευνες στα αρχεία της ορθόδοξης αρχιεπισκοπής του Σιμπίρσκ (γενέτειρα του Λένιν). Ο Χρουτσώφ όμως απαγόρεψε την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ερευνών.
Η είδηση πρωτοπαρουσιάστηκε στην παρισινή επιθεώρηση Culture τον Ιούλιο του 1970. Φορέας της πληροφορίας ήταν ένας Πολωνός ερυενητής που βρισκόταν στην Μόσχα κατά την περίοδο των ερευνών.
Αυτά τα λίγα...
Να σε ρωτήσω κάτι;
Εσένα τι σε πειράζει αν ο Λένιν ήταν εβραίος;
Αυτά είναι τα στοιχεία που έχω υπόψη μου για την πιθανή εβραϊκή καταγωγή των Στάλιν-Λένιν.
Για τον Στάλιν, έχω κάποια επιφύλαξη αν είχε κάποια ουσιαστική εβραϊκή καταγωγή άξια λόγου. Πιθανώς να ήταν κάποιος προ-προ-πάππους του.
Για τον Λένιν, μου φαίνεται πιθανότερο.
Αλλά το ουσιαστικό είναι ότι ο Λένιν στηρίχτηκε σε Εβραίους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ιδρυτή-αρχηγό κράτους της σύγχρονης εποχής.
Οσον αφορά το ναζιστικό στρατό, είναι γνωστό πως δεν έκανε ποτέ ωμότητες εναντίον αμάχων.... καμιά σχέση δηλαδή με τον ισραηλινό....
Ναι...
Ωμότητες έχουν γίνει κατα καιρούς από όλους τους στρατούς του κόσμου. Τούρκοι, Ούννοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Γιαπωνέζοι, Κινέζοι, Εβραίοι, Άραβες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Ρώσσοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ολλανδοί, Πέρσες, Χετταίοι, Αφρικάνοι κ.α. έχουν διαπράξει ωμότητες σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας.
Οι ωμότητες λοιπόν δεν είναι ούτε εφεύρεση ούτε αποκλειστικότητα του γερμανικού στρατού του Β'Π.Π.