O δήμαρχος Πειραιά κλείνει το λιμάνι την Παρασκευή 13 Ιουνίο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

O δήμαρχος Πειραιά κλείνει το λιμάνι την Παρασκευή 13 Ιουνίο

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 10 Ιουν 2008, 23:05

Προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω όποιον θέλει να εκτοξεύει απειλές και να προβαίνει σε καταλήψεις λιμανιών, σχολείων, δρόμων κ.ο.κ. Μου φαίνεται αδιανόητο να είναι μονίμως ο κόσμος σε ομηρεία γιατί έτσι κάπνισε σε έναν τοπικό παράγοντα. Διαφωνώ κάθετα με οποιαδήποτε αυταρχική ενέργεια δημάρχων, τοπικών φορέων κ.λπ. Όπως ίσως γνωρίζεται ο δήμαρχος Πειραιά προτίθεται να κάνει κατάληψη του λιμανιού στις 13 Ιουνίου. Διαβάστε εδώ (http://www.pireasnet.gr/pages/news/2008 ... 0-6-08.pdf)
Το πρόβλημα είναι ότι θα στερήσει ηθελημένα, λες και είναι δικό του το λιμάνι, την πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί να φύγει επ' ευκαιρία του επικείμενου τριημέρου.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: O δήμαρχος Πειραιά κλείνει το λιμάνι την Παρασκευή 13 Ιουνίο

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 11 Ιουν 2008, 00:39

Δεν αναφέρεις όμως τους λόγους που "απείλησε".
Μήπως αυτοί είναι σοβαροί και ευσταθούν?
Σίγουρα δεν το κάνει γιατί ξύπνησε στραβά.

Έμαθες και για την τιμή της υπενοικίασης? Τώρα κατέβηκε λένε στα 500 εκατ. ευρώ.
Σιγά την επιτυχία! Η κίνηση αυτή έτσι κι αλλιώς είναι απόδειξη της παραδοχής τους ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ λιμάνια μας, ανίκανοι να τα συντονίσουν, να τα αναβαθμίσουν, να τα συντηρήσουν σωστά και τα δίνουν πιρ παρά σε ξένους, που δεν είναι βλάκες για να ενδιαφέρονται να τα πάρουν.

Νεκρώνουν από τις αρχές του 2008 όλα τα εμπορικά λιμάνια από απεργιακές κινητοποιήσεις των 2.500 εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει για περισσότερα από 30 χρόνια την εκμετάλλευση των κερδοφόρων Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και Θεσσαλονίκης σε μεγάλες διεθνείς μεταφορικές εταιρείες.

Εικόνα
ΟΛΠ. Με τέτοια «προίκα» που δημιουργήθηκε με προϋποθέσεις ετών, ποιος προικοθήρας θα έμενε ασυγκίνητος;

Οι απεργίες δεν εκτιμάται ότι θα μεταπείσουν την κυβέρνηση, αλλά θα προκαλέσουν μεγάλα εφοδιαστικά και οικονομικά προβλήματα στην αγορά και τη βιομηχανία.

Η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας -ΟΜΥΛΕ- αλλά και η Ενωση Μονίμων Λιμενεργατών Ελλάδας αποφάσισαν αποχή εργασίας και υπερωριών το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιανουαρίου και 24ωρες απεργίες στις 7 και 11 του ίδιου μήνα, μετά τη δήλωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι η παραχώρηση των δύο σταθμών αποτελεί πολιτική βούληση και απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Γ. Βουλγαράκης επισήμανε, μάλιστα, ότι έχει ολοκληρώσει τις επαφές του με τους εκπροσώπους των 10 ξένων μεταφορικών εταιρειών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ότι οι διεθνείς πλειοδοτικοί διαγωνισμοί θα δημοσιοποιηθούν το πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου και η ιδιωτικοποίηση θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ (η πλειονότητα των μελών της διοίκησής της πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), ανάμεσα στις 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα απέχουν από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου τα διοικητικά συμβούλια για να αποφασίσουν είτε κλιμάκωση είτε λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Θα την πληρώσουν παραγωγοί - καταναλωτές

Κύκλοι των μεταφορικών εταιρειών εκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις των 2.500 εργαζομένων στα εμπορικά λιμάνια «θα πλήξουν περισσότερο τις παραγωγικές τάξεις και κατ' επέκταση τους καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τα "σπασμένα", και λιγότερο την κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως έχει αποφασίσει να αναλάβει και το πολιτικό κόστος της ιδιωτικοποίησης των δύο εμπορευματικών σταθμών.

* Οπως δήλωσαν στην «Ε» συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι εργαζόμενοι «δεν δέχονται κανένα κυβερνητικό τελεσίγραφο και είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα των εμπορικών λιμανιών της χώρας, τα οποία ξεπουλιούνται μαζί με την "προίκα" τους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αν οι διορισμένες διοικήσεις τους είχαν δείξει τον απαραίτητο ζήλο για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, σήμερα θα ήταν ανταγωνιστικό προς τα άλλα της Μεσογείου», επισήμαναν.

Ιδού η προίκα και οι.. προικοθήρες

Στην «προίκα», που επικαλούνται οι εργαζόμενοι και επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ μέσω των ηλεκτρονικών τους sites, περιλαμβάνονται:

Στον Πειραιά, ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Πλοίων Εμπορευματοκιβωτίων -Conteiner Terminal- «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω του οποίου διακινούνται 1,4 εκατ. TEUS, γεγονός που τον κατατάσσει στα πρώτα ευρωπαϊκά λιμάνια στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και μεγαλύτερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει δύο προβλήτες με συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 2.774 μέτρα, με 9 θέσεις εξυπηρέτησης πλοίων, ενώ συνολικά η επιφάνεια του σταθμού είναι 900.000 τ.μ., με χώρους απόθεσης 626.000 τ.μ.

Στους προβλήτες, ο βασικός εξοπλισμός που ανήκει στον ΟΛΠ αφορά 14 γερανογέφυρες, 1 αυτοκινούμενο λιμενικό γερανό, 68 οχήματα στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 22 περανοφόρα, 29 τράκτορες και 39 ρυμουλκούμενα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ για την επόμενη πενταετία προβλέπεται ποσόν 430.000.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, θαλάσσια πύλη της βαλκανικής ενδοχώρας και πλησιέστερο λιμάνι της Ε.Ε. στις χώρες της Βαλκανικής και της Παρευξείνιας Ζώνης, ο Σταθμός που λειτουργεί στον μοναδικό εμπορικό προβλήτα έχει συνολικά έκταση 254.000 τ.μ., αποθηκευτική ικανότητα 3.695 teus σε θέση εδάφους, 4 σύγχρονες γερανογέφυρες, 26 περανοφόρα οχήματα, 5 σύγχρονα ανυψωτικά «κλαρκ», 17 ειδικά αυτοκινούμενα για μεταφορά κοντέινερ και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Ωστόσο ο κ. Βουλγαράκης είχε υποστηρίξει ότι «αν και είναι λιμενικός κόμβος της χώρας, αδυνατεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες από την αλματώδη αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης, τα τελευταία 3 χρόνια».

Εκτός των εργαζομένων και παράγοντες των θαλάσσιων μεταφορών εκτιμούν ότι οι δύο Σταθμοί θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί εκείνων των λιμανιών της Κωνστάντζας, της Μερσίνας και άλλων μεσογειακών, αν οι μέχρι σήμερα διορισμένες από τις κυβερνήσεις διοικήσεις των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης προχωρούσαν στον εκσυγχρονισμό τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/12/2007
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 11 Ιουν 2008, 01:03

γιατί δεν ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη αντί να καταλάβει το λιμάνι; δικό του είναι; μπορεί να έχει δίκιο αλλά το χάνει. η ευαισθητοποίηση είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε ακραία ενέργεια

επίσης να σου πω ότι το νόμισμα έχει και άλλη όψη. οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν την αλλαγή επειδή παίρνουν κάτι τρελούς μισθούς με πλασματικές υπερωρίες που με την έλευση νέων αφεντικών και οχι του φαύλου κράτους θα κοπούν εν μία νυκτί. υπενθυμίζω ότι αυτούς τους μισθούς τους πληρώνουμε εσύ κι εγώ από τους φόρους μας. δεν συμφωνώ στο να ξεπουλάμε όσο -όσο αλλά είμαι ξεκάθαρα υπερ στο να σταματήσω να πληρώνω κερατιάτικα δημοσίων υπαλλήλων. αν είναι να πουληθούν τα λιμάνια σε μία συμφέρουσα τιμή τότε είμαι σαφέστατα υπέρ της ιδιωτικοποίησης.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
gambler
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από gambler » Τετ 11 Ιουν 2008, 06:13

ΑρΕλα έγραψε:
Έμαθες και για την τιμή της υπενοικίασης? Τώρα κατέβηκε λένε στα 500 εκατ. ευρώ.
Σιγά την επιτυχία! Η κίνηση αυτή έτσι κι αλλιώς είναι απόδειξη της παραδοχής τους ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ λιμάνια μας, ανίκανοι να τα συντονίσουν, να τα αναβαθμίσουν, να τα συντηρήσουν σωστά και τα δίνουν πιρ παρά σε ξένους, που δεν είναι βλάκες για να ενδιαφέρονται να τα πάρουν.
[/quote]
Eπεσες μονο 3,5 δις γιουρια εξω :D .
Δες εδω για τις τιμες http://www.capital.gr/news.asp?Details=515125
Τα λιμανια μας ηταν και ειναι προσοδοφορα για τις συντεχνιες που τα λυμαινονται . Ακουγοντας τη λεξη λιμενεργατης , μην παει το μυαλο σου σε εικονες απο ταινιες του 60. Ο σημερινος λιμενεργατης δεν εχει σχεση με τον παλιο αχθοφορο πολυ περισσοτερο δε με τον (και σημερινο ) εργατη της ναυτικοεπισκευαστικης ζωνης. Ο συγχρονος λιμενεργατης εχει μισθους των 6000 - 7000 ευρω που ειναι ψιχουλα μπροστα στα τυχερα . Εχω την αισθηση οτι αρκετοι θα δεχονταν να "εργαζονται " εκει ,εισπρατοντας γρηγοροσημα , χωρις να πληρωνονται απο τον εργοδοτη τους ... Δυστυχως ενα απο τα συμπτωματα των καιρων ειναι πως ο μονος συνδικαλισμος που εμφανιζεται δραστηριος ειναι ο κρατικος . Κρατικοδιαιτοι συνδικαλιστες ,εκ του ασφαλους , μας εχουν ομηρους των συμφεροντων τους . Στο ονομα ποιας κοινωνικης αλληλεγγυης , θα πρεπει να συμπαρασταθω στον (υψηλομισθο ) υπαλληλο της τραπεζας της Ελλαδας που αποφασισε να με ταλαιπωρει για 1 μηνα επειδη δεν βγαινει σε συνταξη στα 50 αλλα στα 52 ? Με ποια λογικη εχουν δικαιωμα 1000 εργαζομενοι στον ΟΛΠ - ΟΛΘ να κανουν μπαχαλο την οικονομικη - κοινωνικη ζωη 10 εκ ανθρωπων ? Αισθανομαι περισσοτερο κοντα στην αγωνια του μικροβιοτεχνη που δεν μπορει να στειλει τη πραματεια του στο προορισμο της , στον μικροτζογαδορο που ρισκαρε και αγορασε μετοχες ΟΛΠ , στο ερωτευμενο ζευγαρι ( ετερο η ομο ) που θελει να περασει το ΣΚ στη Τηλο , παρα στον καθε εχοντα μπαρμπα στη Κορωνη . Οσο για τον δημαρχο Πειραια ( και τον καθε δημαρχο ) που θελει να εχει λογο περι παντος , ας λυσει πρωτα τα του οικου του και μετα ας αναλαβει πρωτοβουλιες για συνθετοτερα προβληματα . Ειναι τυχαιο οτι πρωτη στη λιστα διαφθορας βρισκεται η τοπικη αυτοδιοικηση ? :swear:
Δικο μου ποστ διαβαζεις μην τσιμπιεσαι :D .
Η ανησυχουσα αριστερα ( τι ειπα παλι !!! ) εχει ξεφυγει ( η τουλαχιστον πρεπει να ξεφυγει ) απο δογματα και λαικισμους . Επαναπροσδιοριζει το συντηρητικο και προοδευτικο κανοντας συμμαχιες και επιλογες χωρις συμπλεγματα και ταμπελες . Μεγαλη κουβεντα που θελει ομως χρονο και σοβαροτητα :D
Παω για μια βουτια στη θαλασσα και μετα δουλεια
Μεραααααααααα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 11 Ιουν 2008, 08:48

Eπεσες μονο 3,5 δις γιουρια εξω
Αν έπεσα έξω, απόδοσέ το στην παραπληροφόρηση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που πετάνε τις μπούρδες για είδηση.

Θα το ψάξω πάντως.

Δικο μου ποστ διαβαζεις μην τσιμπιεσαι
Κρυφοεθνικιστή μου εσύ! :lol: :ups:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 11 Ιουν 2008, 09:10

Δικο μου ποστ διαβαζεις μην τσιμπιεσαι
Κρυφοεθνικιστή μου εσύ! :lol: :ups:[/quote]

Μάλλον κρυφοαντικρατιστή πρέπει να τον πεις :) :)
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 11 Ιουν 2008, 09:15

Μάλλον Αλέξανδρε... :lol:
Εγώ είμαι κατά της κρατικής εξουσίας γενικότερα, λες να 'μαι κρυφοαναρχική? :loco: (με την πραγματική έννοια όμως, όχι αναρχική μελανζέ σα μερικούς μερικούς- ονόματα δε λέμε... :lol: )

Πάντως βρήκα κάτι που δικαιολογεί την εσφαλμένη μου εντύπωση.
H Cosco επανήλθε...

και τώρα ...δικαιώνει τον ΟΛΠ για το deal
.
Aπό το makelio.blogspot.com
.

Με σημερινή της ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Hong Kong η Cosco Pacific Limited- επικρατέστερος ως στιγμής διεκδικητής για το project του ΟΛΠ- δίνει διευκρινήσεις για τα σημεία της προσφοράς που κατέθεσε και τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση κατά την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά, δικαιώνοντας την ΟΛΠ ΑΕ και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλάις Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος από την αρχή έδωσε όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα που αποδείκνυαν ότι το ανώτατο τίμημα για 35 χτρόνια που προσέφερε η Cosco είναι 4,3 δισ.ευρώ με ελάχιστο εγγυημένο τα 3,4 δισ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της Cosco: Τον Μάιο του 2008 η Cosco Pacific Limited ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε δύο ξεχωριστές προσφορές για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ στην Ελλάδα με το δικαίωμα αναβάθμισης και εκμετάλλευσης των προβλητών 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά και του προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Στις αρχές Φεβρουαρίου 2008 η ελληνική κυβέρνηση, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ προκήρυξαν διαγωνισμό καλώντας επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν προσφορές για την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ.Το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους σταθμούς διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στην Ελλάδα, ενώ ο Πειραιάς κατατάσσεται στους δέκα μεγαλύτερους σταθμούς στην Ευρώπη. Ο Πειραιάς βρίσκεται στην στρατηγικής και εμπορικής σημασίας γραμμή που εξυπηρετεί την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο. Η επένδυση στα δύο αυτά λιμάνια εντάσσεται στην καθιερωμένη στρατηγική της Cosco να τοποθετεί τις δραστηριότητές της σε σημεία στρατηγικής σημασίας που συνδέονται με μεγάλες γραμμές μεταφοράς φορτίων και σημαντικές οικονομίες.Την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης η εταιρεία (Cosco) δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση ούτε από τον ΟΛΠ ούτε από τον ΟΛΘ για την εξέλιξη της προσφοράς που έχει υποβάλλει.Σε δελτίο τύπου του ΟΛΠ με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2008 και όπως δημοσιεύτηκε στον τύπο η συνολική προσφορά της εταιρείας για το λιμάνι του Πειραιά ανέρχεται στα περίπου 4,3 δισ. ευρώ. Σε ανακοίνωση της Cosco με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2008 η εταιρεία τόνισε ότι η προσφορά για το λιμάνι του Πειραιά ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ.Η εταιρεία επεσήμανε τη διαφορά στα ποσά της προσφοράς για το λιμάνι του Πειραιά και ελπίζει ότι αυτή η απόκλιση οφείλεται κυρίως στη διαφορετική μέθοδο υπολογισμού των ποσών και στην διαφορετική κατηγορία των δαπανών που ενσωματώνονται σε αυτό το ποσό.Η εταιρεία επιθυμεί να ξεκαθαριστεί το ποσό της προσφοράς βάσει των όσων αναφέρει στην ανακοίνωσή της στις 4 Ιουνίου 2008. Αυτή η οικονομική προσφορά είναι η μόνη ανταγωνιστική προσφορά που διαφέρει από τις υπόλοιπες. Η εταιρεία επίσης κατανοεί ότι η διαδικασία επιλογής της υψηλότερης προσφοράς από αυτές που έχουν υποβληθεί, η επιτροπή αξιολόγησης του ΟΛΠ θα λάβει υπόψιν της την οικονομική προσφορά που ανήκει στις προσφορές που έχουν υποβληθεί από τους πλειοδότες.Το ποσό των 4,3 δισ. ευρώ που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΛΠ, περιλαμβάνει, επιπροσθέτως από την οικονομική προσφορά που αναφέρθηκε παραπάνω, όλα τα μη μεταβλητά τέλη που εμπεριέχονται στην προσφορά, συμπεριλαμβανομένων του τέλους up-front concession, και του ποσού της ετήσιας ενοικίασης για χρήση της γης καθώς και των εγκαταστάσεων στην αποβάθρα που θα πρέπει να πληρωθούν από τον πλειοδότη βάσει των κανονισμών που έχει θέσει ο ΟΛΠ, όπως έχουν υπολογιστεί σε βάση πλασματικής αξίας, πληρωτέες καθόλη την 35ετή περίοδο εκχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης.
---------------------------------------

# posted by press.gr@hotmail.com @ 11:37:00 μμ
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
gambler

Δημοσίευση από gambler » Τετ 11 Ιουν 2008, 12:55

alexandros έγραψε: Μάλλον κρυφοαντικρατιστή πρέπει να τον πεις :) :)
Oxι Αλεξανδρε :D
δεν ειμαι αντικρατικιστης . Ειμαι υπερ ενος κρατος κοινωνικα δικαιου που κανει οσο το δυνατον λιγοτερο αισθητη τη παρουσια του , αλλα ειναι παρον για να επεμβει οταν διαταρασσονται ισορροπιες. Σαν ενας καλος τζογαδορος απαιτω η τραπουλα να μην ειναι στημενη και με τραπουλοχαρτα σημαδεμενα. Απαιτω ενα κρατος με σεβασμο στις μειοψηφιες , στις ιδιαιτεροτητες των πολιτων του , στα ανθρωπινα δικαιωματα . Ενα κρατος που δινει αξια στην ανθρωπινη ζωη και που ψαχνει τροπους αναβαθμισης της . Ενα κρατος πολιτων που δεν ειναι ξενοφοβικοι και που δεν βλεπουν να εξυφαινονται παντου συνομοσιες σε βαρος τους αναμασοντας διαρκως τα περασμενα μεγαλεια και θεωριες ανωτεροτητας τους που φτανουν μεχρι τον ουρανο ...
Φυσικα εχω παραληψει παρα πολλα και ουτε καν εχω ιεραρχησει αυτα που εγραψα. Βλεπεις ειμαι σε εναν ωραιο ισκιο διπλα σε παραλια , εχει ωραιο φρεντακι και κατι υπεροχες "ξαδελφες" που παιρνουν χρωμα , οποτε ελπιζω να συγχωρησεις τις παραληψεις μου :D
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 11 Ιουν 2008, 13:31

Αγαπητέ gambler σε συγχωρώ όσο δεν φαντάζεσαι. Η απουσία κράτους συνιστά και κατάλυση των κοινωνικών δομών αλλά και ουσιαστικά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κατά τη γνώμη μου, το κράτος είναι εδώ για να θέτει πλαίσια και όχι να κάνει τον επιχειρηματία. Οπότε είμαι εναντίον κάθε επιχειρηματικής δράσης που εμπεριέχει την έννοια του κράτους. Πρόσεχε να μην καείς είτε από τον ήλιο είτε από το τσουρούφλισμα που κάνουν αυτές οι "ξαδέρφες".
:cool: :cool:
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
gambler

Δημοσίευση από gambler » Τετ 11 Ιουν 2008, 16:37

Να φορας τα γυαλια συνεχεια τωρα το καλοκαιρι για να φυλαγεσαι απο τον ηλιο αλλα και απο τα αδιακριτα βλεμματα :D
Αλεξανδρε στη πατριδα του καπιταλισμου , η FED στηριζει παραπαιουσες απο τη κριση των subprimes τραπεζες , εφαρμοζει προστατευτικες πολιτικες για τα αμερικανικα προιοντα ( η HD υπαρχει μονο και μονο απο τη φορολογια στις κιτρινιαρικες μοτο) και διαλογιζονται για το δημοσιο συστημα υγειας και ασφαλισης ( που δεν υπαρχει οπως ξερεις ). Οι ρολοι επιχειρηματιας πελατης δεν μπορει να αλλαζει κατα το δοκουν , ουτε οταν βρισκουμε τα σκουρα να τρεχουμε στο μπαμπα κρατος για να μας γλυτωσει , εχοντας ομως οι πονηροι τους τραπεζικους λογαριασμους γεματους . Δεν μπορει να αναγορευουμε τον Λαναρα σε επιχειρηματια και τωρα να ζηταμε απο το κρατος να απορροφησει τους ανεργους απο την αποτυχημενη του επιχειρηματικη δραστηριοτητα ουτε φυσικα το κρατος μπορει να αφησει τη Ναουσα ολοκληρη να λοιμοκτωνησει . Να κλεισει η να πουληθει η ολυμπιακη ( συμφωνω και εγω ετσι οπως τα καταφεραν ) ποιος επιχειρηματιας ομως θα κανει το χαμαλικι αεροδιακομιδων και μεταφορων σε αγονες γραμμες ?
Αγαπητε Αλεξανδρε πολλα τα ερωτηματα - ερωτηματικα , αρκει ομως οι οροι να ειναι ξεκαθαροι και να μη κερδιζουν μονο οι λιγοι και να πληρωνουν οι πολλοι , οπως γινεται φυσικα παντου :cool:
καλο σου απογευμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 11 Ιουν 2008, 19:04

Ρε συ φιλελευθερε. απο ποτε το να νοικιάζονται οι χώροι στο ίδιο πρόσωπο ή οργανισμό ειναι υπέρ του ανταγωνισμού;
ο φιλελευθερισμος δεν στηρίζεται στην κατάργηση των μονοπωλειων.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 11 Ιουν 2008, 21:35

Divine Sinner έγραψε:Ρε συ φιλελευθερε. απο ποτε το να νοικιάζονται οι χώροι στο ίδιο πρόσωπο ή οργανισμό ειναι υπέρ του ανταγωνισμού;
ο φιλελευθερισμος δεν στηρίζεται στην κατάργηση των μονοπωλειων.
Εεεεε? Συγγνώμη δεν κατάλαβα την ερώτηση...Δεν μπορεί το λιμάνι να μείνει ακέφαλο, να μην ανήκει σε κανέναν. Κάποιος πρέπει να το διοικεί. Απλά εγώ δεν επιθυμώ αυτός ο κάποιος να είναι το κράτος. Το κράτος ελέγχει, τιμωρεί όταν κάποιος παραβαίνει τους κανόνες αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να έχει επιχειρηματική δράση και πολύ περισσότερο να έχει υπό τον έλεγχό του κρατικοδίαιτους οργανισμούς για να βολεύει τους ημέτερους. Ένας από τους λόγους που βούλιαξε η Ολυμπιακή είναι κι αυτός.

Φυσικά και ο φιλελευθερισμός στηρίζεται στην κατάργηση των μονοπωλίων. Ας πάρει κάποιος άλλος ιδιώτης ένα άλλο λιμάνι, ας έχει καλύτερες τιμές και υπηρεσίες και ας πηγαίνουν εκεί τα εμπορεύματα και τα πλοία. Όπως είδες το ελληνικό δημόσιο θα κερδίσει ένα ευσεβέστατο ποσό και πλέον δεν θα έχω να πληρώνω τις πλασματικές υπερωρίες των "φτωχών λιμενεργατών".

Πάντως ξεφύγαμε από το θέμα. Το ζήτημα είναι η αυθαίρετη και απολύτως παράνομη ενέργεια στην οποία προτίθεται να προβεί ο δήμαρχος Πειραιά, στερώντας από τους πολίτες την πρόσβαση στο λιμάνι.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 16 Ιουν 2008, 01:06

Ο Φιλελευθερισμός είναι το προσωπείο που χρησιμοποιούν οι κήνσορες της ελευθέρου αγοράς. Από πίσω κρύβεται ο αποκρουστικός νεοφιλελευθερισμός των καρτέλ των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει στην ουσία, ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει ελεύθερη αγορά. Πρόκειται για μία φενάκη. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν ο λαοί τόσο το καλλίτερο. Ήδη το 38% των Γερμανών θεωρεί αποτυχημένο το μοντέλο της δήθεν ελευθέρου αγοράς. Το σύστημα είναι σαθρό εκ βάθρων.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”