Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό! - Επιχείρηση "Πένσα" - Προφητικό σενάριο ΤΑSMO στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
07-06-2010 11:09:42
Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο: Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα!
Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, βόρεια της Ρόδου, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κέας-Σουνίου.
Κινήθηκε νότια της Σαντορίνης πριν λάβει πορεία βορειοδυτική! Την ίδια στιγμή η φρεγάτα F-244 Barbaros η οποία επίσης βγήκε από το Ακσάζ, όπως και η Yildirim περίπου την ίδια ώρα, πήρε τελείως διαφορετική πορεία και κατευθύνθηκε αρχικά δυτικά και μετά βόρεια, παρακολουθούμενη από την ελληνική ΤΠΚ Super Vita P-69 KΡYΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.
H Barbaros αυτή την στιγμή βρίσκεται δυτικά της Λέσβου αφού πέρασε δυτικά της Χίου και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και κατευθύνεται και αυτή προς τα Δαρδανέλλια, όπως και η Yildirim. Πρόκειται για κλασική επιχείρηση "Πένσα" με τα δύο σκάφη να ξεκινούν από το ίδιο σημείο να "ανοίγουν" και να να συκλίνουν μετά στο ίδιο σημείο.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έχει κυκλοφορήσει μπορείτε να διαβάσετε ένα "προφητικό" σενάριο της Πολεμικής Αεροπορίας για την καταβύθιση της F-244 Barbaros σε αποστολή TΑSMO, με βλήματα ΑΜ-39 Exocet, ακριβώς στην ίδια περιοχή που κινήθηκε σήμερα και χθες, δηλαδή δυτικά της Χίου.
Πρόκειται για την πρώτη μείζονα επιθετική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν. Περισσότερες πληφορίες σε λίγο.
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139
- Πόρταλ Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Ελεύθεροι Διάλογοι Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα
- Αναζήτηση
-
- Τώρα είναι Τρί 09 Ιουν 2026, 16:56
- Όλοι οι χρόνοι είναι UTC+03:00
Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό!
- harosnikos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

- Δημοσιεύσεις: 665
- Εγγραφή: Δευ 21 Δεκ 2009, 10:42
- Irc ψευδώνυμο: harosnikos
- Φύλο: Άνδρας
Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”
Μετάβαση σε
- ↳ Προεξέχοντα
- ↳ Ηλιακή Δραστηριότητα
- ↳ Για τους νεοεισερχόμενους
- Ιδεογραφήματα
- ↳ Το Στίγμα μας - Οδηγίες
- ↳ Ερωτήσεις-Διευκρινίσεις
- ↳ Ρυθμίσεις--Προβλήματα
- ↳ Ιδεογραφήματα ανακοινώσεις
- ↳ Το Ημερολόγιο ενός Ηρωα
- ↳ Youtube, Facebook και άλλα δίκτυα
- Ελεύθεροι Διάλογοι
- ↳ Γενικα-Ελεύθερο βήμα
- ↳ Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα
- ↳ Oικονομία
- ↳ Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη
- ↳ Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)
- Πολλά και διάφορα
- ↳ Αθλητισμός
- ↳ Υγεία-Διατροφή
- ↳ ΙΔΕΟμαγειρέματα
- ↳ Ομορφιά-Σπίτι - Κήπος
- ↳ Υπολογιστές και Διαδίκτυο
- ↳ Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
- ↳ English speaking IDEOforum
- IΔΕΟμορφα-Εργαστήρι ΙΔΕΩΝ
- ↳ Στα ΙΔΕΟ γελάμε!
- ↳ Συζητήσεις στο νετ
- ↳ Παιχνιδογραφήματα
- ↳ Φωτογραφία-Οδοιπορικά
- Πολιτισμός
- ↳ Αρχαίοι, Μεσαιωνικοί και Νεώτεροι Πολιτισμοί
- ↳ Λαογραφία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Βυζαντινή Γραμματεία
- ↳ Νεα Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Ελληνική Γλώσσα- Γλωσσολογία
- ↳ Αρχαιολογία
- ↳ Ιστορία
- ↳ Μυθολογία
- ↳ Προϊστορία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Ιστορία
- ↳ Βυζαντινή Ιστορία
- ↳ Νεότερη Ελληνική Ιστορία
- ↳ Ευρωπαϊκή Ιστορία
- ↳ Παγκόσμια Ιστορία
- ↳ Φιλοσοφία
- ↳ Ελληνική Φιλοσοφία
- ↳ Ευρωπαϊκή-Παγκόσμια Φιλοσοφία
- ↳ Τέχνες
- ↳ Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)
- ↳ Τραγούδια-Μουσική
- ↳ Ποίηση-Λογοτεχνία
- Διάφορα
- ↳ Βιβλίο Επισκεπτών


