Πάντως Αίολε, είναι όντως σύμφωνο με την ιδεολογική σας τοποθέτηση η καταδίκη της στάσης των Γερμανών. Η αντισυγκέντρωση των αντιφάδων υπέρ της Ελλάδας τί σας λέει όμως; Αφού οι συμμαχίες και οι ενέργειές σας καθορίζονται αποκλειστικά από τα εθνικά συμφέροντα, θα έρθετε σε επαφή μαζί τους τώρα; Τουλάχιστον γι' αυτό το ζήτημα;
Οι αναρχικοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους: Αγωνίζονται για τα δίκαια όλων των ξένων, όμως όχι για τα δικά τους. Παραδείγματος χάριν, οι Έλληνες αναρχικοί διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των ξένων, για την Παλαιστίνη και για το Ιράκ, όμως δε διαδήλωσαν ποτέ για την κατεχόμενη Κύπρο ή την Β. Ήπειρο. Γιατί; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι που υπομένουν μία μεγάλη αδικία;
Στηρίζουν κάθε ξένο αδικημένο, αλλά ποτέ δεν θα στηρίξουν τον τόπο τους όταν αυτός αδικείται.
Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ιδεολογικώς κομπλεξικά άτομα. Είναι ρατσιστές απέναντι στη φυλή τους.
Κατ'αρχάς δεν λανθάνομαι.... αν υποτεθεί ότι κάνω λάθος, λανθάνω, δεν λανθάνομαι. Το λέω γιατί σε βλέπω συχνά να κάνεις λανθασμένη χρήση της παθητικής εδώ.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Κατά δεύτερον, ούτε λανθάνομαι, ούτε λανθάνω. Ο εθνικισμός των ναζί ήταν που έδωσε αφορμή να δαιμονοποιηθεί όποια έννοια συσχετίζεται με το ουσιαστικό "έθνος".
Αυτό οφείλεται στις εγκληματικές πράξεις των Γερμανών ή στην προπαγάνδα των νικητών; Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο Χίτλερ ευθύνεται για εκατομμύρια θύματα, μεταξύ των οποίων ήσαν και οι Έλληνες. Ο Κόκκινος Στρατός διέπραξε ανάλογου μεγέθους εγκλήματα, όπως και οι δημοκρατικές δυνάμεις (στη Γερμανία και στην Ιαπωνία), όμως, για ποιο λόγο δεν καταδικάστηκε κανένας από τους δύο τελευταίους για εγκλήματα πολέμου;
Επίσης, πιστεύεις ότι πριν την εκλογή του Χίτλερ η έννοια του έθνους δεν ήτο δαιμονοποιημένη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ξεπερασμένη; Ο καπιταλισμός δεν αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά προϋπήρχε και απαξίωνε κάθε εθνικό ιδεώδες.
Υπάρχουν εθνικισμοί και εθνικισμοί. Ο εθνικισμός των ναζί είναι φαύλος και εκτός ελληνικής παιδείας και πνεύματος, συνεπώς όποιος τον ασπάζεται δεν μπορεί ταυτόχρονα να δηλώνει στα σοβαρά και Ελλην.
Ελάχιστοι σύγχρονοι Έλληνες ασπάζονται ιδεολογίες που εδράζονται στο ελληνικό ιδεώδες και φρόνημα. Από τους πασοκτσήδες έως τους κομμουνιστές και τους οικολόγους, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ασπάζονται ιδεολογίες ξένες προς τον ελληνισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ουδείς απ' αυτούς δεν μπορεί να δηλώνει στα σοβαρά Έλληνας;
Σ' αυτό το σημείο, διαχωρίζεις τις έννοιες Πατρίδα - Ιδεολογία; Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Αν δεν την καταδίκαζε θα έχανε και κάθε βάση πάνω στην οποία προτάσσει το ελληνικό της φρόνημα. Μόνο που όπως προείπα, αυτό έχει διαβρωθεί κι έγινε μελανζέ από τη στιγμή που εμπεριέχει και την ιδεολογική διαδρομή που πάει κόντρα στα ελληνικά ιδεώδη.
Αν δεν την καταδίκαζε, τότε θα σήμαινε ότι θέτει υπεράνω όλων την ιδεολογία και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της θα υπονόμευε ακόμη και τα συμφέροντα της Πατρίδος.
Για τους κομουνιστές υπάρχει άλλο τόπικ, στο οποίο μπορεί να συγκλίνουμε, αλλά όχι επειδή πιστευεις στο Ναζισμό. Μόνο επειδή ταυτόχρονα κρατάς μέσα σου άσβεστα και κάποιες λογικές που στηρίζουν τον Ελληνισμό.
Ας αφήσουμε τους κομουνιστές εδώ. Το συγκεκριμένο τόπικ εστιάζει στους ναζιστές.
Πρώτον, δεν πιστεύω στον ναζισμό. Δεύτερον, όταν μελέτησα το βιβλίο του Χίτλερ (κάτι που δεν έκανε κανένας κατακρίνων του), είχα αρκετές διαφωνίες, ακριβώς επειδή ο Χίτλερ είχε γαλουχηθεί με τον γερμανισμό, τον οποίο ήθελε να τον συνδέσει με τον ελληνισμό. Είναι εξαιρετικά άτεγκτος και απόλυτος στις ιδέες του. Αυτό δεν του δίνει τη δυνατότητα να διανθίσει, να εξελίξει την ιδεολογία και την διατηρεί σε μία στασιμότητα.
Είμαι υπέρ της αδιαλλαξίας σ' ένα πολίτευμα, όταν φθάσει στο σημείο της ωρίμασης και δείχνει πως αποδίδει τα μέγιστα στην κοινότητα που θεσπίστηκε (π.χ. Σπάρτη). Όμως, σ' ένα νεοσυσταθέν κράτος όπως το Γ' Ράιχ, η αδιαλλαξία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Τρίτον, σ' ευχαριστώ που αναγνωρίζεις ότι διατηρώ
έστω κάποια στοιχεία που συνάδουν με τον ελληνισμό... Τι να πω...
Συμφωνώ μαζί του (με τον Χίτλερ), στα σημεία που αναφέρεται στους πολιτικάντηδες της χώρας του, στους καπιταλιστές και τους ψευδο-δημοκράτες, οι οποίοι δε διαφέρουν από τους σύγχρονους πρωταίτιους της απάτης και της διαφθοράς.
Εάν αυτό με καθιστά ναζιστή, τότε είμαι και νιτσεϊκός, και αριτοτελικός, και πλατωνικός, και στωικός, και πυθαγόρειος, και ορφικός, και κυνικός, και λακωνικός, αφού συμφωνώ με όλους σε πολλά σημεία!
Το θλιβερό αλλά και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ από μέρους αυτών των πληθυσμών, είναι ότι έχουμε ήδη φτάσει στα πρόθυρα επιβολής ενός καθεστώτος απ'αυτά τα λαμόγια, που κάνει το οργουελικό περίπατο στο πάρκο, και αυτοί ΑΚΟΜΑ εστιάζουν στις μεταξύ τους έριδες, αντί να στραφουν ΟΛΟΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ενάντια στους υπανθρώπους!
Συμφωνώ. Όμως, με την στάση σου δεν σπείρεις διχόνοιες ανάμεσα στους Έλληνες; Με την λογική της απομόνωσης σε μία σημαντική μερίδα πατριωτών, προάγεται η ομόνοια και ο αγώνας προς το κοινό συμφέρον;
Η δική μου "αποστροφή" είναι ότι άφησε να παρεισφρύσει μέσα της, στο κύτταρο και την ιδεολογία της, ένα ΦΑΥΛΟ ιδεολόγημα που λέγεται ναζισμός και αλλοιώνει καταλυτικά το ελληνικό του πνεύματος και του χαρακτήρα της οργάνωσης. ΕΜΜΕΝΩ σ'αυτό μετά λόγου γνώσης! Αν δεν έφερε πυρσο της αυτό το βδέλυγμα, αν ήταν όντως αγνά και ΑΜΙΓΩΣ ελληνογενής, ελληνικού πνεύματος και παιδείας, είναι πιθανό να ήμουν κι εγώ στους κόλπους της.
Όποιος εντάσσεται σ' αυτή την οργάνωση, δεν καθίσταται αυτομάτως ναζιστής. Απλώς, είναι ίσως το μοναδικό οργανωμένο κίνημα που αντιδρά στις αδικίες που υπομένουμε και διεξάγει διαρκή αγώνα για τα δίκαια του τόπου. Πολλοί Έλληνες έγιναν μέλη για να αγωνιστούν και δεν υποχρεούνται από την οργάνωση να ασπαστούν τις ναζιστικές ιδέες. Είναι ίσως ο λόγος που κατά καιρούς κατηγορήθηκε ότι στους κόλπους της υπάρχουν βασιλικοί, χουντικοί, μέχρι και δημοκράτες, ανοίγοντας θέμα ιδεολογικής συνοχής. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει ιδεολογική συνοχή στην οργάνωση. Όμως όλοι οι συναγωνιστές έχουν ένα θεμελιώδες κοινό στοιχείο: Την αστείρευτη και ακλόνητη αγάπη τους για την Ελλάδα και οτιδήποτε πρεσβεύει αυτή.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μία ιδεολογική στροφή προς τον ελληνισμό. Επαναλαμβάνω, ότι δεν γίνεται για λόγους τακτικής... όσοι εμμένουν στη ναζιστική ιδεολογία είναι οι παλαιοί και σκληροπυρηνικοί. Η πλειοψηφία δεν εμφορείται απ' αυτά τα ιδεώδη.
Για τα δίκαια που πολεμάνε, μαζί τους κι εγώ! Πήγα μαζί τους στην πορεία για τη Μακεδονία πρόπερσι, γιατί το έχω πει πως πάω και με το διάβολο αν αυτός υποστηρίξει τα δικια του τόπου μου. Άλλο αυτό όμως, κι άλλο τα ιδεώδη...
Σε τιμά αυτό.
Τα ιδεώδη που θεωρώ εγώ σαθρά, θα τα θίγω στον αιώνα τον άπαντα, και δικαιούμαι να το κάνω!
Φυσικά και δικαιούσαι! Θεωρώ ότι η ελευθερία λόγου είναι επιβεβλημένη, όταν αυτή δεν προσβάλλει ιερά και όσια και δεν προτρέπει τους ανθρώπους να βλάψουν την κοινότητα - πατρίδα. Άλλωστε, αυτή η προϋπόθεση υπήρχε και στην αρχαία δημοκρατία της Αθήνας.
Τα διάφορα ρεύματα της ελληνικής φιλοσοφίας, είναι αποτέλεσμα της ευρύνοιας και της ελευθερίας λόγου που ήτο επιβεβλημένη στην αρχαία Ελλάδα.
Κι εμένα μου είσαι λίαν αγαπητός, εν τούτοις όταν με πρόσβαλες, συγνώμη δεν ζήτησες. Ούτε εγώ θα ζητήσω σ'αυτήν την περίπτωση και μη διανοηθείς πως το κάνω για αντίποινα. Το κάνω για τους λόγους που ήδη παρέθεσα πιο πάνω, και γιατί δεν πιστεύω ότι προσβάλλω κανέναν προσωπικά. Αν προσβάλλω τις αντιλήψεις και τη φιλοσοφία κάποιων, αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια των υγιών διαλεκτικών κανόνων και μιας πραγματικά δημοκρατικής ελευθερίας έκφρασης, που μας δίνει το δικαίωμα να αντιπαρατεθούμε σε λογικές και αντιλήψεις που κρίνουμε σαθρές, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως κρίνουμε έτσι και τον ίδιο τον άνθρωπο που τις φέρει.
Εάν δεν σου ζήτησα συγγνώμη, τότε μάλλον δεν θα αντιλήφθηκα ότι σε πρόσβαλλα. Διότι, αν εσύ δήλωσες πως σε πρόσβαλλα και δεν ανακάλεσα, τότε σου ζητώ τώρα να με συγχωρέσεις.
Δικαιούσαι να θίγεις και να κατακρίνεις ιδέες, αλλά όχι ανθρώπους. Σ' αυτό το σημείο: Α όοοοοοοχι μάγκες. Δεν είστε Ελληνες Εθνικιστές, είστε γερμανόφιλοι ναζιστές και η ιδιότητα του "Ελληνος", θεωρώ ότι εστίασες στο
πρόσωπο.
Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά σύμβολα. Γιατί αυτό; Μήπως επειδή το πήραν οι ναζί, το έκαναν σημαία τους και κυρίως: ΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ αυτό που συμβολίζει;
Κι αφού το στρέβλωσαν και παγκοσμίως παραπέμπει στο στρεβλό ναζιστικό και όχι στο αγνό ελληνικό ιδεώδες, γιατί το φέρουν αυτοί που κατά τα άλλα δηλώνουν γνήσιοι Ελληνες;
Αποδέχομαι όλα τα ελληνικά σύμβολα. Επειδή το συγκεκριμένο παραπέμπει σε εγκλήματα και βαρβαρότητες, θα πάψω να το θεωρώ ένα από τα κορυφαία ελληνικά σύμβολα, το οποίο μάλιστα συναντάται σε πάρα πολλά δημόσια και θρησκευτικά κτίρια της αρχαιότητος;
Επί παραδείγματι, αν τα Σκόπια καταφέρουν μέσω της προπαγάνδας να οικειοποιηθούν τον Ήλιο της Βεργίνας, τον τοποθετήσουν στη σημαία του κράτους τους και αργότερα διαπράξουν εγκλήματα, θα πρέπει να το απεχθάνομαι;
Σωστό. Πες το στους Ναζί αυτό. Και πες τους πως όσο θα δηλώνουν ναζί, προσωπικά δεν μπορώ να τους αναγνωρίζω και ως Ελληνες, παρά τους όποιους εθνικούς αγώνες τους. Λυπάμαι.
Με την ίδια λογική να μην αναγνωρίσεις ως Έλληνες τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τους δεξιούς της ΝΔ και τους πράσινους οικολόγους (δεν αναφέρω τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρόκειται για τον πλέον προδοτικό πολιτικό σχηματισμό).
Ποιο απ' αυτά τα πολιτικά κόμματα έχει ως ιδεολογικό υπόβαθρο τον ελληνισμό; Κανείς. Κατά συνέπεια, όσοι στηρίζουν τα συγκεκριμένα κόμματα δεν πρέπει να αναγνωρίζονται ως Έλληνες. Άρα, ο Έλληνας δεν θα προσδιορίζεται πλέον φυλετικώς, αλλά ιδεολογικώς. Το είχε πει άλλωστε και ο Παυλόπουλος, όταν νομιμοποίησε χιλιάδες λαθρομετανάστες: Το φυλετικό κριτήριο και το δίκαιο του αίματος είναι ξεπερασμένες λογικές.