και ξεκιναμε...
ΥΠΟΣΤΟΛΗ
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
ΥΠΟΣΤΟΛΗ
και ξεκιναμε...
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: ΥΠΟΣΤΟΛΗ
[box=]ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Aστυνομικός: Βγήκε χθες από την εντατική
20/1 07:00 - Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Κοργιαλένειου- Μπενάκειου ΕΕΣ Νοσοκομείου, η υγεία του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσφατη επίθεση στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, αποκαθίσταται σταθερά και ήδη από χθες μεταφέρθηκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε θάλαμο νοσηλείας.
Βγήκε από την εντατική ο αστυνομικός Δ. Μαντζούνης
19/1 13:51 - Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Κοργιαλένειου- Μπενάκειου ΕΕΣ Νοσοκομείου, η υγεία του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, που τρατυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσφατη επίθεση στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, αποκαθίσταται σταθερά και σήμερα μεταφέρθηκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε θάλαμο νοσηλείας.
Ευθύνη για τρεις επιθέσεις
15/1 07:00 - Με οχτασέλιδη προκήρυξη που έστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη.
ΛΑΟΣ: Δεν είναι επανάσταση η απόπειρα δολοφονίας 20χρονων παιδιών
14/1 16:17 - «Όποιος νομίζει ότι κάνει επανάσταση αποπειρώμενος να δολοφονήσει εικοσάχρονα παιδιά, πλανάται πλάνην οικτράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης στον 20χρονο αστυνομικό από τον Επαναστατικό Αγώνα.
Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τρεις επιθέσεις
14/1 14:02 - Την ευθύνη για τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη και άλλες δύο επιθέσεις ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξή του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Ερυθρός Σταυρός: Καλύτερα ο 20χρονος αστυνομικός
13/1 07:00 - Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει από χθες το πρωί ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, αφότου οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν. Η υγεία του βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οποίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 20χρονος, που τραυματίστηκε βαριά κατά τη δολοφονική επίθεση προ ημερών στα Εξάρχεια.
Αποσωληνώθηκε ο τραυματισμένος αστυνομικός Δ. Μαντζούνης
12/1 15:36 - Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει από το πρωί ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, αφότου οι γιατροί τον αποσωλήνωσαν. Σταθερά βελτιούμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του. Παραμένει στην Εντατική.
http://www.naftemporiki.gr/news/fc.asp?id=226[/box]
=====
[box=]Επεισόδια στo κέντρο της Αθήνας από τους αναρχικούς. Κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το κτίριο του Πανεπιστημίου!

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδων αναρχικών στην πορεία για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος.
Η αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές και συλλήψεις έως τώρα στον χώρο γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι χρησιμοποίησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.
Φωτιές άναψαν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου σε κάδους απορριμμάτων. Κλειστός ήταν ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.
Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων υπάρχουν στην οδό Σταδίου και στην οδό Πανεπιστημίου.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, οι άγνωστοι εισέβαλαν στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών σπάζοντας τις πόρτες του κτιρίου.
Οι νεαροί κατέβασαν επίσης την ελληνική σημαία από το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, αναρτώντας μία άλλη με σημαία με το σήμα των αναρχικών.
Κατά την έφοδο στην πρυτανεία, οι άγνωστοι τραυμάτισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα.
Ο πρύτανης μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα υποβληθεί για προληπτικούς λόγους σε αξονική τομογραφία.
Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων: Δύο αναρχικοί (μία 55χρονη γυναίκα και ένας άνδρας) οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, καθώς και μία γυναίκα αστυνομικός από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.
Συμπλοκές μεταξύ αναρχικών και της αστυνομίας σημειώνονταν και μετά τη λήξη της πορείας, ενώ ομάδα καταληψιών παρέμεινε στο χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αψιμαχίες σημειώνονται και στην πλατεία Εξαρχείων, με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους. Ομάδες αναρχικών έβαλαν φωτιά σε σακούλες σκουπιδιών, ενώ έσπασαν και βιτρίνες.
Νωρίτερα συγκέντρωση αναρχικών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ερυθραία, κοντά στο σπίτι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και αναρχικών σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Η ατμόσφαιρα από τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων είναι αποπνικτική σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, όπου σε διάφορα στενά έχουν εγκλωβιστεί διαδηλωτές και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.
Σημειώνεται ότι στις 4 τα ξημερώματα η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προσαχθούν οκτώ άτομα.
Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν στα Χανιά κόμματα, φορείς και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα 101 άτομα προσήχθησαν από την περιοχή των Εξαρχείων (12 εξ αυτών συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα). Αλλα 41 άτομα προσήχθησαν από την κατάληψη του δημαρχείου στο Κερατσίνι.
Είκοσι άτομα είχαν προσαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την έφοδο στο στέκι αναρχικών «Ρεσάλτο», στη λεωφόρο Δημοκρατίας και Ερμού.
Σχόλιο: Όλα τα ΜΜΕ μιλάνε για αντιεξουσιαστές και διαδηλωτές. Μας χρυσώνουν το χαπάκι... Αναρχικοί είναι και κωλόπαιδα τίποτα άλλο... Όσο για τον πρύτανη αυτά έχει το άσυλο...
http://www.thermopilai.org/content/epei ... semaia-apo[/box]
=========
Για την επίθεση στους αστυνομικούς, παραθέτω ένα άρθρο που γράφτηκε για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που αντικατοπτρίζει μέγα μέρος του σκεπτικού μου:
[box=]Ποιος έχει το δικαίωμα να φαιρεί ανθρώπινη ζωή? να τρομοκρατεί και να εκτελεί ανθρώπους προβάλλοντας την ηλίθια δικαιολογία της αντίδρασης? Ποιος έχει το δικαίωμα να φιμώνει αφαιρώντας ζωές, να σκορπίζει ανασφάλεια και να θεωρεί ότι έπραξε επαναστατικά?
Θέλω να πιστέυω πως η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη καμιάς κατευθυνόμενης επανάστασης, καμιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, νόμιμης ή παράνομης.
Και ευτυχώς δεν άκουσα καμία ηλιθιότητα του τύπου ότι η εκτέλεση του αστυνομικού ήταν προβοκάτσια για να ενισχυθεί η εικόνα της κυβέρνησης γιατί δυστυχώς θα το αντιστρέψω και θα πω πως η εκτέλεση του Γρηγορόπουλου ήταν προβοκάτσια για να πέσει η κυβέρνηση.
Επίσης δεν έχω καμιά διάθεση να ακούσω τίποτα σχετικό με την επιλογή ενός ανθρώπου να γίνει αστυνομικός γιατί θα αρχίσω να γράφω σχετικά με την επιλογή των νέων να βγαίνουν στα Εξάρχεια και αυτό νομίζω πως δε συμφέρει κανέναν επίσης.
Το νόμισμα έχει πάντοτε δυο πλευρές, δε μπορούμε να κοιτάμε μόνο την πλευρά που μας συμφέρει σε κάθε περίσταση.
Σαν τελευταία σκέψη θα αφήσω τον αναγνώστη να ψάξει πού πήγαν οι οδυρμοί των ημερών του Δεκέμβρη....προφανώς ο αστυνομικός έχει φυτρώσει και δεν έχει μάνα και επιπλέον χορτάσαμε από τους κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα που βοηθούν στη λήθη ....ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ..!!!
http://cloudconnected.pblogs.gr/2009/01 ... -koin.html[/box]
Για το κατέβασμα της σημαίας και την αντικατάστασή της με αυτή των αναρχικών, δεν επλήσσομαι. Είναι γνωστό ότι τα άτομα δε θέλουν να είναι και να λέγονται Ελληνες.
Για την επίθεση στον πρύτανη, στους αστυνομικούς κλπ., στα τωρινά επεισόδια, τι να πω... προφανώς τα άτομα ήθελαν να πείσουν πως δεν είναι ούτε καν άνθρωποι (πόσο μάλλον Ελληνες) κι αφού δεν θέλουν να λογίζονται ως τέτοιοι, ποια είμαι εγώ που θα φέρω αντιρρήσεις;
Πραγματικά θλιβερά όλα αυτά, και δυστυχώς αναμενόμενα...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 2 φορές
Εχω σιχαθει να ζω σε μια χωρα που αποδεχεται μια μεριδα φασιστοειδων.
σημαιες μονο τα φασιστομουτρα κατεβασαν σε αυτη τη χωρα.... και απο οτι φαινεται εχουν αφησει καλη σπορα....
(αριστεροι και δεξιοι) φασιτες θελουν τιμωρια δια νομου... αμεση
βεβαια τα αλητικα κομματα τους διαφυλασουν.... και τους εχουν ελευθερους.
μπραβο μας που τους ανεχομαστε...
που θα χουμε τον καθε αλητη να κανει οτι γουσταρει σε αυτη τη χωρα
σημαιες μονο τα φασιστομουτρα κατεβασαν σε αυτη τη χωρα.... και απο οτι φαινεται εχουν αφησει καλη σπορα....
(αριστεροι και δεξιοι) φασιτες θελουν τιμωρια δια νομου... αμεση
βεβαια τα αλητικα κομματα τους διαφυλασουν.... και τους εχουν ελευθερους.
μπραβο μας που τους ανεχομαστε...
που θα χουμε τον καθε αλητη να κανει οτι γουσταρει σε αυτη τη χωρα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- Apomakros

Στο zougla.gr στην αρχική σελίδα επάνω αριστερά υπάρχει live cam που δείχνει αυτή την ώρα καμιά πενηνταριά μαλακισμένα να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία.
(όχι δεν είναι κουκουλοφόροι, αγωνιστές ήρωες είναι που διαμαρτύρονται κατά της κρατικής βίας και καταστολής)

(όχι δεν είναι κουκουλοφόροι, αγωνιστές ήρωες είναι που διαμαρτύρονται κατά της κρατικής βίας και καταστολής)
koummounia[apomakros] + fasistes[arela] = KOINOS AGWNAS.
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
- Apomakros

Α, εδώ είσαι Τεο ?
(Ευτυχώς ρε φίλε, να μην βάζουμε άλλα με το νου μας και ανησυχούμε τζάμπα)
(Ευτυχώς ρε φίλε, να μην βάζουμε άλλα με το νου μας και ανησυχούμε τζάμπα)
Είδες που στα λεγα Αντώνη μου; Μόνο εσύ πίστεψες τις εξαγγελίες του Χρυσοχοϊδη πως όποιος μπάτσος δείχνει «υπερβάλλοντα» ζήλο θα τον στέλνει σπίτι του και άλλα ωραία περί επιτροπών που θα εξετάζουν τις καταγγελίες για αστυνομικές αυθαιρεσίες.
Την Κυριακή είδαμε το νέο τρόπο αντιμετώπισης διαδηλωτών. Σαμουράι μπάτσοι καβάλα σε μηχανές να πέφτουν πάνω στον κόσμο και όποιον πάρει ο χάρος. Ενα τέτοιο γουρουνοειδές στέλεχος της ένδοξης ελληνικής αστυνομίας παρέσυρε με την μηχανή του την Αγγελική Κουτσουμπού και στη συνέχεια της έριξε και μια με το γκλομπ στο κεφάλι για να την αποτελειώσει. Σε όσους έτρεξαν να την βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός 50αρης κι αυτός, οι λεβέντες της ΕΛΑΣ επιφύλλαξαν ανάλογη περιποίηση, χτυπόντας τους στο ψαχνό. Και που έγιναν αυτά; Οχι σε μπλοκ των αναρχικών, αλλά στου ΕΕΚ, το οποίο είχε καθηλωθεί στο Σύνταγμα.
Η Κουτσουμπού είναι η επικίνδυνη αναρχική τρομοκράτισα ετών 55, η οποία προφανώς έσπαγε καταστήματα, έβαζε φωτιές, έκανε ταραχές και ο τίμιος αστυνομικός θεώρησε καθήκον του να την εξουδετερώσει. Είναι σύζυγος του Θόδωρου Κουτσουμπού και οι δύο τους είχαν βασανιστεί επί χούντας, η Αγγελική ήταν τότε έγγυος αλλά τα καθάρματα οι μπάτσοι βασανιστές της έκαναν κανονικά φάλαγγα. Και τι έκανε Αντώνη μου ο Χρυσοχοϊδης; Εβγαλε νέα ανακοίνωση παρόμοια με τη ζαρτινιέρα - πως και καλά ήταν ατύχημα. Μόνο που υπάρχουν βίντεο με τα κατορθώματα του γουρουνιού και την ηρωϊκή του επέλαση με τη μοτοσυκλέτα. Το δε θράσος τους ήταν τέτοιο που ο υφυπουργός του Χρυσοαρχίδη, ο Βούγιας επιχείρησε να πάει στον Ερυθρό για να εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν, όμως τον έδιωξαν κακήν κακώς οι άλλοι του ΕΕΚ.
http://prezatv.blogspot.com/2009/12/blog-post_1978.html
http://prezatv.blogspot.com/2009/12/blog-post_595.html
Πάρε και μερικά λινκ να θαυμάσεις τις ανδραγαθίες των καθαρμάτων με στολή.
Περίμενε εσύ τώρα τις επιτροπές του Χρυσοχοϊδη και τις άλλες παπαριές που έλεγε. Δες τι απαντάει ο Ματατζής και που τον γράφει.
Την Κυριακή είδαμε το νέο τρόπο αντιμετώπισης διαδηλωτών. Σαμουράι μπάτσοι καβάλα σε μηχανές να πέφτουν πάνω στον κόσμο και όποιον πάρει ο χάρος. Ενα τέτοιο γουρουνοειδές στέλεχος της ένδοξης ελληνικής αστυνομίας παρέσυρε με την μηχανή του την Αγγελική Κουτσουμπού και στη συνέχεια της έριξε και μια με το γκλομπ στο κεφάλι για να την αποτελειώσει. Σε όσους έτρεξαν να την βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός 50αρης κι αυτός, οι λεβέντες της ΕΛΑΣ επιφύλλαξαν ανάλογη περιποίηση, χτυπόντας τους στο ψαχνό. Και που έγιναν αυτά; Οχι σε μπλοκ των αναρχικών, αλλά στου ΕΕΚ, το οποίο είχε καθηλωθεί στο Σύνταγμα.
Η Κουτσουμπού είναι η επικίνδυνη αναρχική τρομοκράτισα ετών 55, η οποία προφανώς έσπαγε καταστήματα, έβαζε φωτιές, έκανε ταραχές και ο τίμιος αστυνομικός θεώρησε καθήκον του να την εξουδετερώσει. Είναι σύζυγος του Θόδωρου Κουτσουμπού και οι δύο τους είχαν βασανιστεί επί χούντας, η Αγγελική ήταν τότε έγγυος αλλά τα καθάρματα οι μπάτσοι βασανιστές της έκαναν κανονικά φάλαγγα. Και τι έκανε Αντώνη μου ο Χρυσοχοϊδης; Εβγαλε νέα ανακοίνωση παρόμοια με τη ζαρτινιέρα - πως και καλά ήταν ατύχημα. Μόνο που υπάρχουν βίντεο με τα κατορθώματα του γουρουνιού και την ηρωϊκή του επέλαση με τη μοτοσυκλέτα. Το δε θράσος τους ήταν τέτοιο που ο υφυπουργός του Χρυσοαρχίδη, ο Βούγιας επιχείρησε να πάει στον Ερυθρό για να εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν, όμως τον έδιωξαν κακήν κακώς οι άλλοι του ΕΕΚ.
http://prezatv.blogspot.com/2009/12/blog-post_1978.html
http://prezatv.blogspot.com/2009/12/blog-post_595.html
Πάρε και μερικά λινκ να θαυμάσεις τις ανδραγαθίες των καθαρμάτων με στολή.
Περίμενε εσύ τώρα τις επιτροπές του Χρυσοχοϊδη και τις άλλες παπαριές που έλεγε. Δες τι απαντάει ο Ματατζής και που τον γράφει.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- ArELa
- Founder-Administrator

Πω πω...γκρίνια...
Καταλαβαίνω. Δεν σας "βγήκε"... Λογικό να μεμψιμοιρείτε. Η Αθήνα δεν έγινε γυαλιά-καρφιά, δεν είχαμε νεκρούς από τα "γουρουνοειδή" όπως τα λες, οπότε πιάνεσαι απ'τα ατυχή περιστατικά. Λογικό να έχεις και δύο μέτρα-δυο σταθμά. Σιγά το νέο. Δεν περίμενα φυσικά να συγχύζεσαι για τους άλλους που έριξαν τη μηχανή ενός ζητά και του την πέσανε μέχρι να'ρθουν τα άλλα... "γουρουνοειδή" να τον σώσουν. Ούτε να κλαψουρίζεις για τον άλλον που κατακεφαλιάστηκε με σφυριές στα εξάρχεια κι αν δεν ήταν οι πολίτες (όχι τα γουρουνοειδή) θα ετοιμάζονταν τώρα για τα εννιάμερα οι συγγενείς του. Σιγά μη σου περισσεύει αγάπη για "γουρουνοειδή". Για σένα άνθρωποι λογίζονται μόνο τα ανάρχια που στέλνουν τον πρύτανη στην εντατική, και μετατρέπουν την ελληνική σημαία σε κωλόχαρτο, για ν'ανεβάσουν τη μαυρίλα του τίποτα στη θέση της.
Άσε μας ρε Νικολάκη πρωί πρωί.
Μπάι δε γουέι, έξω και πέρα απ'αυτά, δέξου τις πραγματικές και αγαπησιάρικες ευχές μου για την γιορτη΄σου προχθές, γιατί το αλσχάιμερ δεν έρχεται μόνο, (γερνάω άτσαλα τρομάρα μου) και πραγματικά ξέχασα τη γιορτή. Ξέρεις ότι παρά τις όποιες πολιτικο-ιδεολογικές κόντρες μας σε αγαπάω και σου εύχομαι τα καλύτερα. Το προσπαθείς δε λέω, αλλά αυτό δεν κατάφερες ακόμα να το αλλάξεις
Φιλούρες
Καταλαβαίνω. Δεν σας "βγήκε"... Λογικό να μεμψιμοιρείτε. Η Αθήνα δεν έγινε γυαλιά-καρφιά, δεν είχαμε νεκρούς από τα "γουρουνοειδή" όπως τα λες, οπότε πιάνεσαι απ'τα ατυχή περιστατικά. Λογικό να έχεις και δύο μέτρα-δυο σταθμά. Σιγά το νέο. Δεν περίμενα φυσικά να συγχύζεσαι για τους άλλους που έριξαν τη μηχανή ενός ζητά και του την πέσανε μέχρι να'ρθουν τα άλλα... "γουρουνοειδή" να τον σώσουν. Ούτε να κλαψουρίζεις για τον άλλον που κατακεφαλιάστηκε με σφυριές στα εξάρχεια κι αν δεν ήταν οι πολίτες (όχι τα γουρουνοειδή) θα ετοιμάζονταν τώρα για τα εννιάμερα οι συγγενείς του. Σιγά μη σου περισσεύει αγάπη για "γουρουνοειδή". Για σένα άνθρωποι λογίζονται μόνο τα ανάρχια που στέλνουν τον πρύτανη στην εντατική, και μετατρέπουν την ελληνική σημαία σε κωλόχαρτο, για ν'ανεβάσουν τη μαυρίλα του τίποτα στη θέση της.
Άσε μας ρε Νικολάκη πρωί πρωί.
Μπάι δε γουέι, έξω και πέρα απ'αυτά, δέξου τις πραγματικές και αγαπησιάρικες ευχές μου για την γιορτη΄σου προχθές, γιατί το αλσχάιμερ δεν έρχεται μόνο, (γερνάω άτσαλα τρομάρα μου) και πραγματικά ξέχασα τη γιορτή. Ξέρεις ότι παρά τις όποιες πολιτικο-ιδεολογικές κόντρες μας σε αγαπάω και σου εύχομαι τα καλύτερα. Το προσπαθείς δε λέω, αλλά αυτό δεν κατάφερες ακόμα να το αλλάξεις
Φιλούρες
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Η Αθήνα δεν έγινε γυαλιά-καρφιά, δεν είχαμε νεκρούς από τα "γουρουνοειδή" όπως τα λες, οπότε πιάνεσαι απ'τα ατυχή περιστατικά.
Ατυχές περιστατικό.Ούτε να κλαψουρίζεις για τον άλλον που κατακεφαλιάστηκε με σφυριές στα εξάρχεια
Στεφάνι στο μνημόσυνο των γερμανοτσολιάδων πήγες;
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Xμμμ....Η Κουτσουμπού είναι η επικίνδυνη αναρχική τρομοκράτισα ετών 55, η οποία προφανώς έσπαγε καταστήματα, έβαζε φωτιές, έκανε ταραχές και ο τίμιος αστυνομικός θεώρησε καθήκον του να την εξουδετερώσει. Είναι σύζυγος του Θόδωρου Κουτσουμπού και οι δύο τους είχαν βασανιστεί επί χούντας, η Αγγελική ήταν τότε έγγυος αλλά τα καθάρματα οι μπάτσοι βασανιστές της έκαναν κανονικά φάλαγγα.
Πόσων χρονών έμεινε έγκυος;;;
Υπάρχει καμμία απόδειξη για τον "βασανισμό" αυτής και του άντρα της;;;
Της εκαναν "φάλαγγα" επί επταετίας;;;
Ε ρε τι ακούμε...
Να υπενθυμίσω ότι ο Βούγιας ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ που μεταγράφηκε στο ΠΑΣΟΚ.Το δε θράσος τους ήταν τέτοιο που ο υφυπουργός του Χρυσοαρχίδη, ο Βούγιας επιχείρησε να πάει στον Ερυθρό για να εκφράσει τη λύπη του για το συμβάν, όμως τον έδιωξαν κακήν κακώς οι άλλοι του ΕΕΚ.
Σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Γλέζος (ανήκει στο αλαβανοσυνιστωσέικο αφού είναι φύρερ της συνιστώσας "Ενεργοί Πολιτες") είπε ότι πρέπει να γίνεται αυτεπάγγελτη άρση του άσυλου χωρίς άδεια των πρυτανικών αρχών, όταν τελούνται κακουργηματικές πράξεις όπως η υποστολή της σημαίας.
- Apomakros

Χρόνια πολλά και καλά Νικόλα. Ελπίζω να μη σας έπεσε βαρύς ο παλιός αρχηγός, άντε καλή χώνεψη και καλοφάγωτος ο καινούργιος όταν έρθει.
Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Τσιατούρα, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το χθεσινό επεισόδιο και το κάνω για 2η φορά» και τόνισε οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.
«Θέλω να είμαι σαφής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας», τόνισε.
Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Αστυνομίας είπε ότι «δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι τρόπος για να εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δέκα μέρες στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας είναι παρούσα η Ελληνική Αστυνομία. Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα "άβατα". Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Το μήνυμά μας με πράξεις και όχι δηλώσεις είναι σαφές. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων».
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.
http://www.tvxs.gr/v24056
Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Τσιατούρα, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το χθεσινό επεισόδιο και το κάνω για 2η φορά» και τόνισε οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.
«Θέλω να είμαι σαφής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας», τόνισε.
Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Αστυνομίας είπε ότι «δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι τρόπος για να εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δέκα μέρες στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας είναι παρούσα η Ελληνική Αστυνομία. Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα "άβατα". Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Το μήνυμά μας με πράξεις και όχι δηλώσεις είναι σαφές. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων».
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.
http://www.tvxs.gr/v24056
Αυτό έγιναν πριν ένα μήνα Αντώνη. Αφορμή έψαχνε τότε για να φάει τον Τσιατούρα. Για τα προχθεσινά έβγαλε ανακοίνωση αλά ζαρντινιέρα πως ήταν ατύχημα.
Οσον αφορά τις γελοιότητες του Κάσσανδρου, εντάξει λογικό είναι. Που να ξέρει ο άνθρωπος τον Κουτσουμπό.
Γίνονταν φάλαγγα επι επταετίας?????????
Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!
Οσον αφορά τις γελοιότητες του Κάσσανδρου, εντάξει λογικό είναι. Που να ξέρει ο άνθρωπος τον Κουτσουμπό.
Γίνονταν φάλαγγα επι επταετίας?????????
Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!
- Apomakros

Πριν ένα μήνα; Δηλαδή για τα πρόσφατα κατορθώματα δεν θα παραιτηθεί κανένας;;
Ατύχημα;; χαχαχαχα
(Δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να μαντέψει κανείς ποιος θα είναι ο πρώτος υπουργός της παρούσας κυβέρνησης που θα φαγωθεί)
Ατύχημα;; χαχαχαχα
(Δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να μαντέψει κανείς ποιος θα είναι ο πρώτος υπουργός της παρούσας κυβέρνησης που θα φαγωθεί)
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Ρώτησα κάποια πραγματάκια τον Κλας, τα οποία φυσικά και έμειναν αναπάντητα..
Πάμε ξανα:
Λοιπόν ο Κλας ισχυρίστηκε ότι:
http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1020
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Κουτσουμπού ήταν έγκυος όταν υπέστη τα "απάνθρωπα, τρομακτικά, ανυπόφορα, απερίγραπτα, δολοφονικά" (πάσα προσθήκη δεκτή) βασανιστήρια της επάρατης χούντας.
Υποθέτω ότι οι τύποι του ΕΕΚ θα ξέρουν καλύτερα απ'τον Κλας τα της εγκυμοσύνης της Κουτσουμπού.
Πόσο χρονών έμεινε έγκυος ρε Κλας;
Καλό επίσης θα ήταν να μας πούνε πότε βασανίστηκε. Τουλάχιστον ας πούνε αυτό, διότι περί αποδείξεων ούτε λόγος να γίνεται....
Ως γνωστόν, η δικτατορία επεβλήθη το 1967.
Η Κουτσουμπού είναι σήμερα 55 ετών. Άρα γεννήθηκε το 1954. Άρα:
Το 1967 ήταν 13.
Το 1968 ήταν 14.
Το 1969 ήταν 15.
κ.ο.κ
Πληροφοριακά, η όποια αυστηρότητα (της πλάκας) της δικτατορίας εξαντλήθηκε στα πρώτα χρόνια. Αργότερα, είχε αρθεί τόσο ο στρατιωτικός νόμος όσο και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Δηλαδή οι σύντροφοι του ΕΕΚ λένε ότι η δικτατορία βασάνιζε με φάλαγγα (!!!) 15χρονα και 16χρονα κορίτσια....
'Ελεος ρε παιδιά... Είπαμε να λέτε παραμύθια μπας και σας λυπηθεί κανείς αλλά το χετε παραχέσει. Ούτε ο δικός σας ο Βήχος δεν τα λέει αυτά..
Επίσης, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑτο Γλέζο, ήρθε και η σειρά του ΣΥN να αδειάσει τους αναρχικούς:
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16961
Πάμε ξανα:
Λοιπόν ο Κλας ισχυρίστηκε ότι:
Εδώ είναι το δελτίο τύπου του ΕΕΚ για το συμβάν:Είναι σύζυγος του Θόδωρου Κουτσουμπού και οι δύο τους είχαν βασανιστεί επί χούντας, η Αγγελική ήταν τότε έγγυος αλλά τα καθάρματα οι μπάτσοι βασανιστές της έκαναν κανονικά φάλαγγα.
http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1020
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Κουτσουμπού ήταν έγκυος όταν υπέστη τα "απάνθρωπα, τρομακτικά, ανυπόφορα, απερίγραπτα, δολοφονικά" (πάσα προσθήκη δεκτή) βασανιστήρια της επάρατης χούντας.
Υποθέτω ότι οι τύποι του ΕΕΚ θα ξέρουν καλύτερα απ'τον Κλας τα της εγκυμοσύνης της Κουτσουμπού.
Πόσο χρονών έμεινε έγκυος ρε Κλας;
Καλό επίσης θα ήταν να μας πούνε πότε βασανίστηκε. Τουλάχιστον ας πούνε αυτό, διότι περί αποδείξεων ούτε λόγος να γίνεται....
Ως γνωστόν, η δικτατορία επεβλήθη το 1967.
Η Κουτσουμπού είναι σήμερα 55 ετών. Άρα γεννήθηκε το 1954. Άρα:
Το 1967 ήταν 13.
Το 1968 ήταν 14.
Το 1969 ήταν 15.
κ.ο.κ
Πληροφοριακά, η όποια αυστηρότητα (της πλάκας) της δικτατορίας εξαντλήθηκε στα πρώτα χρόνια. Αργότερα, είχε αρθεί τόσο ο στρατιωτικός νόμος όσο και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Δηλαδή οι σύντροφοι του ΕΕΚ λένε ότι η δικτατορία βασάνιζε με φάλαγγα (!!!) 15χρονα και 16χρονα κορίτσια....
'Ελεος ρε παιδιά... Είπαμε να λέτε παραμύθια μπας και σας λυπηθεί κανείς αλλά το χετε παραχέσει. Ούτε ο δικός σας ο Βήχος δεν τα λέει αυτά..
Επίσης, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑτο Γλέζο, ήρθε και η σειρά του ΣΥN να αδειάσει τους αναρχικούς:
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16961
Τι λες ρε παιδί μου; Επειδή δεν το γράφει το δελτίο τύπου του ΕΕΚ ότι ήταν έγγυος η Αγγελική όταν της έκαναν φάλαγγα, πάει να πει ότι δεν ισχύει. Οκ εντάξει, μπορεί να πείσεις ***** ή, κανένα άλλο φασιστόμουτρο που έχει κάψει λαμπάκια ότι όλα αυτά είναι παραμύθια των κομμουνιστών και ότι στην χούντα δεν γίνονταν βασανιστήρια. Πληροφοριακά, πάντως, τους τύπους του ΕΕΚ τους ξέρω προσωπικά εδώ και είκοσι χρόνια. Ο δε Θόδωρος είναι ο πιο παλιός εν ενεργεία τροτσκιστής από τη δεκαετία του '60, πριν και από τον Μιχαήλ.
Τώρα για τον Γλέζο και τον Συνασπισμό, τι μου τα αναφέρεις αυτά; Μήπως είναι δεσμευτικά για μένα; Και ο άλλος ο Μαργαρίτης έλεγε τις προάλλες να γίνει πορεία εναντίον της τρομοκρατίας και τον έκραζα.
Απόμακρος έγραψε:
Τώρα για τον Γλέζο και τον Συνασπισμό, τι μου τα αναφέρεις αυτά; Μήπως είναι δεσμευτικά για μένα; Και ο άλλος ο Μαργαρίτης έλεγε τις προάλλες να γίνει πορεία εναντίον της τρομοκρατίας και τον έκραζα.
Απόμακρος έγραψε:
Αφού ρε Αντώνη μόνο εσύ πίστεψες τις εξαγγελίες του ****** Χρυσοχοϊδη.Πριν ένα μήνα; Δηλαδή για τα πρόσφατα κατορθώματα δεν θα παραιτηθεί κανένας;;
Ατύχημα;; χαχαχαχα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τρί 08 Δεκ 2009, 18:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Διεγράφησαν ονόματα άσχετα, και χαρακτηρισμοί υπουργών
Λόγος: Διεγράφησαν ονόματα άσχετα, και χαρακτηρισμοί υπουργών
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Oκ, ρε Κλας...
Θες να πιστέψω τον Μιχαήλ που είπε ότι "της έκαναν φάλαγγα επί δικτατορίας", και εσένα που προσέθεσες ότι "ήταν έγκυος όταν της έκαναν φάλαγγα"....
Πάντως, έκανα μία σύντομη περιήγηση και στην ιστοσελίδα του φανατικού ΕΕΚτζή του Βήχου, και ούτε εκεί δεν λέει τίποτα για "εγκυμοσύνες κατά την διάρκεια της φάλαγγας"...
Με λίγα λόγια: Ξεπέρασες και τον Βήχο...
Ανησυχητικό δείγμα, αν μη τι άλλο...
Θες να πιστέψω τον Μιχαήλ που είπε ότι "της έκαναν φάλαγγα επί δικτατορίας", και εσένα που προσέθεσες ότι "ήταν έγκυος όταν της έκαναν φάλαγγα"....
Πάντως, έκανα μία σύντομη περιήγηση και στην ιστοσελίδα του φανατικού ΕΕΚτζή του Βήχου, και ούτε εκεί δεν λέει τίποτα για "εγκυμοσύνες κατά την διάρκεια της φάλαγγας"...
Με λίγα λόγια: Ξεπέρασες και τον Βήχο...
Ανησυχητικό δείγμα, αν μη τι άλλο...
Αν δεν κάνω λάθος, έχεις πει ότι υποστηρίζεις και ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, οπότε καλό είναι να έχουμε μία εικόνα του τι λέει το κόμμα αυτό για τα γεγονότα.Τώρα για τον Γλέζο και τον Συνασπισμό, τι μου τα αναφέρεις αυτά; Μήπως είναι δεσμευτικά για μένα;
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο πάνω στο θέμα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 06/12/2009
Επειδή η αναζήτηση του τι ήταν η λεγόμενη «εξέγερση» του περασμένου Δεκεμβρίου είναι σύμφυτη με θεωρητικολογίες που έχουν μεγαλύτερη σχέση με τις επιθυμίες (ή και φαντασιώσεις) του κάθε σχολιαστή και λιγότερη με την πραγματικότητα, είναι ίσως πιο χρήσιμο να αντιστραφεί το ερώτημα: Τι δεν ήταν η «εξέγερση του Δεκέμβρη»;
Εδώ είναι απαραίτητη μια προκαταρκτική διευκρίνιση: ο λόγος που αποκαλούμε τα γεγονότα του περυσινού Δεκεμβρίου «εξέγερση» (και που ασχολούμαστε με αυτά) είναι επειδή ήταν βίαια. Αν οι διαμαρτυρίες για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν ειρηνικές, αν περιορίζονταν στις ρουτινιάρικες και μίζερες καταλήψεις σχολείων και σε αποχές από μαθήματα, δεν θα είχαν προκαλέσει τη διεθνή προσοχή και δεν θα γράφαμε γι΄ αυτές σήμερα. Επομένως, όταν αναφερόμαστε στην «εξέγερση» και στους «εξεγερμένους», αναφερόμαστε πρωταρχικά στα γεγονότα και στα άτομα που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια.
Τι δεν ήταν, λοιπόν, η «εξέγερση του Δεκέμβρη»;
Δεν ήταν μια «εξέγερση» της νεολαίας. Τo σοκ που προκάλεσε ο φόνος του μαθητή ήταν ισχυρό αλλά η συντριπτική πλειονότητα των νέων δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις ούτε άλλωστε ταυτίστηκε με τις καταστροφές και με την ιδεολογία των ομάδων που πρωτοστάτησαν σε αυτές, όπως προκύπτει από τις σχετικές δημοσκοπήσεις. Η συμμετοχή άλλων ομάδων του πληθυσμού ήταν ακόμη πιο περιορισμένη και οι εύκολες γενικεύσεις περί «ασφυξίας» και «οργής» των Ελλήνων ως αιτίων της «εξέγερσης» είναι το λιγότερο υπερβολικές.
Δεν ήταν μαζική. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις δεν φαίνεται να ξεπέρασε τις 8.000 ενώ τα άτομα που συμμετείχαν στις καταστροφές δεν ήταν παραπάνω από μερικές εκατοντάδες, δυσανάλογα μικρός αριθμός σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφών και το επικοινωνιακό τους αποτέλεσμα. Η έκταση των καταστροφών γίνεται κατανοητή μόνο αν ληφθεί υπόψη η «κατάσταση παθητικής άμυνας» στην οποία η τότε κυβέρνηση έθεσε την Αστυνομία, η απόφασή της, δηλαδή, να παραδώσει την πόλη στους εχθρούς της (μία από τις αποφάσεις για τις οποίες, άλλωστε, τιμωρήθηκε στις εκλογές).
Δεν ήταν αυθόρμητη. Αν και η προσέλευση στις διαδηλώσεις πολλών νέων, ιδιαίτερα μαθητών, ήταν αυθόρμητη, ο σκληρός πυρήνας που πρωτοστάτησε στις καταστροφές κάθε άλλο παρά αυθόρμητα έδρασε. Γνωρίζουμε πως ο συντονισμός μέσω Διαδικτύου και κινητών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην κλιμάκωση της βίας. Ταυτόχρονα η οργανωμένη βία λειτούργησε ως παράδειγμα για όσους είχαν πρωταρχικό τους κίνητρο το μπάχαλο και την καταστροφή.
Δεν εμπεριείχε ίχνος ρίσκου, αυτοθυσίαςή γενναιότητας. Η συμμετοχή στις καταστροφές ήταν ανέξοδη και εκ του ασφαλούς, μια κλασική περίπτωση «τζάμπα μαγκιάς» που ανθεί σε καθεστώς ανομίας.
Δεν ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αντίθετα απ΄ ό,τι υποστήριξαν ξένοι κυρίως δημοσιογράφοι, τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης δεν είχαν φθάσει ακόμη στην Ελλάδα. Τώρα που έφθασαν με καθυστέρηση δεν φαίνεται, παραδόξως, να παράγουν εξεγέρσεις.
Δεν ήταν προοίμιο ενός διεθνούς κύματος εξεγέρσεων, όπως φαντασιώθηκαν ορισμένοι που είδαν στην επανάσταση το νέο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Κάποιες προσπάθειες μίμησης σε ορισμένες χώρες έπεσαν γρήγορα στο κενό. Η άποψη ότι η ελληνική εξαίρεση οφείλεται στο γεγονός πως η ελληνική νεολαία είναι η πιο δυστυχισμένη στον κόσμο (ναι, γράφτηκε κι αυτό!) είναι κάτι παραπάνω από ανόητη.
Δεν ήταν και τόσο πρωτόγνωρη. Η έκταση των καταστροφών ήταν πρωτοφανής και ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές μεγαλύτερος απ΄ ό,τι συνήθως, αλλά το μοντέλο κινητοποίησης παρέπεμπε στις χρόνιες και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που ταλανίζουν τη χώρα και που διακρίνονται από την ανεμπόδιστη δράση των διάφορων «αντιεξουσιαστικών» ομάδων, τη σχετική συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται από μερίδα των ΜΜΕ, του πολιτικού κόσμου αλλά και των λεγόμενων «ενοχικών μεσηλίκων», την πάγια βεντέτα τους με την Αστυνομία και την εκμετάλλευση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το μοντέλο αυτό έχει ως συμβολικό θεμέλιο την τοτεμική λειτουργία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, που λειτουργεί ως ένα πρότυπο το οποίο η κάθε γενιά θα πρέπει να αναπαράγει αν θέλει να ενηλικιωθεί: κάθε γενιά και το Πολυτεχνείο της. Η Αννα Δαμιανίδη, η οποία συμμετείχε στην πραγματική εξέγερση του 1973, επεσήμανε τον παραλογισμό αυτόν: «Τρελαίνομαι όταν ακούω νέους να λένε πως είχαμε το προνόμιο της εξέγερσης. Θέλαμε να ζήσουμε, να χαρούμε τα νιάτα μας, τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις. Να ζούμε όπως εσείς οι νέοι τώρα».
Δεν αμφισβήτησε τις κυρίαρχες νεοελληνικές αξίες. Αντίθετα, υπήρξε μια γνήσια έκφρασή τους: της αδιαφορίας, αν όχι του μίσους, για την περιουσία των άλλων και τη δημόσια ιδιοκτησία, της διεκδίκησης δικαιωμάτων δίχως υποχρεώσεις, της ταυτόχρονης απαίτησης για καλοπληρωμένες δουλειές και της αντίδρασης στις μεταρρυθμίσεις που θα τις παραγάγουν, της διαμαρτυρίας ενάντια στο κράτος αλλά και του ονείρου μιας κρατικοδίαιτης ζωής, της ημιμάθειας που εκφράζεται με έναν λόγο κούφιο, κοινότοπο και απόλυτο.
Δεν άφησε κάποιο ίχνος πίσω της. Οι εξεγέρσεις των μαύρων στις αμερικανικές πόλεις το 1968 ή των φοιτητών στο Παρίσι τον Μάη της ίδιας χρονιάς είχαν καταλυτικές συνέπειες. Η «εξέγερση» της Αθήνας δεν είχε καμία απολύτως πολιτική προέκταση, με εξαίρεση την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατικών οργανώσεων και τη σχεδόν καθημερινή πρακτική του προπηλακισμού πνευματικών ανθρώπων. Θα αποκτήσει ενδεχομένως ιστορική σημασία αν αποδειχθεί ότι κατάφερε να αφυπνίσει την κοινωνία και να την κάνει να αντιληφθεί το κόστος που ενέχει η συντήρηση και αναπαραγωγή μιας ξεπερασμένης κουλτούρας στον κόρφο της οποίας παράγονται φαινόμενα όπως η «εξέγερση του Δεκέμβρη».
Ο κ. Στάθης Ν. Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Υale.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 06/12/2009
Επειδή η αναζήτηση του τι ήταν η λεγόμενη «εξέγερση» του περασμένου Δεκεμβρίου είναι σύμφυτη με θεωρητικολογίες που έχουν μεγαλύτερη σχέση με τις επιθυμίες (ή και φαντασιώσεις) του κάθε σχολιαστή και λιγότερη με την πραγματικότητα, είναι ίσως πιο χρήσιμο να αντιστραφεί το ερώτημα: Τι δεν ήταν η «εξέγερση του Δεκέμβρη»;
Εδώ είναι απαραίτητη μια προκαταρκτική διευκρίνιση: ο λόγος που αποκαλούμε τα γεγονότα του περυσινού Δεκεμβρίου «εξέγερση» (και που ασχολούμαστε με αυτά) είναι επειδή ήταν βίαια. Αν οι διαμαρτυρίες για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν ειρηνικές, αν περιορίζονταν στις ρουτινιάρικες και μίζερες καταλήψεις σχολείων και σε αποχές από μαθήματα, δεν θα είχαν προκαλέσει τη διεθνή προσοχή και δεν θα γράφαμε γι΄ αυτές σήμερα. Επομένως, όταν αναφερόμαστε στην «εξέγερση» και στους «εξεγερμένους», αναφερόμαστε πρωταρχικά στα γεγονότα και στα άτομα που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια.
Τι δεν ήταν, λοιπόν, η «εξέγερση του Δεκέμβρη»;
Δεν ήταν μια «εξέγερση» της νεολαίας. Τo σοκ που προκάλεσε ο φόνος του μαθητή ήταν ισχυρό αλλά η συντριπτική πλειονότητα των νέων δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις ούτε άλλωστε ταυτίστηκε με τις καταστροφές και με την ιδεολογία των ομάδων που πρωτοστάτησαν σε αυτές, όπως προκύπτει από τις σχετικές δημοσκοπήσεις. Η συμμετοχή άλλων ομάδων του πληθυσμού ήταν ακόμη πιο περιορισμένη και οι εύκολες γενικεύσεις περί «ασφυξίας» και «οργής» των Ελλήνων ως αιτίων της «εξέγερσης» είναι το λιγότερο υπερβολικές.
Δεν ήταν μαζική. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις δεν φαίνεται να ξεπέρασε τις 8.000 ενώ τα άτομα που συμμετείχαν στις καταστροφές δεν ήταν παραπάνω από μερικές εκατοντάδες, δυσανάλογα μικρός αριθμός σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφών και το επικοινωνιακό τους αποτέλεσμα. Η έκταση των καταστροφών γίνεται κατανοητή μόνο αν ληφθεί υπόψη η «κατάσταση παθητικής άμυνας» στην οποία η τότε κυβέρνηση έθεσε την Αστυνομία, η απόφασή της, δηλαδή, να παραδώσει την πόλη στους εχθρούς της (μία από τις αποφάσεις για τις οποίες, άλλωστε, τιμωρήθηκε στις εκλογές).
Δεν ήταν αυθόρμητη. Αν και η προσέλευση στις διαδηλώσεις πολλών νέων, ιδιαίτερα μαθητών, ήταν αυθόρμητη, ο σκληρός πυρήνας που πρωτοστάτησε στις καταστροφές κάθε άλλο παρά αυθόρμητα έδρασε. Γνωρίζουμε πως ο συντονισμός μέσω Διαδικτύου και κινητών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην κλιμάκωση της βίας. Ταυτόχρονα η οργανωμένη βία λειτούργησε ως παράδειγμα για όσους είχαν πρωταρχικό τους κίνητρο το μπάχαλο και την καταστροφή.
Δεν εμπεριείχε ίχνος ρίσκου, αυτοθυσίαςή γενναιότητας. Η συμμετοχή στις καταστροφές ήταν ανέξοδη και εκ του ασφαλούς, μια κλασική περίπτωση «τζάμπα μαγκιάς» που ανθεί σε καθεστώς ανομίας.
Δεν ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αντίθετα απ΄ ό,τι υποστήριξαν ξένοι κυρίως δημοσιογράφοι, τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης δεν είχαν φθάσει ακόμη στην Ελλάδα. Τώρα που έφθασαν με καθυστέρηση δεν φαίνεται, παραδόξως, να παράγουν εξεγέρσεις.
Δεν ήταν προοίμιο ενός διεθνούς κύματος εξεγέρσεων, όπως φαντασιώθηκαν ορισμένοι που είδαν στην επανάσταση το νέο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Κάποιες προσπάθειες μίμησης σε ορισμένες χώρες έπεσαν γρήγορα στο κενό. Η άποψη ότι η ελληνική εξαίρεση οφείλεται στο γεγονός πως η ελληνική νεολαία είναι η πιο δυστυχισμένη στον κόσμο (ναι, γράφτηκε κι αυτό!) είναι κάτι παραπάνω από ανόητη.
Δεν ήταν και τόσο πρωτόγνωρη. Η έκταση των καταστροφών ήταν πρωτοφανής και ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές μεγαλύτερος απ΄ ό,τι συνήθως, αλλά το μοντέλο κινητοποίησης παρέπεμπε στις χρόνιες και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που ταλανίζουν τη χώρα και που διακρίνονται από την ανεμπόδιστη δράση των διάφορων «αντιεξουσιαστικών» ομάδων, τη σχετική συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται από μερίδα των ΜΜΕ, του πολιτικού κόσμου αλλά και των λεγόμενων «ενοχικών μεσηλίκων», την πάγια βεντέτα τους με την Αστυνομία και την εκμετάλλευση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το μοντέλο αυτό έχει ως συμβολικό θεμέλιο την τοτεμική λειτουργία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, που λειτουργεί ως ένα πρότυπο το οποίο η κάθε γενιά θα πρέπει να αναπαράγει αν θέλει να ενηλικιωθεί: κάθε γενιά και το Πολυτεχνείο της. Η Αννα Δαμιανίδη, η οποία συμμετείχε στην πραγματική εξέγερση του 1973, επεσήμανε τον παραλογισμό αυτόν: «Τρελαίνομαι όταν ακούω νέους να λένε πως είχαμε το προνόμιο της εξέγερσης. Θέλαμε να ζήσουμε, να χαρούμε τα νιάτα μας, τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις. Να ζούμε όπως εσείς οι νέοι τώρα».
Δεν αμφισβήτησε τις κυρίαρχες νεοελληνικές αξίες. Αντίθετα, υπήρξε μια γνήσια έκφρασή τους: της αδιαφορίας, αν όχι του μίσους, για την περιουσία των άλλων και τη δημόσια ιδιοκτησία, της διεκδίκησης δικαιωμάτων δίχως υποχρεώσεις, της ταυτόχρονης απαίτησης για καλοπληρωμένες δουλειές και της αντίδρασης στις μεταρρυθμίσεις που θα τις παραγάγουν, της διαμαρτυρίας ενάντια στο κράτος αλλά και του ονείρου μιας κρατικοδίαιτης ζωής, της ημιμάθειας που εκφράζεται με έναν λόγο κούφιο, κοινότοπο και απόλυτο.
Δεν άφησε κάποιο ίχνος πίσω της. Οι εξεγέρσεις των μαύρων στις αμερικανικές πόλεις το 1968 ή των φοιτητών στο Παρίσι τον Μάη της ίδιας χρονιάς είχαν καταλυτικές συνέπειες. Η «εξέγερση» της Αθήνας δεν είχε καμία απολύτως πολιτική προέκταση, με εξαίρεση την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατικών οργανώσεων και τη σχεδόν καθημερινή πρακτική του προπηλακισμού πνευματικών ανθρώπων. Θα αποκτήσει ενδεχομένως ιστορική σημασία αν αποδειχθεί ότι κατάφερε να αφυπνίσει την κοινωνία και να την κάνει να αντιληφθεί το κόστος που ενέχει η συντήρηση και αναπαραγωγή μιας ξεπερασμένης κουλτούρας στον κόρφο της οποίας παράγονται φαινόμενα όπως η «εξέγερση του Δεκέμβρη».
Ο κ. Στάθης Ν. Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Υale.
Axaxaxa...αρχίσαμε και τις λογοκρισίες Αρέλα; Από πότε απαγορεύονται εδώ οι χαρακτηρισμοί υπουργών; Για ψάξε λιγάκι στα κείμενα των πατριωτών που έχουν πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς για υπουργούς της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνω ότι αυτά δεν σε ενόχλησαν, μόνο όποιος διαφωνεί με σένα σε τσούζει, αλλά δεν φταίω εγώ που έχεις περιορισμένες αντοχές. Τελικά δεν μου είπες. Την Κυριακή το πρωί στο μνημόσυνο κατέθεσες στεφάνι στη μνήμη των «ηρωικών ανδρών» των ταγμάτων ασφαλείας που έσωσαν την Ελλάδα;
Ασε ρε Κάσσανδρε που θα ασχοληθώ με τις κλασικές σπασαρχιδιές σου. Ούτε που ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και το ότι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε ότι λέει ο καθένας που ανήκει εκεί.
Πληροφοριακά. Σήμερα το πρωί πήγε στον Ερυθρό ο αξιωματικός της τροχαίας για να πάρει κατάθεση από τον Θόδωρο. Στο τέλος του λέει έχω φέρει και το παιδί μαζί μου που χτύπησε τη σύζυγό σας γιατί θέλει να ζητήσει συγνώμη. Πάει να μιλήσει ο μπάτσος, τον πλάκωσαν στα μπινελίκια ο Θόδωρος και ο Μίμης (ο γιατρός που έκανε πέντε ράμματα) και έφυγε άρον - άρον. Νόμιζε ο παπάρας ότι έτσι θα γλυτώσει τη μήνυση. Τώρα τρέχει, γιατί έχει ανοίξει την υπόθεση ο εισαγγελέας. Επίσης έχουν γίνει και άλλες δύο μηνύσεις.
Αυτή θα είναι η ζαρτινιέρα του Χρυσοχοϊδη.
Ασε ρε Κάσσανδρε που θα ασχοληθώ με τις κλασικές σπασαρχιδιές σου. Ούτε που ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και το ότι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε ότι λέει ο καθένας που ανήκει εκεί.
Πληροφοριακά. Σήμερα το πρωί πήγε στον Ερυθρό ο αξιωματικός της τροχαίας για να πάρει κατάθεση από τον Θόδωρο. Στο τέλος του λέει έχω φέρει και το παιδί μαζί μου που χτύπησε τη σύζυγό σας γιατί θέλει να ζητήσει συγνώμη. Πάει να μιλήσει ο μπάτσος, τον πλάκωσαν στα μπινελίκια ο Θόδωρος και ο Μίμης (ο γιατρός που έκανε πέντε ράμματα) και έφυγε άρον - άρον. Νόμιζε ο παπάρας ότι έτσι θα γλυτώσει τη μήνυση. Τώρα τρέχει, γιατί έχει ανοίξει την υπόθεση ο εισαγγελέας. Επίσης έχουν γίνει και άλλες δύο μηνύσεις.
Αυτή θα είναι η ζαρτινιέρα του Χρυσοχοϊδη.
- ArELa
- Founder-Administrator

Χαρακτηρισμός του τύπου "αμερικανοτσολιάς" ή οποιοσδήποτε άλλου είδους "τσολιάς" μπορεί να έχει άλλες επιπτώσεις και να τραβιέμαι εγώ για κάτι που δε φταίω. Κομμένα αυτά λοιπόν για επώνυμους και δη υπουργούς και δη άτομα που μπορεί να μανουριάσουν και να το πάνε και νομικά. Έχεις/εχουμε σίγουρα χαρακτηρίσει πολλούς και παλιότερα, αλλά δε μπορώ να ψάχνω να τα εντοπίσω τώρα. Αν μου τα βρεις ευχαρίστως να πάω να τα λογοκρίνω κι αυτά.Axaxaxa...αρχίσαμε και τις λογοκρισίες Αρέλα; Από πότε απαγορεύονται εδώ οι χαρακτηρισμοί υπουργών; Για ψάξε λιγάκι στα κείμενα των πατριωτών που έχουν πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς για υπουργούς της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ
Τωρα με ποιους συμφωνώ και με ποιους όχι, δεν μπορείς να ξέρεις. Φυσικά μπορεί νιώθεις ότι είσαι κάπως...υπολειπόμενος σε επιχειρήματα (εξ ου και το "άσε ρε κάσσανδρε που θα ασχοληθώ..." κλπ κλπ) και εξ αυτού μπορεί να συμπεραίνεις ό,τι θες, αλλά απ'τη στιγμή που δεν τοποθετούμαι, τις εικασίες σου στον εαυτό σου.
Στα υπόλοιπα δεν απαντώ, βαριέμαι ν'ασχολούμαι με σάχλες.
Αν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις, πες το. Οι παιδαριώδεις/κάργα ανώριμες ανούσιες και βλακώδεις κόντρες δε μου λένε και πολλά.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Και τώρα αποφάσισες να αρχίσεις λογοκρισία σε χαρακτηρισμούς.Έχεις/εχουμε σίγουρα χαρακτηρίσει πολλούς και παλιότερα, αλλά δε μπορώ να ψάχνω να τα εντοπίσω τώρα
Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι πιστεύεις ότι λέει ο αγαπημένος σου ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής. Ελα πες μας τώρα και εσύ πως θες αποδείξεις για το ότι η Αγγελική Κουτσουμπού ήταν έγγυος και βασανίστηκε επί χούντας.Τωρα με ποιους συμφωνώ και με ποιους όχι, δεν μπορείς να ξέρεις. Φυσικά μπορεί νιώθεις ότι είσαι κάπως...υπολειπόμενος σε επιχειρήματα (εξ ου και το "άσε ρε κάσσανδρε που θα ασχοληθώ..." κλπ κλπ) και εξ αυτού μπορεί να συμπεραίνεις ό,τι θες, αλλά απ'τη στιγμή που δεν τοποθετούμαι, τις εικασίες σου στον εαυτό σου.
Τέλος για θύμησε μου ο αγαπημένος σου ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής πως αποκαλεί τον παππού σου; Και παρέπεμψε με έστω σε μια απάντηση σου για τους χαρακτηρισμούς που τον στόλιζε για να υπερασπιστείς την μνήμη του. Τι; Δεν είχες επιχειρήματα να του αντιπροτείνεις;
- Τάλως

- Έλαβε Likes: 2 φορές
Ωραια βιντεο ανεβασατε... μια χαρα.. καλα λεω εγω...
καταστροφες στην ιδια μας τη χωρα... Ελληνες να δερνονται η να καιγονται...
κατι τυποι με αγκυλωτους σταυρους τα ιδια εκαναν.... ε ρε φασιστομουτρα με το [Α] της ανωμαλιας(εγκεφαλικης) (αυτους με τη σημαια με τα Α δλδ λεω)
για να μην πω και για τον αλλο και τον υπουργο του... που δεν ειχε ωρα να δινει εξηγησεις επρεπε να πει τη μαλακια του(για τον αντυνομικο λεω)
αμα δεν εχει κανει τι να κανει στη ζωη του βεβαια... παει και σπαει περιουσιες πολιτων ελεος
καταστροφες στην ιδια μας τη χωρα... Ελληνες να δερνονται η να καιγονται...
κατι τυποι με αγκυλωτους σταυρους τα ιδια εκαναν.... ε ρε φασιστομουτρα με το [Α] της ανωμαλιας(εγκεφαλικης) (αυτους με τη σημαια με τα Α δλδ λεω)
για να μην πω και για τον αλλο και τον υπουργο του... που δεν ειχε ωρα να δινει εξηγησεις επρεπε να πει τη μαλακια του(για τον αντυνομικο λεω)
αμα δεν εχει κανει τι να κανει στη ζωη του βεβαια... παει και σπαει περιουσιες πολιτων ελεος
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 3 φορές
Το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί αλλιώς. Ποιοι έχουν δημιουργήσει και συντηρούν ομάδες α-νόων -πολιτικές, ιδεολογικές, αναρχι(δι)κές, θρησκευτικές, ''αθλητικές''... κ.α.- ώστε τα μέλη τους να δημιουργούν εχθρικούς στόχους και να τους επιτίθενται; Γιατι συντηρούμε και εμεις -κάθε άνθρωπος επί του πλανήτου αυτού δρώντας ή αδιαφορώντας- αυτές τις ομάδες ηλιθίων καταστροφέων;
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
- PELTASTIS VARNAVAS

ρωμιοσυνη...
Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο
Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου
Ne pleure pas la grécité
là où elle va se pencher
avec le canif dans l'os
avec la bride sur le cou
La voilà qui s'élance comme au début
elle s'enhardit et prend force
elle transperce le fauve
avec la lance du ciel
La Grecità non piangerla
là dove va a piegare il capo
col pungolo nelle costole
e la correggia sul collo
Eccola, vola ancora
e prende forza e si fa smisurata
e trafigge la belva
con la fiocina del sole

εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο
Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου
Ne pleure pas la grécité
là où elle va se pencher
avec le canif dans l'os
avec la bride sur le cou
La voilà qui s'élance comme au début
elle s'enhardit et prend force
elle transperce le fauve
avec la lance du ciel
La Grecità non piangerla
là dove va a piegare il capo
col pungolo nelle costole
e la correggia sul collo
Eccola, vola ancora
e prende forza e si fa smisurata
e trafigge la belva
con la fiocina del sole
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- PELTASTIS VARNAVAS

ειπωθηκε:
"Ατυχές περιστατικό.
Στεφάνι στο μνημόσυνο των γερμανοτσολιάδων πήγες;"
σιγουρα καποια γεγονοτα εκατερωθεν δεν ειναι απλα ατυχη αλλά δυστυχη...
το ατυχες ειναι οτι την κυριακη που ειχε βρεξει...γλυστραγε πολυ η κατηφορα στην αγιαΜαρινα [βοηθεια μας...χλωμον] στο θησειον...στην "εκδηλωση μνημης" [τρομαρα τους σας μας ολων μας γενικοτερα] και κουτρουβαλιαστηκα με την Αρελα...
[εκεινη τακουνι εγω σκαρπινι ενεκα...]
ευτυχως το στεφανι εμεινε αθικτον καθοτι το μετεφεραν εποχουμενοι ασφαλως με μοτοραν [μοτοσακο] trikabalon οι κασσανδρος , καρυπης και σταυραετος
οσφπ - αρσεναλ ΧΙ...ΧΙ????ουστ!!!
---never again XI teams!!!
ασχετον αλλα με το κραξιμο που ριχνει και ο τραγκας σημερα για αγγλους....με βλεπω να στηριζω γαυρο κοντρα στα τριτα τσικο των λονδρεζων...
μη βαρατε μια πλακα καναμε [παλι...]
"Ατυχές περιστατικό.
Στεφάνι στο μνημόσυνο των γερμανοτσολιάδων πήγες;"
σιγουρα καποια γεγονοτα εκατερωθεν δεν ειναι απλα ατυχη αλλά δυστυχη...
το ατυχες ειναι οτι την κυριακη που ειχε βρεξει...γλυστραγε πολυ η κατηφορα στην αγιαΜαρινα [βοηθεια μας...χλωμον] στο θησειον...στην "εκδηλωση μνημης" [τρομαρα τους σας μας ολων μας γενικοτερα] και κουτρουβαλιαστηκα με την Αρελα...
οσφπ - αρσεναλ ΧΙ...ΧΙ????ουστ!!!
ασχετον αλλα με το κραξιμο που ριχνει και ο τραγκας σημερα για αγγλους....με βλεπω να στηριζω γαυρο κοντρα στα τριτα τσικο των λονδρεζων...
μη βαρατε μια πλακα καναμε [παλι...]
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."