Ελλάδα και μετανάστες...
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Ελλάδα και μετανάστες...
Σε µία πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, το ερώτηµα που τέθηκε για να συµπληρώσουν γραπτώς οι ερωτηθέντες ήταν:
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
- 21% AΠΑΝΤΗΣΕ : NAI
- 17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : OXI
- 62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : عهد الأمن العالمي بواشنط
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
-
Divine Sinner
- Apomakros

Re: Ελλάδα και μετανάστες...
عهد الأمن العالمي بواشنط= εφκαριστούμε ατίνα εφκαριστούμε ελλάντα
(Ας μη γελιόμαστε. Αν συνεχίσουν να έρχονται με τον ρυθμό που έρχονται, θα γίνουμε σε λίγο μειονότητα)
-
GiaNt
Αν συνεχίσουμε να τους περιθωριοποιούμε να γίνουμε μειονότητα.Απόμακρος έγραψε: (Ας μη γελιόμαστε. Αν συνεχίσουν να έρχονται με τον ρυθμό που έρχονται, θα γίνουμε σε λίγο μειονότητα)
Έλληνας δε γεννιέσαι, γίνεσαι.
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν όλοι Έλληνες. Προτιμώ ο κάθε άνθρωπος να κρατά τον πολιτισμό του, να τον διαφυλάσει και τον προωθεί. Δεν θέλω να γίνουν όλοι Έλληνες, αν επηρεασθούν από τον Ελληνικό, τον Ευρωπαϊκό ή όποιον άλλο πολισμό είναι στο χέρι του καθενός, με το ζόρι δεν θα τους κάνουμε όλους Έλληνες.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- Kariatida

- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Δεν υπαρχει μεγαλυτερος ρατσιστης απο αυτον που βιωνει τον ρατσισμό (ή ισχυριζεται οτι τον βιωνει). Το ιδανικο θα ηταν να ζουμε σε μια περιοχη οπου ο καθε κατοικος θα κρατουσε τον πολιτισμο και την κουλτουρα του κατα βουληση, χωρις πιεσεις και εξαναγκασμους και χωρις να ενοχλει τον γειτονα/συμπολιτη του. Ομως επειδη δεν ζουμε σ εναν ιδανικο κοσμο, μπορουμε απλα να προσπαθησουμε για το καλυτερο.
Όσον αφορα τους μεταναστες της Ελλαδος, ειμαστε φουλ. Εμεις (οι απλοι πολιτες) το ξερουμε. Οι μεταναστες το ξερουν επισης. Το Ελληνικο κρατος οπως φαινεται όπως υποφέρει από lag και συνεχιζει να επιτρεπει τη μαζικη εισοδο χωρις ιδιαιτερα σημαντικους ελεγχους που να αφορουν την υγεια και το μελλον των ανθρωπων που φερνουν. Απο εκει δημιουργουνται οι φτωχοσυνοικιες ανθρωπων κατω απο τα ορια της φτωχειας, οι παραγκουπολεις, και όοοολα αυτα που θα δει οποιοσδηποτε περπατησει στα στενακια της Ομονοιας. Μαλλον θελουν να μας κανουν σαν την Αμερικη, την περιοχη με τα τοσα προσωπα. Σε περιοχες οπως το Πακισταν, ειμαστε η χωρα των ευκαιριων, το μερος που θα τους βγαλει απο τη μιζερια τους. Κι ερχονται, συναντουν το χαος, και το χειροτερο, δεν εχουν καν την οικονομικη δυνατοτητα να γυρισουν πισω.
Όσον αφορα τους μεταναστες της Ελλαδος, ειμαστε φουλ. Εμεις (οι απλοι πολιτες) το ξερουμε. Οι μεταναστες το ξερουν επισης. Το Ελληνικο κρατος οπως φαινεται όπως υποφέρει από lag και συνεχιζει να επιτρεπει τη μαζικη εισοδο χωρις ιδιαιτερα σημαντικους ελεγχους που να αφορουν την υγεια και το μελλον των ανθρωπων που φερνουν. Απο εκει δημιουργουνται οι φτωχοσυνοικιες ανθρωπων κατω απο τα ορια της φτωχειας, οι παραγκουπολεις, και όοοολα αυτα που θα δει οποιοσδηποτε περπατησει στα στενακια της Ομονοιας. Μαλλον θελουν να μας κανουν σαν την Αμερικη, την περιοχη με τα τοσα προσωπα. Σε περιοχες οπως το Πακισταν, ειμαστε η χωρα των ευκαιριων, το μερος που θα τους βγαλει απο τη μιζερια τους. Κι ερχονται, συναντουν το χαος, και το χειροτερο, δεν εχουν καν την οικονομικη δυνατοτητα να γυρισουν πισω.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Spirit oF Fire

ό,τι και να λέμε, είδα στην τηλεόραση τα επεισόδια στην αθήνα από μετανάστες και ενοχλήθηκα πολύ. Τί θα γίνει δηλαδή; όποιος θυμώνει σ αυτή τη χώρα παίρνει καδρόνια και σπάει ό,τι βρει;
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
- Mantam Froufrou

Αν συνεχίσουμε να τους περιθωριοποιούμε να γίνουμε μειονότητα.
Έλληνας δε γεννιέσαι, γίνεσαι.
Συμφωνώ οτι είμαστε φουλ, και οι ελληνικές κυβερνήσεις πάσχουν στον έλεγχο, αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που να συμφωνεί με την τακτική της Ιταλίας, που τους θαλασσοπνίγει, ξέρω γω!!!!!
εκτός αυτού, δεν έρχονται άνθρωποι που απλά πεινάνε, έρχονται άνθρωποι που ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στην πατρίδα τους, ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ, ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ για πλάκα, κτλ κτλ...
Ο πολιτισμένος λαός είναι αυτός που φροντίζει για τους πιο αδύνατους, που σημαίνει οτι όσο αδύνατος και να είσαι του λόγου σου, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ, που σαν Ανθρωπος ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κοιτάξεις τουλάχιστον, να σκύψεις πάνω απ'το προβλημά του, και να δεις πώς μπορείς να τον βοηθήσεις να βοηθήσει τον εαυτό του. Δεν γίνεσαι πιο αδύνατος έτσι, αλλά πιο δυνατός!
Όμως, δεν υπάρχουν πλέον τέτοιοι λαοί, γιατί δεν υπάρχουν πλέον τέτοιοι Άνθρωποι...είναι τόσο απλό!
Κι αν φερόμασταν αναλόγως σε τέτοιους ανθρώπους, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μιά ισχυρή γροθιά ενάντια σ'αυτούς που μας κάνουν να πιστεύουμε οτι ΜΟΝΟΙ μας θα επιβιώσουμε καλύτερα!
Για το δικαίωμα στην ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ δεν θα το αναλύσω πολύ... κάποτε έκαναν κι οι Έλληνες 'πορείες', ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες σε χώρες που τους φιλοξενούσαν ,όταν έφτανε ο κόμπος στο χτένι...ρόδα είναι και γυρίζει, κι όταν δεν μαθαίνεις στην μία στροφή, θα φας πολλές στροφές στην μάπα μέχρι να πάρεις το μήνυμα (που πολύ αμφιβάλλω οτι θα το πάρουμε ποτέ!)
Είναι και λίγο υποκριτικό να ονομάζουμε θυμό, ό,τι αντίδραση δεν κατανοούμε (απο πού προέρχεται πχ). Εγώ θυμώνω πχ όταν δεν γίνεται το δικό μου, αλλά δεν σπάω τίποτα, και θά'λεγα οτι είμαι μάλλον νορμάλ άνθρωπος. Έχω φτάσει στα όρια μου να θέλω να ΣΚΟΤΩΣΩ, αλλά υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος, και πάλι συγκρατήθηκα, μάλλον γιατί δεν ήταν κάτι που αναγκαζόμουν να ζω απο γεννησιμιού μου κάθε μέρα πχ.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι μετανάστες δεν είναι νορμάλ άνθρωποι που έζησαν έντονες καταστάσεις? Πώς ονομάζεις με τόση ευκολία το αίτιο του ξεσπάσματός τους απλά... ΘΥΜΟ?
Θυμό ένιωσα επίσης όταν είδα πώς φέρονταν στις μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά οι έλληνες στρατιώτες μας, στα σύνορα με αλβανία. Αυτές οι μάνες δεν ξέρω αν ένιωσαν απλά...θυμό, ή κάτι πιο βαθύ, που εξελισσόμενο μπορεί να γίνει και μίσος, ή κατάθλιψη ή πόνος. Δεν΄εχω ιδέα, γι'αυτο΄μιλάω μόνο για τον δικό μου...θυμό!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Kariatida

Αυτό που θελει να πει η Λιζα δεν ειναι μονο για τους μεταναστες. Ειναι οτι ειμαστε τοσο κλουβιοι σαν κρατος, που οποιοσδηποτε για οποιονδηποτε λογο σπαει την Αθηνα και δεν αντιδραει κανεις.
Το "θυμωνει" δεν εχει να κανει μονο με τους μεταναστες. Εχει να κανει με το οτι, λογω υπερβολικης ελευθεριας στη χωρα τουτη, εχουμε καταληξει στην ασυδοσια. Δεν μπορεις σαν χωρα να λες, δεχομαι ολον τον κοσμο γιατι πιστευω στην ελευθερια και την ισοτητα ολων, και να τους εχεις σε τετοιες συνθηκες. Δεν θα κοιταξω το αν ο αλλος βιαστηκε ή βασσανιστηκε στη χωρα του. Το θεμα μου ειναι οτι οποιος ερθει στη δικη μου χωρα, θα πρεπει να ζει αξιοπρεπως κι οχι σε παραγκες της ντροπης οπως ζουσαν οι προσφυγες το 1922. Θελω να ελπιζω οτι αυτες οι εποχες περασαν πια.
Σαφως πιστευω οτι η Ιταλια το εχει παραξεφτυλισει το θεμα. Αλλο δεν θελω κοσμο στη χωρα μου, κι αλλο σκοτωνω οσους πανε να ερθουν.
Απο εκει και περα, ελαχιστοι εως κανενας δεν ¨σκυβει¨πανω απο τους μεταναστες κυριολεκτικα. Το να δωσεις ελεημοσυνη ή να τον αφησεις να σου καθαρισει το παμπριζ του αυτοκινητου, δεν τον βοηθαει ουσιαστικα. Το θεμα ειναι να μορφωθουν, και να θεσπιστουν νομοι που να απαγορευουν την εργασια χωρις ενσημα στους μεταναστες ή οποιον αλλο. Ωστε ολοι να εχουν το στανταρ μεροκαματο, την ασφαλιση και την προστασια που χρειαζονται.
Απο εκει και περα ομως, οποιοσδηποτε σπαει την ΑΘηνα ή οποια αλλη πολη, κι ο Θεος ο ιδιος να ειναι, θα με βρει εναντια. Μπορεις να εχεις οσα παραπονα θελεις. Πανε σε αυτον που σε αδικει και σφαξτον στο γονα. Ο κοπος του καθενος, το αμαξι και το μαγαζι του αλλου που το χτιζει με τον ιδρωτα και το αιμα του, δεν σου φταιει σε τιποτα. Και αυτο δεν παει μονο για τους μεταναστες, αλλα για ολους.
Το "θυμωνει" δεν εχει να κανει μονο με τους μεταναστες. Εχει να κανει με το οτι, λογω υπερβολικης ελευθεριας στη χωρα τουτη, εχουμε καταληξει στην ασυδοσια. Δεν μπορεις σαν χωρα να λες, δεχομαι ολον τον κοσμο γιατι πιστευω στην ελευθερια και την ισοτητα ολων, και να τους εχεις σε τετοιες συνθηκες. Δεν θα κοιταξω το αν ο αλλος βιαστηκε ή βασσανιστηκε στη χωρα του. Το θεμα μου ειναι οτι οποιος ερθει στη δικη μου χωρα, θα πρεπει να ζει αξιοπρεπως κι οχι σε παραγκες της ντροπης οπως ζουσαν οι προσφυγες το 1922. Θελω να ελπιζω οτι αυτες οι εποχες περασαν πια.
Σαφως πιστευω οτι η Ιταλια το εχει παραξεφτυλισει το θεμα. Αλλο δεν θελω κοσμο στη χωρα μου, κι αλλο σκοτωνω οσους πανε να ερθουν.
Απο εκει και περα, ελαχιστοι εως κανενας δεν ¨σκυβει¨πανω απο τους μεταναστες κυριολεκτικα. Το να δωσεις ελεημοσυνη ή να τον αφησεις να σου καθαρισει το παμπριζ του αυτοκινητου, δεν τον βοηθαει ουσιαστικα. Το θεμα ειναι να μορφωθουν, και να θεσπιστουν νομοι που να απαγορευουν την εργασια χωρις ενσημα στους μεταναστες ή οποιον αλλο. Ωστε ολοι να εχουν το στανταρ μεροκαματο, την ασφαλιση και την προστασια που χρειαζονται.
Απο εκει και περα ομως, οποιοσδηποτε σπαει την ΑΘηνα ή οποια αλλη πολη, κι ο Θεος ο ιδιος να ειναι, θα με βρει εναντια. Μπορεις να εχεις οσα παραπονα θελεις. Πανε σε αυτον που σε αδικει και σφαξτον στο γονα. Ο κοπος του καθενος, το αμαξι και το μαγαζι του αλλου που το χτιζει με τον ιδρωτα και το αιμα του, δεν σου φταιει σε τιποτα. Και αυτο δεν παει μονο για τους μεταναστες, αλλα για ολους.
- karipis

- Επικοινωνία:
Γιατί εξακολουθείς να μην τονίζεις τα κείμενά σου;;
Γράφεις σε κάποιο σημείο του κειμένου σου κάτι που εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να το καταλάβω ως "έχουμε κατάληξει στην ασυδοσία" ή "έχουμε καταλήξει στην ασυδοσία"...
Υ.Γ. Η βιασύνη δεν είναι λόγος για ατονισμό σε μια τόσο όμορφη γλώσσα γλυκό μου και επίσης μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις.
Άσε δε την ακαλαισθησία
Γράφεις σε κάποιο σημείο του κειμένου σου κάτι που εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να το καταλάβω ως "έχουμε κατάληξει στην ασυδοσία" ή "έχουμε καταλήξει στην ασυδοσία"...
Υ.Γ. Η βιασύνη δεν είναι λόγος για ατονισμό σε μια τόσο όμορφη γλώσσα γλυκό μου και επίσης μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις.
Άσε δε την ακαλαισθησία
- Spirit oF Fire

Νομίζω πως η Ειρήνη εξήγησε πολύ καλά αυτό που ήθελα να πω. Έχουν δίκιο να θυμώνουν και να διαμαρτύρονται οι άνθρωποι όταν τους σκίζουν και τους πατούν το κοράνι. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι να ξεσηκώνονται όταν σκοτώνεται ένα παιδί. Δεν έχουν δίκιο ομως όταν ξεκινάνε να σπάνε ό,τι λάχει. Έχεις πρόβλημα με την κυβέρνηση; να επιτεθείς σε αυτή και όχι στη περιουσία του πολιτη. Έχεις πρόβλημα με συγκεκριμένο άτομο; να πάς να το λύσεις με αυτό και όχι με όποιο αυτοκίνητο βρεις μπροστά σου.
Αν είδατε τηλεόραση, θα είδατε αγανακτησμένους Έλληνες να λένε μπροστά στους μετανάστες, "δεν τους θέλουμε, είναι πολλοί, φοβόμαστε" και άλλα τέτοια. Εκεί πρέπει να φτάσουμε; Να κλέβουν επειδή πεινάνε; οι μεν να μένουν σε παράγκες και οι δε να φοβούνται; αυτή είναι η ιδέα μας για κράτος δικαίου; Όχι, δεν μ αρέσει αυτή η κατασταση όπως είναι και όπως γίνεται.. χρειάζονται αλλαγές. Να δούμε τι αριθμός μεταναστών και προσφύγων μας χρειάζεται, να τους βρούμε δουλειά και να μην μπαίνουν άλλοι μέχρι να βρούμε πως μπορούν να απασχοληθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Γιατί κι εδώ κυνδινεύουν οι μετανάστες, κάποιοι τους εκμεταλεύονται, τους χτυπάν, βάζουν τις γυναίκες να δουλεύουν ως πόρνες, τους ακροτηριάζουν για να ζητιανεύουν και άλλα πολλά.. αυτά να μην τα ξεχνάμε.
Αν είδατε τηλεόραση, θα είδατε αγανακτησμένους Έλληνες να λένε μπροστά στους μετανάστες, "δεν τους θέλουμε, είναι πολλοί, φοβόμαστε" και άλλα τέτοια. Εκεί πρέπει να φτάσουμε; Να κλέβουν επειδή πεινάνε; οι μεν να μένουν σε παράγκες και οι δε να φοβούνται; αυτή είναι η ιδέα μας για κράτος δικαίου; Όχι, δεν μ αρέσει αυτή η κατασταση όπως είναι και όπως γίνεται.. χρειάζονται αλλαγές. Να δούμε τι αριθμός μεταναστών και προσφύγων μας χρειάζεται, να τους βρούμε δουλειά και να μην μπαίνουν άλλοι μέχρι να βρούμε πως μπορούν να απασχοληθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Γιατί κι εδώ κυνδινεύουν οι μετανάστες, κάποιοι τους εκμεταλεύονται, τους χτυπάν, βάζουν τις γυναίκες να δουλεύουν ως πόρνες, τους ακροτηριάζουν για να ζητιανεύουν και άλλα πολλά.. αυτά να μην τα ξεχνάμε.
- Kariatida

Οκέικkaripis έγραψε:Γιατί εξακολουθείς να μην τονίζεις τα κείμενά σου;;
Άσε δε την ακαλαισθησία
- Mantam Froufrou

Οκ, σ'αυτά που λέτε συμφωνώ! Παρεξήγησις!
Απο΄την άλλη, αν δεν έχεις ζήσει αυτό που έχει ζήσει ένας άλλος, δεν μπορείς να κρίνεις την αντίδρασή του, παρά μόνο να προσπαθήσεις να την κατανοήσεις...
Για κάποιες κατηγορίες είναι εύκολο να κατανοήσεις πως όταν σπάνε το σύμπαν δεν το κάνουν επειδή έφτασαν στα όριά τους κι 'έσπασαν' (κάτι που είναι ανθρώπινο, μην τρελαθούμε), αλλά επειδή αυτή είναι μία πάγια τακτική τους..
Αδυνατώ να βάλω στην ίδια κατηγορία τους έλληνες 'αντάρτες' της πόλης, που δεν δουλεύουν καν ας πούμε, και συνήθως δεν πληρώνουν ούτε φόρους, με τον μετανάστη, που έχει υποστεί καταστάσεις που ούτε στους εφιάλτες μου δεν θέλω να τις ξέρω. ΑΔΥΝΑΤΩ ρε κορίτσια, σόρρυ...συμφωνώ με ΟΛΑ τα υπόλοιπα, κι εκεί νομίζω πάσχουμε, στο οτι δεν υπάρχει μία πολιτική όχι απορροφησής τους σώνει και ντε, αλλά που θα τους δώσει τα όπλα για να επιβιώσουν κι εδώ, και σε άλλες χώρες που 'αντέχουν' να τους δεχτούν, ή ακόμα και στην ίδια τους την χώρα... αν μη τι άλλο ας γίνει μία προσπάθεια να συννεονηθούμε παγκοσμίως...ούτε αυτό δεν γίνεται...
Το θέμα των μεταναστών (κι αυτο΄δεν έχουμε καταλάβει) δεν είναι ένα 'τοπικό' θέμα, αλλά ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, και είναι κάτι που μπορεί να ΛΥΘΕΙ αν λειτουργήσουμε συλλογικά, κάτι αδύνατον προς το παρόν... αυτο όμως δεν είναι δικαιολογία για να γίνουμε Ιταλοί, όπως ειπατε κι εσείς.
Στην πραγματική σας ζωή πώς θα φερόσασταν...αν όλοι έφτυναν έναν ταλαιπωρημένο άνθρωπο ή παιδί που θα ζητούσε βοήθεια, και εσείς πεινάγατε, αλλά είχατε μία στέγη πανω απ'το κεφάλι σας, δεν θα το βοηθούσατε; Ξέρω γυναίκα που πείναγαν τα παιδιά της, με την έννοια οτι έτρωγαν μόνο ψωμί με ρύζι και μακαρόνια για να 'ζήσουν', κι έδωσε το ψωμί της σε μία γυναίκα που ήξερε οτι δεν΄είχαν ούτε αυτά... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κι έτσι πρέπει να γίνει η ανθρωπότητα για να επιβιώσουμε συνολικά...αλλιώς κάποια μέρα θα είμαστε όλοι μετανάστες!
Απο΄την άλλη, αν δεν έχεις ζήσει αυτό που έχει ζήσει ένας άλλος, δεν μπορείς να κρίνεις την αντίδρασή του, παρά μόνο να προσπαθήσεις να την κατανοήσεις...
Για κάποιες κατηγορίες είναι εύκολο να κατανοήσεις πως όταν σπάνε το σύμπαν δεν το κάνουν επειδή έφτασαν στα όριά τους κι 'έσπασαν' (κάτι που είναι ανθρώπινο, μην τρελαθούμε), αλλά επειδή αυτή είναι μία πάγια τακτική τους..
Αδυνατώ να βάλω στην ίδια κατηγορία τους έλληνες 'αντάρτες' της πόλης, που δεν δουλεύουν καν ας πούμε, και συνήθως δεν πληρώνουν ούτε φόρους, με τον μετανάστη, που έχει υποστεί καταστάσεις που ούτε στους εφιάλτες μου δεν θέλω να τις ξέρω. ΑΔΥΝΑΤΩ ρε κορίτσια, σόρρυ...συμφωνώ με ΟΛΑ τα υπόλοιπα, κι εκεί νομίζω πάσχουμε, στο οτι δεν υπάρχει μία πολιτική όχι απορροφησής τους σώνει και ντε, αλλά που θα τους δώσει τα όπλα για να επιβιώσουν κι εδώ, και σε άλλες χώρες που 'αντέχουν' να τους δεχτούν, ή ακόμα και στην ίδια τους την χώρα... αν μη τι άλλο ας γίνει μία προσπάθεια να συννεονηθούμε παγκοσμίως...ούτε αυτό δεν γίνεται...
Το θέμα των μεταναστών (κι αυτο΄δεν έχουμε καταλάβει) δεν είναι ένα 'τοπικό' θέμα, αλλά ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, και είναι κάτι που μπορεί να ΛΥΘΕΙ αν λειτουργήσουμε συλλογικά, κάτι αδύνατον προς το παρόν... αυτο όμως δεν είναι δικαιολογία για να γίνουμε Ιταλοί, όπως ειπατε κι εσείς.
Στην πραγματική σας ζωή πώς θα φερόσασταν...αν όλοι έφτυναν έναν ταλαιπωρημένο άνθρωπο ή παιδί που θα ζητούσε βοήθεια, και εσείς πεινάγατε, αλλά είχατε μία στέγη πανω απ'το κεφάλι σας, δεν θα το βοηθούσατε; Ξέρω γυναίκα που πείναγαν τα παιδιά της, με την έννοια οτι έτρωγαν μόνο ψωμί με ρύζι και μακαρόνια για να 'ζήσουν', κι έδωσε το ψωμί της σε μία γυναίκα που ήξερε οτι δεν΄είχαν ούτε αυτά... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κι έτσι πρέπει να γίνει η ανθρωπότητα για να επιβιώσουμε συνολικά...αλλιώς κάποια μέρα θα είμαστε όλοι μετανάστες!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση όσον αφορά τους λαθρομετανάστες
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Apomakros

Μας... εκθέτει η μεταναστευτική πολιτική, στον ΟΗΕ
18 Ιουνίου 2009, 10:16
Κόλαφος κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Αστυνομίας είναι η έκθεση του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις-«σκούπα» των παράνομων μεταναστών και την προγραμματισμένη ίδρυση νέων κέντρων παραμονής.
Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστίας χαρακτήρισαν απάνθρωπη και έξω από κάθε διεθνές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει επικυρώσει η Ελλάδα, την ακολουθούμενη πρακτική των κέντρων παραμονής -που η οργάνωση χαρακτηρίζει «κέντρα διοικητικής κράτησης»-, της επαναπροώθησης και κυρίως της χορήγησης ασύλου.
Όμως η Αρμοστία, όπως αναφέρει το Βήμα, χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για επανεξέταση των ευθυνών και των βαρών των υπόλοιπων κρατών-μελών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία της οργάνωσης καταδεικνύουν τη διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος στην διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, κυρίως λόγω της επέκτασης των ένοπλων συγκρούσεων στην Ασία και στην Ανατολική Αφρική, αλλά και των δυσμενών κλιματικών αλλαγών στις ίδιες περιοχές. Συνολικά, στην υφήλιο, οι πρόσφυγες υπολογίζονται το 2008 στα 42 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μέσα στο 2008, στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου περισυνελέγησαν από το Λιμενικό ή συνελήφθησαν από την Αστυνομία 146.337 αλλοδαποί, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος από το 2005, όταν για παράνομη είσοδο είχαν συλληφθεί κατά τι λιγότεροι από 40.000.
http://www.zougla.gr/news.php?id=47291
Να δούμε πότε ο ΟΗΕ και τα όργανά του θα ενσκήψουν στις αιτίες της λαθρομετανάστευσης που έχουν να κάνουν με την πολιτική κατάσταση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι λαθρομετανάστες.
(Μήπως η κατάσταση αυτή "βολεύει" τον ΟΗΕ και όσους τον χρησιμοποιούν για να δώσουν επίφαση νομιμότητας στα σχέδια της νέας τάξης;)
18 Ιουνίου 2009, 10:16
Κόλαφος κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Αστυνομίας είναι η έκθεση του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις-«σκούπα» των παράνομων μεταναστών και την προγραμματισμένη ίδρυση νέων κέντρων παραμονής.
Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστίας χαρακτήρισαν απάνθρωπη και έξω από κάθε διεθνές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει επικυρώσει η Ελλάδα, την ακολουθούμενη πρακτική των κέντρων παραμονής -που η οργάνωση χαρακτηρίζει «κέντρα διοικητικής κράτησης»-, της επαναπροώθησης και κυρίως της χορήγησης ασύλου.
Όμως η Αρμοστία, όπως αναφέρει το Βήμα, χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για επανεξέταση των ευθυνών και των βαρών των υπόλοιπων κρατών-μελών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία της οργάνωσης καταδεικνύουν τη διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος στην διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, κυρίως λόγω της επέκτασης των ένοπλων συγκρούσεων στην Ασία και στην Ανατολική Αφρική, αλλά και των δυσμενών κλιματικών αλλαγών στις ίδιες περιοχές. Συνολικά, στην υφήλιο, οι πρόσφυγες υπολογίζονται το 2008 στα 42 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μέσα στο 2008, στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου περισυνελέγησαν από το Λιμενικό ή συνελήφθησαν από την Αστυνομία 146.337 αλλοδαποί, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος από το 2005, όταν για παράνομη είσοδο είχαν συλληφθεί κατά τι λιγότεροι από 40.000.
http://www.zougla.gr/news.php?id=47291
Να δούμε πότε ο ΟΗΕ και τα όργανά του θα ενσκήψουν στις αιτίες της λαθρομετανάστευσης που έχουν να κάνουν με την πολιτική κατάσταση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι λαθρομετανάστες.
(Μήπως η κατάσταση αυτή "βολεύει" τον ΟΗΕ και όσους τον χρησιμοποιούν για να δώσουν επίφαση νομιμότητας στα σχέδια της νέας τάξης;)
Τα έξοδα λειτουργίας του ΟΗΕ ποιος τα έχει αναλάβει; Οι ΗΠΑ. Και όπως ισχύει παντού και πάντοτε ο πληρώνων κάνει ότι θέλει. Ετσι λοιπόν και κουνηθεί ο ΟΗΕ με το δίκιο τους τα γεράκια θα πιάσουν τον Μπα Κι Μουν και τους λοιπούς υπαλληλάκους και θα τους πουν ξεκάθαρα...«το κουστούμι σου, το αυτοκινήτο σου, τα αρώματά σου, τις γκόμενες σου, το αιρκοντίσιον σου, την χέστρα σου, τα πάντα τα πληρώνουμε εμείς. Για να τα έχεις αυτά, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, οπότε σκάσε και μην μπαίνεις στα πόδια μας».
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
ειμεις οι αναρχικοι που ειμαστε ολοι γκευ ζηταμε να ανοιξουν τα συνορα ωστε να μπορουμε να διαλεξουμε τον πιο παιδαρα
την...ακούσαμε για τα καλά
- Apomakros

Δεν απέχει πολύ από την αλήθεια αυτό που λες. Εφόσον λοιπόν ο πληρώνων και πωλών (τοις μετρητοίς ή με επιταγές) είναι οι ΗΠΑ, τούτο σημαίνει ότι και η ΕΕ είναι ανίσχυρη να πάρει μέτρα εν προκειμένω. Με απλά ελληνικά, φορτώνουν το πρόβλημα στις πλάτες της χώρας μας, η οποία κάθε άλλο παρά ικανή φαίνεται να το αντιμετωπίσει.Ιφικράτης έγραψε:Τα έξοδα λειτουργίας του ΟΗΕ ποιος τα έχει αναλάβει; Οι ΗΠΑ. Και όπως ισχύει παντού και πάντοτε ο πληρώνων κάνει ότι θέλει.
(Το παιχνίδι μάλλον χαμένο φαίνεται;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apomakros την Παρ 19 Ιουν 2009, 21:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Divine Sinner
Η κυβερνηση ανακοινωσε οτι
αλλοδαποι για τους οποιους εχει ασκηθει διωξη για ποινικα αδικηματα θα απελαυνονται.
αλλοδαποι για τους οποιους εχει ασκηθει διωξη για ποινικα αδικηματα θα απελαυνονται.