Το βίντεο με την αποβατική άσκηση των Τούρκων

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Το βίντεο με την αποβατική άσκηση των Τούρκων

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 15 Μάιος 2010, 03:17

Βίντεο ντοκουμέντα: Ο Ρ. Τ.Ερντογάν συγχαίρει τους στρατηγούς για την "κατάληψη" ελληνικού νησιού!

Oι σκηνές στα βίντεο που ακολουθούν με τις πρόβες απόβασης και αεροπόβασης στα ελληνικά νησιά, τον σφοδρό βομβαρδισμό των ελληνικών θέσεων και την αποβίβαση χιλιάδων στρατιωτών από εκατοντάδες σκάφη και τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παρακολουθεί τις αποβάσεις των τουρκικών δυνάμεων εμφανώς περήφανος και ικανοποιημένος δεν ανακαλύφθηκαν σε κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά είναι σκηνές τραβηγμένες ακριβώς πριν από ένα χρόνο και σε λίγες ημέρες θα τις ξαναδούμε:

Είναι από την περσινή αποβατική άσκηση "ΕΦΕΣΟΣ 2009" (Efes 2009), όπου το σενάριο προέβλεπε αεροναυτικές επιχειρήσεις απόκτησης υπεροχής γύρω από ένα ελληνικό νησί, την απαγόρευση του νησιού στις ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις, σφοδρό βομβαρδισμό του, την αεράποβαση ειδικών δυνάμεων και εν τέλει την απόβαση μεγάλων δυνάμεων πεζικού.

Στη διάρκεια της εν λόγω άσκησης, ο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές κατάληψης ελληνικού νησιού και δήλωσε «βαθιά ικανοποιημένος» από τις ικανότητες των τουρκικών δυνάμεων.

Η ίδια άσκηση μαζί με άλλες δύο τουρκικές ασκήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.

Αυτοί, φαίνεται, δεν αισθάνονται ντροπή, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που εξοπλίζονται για να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=83
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Re: Το βίντεο με την αποβατική άσκηση των Τούρκων

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 15 Μάιος 2010, 08:00

To ηθικό δίδαγμα, ποιο είναι;
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 15 Μάιος 2010, 13:38

απο που συμπερενουμε οτι στοχος της ασκησης ειναι η καταλληψη Ελλήνικου νησιου;
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 15 Μάιος 2010, 13:42

Divine Sinner έγραψε:απο που συμπερενουμε οτι στοχος της ασκησης ειναι η καταλληψη Ελλήνικου νησιου;
Υποθέτοντας ότι συμφωνείς ότι το σενάριο της ασκήσεως αναφέρεται στην κατάληψη νησιού, κοίτα το χάρτη και βρες ποιοι γείτονες της Τουρκίας έχουν νησιά.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 15 Μάιος 2010, 16:59

seliniasmenos έγραψε:To ηθικό δίδαγμα, ποιο είναι;
Ότι οι πολιτικοί μας είναι προδότες και ότι οι Τούρκοι δεν επιθυμούν βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ήρθε για να διαπραγματευτεί ζητήματα (Αιγαίο, μειονότητα Θράκης κ.ά.), τα οποία βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην στρατηγική ατζέντα των Τούρκων. Την ημέρα της επίσκεψης, τα τουρκικά μαχητικά παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος... μας κοροϊδεύουν κι εμείς τους λέμε "ευχαριστώ".
Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι προδότες μας είναι φερέφωνα και η Τουρκία το εκμεταλλεύεται.
Όποιος εξακολουθεί να ελπίζει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, είναι αφελής (κομψός ο όρος) ή... ύποπτος.
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 16 Μάιος 2010, 19:03

To ηθικό δίδαγμα είναι οτι όπως κάνουμε εμείς ασκήσεις, κάνουν και αυτοί.
Σιγα το πράγμα.
(ή μήπως δεν ξέρεις π.χ. οτι κάνουμε κ εμείς παραβιάσεις εναέριου χώρου;)
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Orion » Κυρ 16 Μάιος 2010, 20:19

Για την Αγκυρα παραβιαση μπορει να ειναι να τους ακολουθησεις περα απο τα 6 μιλια μεχρι τα 10 στα ορια του Ελληνικου FIR , πολλα απο αυτα που γραφουν στις σελιδες τους τα επιτελεια της Αγκυρας βλεπω οτι μεταδιδονται και υιοθετουνται , με ποιο πνευμα ? της ισης αποστασης , της συνυπευθυνοτητας , στη λογικη του " προκαλεσε τον βιαστη της καλα να παθει τα ηθελε ?"
Δεν υπαρχουν ισες αποστασεις εδω φιλε μου , δεν σηκωνονται τετραδες η οχταδες δικων μας μαχητικων για να παραβιασουν και να γυρισουν , ουτε εκαναν καμια υπερπτηση πανω απο την Ιμβρο πχ. σε χαμηλο υψος ( ουσιαστικα εικονικη προσβολη ) οπως καθημερινα κανουν οι Τουρκοι στο Αιγαιο , δεν αμφισβητουμε εμεις τον εναεριο χωρο των Τουρκων , αυτοι συνεχιζουν να το κανουν καθημερινα και σχεδιασμενα.

Τωρα σχετικα με τις ασκησεις , ειναι συγκεκριμενα τα σεναρια που ασκουνται , κλεινουν περιοχες στο Αιγαιο και ασκουνται στον αεροπορικο και ναυτικο αποκλεισμο νησιων, και τις προηγουμενες μερες το ιδιο εκαναν , θα ειναι φαινεται πολυ χρησιμο για τα βουνα του κουρδισταν , αφου θελουν ειρηνη με τους γειτονες , η μηπως για το θαλλασιο περιβαλλον που τους χωριζει με την Αρμενια ? οσο για το ελικοπτεροφορο που εχουν στα σκαρια ( μιλαμε για πλοιο με δυνατοτητες για αποβατικες αποστολες που δεν εχει αλλος στην περιοχη ) ειναι οπως λενε χρησιμο για να επεμβαινουν γρηγορα σε ανθρωπιστικες αποστολες :freak:
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 17 Μάιος 2010, 03:09

seliniasmenos έγραψε:To ηθικό δίδαγμα είναι οτι όπως κάνουμε εμείς ασκήσεις, κάνουν και αυτοί.
Σιγα το πράγμα.
(ή μήπως δεν ξέρεις π.χ. οτι κάνουμε κ εμείς παραβιάσεις εναέριου χώρου;)
Πότε η Ελλάδα έκανε τέτοιου είδους ασκήσεις;
Οι ασκήσεις στην Ελλάδα επικεντρώνονται στο αμυντικό και αποτρεπτικό δόγμα.
Και κάτι ακόμα... ακόμη κι αν διεξάγουμε τέτοιες ασκήσεις, δεν αναιρεί αυτό που είπα. Ότι δεν νοείται φιλία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Κατ' αρχάς η ίδια η λέξη "φιλία" είναι πολύ μεγάλη λέξη. Η φιλία ανάμεσα σε δύο κράτη σφυρηλατείται κάτω από δύσκολες συνθήκες και αποδεδειγμένες πρακτικές. Όχι με φανφάρες και κενές εγγυήσεις και δεσμεύσεις...
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Δευ 17 Μάιος 2010, 04:23

Tώρα, σοβαρά δεν ξέρετε τίποτα για ασκήσεις ή απλώς κοροιδεύετε τον εαυτό σας;

Για την φιλία... Εσείς και οι τούρκοι ομοιδεάτες σας μπορείτε να κάνετε πόλεμο μεταξύ σας, τους υπολοιπους να μας αφήσετε ήσυχους ;)
Άβαταρ μέλους
Orion
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Orion » Δευ 17 Μάιος 2010, 19:01

Oσο η υποχωρητικοτητα και η μη υπερασπιση των νομιμως δικαιωματων της χωρας βαφτιζεται φιλια τοσο πισωπατουμε προς τον τοιχο που θα γινει το στριμωγμα σεληνιασμενε και τοτε θα συμβει αυτο που γραφεις ο πολεμος , γιατι δεν θα εχεις εναλακτικες , αν σε στριμωξει αυτος που σε απειλει εισαι αναγκασμενος να παιξεις ξυλο και δεν εχει να κανει με ομοιδεατες της μιας η της αλλης πλευρας , εχει να κανει με συμφεροντα και ισχυ , φιλιες και συμπαθειες δεν υπαρχουν μεταξυ κρατων , ισοροπια υπαρχει και επιτυνχανεται μονο μεσω της αποτροπης , αν εχουν κοινα συμφεροντα δεν συγκρουονται , αν εχουν διαφορετικα και αντικρουωμενα θα προσπαθησουν να επιβληθουν στον αλλο.

Μπορεις να κοιμασαι ησυχος , αυτο λεει και ο GAP , εχω ακουσει κι αλλες τετοιες αποψεις , οπως του στυλ " ελα μωρε ας παρουν και κανα δυο νησια " μεσα τους σκεφτομενοι " μακρια απο τον κωλο μου στην Αθηνα , η την Ιταλια που εισαι , κι ας κανουν οτι θελουν " μονο που θα φτασει η σειρα τους και μονο που ξεχνανε οτι εκει υπαρχουν κατοικοι που εχουν καθε δικαιωμα να ζητανε να προστατευτουν και να μην αισθανονται ανασφαλεια και στο ελεος των Τουρκων που κατα την αποψη τους τα κατεχουμε λεει παρανομα.

Ναι μπορουμε να στροθοκαμηλιζουμε και να νομιζουμε οτι ειμαστε η Τσεχια που δεν εχει τετοια προβληματα με γειτονες , πολλα μπορουμε να νομιζουμε , κι αλλοι στο παρελθον το επαθαν
Εικόνα

Αλλα τα πραγματα ηρθαν διαφορετικα.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 17 Μάιος 2010, 19:30

seliniasmenos έγραψε:Tώρα, σοβαρά δεν ξέρετε τίποτα για ασκήσεις ή απλώς κοροιδεύετε τον εαυτό σας;

Για την φιλία... Εσείς και οι τούρκοι ομοιδεάτες σας μπορείτε να κάνετε πόλεμο μεταξύ σας, τους υπολοιπους να μας αφήσετε ήσυχους ;)
Καλά αγόρι μου, η εμπάθειά σου προς μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων σε κάνει να τους βλέπεις παντού.
Πότε θα καταλάβεις επί τέλους ότι πολιτική της Τουρκίας δεν πρόκειται να αλλάξει;
Είναι μέλος των G20, δηλαδή ανάμεσα στα ισχυρότερα κράτη και οι βλέψεις της είναι επεκτατικές. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις με την Ελλάδα.
Πραγματικά, απορώ με μερικούς που δεν βλέπουν τα οφθαλμοφανέστατα και καταλογίζουν αυτές τις φοβίες στους... εθνικιστές.
Σεληνιασμένε, το ίδιο λάθος έκανες και με το Βυζάντιο (πως αυτά τα λέμε εμείς οι εθνικιστές, οι κολλημένοι κ.λπ.) μέχρι την στιγμή που στα είπε και ο προσωπικός σου φίλος και ιστορικός...
Ελπίζω να έχεις και κανά φίλο καθηγητή στρατηγικών σπουδών ή κάποιον διεθνολόγο, γιατί εμάς ποτέ δεν θα μας υπολογίσεις! :)
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τρί 18 Μάιος 2010, 01:01

Συμφωνούμε σε κάποια σημεία.
Στο γεγονός οτι τα κράτη κοιτάνε το συμφέρον τους. Βασικά...οι κυβερνήσεις.
Είναι εντελώς διαφορετικό να κοιτάς τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης και διαφορετικό τον απλό λαο.
Και ο απλώς λαός θέλει να ζήσει ειρηνικά και φιλικά με τους γείτονες του, έτσι απλά. Εκτός οι πατριοταράδες της κάθε χώρας.
Αν είχες μπει στον κόπο να γνωρίζεις κόσμο απο κάθε χώρα, θα το ήξερες ήδη αυτό.

Και ένα περιστατικό που μου έτυχε στην κανονική ζωή: Γνωρίζω ένα παλικάρι και μιλάμε στα ιταλικά. Σε κάποια φάση που τον ρωτάω απο που είναι μου λέει:
-Δεν είμαι απο Ιταλία, είμαι απο την "κακιά" χώρα.

Ερώτηση τώρα: Αν σας έλεγαν αυτή την φράση, απο ποια απ'όλες τις γείτονες χώρες θα καταλαβαίνατε; :loco:

Τεσπα, το παλικάρι ήταν όλα τα λεφτά, δεν είχε κανένα κόμπλεξ με τους Ελληνες αν και πολλοί έλληνες είχαν κομπλεξ με τον ίδιο οταν μάθαιναν απο που είναι.

Συνεπώς: Φιλία φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Όσο δεν τρως την πλύση εγκεφάλου απο τις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα άλλων.
Και σε αυτό είμαι κάθετος αφού ασχολούμαι ενεργά με τις διαπολιτισμικές σχέσεις.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 18 Μάιος 2010, 02:57

Στο γεγονός οτι τα κράτη κοιτάνε το συμφέρον τους. Βασικά...οι κυβερνήσεις.
Είναι εντελώς διαφορετικό να κοιτάς τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης και διαφορετικό τον απλό λαο.
Τα συμφέροντα της κυβέρνησης θα έπρεπε να συνταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του ίδιου του κράτους: Να υπηρετεί τον λαό. Βέβαια, έχει παρεκκλίνει πολύ από τον αρχικό σκοπό και πλέον η πολιτική χρησιμοποιείται για αλλότρια συμφέροντα...
Όσο για τον λαό... πολύ θα ήθελα να δω διαφορετικά τον τουρκικό λαό, αλλά όπως έχεις κι εσύ κάποια προσωπικά και μη παραδείγματα, έτσι έχω κι εγώ, τα οποία αντιτίθενται με τη γνώμη σου.
Και ο απλώς λαός θέλει να ζήσει ειρηνικά και φιλικά με τους γείτονες του, έτσι απλά. Εκτός οι πατριοταράδες της κάθε χώρας.
Μακάρι όλοι οι λαοί να ήταν συμφιλιωμένοι, να σεβόταν ο καθένας τον ζωτικό χώρο του καθενός και να υπήρχε μία πολιτισμική και εμπορική συνεργασία μεταξύ τους. Όμως, δεν θέλω να συγχέω αυτά που θα ήθελα με αυτά που συμβαίνουν.
Το "πατριοταράδες" το εκλαμβάνω ως υποτίμηση, αλλά δεν με πειράζει. Έχουμε ακούσει και χειρότερα...
Πάντως, σε πληροφορώ ότι ο πατριωτισμός δεν σε ωθεί χωρίς λόγο και αιτία να σφάξεις τον αλλόφυλο ή να μισήσεις τον αλλόφυλο, ακριβώς επειδή είναι αλλόφυλος!
Αν είχες μπει στον κόπο να γνωρίζεις κόσμο απο κάθε χώρα, θα το ήξερες ήδη αυτό.
Κοίτα, εγώ δεν προσπάθησα να κάνω κάποιο ψυχογράφημα του χαρακτήρα σου ή να προσπαθήσω να μαντέψω κατά πόσον κοινωνικός είσαι. Γενικώς, δεν ασχολούμαι με το άτομό σου, αλλά με τις απόψεις σου (όπως πρέπει σ' ένα διάλογο). Γι' αυτό σε παρακαλώ, απέφευγε τις τοποθετήσεις επί προσωπικού επιπέδου.
Και ένα περιστατικό που μου έτυχε στην κανονική ζωή: Γνωρίζω ένα παλικάρι και μιλάμε στα ιταλικά. Σε κάποια φάση που τον ρωτάω απο που είναι μου λέει:
-Δεν είμαι απο Ιταλία, είμαι απο την "κακιά" χώρα.
Δεν αμφισβητώ ότι ο άνθρωπος δεν είχε κάποιο πρόβλημα με την Ελλάδα. Αμφισβητώ όμως ότι η πλειοψηφία των Τούρκων έχει παρόμοιο σκεπτικό!
Τεσπα, το παλικάρι ήταν όλα τα λεφτά, δεν είχε κανένα κόμπλεξ με τους Ελληνες αν και πολλοί έλληνες είχαν κομπλεξ με τον ίδιο οταν μάθαιναν απο που είναι.
Κοίταξε, δεν έχουμε και το καλύτερο παρελθόν μαζί τους. Μας σκλάβωσαν, κατέχουν τα μισά εδάφη μας και εξακολουθούν να μας απειλούν. Ακόμα και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκλήσεις δεχόμαστε... τέλος πάντων. Αυτά τα βλέπει μόνο ένας ρατσιστής που θέλει να κάνει πολέμους...
Συνεπώς: Φιλία φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Όσο δεν τρως την πλύση εγκεφάλου απο τις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα άλλων.
Σίγουρα δεν θα μιλάς για τις δικές μας κυβερνήσεις που προωθούν συνεχώς την ελληνοτουρκική φιλία, τα ΜΜΕ μετέδιδαν σειρές με ελληνοτουρκικό ζευγάρι και κάποιοι πρωθυπουργοί δέχτηκαν να γίνουν και... κουμπάροι!
Να μην μιλήσω για τα σχολικά βιβλία που είναι εμποτισμένα με μίσος!
Έλα ρε Σελ... ποια πλύση εγκεφάλου; Είσαι εσύ τώρα αντικειμενικός;
Και σε αυτό είμαι κάθετος αφού ασχολούμαι ενεργά με τις διαπολιτισμικές σχέσεις.
Ευτυχώς που είσαι μόνο σ' αυτό κάθετος...
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τρί 18 Μάιος 2010, 05:04

Mε επιασες στις καλές μου (και στις αυπνίες) για να απαντήσω όπως πρέπει.
Τα συμφέροντα της κυβέρνησης θα έπρεπε να συνταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του ίδιου του κράτους: Να υπηρετεί τον λαό. Βέβαια, έχει παρεκκλίνει πολύ από τον αρχικό σκοπό και πλέον η πολιτική χρησιμοποιείται για αλλότρια συμφέροντα...
Συμφωνούμε απολύτως. Θα έλεγα οτι έχει παρεκλίνει απο αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι η φύση της εξουσίας τέτοια. Με μερικές εξαιρέσεις πάντα που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Όσο για τον λαό... πολύ θα ήθελα να δω διαφορετικά τον τουρκικό λαό, αλλά όπως έχεις κι εσύ κάποια προσωπικά και μη παραδείγματα, έτσι έχω κι εγώ, τα οποία αντιτίθενται με τη γνώμη σου.
Αναλόγως την προσέγγιση που κάνει ο καθένας. Για να στο δώσω διαφορετικά να το καταλάβεις: Φίλοι που σπουδάζουν στην Ιταλία και δεν γουστάρουν με τίποτα την χώρα και τους κατοίκους της, έχουν συνεχώς προβλήματα με Ιταλούς. Εγώ πάλι όχι μόνο δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ίσα-ίσα που μου ανοίγουν και το σπίτι τους. Ποια είναι η διαφορά; Οτι ο ένας τους προσεγγίζει καχύποπτα και ήδη σκέφτεται άσχημα γι'αυτούς και ο άλλος είναι απο την αρχή με τις καλύτερες προθέσεις. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για διαπολιτισμικές γνωριμίες, αλλά σε οποιοδήποτε επίπεδο κ αν το πάρεις.
Μακάρι όλοι οι λαοί να ήταν συμφιλιωμένοι, να σεβόταν ο καθένας τον ζωτικό χώρο του καθενός και να υπήρχε μία πολιτισμική και εμπορική συνεργασία μεταξύ τους. Όμως, δεν θέλω να συγχέω αυτά που θα ήθελα με αυτά που συμβαίνουν.
Και είναι λογικό να μην συμβαίνουν όσο υπάρχουν οι κυβερνήσεις. Αυριο γίνεται πόλεμος με κάποια χώρα, δεν θέλω να πολεμήσω αλλά αναγκαστηκά θα πάω και θα υπακούσω. Το ίδιο θα συμβεί και με τον εχθρό. Κανείς δεν θέλει να παει σε πόλεμο, σε αναγκάζουν τα συμφέροντα των κυβερνήσεων.
Κοίτα, εγώ δεν προσπάθησα να κάνω κάποιο ψυχογράφημα του χαρακτήρα σου ή να προσπαθήσω να μαντέψω κατά πόσον κοινωνικός είσαι. Γενικώς, δεν ασχολούμαι με το άτομό σου, αλλά με τις απόψεις σου (όπως πρέπει σ' ένα διάλογο). Γι' αυτό σε παρακαλώ, απέφευγε τις τοποθετήσεις επί προσωπικού επιπέδου.
Έκανα απλώς μια διαπίστωση. Καλώς ή κακώς όποιος μιλάει έτσι πολύ απλά δεν έχει μπει στο κόπο να γνωρίσει με καλές προθέσεις τον γείτονα του. Και σε αυτό χρειάζεται περισσότερη ανθρωποκεντρικότητα και λιγότερους πατριωτισμούς.
Δεν αμφισβητώ ότι ο άνθρωπος δεν είχε κάποιο πρόβλημα με την Ελλάδα. Αμφισβητώ όμως ότι η πλειοψηφία των Τούρκων έχει παρόμοιο σκεπτικό!
Απο τα Σκόπια ήταν το παλικάρι. :lol:
Κοίταξε, δεν έχουμε και το καλύτερο παρελθόν μαζί τους. Μας σκλάβωσαν, κατέχουν τα μισά εδάφη μας και εξακολουθούν να μας απειλούν. Ακόμα και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκλήσεις δεχόμαστε... τέλος πάντων. Αυτά τα βλέπει μόνο ένας ρατσιστής που θέλει να κάνει πολέμους...
Θα αφήσω το ποδόσφαιρο γιατί το θεωρώ ανάξιο λόγου. Για τα υπόλοιπα, όντως, μόνο ένας ρατσιστής βλέπει μόνο οτι μας χωρίζει και όχι τι μας ενώνει. Και μάλιστα απο την πλευρά των κυβερνήσεων.
Σίγουρα δεν θα μιλάς για τις δικές μας κυβερνήσεις που προωθούν συνεχώς την ελληνοτουρκική φιλία, τα ΜΜΕ μετέδιδαν σειρές με ελληνοτουρκικό ζευγάρι και κάποιοι πρωθυπουργοί δέχτηκαν να γίνουν και... κουμπάροι!
Να μην μιλήσω για τα σχολικά βιβλία που είναι εμποτισμένα με μίσος!
Έλα ρε Σελ... ποια πλύση εγκεφάλου; Είσαι εσύ τώρα αντικειμενικός;
Συγνώμη, αλλά η πλύση εγκεφάλου που τρώμε απο παιδιά και οι έλληνες και οι τούρκοι είναι πολύ χειρότερο. Ενδεικτικά, διάβασε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον ποστ: http://crispy-somelikeitcrisp.blogspot. ... st_13.html
Ευτυχώς που είσαι μόνο σ' αυτό κάθετος...
Είμαι και στην μουσική. Και εκεί είμαι εντελώς και απολύτως κάθετος.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 18 Μάιος 2010, 15:14

Κάποια αποσπάσματα από το εν λόγω blog:
Όταν ήρθα στην Ελλάδα άκουγα τα παιδιά να λένε ένα τραγούδι που πήγαινε κάπως έτσι :'' Στη Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω δυο ευζωνάκια...'' . Μου πήρε κάποια χρόνια για να καταλάβω ότι ήταν ένα κακόγουστο προπαγανδιστικό τραγούδι
Γενικώς, ο τύπος είναι στο εξωτερικό και δεν έχει βιώσει τίποτα, δεν γνωρίζει ελληνική ιστορία και το τραγούδι είναι παραδοσιακό, που σημαίνει ότι είναι βγαλμένο από τον λαό κι όχι από κάποιο Υπουργείο Προπαγάνδας.
Κι αυτό που πραγματικά με ξετρελαίνει είναι όλες αυτές οι πανέμορφες λέξεις που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα κι υιοθετήσαμε από την τουρκική.
Δεν αναφέρει πόσες εκατοντάδες λέξεις υιοθέτησε η τουρκική από την ελληνική... Και δεν μου φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι υιοθετήσαμε κάποιες λέξεις τους! Τετρακόσια χρόνια σκλαβωμένοι ήμασταν... ήταν απολύτως αναμενόμενη η επιρροή τους. Βέβαια, η επιρροή μέχρι εκεί έφθασε... δεν είχαμε κανένα μεγάλο μουσουργό Οθωμανό, φιλόσοφο, λόγιο ή επιστήμονα για να μας επηρεάσει... το μεγαλείο της Τουρκίας! :lol:
Mε επιασες στις καλές μου (και στις αυπνίες) για να απαντήσω όπως πρέπει.
Γι' αυτό κάνουμε εποικοδομητικούς διαλόγους!
Συμφωνούμε απολύτως. Θα έλεγα οτι έχει παρεκλίνει απο αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι η φύση της εξουσίας τέτοια. Με μερικές εξαιρέσεις πάντα που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Εγώ θα έλεγα ότι είναι η φύση του ανθρώπου. Αν μαχαιρώσεις κάποιον, δεν θα φταίει το μαχαίρι αλλά εσύ.
Και είναι λογικό να μην συμβαίνουν όσο υπάρχουν οι κυβερνήσεις. Αυριο γίνεται πόλεμος με κάποια χώρα, δεν θέλω να πολεμήσω αλλά αναγκαστηκά θα πάω και θα υπακούσω.
Θα πολεμήσεις για την ελευθερία του λαού σου.
Απο τα Σκόπια ήταν το παλικάρι.
Στα Σκόπια επικρατεί ένα φυλετικό και πολιτιστικό μπάχαλο... μία μειοψηφία σλάβων πιστεύει ότι είναι Μακεδόνες και οι Αλβανοί (η πλειοψηφία) θέλουν το Κόσσοβο... δεν τρέφω κάποιο φυλετικό μίσος με τους Σκοπιανούς, αλλά τους θεωρώ αντίπαλους, εφόσον καπηλώνονται την ιστορία μας και έχουν επεκτατικές βλέψεις.
Θα αφήσω το ποδόσφαιρο γιατί το θεωρώ ανάξιο λόγου. Για τα υπόλοιπα, όντως, μόνο ένας ρατσιστής βλέπει μόνο οτι μας χωρίζει και όχι τι μας ενώνει. Και μάλιστα απο την πλευρά των κυβερνήσεων.
Πάλι βλέπεις τους ρατσιστές παντού; Εκατομμύρια Έλληνες αντιπαθούν τους Τούρκους... αυτό είναι μία πραγματικότητα.
Όσο για την κυβέρνησή μας, σου ξαναλέω ότι μόνο αυτό δεν κάνει (δηλαδή να παρουσιάζει τις διαφορές μας)...
Συγνώμη, αλλά η πλύση εγκεφάλου που τρώμε απο παιδιά και οι έλληνες και οι τούρκοι είναι πολύ χειρότερο
Κάτσε βρε άνθρωπέ μου... τα παραδοσιακά τραγούδια έχουν ηλικία εκατοντάδων ετών, δηλαδή από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή της Επαναστάσεως! Θα σταματήσουμε να τα τραγουδάμε επειδή κάποιοι "ειρηνιστές" και "ονειροπλάστες" πιστεύουν ότι είναι προπαγάνδα του συστήματος; Μήπως να πάψουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας ιστορία για να μην δημιουργούμε εμπάθειες και μίση ανάμεσα στους δύο λαούς; Έχεις δει πόσοι συγκεντρώνονται στην Τουρκία, την ημέρα που εορτάζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ; Έχεις δει;;;
Κατά τηγνώμη μου, όλα αυτά που λες εγώ τα αποδίδω σε έναν ιδεαλισμό, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 18 Μάιος 2010, 15:34

Aν γινονταν Ελληνοτουρκικος πολεμος και οι δυο πλευρες θα χρησιμοποιουσαμε οπλα που φτιαχτικαν στις ιδιες φαμπρικες.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 18 Μάιος 2010, 15:36

Κι επειδή βασίζεις τα επιχειρήματά σου πάνω σε προσωπικές σου εμπειρίες, δες αυτό το βίντεο μήπως και σε προβληματίσει (έστω):

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”