Αν είχα μαγαζί...

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mittenwald
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Αν είχα μαγαζί...

Δημοσίευση από mittenwald » Τρί 16 Μαρ 2010, 07:40

κείμενο της free press εφημερίδας «LifO», με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2010 και την υπογραφή του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου:
«Τις τελευταίες μέρες νιώθω την Αθήνα εχθρικότερη από ποτέ... Παρακμή και η αίσθηση ότι κάτι απειλητικό πλησιάζει... Παντού κάτι φταίει, κάτι λείπει, κάτι κακό έρχεται. Τα βράδια, μόλις κλείνουν τα μαγαζιά, η Ερμού καταλαμβάνεται από εκατοντάδες μαύρους. Ανεβαίνοντας μετά το σινεμά προς το Σύνταγμα, η εικόνα είναι ακριβώς Ισλαμαμπάντ. Πίνουν, αράζουν στα κεφαλόσκαλα, σε κοιτάνε εχθρικά, αν πας να τους φωτογραφίσεις. Σκουπίδια, απλωμένα σεντόνια, ανεξέλεγκτη φάση... Είναι η πιο ισχυρή και πολυπλόκαμη μαφία -η Νιγηριανή- και πουθενά αλλού δεν βρήκε πιο πρόσφορο έδαφος όσο εδώ... Αν είχα ένα μαγαζί στα πέριξ, θα με είχαν οδηγήσει στην αυτοκτονία ή το λουκέτο. Γίνεται ντου και τρέχουν καταπάνω μας - ρίχνουν κάτω τη φίλη μου, εννοείται δεν γυρνάνε ούτε να τη δούνε... Το μεσημέρι σε έναν παράδρομο της Κλαυθμώνος που πάμε για ένα κουτούκι, στρίβεις κι είσαι αντιμέτωπος με ένα υπαίθριο αποχωρητήριο. Παντού ουρά και κόπρανα... Και σε όλες πια σχεδόν τις κεντρικές πλατείες τα πιο μεγάλα ράκη - τα ανθρώπινα. Όταν δεν ζητιανεύουν, τρυπιούνται. Και όταν δεν είναι ντάγκλα, βρίζουν... Η πραγματικότητα έχει αγριέψει... Η πόλη αυτή έχει ασκημύνει και έχει γονατίσει κι η πόλη αυτή δείχνει να μας μισεί... Η LifO θα παραμένει μια εφημερίδα που βλέπει την ομορφιά όπου υπάρχει. Αλλά δεν μπορεί να προσποιείται πια τη χαζοχαρούμενη».

Εικόνα
Merlinus Sum, Qui, Me Tangit Turbat Mundum

Aut Viam Inveniam Aut Faciam
Άβαταρ μέλους
mittenwald
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Re: Αν είχα μαγαζί...

Δημοσίευση από mittenwald » Τρί 16 Μαρ 2010, 07:45

Πολύ όμορφα μας τα λένε τώρα.
Αν είχα μαγαζί, θα μου το έκλειναν ο μαύροι κ.τ.λ.
Ποια η συμβολή του παραπάνω κυρίου σε αυτό το φαινόμενο;
Όταν τα έλεγαν κάποιοι, γιατί χαρακτηρίζονταν φασίστες και ρατσιστές;
Τελικά, αποδεικνύεται ότι, άσχετα με το αν είναι ρατσιστές ή φασίστες αυτοί που τα έλεγαν, οι αντι-φασίστες και οι αντι-ρατσιστές που έλεγαν περί πολυπολιτισμού είναι απλά ηλίθιοι.

Αλλά μάλλον σκοπός τους ήταν να φέρουν την ελληνική κοινωνία προ τετελεσμένων γεγονότων.

Στη Θεσσαλονίκη που διαμένω, είναι πραγματικά πολύ περίεργο το πως επιτρέπεται να αραδιάζουν τις πραμάτειές τους διάφοροι μαύροι μπροστά σε μαγαζιά σε κεντρικότατους δρόμους, χωρίς να υπάρχει καμμία επίπτωση.
Οι καταστηματάρχες θα πληρώσουν πρόστιμα εάν δεν κόψουν μια απόδειξη, θα πληρώσουν νοίκια, μισθούς, δημοτικά τέλη, και θα έχουν τον οποιοδήποτε έξω από το μαγαζί τους να πουλάει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.
Merlinus Sum, Qui, Me Tangit Turbat Mundum

Aut Viam Inveniam Aut Faciam
Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: harosnikos

Δημοσίευση από harosnikos » Τρί 16 Μαρ 2010, 09:16

με αυτά που λες γίνεσαι ρατσιστής,ακροδεξιός και χρυσαυγίτης.....θα αναγκαστώ και θα μαζέψω υπογραφές για να σε απομονώσουμε απο το κοινωνικό σύνολο....(το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβει στην Κέρκυρα,τα κομματοσκυλα μάζεψαν υπογραφές για κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας στον τόπο,κατηγορώντας νέους με μυαλό δίχως κομματικές αποχρώσεις διότι νοιάζονται και ανησυχούν για την τύχη και το μέλλον τους...)
κοίτα τι ωραία που τους παν τα πράσινα(βέβαια και τα μπλε,κοκκινα..κοκ...μια από τα ίδια θα ήταν..)

Εικόνα

επίσης το άλλο σιγουρο είναι πως αν δεν στο κλέισουν το μαγαζί οι ξένοι θα στο κλείσουν οι ντόπιοι ώστε να δείξουν πόσο "κατά" είναι...πόσο προοδευτικοί και πόσο αγαπουν τους ψηφοφόρους τους..όλα αυτά βέβαια έως ότου ανακαλύψουν τα παιδιά τους νεκρά απο υπερβολική δοσή....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τρί 16 Μαρ 2010, 09:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σμικρύνθηκε η φωτο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Μαρ 2010, 09:38

Όταν τα έλεγαν κάποιοι, γιατί χαρακτηρίζονταν φασίστες και ρατσιστές;
Τελικά, αποδεικνύεται ότι, άσχετα με το αν είναι ρατσιστές ή φασίστες αυτοί που τα έλεγαν, οι αντι-φασίστες και οι αντι-ρατσιστές που έλεγαν περί πολυπολιτισμού είναι απλά ηλίθιοι.
Η ταμπελοποίηση (ελλείψει ουσιώδους ερείσματος και επιχειρήματος) είναι ο συρμός των χαλαιπών και επιδερμικών καιρών μας... Το σήμα κατατεθέν τους. Κολλάμε μια ταμπέλα στον άλλον λες και του ρίχνουμε ροχάλα και τελείωσε το θέμα. Το σύνολο "ψαρώνει" από φόβο μη χαρακτηριστεί κι αυτό "ρατσιστής/φασίστας" και τα καλόπαιδα που άναψαν τη δάδα της νεοταξίλας και την φέρουν σαν έμβλημα ηθικής, εδραιώνουν την ατζέντα που είτε τους είχε ανατεθεί, είτε την έχαψαν ως "πολιτικώς ορθή" ιδέα, και βοηθούν (είτε ηθελημένα είτε από βλακεία τους) τα λαμόγια που ούτε ηθική ούτε ανθρωπισμό διαθέτουν, απλά προβάλλουν αυτές τις ψευδεπίγραφες αξίες, όποτε και όπως τους βολεύουν.

Τυχαίνει να έχω ένα μαγαζάκι, να έχω ζήσει και η ίδια αυτό που προβάλλεις μ'αυτό το νήμα που άνοιξες, και να'χω ενοχληθεί προσωπικά από αυτό.

Αν δούμε όμως πέρα από το τι μας ενοχλεί προσωπικά σε μια περίσταση, αν εστιάσουμε στο ΟΛΟΝ που μας ταλανίζει στην καθημερινότητα και τη χειροπιαστή ζωή μας, θα σου πω ότι αυτό είναι ένα (και ίσως το λιγότερο) από τα δεινά που έχει φέρει η ανεξέλεγκτη εισροή ορδών μεταναστών- λαθρομεταναστών σ'αυτή τη χώρα και σε κάθε χώρα αν θες... Και για να μη γίνομαι επαναληπτικά κουραστική, σε παραπέμπω σε αυτά που παρέθεσα στην doctormarkon εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 93#p101293

Δεν ξέρω πώς θα ταμπελοποιηθώ με αφορμή αυτές τις θέσεις μου, και ολίγον μ'ενδιαφέρει :wink:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”