Τα 16 δισ. ευρώ προσέγγισε η ζήτηση για το 10ετές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: Παρ 27 Απρ 2007, 17:08
Φύλο: Γυναίκα

Τα 16 δισ. ευρώ προσέγγισε η ζήτηση για το 10ετές

Δημοσίευση από sacred_circle » Πέμ 04 Μαρ 2010, 18:11

Τα 16 δισ. ευρώ προσέγγισε η ζήτηση για το 10ετές ελληνικό ομόλογο
Η ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο αναφοράς προσέγγισαν τα 16 δισ. ευρώ με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται σε mid-swaps +300 μονάδες βάσης και την τελική απόδοση του ομολόγου να διαμορφώνεται στην περιοχή του 6,3%.

Ο αρχικός στόχος του Δημοσίου ήταν η άντληση 5 δισ. ευρώ, απόφαση που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα διατηρήσει παρά τον μεγάλο όγκο των προσφορών. Έντονο ενδιαφέρον για το ελληνικό ομόλογο εκδηλώθηκε από ξένες τράπεζες.

«Οι προσφορές έφθασαν περίπου τα 16 δισ. ευρώ», είπε τραπεζίτης κοντά στην διαδικασία του βιβλίου προσφορών, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου είπε στο Reuters ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και ότι η διάθεση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί κυρίως σε καλής ποιότητας επενδυτές (real money accounts).

Επίσης πρόσθεσε ότι το ποσό που θα αντληθεί από την έκδοση θα είναι 5 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”