Διαχωρισμός Κράτους-Επιστήμης

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Διαχωρισμός Κράτους-Επιστήμης

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Κυρ 14 Φεβ 2010, 17:56

Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
Φύλο: Γυναίκα

Re: Διαχωρισμός Κράτους-Επιστήμης

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 14 Φεβ 2010, 18:55

Tο ότι η επιστήμη παίζει σήμερα λιγάκι το ρόλο που έπαιζε η θρησκεία το μεσαίωνα, είναι κάτι που το έχω πει πολλάκις ΕΓΩ, ποιός είναι αυτός ο τυχάρπαστος που έρχεται τώρα να πει τα ίδια με ΕΜΕΝΑ;

Αλλά το πρόβλημά του φυσικά δεν αυτό, δεν έχει αντίρρηση να συνεχίσει η επιστήμη να είναι θρησκεία, το πρόβλημα είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις.
"Ξοδεύονται τόσα φανταστικομύρια για να βρεθεί το μποζόνιο", φωνάζει, "χωρίς οι πολίτες της ΕΕ να έχουν ιδέα τί είναι αυτό το μποζόνιο!"
Και φυσικά δεν προτρέπει "Άντε ρε πολίτες της ΕΕ, τραβάτε να ενημερωθείτε για το μποζόνιο", δεν απαιτεί "βρείτε εδώ και τώρα τρόπους για απόλυτη διαφάνεια", παρά καταλήγει αβίαστα στο εξής μαργαριτάρι:
(αυτολεξί)

"Ερευνα θα κάνουν οι ιδιώτες, θα αποσκοπούν στο καλό της ανθρωπότητας (αφού μετά θα πουλάει καλά κάτι ωφέλιμο που θα βγάλουν) και όλα καλά και όλα ωραία.

Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι αυτή η νεοφιλελευθερίστικη προσήλωση έχει κάτι το συγκινητικό..
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Φεβ 2010, 18:59

Aν τηνε ερευνα την κανουν κρατικά πανεπιστήμια τοτε υπάρχει μια περιπτωση. τα αποτελέσματα τους να χρησιμοποιηθουν για το κοινο καλο.
αν την κανουν ιδιώτες τοτε το 90% ειτε θα αποσιωποιηθεί είτε θα πωλείτε πανάκριβα και θα απευθήνεται μονο στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
αυτα!
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Κυρ 14 Φεβ 2010, 21:51

KELAINO έγραψε:Tο ότι η επιστήμη παίζει σήμερα λιγάκι το ρόλο που έπαιζε η θρησκεία το μεσαίωνα, είναι κάτι που το έχω πει πολλάκις ΕΓΩ, ποιός είναι αυτός ο τυχάρπαστος που έρχεται τώρα να πει τα ίδια με ΕΜΕΝΑ;

Αλλά το πρόβλημά του φυσικά δεν αυτό, δεν έχει αντίρρηση να συνεχίσει η επιστήμη να είναι θρησκεία, το πρόβλημα είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις.
"Ξοδεύονται τόσα φανταστικομύρια για να βρεθεί το μποζόνιο", φωνάζει, "χωρίς οι πολίτες της ΕΕ να έχουν ιδέα τί είναι αυτό το μποζόνιο!"
Και φυσικά δεν προτρέπει "Άντε ρε πολίτες της ΕΕ, τραβάτε να ενημερωθείτε για το μποζόνιο", δεν απαιτεί "βρείτε εδώ και τώρα τρόπους για απόλυτη διαφάνεια", παρά καταλήγει αβίαστα στο εξής μαργαριτάρι:
(αυτολεξί)

"Ερευνα θα κάνουν οι ιδιώτες, θα αποσκοπούν στο καλό της ανθρωπότητας (αφού μετά θα πουλάει καλά κάτι ωφέλιμο που θα βγάλουν) και όλα καλά και όλα ωραία.

Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι αυτή η νεοφιλελευθερίστικη προσήλωση έχει κάτι το συγκινητικό..
Κάτι μου λέει οτί δεν το δίαβασες ολόκληρο ή δεν το δίαβασες προσεκτικά Κελαϊνό, σε παρακαλώ ξανακάνε έναν κόπο.
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Δευ 15 Φεβ 2010, 10:11

Nα πεις σ' αυτό το κάτι που σε λέει τέτοια πράγματα ή να τα κάνει πιο σαφή και να υπογραμμίσει τί ακριβώς από τα γραφόμενά μου φανερώνει ελλειπή ανάγνωση του κειμένου και τί θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να έχω καταλάβει, ή πολύ απλά να μη λέει τέτοια γενικά και αόριστα.
Αυτό έλλειπε, να ακούμε τώρα και τα κάτι.

Πάντως χάρηκα για πάρτη σου, που βρήκες κάτι να απολαύσεις, αλίμονο, οι απολαύσεις τη σήμερον ημέρα δε φυτρώνουνε δα και στα δέντρα.
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Δευ 15 Φεβ 2010, 12:02

KELAINO έγραψε:Nα πεις σ' αυτό το κάτι που σε λέει τέτοια πράγματα ή να τα κάνει πιο σαφή και να υπογραμμίσει τί ακριβώς από τα γραφόμενά μου φανερώνει ελλειπή ανάγνωση του κειμένου και τί θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να έχω καταλάβει, ή πολύ απλά να μη λέει τέτοια γενικά και αόριστα.
Αυτό έλλειπε, να ακούμε τώρα και τα κάτι.

Πάντως χάρηκα για πάρτη σου, που βρήκες κάτι να απολαύσεις, αλίμονο, οι απολαύσεις τη σήμερον ημέρα δε φυτρώνουνε δα και στα δέντρα.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!
ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΣ!!

Δικό του που δεν το παρέθεσες

Με κάθε τρόπο όλα τα κράτη πρέπει να επενδύσουν βαριά στην έρευνα! ΑΛΛΑ με έναν ελεγχόμενο τρόπο!

Επίσης δικό του.

Και το βιογραφικό του "τυχάρπαστου"
Spiros Kakos (also called Spyros Kakos or Spyridon Kakos) [Σπύρος Κάκος] is a chemical engineer located in Athens, Greece [http://www.linkedin.com/in/skakos].
He is currently working as an IT Consultant in a big IT Consulting company. He develops software solutions and contributes to the online open source community [Codeproject Profile]. At the same time he is a phD level researcher at NTUA (Greece) in the Advanced Materials sector studying the use of conductive polymers of pyrrole in the PCB industry.
He is the creator of Huo Chess, one of the smallest micro-chess programs available. He likes reading and writting, not only philosophy but also in general. He believes that science and religion are two sides of the same coin and is profoundly interested in Religion and Science philosophy.
Τέλος πάντων.... Καλά Κούλουμα :) .

Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Δευ 15 Φεβ 2010, 14:04

Τα είδα αυτά, αλλά η κατακλείδα του ήταν εκείνη που παρέθεσα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε ο τυχάρπαστος, όχι εγώ.
Και αφού βρε είχες συγκεκριμμένα χωρία να παραθέσεις, τι το ήθελες αυτό το "κάτι με λέει.."; Ε; Αφού τα ξέρετε, γιατί δεν τα λέτε και στην τάξη;

Και τυχάρπαστος είναι εξ ορισμού, πολύ απλά γιατί δεν είναι εγώ. Δες την υπογραφή μου. Το βλέπεις εκείνο το "Υπερφίαλο"; :ups: Ακριβώς!!! :D

Καλά κούλουμα και σε σένα!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”