Στο 7% ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογες.

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Στο 7% ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογες.

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 13 Ιουν 2009, 20:11

Απλα επειδη δενσε ενδιαφερει το εν λογω κομμα δεν επεσε πανω της η προσοχη σου.Το Κκε εχει ακριβως την ιδια θεση με το Λαος και μιλα την συνθηκη με την Τουρκια πολυ καιρο τωρα.
Ακριβώς, μόνο που δεν έκανε το μεταναστευτικό πυρήνα της πολιτικής του, γιατί δεν είναι αυτό ΤΟ πρόβλημα, είναι ένα από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του προβλήματος... Ούτε έβαλε τους μετανάστες ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τους Έλληνες, λες κι είναι εχθροί τους...

Όπως είπε κι ο Αμαρτωλός, αν έλυνε κάποια κυβέρνηση τέλος πάντων, το θέμα του μεταναστευτικού, το ΛΑΟΣ θα πήγαινε για βρούβες!

Από την άλλη, ο Καρατζαφέρης, καιρό τώρα μιλά ανοιχτά για πιθανή συνεργασία, και έχει ανοίξει πόρτες (μη πω και πόδια), και δεν ξέρω για΄τι δεν το βλέπει κανείς, αλλά έχω την εντύπωση πως μάλλον δουλεύει για τη Ν.Δ, και μάλιστα ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, κι εμείς καθόμαστε και χαλάμε τη πένα μας 7 σελίδες τώρα!!! Ο Καρατζαφέρης, για μένα πάντα, παίζει τον ρόλο του 'ψυχαναλυτή' των δυσαρεστημένων της δεξιάς, κι όταν έρθει η στιγμή και παραστεί η ανάγκη, θα δώσει τα ποσοστά του στην ΝΔ για να κάνει κυβέρνηση, εκτός αν αρκούν τα ποσοστά του σύριζα για να κάνει κυβέρνηση το πασόκ, και τους προλάβουν, οπότε θα συνεχίσει να το παίζει ανεξάρτητος μέχρι νεωτέρας!
Εϊναι σαν την φάση με τα τσιγάρα ρε παιδιά: Μάρλμπορο και Ρόθμανς, οι αιώνιοι εχθροί...δήθεν, οι μεγάλοι ανταγωνιστές...δήθεν... ε λοιπόν το ξέρετε πως ο ίδιος άνθρωπος είναι ιδιοκτήτης και στις δύο εταιρείες;;; Οι εταιρείες, σαν εταιρείες 'σφάζονται'...δήθεν, και τα κέρδη και από τις δύο πάνε στην ίδια τσέπη! ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, κι εμείς χτυπιόμαστε για τα τρίτα και τα τέταρτα κόμματα, που στην ουσία είναι αδελφές 'εταιρείες' των δύο πρώτων...

Κάσσανδρε, για την Χρυσή Αυγή δεν χαίρομαι καθόλου, αλλά ξέρω από δικό μου άνθρωπο, πως πολλοί την ψήφισαν από αντίδραση στη Ν.Δ, κι όχι επειδή θα ήθελαν να την δουν καν στην Βουλή...
Στις 'αριστερές' περιοχές, δεν διαμένουν μόνο αριστεροί ξέρεις, έχει και νεοδημοκράτες, γιατί πλέον δεν έινια 'φτωχοσυνοικίες'!!!! Κι αυτοί οι νεοδημοκράτες που τα είδαν όλα μπλαβί, αντί για μπλε που περίμεναν, ψήφισαν κάτι που ήξεραν πως δεν θα τους 'πατήσει' και πολύ τον κάλο, αλλά θα ξινίσει τον Καραμανλή!
Και το κατάφεραν μάλλον!

Εμένα, αυτό που μ'ευχαρίστησε περισσότερο ήταν που καταποντίστηκαν τα exit polls! Γούσταρα τρελά που τους την έφερε έτσι ο κόσμος! Καιρός ήταν, γιατί το είχαν παραχέσει το ζήτημα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 14 Ιουν 2009, 11:57

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Αρέλα, και γω είμαι ακόμη ένας πρώην ψηφοφόρος/υποστηρικτής του ΛΑ.Ο.Σ... :lol: :lol:
Καλωσήρθες στο κλαμπ :loco:
Σιγά μην ψήφιζα ΛΑ.Ο.Σ μετά από τα διάφορα καραγκιοζιλίκια με τις πολυκατοικίες και λοιπά...

Αλλά πραγματικά δεν ξέρω που αποσκοπεί... Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, διότι μετά από 9 χρόνια ύπαρξης του ΛΑ.Ο.Σ, έχω καταλήξει να πιστεύω ότι ο τύπος είναι πολύ περίεργη περίπτωση, και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι ικανότητές του και ο ρόλος του. Όσοι τον έχουν υποτιμήσει, το έχουν μετανοιώσει μέχρι τώρα.

Δεν τον υποτιμώ σε καμία περίπτωση.
Ο Καρατζαφέρης είναι σαφέστατα πανέξυπνος (απορώ γιατί διαφωνείς...) είναι άνθρωπος της πιάτσας (και με την καλή και την κακή έννοια) και αυτοδημιούργητος, γνωρίζει άριστα την ψυχολογία και την νοοτροπία του μέσου νεοδημοκράτη (είναι γέννημα-θρέμμα της ΝΔ), λέει αυτά που οι απογοητευμένοι νεοδημοκράτες θέλουν ν'ακούσουν, και το κυριότερο μιλάει σε απλά ελληνικά δίχως βερμπαλισμούς και ξύλινη γλώσσα.
Δεν διαφωνω για το δείκτη νοημοσύνης του γενικότερα.
Διαφωνώ ως προς τον πολιτικό του δείκτη νοημοσύνης και επιμένω σ'αυτό.
Είναι βέβαια τρομερά αναξιόπιστος, δίχως την παραμικρή ιδεολογική πίστη (οι κωλοτούμπες του έχουν γράψει ιστορία),
Ετσι...
έχει φτιάξει ένα άκρως προσωποπαγές κόμμα
Στην Ελλάδα βλέπεις να ευδοκιμεί άλλου είδους κομματικός μηχανισμός; Εγώ όχι.

το οποίο παρά τις εκλογικές επιτυχίες δεν έχει την απαραίτητη οργανωτική διάρθρωση παρά το ότι είχε και το χρόνο και το χρήμα για να το επιτύχει (και αυτό σαφέστατα το κάνει εσκεμμένα, προφανώς διότι φοβάται μην ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του),
Θα συμφωνήσω σ'αυτό
και έχω την εντύπωση ότι ο κυριότερος σκοπός του είναι να εκδικηθεί τον Καραμανλή και γενικότερα την ηγετική κλίκα της ΝΔ που τον έδιωξαν από το κόμμα τους.
Εδώ διαφωνώ. η δεδομένη ευφυία του (όχι πολιτική, το ξαναλεω), οι αρχικές χιουμοριστιές/ειρωνικές αντιδράσεις του τότε που έγινε το "μπαμ" λόγω σαλώμης (τον παρακολουθούσα επισταμένως τότε), αλλά και οι πολυάριθμες κωλοτούμπες του έκτοτε μέχρι και σήμερα απέναντι στον ιδιο τον Καραμανλη, δε μου αφήνουν περιθώρια να συμπεράνω μια τέτοια μικρόνοη λογική.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τον υποτιμάτε, ανεξαρτήτως της πολιτικής σας τοποθέτησης.
Δεν τον υποτιμώ, απλά επιμένω πως είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ η επίμονη παραταξιακή του προσκόλληση, αφού του κοστίζει σίγουρα σε ποσοστά. Εκτός αν στα πλαίσια του άγνωστου για μας στόχου του (αν όντως δεν ξέρουμε πού αποσκοπεί), ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κερδίσει μεγαλύτερο ποσοστό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Δευ 15 Ιουν 2009, 12:50

Προφανώς Αρέλα πιστεύεις ότι αν ο Καρατζαφέρης επέλεγε μία τακτική διαφορετική της "πολυκατοικίας" και της "ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης", θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Ίσως να έπαιρνε λιγότερους νεοδημοκράτικους ψήφους αλλά περισσότερους απογοητευμένους πασόκους και αριστερούς.
Δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο.

Αλλά κρίνω τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του, βάσει των επιλογών που κάνει, και όχι αυτών που δεν κάνει.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι - σε πρώτη φάση- προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες. Μέχρι στιγμής αυτή η επιλογή του βγαίνει.
Δεν ξέρω όμως πως θα εξελιχθεί στο μέλλον. Πολύ πιθανό να του γυρίσει μπούμερανγκ, αν οι νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν επιλέξουν να γυρίσουν πίσω στο μαντρί τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πρόκειται για πρόβατα ολκής...

Δεν γνωρίζω επίσης αν πραγματικά πιστεύει σε μία συνεργασία με την ΝΔ.
Ο Καραμανλής θεωρώ ότι αποκλείεται να συνεργαστεί μαζί του, διότι πέραν όλων των άλλων υπάρχει και μία προσωπική κόντρα μεταξύ τους. Ο Καρατζαφέρης το γνωρίζει αυτό.
Η πιθανή διάδοχος του, η Ντόρα, επίσης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με ένα κόμμα έστω και τύποις πατριωτικό. Ο Καρατζαφέρης επίσης το γνωρίζει και αυτό.
Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ κάποιος άλλος (Σαμαράς;)

Γι'αυτό υπομονή, ας μην προτρέχουμε και ας έχουμε πάντα κατα νου ότι έχουμε νε κάνουμε με έναν ευφυέστατο και απρόβλεπτο καιροσκόπο.
Στην Ελλάδα βλέπεις να ευδοκιμεί άλλου είδους κομματικός μηχανισμός; Εγώ όχι.
Διαφωνώ.
Το πλέον επιτυχημένο κομματικό μοντέλο (ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης) για την ελληνική ψυχοσύνθεση, είναι χωρίς αμφιβολία το ΚΚΕ, του οποίου η οργάνωση απέχει παρασάγγας από αυτήν του ΛΑ.Ο.Σ.
Κάσσανδρε, για την Χρυσή Αυγή δεν χαίρομαι καθόλου, αλλά ξέρω από δικό μου άνθρωπο, πως πολλοί την ψήφισαν από αντίδραση στη Ν.Δ, κι όχι επειδή θα ήθελαν να την δουν καν στην Βουλή...
Στις 'αριστερές' περιοχές, δεν διαμένουν μόνο αριστεροί ξέρεις, έχει και νεοδημοκράτες, γιατί πλέον δεν έινια 'φτωχοσυνοικίες'!!!! Κι αυτοί οι νεοδημοκράτες που τα είδαν όλα μπλαβί, αντί για μπλε που περίμεναν, ψήφισαν κάτι που ήξεραν πως δεν θα τους 'πατήσει' και πολύ τον κάλο, αλλά θα ξινίσει τον Καραμανλή!
Και το κατάφεραν μάλλον!
Παγώνα, δεν γνωρίζω από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται οι ψήφοι της Χ.Α.
Υποθέτω (χωρίς να είμαι σε θέση να το αποδείξω με στοιχεία, παρα μόνο με φήμες) ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων της Χ.Α προέρχεται από ανθρώπους που είχαν στηρίξει παλιότερα τον ΛΑ.Ο.Σ, αλλά στην πορεία απογοητεύτηκαν από τις κωλοτούμπες του και την αναξιοπιστία του.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο του να αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των απογοητευμένων υποστηρικτών του ΛΑ.Ο.Σ....
Κάθε άλλο, αυτό δείχνει αρκετά πιθανό.
Όσο πιο πολύ προσπαθεί ο Καρατζαφέρης να διεισδύσει στην δεξαμενή της ΝΔ, τόσο πιο πολύ εκτεθειμένος θα είναι απέναντι σε έναν οργανωμένο εθνικιστικό σχηματισμό.

Το μέλλον θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 15 Ιουν 2009, 13:49

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο του να αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των απογοητευμένων υποστηρικτών του ΛΑ.Ο.Σ....
Μα όλοι μιλάμε για δυσαρεστημένους του ΛΑΟΣ, ενώ στην ουσία είναι το μόνο κόμμα που αύξησε την βάση των ψηφοφόρων του! Μάλλον, το ΛΑΟΣ είναι κόμμα που μαζεύει τους δυσαρεστημένους της δεξιάς! Για την Χ.Α, συμφωνώ πως πιθανά πήρε κάοπιους δυσαρεστημένους του ΛΑΟΣ...αλλά αυτό ότι δεν θα ήθελε ο Κωστάκης να συνεργαστεί μαζί του....καλά...
ας έρθει η άγια ώρα να χρειαστούν την συνεργασία και θα δούμε τι παιχνίδια παίζονται!
Ισορροπιστής είναι για την ΝΔ ο Καρατζά, εν γνώση και των δύο...θα μας εκπλήξει στο μέλλον, που σου λέω ;)
Εγώ ήδη γελάω, που το παίζουν πρώην εραστές ΝΔ και ΛΑΟΣ, και μάλιστα αγριεμένοι....η πολύ αγριάδα κρύβει μεγάλο έρωτα, σ'αυτή την περίπτωση!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 17 Ιουν 2009, 13:26

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Προφανώς Αρέλα πιστεύεις ότι αν ο Καρατζαφέρης επέλεγε μία τακτική διαφορετική της "πολυκατοικίας" και της "ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης", θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Ίσως να έπαιρνε λιγότερους νεοδημοκράτικους ψήφους αλλά περισσότερους απογοητευμένους πασόκους και αριστερούς.
Δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Έχω σιχαθεί όσους πολιτικούς ταγούς δρουν/αντιδρούν/πολιτεύονται με πρώτο γνώμονα την "παράταξη". (έχω αρχίσει πραγματικά να σιχαίνομαι τη λέξη)
Αλλά κρίνω τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του, βάσει των επιλογών που κάνει, και όχι αυτών που δεν κάνει.
Κι εγώ γι'αυτό και τον μαύρισα.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι - σε πρώτη φάση- προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες. Μέχρι στιγμής αυτή η επιλογή του βγαίνει.
Αν στόχος του είναι να ηγηθεί απλά του δεξιού μαντριού, όντως του βγαίνει.

Δεν ξέρω όμως πως θα εξελιχθεί στο μέλλον. Πολύ πιθανό να του γυρίσει μπούμερανγκ, αν οι νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν επιλέξουν να γυρίσουν πίσω στο μαντρί τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πρόκειται για πρόβατα ολκής...

Τόσο πρόβατα, που έχω αρχίσει να τους βλέπω σαν μια διαφορετική ράτσα. :loco:

Δεν γνωρίζω επίσης αν πραγματικά πιστεύει σε μία συνεργασία με την ΝΔ.
Εντάξει κι εγώ δεν γνωρίζω τι παίζει πραγματικά, καθότι ανεξερεύνηται αι βουλαί του πολιτικάντη, αλλά απ'ό,τι έδειξε τουλάχιστον, κάνει "κρα" να ξαπλώσει στο ίδιο κρεβάτι με τον Καραμανλή. (μεταφορικά πάντα)

Ο Καραμανλής θεωρώ ότι αποκλείεται να συνεργαστεί μαζί του, διότι πέραν όλων των άλλων υπάρχει και μία προσωπική κόντρα μεταξύ τους. Ο Καρατζαφέρης το γνωρίζει αυτό.
Ποτέ μη λες ποτέ. Ανάγκα και θεοί πείθονται, πόσο μάλλον ένας Καραμανλής, κακέκτυπο του γηραιότερου.

Η πιθανή διάδοχος του, η Ντόρα, επίσης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με ένα κόμμα έστω και τύποις πατριωτικό. Ο Καρατζαφέρης επίσης το γνωρίζει και αυτό.
Συμφωνώ απολύτως. Η αρχιέρεια των πολιτικων κεφαλοκλειδωμάτων και του σφόδρα ερωτικού εναγκαλισμού με τη νεοταξίλα και τα τσιράκια της, δεν είναι δυνατόν να "ξεπέσει" εκεί.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ κάποιος άλλος (Σαμαράς;)
Ό,τι κι αν γίνει, αν οι βλέψεις του είναι μόνο παραταξιακές, ακόμα κι αν καταφέρει να ηγηθεί της μεγάλης και ευρύτερης δεξιάς παράταξης, πάλι τις θεωρώ "λίγες". Αν είχε αποφύγει τις γνωστές κωλοτούμπες όπως λες κι εσύ, αν είχε ένα όραμα αποδεσμευμένο από παρατάξεις, το οποίο θα εστίαζε πραγματικά σ'αυτά που όποτε τον βολεύει κάνει σημαία του (κοινωνική πολιτικη, εθνο-πατριωτικές θέσεις, ασφάλεια, οργανωση), θα κατάφερνε πολλά περισσότερα, γιατί οφείλω να ομολογήσω πως αν κάποιος αρθρώνει κάποια κατανοητή/εφικτή/αποδεκτή πολιτική πρόταση αυτή τη στιγμή μέσα στο μπάχαλο της ολιγωρίας, των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων/διατάξεων/ και της πολιτικοαερολογίας, αυτός είναι ο Καρατζας (ασχέτως ιδεολογίας).

Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”