Ο καθένας κρίνει και καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι η αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά η υποκειμενική του άποψη. Το να έχεις απωλέσει την επαναστατικότητα δεν σε κάνει αυτόματα μέρος του συστήματος, αλλά παθητικό παρατηρητή - αποδέκτη. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει και ένα ακόμη βήμα, δηλαδή να περάσεις στην απέναντι όχθη. Εσύ εκτιμάς ότι το ευρύτερος χώρος της αριστεράς και αναρχικοί το έχουν κάνει, εγώ κάτι τέτοιο δεν το δέχομαι - τουλάχιστον για όλους. Ιδιαίτερα για τον χώρο του αναρχικού κινήματος παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα αυτό που εντοπίζω είναι πως ξαναέρχεται στην επιφάνεια μια νέα εκδοχή του αναρχικού ατομισμού του Στίρνερ ανακατεμένη με τους καταστασιακούς και τον ρωσικό μηδενισμό.Κάτι αντίστοιχο όμως παρατηρείται και στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς (από το ΚΚΕ ως τους αναρχικούς). Έχετε απωλέσει προ πολλού την επαναστατικότητά σας και έχετε γίνει αναπόσπαστο μέρος του συστήματος
Γκάφα Αλαβάνου...
Re: Γκάφα Αλαβάνου...
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ένας πολιτικός χώρος ο οποίος έχει απωλέσει την επαναστατικότητά του, μπορεί να την επανακτήσει;
Το θεωρώ δύσκολο, εώς αδύνατο. Όταν κάτι σαπίζει, δεν ξαναφτιάχνει.
Κοίτα, από την στιγμή που έγινε μόδα ο Τσε και τον βλέπεις σε μπλουζάκια να τον φορούν κάθε λογής άσχετοι, από την στιγμή που έγινε μόδα ακόμα και η παλαιστινιακή μαντίλα, από την στιγμή που βλέπεις τον πολυαγαπημένο των ΜΜΕ Λαζόπουλο να καλοπιάνει την αριστερά και τους αναρχικούς, τότε δεν βλέπω πως μπορείτε να επανακτήσετε την επαναστατικότητά σας.
Εμείς είμαστε διαφορετική περίπτωση, με άλλα θετικά και άλλα αρνητικά.
Όσον αφορά τους καθαυτώ αναρχικούς, θεωρώ ότι οι στενές σας σχέσεις με ένα μεγάλο μέρος της εξωκοινοβουλευτικής (και όχι μόνο) αριστεράς σας έχει βλάψει πάρα πολύ σε κάθε επίπεδο.
Το θεωρώ δύσκολο, εώς αδύνατο. Όταν κάτι σαπίζει, δεν ξαναφτιάχνει.
Κοίτα, από την στιγμή που έγινε μόδα ο Τσε και τον βλέπεις σε μπλουζάκια να τον φορούν κάθε λογής άσχετοι, από την στιγμή που έγινε μόδα ακόμα και η παλαιστινιακή μαντίλα, από την στιγμή που βλέπεις τον πολυαγαπημένο των ΜΜΕ Λαζόπουλο να καλοπιάνει την αριστερά και τους αναρχικούς, τότε δεν βλέπω πως μπορείτε να επανακτήσετε την επαναστατικότητά σας.
Εμείς είμαστε διαφορετική περίπτωση, με άλλα θετικά και άλλα αρνητικά.
Όσον αφορά τους καθαυτώ αναρχικούς, θεωρώ ότι οι στενές σας σχέσεις με ένα μεγάλο μέρος της εξωκοινοβουλευτικής (και όχι μόνο) αριστεράς σας έχει βλάψει πάρα πολύ σε κάθε επίπεδο.
- Dhmellhn
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Το γεγονός ότι το 73% των μαθητών, αλλά και των φοιτητών θα προσέθετα, διαθέτει φτωχό λεξιλόγιο δε νομίζω να κολακεύει τους διδάσκοντες. Το που πρόσκεινται ιδεολογικά η πλειοψηφία των διδασκόντων, φυσικά, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Όσο για τη δημοτικιά την καθιέρωσε ο Ράλλης το 1976 και το μονοτονικό το Παπανδρέου το 1982.
Όμως, δεν είδα κανένα "προοδευτικό" είτε φοιτητή είτε καθηγητή να διαμαρτύρεται για τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χειροκρότησαν. Ούτε φυσικά κατέβηκε κανείς στο δρόμο για να σπάσει τα πεζοδρόμια, διαμαρτυρόμενος για τη λεξιπενία των μαθητών.
Τώρα σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια άστο καλλίτερα. Γνωρίζω πολύ περισσότερα για τις αποφάσεις λειψών συνελεύσεων από τις αριστεροφασιστικές μειοψηφίες.
Σχετικά με την αριστερή αμετροέπεια δεν τίθεται θέμα. Από τον χώρο της τέχνης μέχρι τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα έχουμε αρκετούς αυτοχριζόμενους "φωταδιστές" οι οποίοι πασχίζουν να μας πείσουν για το πολιτικώς ορθόν. Οπωσδήποτε υπάρχουν αρκετοί γραφικοί και στον αντίποδα. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο. Όσο για τον Αριστοτέλη ήταν Η Περίπτωση. Όμως οι εξαιρέσεις είναι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Άλλωστε δεν ήταν και αλάνθαστος. Απόδειξη το γαιοκεντρικό του σύστημα.
Τέλος όσον αφορά τους σημερινούς, δήθεν για μένα αναρχικούς, την άποψή μου την έχω εκφράσει. Μέσα στο τυφλό μίσος τους για οτιδήποτε ελληνικό έχουν φθάσει στο σημείο να γίνουν οι καλλίτεροι χειροκροτητές των άλλων εθνικισμών. Τι σχέση έχουν αυτοί με τον Μαλατέστα τον ιδεολόγο ιατρό που τον πέταξαν σε ομαδικό τάφο. Απάντησις: Ουδεμία.
Υ.Γ Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό το κλίμα μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτησή μας, ασχέτως εάν δεν συμφωνήσουμε ποτέ.
Όμως, δεν είδα κανένα "προοδευτικό" είτε φοιτητή είτε καθηγητή να διαμαρτύρεται για τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χειροκρότησαν. Ούτε φυσικά κατέβηκε κανείς στο δρόμο για να σπάσει τα πεζοδρόμια, διαμαρτυρόμενος για τη λεξιπενία των μαθητών.
Τώρα σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια άστο καλλίτερα. Γνωρίζω πολύ περισσότερα για τις αποφάσεις λειψών συνελεύσεων από τις αριστεροφασιστικές μειοψηφίες.
Σχετικά με την αριστερή αμετροέπεια δεν τίθεται θέμα. Από τον χώρο της τέχνης μέχρι τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα έχουμε αρκετούς αυτοχριζόμενους "φωταδιστές" οι οποίοι πασχίζουν να μας πείσουν για το πολιτικώς ορθόν. Οπωσδήποτε υπάρχουν αρκετοί γραφικοί και στον αντίποδα. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο. Όσο για τον Αριστοτέλη ήταν Η Περίπτωση. Όμως οι εξαιρέσεις είναι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Άλλωστε δεν ήταν και αλάνθαστος. Απόδειξη το γαιοκεντρικό του σύστημα.
Τέλος όσον αφορά τους σημερινούς, δήθεν για μένα αναρχικούς, την άποψή μου την έχω εκφράσει. Μέσα στο τυφλό μίσος τους για οτιδήποτε ελληνικό έχουν φθάσει στο σημείο να γίνουν οι καλλίτεροι χειροκροτητές των άλλων εθνικισμών. Τι σχέση έχουν αυτοί με τον Μαλατέστα τον ιδεολόγο ιατρό που τον πέταξαν σε ομαδικό τάφο. Απάντησις: Ουδεμία.
Υ.Γ Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό το κλίμα μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτησή μας, ασχέτως εάν δεν συμφωνήσουμε ποτέ.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- panta
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Έδωσε Likes: 5 φορές
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Ο αλαβάνος ανήκει στους πολιτικούς της μή βίας κατά των πολιτικών και των αριστερών - φυσικά υποστηρίζει την κάθε είδους βία εναντίων των αντιπάλων του. Πού να καταλάβει τον μοναδικό στον κόσμο εθνικό ύμνο που μιλά για την ελευθερία των ελλήνων που βγαίνει από τα ιερά κόκκαλα των αγωνιστών της.
όποιος μου πειράξει πατρίδα και θρησκεία και θα μιλήσω και θα πράξω και ας μου κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ