νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Re: νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 09 Μάιος 2008, 22:53

Θα συμφωνήσω απολύτως σε όλα όσα ακούστηκαν περί της κατάντιας του σημερινού ελληνικού στρατού. Όντως είναι σε τραγική κατάσταση.
Βέβαια, δεν ξέρω σε πόσο κακή κατάσταση είναι συγκρινόμενος με τους στρατούς εχθρικών γειτονικών μας χωρών, τους οποίους ενδέχεται κάποτε να πολεμήσει. Γι'αυτό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, βασιζόμενοι σε ενδείξεις και όχι σε αποδείξεις.

Η τωρινή του κατάντια όμως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιώνει την ιδέα της στράτευσης των ενήλικων Ελλήνων.
Ο θεσμός των επαγγελματικών στελεχών (ΕΠ.ΟΠ. και ΕΜΘ) δεν έχει βελτιώσει καθόλου την ποιότητα του στρατεύματος. Κάθε άλλο. Οι ΕΠ.ΟΠ και οι ΕΜΘ είναι απλοί μισθοφόροι με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του χειρίστου είδους. Σίγουρα υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας δυστυχώς είναι ο παραπάνω.

Ο στρατός πρέπει να στηρίζεται στους έφεδρους, διότι έτσι συντηρείται η ψυχική επαφή λαού-στρατού, σε αντίθεση με την καθαρά οικονομική και απρόσωπη σχέση που διέπει την σχέση μισθοφόρων-στρατού.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης στρατού εφέδρων.

Θα ήταν ευχής έργον να καθιερωθεί η στράτευση στα 18, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Θα αντιδράσει το προδοτικό διεθνιστικό κατεστημένο και οι πολιτικές νεολαίες των κομματικοδίαιτων βουτυρομπεμπέδων κοπρόσκυλων.

Όπως και να χει όμως, επιβάλλεται να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για την εξυγίανση του στρατεύματος, προκειμένου να ξαναγίνει Ελληνικός Στρατός, και να πάψει να είναι μπουρδέλο.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 10 Μάιος 2008, 10:18

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:
Δηλαδή αν κάποιος ξεκινήσει μία εκστρατεία μέσω διαδικτύου όπου θα λέει ότι ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται να καταλάβει την Πόλη τότε θα πρέπει και οι Τούρκοι εχέφρονες να το πιστέψουν;
Και τις μυστικές υπηρεσίες γιατί τις διαθέτει μία χώρα; Όπως η τουρκία την ΜΙΤ. Έπειτα γνωρίζεις τίποτα για αυτήν την λέξη που ονομάζεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; Αυτά που σου παρουσιάζουν και άλλα πολλά, είναι επεξεργασμένα από τις μυστικές υπηρεσίες. Έπειτα, το διαδίκτυο είναι μόνο ένας χώρος προβολής αυτών των αλυτρωτισμών, όχι όμως ο μοναδικός. Άτοπο επιχείρημα.

Αλέξανδρε τα ίδια έλεγαν το 1938 στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την συμφωνία του Μονάχου τον Σεπτέμβριο μεταξύ των Τσάμπερλεν, Νταλαντιέ, Χίτλερ και Μουσολίνι. Ειδικά στην Γερμανία τον Χίτλερ τον αποκαλούσαν τον καγγελάριο της "ειρήνης". Για μάντεψε τι συνέβη μετά από ένα έτος. Βλέπεις η αφέλεια είναι διαχρονική. Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις και λίγο την Παγκόσμια Ιστορία, εκτός της Βαλκανικής.
Τότε θα διαπιστώσει ότι όλα αυτά τα σενάρια είναι ονειροφαντασίες κάποιων όπως είναι εκείνοι που ονειρεύονται ότι μια μέρα η πρωτεύουσα της Ελλάδας θα είναι η Κωνσταντινούπολη.
Οι εβραίοι επί 2.000 έτη κάθε καινούργια χρονιά του εβραϊκού ημερολογίου έλεγαν: ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Εσύ τι λες; Τα κατάφεραν ή όχι; :cool:
Το στρατόπεδο του Νταχάου υπήρχε από το 1934 αν δεν κάνω λάθος, στο οποίο κλείνονταν όλοι οι γερμανοί που δεν συμφωνούσαν με το καθεστώς. Αυτό το λέω για να σου δείξω ότι προ του 1938 είχαν συμβεί γεγονότα που ΔΕΝ συμβαίνουν σήμερα. Δεν είναι οι ίδιες εποχές, δεν είναι οι ίδιες συνθήκες. Αν θες πίστεψε το (που δεν σε βολεύει δηλαδή να το πιστέψεις αλλά λέμε τώρα). Τώρα οι αποφάσεις παίρνονται με διαφορετικά κριτήρια. Με έχεις προτρέψει πολλές φορές να διαβάσω διάφορα πράγματα, τα οποία σε διαβεβαιώ ότι αρκετά από αυτά τα έχω διαβάσει. Απλά διαβάζουμε άλλα βιβλία και μάλλον όταν διαβάζουμε τα ίδια εσύ περνάς μερικές σελίδες. Επίσης, απ' ότι φαίνεται δυστυχώς επιμένεις να κρίνεις με κριτήρια όχι σύγχρονα αλλά παρωχημένα (μάλλον βολεύει αυτό τις δικές σου, συντηρητικές, απόψεις).

Μήπως διάβασες και το πρόσφατο άρθρο στους Financial Times που λέει ότι οι Έλληνες θα ξεκινήσουν νέο κύμα μετανάστευσης λόγω της ανεργίας και της ακρίβειας στη χώρα τους; Αυτά είναι σοβαρά θέματα και όχι η "αναδιοργάνωση" του Ε.Σ. Αυτά είναι που "καίνε" τους ανθρώπους.

Ακόμα, ξεκίνα να εύχεσαι για την Κωνσταντινούπολη να γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδος και ίσως σε 2000 χρόνια τα καταφέρεις!
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 10 Μάιος 2008, 14:21

Τα ίδια με σένα έλεγαν και τότε για παρωχημένα και άλλα τινά και την πάτησαν. Οι Αγγλογάλλοι αν και γνώριζαν τις καταγγελίες για το Νταχάου και άλλων στρατοπέδων, επέλεξαν να το αγνοήσουν και να πιστέψουν τον Χίτλερ. Ξέρεις γιατί; Για να συνεχίσουν τις δουλίτσες τους. Κατά συνέπεια ή επιλέγεις να διαβάσεις ότι σε συμφέρει από τα βιβλία που έχεις ή τα βιβλία σου δεν το γράφουν και παραπληροφορείσαι. Σε πληροφορώ ότι αρκετοί διαφορετικοί συγγραφείς από το στρατόπεδο των νικητών έχουν θίξει το θέμα της δυτικής αβελτηρίας εκείνης της εποχής.

Συνέχισε να ονειροβατείς μεταξύ της ανυπάρκτου ελευθέρου αγοράς και του δήθεν ανθρωπισμού και να χάφτεις αυτά που σου πασάρουν οι επαγγελματίες παγκοσμιοποιητές.

Το έχω διαβάσει. Αυτό που πάλι όμως σου διαφεύγει είναι ότι οφείλεται στην ασυδοσία της αγοράς που εσείς οι νεοφιλελεύθεροι έχετε επιβάλλει με το κενό ιδεολόγημα ή αλλοιώς την μπαρούφα της αυτορρυθμιζόμενης αγοράς. Φυσικά, όπως έχω εξηγήσει αυτή φούσκα ήδη έχει αυτοδιαψευστεί. Με αυτόν τον τρόπο αυτοί που ευνοήθηκαν είναι οι πολυεθνικοί κολοσσοί οι οποίοι κατάπιαν όλες σχεδόν τις αξιόλογες ελληνικές εταιρίες και έφτιαξαν τα περιβόητα καρτέλ που ρυθμίζουν μόνα τους τις τιμές και ληστεύουν ανελέητα τον κόσμο. Από την άλλη μεριά ευνοημένοι είναι και οι χονδρέμποροι που ληστεύουν με την σειρά τους τους παραγωγούς αγοράζοντας τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ παράλληλα τα μεταπωλούν 2 και 3 φορές πάνω τινάζοντας την προστιθέμενη αξία στα ύψη. Αυτά λοιπόν είναι τα "κατορθώματα" της δικής σας αγοράς.
Ακόμα, ξεκίνα να εύχεσαι για την Κωνσταντινούπολη να γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδος και ίσως σε 2000 χρόνια τα καταφέρεις!
Αυτό είναι κάτι που εσύ και όλοι οι άλλοι με την κοντόφθαλμη ατομικιστική αντίληψη δεν δύνασαι να καταλάβεις. Η δικής σας κοσμοθεώρηση είναι ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ..ς μας. Αυτοί είστε. Οπότε τι να σου εξηγήσω. Δεν πρόκειται να το πιάσεις με τίποτα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 10 Μάιος 2008, 14:51

Απ' ότι βλέπω χάνεις την ψυχραιμία σου, γιατί; Εγώ σου μιλάω με ευπρέπεια και εσύ επιτίθεσαι ασταμάτητα. Η ψυχραιμία δίνει δύναμη στο επιχείρημα. Αν ονειροβατώ εγώ ή εσύ επιλέγοντας να πιστέψεις σενάρια συνωμοσίας θα το δείξει η ιστορία. Επίσης, όπως σου έχω εξηγήσει εγώ δεν είμαι νεο-φιλελεύθερος και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Οι θέσεις μου είναι σαφέστατες και προσπαθώ να τις διατυπώνω με ήπιους τόνους και όχι κραυγές. Τον "δήθεν ανθρωπισμό" όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ, τον έχω εξηγήσει πολλές φορές οπότε αν για σένα είναι "δήθεν" τι να σου πω; Επειδή λοιπόν είμαστε, κατά τη γνώμη σου, στα πρόθυρα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου με βόμβες, πολυβόλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τί να πω; Σηκώνω τα χέρια ψηλά και παραδίνομαι. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε πολλούς πολέμους, σχεδόν καθημερινούς, με προβλήματα σοβαρότερα και εμείς αναλωνόμαστε στο αν θα αγοράσουμε νέα άρματα μάχης (με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, πίστεψέ με) ή αν θα σκλαβώνουμε τους ανθρώπους για 12 μήνες για να κάνουν αγγαρείες χωρίς να πληρώνονται. όπως είπα και σε ένα άλλο ποστ, θα μπορούσε ίσως να υπάρχει μία μικρής διάρκειας εκπαίδευση στα όπλα και τίποτα άλλο. Φυσικά αυτοί που δεν το επιθυμούν θα μπορούσαν να προσφέρουν με άλλους τρόπους.

Αυτό είναι κάτι που εσύ και όλοι οι άλλοι με την κοντόφθαλμη ατομικιστική αντίληψη δεν δύνασαι να καταλάβεις. Η δικής σας κοσμοθεώρηση είναι ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ..ς μας. Αυτοί είστε. Οπότε τι να σου εξηγήσω. Δεν πρόκειται να το πιάσεις με τίποτα.
Αν είμαι ατομικιστής φάνηκε από την άποψή μου περί μεταναστών οπότε μάλλον καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις την παραπάνω άποψή σου. το να βάζεις τους ανθρώπους σε κουτάκια δεν κάνει καθόλου καλό. Ότι μου αρέσει η ειρήνη και όχι ο πόλεμος (γιατί μόνο έτσι μπορείς να καταληφθεί η Κωνσταντινούπολη) δεν μου φαίνεται κακό. Αν αυτό το θεωρείς ατομικισμό...
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 10 Μάιος 2008, 15:05

Και εδώ λανθάνεις. Έτσι μιλάω εγώ. Όσο για το ποιος παρουσιάζει επιχειρήματα, άστο καλλίτερα.

Επίσης, για τους καθημερινούς πολέμους επιβίωσης, σου έγραψα ποιοι ευθύνονται. Περισσότερα στα σχετικά νήματα.

Έτσι, τα υπόλοιπα για την "ελεύθερη αγορά" θα τα αναλύσουμε εκεί. Εδώ μιλάμε για την θητεία και ήδη ξεφύγαμε.

ΦΙΛΟΣ ΜΕΝ ΠΛΑΤΩΝ ΦΙΛΤΕΡΑ ΔΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 10 Μάιος 2008, 15:19

Και εδώ λανθάνεις. Έτσι μιλάω εγώ.

Νόμιζα ότι είναι απότοκο της ιδεολογίας που πρεσβεύεις... Ακόμη χειρότερα δηλαδή...

Για την θητεία το εξαντλήσαμε το θέμα. Όπως θα έχεις καταλάβει και όλη η κοινωνία διαφωνεί με σένα (ευτυχώς!) και θεωρεί καταγέλαστο το ζήτημα. Μόνο το ΛΑΟΣ και η ΝΔ το ενστερνίζονται.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 10 Μάιος 2008, 15:48

Ότι μου αρέσει η ειρήνη και όχι ο πόλεμος δεν μου φαίνεται κακό
sigoura den einai kako
o monos sigouros tropos yia na kerdiseis thn eirhnh einai na eisai etoimos na antekseis polemo.

(allos enas tropos einai na eisai sfouggokwlarios twn dynatwn kai etoimos na poulhseis ta panta...ayton ton tropo tha mou epitrepseis na ton aporipsw)
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 10 Μάιος 2008, 19:09

Νόμιζα ότι είναι απότοκο της ιδεολογίας που πρεσβεύεις... Ακόμη χειρότερα δηλαδή...
Εγώ δεν έχω εκφραστεί ιδεολογικά. Εσύ το έχεις κάνει και έχεις εισπράξει τις απαντήσεις. Αν φοβάσαι αυτό το ύφος πρόβλημά σου. Μήπως θέλεις να σε αποκαλούμε συνέχεια με το σεις και με το σας; Άλλωστε δεν σε έχω βρίσει, ούτε πρόκειται, μην φοβάσαι.
Για την θητεία το εξαντλήσαμε το θέμα. Όπως θα έχεις καταλάβει και όλη η κοινωνία διαφωνεί με σένα (ευτυχώς!) και θεωρεί καταγέλαστο το ζήτημα. Μόνο το ΛΑΟΣ και η ΝΔ το ενστερνίζονται.
Για την θητεία υπάρχουν αρκετά ακόμα που μπορούν να ειπωθούν. Απλώς εσύ εξήντλησες το θέμα από την μεριά σου, γιατί δεν έχεις να πεις τίποτε άλλο. :cool:

Η ποια διαφωνεί; Μήπως το 0,000 τόσο που πήρε το απόκομμα των γραφικών της φς; :lol: Ή μήπως αυτά που λένε οι ανευθυνοϋπεύθυνοι μαστούρηδες του συριζα; :P Μα τι σε ταϊζουν επιτέλους; Χαϊβανίτιδα; :) Φαίνεται δεν έχεις υπ' όψιν σου τις συνεχείς σφυγμομετρήσεις για το πως σκέφτονται οι περισσότεροι Έλληνες, ανεξαρτήτως των κομμάτων που ψηφίζουν.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 11 Μάιος 2008, 21:24

Άντε παλικάρια, όσοι γουστάρετε υποχρεωτικό στρατό, πηγαίνετε εκεί μόνιμα και αφήστε τους υπόλοιπους στην ησυχία τους.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 12 Μάιος 2008, 09:32

Αλέξανδρε
Οι απαντήσεις/σκέψεις μου σε ένα ποστ σου, ξεφεύγουν βέβαια απ'το θέμα στράτευσης, αλλά κι εσείς εδώ που συζητάτε έχετε ξεφύγει ήδη. Θεωρώ όμως άξια λόγου να συζητηθούν κάποια επί μέρους που βάλατε, γι'αυτό και στέκομαι σ'αυτά.

Πριν μπω στο κυρίως θέμα μια μικρή "τεχνικής" φύσης επισήμανση: Όταν παραθέτουμε φράση άλλου, δεν χρησιμοποιούμε τα italics αλλά το quote. Το έκανες νομίζω σε άλλα τόπικς, εδώ δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιείς το , πάντως σου διόθρωσα τα 2 τελευταία ποστς σου, τουλάχιστον.Εικόνα

Πάμε τώρα στο ζουμί.

alexandros έγραψε:Απ' ότι βλέπω χάνεις την ψυχραιμία σου, γιατί; Εγώ σου μιλάω με ευπρέπεια και εσύ επιτίθεσαι ασταμάτητα. Η ψυχραιμία δίνει δύναμη στο επιχείρημα.

Συμφωνώ απολύτως ότι η ψυχραιμία δίνει δύναμη στο επιχείρημα και κάθε φορά που εκνευρίζομαι σε διαλόγους, το επαναλαμβάνω στον εαυτό μου μονότονα. Όμως πραγματικά ο Δημήτρης δεν έχασε ψυχραιμία. Συχνά εκφράζεται καυστικά, πράγμα που εκλαμβάνεται ως επιθετικότητα. Θα το επιβεβαιώσεις στην πορεία που θα "γνωρίσεις" καλύτερα τους συνιδεογραφίτες Εικόνα

Αν ονειροβατώ εγώ ή εσύ επιλέγοντας να πιστέψεις σενάρια συνωμοσίας θα το δείξει η ιστορία.

Στέκομαι ιδιαίτερα εδώ γιατί αυτή η ατάκα και διαδρομή περί "σεναρίων συνωμοσίας" έχει γίνει μια καραμέλα επικίνδυνη για το βαθμό της αποχαύνωσής μας, που μην αμφιβάλλεις, επιδιώκεται ποικιλοτρόπως και παντιοτρόπως.

Και σε ρωτώ: α/ Δέχεσαι ή δεν δέχεσαι ότι διαχρονικά και από τα βάθη της ιστορίας ΥΠΗΡΞΑΝ συνωμοσίες που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς διαφόρων στα πλαίσια της πάλης ισχύος για την εξουσία? Ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας να έχεις, θα αναγκαστείς να πεις το "ναι" σ'αυτό το ερώτημα. Συνεπώς γιατί σου κάνει η προοπτική μιας οποιασδήποτε συνωμοσίας τόσο αλλόκοτη ή πρακτικά ανέφικτη στον 21ο αιώνα, και μάλιστα τόσο ώστε να φτάνεις (κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι) στο σημείο να ταυτίζετε λες κι είναι συνώνυμες τις λέξεις/έννοιες "συνωμοσία" και "σενάρια"? Μπορείς να πεις με απόλυτη σιγουριά, τόση ώστε να βάλεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο :gilotina: ότι δεν εξυφαίνεται ΚΑΜΙΑ συνωμοσία, πουθενά και για κανένα λόγο? Αν μπορείς, επίτρεψέ μου μ'όλο το σεβασμό και το συμπάθειο να σου πω, ότι το κεφαλακι σου θα το χάσεις! Εικόνα

β/ Ως ένα βαθμό βέβαια έχεις δίκιο, γιατί η συνωμοσία προϋποθέτει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μυστικότητα. Σήμερα οι κύριοι (δυνητικά συνωμότες) είναι πασιφανείς, τα κάνουν όλα φάτσα κάρτα και μάλιστα υποτιμώντας εξωφρενικά τη νοημοσύνη πολλών, γιατί απλά τους παίρνει να μην τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, όταν οι "λαϊκές μάζες" (όπως μας λένε χαϊδευτικά) καταπίνουν αβλεπί κι αμάσητα όποιες "ανθρωπιστικές" προφάσεις πασάρουν ως αιτιολογίες για εγκληματικές τους ενέργειες. Κι έτσι έχουμε τον κρετίνο να βαράει αμάχους/γυναικόπαιδα για παράδειγμα στο Ιράκ, με τη γελοία πρόφαση της καταστολής του "κακού" (ΞΑΦΝΟΥ) Σαντάμ, ενώ σίγουρα θα μπορούσαν να τακτοποιήσουν αυτόν που ήταν ΕΝΑΣ άνθρωπος με τα δικά τους μέσα (ράμπο/κομάντος και δε συμμαζεύεται) χωρίς να αιματοκυλήσουν μια ολόκληρη χώρα. Το'κανε λέει για τη "δικαισύνη" και τη "δημοκρατία" στον πλανήτη, και την επέβαλλαν...είδες? Η χώρα αυτή σήμερα είναι σκέτος παράδεισος! Για τα πετρέλαια βέβαια δεν το συζητάω! Και να μην οδηγείς βλέπεις τις "αλλαγές" τώρα που τα ανέλαβαν αυτοί. Εκτός αν βλέπεις να μοιράζουν το πετρέλαιο αφειδώς και τζάμπα στον κοσμάκη. Για τον πρόσφατο "πόλεμο" στο Λίβανο, πάλι είδες τη "δημοκρατικότητα" και την "ανθρωπιά" των Ισραηλινών, που με τις πρακτικές τους έκαναν τον δικό τους πάλαι ποτέ "δήμιο" (Χίτλερ) να φαντάζει αγγελάκι. Η παγκόσμια κοινότητα δεν σήκωσε ούτε φρύδι μπροστά σ'αυτά τα αίσχη, και βέβαια σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για συνωμοσίες. Όλα έγιναν μπροστά στα μούτρα μας, τα κατάπιαμε κανονικά, άρα τι να τις κάνουν τις συνωμοσίες? Κι αν θες να σε πάω και πιο παλιά για να σου αποδείξω ότι αυτό δεν είναι σημερινό, παίζει τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια (και βάλε) τότε που ο Κίσιγγκερ σε ανοιχτή και δημόσια ομιλία του παρότρυνε κάτι ωραία για μας τους Έλληνες (δες εδώ ένα θεματάκι μου που έγινε γενικότερα γαργάρα ). Οι παροτρύνσεις του βέβαια έπιασαν τόπο και σήμερα τον επαληθεύουμε πανηγυρικότατα... Αλλά μη στεναχωριέσαι, κι εδώ δεν έπαιξε συνωμοσία. Τα πράγματα ήταν καθαρά και ξάστερα και πασιφανή απ'την αρχή. Τώρα το πόσοι από μας θέλησαν να τα δουν αυτά κατάματα και να τα επεξεργαστούν στη σκέψη όπως θα'πρεπε, είναι άλλη ιστορία.

Επίσης, όπως σου έχω εξηγήσει εγώ δεν είμαι νεο-φιλελεύθερος και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Οι θέσεις μου είναι σαφέστατες και προσπαθώ να τις διατυπώνω με ήπιους τόνους και όχι κραυγές.

Οι θέσεις σου είναι όντως σαφέστατες. Πού θα'λεγες ότι πρόσκειται αν όχι στο φιλελευθερισμό όμως? Αυτό δε μου'χει γίνει απολύτως σαφές...

Τον "δήθεν ανθρωπισμό" όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ, τον έχω εξηγήσει πολλές φορές οπότε αν για σένα είναι "δήθεν" τι να σου πω;

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις εξηγήσει, γιατί ομολογώ πως δεν έχω προλάβει να διαβάσω λέξη προς λέξη κάθε ποστ σου, αλλά στο βαθμό που σε άλλο τόπικ σε είδα να επικαλείσαι τον ανθρωπισμό επιλεκτικά ή με κενό περιεχόμενο στην έννοια του, θα σου'λεγα ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Επειδή λοιπόν είμαστε, κατά τη γνώμη σου, στα πρόθυρα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου με βόμβες, πολυβόλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τί να πω; Σηκώνω τα χέρια ψηλά και παραδίνομαι.

Μη σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Θυμίσου τις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι περιοχές Βοσνία-Ερζεγοβίνη σου λένε τίποτα, η Σερβία ολάκερη που "κάηκε" (κυρίως άμαχοι και γυναικόπαιδα) στη λαίλαπα βομβών εμπλουτισμένων με ουράνιο και κατακρεουργήθηκε από "πολυβόλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο¨" είναι ένας πολύ πρόσφατος πόλεμος που πυρπόλησε και πετσόκοψε τα βαλκάνια. Αν έχεις τόσο επιλεκτική και βραχυπρόθεσμη μνήμη, ώστε να πετάς στην άκρη ή να μη θυμάσαι βασιμότατες ενδείξεις, τόσο ώστε διυλίζεις καμήλα- ότι για κάποιους ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής έχει αναχθεί σε επιστήμη, είναι λίγο υποκριτικό επίτρεψέ μου να πω, καθώς και δύο μέτρων δυο σταθμών να καταπίνεις κουνούπια ταυτόχρονα αποκαλώντας εμμέσως "απάνθρωπουςς" κάποιους Ελληνες που αντιδρούν στο μεταναστευτικό, το οποίο όπως αναπτύχθηκε στην Ελλάδα σήμερα καθιστά απάνθρωπες τις συνθήκες διαβίωσης και για τους γηγενείς και για τους αλλοεθνείς μέσα στη χώρα.

Οι τούρκοι ανακινούν τώρα θέμα θράκης, και τουρκικής μειονότητας όπως την αποκαλούν. Αυτό δεν σου κάνει εσένα απαρχή και αίτιο άλλης ανάφλεξης στα βαλκάνια?

Εγώ πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε πολλούς πολέμους, σχεδόν καθημερινούς, με προβλήματα σοβαρότερα και εμείς αναλωνόμαστε στο αν θα αγοράσουμε νέα άρματα μάχης (με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, πίστεψέ με) ή αν θα σκλαβώνουμε τους ανθρώπους για 12 μήνες για να κάνουν αγγαρείες χωρίς να πληρώνονται.

Για τους πολλούς και καθημερινούς πολέμους θα σημφωνήσω. Θα πω όμως, ότι συμβάλλουμε πρώτιστα εμείς οι ίδιοι σ'αυτούς όταν αναλωνόμαστε σε έριδες για επιμέρους ζητήματα, Εικόνα όταν έχουμε γίνει υποχείρια των πολιτικών-ιδεολογικών ταγών που ποδηγετούν τη σκέψη μας, και ουσιαστικά και πρακτικά εξυπηρετούμε (με τις έριδες) τους μεγαλοκινούντες τα νήματα, που βολεύονται αφ'ενός με το "διαίρει και βασίλευε" που πετυχαίνει γι'αυτούς, αφ'ετέρου κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι , αφού εστιάζοντας στις μεταξύ μας κόντρες/διχασμούς και προάγοντας μόνοι μας πια την διάσπασή μας, δεν κοιτάμε τι κάνουν ΑΥΤΟΙ! Πάρε παράδειγμα το τωρινό με την απεργία των βυτιοφορέων. Τα βάλαμε μ'αυτούς και τα ΜΜΕ την πέσανε μόνο σ'αυτούς! Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη εδώ!Εικόνα Κι εμείς δεχόμαστε σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα αυτό το χάος και όλα τα συμπαραμαρτούντα δεινά σ'αυτόν τον τόπο. Δεινά που θα κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα δυσκολότερη. Κι αυτή τη δυσκολία τελικά ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να επιδεινώνουν, για να εστιάζουμε μονίμως στη μιζέρια και την κακομοιριά του αγώνα επιβίωσης ώστε να μην έχουμε το χρόνο και τις δυνάμεις ν'ασχοληθούμε και να αντιδράσουμε με τις δικές τους φαυλοτητες!

Κι αυτά μου λες δεν εμπεριέχονται σε σενάρια συνωμοσίας?
Θα σου πω κι εγώ ναι, δεν εμπεριέχονται, γιατί αισθάνονται πως είμαστε τόσο βλάκες πλέον, ώστε να μη χρειάζονται να κρατούν καν τα προσχήματα της μυστικότητας που συμπορεύεται με κάθε συνωμοσία που σέβεται τον εαυτό της.
Γιατί να συνωμοτήσουν όταν τα κάνουν όλα ανοιχτά, μας τα πασάρουν φάτσα κάρτα κι εμείς όχι μόνο τα δεχόμαστε αλλά αντιδρούμε σαν να τους λέμε κι ευχαριστώ?

Σ'εσένα απευθύνθηκα εδώ, χωρίς βέβαια να τρέφω αυταπάτες ότι θα καταλάβεις ή θα προσυπογράψεις το σκεπτικό μου.
Ας είναι... Εσύ ήσουν απλά το εφαλτήριό μου να τα πω (καιρό είχα :loco: ) Ίσως κάποιοι άλλοι που θα τα δουν, να καταλάβουν και να πιάσουν τόπο στη δική τους σκέψη.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 10:37

Κι όμως κατάλαβα όλα όσα λες!! Με κάποια συμφωνώ και με κάποια διαφωνώ. Ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ιδεολογικά δεν βρίσκομαι καθόλου κοντά σε αυτό που ονομάζει ο Σταυραετός "νεο-φιλελευθερισμό". Πιστεύω στην κοινωνική ελευθερία και στην ελεύθερη οικονομία με κανόνες, οι οποίοι θεσπίζονται για να τηρούνται και να βοηθούν την αγορά να αναπτυχθεί, δίχως όμως να είναι ταφόπλακα για τους ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων. Σε παραπέμπω σε ένα απόσπασμα που έχω βάλει από την διακήρυξη της ΦΣ στο τόπικ με τις βαλβολίνες.

Όλα αυτά που μου αναφέρεις τα ασπάζομαι και δεν τα θεωρώ "σενάρια συνωμοσίας". Το τι γίνεται στο Ιρακ και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου υπάρχει ανέχεια και καταστροφή είναι πασιφανέστατα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να συμβούν τα ίδια και χειρότερα στην Ελλάδα. Σε αυτό σου απαντάω με όση σιγουριά μπορεί να έχει ένας ταπεινός ανθρώπινος νους: ΟΧΙ. Σενάριο συνωμοσίας, το οποίο είδα να αναπαράγεται en passant σε κάποιο από τα ποστ, θεωρώ να λέμε ότι υπάρχει μυστικός οπλισμός που έχει μοιραστεί στους Αλβανούς στην Ελλάδα για να μπορέσουν να εξεγερθούν. Ότι συνέβη στην Σερβία ήταν κατακριτέο αλλά σκέψου και πες μου σε ποιον διεθνή οργανισμό ανήκε η Σερβία εκείνη την εποχή; Πιστεύεις ότι τόσο εύκολα γίνονται πόλεμοι μεταξύ κρατών-μελών τη Ε.Ε. ή χωρών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Ε.Ε.; Σήμερα, στην εποχή μας, έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς όσο περίεργο και αν σου φαίνεται. Τρανό παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στο Βουκουρέστι με τα Σκόπια και το βέτο. Δεν μας έκοψε κανείς την "διεθνή βοήθεια" όταν θέσαμε βέτο για το όνομα. Έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε επί ίσοις όροις.

Τέλος, αναλογίσου και πες μου πόσο πιθανό θεωρείς, με τις υπάρχουσες γεωπολιτικές και διεθνείς συνθήκες, στο άμεσο αλλά και στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον έναν γενικευμένο πόλεμο με την Τουρκία, την Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία κ.λπ. Όπως ανάμεσά μας υπάρχουν γραφικοί εθνικιστές που εξακοντίζουν απειλές και ονειρεύονται εκστρατείες έτσι και από την πλευρά των άλλων υπάρχουν οι ανάλογοι αστείοι άνθρωποι. Κάποιες φορές τέτοιοι άνθρωποι ανέρχονται σε κάποια αξιώματα (βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι) και έτσι ο λόγος τους ακούγεται και προς τα έξω λίγο περισσότερο. Η Ελλάδα ως μέλος των διεθνών οργανισμών πρέπει να έχει ένα άλλο επίπεδο πολιτικής το οποίο σιγά-σιγά αποκτά.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 11:20

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να συμβούν τα ίδια και χειρότερα στην Ελλάδα. Σε αυτό σου απαντάω με όση σιγουριά μπορεί να έχει ένας ταπεινός ανθρώπινος νους: ΟΧΙ
Sfaleis. Pithanothta asfalws kai yparxei. Mikrh alla yparkth toso oso na mas epivalletai na eimaste se egrhgorsh (ksereis, yparksh stratou, prosoxh se pemptofallagites, eksoplismoi klp)
Ότι συνέβη στην Σερβία ήταν κατακριτέο
kale ti wraia pou to prospernas...
και πες μου σε ποιον διεθνή οργανισμό ανήκε η Σερβία εκείνη την εποχή;
Na se poiuous ( apo thn istoleda ths CIA)
International organization participation:
ABEDA, BIS, CE, CEI, EAPC, EBRD, FAO, G-9, IAEA, IBRD, ICAO, ICC, ICCt, ICRM, IDA, IFAD (suspended), IFC, IFRCS, IHO, ILO, IMF, IMO, IMSO, Interpol, IOC, IOM, IPU, ISO, ITSO, ITU, ITUC, MIGA, MONUC, NAM (observer), OAS (observer), OIF (observer), OPCW, OSCE, PCA, PFP, SECI, UN, UNCTAD, UNESCO, UNHCR, UNIDO, UNMIL, UNOCI, UNWTO, UPU, WCL, WCO, WHO, WIPO, WMO, WTO (observer)

ean kapoios rwtage atoma antistoixwn apopsewn sthn yugoslavia to 1990 ean epeikeitai dialysh ths xwras, emfylios, eisvolh ksenou stratou kai katoxh tmhmatos ths xwras apo thn alvanikh koinothta eimai vevaios oti tha apantouse...

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να symbei kati tetoio sthn Yugoslavia. Σε αυτό σου απαντάω με όση σιγουριά μπορεί να έχει ένας ταπεινός ανθρώπινος νους: ΟΧΙ
Σήμερα, στην εποχή μας, έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς όσο περίεργο και αν σου φαίνεται.
pali kala pou katanoeis oti kati tetoio fainetai periergo
Σε παραπέμπω σε ένα απόσπασμα που έχω βάλει από την διακήρυξη της ΦΣ στο τόπικ με τις βαλβολίνες
.

apo ekeino to topic ekanes gargara thn stash ths Ispanias yia ta epitokia twn kartwn...akoma perimenw apanthsh ean symfwneis h oxi
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 11:51

Απ' ότι φαίνεται σίγουρα ζούσες στην Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να μπορείς να κρίνεις τι θα σου απαντούσαν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το πλεόν αυθαίρετο συμπέρασμα. Λες ότι το προσπερνάω. Δηλαδή τι πρέπει να κάνω να χτυπηθώ κάτω για να ικανοποιηθείς; Σου έχω όμως κι εγώ μία ερώτηση: οι Σέρβοι ήταν αρνάκια; Διέπραξαν εγκλήματα πριν από τους βομβαρδισμούς ή όχι; Επειδή ξέρω ότι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και μάλιστα τα βγάζεις από τα συμφραζόμενα δίχως να κοιτάς το επιχείρημα σου λέω ότι και εγκλήματα να διέπραξαν οι βομβαρδισμοί προς τον άμαχο πληθυσμό στο Βελιγράδι δεν ήταν η ενδεδειγμένη απάντηση. Ακόμα, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους οργανισμούς που αναφέρεις (για τους οποίους εγώ, φαντάζομαι κι εσύ, δεν γνωρίζω τι είδους είναι. Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι ο Διεθνής Εξαγωγικός Όμιλος της Πατάτας) δεν βλέπω ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε το ΝΑΤΟ. Για τέτοιου είδους οργανισμούς μιλάω. Το ότι έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς φαίνεται περίεργο σε ανθρώπους με τις απόψεις της Αρέλας. Δεν θεωρώ ότι είναι περίεργο γενικά. Τα Ελληνικά είναι ωραία γλώσσα και συγκεκριμένη. Προσπαθώ να διατυπώνω τις απόψεις μου με σαφήνεια. Αυτή ήταν μία σαφέστατη άποψη.

Τέλος, επειδή άτιμη_ξενιτειά έχεις μία εμμονή (και μία αγωνία) να πιστεύεις ότι όλους τους στριμώχνεις στη γωνία με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου ή ότι τους ξεμπροστιάζεις για τα "ψέμματα" που λένε, σου ομολογώ ότι δεν είχα τον χρόνο να σου απαντήσω στο τόπικ για τις βαλβολίνες. Δεν ζω μέσα στο φόρουμ ούτε είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να απαντάω άμεσα σε κάθε ερώτηση που μου τίθεται.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 12 Μάιος 2008, 12:14

Τέλος, επειδή άτιμη_ξενιτειά έχεις μία εμμονή (και μία αγωνία) να πιστεύεις ότι όλους τους στριμώχνεις στη γωνία με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου
Υπάρχουν δύο τρόποι να δεις κανείς έναν άνθρωπο όταν προκύπτει νοητικό αλισβερίσι μεταξύ τους σ'ένα φόρουμ.
Ή εκλαμβάνοντας εξ ορισμού ότι έχει αρνητικές προθέσεις και διαδρομές, ή καλοπροαίρετα. Στο βαθμό που έχω δει τις προσεγγίσεις σου, πάντα κλίνεις στον πρώτο τρόπο.
Γιατί? Είναι λανθάνουσα μορφή άμυνας αυτό ή πραγματικά έτσι αντιμετωπίζεις όλους τους ανθρώπους γύρω σου? (ή τουλάχιστον αυτούς που έχουν διαφορετική οπτική από σένα αν όχι όλους).

Συγνώμη αν φαίνεται επί προσωπικού αυτό το ερώτημα, αλλά όντας νέος στο χώρο μας, προσπαθώ να σε ανιχνεύσω και πραγματικά απορώ μ'αυτή τη λογική σου.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 12:29

Τα Ελληνικά είναι ωραία γλώσσα και συγκεκριμένη
den diafwnw yia ayto kai egw safws dietypwsa oti pali kala pou sou fainetai parakseno na mhn empisteyetai enas synomilhths sou tous thesmous. Poio to problima?
...aaa se ena allo post mia safh diastreylwsh ths pragmatikothtas prospathises na thn antipareltheis ws zhthma kakhs diatypwshs..ekei h nohmatikh safhneia ths ellhnikhs glwssas htan oligon gkrizwph...
ούτε είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
yia na eisai koinovouleytikos ekprosopws ligo dyskolo, dioti oi "ligoi grafikoi" yia na xrhsimopoihsw thn orologia sou, phran apeiroelaxisto pososto kai fysika den mpikan koinoboulio

yia ekprosopos den kserw ean eisai, pantws etsi symperiferesai

Απ' ότι φαίνεται σίγουρα ζούσες στην Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να μπορείς να κρίνεις τι θα σου απαντούσαν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το πλεόν αυθαίρετο συμπέρασμα
Σου έχω όμως κι εγώ μία ερώτηση: οι Σέρβοι ήταν αρνάκια; Διέπραξαν εγκλήματα πριν από τους βομβαρδισμούς ή όχι;
kanonika sto pio panw erwthma sou tha eprepe na sou apanthsw me ton idio tropo pou mou apanthses kiesy; oti dhladh zouses sthn yugoslavia thn periodo tou polemou kai evlepes ta egklhmata twn servwn.
Epeidh den exw ( den skerw yia esena) dipla mou anoixto to biblio "xilioi kai enas tropoi yia na kanete propaganda sto internet kai pws na apofeygete na apantate se erwthseis" sou lew oti asfalws kai den htan arnakia...poioi omws htan arnakia dhladh yia na katalabw..oi alvanoi pou skotwnane tous servous kai poulousan ta organa tous? Ase pou opos apodeixthike swria ek twn "katageliwn" yia sfages apo merous twn servwn htan xalkeymenes. Oi vomvardismoi kamia sxesh den exoun me to poios einai kalos kai poios oxi alla me ta symferonta aytwn pou bombardizoun.
Ακόμα, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους οργανισμούς που αναφέρεις
den tous anaferw egw..to CIA factbook tous anaferei. Pithanologw oti o eksagwgikos omilos patatas den vrisketai stous proanaferthentes organismous.
Ase pou organismoi kseorganismoi, ean tote h rwsia htan opos einai shmera, siga mhn ginotane bombardismos sthn yugoslavia. Vrikane kai ta kanane.
σου ομολογώ ότι δεν είχα τον χρόνο να σου απαντήσω στο τόπικ για τις βαλβολίνες
yiati sampws apanthses se kanena allo?..to "me alla logia na agapiomaste" den einai apanthsh, einai ypekfygh
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος atimi_ksenitia την Δευ 12 Μάιος 2008, 13:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 12 Μάιος 2008, 13:26

O Τριτος παγκοσμιος πολεμος δεν θα γινει με τακτικους στρατους.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Δευ 12 Μάιος 2008, 13:29

Κι όμως με τακτικούς στρατούς θα γίνει. Πάντα πρέπει να χάνονται ζωές έτσι ώστε το κράτος που έχασε να νιώθει αδύναμο, όχι μόνο να είναι. Απλώς θα είναι στρατιωτάκια σε μία παρτίδα σκάκι. Αναγκαία θυσία...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:08

ΑρΕλα έγραψε:
Τέλος, επειδή άτιμη_ξενιτειά έχεις μία εμμονή (και μία αγωνία) να πιστεύεις ότι όλους τους στριμώχνεις στη γωνία με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου
Υπάρχουν δύο τρόποι να δεις κανείς έναν άνθρωπο όταν προκύπτει νοητικό αλισβερίσι μεταξύ τους σ'ένα φόρουμ.
Ή εκλαμβάνοντας εξ ορισμού ότι έχει αρνητικές προθέσεις και διαδρομές, ή καλοπροαίρετα. Στο βαθμό που έχω δει τις προσεγγίσεις σου, πάντα κλίνεις στον πρώτο τρόπο.
Γιατί? Είναι λανθάνουσα μορφή άμυνας αυτό ή πραγματικά έτσι αντιμετωπίζεις όλους τους ανθρώπους γύρω σου? (ή τουλάχιστον αυτούς που έχουν διαφορετική οπτική από σένα αν όχι όλους).

Συγνώμη αν φαίνεται επί προσωπικού αυτό το ερώτημα, αλλά όντας νέος στο χώρο μας, προσπαθώ να σε ανιχνεύσω και πραγματικά απορώ μ'αυτή τη λογική σου.
Καθόλου δεν με πειράζει σε διαβεβαιώ. Όταν ο άλλος όμως σου λέει ότι λες ψέμματα, ότι "κάνω γαργάρα", ότι κάποιοι είναι αρνητικά διακείμενοι από την στιγμή που παρουσίασα μία διαφορετική άποψη τότε κι εγώ μάλλον πρέπει να απαντώ αναλόγως. Πάντως πιστεύω ότι προσπαθώ να απαντώ με επιχειρήματα κι όχι κραυγές και φυσικά δεν έχω ξεφύγει καμία φορά, και δεν πρόκειται. Φυσικά και δεν δέχομαι αυτό που λες ότι αντιμετωπίζω με προκατάληψη τους γύρω μου βάσει της ιδεολογικής τους τοποθέτησης. Μου φαίνεται πως το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει και μου κάνει εντύπωση που απευθύνεις την ερώτησή σου μένα. Τέλος, είναι σίγουρο ότι και με τους φίλους που διαφωνούμε σίγουρα κάπου θα συμφωνήσουμε, όπως ας πούμε στο ότι διαφωνώ με την δίωξη εναντίον Πλεύρη, το οποίο το έγραψα. Να σου πω και το εξής: από την στιγμή που μίλησα περί φιλελευθερισμού από τότε αναγκάζομαι να απαντώ στις "20 ερωτήσεις" περί του ζητήματος. Φυσικά οι απαντήσεις που παίρνει ο καθένας μπορεί να μην τον ικανοποιούν ή να μην αισθάνεται ότι λέω αυτό που θα περίμενε. Τι να κάνω όμως; Αφού αυτά πιστεύω αυτά θα λέω. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:20

atimi_ksenitia έγραψε:
Τα Ελληνικά είναι ωραία γλώσσα και συγκεκριμένη
den diafwnw yia ayto kai egw safws dietypwsa oti pali kala pou sou fainetai parakseno na mhn empisteyetai enas synomilhths sou tous thesmous. Poio to problima?
...aaa se ena allo post mia safh diastreylwsh ths pragmatikothtas prospathises na thn antipareltheis ws zhthma kakhs diatypwshs..ekei h nohmatikh safhneia ths ellhnikhs glwssas htan oligon gkrizwph...
ούτε είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
yia na eisai koinovouleytikos ekprosopws ligo dyskolo, dioti oi "ligoi grafikoi" yia na xrhsimopoihsw thn orologia sou, phran apeiroelaxisto pososto kai fysika den mpikan koinoboulio

yia ekprosopos den kserw ean eisai, pantws etsi symperiferesai

Απ' ότι φαίνεται σίγουρα ζούσες στην Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να μπορείς να κρίνεις τι θα σου απαντούσαν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το πλεόν αυθαίρετο συμπέρασμα
Σου έχω όμως κι εγώ μία ερώτηση: οι Σέρβοι ήταν αρνάκια; Διέπραξαν εγκλήματα πριν από τους βομβαρδισμούς ή όχι;
kanonika sto pio panw erwthma sou tha eprepe na sou apanthsw me ton idio tropo pou mou apanthses kiesy; oti dhladh zouses sthn yugoslavia thn periodo tou polemou kai evlepes ta egklhmata twn servwn.
Epeidh den exw ( den skerw yia esena) dipla mou anoixto to biblio "xilioi kai enas tropoi yia na kanete propaganda sto internet kai pws na apofeygete na apantate se erwthseis" sou lew oti asfalws kai den htan arnakia...poioi omws htan arnakia dhladh yia na katalabw..oi alvanoi pou skotwnane tous servous kai poulousan ta organa tous? Ase pou opos apodeixthike swria ek twn "katageliwn" yia sfages apo merous twn servwn htan xalkeymenes. Oi vomvardismoi kamia sxesh den exoun me to poios einai kalos kai poios oxi alla me ta symferonta aytwn pou bombardizoun.
Ακόμα, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους οργανισμούς που αναφέρεις
den tous anaferw egw..to CIA factbook tous anaferei. Pithanologw oti o eksagwgikos omilos patatas den vrisketai stous proanaferthentes organismous.
Ase pou organismoi kseorganismoi, ean tote h rwsia htan opos einai shmera, siga mhn ginotane bombardismos sthn yugoslavia. Vrikane kai ta kanane.
σου ομολογώ ότι δεν είχα τον χρόνο να σου απαντήσω στο τόπικ για τις βαλβολίνες
yiati sampws apanthses se kanena allo?..to "me alla logia na agapiomaste" den einai apanthsh, einai ypekfygh

Αν θυμάσαι είχα κάνει λάθος και είχα ζητήσει συγγνώμη για εκείνη την λάθος διατύπωση (μια λέξη ήταν που είχα ξεχάσει να γράψω αν θυμάσαι). Αυτό που λες ότι βρήκανε και τα κάνανε συμφωνώ απόλυτα (! :shock: ). Όπως επίσης συμφωνώ ότι ούτε οι μεν ούτε οι δε ήταν αρνάκια. Αυτό που σου είπα ότι δεν ήσουν εκεί για να ξέρεις είναι προφανές ότι ισχύει και αντίστροφα αλλά εσύ το έθεσες μετά βεβαιότητος, όχι εγώ.

Αν θεωρείς ότι δεν απαντώ στα ερωτήματα σου τότε δεν πειράζει, μπορείς να μην τα απευθύνεις.

Ακόμα αυτό που λες δεν το δέχομαι. Ότι δηλαδή κάνω προπαγάνδα. Κάποιοι από δω μέσα με ρώτησαν και μάλιστα επιτακτικά να τους πω αν είμαι μέλος της ΦΣ (αν και δεν μιλάω ποτέ ως αντιπρόσωπος κανένος άλλου εκτός από τον εαυτό μου), οπότε απάντησα.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Δευ 12 Μάιος 2008, 17:53

Με τη λειψανδρια που εχει σημερα ο στρατος μας τρια τινα θα μπορουσαν να γινουν
1) καταργουνται ενα σωρο μοναδες που εχουν σημερα επανδρωση παρα πολυ χαμηλη, και αυτο σημαινει οτι οι στρατιωτες εξαντλουνται εκει, και μενουμε με λιγες μοναδες με υψηλη επανδρωση. Ουσιαστικα μικραινει ο στρατος παρα πολυ. Αυτοκτονικο.
2) Ο αριθμος μοναδων μενει ιδιος και αυξανεται η θητεια στα 2 χρονια ή 18 μηνες, περιπου τοσο θα εδινε το επιθυμητο αποτελεσμα. Ομως κοινωνικα θα ηταν τρομερη επιβαρυνση, ο κοσμος δε θα το δεχοταν.
3) Μεση λυση/συμβιβασμος. 14 ή 15 μηνες, υποχρεωτικα στα 18 και αχρηστες μοναδες/βυσματικες πανε περιπατο. Ταυτοχρονα στρατευση των γυναικων για 4-5-6 μηνες το πολυ για να κανουν ολες αυτες τις βοηθιτικες εργασιες που κανουν οι στρατιωτες τωρα (γραφεια κ αλλα) και βασικη εκπαιδευση στα οπλα. Ετσι θα ειχαμε ενεργαο στρατο αρκετο και θα ασχολουνταν με εκπαιδευση οι στρατιωτες και οχι με ανοησιες.
Up there. With the best of the best
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 18:09

αλλά εσύ το έθεσες μετά βεβαιότητος, όχι εγώ.
Απ' ότι φαίνεται σίγουρα ζούσες στην Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να μπορείς να κρίνεις τι θα σου απαντούσαν οι άνθρωποι
dhladh otan les "sigoura" den theteis kati meta vevaiothtas?

hmmmm
προσωρινή απαγόρευση
προσωρινή απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες
h diafora anamesa se aytes tis dyo protaseis einai opos les...
μια λέξη ήταν που είχα ξεχάσει να γράψω αν θυμάσαι).

eytyxws
scripta manent
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
S3irios
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: EVAGELOS_s3irios
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από S3irios » Δευ 12 Μάιος 2008, 20:14

1) αυτη τη στιγμη μονο ενεργο στρατο δεν εχουμε, ποσο μαλλον ικανους στρατιωτες.
2) αν ποτε μου λεγαν οτι σε αυτη τη σκ***ζωη που μας εχουν κανει πρεπει να δωσω και 2 χρονια απο την ζωη μου θα τους ελεγα να πανε να δουν αν ανθισε το χαμομηλι και θα τους απεπεμπα μεσω του σηματος της νικης με το μεσαιο δαχτυλο.

Επισης Πολεμοι ΠΛΕΟΝ δεν γινοντε με στρατιωτες αλλα με κουμπακια λεβιεδες και lcd οθονες. τα στρατιωτακια που στελνουν το στελνουν πρωτον για τις απωλειες, δευτερον για να στελνουβνν και οι αντιπαλοι στρατο και να μπορουν να δοκιμασουν νεα οπλα πανω τους. και φυσικα για την ΠΛΑΚΑ τους. Εδω ΕΠΙΤΗΔΕΣ (μονο ετσι εξηγειτε) εχουν διαλυσει την Ελλ αστυνομια. Και οι λιγοι αστυνομικοι που υπηρχαν πλεον φιλανε "σημαντικα" ποροσωπα μεταξυ αυτων , παρουσιαστες ειδησεων βουλευτες και επιχειρηματιες. Οποτε παιδια ααραξτε λιγο, η κατασταση ειναι GTP και ειτε κανουμε 6 μηνες ειτε 18 τα ιδια γ@ρυφαλλα θα τρωμε στην μαπα.
-)-I-(-

"...Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά κεί πάνω,
κάνε πάσα καμμιά ματιά και χάμω..."

http://PlayBox.gr
-)-I-(-
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 13 Μάιος 2008, 23:11

Με κουμπάκια έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες εώς και χιλιάδες αμερικάνοι στο Ιράκ;

Για να έχει την δυνατότητα ένα κράτος να θεωρεί μία συγκεκριμένη επικράτεια ως δική του και να μπορεί να την υπερασπίσει έναντι των εχθρικών επιβουλών χρειάζονται χερσαίες δυνάμεις και όχι "κουμπάκια". Το ίδιο και για να ασκεί κατοχή επί ξένου εδάφους, όπως αι ηπα στο Ιράκ. Για τον λόγο αυτό και οι απώλειες θα είναι αναπόφευκτες. Ακόμη και στους σύγχρονους πολέμους μπορεί να ισοπεδώσεις μία χώρα με τους βομβαρδισμούς, πατώντας κουμπάκια, αλλά για να την κατακτήσεις, πολλώ δε μάλλον να την κρατήσεις, χρειάζεται το Πεζικό. Αυτός είναι ΚΑΝΟΝΑΣ και το παραδέχονται κορυφαίοι γεωστρατηγικοί και πολεμικοί αναλυτές.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Μάιος 2008, 13:59

Ειναι υπερ-απλουστευτικο το οτι οι πολεμοι γινονται με κουμπια.
Καμια πρωτευουσα δεν επεσε απο "κουμπια".
Πχ στο βελιγράδι ή στη βαγδατη.
ναι γιναν βομβαρδισμοι αλλα αυτοι δεν ειναι αρκετοι για να νικησουν εναν στρατό.
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Τετ 14 Μάιος 2008, 15:20

Σιγουρα η τεχνολογια εχει προχωρήσει πολυ και στα 3 οπλα και η φονικοτητα των οπλων ειναι πολυ εξελιγμενη εν σχεση με 80-90 χρονια πριν.
Θα ηθελα να θεσω υπ οψην σας μερικα παραδειγματα συγκρουσεων των τελευταιων 60 χρονων, οπου υπηρχε σαφης τεχνολογικη και ποσοτικη διαφορα υπερ του ενος αντιπαλου.

- Λιβανος καλοκαίρι 2006.
Οι Ισραηλινοί έχοντας υπεροπλία και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα δεν καταφέρνουν να καταλλάβουν τα εδάφη που ήθελαν και να κάμψουν την αντίσταση της Χεζμπολάχ. Οι βομβαρδισμένες πόλεις μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως οχυρά για τους Λιβανέζους και οι τεχνολογικά προηγμένοι Ισραηλινοί υφίστανται τρομερές απώλειες σε στρατιώτες και υλικό.
Αυτό γιατί έγινε?
Γιατι το αντάρτικο είναι η τελειότερη μορφή πολέμου. Πάντα νικάει αυτός που κάνει ανταρτοπόλεμο, αυτή είναι και η κεντρική ιδέα των Ειδικων Δυναμεων.

- Αφγανιστάν 2001- , Ιράκ 2003- ,
Τα σχόλια περιτεύουν αφού το ρεζιλίκι των Αμερικανών είναι άνευ προηγουμένου. Και πάλι ο ανταρτοπόλεμος με μέτρια τεχνολογία (οπλισμός δεκαετιών 70-80 το πολύ) νικάει το τεχνολογικό τέρας. Οι Ταλιμπαν αναγενηθηκαν και οι Αμερικανοι εχουν καταλαβει πλεον οτι ελεγχος εδαφους δε γινεται.

- Αφγανιστάν 1979-1989
Οι Σοβιετικοί εισβάλλουν με άρματα, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και πολλά αλλα όπλα. Οι Αφγανοί πολεμάνε με εξοπλισμό παλιότερο σαν αντάρτες και μόνο η CIA τους δίνει λίγα σύγχρονα για την εποχή αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα. Παρ' όλα αυτά καταφέρνουν να φέρουν τους Σοβιετικούς σε αδιέξοδο και οι τελευταίοι ,αφου υποστούν τρομερές απώλειες σε άρματα, ελικόπτερα και Σπετσναζ (ειδικές δυνάμεις) τα μαζεύουν και φεύγουν

- Βιετνάμ 1965-1975
Ο λόγος της ήττας των Αμερικανών ήταν ακριβώς η αντείληψη που είχαν. Βασίζονταν στην τεχνολογία και τα εγχειρίδια και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Είπαν "Θα γιρίσουμε τον αντίπαλο μας στην εποχή της πέτρας (stone age). Όντως το κατάφεραν αλλά αυτό ήταν που τους οδήγησε στην ήττα! Οι βιετκόνγκ πολεμώντας με πρωτόγονο τρόπο, αντάρτικα με απόκρυψη και κάτω απ το έδαφος ανάγκασαν τους Αμερικανούς να παραιτηθούν και να φύγουν.

- Πολεμος Γιομ Κιπουρ 1973.
Οι Ιρακινοί στέλνουν 2 Τεθωρακισμένες μεραρχίες σε βοήθεια των Ιορδανών και Σύρων στα Ανατολικά σύνορα του Ισραήλ.
Ισραηλινοί Αλεξιπτωτιστές στήνουν ενέδρα και καταστρέφουν τις 2 μεραρχίες εξ ολοκλήρου με αντιαρματικά και χειροβομβίδες. Τα άρματα δε μπόρεσαν να αντιδράσουν.

- Άρνεμ, Ολλανδία 1944.
Άγγλοι Αλεξιπτωτιστές έχουν καταλάβει τη μία πλευρά της γύφυρας και η τρίτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία των ΣΣ ετοιμάζεται να τους επιτεθεί από την άλλη.
Μόλις τα Γερμανικά άρματα περνούν τη γέφυρα δέχονται βροχή ανιαρματικών και χειροβομβιδών απ' τους Άγγλους. Μη μπορόντας να κινηθούν και να ρίξουν άνετα σε στενό χώρο από συντρίμια καταστρέφονται και ελλάχιστα γυρνάνε πίσω.

Όλοι αυτοί είχαν συγχρονα για την εποχη τους οπλα, κουμπακια, οθονες και τα λοιπα.
Παρόλα αυτά δε νίκησαν. Γιατι?
Αντίθετα αντάρτες χωρίς βαρεα οπλα και Ειδικές Δυνάμεις κατατρόποσαν πολυαριθμότερους και τεχνολογικά ανώτερους αντιπάλους.
Δεν έχει σημασία λοιπόν στη μάχη αν κάποιος εχει δορυφορους, αεροπλανοφορα, πυραυλους και δυνατοτητα να ισωπεδωσει μια χωρα με 800 μαχητικα, αλλά τι μπορεί να εφαρμόσει, τι ψυχολογία έχει, αν έχει εκπαιδευτεί για πόλεμο ή για παρελάσεις, τι αντίλειψη έχει για τον πόλεμο, το όπλο του, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του όπλου του και αυτά του αντιπάλου.
Έτσι λοιπόν συμπεραίνω ότι ο πόλεμος σήμερα δε γίνεται μονο με τεχνολογία.
Στην πραγματικότητα γίνεται με πολλούς παράγοντες, σημαντικότατος εκ των οποίων είναι ο ανθρώπινος παράγοντας που τον παραβλέπουν και παραγκωνίζουν σήμερα.

Ο στρατιώτης κερδίζει τους πολέμους, πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.
Γι' αυτό η ιδέα των Ειδικών Δυνάμεων είναι να τελειοποιήσει τον πολεμιστή, να τον φέρει στα όρια σώματος και ψυχής και να τα διευρύνει γιατί το μεγαλύτερο υπερόπλο ήταν, είναι και θα είναι η ανθρώπινη ψυχή.
Up there. With the best of the best
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”