Βλέπω πλάκωσε πελατεία, παλιοί και νέοι «πατριώτες» που ζητάνε απαντήσεις. Λοιπόν ας τα πάρω με τη σειρά που γράφτηκαν. Ξεκινώ με τον Ιπτάμενο.
Δε γνωριζετε τιποτα παρα μονο αυτο που απεδειξες, να βγαζετε αναρθρες κραυγες, να μη συνομιλήτε με επιχειρήματα επι ιδεων και ενοιων αλλα να ριχνετε λασπη και κατηγοριες σε αυτους που νομιζετε για αντιπαλους σας.
Προφανώς τα…«μιλησα για αριστερους πουλημενους, που δεν εχουν τιποτα να προσφερουν, παρα μονο να δημιουργουν πολωση παντου και παντα για ενα λογο. Επειδη ειναι εμπαθεις»... είναι σοβαρά επιχειρήματα, που στερούνται των άναρθρων κραυγών και οπωσδήποτε δεν ρίχνουν λάσπη σε αυτούς που νομίζεις για αντίπαλούς σου.
Ανάλογα πως μιλάς, θα σου μιλάνε. Και περνώ στην Αρέλα.
Ξαναρωτώ: (άντε να αναδιατυπώσω και λίγο την ερώτηση: Με δεδομένο ότι απαξιώνεις το πατριωτικό συναίσθημα κάποιων ανθρώπων λόγω ιδεολογικής ταυτότητας και διαδρομής τους που δεν εγκρίνεις Νίκο, και όντας η αφεντιά σου ΑΝΤΙΦΑ, μπορούμε να σε λέμε και "αντιπατριώτη" χωρίς να νιώθεις ότι θίγεσαι, υβρίζεσαι ή κάτι παρόμοιο?
Περιμένω σαφή και συγκεκριμένη απάντηση επ'αυτού
Αυτούς που εσύ νομίζεις πατριώτες, εγώ τους θεωρώ εθνικιστές.
Και μια και το θέσαμε, καλό θα είναι να βρούμε έναν κοινώς και ΛΟΓΙΚΩΣ αποδεκτό (ως δόκιμο, έτσι? ) ορισμό του πατριωτισμού.
Στον έχω γράψει. Αν δεν το θυμάσαι ρώτα τη φίλη σου την Παγώνα. Βαριέμαι να γράφω κάθε φορά τα ίδια πράγματα.
Κι αφού το κάνεις αυτό, Νικόλα, μετά παρακαλώ να μας διευκρινίσεις με ποια κριτήρια κατατάσσεις εσύ ανθρώπους στους "πατριώτες" ή στους σκέτα, νέτα και ατόφια ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Και αυτό το έχω γράψει. Και πάλι αν δεν το θυμάσαι απευθύνσου στην Παγώνα. Σειρά τώρα ένας παλιός πελάτης.
Και να συμπληρώσω, ότι περιμένουμε και από τον ίδιο να μας πει αν είναι πατριώτης.
Ως καλός φασίστας διακρίνεσαι για την ασφαλίτικη νοοτροπία σου. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι η εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και των εθνικοφρόνων α’ κατηγορίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Με αυτό το υφάκι, όμως, να απευθύνεσαι στους ομοίους σου.
Οπότε, συνοψίζοντας περιμένουμε από τον Ιφικράτη:
α) Ορισμό του πατριωτισμού
β) Κριτήρια διαχωρισμού μεταξύ "πατριωτών" και πατριωτών
γ) Θέση του ιδίου για τον πατριωτισμό (όχι για τον "πατριωτισμό")
Σε
**** και όταν μάθεις να μιλάς σαν άνθρωπος και όχι σαν μπάτσος τα ξαναλέμε. Και τελειώνουμε με τον Χρήστο.
Ξέρω ότι θα χαιρούσουνα ακόμη κι αν έβγαινε ο δεξιός Κασσουλίδης. Το πρόβλημα σου δεν είναι ότι ο Τάσσος είναι δεξιός, αλλά ότι είναι ο Τάσσος του ΌΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ
Σιγά μην χάρηκα με τον Χριστόφια και τον Κασσουλίδη. Εντάξει, είπαμε να κάνουμε πλάκα για την καταστροφολογία που γράφατε (μόνο ότι η Κύπρος θα βουλιάξει δεν είπατε) αλλά μέχρι ενός σημείου. Από εκεί και πέρα έχω αναφερθεί αρκετά αναλυτικά γιατί θεωρώ θετικό ότι έχασε τις εκλογές ο υποτιθέμενος μεγάλος ηγέτης του ελληνισμού. Ωστόσο πάνω σε αυτό να συμπληρώσω κάτι. Μπορεί να έχουμε ενδιαφέρον για την Κύπρο, αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς ποιο δρόμο θα επιλέξει. Η επιλογή ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που ζουν εκεί, ούτε σε μένα, ούτε σε σας.
Πάω τώρα να ρίξω ένα μπινελίκι στον μπουγατσοκιμά για να ξεκινήσει καλά η μέρα.