Βίκυ, ειλικρινά προσπαθώ να κρατήσω το χιούμορ μου γιατί αλλιώς θα φλιπάρω.(και περιττό να πω ότι γέλασα πολύ με τον τρόπο που έθεσε κάποια πράγματα... )
Άμα δεν κρατήσουμε χιούμορ εδώ, την πουτσίσαμε (με το μπαρδόν).
Άμα δεν ξεκολλήσουν (και γιατί όχι να ξεκωλίσουν κίολας) με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν θα βρούμε χαΐρι.
Το φωνάζω όσο πιο δυνατά γίνεται, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ, ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, δεν με νοιάζει.
Η ιστορία υπάρχει -ντεμέκ- για να μας διδάσκει την αλήθεια. Οι λαοί ωφείλουν να την προσεγγίσουν με ειλικρίνεια και να μάθουν από αυτήν.
Δεν υπάρχει για να θρέφει το συλλογικό "εγώ" ενός λαού, γιατί στην τελική άμα ψάχνουμε τέτοια πατήματα ως λαός για να νιώσουμε καλύτερα είμαστε καταδικασμένοι να βυθιστούμε στην λήθη.
Τσιτάτα του τύπου η "Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" και άλλα παραστράγγαλα υπάρχουν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Στην πράξη όμως, από την ίδρυση τους ελληνικου κράτους μέχρι και σήμερα, είμαστε τα πουτανάκια των μεγάλων δυνάμεων. Αν υπάρχει μια ευκαιρία να το κόψουμε αυτό μια και καλή, αυτή η ευκαιρία είναι εδώ και μας κοιτάει στα μάτια.
Το κακό είναι, ότι το πατριωτικό -το κακώς εννοούμενο- το πήραν παραμάσχαλα τα φασισταριά από τη μία. Από την άλλη την διαλεκτική προσέγγιση και την διανόηση την πήραν οι αριστεροί. Ένας κερατάς δεν βρέθηκε να δει την παγίδα των ιδεολογιών. Τώρα όμως είναι ευκαιρία πρώτης τάξης.
Ο προπάππους μου και η προγιαγιά μου γαμούσαν τούρκους στα βουνά του Πόντου από το 1918. Τούρκους, που θέλαν να τους σφάξουν και τους αφανίσουν. Δεν το λέω με μίσος απέναντυ σε ένα λαό, ΟΧΙ, όποιος έχει δει τα πολιτικά παιχνίδια εκείνης της περιόδου θα καταλάβει ότι ο απλός λαός βγήκε για μία ακόμη φορά στον τάκο. Ειλικρινά πιστεύω στην αλληλεγγύη των λαών. Το αναφέρω για τον απλούστατο λόγο ότι εκείνοι οι άνθρωποι είχαν τα ΑΡΧΙΔΙΑ που προφανώς δεν υπάρχουν σε εμάς. Ούτε ιστορία ξέραν, ούτε τίποτα, την γή τους και την ζωής τους προστάτευαν, απλά πράγματα. Εμείς να δούμε που θα τα βρούμε αυτά τα αρχίδια επιτέλους!
Πριν κλείσω να πω ότι όποιος καταδικάζει την βία από όπου και να προέρχεται ας πάει να ζήσει σε καμιά βουνοκορφή.
Θέλουν να μας γαμήσουν, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ! Απλά τα πράγματα!
Κλείνω με μια φράση ενός ανθρώπου που φυσικά εξαιτίας της εξυπνάδας τους σταμάτησε να έχει σχέση με το ΚΚΕ, του Κορνήλιου Καστοριάδη:
"Η υπεράσπιση του ανθρώπου εναντίον του εαυτού του, αυτό είναι το ζήτημα"
Όλα ξεκινάν από το άτομο και τον εγωισμό του.
(Για να μην πω, ότι όλα γίνονται για ένα μουνί και με πείτε υπερβολικό)
Έτερον ουδέν!