paraplanisi έγραψε:Αγαπητέ Αριστόγενε πρόσεξε κάτι.
Δεν υπάρχει πόθεν έσχες ουσιαστικό παρά μόνο εν τύποις .
Εκτος από αυτό είχαν πει ότι θα πιάσουν την φοροδιαφυγή με το πόθεν έσχες.
Δηλαδή , πχ,θα εξέταζαν τον φάκελο του εμπόρου που δήλωνε 10 χιλιάρικα.....αν είχε αγορά αυτοκινήτου κόστους 15 χιλιάδων και σπιτιού 120 χιλιάδων θα του έλεγαν όπα ρε φίλε.....10 εισέπραξες....τα 4 είναι το καθαρό σου εισόδημα....τα υπόλοιπα 131 που τα βρήκες;.
Το ότι πληρόνωνται φόροι (τουλάχιστον από μικρομεσαίους) σι διαβεβαιώ ότι ισχύει και απο προσωπικη εμπειρία αλλα και από γνωστούς που έχω σε διάφορους τομείς (ελευθεροι επαγγελματίες) και ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα .πρώην ποσό από 9500 Ευρώ(π.χ. αμάξι) και άνω , (και νυν από 0 ) χωρίς με την επόμενη δήλωση (αν αυτό που αγόρασες δηλώνεται ) να δικαιολογήσεις κάποιο ποσο από που βγάινουν αυτα τα ποσά (ενδεχομένως σύνολο από παλιώτερες φορολογικές δηλώσεις). Αν και σε πληροφορώ ότι το 99,999% αγοράζονται με δάνεια. Οπότε τα λεφτά βρίσκονται από εκεί (τράπεζα)
Άλλο ένα παράδειγμα , ένας φίλος αγόρσε αυτοκίνητο αξίας 16000 ευρώ μετά απο πώληση ακινήτου και ήταν ο μόνος μαζί με άλλο ένα άτομο (όπως του είπαν απο την αντιπροσωπία που αγόρασε αμαξι μετρητής και όχι με δάνειο) Δεύτερο παραδειγμα γνωστός μου από τους μεγαλυτερους εμπόρους μοτοσυκλετών στην στην Ελλάδα μου επιβεβαιώνει πάνω κάτω τα ίδια όσον αφορά τα ποσοστά......
Άσε που άμα κλείσεις έρχονται μετά απο δέκα χρόνια και σου ζητούν και τα ΄ρεστα.
Τώρα αν υπάρχουν μεγαλοβιομήχανοι , ή εταιρίες-όμιλοι που την γλυτώνουν δεν το ξέρω.
Αυτό που είναι ανάγκη να καταλάβουμε είναι ότι τα ρίχνουν στον κόσμο-μικρομεσαίο και μεροκαματιάρη ότι φταίει για να την πληρώμνουμε εμείς την νύφη.
Και η "νύφη "φίλε δεν είναι τίποτε άλλο από τις οικονομικές ατασθαλείες και τις απάτες που μάλον έχουν κάνει αυτοί , από όλο το σύστημα που δεν επιτρέπει τον ελευθερο επιχειρματία (¨Ελληνα η Ξένο) να στήσει μια υγειή επιχείρηση (σχεδόν σε οποιοδήποτε τομέα), η οποιονδήποτε θέλει να παράγει κάτι γενικώτερα ξεκινόντας από το 0 η έστω από κάτι.
Και άλλο παράδειγμα , από το 91-92 είχε καθιερωθει το σπατόσημο (κάπου στα 20-30Ευρώ,σημερινή αξία αν δεν κάνω λάθος), ΄ενας ειδικός φόρος για να χτιστεί το αεροδρόμιο των Σπάτων, τελικά μετα απο 6 χρόνια που ξεκίνησε να κτίζεται , έγινε με χρημνατοδότηση της ΕΟΚ, τα φράγκα από το Σπατόσημο έιχαν κάνει φτερά,.... δλδ 9-11εκατομύρια πτήσεις τον χρόνο επι 7 χρόνια χ 25 Ευρώ δεν αποφέραν τίποτα !!!!!!

.. Μπορώ να σου φέρω και άλλα παραδέιγματα με το πώς είναι αδύνατον να εξαφανίζονται

λεφτα που πληρώνουμε συνέχεια και καλό δεν βλέπουμε.... για φόρους αγοράς ακινήτων που πρεπει κάθε αγοραστής να πληρώνει κάθε φορά που πωλείται το ακίνητο (μόνο στην Ελλάδα ισχύει αυτό) και μερικές φορές η αντικειμενική να ξεπερνα την πραγματική αξία του ακινήτου (γινεται και το αντίθετο , δεν αντιλέγω.... αλλά κάθε φορά που πωλείται ΦΠΑ....πόσοι και πόσοι φόροι αναλέητοι που δεν μπορεί κανείς να γλυτώσει και πάλι τα λεφτά κανουν φτερά.....

.. για τον απλούστατο λόγο ότι τα
ΤΡΩΝΕ Και τρωνε κατακόρον.Και ξοδεύουν κατά κόρον. Αυτοί και όχι εμείς.... Μόνο που στο τέλος περνάνε το παραμύθι ότι φταίει ό κόσμος, έ όχι δεν φταίει.....
Μας εμπαιζουν στην κυριολεξία , φωτογραφίζονται με υπέρογκους λογαρισμούς (ενώ ακόμα σε κράτη όπως η Αγγλία έγινε ο χαμός για μικροποσά που κάποιο βουλευτές χρεώσαν στο κράτος) και το κακό είναι ότι δεν τους έχουμε πάρει με τις πέτρες ακόμη.... Και μιας και είπα για λογαρισμούς προπερσυ που ήμουν Παρίσι μπαίνοντας σε μια μπουτίκ πολυ διάσημου σχεδιαστή με πανάκριβα ρούχα είχα πια΄σει κουβέντα και η πωλήτρια μου ανέφερε
μια γνωστή ¨"Ελληνίδα" πολιτικό που είχε επισκευτεί αυτη την μπουτίκ πρίν κάτι χρόνια και ξόδεψε σε μία μέρα μέσα το ποσο του μισού εκατομυρίου ευρώ. .... διάβασε ξανα 500,000 Ευρώ.Δεν θα πώ όνόματα μιας και δεν το έχω ηχογραφήσει αυτό για αποδείξεις και όποιος θέλει ας το πιστέψει. Και αυτό είναι λογικό όταν μια τουαλέτα κόστιζε από 10,000-40,000 ευρώ σε εκείνο το κατάστημα.... Μου άρεσε και ένα μπουφάν κροκό που είχε και ο δίπλα με 60.000Ευρώ αλλά δεν είχα να το πάρω...

Έλεος
Λοιπον τον λαό τον εμπαίζουν κανονικά σκορπάνε απο δώ και από κεί αγοράζοντας 1000 μύρια πράγματα σε ξένα κράτη από ρουχα μέχρι σπίτια και μετά μας λένε ότι δεν πληρώσαμε φόρους(μεταφράζεται = δεν μας φτάσαν τα λεφτά για ψώνια)... Αυτή είναι η αλήθεια... μας έχουν κρατήσει μπανανία ... με δρόμους που σκοτώνεται κόσμος, και δόμηση που εκφράζει το μέγιστο της ασχήμειας και ζητάνε και τα ρέστα.....
Ας είναι καλά τα κορόΐδα που τους ψηφήζουν καλά τους κάνουν...... Εγω τι φταίω που μέχρι τώρα πληρωνα και την τελευταία δεκάρα σε φόρους..... όχι φίλε τα δίφραγκα κομμένα....και ας το κάνουν οικόπεδο...
Η τακτική γνωστή...... κάνουν ότι θένε , τα φορτώνουν στον κόσμο , που παράλληλα τον έχουν να φαγώνεται και μεταξύ του, ώστε να μην πετροβολήσει αυτούς, και μετά έχουν και τις "μαγικές" λύσεις που ποτέ δεν φέρουν λύση αλλά μόνο ένα ζευγά στον κρατημένο στην μιζέρια και την στέρηση... λαό....
Βεβαια τα φράγκα επιδοτήσεις των κομμάτων -που ούτε λόγος να γίνεται γι αυτά , τα πήραν αναδρομικά μέχρι το 2017=150εκατομύρια Ευρώ..... Πληρώστε κορόιδα....
Τελικά τι να πώ , η αυτός ο λαός εδώ (κατά πλειοψηφεία) έχει γεννηθεί σκλάβος , ή δέχεται να είναι , ή είναι μαζοχιστής σε επίπεδα ρεκόρ για την Ανθρωπότητα.....ή όλα μαζί....άβυσσος η ψυχή του Ελλαδίτη.
paraplanisi έγραψε:
ΦΠΑ.
Τον πληρώνει ο καταναλωτής κατά 100%.
Από την αρχή του προϊόντος μέχρι και τον έμπορο που το πουλάει , ο ΦΠΑ δίδετε και παίρνεται πίσω.
Ο έμπορος πληρώνει το 19% που έχει εισπράξει από τον καταναλωτή.
Ο βιομήχανος αντίστοιχα αυτό που έχει εισπράξει από τον έμπορο.
Τελικά ο φόρος σε απόλυτες τιμές μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Άρα το ΦΠΑ πληρώνεται 3 διπλα. Ποιός το παίρνει πίσω αφου ενοείται ότι ο καθένας καταβάλει τις εισπραξεις και πληρώνει από κεί. Ο καθένας πληρώνει ένα ΦΠΑ από τα κέρδη του.
Το μόνο που θελουν είναι κανένας να μην έχει τίποτα , αυτό θελουν , αυτοί είναι οι ελίτ που δεν τους πιάνει ο νόμος (για χίλιους δυό λόγους) και ο κόσμος τα σκλαβάκια που π΄ρεπει να τους δίνουν αναφορά....
Ας ξυπνησουμε όχι μόνο γιατί ο φασισμός της νέας τάξης χτυπάει την πόρτα μας, από τονβαθμό της εξαφάνισης της εθνικής μας ταυτότητας , αλλά και της ταυτότητάς μας σαν άνθρωπο, και τις ελευθερίες μα ςσαν άτομα, όχι μόνο γιατί ο εμπαιγμός τους έχει ξεπεράει τον βαθμό της αηδίας , αλλά γιατί όσο προχωρούν τα πραγματα πρός αυτή την κατευθηνση τόσο πιό δύσκολο έιναι να αναστραφούν.