Αυτο ειναι το προβλημα σου. σκευτεσαι ασπρο μαυρο. Πρεπει να αποκτησεις συνδυαστικη σκεψη.Έχεις δίκιο, Φώτη. Οι προσωπικές μου επιλογές και τα συμφέροντά μου υπερισχύουν από τα συλλογικά συμφέροντα. Εφόσον μου δίνεται το δικαίωμα να κυκλοφορώ και με το σώβρακο απ΄ έξω, η οικονομία της χώρας ανήκει στα δευτερεύοντα προβλήματα. Ως τομάρια, παρτάκηδες και ατομιστές, εξασφαλίσαμε την ατομική μας ελευθερία (ασυδοσία) αδιαφορώντας για τις συνέπειες του συνόλου.
Δεν νομιζω να ειναι ασυδοσια το να μην μου λεει το κρατος τι θα φοραω και σε ποιον θεο θα πιστευω και φυσικα το να μην ειμαι αντιγραφο του μοτιβου που εχει δημιουργησει το κρατος ως σωστο δεν νομιζω να απειλει την κρατικη οντοτητα. καθε αλλο.
Δεν γνωριζω και δεν με νοιαζε. ποιος σου ειπε οτι θεωρω την αρχαια Ελλαδα ως μετρο του σωστου;Όσο για την ανεξιθρησκεία που ανέφερες, θα σου θέσω ένα ερώτημα: Αν ένας αρχαίος Έλληνας (ακόμα και στη δημοκρατική Αθήνα) πίστευε σε ανατολίτη Θεό, θα είχε πλήρη πολιτικά και αστικά δικαιώματα;
Περνω τα καλα απο τους αρχαιους δεν τους αντιγραφω.
Καλε μου φιλε Αιολε ειδικα εσυ δηλωνεις εθνικος και ζεις σε ενα κρατος γεματο χριστιανους. Αν δεν υπηρχε ανεξιθρησκεια η πλαστιγα θα εγερνε υπερ σου ή υπερ των χριστιανων; θα γινοσουν χριστιανος για να εισαι ομοιος; τελικα οι θρησκευτικες σου πεποιθησεις ειναι κατι που μπορεις να αλλαζεις με βαση το εθνικο (και καλα) συμφερων;
και πως θα το καταφερνες αυτο; με αυθυποβολη; θα ελεγες στον εαυτο σου "ειμαι χριστιανος ορθοδοξος" επαναλαμβανομενα μεχρι να το πιστεψεις;
αν ξεπερδευατε με αυτα τοτε η χωρα θα ειχε πληθυσμο 5-6 ατομα στο τελος.Βλεποντας όλο αυτο το τελμα ένα εχω να πω απο αγανακτηση, ο Παπαδόπουλος υπηρξε τελικά λίγος έπρεπε να ειναι πιο αποτελεσματικός ναχαμε ξεμπερδεψει απο το 67 με αυτα τα θεματα, μια για πάντα.
δεν μπορεις να ξεπερδεψεις απο την ελευθερια οσο υπαρχει ελευθερος νους.
και να σκοτωσεις ολους οσους φερουν ελευθερο νου. μπορει απο την οικογενεια ενος χουντικου να γεννηθει κι αλλος ενας ελευθερος νους ο οποιος τελικα θα την ανατρεψει. δεν μπορεις να βαλεις τελος στην παρορμηση για την ελευθερια.
Free will is a bitch.