ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΜ

Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΜ

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 12:54

Θα με πεθάνετε στα έντιτ...

εχω βάλει πρόγραμμα που βγάζει τις διαφημίσεις :lol:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 13:04

Τώρα γιατί τρώγονται μονο με του ΕΠΑΜ;

Τελικά πρέπει να έχει και διαδρομή και ρεύμα που ενοχλεί πάρα πολύ...
Καζάκης vs Άδωνις και το ΌΧΙ

Χαλαρώστε και απολαύστε παπαριές των Γερμανοτσολιάδων του ΛΑΟΣ για το ΕΠΑΜ.

Ο Φρυγικός σκούφος του ΕΑΜ και της Δημοκρατικής παράταξης, που πολέμησε τους Γερμανούς και τα τσιράκια τους, είναι ύποπτος για τον δημιουργό του βίντεο.
Στο βίντεο βρίσκει τους κρυφούς χορηγούς του ΕΠΑΜ το ράδιο εννέα που έκανε ζωντανή μετάδοση στο κλειστό του Περιστερίου και έβαλε το σήμα του, φτάνει σε σημείο να χρησιμοποιεί ακόμα και το Ψαριανό(http://axinosp.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html )να μας πείσει για την καταστροφή που θα μας φέρει η δραχμή. Όσο για το Άδωνι, κάθε νησί και γιαούρτι(http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2 ... athe-nisi/)!!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 13:42

axinosp έγραψε:Ο Φρυγικός σκούφος του ΕΑΜ και της Δημοκρατικής παράταξης, που πολέμησε τους Γερμανούς και τα τσιράκια τους,

Όοοοοοοοοχχχιιιι φίλε μου αχινέ,εως τώρα συμβόλιζε κατά τα λεγόμενα το σκουφί της Γαλλικής επανάστασης και τέτοια.
Αν τώρα συμβολίζει και τις αξίες και αρχές του ''Δημοκρατικού'' Στρατού στον εμφύλιο είναι κάτι που πρέπει να το ξέρει ο κόσμος,και όχι μόνο το Ελευθερία-Δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη,(σχεδόν ίδιο με το Liberté, égalité, fraternité των Γάλλων),που ευαγγελίζεται το σύμβολο.
Όσο για τις αξίες και αρχές του δημοκρατικού στρατού τις θυμούνται καλά πολλά χωριά της Ελλάδας όσο και τα (τότε) παιδιά του παιδομαζώματος..ευτυχώς.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 14:43

Ε σορυ αυτο με την δραχμη και οτι δεν θα υποτιμηθει ηταν μαλακια του καζακη.
σαν να δειλιασε να πει. θα χασετε τις καταθέσεις σας.
μα αν γυρισουμε στην δραχμη αυτο θα γινει.
εκτος αν εχετε τα ευρα εξω.
αλλα οπως και να χει τα πρώτα χρόνια θα ειναι παρα πολυ δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 14:50

ArELa έγραψε:
exiled έγραψε:το ότι δεν μιλάει καθόλου γι'αυτό είναι σημαντική έλλειψη.
το "καθολου", δεν ισχύει. Έχει πει πως α/ η κρίση β/ η επιστροφή μας στη δραχμή, θα αναγκάσει πολλούς να φύγουν μόνοι τους. Έχει πει επίσης, πως προέχει αυτή τη στιγμή η ΣΤΕΓΝΗ/ΣΤΥΓΝΗ λεηλασία που παίζεται στην Ελλάδα από τις τράπεζες, το σύστημα κλπ, που μπροστά σ'αυτό, οι (οικονομικές) επιπτώσεις απ'την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική είναι "ψίχουλα". Είπε πως όταν βγει η Ελλάδα από αυτό το κεφαλοκλείδωμα, θα μπορέσουμε (αυτεξούσιοι) να εστιάσουμε σ'αυτό το θέμα εκτενέστερα, και μάλιστα ότι υπάρχουν στο ΕΠΑΜ άνθρωποι που είναι καταλληλότεροι από αυτόν, για να ασχοληθούν αποτελεσματικά με το ζήτημα αυτό.

(αυτά τα άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή- όχι το ράδιο 9- που ήταν προσκεκλημένος).
Περνάω και εγώ μία φάση "καζακήτιδας" αλλά δεν έχει τύχει να τον ακούσω να μιλάει για το (λαθρο-)μεταναστευτικό. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Να πω επίσης ότι έψαχνα τις προάλλες για ένα κατά το δυνατόν αναλυτικό βιογραφικό του σημείωμα και δεν βρήκα τπτ, πέραν του
O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι, στο περιοδικό Hellenic Nexus και στην ιστοσελίδα inprecor.gr. Έχει επίσης καίριο ρόλο στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας Σεισάχθεια.
αναπαραχθέν σε διάφορα σημεία.

Υπερβολικά μικρό και αόριστο για κάποιον με τόσο έντονη (πλέον) προβολή:(
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 15:57

Όοοοοοοοοχχχιιιι φίλε μου αχινέ,εως τώρα συμβόλιζε κατά τα λεγόμενα το σκουφί της Γαλλικής επανάστασης και τέτοια.
Αν τώρα συμβολίζει και τις αξίες και αρχές του ''Δημοκρατικού'' Στρατού στον εμφύλιο είναι κάτι που πρέπει να το ξέρει ο κόσμος,και όχι μόνο το Ελευθερία-Δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη,(σχεδόν ίδιο με το Liberté, égalité, fraternité των Γάλλων),που ευαγγελίζεται το σύμβολο.
Όσο για τις αξίες και αρχές του δημοκρατικού στρατού τις θυμούνται καλά πολλά χωριά της Ελλάδας όσο και τα (τότε) παιδιά του παιδομαζώματος..ευτυχώς.
to EAM δες και την αφίσα (http://axinosp.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html) είχε σαν σήμα το φρυγικό σκούφο.
Το ΕΑΜ δεν έχει καμία σχέση με τον "Δημοκρατικό Στρατό" του Εμφυλίου .
Στην πλειοψηφία του το ΕΑΜ αποτελείτο από την λεγόμενη λαϊκή πατριωτική δεξιά μαζί με τους Βενιζελικούς, ενώ το ΚΚΕ ήταν μόνο 5% στο ΕΑΜ.
Γιαυτό και μετέπειτα στο εμφύλιο η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που πολέμησε με το ΕΑΜ τους Γερμανούς, δεν ακολούθησε τον "Δημοκρατικό Στρατό", ο οποίος αποτελείτο από ένα μείγμα 5 χιλιάδων κομμουνιστών και 5 χιλιάδων Σλαβομακεδόνων !!
Ε σορυ αυτο με την δραχμη και οτι δεν θα υποτιμηθει ηταν μαλακια του καζακη.
σαν να δειλιασε να πει. θα χασετε τις καταθέσεις σας.
μα αν γυρισουμε στην δραχμη αυτο θα γινει.
εκτος αν εχετε τα ευρα εξω.
αλλα οπως και να χει τα πρώτα χρόνια θα ειναι παρα πολυ δύσκολα.
Πάρτε το χαμπάρι το Ευρώ και η Ευρωζώνη διαλύεται (http://www.antinews.gr/2011/11/25/135311/)
Η Δραχμή είτε όποιο άλλο Εθνικό νόμισμα προκύψει είναι δεδομένη !!
Αν ελέγχεις το εθνικό νόμισμα και δεν το αφήνεις να γίνει έρμαιο των κερδοσκόπων
και υπάρχουν άπειροι τρόποι να το κάνεις αρκεί να εξυπηρετείς τα συμφέροντα της χώρας σου και όχι τους Τραπεζίτες, δεν υπάρχει υποτίμηση.
Η Μαλαισία μια καπιταλιστική χώρα στην κρίση του 90 που συντάραξε όλη την Ασία, ήταν η μόνη με τις λιγότερες απώλειες οικονομικά, τι έκανε, απλά έκανε το νόμισμα της μη ανταλλάξιμο στο εξωτερικό κάτι σαν το ρούβλι και έτσι γλύτωσε την κερδοσκοπία των διεθνών τοκογλύφων !!
Επειδή δεν υπάρχει υποτίμηση με το ευρώ μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις 50-75%
Οι καταθέσεις σας έχουν έτσι και αλλιώς χαθεί, που πήγαν, μα στα χέρια των κερδοσκόπων του χρηματιστηρίου. Δεν είναι δυνατόν η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank πχ. να είναι 350 εκατομμύρια αυτές τις μέρες μόνο και οι λογαριασμοί των καταθετών της ίδια τράπεζας να είναι κάποια δις !!!!!!!!!!!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 16:13

totispap έγραψε:Δεν σε πιάνω :dunno:

Το τρίγωνο σε συνδυασμό με το φρυγικό σκουφί δεν νομίζω ότι έχει την ίδια δυναμική ερμηνείας με τους εθελοντές του δήμου Περιστερίου....
Ρε παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχει τριγωνάκι, ούτε αν υπάρχει τριγωνάκι σε κύκλο.

Το πρόβλημα είναι ότι πάνω σε ένα σκούφο υπάρχει κύκλος με ένα τριγωνάκι μέσα. Και αυτό είναι πρόβλημα για έναν και μοναδικό λόγο που φαίνεται στο βίντεο. Ότι ο συνδυασμός αυτός είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για υποχθόνιους σκοπούς.

Τώρα μπορούμε να αφήσουμε το αν μας χαλάει και τι μας χαλάει και να ασχοληθούμε με την ουσία του συμβολισμού;

Πέρα από όλα αυτά, ο σκούφος ως σύμβολο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την Ελλάδα μας.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Joy
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Joy » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 18:05

κράνος Μακεδόνα πεζέταιρου, με τη μορφή φρυγικού πίλου

Εικόνα

κράνος Μακεδόνα ιππέα, με τη μορφή φρυγικού πίλου (= σκούφος)

Εικόνα

http://sites.google.com/site/romeandrom ... /phrygians
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 20:57

xaxaxa Joy!!!!
Είσαι αποστομωτική.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 21:38

Στρουμφοφρυγικός πίλος

Εικόνα

Στρουμφοφρυγικός πίλος σε χρήση

Εικόνα

Από ομιλία με τον Καζάκη δεξιά

Εικόνα

Είναι εμφανής ο συσχετισμός του Μακεδονικού πίλου με το σημερινό σύμβολο του ΕΠΑΜ...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 21:51

OTTON έγραψε:Τώρα μπορούμε να αφήσουμε το αν μας χαλάει και τι μας χαλάει και να ασχοληθούμε με την ουσία του συμβολισμού;
Εγώ λέω ν'ασχοληθούμε με την ουσία της ΔΡΑΣΗΣ αυτής της ομάδας.
Η ομάδα είναι ΑΝΤΙμνημονική και αντι-ευρωζωνική. Όσοι συμπορευόμαστε σ'αυτά τα δύο, ας εστιάσουμε εκεί.

ΑΥΤΟ είναι που προέχει αυτόν τον καιρό, κι αν θέλουμε να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά αυτή τη λαίλαπα, οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Αν η συγκεκριμένη ομάδα/κίνημα, γίνει σημείο συνάντησης πολλών για να δώσουμε αυτή τη μάχη, ας μην κοιτάμε γαϊδούρια στα δόντια.
Πρώτα να φύγει ο εφιάλτης από πάνω μας, και μετά ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα...
Κάποτε πρέπει να ενωθούμε και να πάψουμε να αναζητούμε λόγους για να διχαστούμε.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 26 Νοέμ 2011, 22:43

totispap έγραψε:Στρουμφοφρυγικός πίλος

Εικόνα

Στρουμφοφρυγικός πίλος σε χρήση

Εικόνα

Από ομιλία με τον Καζάκη δεξιά

Εικόνα

Είναι εμφανής ο συσχετισμός του Μακεδονικού πίλου με το σημερινό σύμβολο του ΕΠΑΜ...
αχαχαχα! Τέλειο.
(Αυτό που μου αρέσει πιό πολύ από όλα είναι το χιούμορ στα Ιδεό.)
Λέμε το καπελάκι αυτό θα κάνει θραύση τον φετινό χειμώνα.
Όποιος σκεφτεί να το φτιάξει θα χ***** στό τάληρο.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 00:43

Αυτο που με τρομαζει ειναι που δεν πηγαινουν να ανοιξουν παραγωγες σε ολα.Ορυχεια χωραφια παντου.Οταν εισαι ρεστος δουλευεις δεν κουβεντιαζεις.Αμεσα.Αυτο πρεπει να ακουσω.Περιμενουν περιμενω τι?Αρα σκεφτονται να μας ξευτιλησουν να μας υποθηκευσουν και μετα να πτωχευσουμε επισημα.Καζακης και οποιος αλλος λεει η Ελλαδα στους Ελληνες καλοδεχουμενος.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 11:44

Καλό το χιούμορ, αλλά πρέπει να σας θυμίσω ότι η Ελίτ, όπως λέει και ο Άικ, έχει μια μανία με τους συμβολισμούς. Πάνω σε αυτό, έχει παρατηρηθεί και αποδειχθεί πολλάκις ότι αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν "κρυφούς" συμβολισμούς - in plain sight - μπροστά στα μάτια μας, χωρίς εμείς να παίρνουμε χαμπάρι, και χαίρονται γι αυτό, το θεωρούν ύβρη προς τον αληθινό θεό και το απολαμβάνουν. Επίσης να σας θυμίσω ότι πολλά από τα σύμβολά τους, που πλέον χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς τους, άρα θα λέγαμε ότι πλέον "είναι κακά", έχουν μάλλον αθώο αρχαίο ελληνικό παρελθόν (πχ η πεντάλφα).

Συμπερασματικά, με το σύμβολο εγώ μπορεί να μην έχω κάποιο πρόβλημα, στην τελική αν τα δω από μαθηματική άποψη είναι σχηματισμοί σημειοσυνόλων, με απλά λόγια είναι σχήματα, άρα δεν είναι κάτι κακό. Το θέμα είναι όχι πώς τα βλέπω εγώ, αλλά πώς τα βλέπουν κάποιοι άλλοι - η ελίτ.

Το σκεπτικό μου είναι ανάλογο με τη θεωρία που έχω για το διάβολο. Πολλοί λένε "τι χαζά λες, αφού δεν υπάρχει ο διάβολος". Κανείς όμως δεν λέει ότι η ουσία δεν είναι στο αν υπάρχει ο διάβολος (δεν θα πω εγώ αν υπάρχει ή όχι), αλλά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κάποιοι που κινούν τα νήματα όχι μόνο πιστεύουν στην ύπαρξή του, αλλά και κάνουν θυσίες σε αυτόν, γνωρίζοντας ότι ως έννοια αντιπροσωπεύει το κακό, τον θάνατο, την καταστροφή. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν επαναλαμβάνω ότι από τη στιγμή που είδα το βίντεο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι στο καλό σημαίνει για τους δημιουργούς του λογότυπου το σκουφάκι (που παρεπιμπτώντως αν κρίνουμε από την πληθώρα καμπυλών - που δείχνουν χαλαρότητα, είναι περισσότερο σκουφί, παρά κράνος, άσχετα αν το κράνος ενδεχομένως να ήθελε να απεικονίσει ένα σκουφί).

Από κει και πέρα, κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι διχάζω τον κόσμο. Ασχετα από το γεγονός ότι ήθελα να προωθήσω την τελευταία συνέντευξη του Καζάκη κι ανέβασα ένα απόσπασμά της, ανα πάσα στιγμή, και τώρα αν θέλετε, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι οι αναλύσεις του και οι προτάσεις του είναι κατά την κρίση μου οι πιο σωστές που ακούγονται από οποιοδήποτε ελληνικό μέσο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά πρέπει να ξέρω αν παίζεται κάτι υποχθόνιο από πίσω, μιας και τώρα ήρθα σε επαφή με τη νέα πληροφορία περί του συμβόλου.

Και στην τελική, θεωρώ σημαντικό ότι δεν ήμουν εξοικειωμένος με το σκουφί ως κάποιο καρα-ελληνικό σύμβολο. Ειλικρινά σας μιλώ, δεν το αποκλείω ότι ήταν ελληνικό σύμβολο - άσχετα αν το μείζον ελληνικό λεξικό γράφει: "Φρυγία - αρχ. περιοχή της βορειοδυτικής Μ. Ασίας εθν. Φρυξ -γός (Φρύγας -α)", αλλά σίγουρα δεν ήταν από τα βασικά ελληνικά σύμβολα. Βέβαια πολλά τα μαθαίνουμε στην πορεία, η ελληνική ιστορία είναι πολύ καλά κρυμένη ή χαμένη, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπολογιστής των αντικυθήρων. Όμως, έχοντας οι περισσότεροι εδώ μέσα ακούσει Άλεξ Τζόουνς, Ντέιβιντ Άικ κλπ, πιστεύω πως οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι πάντα και να μην αφήνουμε καμιά λεπτομέρεια να περνά απαρατήρητη. Δεν απορρίπτουμε τον Καζάκη, δεν διχάζουμε τον κόσμο, αλλά δε θα αφήσουμε και αναπάντητο το ερώτημα περί των κινήτρων των δημιουργών του συγκεκριμένου λογότυπου. Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν γιατί είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί λύκοι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα και πρέπει να τους γνωρίζουμε. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι κι έχουμε την ανάγκη να ακουμπήσουμε κάπου, σε κάποιον που τα λέει έξω από τα δόντια, σε κάποιον ίσως ηγέτη, αλλά όχι τοσο εύκολα. Αρκετή προδοσία έχουμε φάει ως τώρα, ας είμαστε προσεκτικοί.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 12:09

Υπάρχει μια μικρή ομοιότητα μεταξύ Δρακουμέλ και Καζάκη κυρίως στην καραφλίτσα.

Έτσι κι αλλιώς δεν θα τον παντρευτούμε τον άνθρωπο.

Υπάρχουν κάποιοι συμβολισμοί με νόημα αλλά αν τους τραβήξεις από τα μαλλιά τότε πάει μακρυά η βαλίτσα και κάθε προσπάθεια εμφανίζεται καπελωμένη από σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις.

Αυτό που παραδέχομαι στον Καζάκη όπως είπα και στο τόπικ γι αυτόν είναι ότι πρόκειται για επιστήμονα.
Είμαι και εγώ οικονομολόγος στο πρώτο πτυχίο και μπορώ να τον κρίνω. Όχι από σκουφάκια ούτε από την καραφλίτσα αλλά από αυτά που λέει.
Διαφωνώ σε κάποια σημεία. Θα ήθελα να τον συναντήσω ή να του γράψω ή να του κάνω ερωτήσεις πάνω στα σημεία που διαφωνώ.

Αλλά η οικονομική επιστήμη όπως και κάθε άλλη επιστήμη δεν έχει δογματισμούς και από τη διαφωνία προκύπτει νέα γνώση εποικοδομητική.

Γι αυτό δεν με προβληματίζουν τα σκουφάκια και τα σύμβολα.

Δεν είμαι μέλος του ΕΠΑΜ αλλά και να ήμουν ή αν γίνω κάποτε δεν ήμουν ούτε είμαι "κοπαδός"

Ο Καζάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναζητά κοπαδούς απλώς προσπαθεί να ενώσει προσωρινά (ξεκαθαρίζει προσωρινά) όσους βλάπτονται θανάσιμα από την εφιαλτική αυτή κατάσταση και οι οποίοι μπορεί να είναι διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά.

Επιτέλους ας δούμε κάποια πράγματα με κριτική σκέψη
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Κυρ 27 Νοέμ 2011, 15:44

Καλό το χιούμορ, αλλά πρέπει να σας θυμίσω ότι η Ελίτ, όπως λέει και ο Άικ, έχει μια μανία με τους συμβολισμούς. Πάνω σε αυτό, έχει παρατηρηθεί και αποδειχθεί πολλάκις ότι αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν "κρυφούς" συμβολισμούς - in plain sight - μπροστά στα μάτια μας, χωρίς εμείς να παίρνουμε χαμπάρι, και χαίρονται γι αυτό, το θεωρούν ύβρη προς τον αληθινό θεό και το απολαμβάνουν. Επίσης να σας θυμίσω ότι πολλά από τα σύμβολά τους, που πλέον χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς τους, άρα θα λέγαμε ότι πλέον "είναι κακά", έχουν μάλλον αθώο αρχαίο ελληνικό παρελθόν (πχ η πεντάλφα).

Συμπερασματικά, με το σύμβολο εγώ μπορεί να μην έχω κάποιο πρόβλημα, στην τελική αν τα δω από μαθηματική άποψη είναι σχηματισμοί σημειοσυνόλων, με απλά λόγια είναι σχήματα, άρα δεν είναι κάτι κακό. Το θέμα είναι όχι πώς τα βλέπω εγώ, αλλά πώς τα βλέπουν κάποιοι άλλοι - η ελίτ.

Το σκεπτικό μου είναι ανάλογο με τη θεωρία που έχω για το διάβολο. Πολλοί λένε "τι χαζά λες, αφού δεν υπάρχει ο διάβολος". Κανείς όμως δεν λέει ότι η ουσία δεν είναι στο αν υπάρχει ο διάβολος (δεν θα πω εγώ αν υπάρχει ή όχι), αλλά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κάποιοι που κινούν τα νήματα όχι μόνο πιστεύουν στην ύπαρξή του, αλλά και κάνουν θυσίες σε αυτόν, γνωρίζοντας ότι ως έννοια αντιπροσωπεύει το κακό, τον θάνατο, την καταστροφή. Εκεί είναι το πρόβλημα.
ΟΤΤΟΝ συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Και με εκνευρίζει πολλές φορές η καπηλεία των όποιων συμβόλων από πλευράς τους.
Η χρήση του συμβόλου είναι το θέμα και όχι το ίδιο το σύμβολο.

Εγώ απ την πλευρά μου, από περιέργεια θέλησα να ψάξω λίγο τον συσχετισμό Φρυγικός σκούφος-Ιακωβίνοι κ.λ.π.

Γιά όποιον ενδιαφέρεται λοιπόν..

Οι Φρύγες ήταν αρχαίος λαός, συγγενές ελληνικό φύλο καθώς η γλώσσα τους ήταν ιδιαίτερα κοντινή στην Ελληνική.
Βαλκανικός λαός (Ημαθία ώς και μέρος της Ρουμανίας) που μετανάστευσε στη Μικρά Ασία.(κυρίως στη δυτικοκεντρική)

Οι Gauls (Γάλλοι) Κέλτες που ζούσαν στην σημερινή περιοχή της Γαλλίας, τον 3ο αιώνα π.χ. επεκτάθηκαν προς ανατολάς και κάποιοι έμειναν στην κεντροανατολική περιοχή της Μικράς Ασίας (τμήμα της Φρυγίας) που ονομάστηκε Γαλατία.
Οι Φρύγες, σαν αρχαιότερος λαός, πιθανώς να αφομοίωσαν τους Κέλτες (όσον αφορά ήθη και έθιμα)

Οι Φρύγες λάτρευαν την πανάρχαιη θεότητα τη Μητέρα θεά Κυβέλη.

Οι ιερείς της Κυβέλης λέγονταν Γάλλοι.(πιθανώς από τον 3ο π.χ. αιώνα και μετά)

Οι Φρύγες φορούσαν ένα κωνικό γαλάζιο σκούφο που δήλωνε τον έναστρο ουρανό.

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 111&t=8185
http://ilakate.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Gauls

Τελικά βρηκα τι συνδέει τους Φρύγες με τους Γάλλους.
Συνειδητοποίησα ότι τα Στρουμφάκια με τον Αστεριξ είναι κοντοχωριανοί.
Κατάλαβα γιατί οι Γαλάτες το μόνο που φοβόντουσαν είναι να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (ο γαλάζιος σκούφος συμβόλιζε τον έναστρο ουρανό)

Και, επειδη δεν προλαβαίνω τώρα, θα επανέλθω αργότερα (για όποιον ενδιαφέρεται) με όσα βρήκα για τους Ιακωβίνους.
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Δευ 23 Ιαν 2012, 12:02

Ο Καμμένος από ότι δείχνει προσπαθεί να φτιάξει ενα πολυσυλλεκτικό κόμμα
που δεν θα βάλει κομματικές ταμπέλες αλλά μόνο αντιμνημονιακές.
Αχινέ έχετε καθόλου κάποια κρούση απέξω απέξω από τον Καμμένο?
Έχετε σκεφτεί καθόλου την συμπόρευση αν και εφόσον κάνει κόμμα?
Το έχετε συζητήσει δηλαδή καθόλου στο ΕΠΑΜ?
Αυτό το λέω γιατί δεν περισσεύουν οι αντιμνημονιακοί αυτή την εποχή.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
axinosp
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από axinosp » Δευ 23 Ιαν 2012, 14:58

totispap έγραψε:Ο Καμμένος από ότι δείχνει προσπαθεί να φτιάξει ενα πολυσυλλεκτικό κόμμα
που δεν θα βάλει κομματικές ταμπέλες αλλά μόνο αντιμνημονιακές.
Αχινέ έχετε καθόλου κάποια κρούση απέξω απέξω από τον Καμμένο?
Έχετε σκεφτεί καθόλου την συμπόρευση αν και εφόσον κάνει κόμμα?
Το έχετε συζητήσει δηλαδή καθόλου στο ΕΠΑΜ?
Αυτό το λέω γιατί δεν περισσεύουν οι αντιμνημονιακοί αυτή την εποχή.
Τον είχαμε καλέσει στο μέτωπο του ΟΧΙ δηλαδή ενάντια στην δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο
όπου συμμετείχαν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και συλλογικότητες και απάντηση δεν πήραμε!!

Πιστεύω ότι ο Καμένος από ΝΔ, η Σακοράφα από ΠΑΣΟΚ,Ο Λαφαζάνης από ΣΥΡΙΖΑ, η Κανέλη από ΚΚΕ
είναι οι λαγοί των κομμάτων, δηλαδή μερικά κλικ, πιο προοδευτικοί,
έτσι ώστε να δέχονται και τις ψήφους διαμαρτυρίας,
ανεξάρτητα το πόσο λαμόγια και προδότες είναι τα κόμματα που εκπροσωπούν !!
Το αν έχω δίκιο θα το δείτε σε λίγες μέρες !!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Δευ 23 Ιαν 2012, 15:07

Αρχίστε γενικώς να ρίχνετε νερό στο κρασί σας γιατί και ο κόσμος που
θα ακολουθήσει αντημνιμονιακές κινήσεις τύπου ΕΠΑΜ η Καμμένου αυτό κάνει.
Τι να σας πω :dunno:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 26 Ιαν 2012, 15:31

totispap έγραψε:Αρχίστε γενικώς να ρίχνετε νερό στο κρασί σας γιατί και ο κόσμος που
θα ακολουθήσει αντημνιμονιακές κινήσεις τύπου ΕΠΑΜ η Καμμένου αυτό κάνει.

Τι να σας πω :dunno:
ΤΑ ΕΊΠΕΣ ΌΛΑ :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Mornie utúlië
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”