Να με επιτρέψεις πάρα πολύ. Θέλετε να κάθεστε σ' ένα νήμα, να συμφωνείτε μεταξύ σας και να ευλογάτε τα γέννια σας; Υπάρχουν και τα ΠΜ.
Αλλά να πας να με βγάλεις άσχετη με την κουβέντα για να μειώσεις τα λεγόμενά μου, είναι φτηνό κόλπο και δεν τα δέχομαι.
Το "που να ξέρω εγώ" το γράφω γιατί όντως δεν ξέρω αν μαζεύουν κόσμο από την Τάκλαμακάν με καμιόνια και τον αδειάζουν στις πλατείες των Αθηνών. Εσύ το ξέρεις αυτό; 100%; Με στοιχεία; Και πού τα βρήκες;
Μπορώ να συζητήσω για το θέμα με ανθρώπους που πιθανώς να μην ταυτίζονται μαζί μου. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να μένουν εδώ πέρα, προκειμένου να έχουν μία στοιχειώδη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Κάποιος/α που μένει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, και προφανώς δεν ξέρει ούτε κατα που πέφτει ο Αγ.Παντελεήμονας, ο Κεραμεικός ή η οδός Ευρυπίδου π.χ, δεν έχει να συνεισφέρει απολύτως τίποτα στην συζήτηση, πέραν της ακατάσχετης μπουρδολογικής ασχετολογίας.
Tα λεφτα τις περισσοτερες φορες ειναι <<δανειο>> ας πουμε των δουλεμπορων πρως τους λαθρομεταναστες,το δανειο ξεπληρωνεται απο τους ιδιους με την εργασια τους στην χωρα που θα πανε,Αν για οποιοδηποτε λογο δεν γινει η αποπληρωμη του δανειου,την πληρωνουν οι συγγενεις που αφηνεις πισω-γυναικα,παιδια,γονεις κτλ-.Αυτο για το που βρισκονται τα χιλιαδες δολαρια..
Αυτό το έχω ακούσει και γω, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο.
Δηλαδή, ένας Πακιστανός παίρνει την απόφαση να ξενιτευτεί.
Ο δουλέμπορος αναλαμβάνει να τον μεταφέρει τσάμπα στην Ελλάδα, με τον όρο να πληρώνεται σε δόσεις από τον Πακιστανό.
Αυτό όμως θα ήταν μία εξαιρετικά ριψοκίνδυνη επένδυση για τον δουλέμπορο διότι υπάρχει ο κίνδυνος βαρέως τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου (πνιγμός) του Πακιστανού, διότι μετακινείται υπό άθλιες συνθήκες.
Συγχρόνως θα ήταν εξαιρετικά αβέβαιο το αν και κατα πόσο θα έβρισκε στην Ελλάδα δουλειά που θα αποφερεί στον Πακιστανό αρκετά ώστε να συντηρείται ο ίδιος, αλλά και αρκετά ώστε να αποπληρώνει και το χρέος του προς τον δουλέμπορο.
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με διαλυμμένη οικονομία, έλλειψη ρευστού και υψηλότατη ανεργία, αυτό θα ήταν αρκετά δύσκολο ακόμα και για παντελώς ανειδίκευτους Πακιστανούς.
Αλλά για έλα λίγο στην θέση του Πακιστανού.
Για ποιον λόγο να αφήσει πίσω γονείς, οικογένεια, παιδιά, φίλους, συγγενείς και να μεταναστεύσει σε μία άγνωστη μακρινή αλλόθρησκη χώρα που καταρρέει οικονομικά;
Για ποιον λόγο να ζει σε αυτήν την χώρα σε απόλυτη εξαθλίωση; Διότι πέραν των χαμηλών μεροκάματων (τα οποία η δική του πρόσφορα εργασίας έχει ρίξει τόσο χαμηλά) είναι επιφορτισμένος και με την αποπληρωμή του χρέους προς τον δουλέμπορο.
Για ποιον λόγο να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των προσφιλών του προσώπων, στην διόλου απίθανη περίπτωση που δεν θα φανεί συνεπής προς τον δουλέμπορο;
Ρισκάρει πάρα πολλά για να κερδίσει πολύ λίγα. Και λάβε υπόψη ότι το Πακιστάν δεν είναι καμμία διαλυμμένη ανοργάνωτη χώρα. Κάθε άλλο.
Από ανθρωπιστικής πλευράς λοιπόν, δεν έχει καμμία λογική αυτή η μαζική μετακίνηση.
Και αυτό φαίνεται και από το ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος των Αφρικανο-ασιατών που μας έρχονται εδώ, δεν είναι διόλου κακομοίρηδες.