Φράουλες και αίμα....

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Φράουλες και αίμα....

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 09 Μάιος 2008, 17:15

Για την ακρίβεια 25 έτη μετά τον θάνατο του Βασιλείου του Β' επί Κωνσταντίνου του Θ' του Μονομάχου. Οι Σερβοκροάτες ήταν υποτελείς, οι Βούλγαροι ήταν τσακισμένοι, την Αρμενία την είχε προσαρτήσει. Στην Σικελία όντως είχαν ήδη αποβιβαστεί οι Νορμανδοί. Αν προσέξεις επίσης το Βυζάντιο δεν επεκτείνεται στην Παλαιστίνη αλλά κατέχει την σημερινή περιοχή της Αλεξανδρέττας και τα εδάφη της αρχαίας Φοινίκης (του σημερινού Λιβάνου).
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 09 Μάιος 2008, 19:41

Αααααααααα... με την ίδια λογική "νουθέτησαν" οι Ελληναράδες καθηγήταροι, την Ελληνο-αυστραλεζούλα που είχε έρθει εδώ προ ετών με τα αποτελέσματα της έρευνάς της που καταπολεμούσαν κάποιες μορφές καρκίνου? Με την ίδια λογική σχεδόν τη χλευάσανε και πήρε των ομματιών της μετά τις ΛΙΑΝ γενναιόδωρες προσφορές και των σκανδιναβών και των αμερικάνων να της παράσχουν εργατήρια, ό,τι χρειαστεί και φυσικά μια εξαιρετική θέση, για να συνεχίσει τις έρευνές της?

Με την ίδια λογική ξαπόστειλαν και τον Τζάκη αλλά και τον Νανόπουλο όταν αιτήθηκαν για έδρα στο Πανεπιστήμιο?

Με την ίδια λογική ΧΕΖΟΥΜΕ στην κυριολεξία όλα τα "κεφάλια" μας και τα αγκαλιάζουν και τα τιμούν οι ξένοι, οι οποίοι αποκομίζουν και τα ωφέλη του έργου τους?

Μάλιστα...

Οκ. Τώρα το κατάλαβα.
Το προβλημα δεν ειναι οτι ηταν Ελληνίδα αλλα οτι υπαρχει μια συντεχνιακη νοοτροπια σε καθε τομέα επαγγελματικης δραστηριότητας στην Ελλαδα.
Αυτος ηταν και ο λόγος που χλευαστικε η Ελληνο-αυστραλέζα απο τους Ελληνες επιστήμονες.
Επισης υπαρχει ενα θεμα γενικα με την δυτικη επιστημή ή οποια εχει καταντίσει δογμα χειροτερο απο τις ποιο ακραιες θρησκειες, και καθε αλλη προσεγγιση ειναι "αιρετικη".
Άβαταρ μέλους
Pet_Detective
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Pet_Detective » Παρ 01 Αύγ 2008, 05:45

ΑρΕλα έγραψε:Πέγκι, όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, καλό είναι να βλέπουμε και τις δύο όψεις κι όχι μόνο τη μία.

1/ Δε λέω ότι όλοι οι Ελληνες είναι αγγελούδια, αλλά στο φινάλε οι Ελληνες είναι στη χώρα τους κι αν παρανομήσουν θα πάνε στις ελληνικές φυλακές. Σήμερα οι ελληνικές φυλακές έχουν υπερκορεστεί από το αλλοδαπό στοιχείο, το οποίο έχει αυξήσει την εγκληματικότητα κατακόρυφα στην Ελλάδα, πράγμα που αν είσαι αντικειμενική δεν γίνεται να μην παραδεχτείς.

Και τον Ελληνα εγκληματία θα τον δεχτώ/ανεχτώ/φυλακίσω και την παραμονή του στο χοτέλ Κορυδαλέξ ή όπου αλλού θα την πληρώσω σαν Ελλην φορολογούμενος, γιατί εδώ είναι ο τόπος του, δε γίνεται να τον εξορίσουμε.
Γιατί και με ποια λογική θα πρέπει να ανεχτώ/δεχτώ/πληρώσω τη διαμονή του ΞΕΝΟΥ που έχει παρανομήσει στη χώρα, επειδή τα κωλοχανεία που λέγονται κυβερνήσεις δεν ελέγχουν ποιους και πόσους μπάζουν μέσα? Γιατί να μην τους απελαύνουν? Γιατί να δίνουν αφειδώς και τόσο εύκολα άδειες παραμονής?

Στο προηγούμενο εκ μεταφοράς ποστ μου είπα μεταξύ άλλων κάτι περί ελέγχου εισόδου, που ίσως να μην το διάβασες και το θεωρώ σημαντικό γι'αυτό και το ξαναβάζω:
"Η Νότιος Αφρική επί apartheit, πρόσεξε τι λέω, ΕΠΙ apartheit, που η απειλή των εξεγέρσεων ήταν δαμόκλειος σπάθη, με πληθυσμιακή αναλογία 1-7 λευκού-μαύρου, είναι σαφές ότι είχε μεγάλη και απόλυτη ανάγκη από λευκούς. Και πάλι όμως, τους πέρναγε από κρισάρα και μικροσκόπιο πριν μπουν μέσα. ‘Ηταν παρανοϊκές, απλά φασιστικές ή με τάσεις αυτοκτονίας εκείνες οι κυβερνήσεις που εφάρμοζαν τέτοια πολιτική αλήθεια, ή μήπως προνοούσαν για τους γηγενείς και την συνολική ευμάρεια του τόπου, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων μεταναστών θα εισέρχονταν στη χώρα?"

2/ Όταν μιλάς για αδικίες, να το κοιτάς συνολικά το θέμα και όχι μόνο απ'την πλευρά του μετανάστη. Αν ο μετανάστης έχει πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο έχει και μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα του Ελληνα σήμερα, πράγμα που επίσης δε γίνεται ν'αντικρούσεις αν έχεις στοιχειώδη ενημέρωση/λογική και γνώση του τι γίνεται γύρω μας. Μην κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά εστιάζοντας σε κάποιους που μπορεί να αδικήθηκαν από εκμεταλλευτές. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και αυτοί, αλλά αυτό δεν είναι παλλαϊκό χαρακτηριστικό, είναι ατομικό εκ του χαρακτήρα του καθένα ξεχωριστά. Δεν είμαστε σοβαροί όταν χαρακτηρίζουμε ολόκληρο λαό με τις αθλιότητες πέντε δέκα σαθρών ανθρώπων. Όταν όμως τα δείγματα γραφής μιας εθνότητας που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα (και φυσικά μειοψηφεί αριθμητικά στον πληθυσμό) κατάφεραν μέσα σε μια 20ετία να επιφέρουν τα ορατά αποτελέσματα της αύξησης της εγκληματικότητας, και των ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ του κοινωνικού μας ιστού σήμερα με παράγοντες επικινδυνότητας που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν τους φανταζόμασταν παλιότερα δεν είναι καθόλου άτοπο να προσλαμβάνει η συγκεκριμένη εθνότητα κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απ'τα οποία δεν αντιλέγω εξαιρούνται πολλοί. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν οι στιγνοί εγκληματίες στους ξένους και ειδικότερα στους Αλβανούς. (εγώ δε φοβάμαι όπως τα ΜΜΕ να κατονομάσω την εθνότητα). Το "Αλβανός" έγινε ταμπού πια στα ΜΜΕ. Γιατί, φιλενάδα? Επειδή ξάφνου πάθαμε ομαδική παράκρουση και γίναμε... ρατσιστές? Κι αν ναι, τι στο διάολο μας έκανε άραγε ρατσιστές προς μια συγκεκριμένη εθνότητα? Οι φαντασιώσεις και η φαυλότητά μας? Ή μήπως το γεγονός ότι αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ της εξουσίας άφησαν να μπει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ στην Ελλάδα αδιαφορώντας για την προστασία και το στοιχειωδώς ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο του Ελληνα πολίτη?

Δεν είμαι φυλετικά ρατσίστρια και το ξέρεις. Έχω αντικρούσει πολλούς φυλετιστές σε διαλόγους. Ούτε μπορεί κανεις να με πει εχθρό των μεταναστών και να σοβαρολογεί όταν είναι δεδομένο πως κι εγώ ως μετανάστρια έζησα/μεγάλωσα στην ξενητιά. Υπήρχαν όμως όρια, ήξερα τη θέση μου, ΣΕΒΟΜΟΥΝ τη χώρα που με φιλοξενούσε.

Στα ελληνικά πράγματα και με τα δεδομένα που ήδη προανέφερα, δεν είμαι και ηλίθια να λέω στον καθένα προς χάριν του όρου "μετανάστης" ή των λογικών "θέλουν μια καλύτερη ζωή οι καημένοι κλπ", περάστε, καθίστε, σαν στο σπίτι σας, ληστέψτε μας, πηδήξτε ή βιάστε μας :bananafuck: ξεφτιλίστε τη σημαία μας :grflag: βοηθήστε μας σας παρακαλώ να μπούμε στη ζώνη της μιζέριας που επικρατεί στον πλανήτη και ευχαριστούμε πολύ!

Μήπως ξεχνάς την περίπτωση με την πειρατεία λεωφορείου του "99 που έφτασε ως την Αλβανία όπου και χάθηκε άδικα ένα παληκάρι εξ'αιτίας ΠΑΛΙ ενός Αλβανομπουμπουκιού? Έγινε και ταινία, ορίστε! http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=2453 Θες κι άλλη κατάληψη λεωφορείου με 25 ομήρους στη Μαραθώνος το 2004? Για τράβα κι εδώ http://www.multiforums.gr/humanity/view ... 701&page=3 να δεις ...
Τι να σου πω? Για μένα που'χω πέσει θύμα ΔΥΟ ληστειών, από βεβαιωμένα σεσημασμένα αλβανομπούμπουκα (εκ των αποτυπωμάτων που'βγαλε η σήμανση) ? Παρά το γεγονός ότι το'νιωσα στο πετσί μου από πρώτο χέρι που λένε, μου φαίνονται χαδάκια και πταισματάκια αυτές, μπροστά στα προαναφερθέντα ή άλλα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. :swear:

Δηλαδή ΠΟΣΑ τέτοια πρέπει να γίνουν για να στρέψεις το βλέμμα και στην ΑΔΙΚΙΑ που έχει υποστεί και υπόκειται ο Ελληνας εδώ πέρα? :banghead: :sick: Αυτό το σκηνικό και άλλα παρεμφερή, πόσο πιθανό ήταν να είχαν προκληθεί από Ελληνα? Τα περιστατικά που καταδεικνύουν εγκληματικά "ανθρώπινες" (?) διαδρομές ΕΞΩ απ'τη φύση του Ελληνα (κατά την πλειοψηφία του λαού φυσικά) είναι ΑΝΑΡΡΙΘΜΗΤΑ και δε θα κάτσω εδώ για να στηρίξω το αυτονόητο, να τα αναφέρω όλα, γιατί το σεντόνι δε θα'φτανε, θα θέλαμε 12τομη εγκυκλοπαίδια. Μη μου λες λοιπόν για αδικημένους, κατατρεγμένους που ΕΜΕΙΣ τους αλλάξαμε τα φώτα! Μάλλον το αντίθετο συνέβη/συμβαίνει αν το δούμε αντικειμενικά κι αν προσμετρήσουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Και ξαναλέω, για να μη με αρχίσεις με περιπτώσεις Ελλήνων που έχουν κάνει κατάφορα εγκληματικές πράξεις, ότι δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι αγγελάκια. Υποστηρίζω όμως πως δεν είναι στη φύση τους τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Θα δεις εγκληματικότητα από παράφρονες όπως αυτή τη αγρινίου, έχουν διαπραχθεί και πλείστα όσα εγκλήματα για λόγους τιμής από Ελληνες, αλλά ΤΕΤΟΙΑ εγκληματικότητα, για μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, μαφίες, κυκλώματα πορνείας και τα ρέστα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, πώς να το κάνουμε δηλαδή! Και στο φινάλε, το είπα και πριν. Εγκληματικότητα από Ελληνες αναγκαστικά θα υποστούμε- γιατί είναι Ελληνες και τι να κάνουμε δηλαδή. Την εγκληματικότητα από ξένα στοιχεία ΓΙΑΤΙ ρε φιλενάδα είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε επιπρόσθετα? Δε μας φτάνει η ντόπια?

Θα στο πω με την αγαπημένη μου αντιστοίχιση Σπίτι-πατρίδα, οικογένεια-λαός μου. α/ Πρώτα κοιτάω ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, να'ναι καλά το σπίτι μου, να'ναι χορτάτη η οικογένειά μου και ασφαλώς ως άνθρωπος απ'το περίσσευμά μου, θα δώσω και στον φουκαρά που είναι ΕΞΩ απ'το σπίτι μου να φάει αν πεινάει. β/ Αν μέλος της οικογένειάς μου κάνει ένα παράπτωμα μια στραβή, θα το τιμωρήσω, θα το μαλώσω, θα...θα..θα... αλλά δεν θα το διώξω απ'το σπίτι, γιατί δεν μπορώ, είναι μέλος της οικογένειάς μου. Αν έρθει όμως ένας ξένος στο σπίτι μου που θα τον ΦΙΛΟΞΕΝΩ και μου κάνει μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα στραβές, εξυπακούεται και λογικό είναι πως δε θα τον αντιμετωπίσω όπως το παιδί μου. Θα του πω, τέλος κύριε, πάρε δρόμο και γύρνα στο δικό σου σπίτι. Αυτό είναι στοιχείο αφιλοξενίας? Εσύ πώς θα τον αντιμετώπιζες? Διαφορετικά? Μη μου το πεις γιατί δεν θα σε πιστέψω! Άρα, γιατί και με ποια λογική μου προτείνεις να αντιμετωπίζω το μετανάστη (ή και ΛΑΘΡΟμετανάστη) ως έχοντα τα ίδια προνόμια/δικαιώματα με το παιδί μου, το μέλος της δικής μου οικογένειας? Για να καταλάβω δηλαδή! Ποιο είδος ανθρωπιάς είναι αυτό που θα σε κάνει να κόπτεσαι για τον ξένο και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για την οικογένειά σου?

Αν είναι ν'απαντήσεις σ'όλο αυτό το κατεβατό, απάντα μόνο στο "γιατί" που θέτω, όχι περιπτωσιολογικά αντικρούοντας με άλλα περιστατικά, και πλατιάζοντας επί περιστατικών, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Επί της ουσίας στάσου αν θες, στα ερωτήματα μόνο που θέτω.

3/ Το άλλο ερώτημα είναι πάλι στην διατύπωσή του μονότονα επαναληπτικό: ΓΙΑΤΙ - τι, ποιος και ποια επίλαστη αβάσιμη-στεβλή έννοια ανθρωπιάς μας υποχρεώνει να υποστούμε μια εισαγόμενη εγκληματικότητα λες και δε φτάνει η υπαρκτή δική μας, επειδή ΞΑΦΝΟΥ έγινε παγκόσμιο φαινόμενο η μετανάστευση? Αυτό το ΞΑΦΝΟΥ δεν σε προβληματίζει εσένα? ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ? Τις προηγούμενες δεκαετίες θυμάσαι τέτοιο λεφούσι να μπαίνει στην Ελλάδα? Η απάντηση που μου δίδεται πάντα σ'αυτό είναι ότι κι άλλα κράτη έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε, επειδή το'χουν κι άλλες χώρες, κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και το ανεχόμαστε κι εμείς... Έτσι είναι? Ή μήπως είναι ντιρεκτίβες που παίρνει η επαρχία της Ελλάδας (αυτή κι αν είναι τοπική αυτοδιοίκηση) απ'το πλανηταρχείο ή την κεντρική κυβέρνηση της ΕΕ, να κάνει τα στραβά μάτια και ν'αφήνει να μπαίνει μέσα ο κάθε πικραμένος? Συνωμοσιολογικό σενάριο? THINK AGAIN!

4/ Αλλά παραδόξως... στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, κάποιες χώρες το πήραν αλλιώς: η Ολλανδία αντιδρά με πολύ σκληρά μέτρα. Η Γερμανία δε χαμπαριάζει όταν πρόκειται για κεκτημένα δικαιώματα και συμφέροντα των Γερμανών. Αυτά είναι δεδομένο στο μυαλό τους ότι πάντα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και ορθώς! Η Ελβετία δεν έχει πρόβλημα, ελέγχει τις εισόδους. Τα καλά της Γαλλίας τα είδες νομίζω. Η Αγγλία χαιρέτα μου τον πλάτανο. Παλεύει να το ελέγξει αλλά είναι τρομερά δύσκολο με τα ανοίγματα που έκανε και έμπασε κι αυτή ένα κάρο, αλλά κι αυτή ακόμα ΕΧΕΙ στοιχειώδη μεταναστευτική πολιτική... Η Ιταλία δε χαμπαριάζει τι θα πει η κοινή γνώμη για ρατσισμούς και αηδίες, έστειλε πίσω μια αρμαθιά αλβανόπουλα τσαμπιά στοιβαγμένα σ'ένα καράβι αν θυμάσαι, απειλώντας πως θα τους βυθύσουν αν κάνουν τ'αστείο να πλησιάσουν, και τελικά τους φάγαμε εμείς στη μάπα. Οι δικοί μας κινούντες τα νήματα, εξαπέλυσαν ΜΜΕ και άλλους ταγούς, να επικαλούνται την ανθρωπιά μας, να λένε οτι οι Ελληνες είναι ξάφνου ρατσιστές, ή ότι δεν καταδέχονται τις "κατώτερες" δουλειές ΞΑΦΝΟΥ (τεράστιο ψέμα όταν πολλοί στον απελπισμένο αγώνα για επιβίωση θα έκαναν ο,τιδήποτε για να φέρνουν ψωμί στα παιδιά τους) και να κάνουν γαργάρα ένα σωρό αθλιότητες προς χάριν ...του ξένιου Δία που τον έχουμε καταντήσει μαλάκα, κερατά, ζημιωμένο, όλα τα'χει ο καημένος.

Κατά τα λοιπά με κάλυψαν οι Κάσσανδρος και Σταυραετός σε κάποιες επισημάνσεις τους, όπως:
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Τέλος, για την αγροτιά γνωρίζω και πάρα πολλές περιπτώσεις ληστειών, κακοποιήσεων, ακόμη και φόνων αγροτών από "καλοκάγαθους" αλβανούς, δίχως να υπάρχει οικονομικό ή άλλο αίτιο. Γιατί πάντα υπάρχει και ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Όπως και οι δουλέμποροι συμπατριωτών των πακιστανοί, αλβανοί, φιλιπιννέζοι και άλλοι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Κάποια στιγμή ο κόσμος θα αγανακτήσει με την υπερβολική συσσώρευση λαθρομεταναστών και τότε θα δούμε πολύ άσχημες σκηνές. Δυστυχώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε και όχι οι υπαίτιοι.
και
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Αν είσαι μετανάστης, πρωτού πιάσεις δουλειά σε μία άλλη χώρα, πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις. Εάν δεν τις πληροίς, τότε φταις τόσο εσύ, όσο και αυτοί που σε ανέχονται στην χώρα τους και φυσικά αυτοί που σε εκμεταλλεύονται.
Επαναλαμβάνω, ότι φταίνε όλοι. Αν επιμένεις να βγάζεις λάδι τους ξένους, τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Επίσης ο Τασούλης μας είπε κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε:
karipis έγραψε:Υ.Γ. α)Μετανάστευση και Λαθρομετανάστευση είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα και β)στοιχεία αλλά και παραδοχές από αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα της "ελεύθερης διακίνησης εργατών" πως ένας από τους βασικότερους λόγους που το κάνουν είναι και η κατάργηση των εθνικών κρατών επίσης υπάρχουν πολλά (από βιβλία του Κίσιγγερ και λόγους του Μπουσ-τη, μέχρι του Μπλέρ και του Σιμήτη -βλ. Εθνικισμός Λαϊκισμός εκδ. Γνώση).
α/ Μετανάστευση και λαθρομετανάστευση- έτσι όπως προκύπτουν σήμερα στην Ελλάδα είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, δυστυχώς! :banghead:
β/ Συμφωνώ απολύτως. Κι όποιοι δεν πρόσεξαν αυτή την επισήμανση του καρίπη, καλά θα κάνουν να τη συνυπολογίσουν!
Τραβάτε κι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 143#p48143 να δείτε από πότε άρχισε να εξυφαίνεται αυτό το σενάριο με πρωτοστατούντα τον χαριτωμένο κυριούλη που λέγεται Κίσινγκερ!

παναγιαμ!

μην ξαναακουσω περι χουφταλων κ τετοια..

οταν ακουσα αυτο περι οικογενειας με παιδακι ελληνες που πειναγαν και δεν πηραν την δουλεια επειδη δεν ηταν αλβανοι ηταν σαν να ακουγα μια προγιαγια χουντικια που ειχαμε στο χωριο και ειχε κορνιζα το βασιλια μεχρι και τα 94 της στο δωματιο!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 01 Αύγ 2008, 12:55

Οντως καποιοι εργοδοτες προτιμουν να περνουν ξενους παρα Ελληνες.
Σε δουλειες που δεν χρειαζεται ειδικευση δεν εχει κανεναν λογο να μην παρει τον φθηνο ξενο.
Εκτος αν φυσικα αποφασισουμε να τους τιμωρουμε που θα ηταν το πρεπον
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Αύγ 2008, 16:20

παναγιαμ!

οταν ακουσα αυτο περι οικογενειας με παιδακι ελληνες που πειναγαν και δεν πηραν την δουλεια επειδη δεν ηταν αλβανοι ηταν σαν να ακουγα μια προγιαγια χουντικια που ειχαμε στο χωριο και ειχε κορνιζα το βασιλια μεχρι και τα 94 της στο δωματιο!
Eπί ΟΛΟΥ αυτού που quota-ρησες, ΑΥΤΟ (που δεν το'πιασα κιόλας) ήταν το μέγα απόσταγμα της σοφίας σου; :shock: :teza:

Τω όντι η βλακεία δεν παλεύεται. Μαζί με γιατρούς και ψυχολόγους, σηκώνω κι εγώ τα χέρια ψηλά!
Εικόνα
Εικόνα
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Pet_Detective
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Pet_Detective » Σάβ 02 Αύγ 2008, 19:03

ΑρΕλα έγραψε:
παναγιαμ!

Eπί ΟΛΟΥ αυτού που quota-ρησες, ΑΥΤΟ (που δεν το'πιασα κιόλας) ήταν το μέγα απόσταγμα της σοφίας σου; :shock: :teza:

Τω όντι η βλακεία δεν παλεύεται. Μαζί με γιατρούς και ψυχολόγους, σηκώνω κι εγώ τα χέρια ψηλά!
Εικόνα
Εικόνα

εμ που να το πιασεις..εχετε μπει ολοι σε ενα φαυλο κυκλο νεοσυντηρητισμου και δεν ξερετε που παν τα τεσσερα..

εννοω πως οι αποψεις αυτες ανηκουν σε αλλες γεννιες και μονο κατι γεροι της περασμενης 50ετιας θα ελεγαν τετοια..
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 12 Μαρ 2010, 23:45

Είμαι νέο μέλος της παρέας και βλέπω ότι γίνονται εδώ πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Είναι φανερό ότι η έννοια του ρατσισμού όπως και αυτή του εθνικισμού ή του πατριωτισμού έχουν διαστρεβλωθεί κατά τη διάρκεια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Γι αυτό θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και ένα μάλλον εφιαλτικό σενάριο που είναι πιθανό να επαληθευτεί πάρα πολύ σύντομα.

Ας υποθέσουμε πως λόγω οικονομικής κρίσης και νέων μέτρων οι περισσότεροι μετανάστες φύγουν αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες ευρωπαικές χώρες.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι έρχονται κάποιοι άλλοι ξένοι αυτή τη φορά Ευρωπέη με κοστούμια και γραβάτες όχι σαν μετανάστες αλλά σαν μάνατζερς, επενδυτές με σκοπό (δήθεν) να μας νοικοκυρέψουν επειδή (δήθεν) είμαστε απείθαρχοι και τεμπέληδες σαν λαός. Δήθεν να μας βάλουν σε τάξη.

Και τώρα ρωτάω τους θερμόαιμους πατριώτες.
Πως θα αντιμετώπιζαν αυτή την εισβολή των ξένων γιάπηδων Ευρωπέων?.
Θα την αντιμετώπιζαν με τον ίδιο ρατσισμό που αντιμετωπίζουν τους πακιστανούς και τους άραβες?
Θα αντιστεκόνταν σε αυτή τη νέα μορφή αποικιοκρατίας ή θα την έβλεπαν (Δήθεν) θετική για τη χώρα?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Σάβ 13 Μαρ 2010, 13:43

doctormarkon έγραψε:Είμαι νέο μέλος της παρέας και βλέπω ότι γίνονται εδώ πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Είναι φανερό ότι η έννοια του ρατσισμού όπως και αυτή του εθνικισμού ή του πατριωτισμού έχουν διαστρεβλωθεί κατά τη διάρκεια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Γι αυτό θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και ένα μάλλον εφιαλτικό σενάριο που είναι πιθανό να επαληθευτεί πάρα πολύ σύντομα.

Ας υποθέσουμε πως λόγω οικονομικής κρίσης και νέων μέτρων οι περισσότεροι μετανάστες φύγουν αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες ευρωπαικές χώρες.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι έρχονται κάποιοι άλλοι ξένοι αυτή τη φορά Ευρωπέη με κοστούμια και γραβάτες όχι σαν μετανάστες αλλά σαν μάνατζερς, επενδυτές με σκοπό (δήθεν) να μας νοικοκυρέψουν επειδή (δήθεν) είμαστε απείθαρχοι και τεμπέληδες σαν λαός. Δήθεν να μας βάλουν σε τάξη.

Θα την αντιμετώπιζαν με τον ίδιο ρατσισμό που αντιμετωπίζουν τους πακιστανούς και τους άραβες?
Θα αντιστεκόνταν σε αυτή τη νέα μορφή αποικιοκρατίας ή θα την έβλεπαν (Δήθεν) θετική για τη χώρα?
Kαταρχάς καλώς ήρθατε :) , εδώ μπορείται να πορουσιαστείται και να μας δώσετε περαιτέρω πληροφορίες περί του ατόμου σας
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 64&t=10270.

Και να απαντήσω εγώ πρώτος στο ερώτημα σας, νομίζω πώς έχετε μπερδέψει έννοιες όπως "νόμιμα εισερχόμενος εργαζόμενος" στην χώρα οπού το κράτος θα μπορεί να τον φορολογήσει και αυτός να απολαμβάνει αποδοχές του κράτους , να μπορεί να εργασθεί νόμιμα και να συνεισφέρει στα ταμεία, να είναι πολίτης μέλος της ΕΕ που σημαίνει οτί δεν πρόκειται να έρθει παράνομα στην χώρα αλλά νόμιμα και μέσω ενός καθεστώτος ελέγχου που αυτό το καθεστώ ελένχου σημαίνει:
1.Ο εν λόγω κύριος θα ήταν πρώτα από όλα υγιής έτσι δεν θα επιβάρυνε το ήδη επιβαρυμένο ταμείο μας.
2.Θα είχε έρθει από μία χώρα μέ ένα καλό βιοτικό επίπεδο και θα έφερνε το βιοτικό επίπεδο μαζί του.
3.Θα μπορούσε να συντηρηθεί μόνος του αφού από ότι είπατε θα ήταν "γίαπης" και μέσω αυτού και άλλοι.
4.Θα προσαρμοζόταν στον δικό μας τρόπο ζωής και δεν θα επέβαλλε τον δικό του.
5.Θα έφερνε τα κεφάλαια από την δική του χώρα στην δική μας και αυτό μόνο καλό θα μπορούσε να είναι εφόσον αυτά τα κεφάλαια είναι από νόμιμες επιχειρήσεις.

Τώρα ο "παράνομα εισερχόμενος εισβολέας" που έχει περάσει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ τα σύνορα ΜΑΣ, στην χώρα ΜΑΣ και προσπαθεί να μας επιβάλει τον δικό ΤΟΥ τρόπο ζωής και σκέψης δεν ωφελεί την χώρα μας, είναι παράνομος εξ'αρχής και εφόσον είναι παράνομος αλλά και ΑΟΡΑΤΟΣ στις αρχές μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί ανεξέλενκτα.
4.Θα
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 14 Μαρ 2010, 15:37

Στο μεταξύ, στην άλλη άκρη της Ευρώπης, συμβαίνει το εξής:

Το '98 δούλευα στη Δανία μαζεύοντας φράουλες.

- Είμασταν καμιά 40-50αριά νεαρούληδες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, οι περισσότεροι για κάποιο λόγο, Βάσκοι.

- μέναμε σε δικές μας σκηνές.

- είχαμε κοινή κουζίνα/τουαλέτες/ντουζ την καθαριότητα των οποίων φροντίζαμε οι ίδιοι βάση κυλιόμενου προγράμματος.

- δουλεύαμε 8άωρο

- πληρωνόμασταν με το λίτρο (και δε θυμάμαι ντιπ πόσα παίρναμε)

- είχαμε προσωρινό (αντίστιχο) ΑΦΜ, ασφάλιση και κράτηση φόρου. Φυσικά όχι άλλες κρατήσεις για συνταξιοδότηση, ταμείο ανεργίας και τέτοια.

Μια χαρά. Οι φράουλες μαζεύονταν, εμείς περνάγαμε και γαμώ, και ο Δανέζος προφανώς έβγαινε, αλλιώς δεν θα το έκανε.

Σε Ελληνικά δεδομένα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτό;

(ναι, φανταστείτε τη σκηνή: η Σουηδέζα φοιτήτρια έρχεται να συνδυάσει ηλιοθεραπεία και χαρτζιλίκι μαζεύοντας τις φράουλες της Μανωλ... το ξέρω... καμιά φορά η αφέλεια που με διακατέχει καταντά συγκινητική...)
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 14 Μαρ 2010, 16:29

doctormarkon έγραψε:Είμαι νέο μέλος της παρέας και βλέπω ότι γίνονται εδώ πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Kαλως σε, doctormarkon :xara: :D

Επί του θέματος που έθεσες:

Σχεδόν την ίδια αντίδραση θα είχα. Πρώτον, γιατι δεν θεωρώ τους Ευρωβαρβαρους καλύτερους από μας. Κι αν εμείς έχουμε ελαττώματα, έχουν κι αυτοί άλλα τόσα. Τι θα πει να μας νοικοκυρέψουν; Πριν μπουν οι ξένοι (είτε μέσω Βρυξελλών είτε μέσα απ'τις ορδές λαθρομεταναστευτικών κυμάτων) στην πατρίδα μας, ήμασταν ανοικοκύρευτοι; Αν ρωτήσετε άτομα 50 και άνω, θα σας πουν πως ήμασταν πολύ καλύτερα τότε.

Δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο οι φυλές που μπαίνουν μέσα, όσο οι αριθμοί... αλλά και το ποιόν των ανθρώπων... Υπάρχει μηχανισμός ελέγχου στο κέντρο αλλοδαπών της Ελλάδας; Ξέρουν τι είναι ο καθένας, τι ειδικότητα έχει κλπ; Οχι. Δίνουμε άδεια εισόδου πριν μπουν μέσα; Οχι. Απλά νομιμοποιούμε όσους ήδη μπήκαν. :banghead:

Σημείωσε ότι κάθε χώρα μπορεί να απορροφησει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, κι όταν τον υπερβεί, ξεκινάει η πολιτισμική (η εθνική αλλά και φυλετική αν θες) αχταρμοποίηση του τόπου, και η εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και των γηγενών και των ξένων. Αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και όποιος συναινεί με αυτή τη λογική, προσυπογράφει το δόγμα της παγκοσμιοποίησης που υλοποιείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο....

Η χώρα μας, λόγω (εσκεμμένης πιστεύω πλέον) ολιγωρίας των κυβερνήσεων και λόγω ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ μεταναστευτικής πολιτικής, είναι αναμφισβήτητα ένα ξέφραγο αμπέλι και ο αριθμός των εισερχόμενων είναι ΥΠΕΡπολλαπλάσιος του επιτρεπτού ορίου, γι'αυτό ήδη αλλοτριώνεται αλλά και αλλοιώνεται μέγα μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας, και γι'αυτό και τα προβλήματα διαβίωσης για όλους έχουν διογκωθεί, γι'αυτό και ζούμε πολύ χειρότερα σήμερα από τη δεκαετία του '80 για παράδειγμα... Δεν πάω πιο πίσω, γιατί σαφώς πιο παλιά ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πιάνω τη δεκαετία του '80, γιατι από τα τέλη της και μετά άρχισε η κατρακύλα για τη χώρα μας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Μαρ 2010, 17:26

Oχι. οι αγρότες θέλουν φθηνά χέρια.
Γιατι; γιατι δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι με άλλον τρόπο.
γιατι δεν μπορουν; γιατι το μυαλο τους φτάνει μεχρι ενα σημείο.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 14 Μαρ 2010, 17:39

Divine Sinner έγραψε:
Oχι. οι αγρότες θέλουν φθηνά χέρια.
Γιατι; γιατι δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι με άλλον τρόπο.
γιατι δεν μπορουν; γιατι το μυαλο τους φτάνει μεχρι ενα σημείο.

Κοίτα, ούτε μεις γενήκαμε κροίσοι μαζεύοντας φράουλες. Μιλάμε για νεαρόκοσμο και φοιτητές που θέλει μια δουλειά για το καλοκαίρι με λίγο χαβαλέ και χαρτζιλίκι.

Το θέμα είναι μάλλον νοοτροπίας. Ποιος τολμάει να αμολύσει αλλοδαπούς φοιτητές στο έλεος των Ελλήνων αγροτών; Θεοί!!! Θα τους κάνουν μια χαψά!!!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Μαρ 2010, 17:59

Οι αγρότες που είχαν αλλοδαπους τους ειχαν χωρις την παραμικρη ασφάλιση.
που οι ασφάλεια του ΟΓΑ ειναι η ποιο φθηνη.
γι αυτο και πέρναν πακιστανούς κι όχι αλβανους.
Ο αλβανος πια ζητάει συγκεκριμένα μεροκάματα και ασφάλιση για να ειναι νόμιμα στη χώρα.
Ο πακιστανος δουλευει για ενα κομμάτι ψωμί, δεν ζηταει ασφάληση (ειναι ετσι κι αλλιως παράνομα εδω), και δεν ενδιαφέρεται λογω ανέχειας) για συνθήκες υγιεινής.
Γι αυτο και οι αγρότες χρησιμοποιούν πακιστανούς.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 14 Μαρ 2010, 18:23

Ναι, το ξέρω.

Γιατί όμως οι βορειοευρωπαίοι φραουλάδες τα καταφέρνουν και χωρίς Πακιστανούς;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 14 Μαρ 2010, 19:04

Συγνώμη...
Θα σας πρότεινα να ξεκολλήσετε απ'τις φράουλες. Μπήκε νέο μέλος, έθεσε ένα ερώτημα... Μήπως να απαντούσατε κι εσεις; Ξέρω γω... μου κάνει λιγο αναγωγο να το αγνοείτε και να εστιάζετε σε φράουλες. :help:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Μαρ 2010, 19:14

Οκ.
Προσωπικα θα προτιμούσα να ερθουν 1 000 000 γερμανοι (η οτιδηποτε αλλοι ) να επενδυσουν (να φερουν δηλαδη τα ωραια τους ζεστα μετρητα) παντοτε σεβομενοι τους νομους της χώρας μας και τους Ελληνες πολίτες.
Οχι ως αποικοι ή ως κατακτητές ή ως παντογνώστες δάσκαλοι αλλα ως πολίτες της ΕΕ που μπορουν να πανε και να μείνουν σε οποιο αλλο κράτος της ΕΕ γουστάρουν (οπως κι εμεις αλλωστε) και να επιλέξουν την Ελλάδα.
Ναι να ανοιξουν εδω τις επιχειρήσεις τους, να παρουν κι εξοχικα.
Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακό αυτό.
Ενας πολιτης της ΕΕ μπορει να παει να μεινει σε οποιο αλλο κράτος της ΕΕ θέλει.
και φυσικα θα μπορει να κανει οποια νομιμη επιχείρηση θέλει και στην περίπτωση που παρανομήσει εχει και διευθηνση κατοικιας να τον βρούμε και θα ξέρει οτι θα είναι καταζητούμενος ακόμα και στη χώρα του.
Σε καμια περίπτωση δεν ειναι το ίδιο με τον πακιστανό που μπορει να το σκασε απο μια φυλακη του πακιστάν ή να έμενε σε ενα χωριό που δεν είχε ουτε καν αστυνομικό τμήμα και εχει μεγαλώσει βλέποντας λιθοβολισμους και χερια και ποδια να κόβονται και ολα αυτα να τα θεωρεί φυσιολογικά.
Δεν ειναι καθόλου το ιδιο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 14 Μαρ 2010, 21:26

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το όνομά μου είναι Μαρία και έχω διδακτορικό στην Κοινωνιολογία πάνω σε θέματα εξουσίας (γραφειοκρατική εξουσία).
Η εξουσία είναι ένα στοιχείο πολύ πολύπλοκο αλλά εκεί που μπαίνει σαν παράγοντας κάνει τη διαφορά.
Πριν ξεκινήσω στέλνω δύο βίντεο με ομιλίες του Μάνου Χατζηδάκη στο Τρίτο πρόγραμμα.
Μας χρειάζεται κάποιος από το παρελθόν γιατί στο παρόν υπάρχει πολλή ξηρασία.
Ο Μάμος Χατζηδάκης δεν καπελώθηκε από κανένα κόμμα ή ιδεολογία και ο λόγος του ήταν πάντα εύστοχος

Στο δεύτερο βίντεο μιλάει για την είσοδο στην Ευρωπαική Κοινότητα τότε. Θεωρούσε αυτή την είσοδο υποδούλωση και 34 χρόνια αργότερα διαπιστώνουμε ότι είχε δίκιο.
Αν έρθουν Ευρωπέη στη χώρα μας σαν επενδυτές και μανατζερς δεν θα έρθουν για καλό.
Θα έρθουν σαν κατακτητές.
Η πρόσφατη ιστορία διδάσκει πολλά.
Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η σύμβαση με τη γαλλική εταιρία Πεσινέ το 1964 (Θα έληγε το 2004 αλλά δεν έχω ερευνήσει αν ανανεώθηκε και με τι όρους). Η Σύμβαση αυτή ήταν με δουλικούς αποικιοκρατικούς όρους με κυριότερους άξονες να αγοράζει ρεύμα στο 1/10 του κόστους και να έχει πλήρη κυριαρχία στο υπέδαφος και στα κοιτάσματα βωξίτη.
Και σήμερα οι ευρωπέη ζητούν κινεζοποίηση των μισθών για να έχουν κίνητρο για επενδύσεις.
Το να θεωρείται η Ελλάδα επαρχία της Ευρώπης δεν τονώνει την εθνική υπερηφάνεια του Ελληνα.
Για το θέμα των μεταναστών και ο τρόπος που θεωρούνται νόμιμοι ή παράνομοι είναι υπέυθυνη η μεταναστευτική πολιτική της χώρας που όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες πολιτικές γίνεται στο γόνατο.
Δεν βλέπω κίνδυνο από τους μετανάστες αλλά από τους Ευρωπαίους και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας που εμφανίζεται ξενόδουλη.
Πριν μερικά χρόνια η Άννα Διαμαντοπούλου είχε προτείνει να είναι επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα Αγγλικά που είναι μία γλώσσα που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες έκφρασης σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα.
Το στερεότυπο του Έλληνα ως τεμπέλη και απείθαρχου με χαλάει πολύ γιατί είναι απλώς στερεότυπο. Και πάνω απ όλα η πειθαρχία σε μία εξουσία δεν είναι προσόν αλλά αρρώστια γιατί καταστρέφει την κριτική σκέψη που κατά τη γνώμη μου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής σκέψης.
Οι μετανάστες θα μπορούσαν να γίνουν με την κατάλληλη πολιτική ένας θετικός παράγοντας στην Ελληνική κοινωνία με την έννοια ότι θα διαδιδόταν ο Ελληνικός πολιτισμός.
Έχω διαπιστώσει ότι γειτονικοί λαοί εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και ιστορία, αλλά και για τη σύγχρονη ελληνική μουσική.

Αυτό μου με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα πολιτιστικό έλλειμμα και μία χαμηλή παιδεία και πάνω στο έλλειμμα αυτό ήρθαν και έκατσαν τα πρόσφατα άκρως αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που δεν θα φέρουν ανάπτυξη αλλά θα κάνουν τη χώρα ένα χωριό της Ευρώπης και εμάς εξαθλιωμένους οικονομικά και ίσως σε ακόμα χειρότερη θέση πολιτιστικά.

Για το έλλειμμα παιδείας δεν είναι υπεύθυνο αποκλειστικά το σχολείο μάλλον φέρει ένα πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης. Γιατί πέρα από την τυπική μόρφωση του σχολείου τα άτομα εξελίσσονται ή όχι καθημερινά. Τα χειραγωγημένα ΜΜΕ, η χειραγωγημένη και κατευθυνόμενη από τις δισκογραφικές μουσική, η δυνατότητα που έχει κάποιος να διαβάσει, να κουβεντιάσει με άλλους και να εξελιχθεί μαζί με πολλά άλλα είναι κριτήρια πολιτισμού.

Δυστυχώς ο Ελληνικός πολιτισμός δεν εξάγεται και δεν διαδίδεται ενώ θα έπρεπε. Αντίθετα στραγγαλίζεται και μέσα στην ίδια τη χώρα (πχ Δεν υπάρχει σήμερα το κατάλληλο έδαφος για να έρθει στην επιφάνεια ένας νέος Χατζηδάκης, Ελύτης, Γκάτσος, Σεφέρης κλπ).

Πιστεύω ότι η κατάλληλη παιδεία και ο πολιτισμός είναι το κλειδί για τις σχέσεις μας με τους ξένους είτε αυτοί είναι Ευρωπαίοι είτε ανατολίτες.
Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Κυρ 14 Μαρ 2010, 21:49

Μία διευκρίνιση παίδες... το "ευρωπέη" είναι σκόπιμα ανορθόγραφο, κατά τα εφοπ-λΗστές, σολια-λΗστές, καπιτα-λΗστές κλπ;
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 14 Μαρ 2010, 22:03

doctormarkon εχεις δικαιο αλλα παλι μπορουμε να επιβαλουμε τους ορους μας.
Οταν λεω για ξενες επενδυσεις δεν εννοω την ξενη πολυεθνικη.
εννοω εναν μεσο γερμανο που θελει να ανοιξει μια επιχειρηση (μικρομεσαια) να εχει κινητρα να την ανοιξει στην Ελλάδα.
Συμφωνω οτι η ΕΕ ειναι υποδουλωση. και φυσικα ειμαι υπερ της δραχμης.
Αλλα αυτη ειναι η κατάσταση. Η ΕΕ καλως η κακώς υφίστατε.
το θεμα ειναι τι παιχνιδι κανουμε εντώς της.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 14 Μαρ 2010, 22:21

Μαρία συμφωνώ στα περισσότερα από τα γραφόμενά σου, άλλωστε για το ανύπαρκτο κράτος αλλά και για το έλλειμα παιδείας έχω γράψει επανειλλημένως στη Δημοθοινία των ΙΔΕΟ. Επίσης συμφωνώ, στην άσκηση επιθετικής πολιτιστικής πολιτικής, αφού πρώτα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα εντός των συνόρων.

Για τη μετανάστευση έχω άλλη γνώμη.

Φρονώ όμως ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συζητηθούν σε άλλο νήμα, διότι το παρόν έχει εξαντληθεί.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 14 Μαρ 2010, 22:57

Σταυραετέ στειλε μου ένα link γιατί δεν έχω εξερυνήσει ακόμα όλο το site.
Είναι πολλές και ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις και θα χρειαστεί καιρός να τις μελετήσω όλες.

Από την εμπειρία των δύο χρόνων που έχω στο youtube έχω δει ότι οι Ελληνες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στη διάσωση και τη διαδοση της ελληνικής κουλτούρας. Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους από πολύ μακρυνές χώρες να έχουν κανάλια αποκλειστικά αφιερωμένα στη Μούσχουρη, τη Μαρία Κάλλας, το Θεοδωράκη, τον Νταλάρα και άλλους Έλληνες καλλιτέχνες. Και είναι αρκετοί αυτοί.
Στο Ιντερνετ έχουμε πολύ καλή παρουσία και είναι η προσωπική πρωτοβουλία του καθε ενός από εμάς που καμμία σχέση δεν έχει με την κρατική πολιτική.
Το πολιτιστικό έλλειμμα εδώ έχει να κάνει με την περιορισμένη χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου από Έλληνες μεγαλύτερης ηλικίας.

Από την άλλη θεωρώ εισβολή στην ελληνική κουλτούρα ότι έχει σχέση με τη Γιουροβίζιον και κυρίως ότι επιβάλλονται αγγλικοί στοίχοι στα τραγούδια και μάλιστα κενοί από περιεχόμενο.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 14 Μαρ 2010, 23:13

Όπως βλέπεις τα θέματα είναι άπειρα. Σε αρκετά νήματα οι συζητήσεις είναι έντονες. Για αρχή όμως θα σου παραθέσω τον ακόλουθο σύνδεσμο που άπτεται της κοινωνιολογίας:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 142&t=7661

Και το παρακάτω για τη δικαστική εξουσία στην Ελλάδα:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 145&t=9977
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 14 Μαρ 2010, 23:38

exiled έγραψε:Μία διευκρίνιση παίδες... το "ευρωπέη" είναι σκόπιμα ανορθόγραφο, κατά τα εφοπ-λΗστές, σολια-λΗστές, καπιτα-λΗστές κλπ;
Η αφεντιά μου έτσι το εξέλαβε πάντως... :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Δευ 15 Μαρ 2010, 13:00

Απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας/doctormarkon από έναν εθνικιστή (και όχι "θερμόαιμο πατριώτη" όπως ελαφρώς ειρωνικά είπε...):
Καταρχήν αυτό θα ήταν ευχής έργον από κάθε άποψη. Θα μειώνονταν ραγδαία η ανεργία, η εγκληματικότητα, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, το κόστος περίθαλψης όλων αυτών, το κόστος για την δημόσια ασφάλεια και την φύλαξη των συνόρων, η ακατάσχετη διαρροή συναλλάγματος προς το εξωτερικό, θα κοβόντουσαν οι επιχορηγήσεις για κάτι περίεργες αντιρατσιστικές ΜΚΟ (αφού πλέον ελλείψει μεταναστών δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης), η Αθήνα θα ήταν λιγότερο βρώμικη, στα λεωφορεία η κατάσταση θα ήταν πιο υποφερτή κτλ..

Ασφαλώς και δεν θα θέλαμε κάτι τέτοιο.
Βασικό σύνθημά μας είναι το
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν ανήκει ούτε στον αφροασιατικό συρφετό των γυφτοαραπάδων, ούτε στους εβραιόδουλους αστούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Αν μπορούσε κάποιος ξένος να μας βοηθήσει, τότε η συνεισφορά του θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά σε αυτούς τους ευρω-γιάπηδες δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 15 Μαρ 2010, 13:39

H αφεντιά μου, θερμόαιμη ενίοτε, πατριώτισσα πάντα, απήντησε ως εξής στη Μαρία:
ArELa έγραψε:
Kαλως σε, doctormarkon :xara: :D

Επί του θέματος που έθεσες:

Σχεδόν την ίδια αντίδραση θα είχα. Πρώτον, γιατι δεν θεωρώ τους Ευρωβαρβαρους καλύτερους από μας. Κι αν εμείς έχουμε ελαττώματα, έχουν κι αυτοί άλλα τόσα. Τι θα πει να μας νοικοκυρέψουν; Πριν μπουν οι ξένοι (είτε μέσω Βρυξελλών είτε μέσα απ'τις ορδές λαθρομεταναστευτικών κυμάτων) στην πατρίδα μας, ήμασταν ανοικοκύρευτοι; Αν ρωτήσετε άτομα 50 και άνω, θα σας πουν πως ήμασταν πολύ καλύτερα τότε.

Δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο οι φυλές που μπαίνουν μέσα, όσο οι αριθμοί... αλλά και το ποιόν των ανθρώπων... Υπάρχει μηχανισμός ελέγχου στο κέντρο αλλοδαπών της Ελλάδας; Ξέρουν τι είναι ο καθένας, τι ειδικότητα έχει κλπ; Οχι. Δίνουμε άδεια εισόδου πριν μπουν μέσα; Οχι. Απλά νομιμοποιούμε όσους ήδη μπήκαν. :banghead:

Σημείωσε ότι κάθε χώρα μπορεί να απορροφησει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, κι όταν τον υπερβεί, ξεκινάει η πολιτισμική (η εθνική αλλά και φυλετική αν θες) αχταρμοποίηση του τόπου, και η εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και των γηγενών και των ξένων. Αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και όποιος συναινεί με αυτή τη λογική, προσυπογράφει το δόγμα της παγκοσμιοποίησης που υλοποιείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο....

Η χώρα μας, λόγω (εσκεμμένης πιστεύω πλέον) ολιγωρίας των κυβερνήσεων και λόγω ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ μεταναστευτικής πολιτικής, είναι αναμφισβήτητα ένα ξέφραγο αμπέλι και ο αριθμός των εισερχόμενων είναι ΥΠΕΡπολλαπλάσιος του επιτρεπτού ορίου, γι'αυτό ήδη αλλοτριώνεται αλλά και αλλοιώνεται μέγα μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας, και γι'αυτό και τα προβλήματα διαβίωσης για όλους έχουν διογκωθεί, γι'αυτό και ζούμε πολύ χειρότερα σήμερα από τη δεκαετία του '80 για παράδειγμα... Δεν πάω πιο πίσω, γιατί σαφώς πιο παλιά ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πιάνω τη δεκαετία του '80, γιατι από τα τέλη της και μετά άρχισε η κατρακύλα για τη χώρα μας.
Το ξαναβάζω γιατί βρισκεται στην προηγούμενη σελίδα, και παρ'όλο που η μετέπειτα τοποθέτησή της με κάλυψε σε πολλά, (τα βίντεο τα'κανα να εμφανίζονται, Μαράκι δες στις οδηγίες μας εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=1483 για το πώς να ανεβάζεις τα βιντεάκια από ΥΤ), μου άφησε και κενά αφού δεν απάντησε στην συγκεκριμένη επιχειρηματολογία μου και θα μ'ενδιέφερε μια απάντησή της που να εστιάζει σ'αυτήν. :wink: :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”