Φράουλες και αίμα....
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Φράουλες και αίμα....
Tώρα θα πω κάτι που είναι θέμα που έβαλα σε άλλο τόπικ ήδη, αλλά αξίζει να το αναφέρω.
Κάποιοι ΞΕΝΟΙ (όχι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά απλά ξένοι) ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ από ουκρανία που τα'στειλαν μέσω Ελβετίας, μας πούλησαν κάτι τόνους σπορελαιο-ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟΥ! Δεν ξέρουμε τι σκατά τρώμε απ'αυτή την ανθρωπιά. Να μιλήσουμε για ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΛΚΗΣ υπανθρώπους που βλάπτουν ολόκληρες κοινωνίες φιλενάδα, όποιας εθνικότητας και να'ναι αυτά τα μπουμπούκια, ναι! Όχι να μου λες για μεμονωμένα άτομα που εκμεταλλεύονται μεμονωμένους ανθρώπους- και βάσει αυτών των μεμονομένων εκμεταλλευτών, να μου βγάζεις όλη την Ελλάδα ανάξια λόγου με υπανθρώπους μέσα της.
Δε γίνεται συζήτηση σε σωστές βάσεις όταν ο ένας εκ των 2 συνομιλητών μιλάει για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας , κι ο άλλος στέκεται σε 2-3-5-10-100 σαθρούς για να καταδείξει μια κατάντια σ'όλος συλλήβδην τους Έλληνες. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ή να το επεξεργαστώ γιατί υποτίθεται ότι κι ο άλλος (συνομιλητής) είναι Ελληνας. Από την άλλη, όταν εγώ στιλίτευα κάποια σαθρά των (αλβανών ειδικά) κυρίως λάθρα εισερχόμενων στη χώρα, το έκανα όχι γιατί είχα προηγούμενα με τους συγκεκριμένους σαθρούς ατομικά, αλλά γιατί η "δράση" τους είχε συγκεκριμένες συνέπειες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. Αυτό πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανες γαργάρα, δεδομένου ότι κι εσύ εδώ ζεις και ξέρεις για τι πράγμα μιλάω.
Κάποιοι ΞΕΝΟΙ (όχι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά απλά ξένοι) ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ από ουκρανία που τα'στειλαν μέσω Ελβετίας, μας πούλησαν κάτι τόνους σπορελαιο-ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟΥ! Δεν ξέρουμε τι σκατά τρώμε απ'αυτή την ανθρωπιά. Να μιλήσουμε για ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΛΚΗΣ υπανθρώπους που βλάπτουν ολόκληρες κοινωνίες φιλενάδα, όποιας εθνικότητας και να'ναι αυτά τα μπουμπούκια, ναι! Όχι να μου λες για μεμονωμένα άτομα που εκμεταλλεύονται μεμονωμένους ανθρώπους- και βάσει αυτών των μεμονομένων εκμεταλλευτών, να μου βγάζεις όλη την Ελλάδα ανάξια λόγου με υπανθρώπους μέσα της.
Δε γίνεται συζήτηση σε σωστές βάσεις όταν ο ένας εκ των 2 συνομιλητών μιλάει για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας , κι ο άλλος στέκεται σε 2-3-5-10-100 σαθρούς για να καταδείξει μια κατάντια σ'όλος συλλήβδην τους Έλληνες. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ή να το επεξεργαστώ γιατί υποτίθεται ότι κι ο άλλος (συνομιλητής) είναι Ελληνας. Από την άλλη, όταν εγώ στιλίτευα κάποια σαθρά των (αλβανών ειδικά) κυρίως λάθρα εισερχόμενων στη χώρα, το έκανα όχι γιατί είχα προηγούμενα με τους συγκεκριμένους σαθρούς ατομικά, αλλά γιατί η "δράση" τους είχε συγκεκριμένες συνέπειες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. Αυτό πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανες γαργάρα, δεδομένου ότι κι εσύ εδώ ζεις και ξέρεις για τι πράγμα μιλάω.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Αγαπητή Αρέλα, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι: ΦΥΣΙΚΑ! Οι έλληνες αξίζουν κάθε προστασίας όπως όμως και οι άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Αγαπητέ Σταυραετέ, ευτυχώς για σένα θα μπορέσεις και πάλι να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με το ψηφοδέλτιο της ΦΣ στις Ευρωεκλογές. Οπότε λίγο υπομονή ;) Επίσης, ποιος σου είπε ότι όσοι είναι στην ΦΣ συμφωνούν με όσα λένε ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος. Αν ήταν έτσι θα ήταν και αυτοί στο κόμμα. Όμως δεν είναι.
Επίσης, για το ζήτημα του νεο-φιλελευθερισμού θα ήθελα να σου πω ότι αυτό είναι μία γνωστή καραμέλα που πιπιλάνε πολλοί. Γιατί δεν κοιτάς τα άλλα φιλελεύθερα κόμματα στην Ευρώπη (για παράδειγμα τους Lib Dems στη Βρετανία) για να καταλάβεις ποια είναι η πραγματική φιλελεύθερη ιδεολογία. Παράθεσα σε ένα προηγούμενο ποστ μου ένα λινκ με τις θέσεις της ΦΣ. Είμαι σίγουρος ότι όποιος το διαβάσει θα βρει απόψεις που τον εκφράζουν. Ο φιλελευθερισμός έχει τόσες πολλές εκφάνσεις και τάσεις που μας επιτρέπουν να συζητάμε με ευπρέπεια και αντιπαράθεση επιχειρημάτων αντί για κραυγές και ειρωνικά σχόλια. Τέλος, η ελεύθερη αγορά είναι μία πραγματικότητα σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου και δεν μπορείς να το αρνηθείς (δες τι γίνεται στη Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες) οπότε τα καρτέλ δημιουργούνται εκεί που υπάρχουν μικροσυμφέροντα και άνθρωποι που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και τίποτα άλλο.
Αγαπητέ Σταυραετέ, ευτυχώς για σένα θα μπορέσεις και πάλι να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με το ψηφοδέλτιο της ΦΣ στις Ευρωεκλογές. Οπότε λίγο υπομονή ;) Επίσης, ποιος σου είπε ότι όσοι είναι στην ΦΣ συμφωνούν με όσα λένε ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος. Αν ήταν έτσι θα ήταν και αυτοί στο κόμμα. Όμως δεν είναι.
Επίσης, για το ζήτημα του νεο-φιλελευθερισμού θα ήθελα να σου πω ότι αυτό είναι μία γνωστή καραμέλα που πιπιλάνε πολλοί. Γιατί δεν κοιτάς τα άλλα φιλελεύθερα κόμματα στην Ευρώπη (για παράδειγμα τους Lib Dems στη Βρετανία) για να καταλάβεις ποια είναι η πραγματική φιλελεύθερη ιδεολογία. Παράθεσα σε ένα προηγούμενο ποστ μου ένα λινκ με τις θέσεις της ΦΣ. Είμαι σίγουρος ότι όποιος το διαβάσει θα βρει απόψεις που τον εκφράζουν. Ο φιλελευθερισμός έχει τόσες πολλές εκφάνσεις και τάσεις που μας επιτρέπουν να συζητάμε με ευπρέπεια και αντιπαράθεση επιχειρημάτων αντί για κραυγές και ειρωνικά σχόλια. Τέλος, η ελεύθερη αγορά είναι μία πραγματικότητα σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου και δεν μπορείς να το αρνηθείς (δες τι γίνεται στη Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες) οπότε τα καρτέλ δημιουργούνται εκεί που υπάρχουν μικροσυμφέροντα και άνθρωποι που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και τίποτα άλλο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Mα δεν καταλαβαίνω εγώ τώρα! Με κατηγορείς γι'αυτό που κάνεις?Από την άλλη, όταν εγώ στιλίτευα κάποια σαθρά των (αλβανών ειδικά) κυρίως λάθρα εισερχόμενων στη χώρα, το έκανα όχι γιατί είχα προηγούμενα με τους συγκεκριμένους σαθρούς ατομικά, αλλά γιατί η "δράση" τους είχε συγκεκριμένες συνέπειες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. Αυτό πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανες γαργάρα, δεδομένου ότι κι εσύ εδώ ζεις και ξέρεις για τι πράγμα μιλάω.
Δίνεις 'λύση' για το ΣΥΝΟΛΟ των αλβανών και κρίνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ αυτόν τον λαό με βάση συγκεκριμένα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ (σε σχέση με το πραγματικό σύνολο των αλβανών) περιστατικά?
Κι εγώ για το σύνολο κόπτομαι, μόνο οπυ στο σύνολο βάζω όλους όσους διαμένουν και εργάζονται (με οποιονδήοπτε τρο΄πο) στην πατρίδα μου, γιατί επίσης υπάρχουν πολλοί έλληνες (νο΄μιμοι) που εργάζονται ΛΑΘΡΑΙΑ και το ξέρεις! Το ε΄χω κα΄νει κι εγώ!
Ασφαλώς και να μιλήσουμε για τα καθάρματα που βλάπτουν το σύνολο, αυτούς τους ουκρανούς, που θα μπορούσαν ασφαλώς να είναι και αλβανοί και έλληνες, δεν με νοιάζει. Το σύνολο που βλάπτουν όμως είναι επίσης όχι μόνο έλληνες αλλά και αλβανοί και ουκρανοί που τα αγοράζουν αυτά τα δηλητήρια! Καταλαβαίνεις τί λέω?
Να συζητήσουμε για τους υπανθρώπους, δεν με νοιάζει, αλλά όταν θές να μιλήσουμε για σύνολο θα μιλήσουμε για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, οι μετανάστες (λαθραίοι και μη) δεν είναι αόρατοι τέλος πα΄ντων, έχουν σάρκα και οστά! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ! Εσύ ασχολείσαι με ένα σύνολο (ελληνικής καταγωγής και ιθαγένειας κατοίκους της ΕΛλάδος) που όμως ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ανήκει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο (ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), είναι έτσι ή δεν είναι?
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Χμμ... Αυτός είναι ορισμός του κρατικού εθνικισμού, που θέτει την ιδιότητα του κατοίκου/πολίτη πάνω από την ιδιότητα του μέλους της εθνοφυλετικής ομάδας (αυτό το δεύτερο είναι η βάση του εθνοτικού εθνικισμού που εκφράστηκε κυρίως στην ανατολική Ευρώπη).Εσύ ασχολείσαι με ένα σύνολο (ελληνικής καταγωγής και ιθαγένειας κατοίκους της ΕΛλάδος) που όμως ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ανήκει σε ένα μεγαλύτερο σύνολο (ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), είναι έτσι ή δεν είναι?
Ο κρατικός εθνικισμός είναι ένας εθνικισμός καθαρά δυτικοευρωπαϊκής προέλευσης και 100% αστικός....
Είναι ο τύπος του εθνικισμού που δημιούργησε η αναδυόμενη αστική τάξη στην δυτική Ευρώπη του 19ου αιώνα.
Ξέρω Παγώνα, ότι θα βγάζεις σπυριά βλέποντας ότι εν αγνοία σου παπαγαλίζεις τα τσιτάτα του αστικού δυτικοευρωπαϊκού κρατικού εθνικισμού της καπιταλιστικής εποχής, αλλά... τι να κάνουμε..
Δες το σαν ένα βήμα για την περαιτέρω γνωριμία με τον εαυτό σου...
- Mantam Froufrou
Κασσανδρε έχεις μπλέξει τα μπούτια σου ολίγον! Ξέρω οτι θα στεναχωρηθείς τώρα που δεν θα βγάλω σπυριά, αλλά έχω ήδη βγάλει γιατί δεν έχεις καταλάβει στο ελάχιστο τί λέω τόσες σελίδες (για να μην πω τόσους μήνες πυο μιλάμε εδώ μέσα!!!!)
αυτό αγόρι μου ήταν ένα παράδειγμα για την Βίκυ, δεν σημαίνει οτι βάζω την ιδιότητα του πολίτη πάνω απ'οτιδήποτε!!!! Αν και παραδέχομαι οτι ασφαλώς αναγνωρίζω πως πρέεπι να υπα΄ρχουν κάποιοι κανόνες που να ισχύουν για όλους τους πολίτες (αυτό με κάνει κρατικοεθνικίστρια? Μέσα! Νο προμπλέμο!!!)
ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ! Με αφορά το ίδιο, αν και έχει μικρότερο πρακτικά αντίκτυπο στην ζωή μου, το τί κάνει ο αφρικανός, ο αμερικανός, ο γερμανός, ο αλβανός εν ελλάδι, ο αλβανός εν αλβανία κτλ κτλ.
θές να το καταλάβεις? Έχει καλώς! Δεν θές? Βάφτισέ με όπως γουστάρεις. Σε καλούπια δεν μπαίνω! Μϊα φορά με 'πέτυχες' όταν είπες οτι πρεσβεύω Παγωνίστικη λογική... δεν σου άρεσε αυτός ο όρος, και ήθελες να βρείς κάποιον πιο φασαριόζικο και βαρύ? Βρες τον, δεν θα σε πείσω οτι Δεν είμαι αυτό που θές...
Ξύπνα όμως Κάσσανδρε....σ'αρέσει να βαφτίζεις πολύ τους ανθρώπους, κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις στην ζωή σου, γιατί επαφές δεν μπορείς να έχεις με τίτλους, μόνο με ανθρώπους...με νιώθεις?
αυτό αγόρι μου ήταν ένα παράδειγμα για την Βίκυ, δεν σημαίνει οτι βάζω την ιδιότητα του πολίτη πάνω απ'οτιδήποτε!!!! Αν και παραδέχομαι οτι ασφαλώς αναγνωρίζω πως πρέεπι να υπα΄ρχουν κάποιοι κανόνες που να ισχύουν για όλους τους πολίτες (αυτό με κάνει κρατικοεθνικίστρια? Μέσα! Νο προμπλέμο!!!)
ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ! Με αφορά το ίδιο, αν και έχει μικρότερο πρακτικά αντίκτυπο στην ζωή μου, το τί κάνει ο αφρικανός, ο αμερικανός, ο γερμανός, ο αλβανός εν ελλάδι, ο αλβανός εν αλβανία κτλ κτλ.
θές να το καταλάβεις? Έχει καλώς! Δεν θές? Βάφτισέ με όπως γουστάρεις. Σε καλούπια δεν μπαίνω! Μϊα φορά με 'πέτυχες' όταν είπες οτι πρεσβεύω Παγωνίστικη λογική... δεν σου άρεσε αυτός ο όρος, και ήθελες να βρείς κάποιον πιο φασαριόζικο και βαρύ? Βρες τον, δεν θα σε πείσω οτι Δεν είμαι αυτό που θές...
Ξύπνα όμως Κάσσανδρε....σ'αρέσει να βαφτίζεις πολύ τους ανθρώπους, κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις στην ζωή σου, γιατί επαφές δεν μπορείς να έχεις με τίτλους, μόνο με ανθρώπους...με νιώθεις?
το οποιο το αγορασαν τα ελληνικα καταστηματα που.... δεν ξερανε ρε παιδι μου.Κάποιοι ΞΕΝΟΙ (όχι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά απλά ξένοι) ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ από ουκρανία που τα'στειλαν μέσω Ελβετίας, μας πούλησαν κάτι τόνους σπορελαιο-ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟΥ! Δεν ξέρουμε τι σκατά τρώμε απ'αυτή την ανθρωπιά. Να μιλήσουμε για ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΛΚΗΣ υπανθρώπους που βλάπτουν ολόκληρες κοινωνίες φιλενάδα, όποιας εθνικότητας και να'ναι αυτά τα μπουμπούκια, ναι! Όχι να μου λες για μεμονωμένα άτομα που εκμεταλλεύονται μεμονωμένους ανθρώπους- και βάσει αυτών των μεμονομένων εκμεταλλευτών, να μου βγάζεις όλη την Ελλάδα ανάξια λόγου με υπανθρώπους μέσα της.
ξενος ειναι ο μη Ελληνας. δηλαδη το 99% του πληθυσμου της γης.
- ArELa
- Founder-Administrator
Ναι ρε συ. Το θέμα μου είναι πως όταν κάνει κάτι ο Ελληνας για μερικούς είναι καρύδι και ακούγεται ηχηρά. Πρώτοι εμείς να ρίξουμε το ανάθεμα. Όταν κάνει κάτι το υπόλοιπο 99% (που δεν είναι τόσο αλλά τεσπα) ε, εντάξει μέσα στο πρόγραμμα όλα.
Ένα παράδειγμα έδωσα για να καταδείξω αυτό που με θλίβει. Είναι το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των εσωτερικών διχασμών/καυτηριασμού/απαξίας που βλέπω να ρίχνουν οι συμπατριώτες μου ΠΡΩΤΑ σε συνέλληνα ενώ συχνά κάνουν εύκολα και αβασάνιστα γαργάρα τα αίσχη των άλλων. Είναι αυτό που υποβοηθά πολύ το "διαίρει και βασίλευε", πράγμα που επιδιώκουν οι κρατούντες για να "βασιλεύουν" και στο οποίο "τσιμπάμε" εμείς με πάρα πολύ μεγάλη προθυμία, για να μην πω ενθουσιασμό. Κατάλαβες? Μπα... πού να καταλάβεις... ψιλά γράμματα το ξέρω.
Ένα παράδειγμα έδωσα για να καταδείξω αυτό που με θλίβει. Είναι το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των εσωτερικών διχασμών/καυτηριασμού/απαξίας που βλέπω να ρίχνουν οι συμπατριώτες μου ΠΡΩΤΑ σε συνέλληνα ενώ συχνά κάνουν εύκολα και αβασάνιστα γαργάρα τα αίσχη των άλλων. Είναι αυτό που υποβοηθά πολύ το "διαίρει και βασίλευε", πράγμα που επιδιώκουν οι κρατούντες για να "βασιλεύουν" και στο οποίο "τσιμπάμε" εμείς με πάρα πολύ μεγάλη προθυμία, για να μην πω ενθουσιασμό. Κατάλαβες? Μπα... πού να καταλάβεις... ψιλά γράμματα το ξέρω.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Λοιπον Βίκυ μου, αφού είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, θα στο πω με άλλα λόγια, με δικό σου παράδειγμα που θα το καταλάβεις σίγουρα:
αν το δικό μου παιδί πάει και κάνει καμμιά μαλακία, θα το τσακίσω στο ξύλο (που λέει ο λόγος), ή τελος πάντων ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΝΟΥΘΕΤΗΣΩ! Αν κάνει μαλακία άλλο παιδί, ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ, γιατί έχει γονείς να το κάνουν. Αν το άλλο παιδί κάνει μαλακία στο δικό μου παιδί, θα μιλήσω στους γονείς του, αλλιώς θα μιλήσω στο άλλο παιδί ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
Καταλαβαίνεις τώρα????
Στο ξαναείπα αλλά δεν το κατάλαβες τότε. Ακριβώς επειδή είμαι Ελληνίδα μέχρι τα μπούνια ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Καταλαβαίνεις?????
αν το δικό μου παιδί πάει και κάνει καμμιά μαλακία, θα το τσακίσω στο ξύλο (που λέει ο λόγος), ή τελος πάντων ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΝΟΥΘΕΤΗΣΩ! Αν κάνει μαλακία άλλο παιδί, ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ, γιατί έχει γονείς να το κάνουν. Αν το άλλο παιδί κάνει μαλακία στο δικό μου παιδί, θα μιλήσω στους γονείς του, αλλιώς θα μιλήσω στο άλλο παιδί ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
Καταλαβαίνεις τώρα????
Στο ξαναείπα αλλά δεν το κατάλαβες τότε. Ακριβώς επειδή είμαι Ελληνίδα μέχρι τα μπούνια ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Καταλαβαίνεις?????
- ArELa
- Founder-Administrator
Αααααααααα... με την ίδια λογική "νουθέτησαν" οι Ελληναράδες καθηγήταροι, την Ελληνο-αυστραλεζούλα που είχε έρθει εδώ προ ετών με τα αποτελέσματα της έρευνάς της που καταπολεμούσαν κάποιες μορφές καρκίνου? Με την ίδια λογική σχεδόν τη χλευάσανε και πήρε των ομματιών της μετά τις ΛΙΑΝ γενναιόδωρες προσφορές και των σκανδιναβών και των αμερικάνων να της παράσχουν εργατήρια, ό,τι χρειαστεί και φυσικά μια εξαιρετική θέση, για να συνεχίσει τις έρευνές της?
Με την ίδια λογική ξαπόστειλαν και τον Τζάκη αλλά και τον Νανόπουλο όταν αιτήθηκαν για έδρα στο Πανεπιστήμιο?
Με την ίδια λογική ΧΕΖΟΥΜΕ στην κυριολεξία όλα τα "κεφάλια" μας και τα αγκαλιάζουν και τα τιμούν οι ξένοι, οι οποίοι αποκομίζουν και τα ωφέλη του έργου τους?
Μάλιστα...
Οκ. Τώρα το κατάλαβα.![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
Με την ίδια λογική ξαπόστειλαν και τον Τζάκη αλλά και τον Νανόπουλο όταν αιτήθηκαν για έδρα στο Πανεπιστήμιο?
Με την ίδια λογική ΧΕΖΟΥΜΕ στην κυριολεξία όλα τα "κεφάλια" μας και τα αγκαλιάζουν και τα τιμούν οι ξένοι, οι οποίοι αποκομίζουν και τα ωφέλη του έργου τους?
Μάλιστα...
Οκ. Τώρα το κατάλαβα.
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Ρε Βίκυ, συγκρίνεις αυτό οπυ σου λέω (αυτό δηλαδή που ΕΓΩ ΚΑΝΩ) με αυτό που κάνουν οι διάφοροι 'ελληνικοί' μηχανισμοί στους ίδιους τους Έλληνες? Θα με τρελάνεις μωρέ? Ευχαριστώ πολύ, και σ'εμάς τα ίδια κάνουν Βϊκυ μου, κι ας μην είμαστε Νανόπουλοι! Και με αυτή την λογική λοιπόν, ΟΟΟΟΛΟΙ αυτοί οι μηχανισμοί εν Ελλάδι χρήζουν νουθεσίας (για να μην πω μαστιγώματος)!
Σε κάλυψα παιδί μου?
Σε κάλυψα παιδί μου?
- ArELa
- Founder-Administrator
Με κάλυψες αλλά θα σου πω εγώ τι έχω δει εσένα να κάνεις, κι όχι μόνο εσένα, αλλά και πάμπολλους άλλους και συχνά πολύ περισσότερο από σένα.
Έχουμε λοιπόν το δικό σου παιδί (τον Ελληνα) και το παιδι του άλλου (τον ξένο) έτσι?
Σ'έχω δει συχνά να προστατεύεις λοιπόν το παιδί του ξένου ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΙΟ (πατρίδα) πολύ περισσότερο απ'το δικό σου το παιδί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΓΟΝΙΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ, να του ασκείς άγριες και συχνά υπεραυστηρές κριτικές, κι αυτό ας πούμε ότι το αναγάω κι εγώ στις απαιτήσεις που έχεις απ'αυτό. Αλλά με την προσέγγισή σου καταλήγει κανείς να σε βλέπει να αντιδράς σαν να μην το αγαπάς κι ας το αγαπάς, σαν να μην προσπαθείς να το προστατεύσεις, όταν όχι μόνο το στιλιτεύεις η ίδια, αλλά το αφήνεις -παραδίδεις βορά στην κριτική ή και την "κατακρεούργηση" του καθένα.
Με εννόησες? Σκέψου το. Ίσως να δεις και μια άλλη παράμετρο σ'αυτό, πέρα απ'τις προθέσεις σου που δεν αμφιβάλλω ότι είναι αγνές.
Έχουμε λοιπόν το δικό σου παιδί (τον Ελληνα) και το παιδι του άλλου (τον ξένο) έτσι?
Σ'έχω δει συχνά να προστατεύεις λοιπόν το παιδί του ξένου ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΙΟ (πατρίδα) πολύ περισσότερο απ'το δικό σου το παιδί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΓΟΝΙΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ, να του ασκείς άγριες και συχνά υπεραυστηρές κριτικές, κι αυτό ας πούμε ότι το αναγάω κι εγώ στις απαιτήσεις που έχεις απ'αυτό. Αλλά με την προσέγγισή σου καταλήγει κανείς να σε βλέπει να αντιδράς σαν να μην το αγαπάς κι ας το αγαπάς, σαν να μην προσπαθείς να το προστατεύσεις, όταν όχι μόνο το στιλιτεύεις η ίδια, αλλά το αφήνεις -παραδίδεις βορά στην κριτική ή και την "κατακρεούργηση" του καθένα.
Με εννόησες? Σκέψου το. Ίσως να δεις και μια άλλη παράμετρο σ'αυτό, πέρα απ'τις προθέσεις σου που δεν αμφιβάλλω ότι είναι αγνές.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Ο νεοφιλελευθερισμός (neoliberalism), αναφέρεται σε μια αναβίωση του οικονομικού φιλελευθερισμού και έχει τις αρχές του από την δεκαετία του 1970 και έπειτα. Ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης της συμφωνίας των καθορισμένων συναλλαγματικών τιμών, γνωστής ως η συμφωνία του Bretton Woods, που έλαβε χώρα το 1944. Στόχος του είναι να εξαφανίσει τον κρατικό παρεμβατισμό. Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος του νεοφιλελευθερισμού είχε αντίκτυπο σε δύο χώρες: Στις ΗΠΑ και στην Αγγλία. Ωστόσο, σε αυτές τις δύο χώρες, τόσο ο «Ρηγκανισμός» όσο και ο «Θατσερισμός» προσπάθησαν να συνδυάσουν τη laise-faire οικονομία με μια κατά βάση νεοσυντηρητική φιλοσοφία. Ο ίδιος ο νεοφιλελευθερισμός είναι γέννημα θρέμμα της αμοραλιστικής οικονομικής παγκοσμιοποίησης και έχει ασκήσει επίδραση και στα φιλελεύθερα όπως και στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα (στην Ελλάδα: μητσοτακισμός στην νδ, σημιτισμός και εσχάτως βενιζελισμός στον πασοκ).
Η νεοφιλελεύθερη θεωρία ισοδυναμεί με μια εκδοχή φονταμενταλισμού της αγοράς. Οι οικονομολόγοι της ελευθέρου αγοράς, όπως ο Friedrich von Hayek και ο Milton Frieman, επιτέθηκαν σφοδρά στον κρατικό παρεμβατισμό. Ειδικά ο Friedman επέκρινε τον Κεϋνσιανισμό. Θεοποιούν την αγορά, θεωρώντας την ηθικά και πρακτικά ανώτερη της διακυβέρνησης και κάθε μορφής πολιτικού ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η ασυδοσία των πολυεθνικών απέναντι στους απροστάτευτους πολίτες. Έτσι, ο νεοφιλελευθερισμός υπερβαίνει την κλασσική οικονομική θεωρία. Ο Adam Smith, μολονότι θεωρείται πατέρας της οικονομίας της αγοράς, ο ίδιος αναγνώριζε τα όριά της και σαφέστατα δεν υποστήριξε ένα σκληρό πρότυπο της ανθρωπίνης φύσης που να μεγιστοποιεί την χρησιμότητα. Με το να προτάσσει το μοντέλο της απολύτου ελευθέρου αγοράς, η φιλελεύθερη συμμαχία συντάσσεται με τον άκρατο οικονομισμό, την με κάθε τρόπο (συνήθως αθέμιτο) προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους, τον υπερκαταναλωτισμό, την ασυδοσία των αγορών (ελλείψει κρατικού ελέγχου) και την παντελή απουσία κράτους προνοίας. Προκρίνει, με άλλα λόγια, την ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΗ μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Βεβαίως, εδώ να συμπληρώσουμε ότι ήδη τα φληναφήματα για την αυτορρυθμιζόμενη αγορά έχουν καταρρεύσει και ολοένα και περισσότεροι σε Ευρώπη και Αμερική στρέφονται ξανά στον John Meynard Keynes.
Είναι γνωστοί οι στόχοι αυτού του τύπου παγκοσμιοποιήσεως που προωθούν. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών στηρίζεται στον μεταεθνικό άνθρωπο. Πρόκειται στην ουσία για την ανάδειξη του ατομοκεντρισμού ως κυριάρχου ιδεολογήματος. Κατάργηση των Εθνών, των πολιτισμών και ένταξη των ατόμων (ουχί ανθρώπων πλέον) στην ολοένα αυξανόμενη καταναλωτική ανθρωπόμαζα που στραγγίζει κυριολεκτικά τον πλανήτη, μετατρέποντας τον σταδιακά σε μη κατοικήσιμο. Πρόκειται για μία κοινωνία, όπου ολόκληρος ο βίος του ατόμου μετατρέπεται σε μία επί πληρωμή εμπειρία.
Η φιλελεύθερη συμμαχία αποτελεί στην ουσία μία νεοφιλελεύθερη πολιτική σέχτα, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα. Εκτός του ότι έφεραν μία μόδα 30 ετών παλιά (όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα). Η μόνη προσφορά της είναι η ένταξη του ΓΡΑΙΚΥΛΟΥ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Δημητρά (αυτού που μετέχει στο παρατηρητήριο του Ελσίνκι και αναγνωρίζει δικαιώματα σε γυφτοσκοπιανούς και τσάμηδες και βαφτίζει τους μουσουλμάνους τούρκους) στο ψηφοδέλτιό της. Πρόκειται για μία σαφώς αρνητική προσφορά.
Η νεοφιλελεύθερη θεωρία ισοδυναμεί με μια εκδοχή φονταμενταλισμού της αγοράς. Οι οικονομολόγοι της ελευθέρου αγοράς, όπως ο Friedrich von Hayek και ο Milton Frieman, επιτέθηκαν σφοδρά στον κρατικό παρεμβατισμό. Ειδικά ο Friedman επέκρινε τον Κεϋνσιανισμό. Θεοποιούν την αγορά, θεωρώντας την ηθικά και πρακτικά ανώτερη της διακυβέρνησης και κάθε μορφής πολιτικού ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η ασυδοσία των πολυεθνικών απέναντι στους απροστάτευτους πολίτες. Έτσι, ο νεοφιλελευθερισμός υπερβαίνει την κλασσική οικονομική θεωρία. Ο Adam Smith, μολονότι θεωρείται πατέρας της οικονομίας της αγοράς, ο ίδιος αναγνώριζε τα όριά της και σαφέστατα δεν υποστήριξε ένα σκληρό πρότυπο της ανθρωπίνης φύσης που να μεγιστοποιεί την χρησιμότητα. Με το να προτάσσει το μοντέλο της απολύτου ελευθέρου αγοράς, η φιλελεύθερη συμμαχία συντάσσεται με τον άκρατο οικονομισμό, την με κάθε τρόπο (συνήθως αθέμιτο) προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους, τον υπερκαταναλωτισμό, την ασυδοσία των αγορών (ελλείψει κρατικού ελέγχου) και την παντελή απουσία κράτους προνοίας. Προκρίνει, με άλλα λόγια, την ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΗ μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Βεβαίως, εδώ να συμπληρώσουμε ότι ήδη τα φληναφήματα για την αυτορρυθμιζόμενη αγορά έχουν καταρρεύσει και ολοένα και περισσότεροι σε Ευρώπη και Αμερική στρέφονται ξανά στον John Meynard Keynes.
Είναι γνωστοί οι στόχοι αυτού του τύπου παγκοσμιοποιήσεως που προωθούν. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών στηρίζεται στον μεταεθνικό άνθρωπο. Πρόκειται στην ουσία για την ανάδειξη του ατομοκεντρισμού ως κυριάρχου ιδεολογήματος. Κατάργηση των Εθνών, των πολιτισμών και ένταξη των ατόμων (ουχί ανθρώπων πλέον) στην ολοένα αυξανόμενη καταναλωτική ανθρωπόμαζα που στραγγίζει κυριολεκτικά τον πλανήτη, μετατρέποντας τον σταδιακά σε μη κατοικήσιμο. Πρόκειται για μία κοινωνία, όπου ολόκληρος ο βίος του ατόμου μετατρέπεται σε μία επί πληρωμή εμπειρία.
Η φιλελεύθερη συμμαχία αποτελεί στην ουσία μία νεοφιλελεύθερη πολιτική σέχτα, η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα. Εκτός του ότι έφεραν μία μόδα 30 ετών παλιά (όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα). Η μόνη προσφορά της είναι η ένταξη του ΓΡΑΙΚΥΛΟΥ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Δημητρά (αυτού που μετέχει στο παρατηρητήριο του Ελσίνκι και αναγνωρίζει δικαιώματα σε γυφτοσκοπιανούς και τσάμηδες και βαφτίζει τους μουσουλμάνους τούρκους) στο ψηφοδέλτιό της. Πρόκειται για μία σαφώς αρνητική προσφορά.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Mantam Froufrou
με συγχωρείς Βίκυ μου, αλλά λάθος το κατάλαβες! Αυτά τα 'παιδιά' (ξένοι) που είναι εδώ είναι παιδιά ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, όχι μεν ορφανά, αλλά 'αφημένα' ας πούμε μόνα τους να τα βγάλουν πέρα. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! Οπότε, ασφαλώς και θα προστατέψω ένα τέτοιο παιδί, ειδικά αν το δικό μου παιδί το κοροϊδεύει, του κάνει μαλακιούλες και τα σχετικά!
Με εννόησες καλύτερα τώρα? (μιλάμε, βιβλίο αποκρυπτογράφησης Παγωνικής λογικής θα χρειαστεί να βγάλω σε λίγο, τόσο που ΔΕΝ καταλαβαίνετε τί λέω...έλεος)
Με εννόησες καλύτερα τώρα? (μιλάμε, βιβλίο αποκρυπτογράφησης Παγωνικής λογικής θα χρειαστεί να βγάλω σε λίγο, τόσο που ΔΕΝ καταλαβαίνετε τί λέω...έλεος)
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά θα έλεγα ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στο συμβολισμό το οποίο θα χρησιμοποιήσω κι εγώ. Απέναντι στο άλλο παιδί (τον ξένο) μπορεί να είσαι κάπως πιο "μαλακός" διότι οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε ήταν απείρως δυσκολότερες συγκρινόμενες με αυτές που βίωσε το δικό σου παιδί. Κοντολογίς, όλα κρίνονται όχι μόνο από την παρούσα στιγμή αλλά και από όσα έχει υποστεί ένας άνθρωπος στη ζωή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν ίσως να χρειάζεται να είμαστε πιο ανεκτικοί.
Βίκτωρ Ουγκώ
Βίκτωρ Ουγκώ
- Mantam Froufrou
σωστά Αλέξανδρε!!! ![ups :ups:](./images/smilies/ups.gif)
![ups :ups:](./images/smilies/ups.gif)
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Είμαι εναντίον της κρατικής παρέμβασης και στις ΔΕΚΟ όχι όμως της κατάλυσης της πρόνοιας. Το κράτος έχει όρια τα οποία σίγουρα γνωρίζουμε. Τα συντεχνιακά δικαιώματα κατά τη γνώμη μου πρέπει να εκλείψουν γιατί μόνο κακό κάνουν. Έχω βαρεθεί να πληρώνω την ΕΡΤ χωρίς να την χρησιμοποιώ όπως έχω βαρεθεί να με εξυπηρετούν γραφειοκράτες, βαριεστημένοι δημόσιοι υπάλληλοι (το όνειρο του κάθε έλληνα). Προκαλώ οποιονδήποτε δεν έχει ταλαιπωρηθεί από δημόσιες υπηρεσίες να το δηλώσει εδώ πέρα. Οι ιδεολογίες αλλάζουν. Προσωπικά μιλώντας είμαι σαφέστατα υπέρ ενός μοντέλου όπως του Σμιθ. Είπα και σε ένα προηγούμενο ποστ ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μία καραμέλα που ουσιαστικά έχει εφευρεθεί από την Αριστερά, αλλά απ' ότι βλέπω χρησιμοποιείται και από άλλες τάσεις. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σε πείσω παρά μόνο να παραθέσω τα στοιχεία που περιέχονται σε δύο άρθρα έγκριτων επιστημόνων και τα οποία μπορεί κανείς να διαβάσει (http://query.nytimes.com/gst/fullpage.h ... A9649C8B63) και (http://www.heritage.org/research/featur ... _chap1.cfm). Επίσης, μπορείτε να δείτε και εδώ (http://axiologisibouleytwn.wordpress.co ... %BC%CF%8C/)
Βίκτωρ Ουγκώ
Βίκτωρ Ουγκώ
- ArELa
- Founder-Administrator
Κάπως πιο μαλακός, αφήνοντας το δικό σου εκτεθειμένο κι αδιαφορώντας για τη δική του θέση? Και φταίει το δικό σου παιδί για τις δυσχερείς συνθήκες που μεγάλωσε το άλλο? Θα δώσεις στο άλλο το δύστυχο το μπουφάν του παιδιού σου, αφήνοντας το παιδί σου εκτεθειμένο στο τσουχτερό κρύο, σε πιθανή πνευμονία που μέχρι και να το σκοτώσει μπορεί?alexandros έγραψε:Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά θα έλεγα ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στο συμβολισμό το οποίο θα χρησιμοποιήσω κι εγώ. Απέναντι στο άλλο παιδί (τον ξένο) μπορεί να είσαι κάπως πιο "μαλακός" διότι οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε ήταν απείρως δυσκολότερες συγκρινόμενες με αυτές που βίωσε το δικό σου παιδί. Κοντολογίς, όλα κρίνονται όχι μόνο από την παρούσα στιγμή αλλά και από όσα έχει υποστεί ένας άνθρωπος στη ζωή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν ίσως να χρειάζεται να είμαστε πιο ανεκτικοί.
Περίεργα τα γονεϊκά (πατριωτικά) σου ένστικτα θα έλεγα...
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Και πάντως, τα όποια "ανθρωπιστικά" μου ακούγονται κενά όταν ισχύουν μονο για τους ξένους κι όχι για τους δικούς σου.
Πέραν αυτού, θα'θελα την άποψη και θέση σου στο τωρινό κατατεθέν του ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ περί νεοφιλελευθερισμού.
Είπες βέβαια μια θέση σου για το τι υποστηρίζεις...
Είμαι περίεργη όμως να δω αν μπορείς να αντικρούσεις το σκεπτικό που βασίζεται σε δεδομένα εδώ.
Εννοείται πως το προσυπογράφω αδίστακτα, οπότε η όποια απάντησή σου σ'αυτόν, θ'απευθύνεται και σ'εμένα.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Δεν πρόκειται για αριστερό κατασκεύασμα, ούτε για καραμέλα (άκου τα Μαντάμ για να δεις πως σας εννοούν οι "ανθρωπιστές" νεοφιλελεύθεροι), αλλά για σκληρή πραγματικότητα. Αυτά να τα πεις αλλού φίλε μου. Ήδη είναι ο νεοφιλελευθερισμός είναι καταχωρημένος στο λεξικό των πολιτικών ιδεολογιών.
Τώρα, αναφορικά με το δυσκίνητο και οκνηρό δημόσιο δεν διαφωνώ. Αποτέλεσμα της πασοκικής 20ετίας είναι άλλωστε. Συμφωνώ στην σταδιακή μείωση έως ότου να εργάζονται οι απαραίτητοι. Επίσης, μπορεί να επιτευχθεί πλήρης επάνδρωση ακόμη και υπηρεσιών που στερούνται προσωπικού με σωστή και ορθολογιστική διαχείριση των δημοσίων υπαλλήλων με τις απαραίτητες μετατάξεις (οι οποίες, όμως, θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους και τον ανθρώπινο παράγοντα τον οποίο αγνοούν και υποβαθμίζουν εντελώς οι νεοφιλελεύθεροι).
Για ορισμένες ΔΕΚΟ διαφωνώ. Το Κράτος είναι απαραίτητο να ελέγχει ορισμένους οργανισμούς. Δεν νοείται σε ΚΑΜΜΙΑ των περιπτώσεων ιδιωτικός ΟΤΕ ας πούμε. Δεν είμαι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να υποτάσσεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να ελέγχεται από ένα ΙΣΧΥΡΟ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ κράτος που θα συντρίψει τα ΚΑΡΤΕΛ. Σου το ξαναέγραψα. Αρκετοί ξεσκονίζουν ήδη τον Keynes. Η αυτορρυθμιζόμενη αγορά είναι μία αυταπάτη. Πρόκειται για μία οικονομικιστική φενάκη των νεοφιλελευθέρων θεωρητικών.
Για τον ΓΡΑΙΚΥΛΟ Δημητρά δεν διάβασα τίποτα.
Τώρα, αναφορικά με το δυσκίνητο και οκνηρό δημόσιο δεν διαφωνώ. Αποτέλεσμα της πασοκικής 20ετίας είναι άλλωστε. Συμφωνώ στην σταδιακή μείωση έως ότου να εργάζονται οι απαραίτητοι. Επίσης, μπορεί να επιτευχθεί πλήρης επάνδρωση ακόμη και υπηρεσιών που στερούνται προσωπικού με σωστή και ορθολογιστική διαχείριση των δημοσίων υπαλλήλων με τις απαραίτητες μετατάξεις (οι οποίες, όμως, θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους και τον ανθρώπινο παράγοντα τον οποίο αγνοούν και υποβαθμίζουν εντελώς οι νεοφιλελεύθεροι).
Για ορισμένες ΔΕΚΟ διαφωνώ. Το Κράτος είναι απαραίτητο να ελέγχει ορισμένους οργανισμούς. Δεν νοείται σε ΚΑΜΜΙΑ των περιπτώσεων ιδιωτικός ΟΤΕ ας πούμε. Δεν είμαι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να υποτάσσεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να ελέγχεται από ένα ΙΣΧΥΡΟ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ κράτος που θα συντρίψει τα ΚΑΡΤΕΛ. Σου το ξαναέγραψα. Αρκετοί ξεσκονίζουν ήδη τον Keynes. Η αυτορρυθμιζόμενη αγορά είναι μία αυταπάτη. Πρόκειται για μία οικονομικιστική φενάκη των νεοφιλελευθέρων θεωρητικών.
Για τον ΓΡΑΙΚΥΛΟ Δημητρά δεν διάβασα τίποτα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Mantam Froufrou
Bίκυ μου σαν να υπερβάλλουμε λίγο! Δεν είπε κανείς να σκοτώσεις κιόλας το παιδί σου! Γιατί βλέπεις να κινδυνεύουν οι έλληνες?Κάπως πιο μαλακός, αφήνοντας το δικό σου εκτεθειμένο κι αδιαφορώντας για τη δική του θέση? Και φταίει το δικό σου παιδί για τις δυσχερείς συνθήκες που μεγάλωσε το άλλο? Θα δώσεις στο άλλο το δύστυχο το μπουφάν του παιδιού σου, αφήνοντας το παιδί σου εκτεθειμένο στο τσουχτερό κρύο, σε πιθανή πνευμονία που μέχρι και να το σκοτώσει μπορεί?
Περίεργα τα γονεϊκά (πατριωτικά) σου ένστικτα θα έλεγα...
Και πάντως, τα όποια "ανθρωπιστικά" μου ακούγονται κενά όταν ισχύουν μονο για τους ξένους κι όχι για τους δικούς σου.
Πάντως ακόμα και στην υπερβολή θα σου θυμίσω την ιστορία με την φίλη μου, που τν έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, η οποία ΟΝΤΩΣ έδωσε το φαί (ψωμί) που κατάφερε να πάρει για τα παιδιά της που δεν είχαν άλλο φαί να φάνε, σε μία μάνα που τα παιδιά της πεινάγανε περισσότερο! Κι αυτή η γυναίκα ανταμείφθηκε ΑΜΕΣΑ! Πηγαίνοντας σπίτι της βρήκε την γυναίκα του αφεντικού που της ει΄χε πάει ζεστό φαγάκι και ψωμάκι...
Όταν μιλάς για ανθρωπισμό και κυρίως για ΑΓΑΠΗ δεν κάνεις σκόντα απο δω, σκόντα απο κεί, ούτε (όπως ξαναείπα) λές σ'αγαπάω μεν αλλά...
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αγαπάς το ίδιο και τα δικά σου παιδιά! το θέμα είναι οτι ΟΝΤΩΣ τα αγαπάς το ίδιο με τα ξένα, και γι'αυτό ακριβώς θα δώσεις απο το ελάχιστο που μπορεί να σου περισσεύει ή και να μην σου περισσεύει σ'αυτόν που πραγματικά βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα απο σένα..
Ξέρω, ξέρω...θα πέσουν όλα τα σκυλιά του εθνους να με φάνε τώρα και να μου μιλήσουν για το αν στέκουν αυτά που λέω! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΙΔΕΣ, αλλά για μένα στέκουν περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο! Ετσι βλέπω τα πράγματα, δεν με νοιάζει να σας πείσω να τα βλέπετε με το ίδιο μάτι, αλλά μιά και μπλέξαμε εδώ με παραδείγματα για οικογένειες, και με αντιπαραθέσεις για το τί είναι τελικά ανθρωπισμός, δεν νομίζω να γυρίσει κανάς ξύπνιος (κάσσανδρε, για ποιόν βαράει η καμπάνα;) να πει οτι το παραπάνω που έκανε η φίλη μου ΔΕΝ είναι ανθρωπισμός???? Τα παιδιά της τα λατρεύει! Μην κάνει κανείς το αστείο να το αμφισβητήσει!
και σταματήστε επιτέλους να εκβιάζετε τον ίδιο σας τον εαυτό συναισθηματικά! Τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν να ΠΕΘΑΝΟΥΝ όπως άλλα παιδιά (ξένοι), ούτε έχουν μείνει χωρίς στον ήλιο μοίρα! Όποιος θέλει δουλειά βρίσκει, κι αυτό το έχω ξαναπεί! ο έλληνας δεν κινδυνεύει να πεινάσει, παρά μόνο αν ψάχνει για διευθυντιλίκια και 1500άρικα τον μήνα... Ο μόνος που πεινάει είναι ο συνταξιούχος, αλλά γι'αυτό δεν ευθύνονται οι ξένοι, ίσα-ίσα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση (όπως συζητήθηκε στα άρθρα που παρέθεσα)
Δεν μ'ενδιαφέρει πώς 'μας' εννοούν οι άλλοι. Εγώ συνεχίζω και τον εκτιμώ! Αυτά τα 'μάς' και 'σας' είναι δικά ΣΑΣ κατασκευάσματα! Εγώ εκτιμώ την άποψη που εκφράζει μέχρι στιγμής ο Αλέξανδρος, και σίγουρα δεν μ'ενδιαφέρει να μ'εκτιμήσει αντίστοιχα, αν και θα χαρώ αν το κάνει. Καταλαβαίνεις Σταυραετέ?Δεν πρόκειται για αριστερό κατασκεύασμα, ούτε για καραμέλα (άκου τα Μαντάμ για να δεις πως σας εννοούν οι "ανθρωπιστές" νεοφιλελεύθεροι),
Ρε Σταυραετέ στο χάρτη δεν έχει μπλε την Αλεξάνδρεια, την Κυρήνη, την Μασσαλία, το Εμπόριο κ.α. Κάνε μια διόρθωση ή, μάλλον ακόμη καλύτερα βάλε ένα παγκόσμιο χάρτη ομοιόχρωμο και γράψε «Γήινη Ελληνική Αυτοκρατορία».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Παρ 09 Μάιος 2008, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Η άποψη του καθενός είναι καθ΄όλα σεβαστή, ακόμη και αν διαφωνούμε. Εγώ σου κάνω λόγο για τις προθέσεις που κρύβονται από πίσω. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. ![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Σου άρεσε Ίφι; Το ήξερα. Αλλά ο χάρτης αναφέρεται την εποχή του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ, για να σου λυθούν οι απορίες.
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Οι ομαδοποιήσεις δεν είναι καλό πράγμα αν και αρέσκεσαι να τις κάνεις Σταυραετέ. Σε άλλο ποστ είπα ότι θα συναντηθώ σε πολλά ζητήματα και με τον Ιφικράτη αλλά και με σας (το είπα και στον Κάσσανδρο). Θα σου επαναλάβω κάτι ακόμα: δεν είμαι ο εκπρόσωπος τύπου της ΦΣ. Αν με ρωτάς προσωπικά την άποψή μου για τον Δημητρά θα σου πω ότι δεν τον γνωρίζω από κοντά αλλά αυτά που λέει δεν μου αρέσουν. Είναι ακραίος και τα άκρα δεν με εξέφραζαν ποτέ. Μηπως να αρχίσω να ρωτάω την γνώμη σου για διάφορους επιφανείς εθνικιστές;
Αγαπητή Αρέλα, θα δώσεις το μπουφάν του παιδιού σου όταν το παιδί σου όταν έχει 2! Το ελληνικό κράτος σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει μόνο 2 αλλά 1002!! Επίσης, τις απόψεις μου περί φιλελευθερισμού τις έχω αναλύσει και έχω παραπέμψει και στην ιστοσελίδα της ΦΣ στην διακήρυξή της, η οποία με καλύπτει σε πολλά σημεία. Δεν θα απολογηθώ για το νεοφιλελευθερισμό. Το σκεπτικό μου δεν είναι υπερ της εκμετάλλευσης του ανθρώπου αλλά υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου ανάλογα των προσόντων του κάθε ανθρώπου. Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώνεται πλασματικές υπερωρίες ο ναυτεργάτης που εργάζεται στα λιμάνια και αυτά τα χρήματα να φεύγουν από την δική μου τσέπη χωρίς κανέναν έλεγχο. Βαρέθηκα να πληρώνω την ΕΡΤ χωρίς να απολαμβάνω τις υπηρεσίες της.
Αγαπητή Αρέλα, θα δώσεις το μπουφάν του παιδιού σου όταν το παιδί σου όταν έχει 2! Το ελληνικό κράτος σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει μόνο 2 αλλά 1002!! Επίσης, τις απόψεις μου περί φιλελευθερισμού τις έχω αναλύσει και έχω παραπέμψει και στην ιστοσελίδα της ΦΣ στην διακήρυξή της, η οποία με καλύπτει σε πολλά σημεία. Δεν θα απολογηθώ για το νεοφιλελευθερισμό. Το σκεπτικό μου δεν είναι υπερ της εκμετάλλευσης του ανθρώπου αλλά υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου ανάλογα των προσόντων του κάθε ανθρώπου. Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώνεται πλασματικές υπερωρίες ο ναυτεργάτης που εργάζεται στα λιμάνια και αυτά τα χρήματα να φεύγουν από την δική μου τσέπη χωρίς κανέναν έλεγχο. Βαρέθηκα να πληρώνω την ΕΡΤ χωρίς να απολαμβάνω τις υπηρεσίες της.
Βίκτωρ Ουγκώ
Βίκτωρ Ουγκώ
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Για τον Δημητρά όντως συναντιόμαστε. Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό αυτός είναι ΑΚΡΟ.Αν με ρωτάς προσωπικά την άποψή μου για τον Δημητρά θα σου πω ότι δεν τον γνωρίζω από κοντά αλλά αυτά που λέει δεν μου αρέσουν. Είναι ακραίος και τα άκρα δεν με εξέφραζαν ποτέ.
ΑΡΕΤΗ ΕΣΤΙΝ ΜΕΣΟΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΝ ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕ ΚΑΤ' ΕΛΛΕΙΨΙΝ.
Ναι είδα τώρα το 1050. Μόνο που τότε δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η Σικελία είχε περάσει από τους Αραβες στους Νορμανδούς. Και στην Ν. Ιταλία το Βυζαντινό κράτος είχε περιοριστεί. Επίσης κάτι μπλε έχει στην Παλαιστίνη, αλλά και από εκεί είχαν πάρει πόδι οι Βυζαντινοί. Και τα σύνορα προς βορρά είναι τραβηγμένα.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα