Είναι βαριά... η απόφαση του Τσολιά

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Είναι βαριά... η απόφαση του Τσολιά

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 14 Ιαν 2010, 01:31

Το ότι έμειναν ακίνητοι και ΚΑΤΑ την διάρκεια που έσκαγε η βόμβα, δείχνει πως μάλλον περίμεναν ότι όντως θα σκάσει...

Βίκυ, τώρα το είδα: καλή θητεία στο αστεράκι σου :)
Και καλή δύναμη σ'εσένα...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
karipis
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 14 Ιαν 2010, 01:54

KELAINO έγραψε:Η ζωή δεν είναι μόνο τρώω/πίνω/ανασαίνω, είναι και διαβάζω, μιλάω, μαλώνω, βγαίνω με φίλους, τραγουδάω, παλεύω, πασχίζω, νικάω, απογοητεύομαι, τραβάω την ανηφόρα, εκστασιάζομαι, ερωτεύομαι, λησμονώ, αγωνιώ, επιστρέφω, πεισμώνω, πέφτω και τσακίζομαι, σηκώνομαι και τινάζομαι, απολαμβάνω το καφεδάκι μου, κόβω βόλτες έξω από το χειρουργείο, βλέπω την κόρη μου στο θεατρικό του σχολείου, παίρνω προαγωγή, κερδίζω στην πρέφα με το Μήτσο, κυρήσσω πτώχευση...
Αχ να δεις πως το λέει εκείνο το τραγουδάκι ο Χατζής:
(δεν το θυμάμαι καλά συγχωρέστε με τον ζαβλακωμένο)

Είναι οι άνθρωποι πάνω σ' ένα δρόμο
και περπατάνε
και περπατάνε
και περπατάνε
και αγαπούν
και μισούν
και χτίζουνε
και γκρεμίζουν
και μισούν
και μισούν...
...νομίζουν πως είναι μόνοι τους μέχρι που βρίσκονται κάτω από αυτόν τον δρόμο, και, βλέπουν άλλους από πάνω που..
περπατάνε
και περπατάνε
και περπατάνε
και αγαπούν
και μισούν
και χτίζουνε
και γκρεμίζουν
και μισούν
και μισούν
και μισούν.....

Υ.Γ. Ποιός σου είπε καλή μου ότι μας λείπει η καθημερινή ζωή;; Ίσα-ίσα, την έχουμε με το παραπάνω και αυτό είναι που με ...λυπεί περισσότερο απ' όλα.
:rose:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karipis την Πέμ 14 Ιαν 2010, 01:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 14 Ιαν 2010, 01:54

Γιατί διακρίνω μια περιφρόνηση για την καθημερινή ζωή; Περιέχει τόσο αγώνα, με τις νίκες και τις ήττες του, και με όλα του.
Δηλαδή, ή πέφτουμε ενδόξως στο καθήκον, ή είμαστε τρυφυλοί, χλεχλέδες και βολεμένα αξιολύπητα ανθρωπάρια; Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει;
Εξαρτάται για ποια καθημερινότητα μιλάς. Αν αυτή έχει αλωθεί από τη διάλυση στοιχειωδών ισορροπιών, αν αυτή ελέγχεται από κάποιους που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να την διαμορφώνουν/καθορίζουν όπως γουστάρουν, τότε ζω ένα παιχνίδι στημένο από άλλους, με προδιαγεγραμμένα από αλλους αποτελέσματα και για μένα δεν έχει αξία. Πρώτα παλεύουμε να διαφυλάξουμε την αυτοδιάθεση και πραγματική ελευθερία μας, (προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ατομικό επίπεδο- προάσπιση εθνικών δίκιων της πατρίδας για το σύνολο) και μετά λέμε ότι τη ζούμε όπως θέλουμε εμείς και ορίζουμε τη μοίρα μας (στο μέγιστο δυνατό βαθμό).
Βίκυ, τώρα το είδα: καλή θητεία στο αστεράκι σου :)
Και καλή δύναμη σ'εσένα...
Να'σαι καλά Πέγκι μου. :)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Πέμ 14 Ιαν 2010, 10:06

Οι άνανδροι τρομοκράτες θα πανηγύριζαν αν η βόμβα τους είχε μεγαλύτερη ισχύ και τραυμάτιζαν ή σκότωναν τους σκοπούς. Πώς διανοήθηκαν κάποιοι ότι πρέπει να τους δώσουν τέτοιου είδους ικανοποίηση για θριαμβολογίες;

Διαβάζω διάφορες μεγαλοστομίες και υπερβολές στα προηγούμενα ποστ, τουλάχιστον τέτοιες φαίνονται στα μάτια μου. Κανείς πρέπει να θέτει τα πράγματα στη σωστή του βάση. Άξιζε να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους 3 νέοι άνθρωποι για να σταθούν σκοποί μπροστά σε ένα μνημείο, το οποίο είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εμάς όταν περνάμε από μπροστά ούτε γυρίζουμε να κοιτάξουμε; Η απάντηση για μένα είναι ξεκάθαρα όχι. Δηλαδή επειδή στάθηκαν εκεί έγιναν σύμβολα του έθνους; Η στενόμυαλη και κοντόφθαλμη ελλαδίτσα, βουτηγμένη στα προβλήματα και τις ανασφάλειες ψάχνει εναγωνίως να ανακαλύψει "πρότυπα" και "ιδανικά" και να "παραδειγματιστεί" από τέτοιου είδους γεγονότα. Αντί να μας κάνουν εντύπωση πολύ σημαντικότερα πράγματα, να αναδεικνύουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες στην έρευνα, που προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά στα σχολεία με τις όποιες ελλείψεις, αλλά ακόμη και εκείνους που η καθημερινότητά τους είναι σκληρή και αντίξοη κι όμως καταφέρνουν να τα φέρουν βόλτα, αντί λοιπόν να αποθεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους αποφασίζουμε να αναζητήσουμε τα "πρότυπά" μας σε ανθρώπους που κάνουν παράτολμες και απολύτως αχρείαστες ενέργειες ωσάν κασκαντέρ. Οι σημερινές συνθήκες ακήρυχτου πολέμου που αναφέρεις Πέγκυ δεν αντιμετωπίζονται με το να ηρωποιούμε τους τσολιάδες που στάθηκαν ακίνητοι. Τα προβλήματα που μας περιβάλλουν αντιμετωπίζονται με δουλειά και με προσπάθεια και όχι με στρεβλά πρότυπα. Καλό λοιπόν θα είναι να μην αποπροσανατολιζόμαστε με τέτοιου είδους πρότυπα να προβάλλονται.

Καλή θητεία στο γιο σου Βίκυ :thumb:
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 14 Ιαν 2010, 11:04

Aλεξανδρε. κανεις δεν λεει να αναγκάσουμε καποιον να πεθάνει για κάποια ιδέα.
Ομως ο καθένας εχει το δικαίωμα να επιλέξει για ποια ιδέα θα ζήσει και για ποια θα πεθάνει (εαν το θελει).
Δεν πρεπει να αναγκάζουμε κανέναν να πεθάνει για τίποτα. Αλλα οταν κάποιος το επιλέξει συνειδητα πρέπει να τον τιμούμε ως ήρωα κι οχι να πουμε " α τον βλάκα".
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 14 Ιαν 2010, 11:13

Άξιζε να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους 3 νέοι άνθρωποι για να σταθούν σκοποί μπροστά σε ένα μνημείο, το οποίο είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εμάς όταν περνάμε από μπροστά ούτε γυρίζουμε να κοιτάξουμε;
Ναι άξιζε, α/ για να γυρίσουμε να τους κοιτάξουμε, β/ γιατί με το ηρωικό τους παράδειγμα ίσως να σηκωνόντουσαν απ'τον καναπέ τους κάτι βολεψάκηδες, πραγματιστές, ή αν δε σηκώνονταν, (γιατί είναι πράγμα δύσκολο να αφήσεις τη βολή σου το ξέρω...) τουλάχιστον να ντρέπονταν έστω και για ένα δευτερόλεπτο, που είναι χωμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στην κοινωνία ματαιοδοξίας και υλισμού που μας πασάρει η νεοεποχίτικη κουλτούρα των δύο μέτρων δυο σταθμών, και δεν διανοοούνται να την επικρίνουν- πόσο μάλλον να την απορρίψουν- γιατί αυτό ενστερνίστηκαν ως νόρμα πλέον, γι'αυτό και αποσιωπούν- επικρίνουν και απορρίπτουν την κίνηση αυτών των παιδιών, θεωρώντας τη βλακεία...
Δηλαδή επειδή στάθηκαν εκεί έγιναν σύμβολα του έθνους;
Πλέον δε συμβολίζουν μόνο κάποια ένδοξα κομμάτια του ιστορικού παρελθόντος αυτής της πολύπαθης χώρας, αλλά και του παρόντος της.
Η στενόμυαλη και κοντόφθαλμη ελλαδίτσα, βουτηγμένη στα προβλήματα και τις ανασφάλειες ψάχνει εναγωνίως να ανακαλύψει "πρότυπα" και "ιδανικά" και να "παραδειγματιστεί" από τέτοιου είδους γεγονότα.
Τα πρότυπα και τα ιδανικά υπάρχουν. Στενόμυαλο είναι αυτό το κομμάτι της "Ελλαδίτσας" που τα'χει στείλει στον αγύριστο της λήθης, πειθόμενο στα νέα "πρότυπα" της άκρατης φαυλότητας.
Αντί να μας κάνουν εντύπωση πολύ σημαντικότερα πράγματα, να αναδεικνύουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες στην έρευνα, που προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά στα σχολεία με τις όποιες ελλείψεις, αλλά ακόμη και εκείνους που η καθημερινότητά τους είναι σκληρή και αντίξοη κι όμως καταφέρνουν να τα φέρουν βόλτα, αντί λοιπόν να αποθεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους αποφασίζουμε να αναζητήσουμε τα "πρότυπά" μας σε ανθρώπους που κάνουν παράτολμες και απολύτως αχρείαστες ενέργειες ωσάν κασκαντέρ.
Προσωπικά τιμώ και σέβομαι, συχνά θαυμάζω αυτούς που αναφέρεις, όμως δεν απαξιώνω ούτε αποκαλώ "κασκαντέρ" αυτά τα παιδιά. Είναι άκρως μειωτικό αυτό. Οι κασκαντέρ πληρώνονται για αδρά για κάποια κόλπα. Τα παιδιά ούτε πληρώθηκαν ούτε κόλπα έκαναν... Προφανώς έχουν έναν κώδικα και μια ποιότητα ΨΥΧΗΣ που πολλοί έχουν χάσει... Εγώ δεν ξέρω αν έχω αυτή τη στόφα ψυχής, ξέρω πως την αναγνωρίζω όπου τη δω, γι'αυτό τιμώ/σέβομαι και τους θαυμάζω ΚΑΙ αυτούς ως σπάνια δείγματα ανθρώπων στην εποχή μας, όταν οι περισσότεροι "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" (πάντως όχι των Μαραθωνομάχων) τα βλέπουν ακριβώς όπως τα καταθέτεις εσύ εδώ...
Καλό λοιπόν θα είναι να μην αποπροσανατολιζόμαστε με τέτοιου είδους πρότυπα να προβάλλονται.
Θεός φυλάξοι που θα προβληθούν αυτά!
Έχουμε τα "πολιτικώς ορθά" (και χαμερπή) πρότυπα των Ευρωπαίων παγκοσμιοποιητών ετΕρων να ακολουθήσουμε! Αλοίμονο!
Καλή θητεία στο γιο σου Βίκυ :thumb:
Σε ευχαριστώ εκ μέρους του.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 14 Ιαν 2010, 13:25

Ο Εύζωνας είναι σύμβολο, δεν είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Επομένως, ως σύμβολα ενήργησαν οι συγκεκριμένοι έχοντες κατανοήσει απολύτως την αποστολή τους. Εδώ μίλησε η συνείδηση του Έλληνος και του υψίστου καθήκοντος.

Οι υπόλοιποι ας γυρίσουν στα ξεκατινιάσματα και τα πρωινάδικα, ζώντας μέσα στην ατελείωτη βλακεία των. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 14 Ιαν 2010, 13:36

Υπάρχει ένα κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο τραγούδι στα καλιαρντά του Γιώργη του Μελίκη με τίτλο Εγώ είμ' εγώ, το αφιερώνω σε όλα τα Ευζωνάκια.

Έφαγα το ''γιουτιουμπ'' να βρώ καμμία εκτέλεσή του να την αφιερώσω και σε σας φίλοι μου αλλά :(

ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΣΟΛΙΑΔΩΝ :thumb:
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Πέμ 14 Ιαν 2010, 14:55

Αλεξανδρε αν ημασταν φασολια,η ως τωρα ιστορια, καλως η κακως,δεν θα ειχε γραφτει απο πιο φασολι εβρασε πρωτο αλλα απο πιο φασολι πηδηξε μεσα πρωτο φτυνοντας το μαγειρα πρωτα.Και για να μην νομιζεις οτι κανω τον παλικαρα,μαλλον θα ημουν απο αυτους που θα ειχαν κρυφτει απο τη βομβα.
Για αυτο θαυμαζω αυτα τα παιδια :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 14 Ιαν 2010, 15:20

Εγώ ειμ'εγωωωωωωωωωωωωω, 'βζονάκι γοργόοοοοοοοοοοο... :dance:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 14 Ιαν 2010, 15:38

ArELa έγραψε:Εγώ ειμ'εγωωωωωωωωωωωωω, 'βζονάκι γοργόοοοοοοοοοοο...
...και 'χω μια π**τσα μία πήχηηηηηη
Σε ποιόν ντιντίιιιιιι...
ποιόν τιραντέεεεε...
θα κάτσει καιιι θαααα τόν πεεετύχειιι..

Έν' δυό-έν' δυό
τις ψ***ές σας παιδιά μου ψηλά,
τα ευζωνάκια γ***άνε τους τούυυυρκους
γ***άνε και την Βουργαριά

κ.λπ, κ.λπ.
Αγαπημένο τραγούδι, μαζί φυσικά με αυτό της Μακεδονίας ξακουστής (...στην ίδια πάντα εκτέλεση).
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 14 Ιαν 2010, 16:57

Οι σημερινές συνθήκες ακήρυχτου πολέμου που αναφέρεις Πέγκυ δεν αντιμετωπίζονται με το να ηρωποιούμε τους τσολιάδες που στάθηκαν ακίνητοι. Τα προβλήματα που μας περιβάλλουν αντιμετωπίζονται με δουλειά και με προσπάθεια και όχι με στρεβλά πρότυπα. Καλό λοιπόν θα είναι να μην αποπροσανατολιζόμαστε με τέτοιου είδους πρότυπα να προβάλλονται.
Aλέξανδρε, σου απάντησε ο Αμαρτωλός σ'αυτό, κι έχει δίκιο. Καταρχην, δεν καταλαβαίνω - ξανά- για΄τι πρέπει να επιλέγουμε ή το ένα ή το άλλο. Ποιος είπε ότι δεν πρέπει να τιμούνται οι άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα σ'αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε; Έλεος, δηλαδή, κι εγώ μοχθώ ρε συ καθημερινά και μόνο ο Θεός ξέρει τι τραβάει ο πατέρας μου πχ για να μην καταρρεύσει κι αυτός κι εγώ οικονομικά! Αλλά, γιατί αυτό αμέσως πρέπει ν'αναιρεί τον θαυμασμό μου για μία πράξη ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ, που εκφράστηκε με διαφορετικό τρόπο; Γιατί εγώ που ανήκω σ'αυτούς που μοχθούν νιώθω να παίρνω δύναμη από αυτη τη πράξη, και να μην πιστέψω πως τελικά αυτή ακριβώς η φαινομενικά άσκοπη πράξη τόνωσε το ηθικό όλων αυτών που λες, όπως έκανε μ'εμένα;
Κάποιος, κάπου στο νήμα έγραψε για την πράξη ενός νέου επί γερμανικής κατοχής που πήγε ν'ανυψώσει την ελληνική σημαία και τον φάγανε (βαριέμαι να ψάχνω το νήμα τώρα). Δεν πέθανε πάνω στην μάχη, δεν έφαγε σφαίρα φορώντας την στολή του στρατιώτη, ούτε έκανε ανταρτοπόλεμο ξέρω γω, αλλά αυτό που έκανε έδωσε δύναμη σε όλους τους υπόλοιπους, τουλάχιστον σ'αυτούς που δονούνταν στο ίδιο μήκος κύματος για να το λαβουν. Αυτή του η θυσία δεν ήταν σημαντική κατ'εσέ; Είχες απαντήσει νομίζω πως ήταν άλλες οι συνθήκες, κι εκεί σου απάντησα πως είναι ακύρηχτος ο πόλεμος, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΤΟ κακό είναι πως θεωρούμε πως ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή γίνεται εν καιρώ ειρήνης, και γι'αυτό ακριβώς τα σχέδια όλων αυτών των δολοφόνων της ανθρωπότητας προχωράνε ρολόι. ΓΙατί δεν έχουμε καταλάβει πως γι΄νεται πόλεμος πάνω απ'τα κεφάλια μας ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΑΛέξανδρε...

Τέλος πάντων, δεν ει΄ναι υποχρεωμένος κανείς να εκτιμήσει την πράξη αυτών των παιδιών, μπορεί να την θεωρήσει κιόλας ως μία βλακώδη ή εγωιστική αντίδραση (για το θεαθήναι, ξέρω γω), αλλά προσπάθησε να καταλάβεις πως υπάρχει και μία άλλη οπτική στα πράγματα, που δεν βασίζεται σε μεγαλοστομίες, ούτε είναι έτοιμη να θυσιάσει νέους ανθρώπους στον βωμό μίας μεγάλης ιδέας και μόνο, αλλά που ελπίζει να δει ότι ο Έλληνας δεν κοιμάται στο σύνολό του, κι έχει ακόμα το σθένος να παλέψει, ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠ'ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ. Το πόστο των Ευζώνων ήταν να περιφρουρούν τον βωμό ελλήνων που πέθαναν για ΕΜΑΣ, κι αυτό ακριβώς έκαναν, και γι'αυτό τους βγάζω το καπέλο. Προσωπικά, και είμαι σίγουρη πως αυτο δεν ισχύέι μόνο για μένα, δεν θα με πείραζε καθόλου αν άφηναν τη θέση τους. Θα τους καταλάβαινα απόλυτα. Αλλά, σίγουρα χαίρομαι που έκαναν αυτή την υπέρβαση, κι επέλεξαν να κάνουν αυτό που προκαλεί έκπληξη ή και θυμό (σε κάποιους κακεντρεχείς που ήθελαν να πετύχει η επίθεση) και θαυμασμό (σε άλλους που σκέφτονται πχ σαν εμένα), αλλά ακόμα περισσότερο χαίρομαι που είναι καλά...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 14 Ιαν 2010, 18:02

Moυ χα χα ΦρουΦρου μου, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά τα ίδια λέμε.
Με τη διαφορά ότι έχω έναν πόντο υπέρ μου αυτή τη φορα, γιατί ήμουν καααααααααπως λακωνικότερη. :lol: (μη με ρωτάς πώς το'παθα, δεν ξέρω :loco: :lol: ) Εσύ όμως τα είπες ωραιότερα.

Πες τα χρυσόστομή μου! :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 14 Ιαν 2010, 21:22

Πολύ πρωτότυπο, καλέ. Να λέμε εμείς το ίδιο πράγμα... Πλάκα με κάνεις; :loco:
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 14 Ιαν 2010, 23:10

φυσικά και θα διαφωνήσω μαζί σας, όπως φαντάζομαι ότι θα διαφωνούσαν κατά πάσα πιθανότητα και οι μανάδες των στρατιωτών αυτών που αψήφιστα αποφάσισαν να εκτεθούν σε έναν ανούσιο κίνδυνο. Όπως ανέφερε και ο Ανδρέας Πετρουλάκης στο κείμενό του στο protagon.gr "Και εγώ απορώ που δεν βρέθηκε κανείς να τους πει «γιατί παιδιά μου;» Που αυτά τα παιδιά, και άλλα, δεν διδάχτηκαν ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι η ίδια η ζωή, ότι είναι κρίμα να σπαταληθεί για ένα αδειανό πουκάμισο, ότι ζούμε σε περίοδο ειρήνης και δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε με κουλτούρα πολέμου, ότι δεν πρέπει να αποθεώνονται οι άσκοποι (γιατί σε περίοδο ειρήνης κάποτε ίσως προκύψουν και δικαιολογημένοι) ηρωισμοί, ότι τα προφανώς ευγενή ιδανικά αυτών των παιδιών θα πρέπει να διοχετεύονται στην δημιουργικότητα, την εργασία και την αλληλεγγύη.

Ότι δεν χρειαζόμαστε στην εποχή μας άλλους ήρωες αλλά ανθρώπους που μορφώνονται , που κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια , που εργάζονται για την βελτίωση του εαυτού τους και της κοινωνίας. Αυτά νομίζω πως έπρεπε να πει ο κ. Παπούλιας αντί να επαναλάβει τα αχρείαστα περί μεγαλείου της ψυχής του ΄Ελληνα (ως γνωστόν οι ΄Ελληνες, όπως όλοι οι λαοί, έχουν καλούς, μέτριους και κακούς), αντί να ανατροφοδοτήσει τα στερεότυπα που στην άκρη τους έχουν μιλιταριστική ιδεολογία, αντί να υποδαυλίσει κι αυτός μαζί με άλλους, για μια ακόμα φορά, κενά περιεχομένου εθνικά ιδεολογήματα.

Επιτέλους, ας αμφισβητήσουμε αυτά που μας φαίνονται αυτονόητα.

Δεν εξετάζω το γεγονός ότι πραγματικά μπορεί να μετακινήθηκαν όπως αναφέρουν πολλά ρεπορτάζ και όλο αυτό το πανηγύρι να είναι κατασκευασμένο. Όμως προς χάριν της συζήτησης θα πω ότι πραγματικά δεν κουνήθηκαν από την θέση τους. Είναι προφανές ότι διαφωνώ με την ανούσια πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης (καμία αντίρρηση σε αυτό) αυτών των ανθρώπων, η οποία εμπεριέχει και κάποια ψήγματα έλλειψης κοινωνικής αντίληψης και υπακοής προς την έννομη τάξη. Όταν είναι έτοιμη μια βόμβα να σκάσει δίπλα σου δεν κάθεσαι και περιμένεις, ακολουθείς αυτό που σου λέει η αστυνομία να κάνεις. Τους αναγνωρίζω το άλλοθι της καλής προαίρεσης αλλά και ότι έχουν γαλουχηθεί με ιδεολογήματα κενά νοήματος. Όμως θα ήθελα όσες κι όσοι, κυρίως όσες, από εσάς έχουν παιδιά ή ευελπιστούν να αποκτήσουν στο μέλλον, να βάλετε το χέρι στην καρδιά, να σκεφτείτε ψύχραιμα και να μου πείτε πόσο πραγματικά ηρωική ήταν αυτή η πράξη, στην περίπτωση κιόλας που αυτή η βόμβα ήταν μεγάλης ισχύος, και σας έφερναν τον γιο σας μέσα σε ένα φέρετρο επειδή δεν μετακινήθηκε μερικά μέτρα πιο κάτω ώστε να αποφύγει έναν ανούσιο θάνατο.
Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα γιατί όσα θα πω είναι χιλιοειπωμένα σ' αυτό τον ιστότοπο.
Είσαι ένας απαράδεκτος άπατρις... ο ορισμός του αστού.
Ο Σταυραετός με καλύπτει απόλυτα.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 15 Ιαν 2010, 11:10

Μαντάμ Φρου-Φρου: Φυσικά και δέχομαι ότι υπάρχει διαφορετική άποψη. Είδες πουθενά να θέλω να επιβάλλω τη δική μου; Αυτό σημαίνει να συνδιαλέγεσαι. Η διαφορά μου εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις μια, κατ' εμέ, απερίσκεπτη ενέργεια που ενέχει αδικαιολόγητο ρίσκο με μια πραγματικά ηρωική πράξη που συντελείται υπό τις φορτισμένες συνθήκες της Κατοχής, του πολέμου κ.λπ. Επίσης, θεωρώ ύψιστο δώρο τη ζωή για να την χαραμίσω για λόγους συμβολισμού. Ένας φοιτητής (μου διαφεύγει δυστυχώς το όνομά του) αυτοπυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας σε μια διαδήλωση στην Ιταλία, αυτή ήταν μια πράξη πραγματικής αυτοθυσίας διότι κατάφερε με την θυσία του να στρέψει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Είχε αξία η θυσία του.

Προς Αίολο: Δεν θέλω να εμπλακώ σε ευθεία αντιπαράθεση και μάλιστα όταν αυτή συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς, ειδικά με ανθρώπους που δεν μπορούν να δεχθούν το διαφορετικό και ότι πιθανώς να υπάρχει άλλη άποψη σε ένα θέμα. το μόνο που μπορώ να παρατηρήσω είναι η χαρακτηριστική σου ευκολία να βάζεις ταμπέλες (όχι φυσικά ότι με επηρεάζει ιδιαιτέρως η γνώμη σου αφού τα μέτρα και σταθμά με τα οποία εξετάζουμε τα πράγματα και πως βλέπουμε τη ζωή είναι παντελώς διαφορετικά). Ευτυχώς ποτέ δεν ήμουν έτσι.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιαν 2010, 11:17

και μάλιστα όταν αυτή συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς,
Aυτο ήταν όντως αχρείαστο. Αίολε, χάνεις μεγάλο ποσοστό των δίκιων σου όταν το κάνεις αυτό. Σε παρακαλώ να το αποφεύγεις. Δεν ισχυροποιείται το επιχείρημα κανενός με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, και αντιβαίνουν και των κανόνων μας. :kanones:

Αλεξ, χρόνια πολλά κι από 'δω, αφού δεν είδες τις ευχές μας στο στίγμα σου (ακόμα) :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 15 Ιαν 2010, 14:15

Από το visaltis.blogspot.com:

Τζιάνο γι αυτό που έκανες,
γοργά θα μετανιώσεις
Σαν θα σε πιάσει ο εύζωνας,
όλα θα τα πληρώσεις
Γεια σας φανταράκια μας

τραγουδάει ο μεγάλος Μάρκος Βαμβακάρης το 1940.

Μήνυμα αντρίκιο για την ανδρεία τους. Είναι όμως και το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία κυρίως λόγω της δράσης του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Πέρα από την αποτελεσματικότητα του κατά τη διάρκεια των πρώτων στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Σύνταγμα αυτό απέκτησε φήμη για τη δράση του μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου και την αποσύνθεση του ελληνικού στρατού, τον Αύγουστο του 1922). Πιο συγκεκριμένα, κάτω από την καθοδήγηση του διοικητή του Νικόλαου Πλαστήρα, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων έφτασε απολύτως συντεταγμένο στον Τσεσμέ, από όπου και διαπεραιώθηκε στο νησί της Χίου. Ο Τσολιάς είναι η Ελληνική Ψυχή. Είναι ο Λαός μας που με τα Τσαρούχια κλωτσοβολάει τον ανεπιθύμητο.

Ο Τσολιάς είναι Εθνικό Σύμβολο. Το ίδιο με τον Παρθενώνα, το Αιγαίο και τον Πολιτισμό του, το Ορθόδοξο ξωκλήσι της Παναγιάς Μας. Ο Τσολιάς είναι ο Αδερφός, Πατέρας, Θείος και Παπούς μας. Η Οικογένεια μας.

Χθες στην Προσβολή που μας έγινε μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ο Τσολιάς Δεν Έφυγε, Δεν Λάκησε, Δεν Κιότεψε. Δεν Υποχώρησε. Ο Τσολιάς Είμαστε Εμείς. Και Κανένας Δεν Μας Διώχνει από τον Ιερό μας Χώρο. Εμείς σε Πείσμα των Οχτρών Πάμε Παρακάτω, Γιατί Δεν Μπορεί Να Γίνει Διαφορετικά. Με Τον Τσολιά Δεν Τα Βάζεις. Με τον Τσολιά Δεν Τα Βγάζεις Πέρα.

Αυτό είναι το πιο Ελπιδοφόρο Μήνυμα που μας άφησαν τα Ελληνόπουλα, τα Ευζωνόπουλα Παιδιά και Αδερφιά Μας. Δεν Υποχωρούμε, Δεν Κιοτεύουμε και Συνεχίζουμε Πιο Τρελαμένοι για την Ελλάδα μας, την Υπόληψη και την Ακεραιότητα μας.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:01

Συμφωνω. Αιολε εισαι ενας άνθρωπος με συγκροτημένο λόγο κι επιχειρήματα.
Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζεις τους αλλους.
Ο καθένας εχει τις ιδέες του κι αυτό είναι ωραίο.
Υπάρχει πλουραλισμός κι όχι ομοιογένεια.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:33

Άλλοι προτιμούν την "ευζωνία" κι άλλοι της αρπαχτής την ευζωία. Τί να κάνωμεν; Άλλοι είναι γεγενημένοι για ιδανικά κι άλλοι για δανεικά.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 15 Ιαν 2010, 23:31

Καταλαβαίνω, Αλέξανδρε, πως συμφωνούμε ότι η ζωή είναι ύψιστο ιδανικό, και πως απλά διαφωνούμε στα παρακάτω:
πραγματικά ηρωική πράξη που συντελείται υπό τις φορτισμένες συνθήκες της Κατοχής
Προσωπικά, θεωρώ ότι η πράξη των ευζώνων έγινε σε πολύ φορτισμένη περίοδο...για κάποιους, και οπωσδήποτε σε συνθήκες Κατοχής για ελάχιστους. Εξ ου και η διαφωνία μας. Δεν ανήκεις σ'αυτούς που θεωρούν φορτισμένη την περίοδο αυτή ή πως συντελείται κατοχή...

και...
αυτοθυσίας διότι κατάφερε με την θυσία του να στρέψει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Είχε αξία η θυσία του.
τουλάχιστον εδώ θα συμφωνήσεις πως κατάφεραν να στρέψουν τα βλέμματα μερικών ελλήνων στα όσα συμβαίνουν εδώ. Αυτό δεν έχει αξία από μονο του;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 23:44

Οταν πήγαινα λύκειο το σχολείο μας συστεγάζονταν με την πυροσβεστική.
Σε περίοδο πλυμμηρών τους είδα επι το έργω.
Βασικα εκείνη τη στιγμή βγήκα απο τον μικρόκοσμο μου.
είδα ανθρωπους να ρισκάρουν για να βοηθησουν τον συνάνθρωπο τους.
Είδα εναν κόσμο οπου ο ανθρωπος δεν σκεύτονταν μόνο το τομάρι του.
Τοτε εβαλα ως στόχο να γίνω πυροσβέστης αλλα δυστηχως ενα πρόβλημα υγείας δεν μου το επέτρεψε.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τρί 19 Ιαν 2010, 11:40

Aυτο ήταν όντως αχρείαστο. Αίολε, χάνεις μεγάλο ποσοστό των δίκιων σου όταν το κάνεις αυτό. Σε παρακαλώ να το αποφεύγεις. Δεν ισχυροποιείται το επιχείρημα κανενός με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, και αντιβαίνουν και των κανόνων μας. :kanones:
Δεν ήταν καθόλου αχρείαστο, Βασιλική. Ο συγκεκριμένος "κύριος" με έμμεσους τρόπους προσβάλλει τις ιδέες μας κι εμάς που τις ασπαζόμαστε.
Τους αναγνωρίζω το άλλοθι της καλής προαίρεσης αλλά και ότι έχουν γαλουχηθεί με ιδεολογήματα κενά νοήματος.
Δεν θα επιτρέψω στον κάθε φιλελεύθερο αστό να μου μιλήσει για κενά νοήματος.
Τι να κάνουμε κύριε; Εμείς δεν επιθυμούμε φιλελευθερισμό, τον βιώνουμε και καταλάβαμε το μεγαλείο του και την ορθότητά του.
Αν θες να μάθεις περισσότερα Αλέξανδρε, σε παραπέμπω σε σχετικό θέμα: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... =21&t=6382
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 19 Ιαν 2010, 12:34

Δεν ήταν καθόλου αχρείαστο, Βασιλική. Ο συγκεκριμένος "κύριος" με έμμεσους τρόπους προσβάλλει τις ιδέες μας κι εμάς που τις ασπαζόμαστε.
Mπορείς κι εσύ να αντιταχθείς άνευ προσωπικών προσβλητικών χαρακτηρισμών στις δικές του ιδέες. Θεμιτό να εστιάζουμε στις ιδέες που φέρει κάποιος, να "χτυπάμε" αυτές αν θες και μάλιστα με ικανό αντεπιχείρημα, και αθέμιτο, ανούσιο, αναποτελεσματικό να "χτυπάμε" τον ίδιο με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Μ'αυτόν τον τρόπο άλλωστε :

α/ δεν αποδεικνύεις και τίποτα, παρά μόνον το γεγονός ότι στέκεσαι απέναντί του, αντιλαμβανόμενος διαφορετικά το θέμα που πραγματεύεστε. και άρα...

β/ διαιωνίζεις τους διχασμούς αναμεσα σε ανθρώπους που ΟΛΟΙ τα ίδια δεινά θα υποστούν από μια λαίλαπα που οφείλουμε να βλέπουμε εν τω συνόλω της και σφαιρικά, αντί να εστιάζουμε σε επιμέρους ζητήματά της, χάνοντας την ουσία τελικά.

Να θυμάσαι πως τα λαμόγια που κινούν τα νήματα τώρα, σ'αυτό το "διαίρει και βασίλευε" βασίζονται για να επιβάλλουν το χειρότερο τυραννικό καθεστώς που έχει καταγραφεί ποτέ στα ιστορικά χρονικά του πλανήτη.

Στόχος μας πρέπει να'ναι η εύρεση κοινών τόπων και στόχων που θα'ναι ενωτικοί παράγοντες αντίστασης και κοινής πάληςαπέναντι στον πραγματικό εχθρό, κι όχι η διάσπαση και ο κατακερματισμός μας. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ (το'χω πει τόσες φορές που καταντάει γελοίο και ανούσιο στο τέλος, αλλά δεν έχω άλλον τρόπο να μεταδώσω αυτό που μετράει στην προκειμένη- δεν μένει χρόνος για άλλα παιχνιδάκια)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
theo
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo » Τρί 19 Ιαν 2010, 12:51

η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι 2 εύζωνοι είναι μεγάλα νούμερα.
άλλωστε για αυτό κάθονται όλη μέρα και τους βγάζουν φωτογραφίες λες και είναι σε τσίρκο
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”