ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Re: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 16 Νοέμ 2009, 17:40

Όταν αναλαμβάνουν κάποιοι να ομιλούν για αντιρατσισμόν και τον αναγάγουν εις υψίστην των ημερών μας ιδεολογίαν, θεωρώ ότι είναι οι πλέον επικίνδυνοι και εκόντες άκοντες γίγνονται "Δούρειοι Ίπποι" της Νέας Τάξεως και της Παγκοσμιοποιήσεως. Ξεχνούν ότι "έκοψαν" τα πνεύματα και το πολυτονικόν εν μια νυκτί, όπερ ενίσχυσε και ωδήγησε (και επιστημονικώς τεκμηριωμένον) τους σημερινούς Ελληνόπαιδες εις δυσλεξίαν. Δεν φθάνει μόνον αυτόν, αλλά η τρίς παρευρεθείσα εις την λέσχην Μπίλντερμπεργκ κα Υπουργός μας λέγει να έχωμε συν τα Ελληνικά και τα Αγγλικά ως μητρικήν γλώσσαν. Οι ένθεν και ένθεν αντιρατσισταί γίγνονται ρατσισταί του Έθνους μας, αν νομίζουν ότι είναι ρατσισμός να λέγης ότι όταν οι άλλοι έτρωγον βελανίδια ημείς οι Έλληνες εκτίζομεν Παρθενώνες. Μα και ημείς ετρώγομεν βελανίδια, αλλά όταν ήλθεν η ώρα εκάναμε και Παρθενώνες. Και συνεχίζαμε και μετά να τρώγωμε βελανίδια. Η βελανιδιά ήτο το ιερόν δένδρον του Διός. Από την ρίζα φαγ- (εξ ου και φηγός) προέκυψε το όνομα του βιβλίου εις τας ξένας γλώσσας (αγγλ. book, γερμ. buch). Η Νέα Τάξις δεν επιτρέπει τον εθνικισμόν σε κανένα, γιατί ουδείς δεν πρέπει να άρη κεφαλήν, αλλά όλοι μέσα τας κεφαλάς. Ο αντιρατσισμός μας έφερε τον συνωστισμόν. Ποιον συνωστισμόν όμως; Της αμορφωσιάς. Όποιος προλάβη εδώ πέρα και γίνη αμόρφωτος. Ο συνωστισμός μας έφερε την στένωσιν της σκέψεως, την κατάργησιν της εθνικής συνειδήσεως και τον ορυμαγδόν της ηθικής κατρακύλας. Και μετά να ομιλώμεν περί γλώσσης; Εγώ ειμί η γλώσσα μου, διότι όχι μόνον την ομιλώ, αλλά και δι' αυτής σκέπτομαι ελληνιστί, επικοινωνώ ελληνιστί, νοιώθω ελληνιστί και, κυρίως, μάχομαι ελληνιστί. Η Ζακλυν ντε Ρωμιγύ το είπε σωστά "Σκέπτομαι ορθά, όταν σκέπτωμαι ελληνικά". Αν και τυφλή η Ζακλύν, εξακολουθή να γράφη ελληνιστί, γιατί αν και δεν βλέπει να γράφη, εξακολουθεί να σκέπτεται ελληνιστί. Ποτέ δεν ξεχνάς κάτι όταν σου το έχουν ενσταλάξη βαθέως εις την ψυχήν. Ψυχή βαθειά, αδέλφια!
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Δευ 16 Νοέμ 2009, 20:42

Για να μην νομίζει ο γνωστός Sol-omyalos (το ο με ωμέγα) πως δεν απάντησα σε θέσεις και ροσβολές του, τις απαντήσεις καθώς και τις θέσεις μου γι' αυτά που είπε στο παρών θέμα θα τις βρει εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 173#p92173
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Νοέμ 2009, 01:04

Ombrax έγραψε:
Σέβομαι την άποψή σου, Arela, όμως -όπως βλέπεις- εξακολουθώ να αλλάζω το χρώμα των λεχθέντων από σένα.
Και εξακολουθώ να διαφωνώ με μια πρακτική που μου κάνει λίγο "αντιδεοντολογική", αλλά δημοκρατία έχουμε και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Θα το αντέξω... :wink:
Όχι για να προκαλέσω περιττό εκνευρισμό, αλλά για να δείξω κάτι, συμβολικά: τα λεγόμενά σου παύουν να είναι δικά σου, από τη στιγμή που τα ενσωματώνω στο δικό μου σκεπτικό (ακριβώς όπως θα συνέβαινε αν επρόκειτο για αποσπάσματα βιβλίου...)! Δηλαδή, ανεξάρτητα από το πώς έχεις πει κάτι, η δική μου ερμηνεία μπορεί να "χρωματίζει" τα δικά σου λεγόμενα...
Τα λεγόμενά μου δεν θα πάψουν να είναι δικά μου, όπως κι αν τα χρωματίσεις. Η "παραποίηση" του χρωματισμού είναι το λιγότερο. Το σημαντικότερο για μένα είναι κατά την... "ενσωμάτωση στο σκεπτικό σου" να μην παρερμηνευτούν. :cool:

Νομίζω πως οι απαντήσεις μου είναι ήδη αρκετά μακροσκελείς, για να επισημαίνω κάθε φορά τα σημεία με τα οποία συμφωνώ, ειδικά όταν αυτά είναι προφανή και κατανοητά, γενικώς... Εξάλλου, έκρινα ότι το συγκεκριμένο σημείο του post σου είχε τη μεγαλύτερη βαρύτητα και γι'αυτό το σχολίασα... Την υπερβολή που χρησιμοποίησα, σε παρακαλώ να τη θεωρήσεις αντανάκλαση των υπερβολών, που εισπράττω...

1/ Δεν μ'ενδιέφερε η αναγνώριση/επισήμανσή σου ότι συμφωνείς. Αυτό που ήθελα ήταν να συνυπολογιστεί κι αυτό στο σκεπτικό και άρα στα συμπεράσματά σου, πράγμα το οποίο δεν είδα...

2/ Παρακαλώ να μου υποδείξεις το κομμάτι/σημείο των λεγομένων μου, από το οποίο εισέπραξες υπερβολή.

Το ότι αναφέρεσαι "σε πολλά επίπεδα", το θεωρώ πολύ ορθό και πολύ χρήσιμο. Αυτήν την πολυεπίπεδη διάσταση των πολιτισμών θέλω να αναδείξω, όταν κατακρίνω τη συλλήβδην ενοχοποίηση ή και απαξίωση της πολιτιστικής/πολιτισμικής παράδοσης (και όχι απλώς διαδρομής) των άλλων λαών/εθνών...
Φαίνεται πως εξακολουθείς να μην συνυπολογίζεις αυτό που υπερτόνισα ΚΑΙ υπογράμμισα. Επαναλαμβάνω: ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Εμπέδωσέ το παρακαλώ, προς χάριν του γόνιμου διαλόγου που επιδιώκεις. Στα πλαίσια αυτού του σεβασμού που αποδίδω σ'όλους, προσδοκώ και τον ανάλογο και για τα δικά μας. Δεν θα μπορούσα να έχω άλλη προσέγγιση, αφού πιστεύω στη σύνθεση και τη διεύρυνση οριζόντων, ενώ απορρίπτω κάθετα την αποσύνθεση, τη μισαλλοδοξία και τον αυτισμό.

Η ειρωνεία μου απευθύνεται σε αυτούς που θεωρώ ότι υπερβάλλουν.

Απευθύνθηκε σε ποστ προς εμένα. Ζητώ για δεύτερη φορά λοιπόν να μου επισημάνεις σημεία των λεχθέντων μου που έκρινες υπερβολικά.
Πουθενά δεν αναφέρω ότι δεν είμαι περήφανος για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική παράδοση.
Πουθενά δεν ανέφερες πως είσαι κι όλας. (εκτός αν μου διέφυγε...)

Όσο για το σχόλιό σου, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση, νομίζω ότι η αυτοκριτική σου τοποθέτηση, αναιρεί το επιχείρημα της κατατρεγμένης Ελλάδας, από ΝεοΤαξικούς, Σιωνιστές, Μουσουλμάνους και λοιπούς γνωστούς-αγνώστους...
Δεν κατάλαβα πλήρως το νόημά σου εδώ. Πάντως δε γουστάρω να αντιμετωπίζω την πατρίδα μου ως "κατατρεγμένη". Η ΝΤΠ δεν "χτυπάει" αποκλειστικά και μόνον την Ελλάδα, αλλά τους πάντες. Στόχος της η απώλεια εθνικής ταυτότητας ΟΛΩΝ των λαών (όχι μόνο του δικού μας- εξ ου και η αποφυγή του επιθέτου "εθνικός-εθνική-εθνικό" λες κι είναι τζιζ-ηλεκτροπληξία)-και γενικότερα η "κατάργηση" των στοιχείων εκείνων που κάνουν ένα λαό ξεχωριστό στη μοναδικότητά του. Κι αυτό γιατί όπως πολύ σωστα είπε ο Ντέιβιντ Άικ σε ένα κομμάτι της συνέντευξης που έδωσε εδώ (κάνε μια βόλτα και κατά κει, δε θα χάσεις) "Αυτό που θέλει οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας, είναι η ομοιογένεια. Δεν θέλει διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές κοσμοθεωρήσεις... Θέλουν ομοιογένεια." και ο νοών νοείτω.

Νομίζω ότι τα ήθη και τα έθιμα, ως παράδοση, αποτελούν κομμάτι της πολιτισμικής/πολιτιστικής διαδρομής ενός λαού. Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε σε πολιτισμό, επισημαίνουμε περισσότερο σημεία των (κλασικών) τεχνών, των επιστημών και της φιλοσοφίας. Δεν έχω σκοπό να σου πω παράδειγμα, γιατί θεωρώ ότι, σε αυτήν την περίπτωση, το παράδειγμα αποδυναμώνει το επιχείρημα. Υπάρχουν βάσεις δεδομένων, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας, προκειμένου να δει τη διαδρομή και την παράδοση κάθε λαού, από την αρχή της Ιστορίας του, μέχρι και σήμερα...

Συγχώρα με, αλλά αυτό είναι μια πολύ ωραία υπεκφυγή του τύπου "στρίβειν διά του αρραβώνος". Ζητώ συγκεκριμένα στοιχεία που θα στήριζαν αυτό που είπες και μου είπες να ψάξω μόνη μου. :?

Πρώτα-πρώτα, χαίρομαι που δεν ...υποβιβάζεις άλλους πολιτισμούς! Έπειτα, να αναφέρω ότι τη συγκεκριμένη φράση την ξέρω, ως ρήση του Μαχάτμα Γκάντι (μάλιστα, στην αρχή της παρουσίας μου στα ΙΔΕΟ την είχα ως motto).
Με ποια αφορμή αναφέρεσαι στην προαγωγή της εκδίκησης; Η φράση μου δεν αναφέρεται στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά στους μεταγενέστερους σχολιαστές και τιμητές ή επικριτές του ελληνικού (και όχι μόνο...) πολιτισμού!
Ο Γκάντι "δανείστηκε" τη ρήση απ'τους Εβραίους (και την παρέφρασε πολύ πετυχημένα) οι οποίοι έλεγαν "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος", εννοώντας, να κάνεις ό,τι σου κάνουν- να βλάπτεις όταν σε βλάψουν- άρα εκδίκηση. Τι ακριβώς δεν κατάλαβες; :conf:

Τα Αρχαία δικαιούσα να τα βλέπεις με το δικό σου τρόπο... Εγώ τα βλέπω, ως ρίζα της γλώσσας μου και τη γνώση των Αρχαίων τη θεωρώ την προαπαιτούμενη βάση, όπου θα οικοδομηθεί η καλή γνώση της Νεοελληνικής.
Η αξία των αρχαίων για τους ξένους δεν με πολυαπασχολεί, ως αυτοτελές δεδομένο, ειδάλλως, θα έπρεπε να δίνω βαρύτητα και στα διάφορα, ΝεοΤαξικα, που αναβαθμίζουν... Αυτό στο οποίο εκτιμώ ότι οφείλουμε να εστιάσουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται τα Αρχαία στο εξωτερικό. Μόνο σαν ξένη γλώσσα δεν διδάσκονται, αντίθετα με την Ελλάδα... Δεν τα βλέπω, λοιπόν, σαν ξένη γλώσσα... Η διδαχή τους στα σχολεία είναι απαράδεκτη!!! Και γι'αυτό το αναφέρω, ειρωνικά και όχι κυριολεκτικά... Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, η βάση της αρχικά μεταφερθείσας πρότασης είναι ότι "...εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα...", φράση με την οποία δεν συμφωνώ, έτσι όπως είναι γραμμένη. Αλλά, αναγνωρίζω ότι, με αφορμή τον τρόπο διδασκαλίας των Αρχαίων στα σχολεία, προσφέρεται πεδίον δόξης λαμπρόν στους διάφορους εθνικιστές του κ*λου...
Τώρα που το διευκρίνισες "καταπίνεται" κάπως καλύτερα. Αν ανατρέξεις όμως στην προηγούμενη διατύπωσή σου, έδινες την εντύπωση ότι θεωρεις τα αρχαία ξένη γλώσσα. Ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με αναδίπλωση εδώ, τη βρίσκω πιο αποδεκτή απ'την πρότερη τοποθέτησή σου.

Προσπαθώ, όταν διαβάζω κάποιον (και εν προκειμένω εσένα) να πραγματεύομαι με αντεπιχείρημα (ει δυνατόν). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα "αυτολογοκρίνομαι" και δεν θα αναφέρω και επιμέρους σχόλιά μου, ειδικά όταν επιχειρώ να τα ενσωματώσω στη συλλογιστική μου, ως προέκταση της επιχειρηματολογίας μου...
Σε ευχαριστώ για το μάθημα ετυμολογίας και εννοιολογικής σημασίας του λήμματος "εμπάθεια". Ελπίζω, μετά το μάθημα της ψυχολογίας, να μην "κοπώ" και στο μάθημα των Ελληνικών...
Δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα, με τα μέχρι στιγμής γραφόμενά μου στα ΙΔΕΟ, ότι μπερδεύω τα λόγια μου ή ότι επιθυμώ να αποδυναμώνω τα λεγόμενά μου... Το ότι διακρίνω μια εμπάθεια σε συγκεκριμένα λεγόμενά σου, δεν σημαίνει ότι σε χαρακτηρίζω ως εμπαθές άτομο, γενικώς και αορίστως ούτε ες αεί. Απλώς, επισημαίνω το πώς αντιλαμβάνομαι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, σε μια συγκεκριμένη στιγμή, για ένα συγκεκριμένο θέμα. Και, όπως έχω μάθει να λειτουργώ, σε κάθε επίπεδο της ζωής μου, εκφράζομαι με τον τρόπο που εγώ κρίνω, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όσων λέω και των φράσεων που χρησιμοποιώ, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες ούτε διγλωσσίες...
1/ σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα (ούτε καν υπονόησα) να αυτολογοκρίνεσαι. Αν θα ζητούσα κάτι, θα ήταν να μη διαβάζεις ό,τι καταλαβαίνεις, αλλά να καταλαβαίνεις ό,τι διαβάζεις. Αντικειμενικά και σφαιρικά.

2/ Δεν φιλοδοξώ να παραδίδω μαθήματα ετυμολογίας. Διευκρίνιζα απλά πως λαθεμένα είδες τις αντιδράσεις μου ως εμπαθείς. Και στο βαθμό που έχεις μάθει να εκφράζεσαι με τον τρόπο που εσύ κρινεις όπως λες, είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήθελες να στερηθώ εγώ του ίδιου δικαιώματος.

3/ Δεν σου καταλόγισα διγλωσσία ή "κρυψίματα". Επισήμανα πως εισέπραξες κάποια πράγματα με τρόπο που δεν είχα πρόθεση να μεταδώσω και επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι δε φταίνε οι δικές μου διατυπώσεις γι'αυτό. Και ακριβώς γι'αυτό το λόγο θα σου ζητήσω και σ'αυτήν την περίπτωση να μου υποδείξεις με quote, φράσεις μου που κατέδειξαν εμπάθεια όπως υποστηρίζεις.

Σε ό,τι αφορα την πατριδοκαπηλεία, κατανοητό. Αναμένω δική σου εισαγωγή όποτε (και αν) ευκαιρήσεις και θα σ'ακολουθήσω από 'κει. :)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τρί 17 Νοέμ 2009, 01:18

Mantam Froufrou έγραψε:Τ'αρχαία ελληνικά είναι ένα τεράστιο όπλο στα χέρια των Ελλήνων, γι'αυτό και όχι μόνο δεν θα τα δεις στο δημοτικό, αλλά θα τα εξαφανίσουν από όλες τις τάξεις σε λίγο, γιατί μας θέλουν πανηλίθιους, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι προφανή. Από τότε που κόπηκαν στις μικρότερες τάξεις, βγαίνουν παιδιά που τα βλέπω και θέλω να τους σφουγγαρίσω τη μούρη, μπας και σφουγγαριστεί κι ο εγκέφαλος λίγο και καθαρίσει απ'τα σκατά που τον έχουν γεμίσει (όχι τα παιδιά, όλοι οι...υπόλοιποι)...
:conf: :conf: :conf: :conf: :conf: :conf: :conf:

ΡΕ ΜΑΝΤΑΜ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ?
(πες πως με κάνεις πλάκα και εγώ θα σε στείλω λουλούδια ...και τρίγωνα Πανοράματος ...και τσουρέκι από τον Τερκενλή .....πες κάτι σε παρακαλώ γιατί δε θα το αντέξω αυτό το πράμα :crybaby: )

Πάει, αυτό ήταν ...καταστράφηκε και το ΚΚΕ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Νοέμ 2009, 01:21

Μια χαρά τα λέει ρε Τάσο.
Πού ειναι η ενστασή σου :conf: :conf: :conf:

(κάποτε θα σε καταλάβω, δε μπορεί... :shock: )

Αλλά πες του ρε Πέγκι ότι πλάκα του κάνεις, να φάμε κανά τρίγωνο και κανά τσουρέκι :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

να γιατί λοιπόν

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 18 Νοέμ 2009, 01:35

Καλέ ναι, πλάκα σου κάνω! Είναι δυνατόν να πιστεύω εγώ τέτοια πράγματα;;; Α πα πα και πα, σε λέω!

(πώς με κόβεις, Βίκυ;)

(πότε θα παραλάβουμε τα υποσχούμενα γλυκίσματα;)

(βρε δε με χέζεις με τις πλακίτσες~ :loco: )
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 18 Νοέμ 2009, 19:44

Βάζω τα γλυκά βάζω και τις βενζίνες, θ' ανεβείτε βρε παλιόπαιδα;;;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 21 Νοέμ 2009, 08:26

Sol Invictus έγραψε:Για τον Καρυπη,επαναληψη:

Βίλχελμ Ράιχ

Αυτό το κατεβατό σου συνενώθηκε στο άλλο τόπικ για τους Οργονίτες και συγκεκριμένα βρίσκεται εδώ. Τραβάτε εκεί να το συζητήσετε.
(μ'έχετε τρελάνει στις αγγαρείες- διασπάσεις-μεταφορές, αλλά δεν πάτε στα τόπικς που σας παραπέμπω να το συνεχίσετε. :swear: )

Εντωμεταξύ ΕΛΕΟΣ! Εδώ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως εξετάζουμε το γιατί ο ΓΑΠ βγάζει ξάφνου φλύκταινες στο επίθετο "εθνικό" και το στέλνει στον αγύριστο όπου το βλέπει.
Και λέω εγώ τώρα... Γίνεται να επανέλθουμε σ'αυτό;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Τρί 19 Ιαν 2010, 00:41

ArELa έγραψε:
Sol Invictus έγραψε:
Εντωμεταξύ ΕΛΕΟΣ! Εδώ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως εξετάζουμε το γιατί ο ΓΑΠ βγάζει ξάφνου φλύκταινες στο επίθετο "εθνικό" και το στέλνει στον αγύριστο όπου το βλέπει.
Και λέω εγώ τώρα... Γίνεται να επανέλθουμε σ'αυτό;
Η λέξη εθνικό είναι γι αυτούς κακό.
Η νεα ταξη πραγμάτων επιβάλει να μην υπάρχουν πια έθνη παρά ένας αχταρμάς λαομάζας με διαφορετικές ψυχολογίες κράσεως μπερδεμένες ώστε να δημιουργείται το χάος, εξαθλίωση και μιζέρια και αυτοι να δίνουν τις λύσεις. Λύσεις ελεγχου και εξευτελισμού των δικαιωμάτων των μέχρι τώρα αιώνων παρεβρισκομένων επί γενεών πολιτών σε αυτό τον τόπο.Οπότε ακόμα και η λέξη ΕΘΝΟΣ και τα παραγωγά της τους ενοχλεί.Με λιγα λόγια θέλουν και προχωρούν να μας διαλύσουν .
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Για το... επινοημένο έθνος!

Δημοσίευση από karipis » Παρ 22 Ιαν 2010, 22:30

Για το... επινοημένο έθνος!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ Από τα «ΝΕΑ»

«Μερικοί θυμήθηκαν και έτρεξαν και βρήκαν την επιστολή που έστειλε τον Ιανουάριο του 1822 στον Κοραή ο πρόεδρος της Αϊτής Ιωάννης Βόγερ (Μπογιέ).
Δεν ξέρουν άραγε πως η επιστολή αυτή υπάρχει στα εγχειρίδια Ιστορίας του Λυκείου; Εκτός αν κάποιοι δάσκαλοι και μαθητές την προσπερνούν, όπως κάθε μη παπαγαλιστέο ντοκουμέντο.
Τέλος πάντων. Για άλλο σήμερα θα μιλήσω. Πώς δεν αγανάκτησαν οι μεταμοντέρνοι μεταδομιστές ιστοριολογούντες και κοινωνιολογούντες, που ακολουθώντας τα αμήχανα νέα ρεύματα της αλλοδαπής (ως μη ξενόφοβοι - μαϊμούδες, μεταπράτες, νεροκουβαλητές) δογματίζουν (ναι, επιμόνως και χωρίς αμφιβολίες δογματίζουν) πως η Ιστορία είναι κατασκευή, αφήγηση, παραμύθι. Πώς δεν αγανάκτησαν που οι εκπρόσωποι ενός λαού όπως της Αϊτής που επαναστάτησε 20 χρόνια πριν από τους Ελληνες και με σημαία τα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης εγκαθίδρυσε την πρώτη δημοκρατία με αμιγώς μαύρη κυβέρνηση. Η Αϊτή, η φτωχή αλλά δημοκρατική χώρα. Πώς, λέω, δεν εξανέστησαν που ο μαύρος ηγέτης τους αναφέρεται ήδη το 1822 σε Ελληνες, έθνος, Μαραθώνα, Λεωνίδα, Σαλαμίνα, Μιλτιάδη! Πώς δεν αναρωτήθηκαν ποιος παραμυθάς τους κατασκεύασε αυτή την ψευδαίσθηση και τσαμπουνάνε για έθνος, ενδόξους προγόνους των Ελλήνων. Μπας και ο Λαφαγέτ ή ο Κοραής που αλληλογραφούσε με τον μαύρο πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τούς είχε παραπλανήσει με τους στίχους του Σολωμού "Ω τριακόσιοι σηκωθείτε και ξανάρθετε σε μας, τα παιδιά σας θέλει δείτε πόσο μοιάζουμε με σας"; Αλλά τι λέω, το γράμμα του Βόγερ είναι πριν από τον "Υμνο". Λες ο μαύρος πρώην σκλάβος πρόεδρος να είχε δει στον ύπνο του τον "παραμυθά" και τον "εργολάβο" του ελληνικού έθνους Παπαρρηγόπουλο;

Κοίτα ρε, ο παραμυθιασμένος Αϊτινός να μιλάει "για κληρονόμους της καρτερίας και την αρετήν των προγόνων"!!».

Πηγή: Ελευθεροτυπία, 21/1/2010 σελ. 63.

Αυτάααααααα.....................
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Μαγιακόφσκη...

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Παρ 22 Ιαν 2010, 22:58

μένουμε
βουβοί
μπρος στων Ελλήνων το έργο

Συλλογιόμαστε :
"από ποιόν, που, πότε δημιουργηθηκε?"
αλλά είναι αύτος πουχε παραγγελιά
στο μακαρίτη το Φειδία δοσμένη...

----------------------------------------
σταυραετε φιλτατε, εντοπιζουμε πληθωρα αποσπασματων που δεν προερχονται
απο Έλληνες ούτε από..δεξιοστροφους...και ομιλουν για πολιτισμικη ιστορικη συνεχεια των Ελληνων [μη επιπλαστη...φαλμεραγιερ κτλ φτου φτου το βυζαντιο που απεκοψε αρχαια ελλαδα απο νεα και αλλες μπαρουφες που κοβουν πληρως τον ελληνισμο απο τον ελλαδισμο] καθως και για το κοινωνικοεθνικη και ορθη πατριωτικη θεωρηση :wink:

πλην ομως η δικια μας γκλαμουρατη :loco: ελιτ...ειναι βασιλικοτερα του [τεως]βασιλεως
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 23 Ιαν 2010, 02:44

Πριν κά'να μήνα πήρε το μάτι μου ένα άρθρο στα Νέα, όπου βγήκε αυτή η Θάλεια και διευκρίνησε ότι το άρθρο που αναφέρεται εδώ δεν τα λέει σωστά κι ότι πολλά από τα επίμαχα αποσπάσματα πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Δύο τινά: ή ο συγγραφέας του άρθρου, ούτε που θέλω να σπεκουλάρω τα πως του και για τα γιατί του, ή η Θάλεια μας μπαρουφιάζει ανεπιστρεπτί.

Δεν μπορεί κάποιος να διπλοτσεκάρει τα στοιχεία; Δεν κυκλοφορεί αυτό το βιβλίο τελοσπάντων; Στη δανειστική; Λέει και νούμερα σελίδων κι απ' όλα.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 23 Ιαν 2010, 10:30

Καλή και σωστή η επισήμανσή σου Κελαι μου, αλλά γιατί εγώ (εντελώς υποκειμενικά βεβαίως βεβαίως) αισθάνομαι ότι η θάλεια είναι που μας μπαρουφιάζει? χεχε
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 23 Ιαν 2010, 10:45

ArELa έγραψε:Καλή και σωστή η επισήμανσή σου Κελαι μου, αλλά γιατί εγώ (εντελώς υποκειμενικά βεβαίως βεβαίως) αισθάνομαι ότι η θάλεια είναι που μας μπαρουφιάζει? χεχε
Μα γίνεται να βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εφημερίδες δύο διαφορετικά άτομα και να υποστηρίζουν δύο διαμετρικά αντίθετα θέσεις για κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο ένα τυπωμένο κείμενο; Δεν υπάρχει πληροφορία που να εξακριβώνεται πιο εύκολα! Ανοίγεις στη σελ 84 και βλέπεις ακριβώς τί γράφει!
Αν ήμουν Ελλάδα θα το έψαχνα εγώ, αλλά το ιντερνέτι δε βοήθησε στην περίπτωση αυτή. Ας ανοίξει κάποιος σας παρακαλώ το ρημάδι να δει τι τελοσπάντων σκ^^^ά λέει μέσα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 23 Ιαν 2010, 11:36

Μα γίνεται να βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εφημερίδες δύο διαφορετικά άτομα και να υποστηρίζουν δύο διαμετρικά αντίθετα θέσεις για κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο ένα τυπωμένο κείμενο;
Δε γίνεται; Μου χα χα... Που ζεις καμάρι μου; Τόσο εξιδανικευμένα είναι όλα εκεί πάνω στο βόρειο σέλας? :D

Εδώ ο Ομπάμα βγαίνει ανερυθρίαστα και λέει ότι κάνει πόλεμο για την ειρήνη :teza: κι εσύ εντυπωσιάζεσαι μ'αυτή την κουλάδα;

Ζουμε ΜΕΣΑ στις αντικρουόμενες αντιλήψεις και δείχνουμε να τις αποδεχόμαστε ταυτόχρονα... βλέπε αποδοχή του θρησκευτικού δόγματος ότι η Παναγιά είναι αειπάρθενος παρόλο που της βγήκε ο εαυτός της (η παναγία :Ρ) στη γέννα. Ενώ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αυτό είναι φυσικά και πρακτικά αδύνατο, (σου έδωσα ένα μικρό ελαχιστότατο παράδειγμα εδώ) το "φέρουμε" ως αντίληψη και ως πιστεύω, χωρίς λογικό έρεισμα.

Το αν είπε λοιπόν ή δεν είπε η θάλεια ό,τι είπε, είναι ίσονος σημασίας... Το ΜΕΙΖΟΝ εδώ είναι πώς άγεται και φέρεται γενικότερα κάποιος, και προ πάντων ΠΟΙΟΝ υπηρετεί. Το ποιον ή ποια σχεδιάρα αν θες, υπηρετεί η κυρία, εγώ το αντιλαμβάνομαι σύμφωνα με τις δικές μου νοητικές επεξεργασίες-εκλογικεύσεις, και αυτή είναι η ουσία εδώ. Τι πραγματευόμαστε και πώς ή πόσο αντικειμενικά αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 24 Ιαν 2010, 00:19

KELAINO έγραψε:Μα γίνεται να βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εφημερίδες δύο διαφορετικά άτομα και να υποστηρίζουν δύο διαμετρικά αντίθετα θέσεις για κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο ένα τυπωμένο κείμενο; Δεν υπάρχει πληροφορία που να εξακριβώνεται πιο εύκολα! Ανοίγεις στη σελ 84 και βλέπεις ακριβώς τί γράφει!
Εγώ δεν μπορώ να σου 'πώ Γεωργία γιατί είμαι "εμπαθής" και ίσως "φαντασιόπληκτος" (τυφλός όμως όχι). Ρώτησε καλύτερα τον χρήστη Ombrax και (αν βρείς) τον Sol(olyalo) αν το έχουν διαβάσει....

Υ.Γ. Μια άλλη λύση είναι να ρωτήσεις τον Μίκη Θεοδωράκη που η απτυχίωτη του το έκανε δώρο. Αυτός διάβασε επίσης το έργο της λεγάμενης και του κάνει μια (γερή) εκτίμηση σε μια δημόσια επιστολή που της απέστειλε πριν ελάχιστες ημέρες...!

Υ.Γ. Α, και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών μπορείς να ρωτήσεις επίσης (και αυτός της ετοίμαζε κάτι :D )
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Δευ 25 Ιαν 2010, 18:31

ArELa έγραψε:
Μα γίνεται να βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εφημερίδες δύο διαφορετικά άτομα και να υποστηρίζουν δύο διαμετρικά αντίθετα θέσεις για κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο ένα τυπωμένο κείμενο;
Δε γίνεται; Μου χα χα... Που ζεις καμάρι μου; Τόσο εξιδανικευμένα είναι όλα εκεί πάνω στο βόρειο σέλας? :D

Εδώ ο Ομπάμα βγαίνει ανερυθρίαστα και λέει ότι κάνει πόλεμο για την ειρήνη :teza: κι εσύ εντυπωσιάζεσαι μ'αυτή την κουλάδα;

Ζουμε ΜΕΣΑ στις αντικρουόμενες αντιλήψεις και δείχνουμε να τις αποδεχόμαστε ταυτόχρονα... βλέπε αποδοχή του θρησκευτικού δόγματος ότι η Παναγιά είναι αειπάρθενος παρόλο που της βγήκε ο εαυτός της (η παναγία :Ρ) στη γέννα. Ενώ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αυτό είναι φυσικά και πρακτικά αδύνατο, (σου έδωσα ένα μικρό ελαχιστότατο παράδειγμα εδώ) το "φέρουμε" ως αντίληψη και ως πιστεύω, χωρίς λογικό έρεισμα.

Το αν είπε λοιπόν ή δεν είπε η θάλεια ό,τι είπε, είναι ίσονος σημασίας... Το ΜΕΙΖΟΝ εδώ είναι πώς άγεται και φέρεται γενικότερα κάποιος, και προ πάντων ΠΟΙΟΝ υπηρετεί. Το ποιον ή ποια σχεδιάρα αν θες, υπηρετεί η κυρία, εγώ το αντιλαμβάνομαι σύμφωνα με τις δικές μου νοητικές επεξεργασίες-εκλογικεύσεις, και αυτή είναι η ουσία εδώ. Τι πραγματευόμαστε και πώς ή πόσο αντικειμενικά αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα.
Συγνώμη για την ασάφεια της διατύπωσης. Ναι βέβαια, οι εφημερίδες γράφουν αντιφατικά, ακόμα κι εδώ στην τούνδρα το έχουμε σακουλευτεί, εκείνο που έκανε εντύπωση σε μένα ήταν η αντίμετώπιση από τους αναγνώστες.

Έχουμε δηλαδή μια είδηση, που δεν είναι θέμα πίστης (όπως η παρθενιά της θεομήτορος) ούτε περίπτωση οργουελικής καινούργιας γλώσσας (σαν τα μπλαμπλα του Ομπάμα) αλλά κάτι πολύ, μα πολύ συγκεκριμένο.

Μήπως όμως, εν μέσω όλου αυτού του ορυμαγδού από αντιφατικές πληροφορίες, έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τις ειδήσεις κάπως συμβολικά, σα να ήταν θέματα ιδεολογίας ή πίστης; Και η ενστικτώδης μας αντίδραση είναι να τοποθετηθούμε ιδεολογικά απέναντί τους, αντί του "επ, για μισό λεπτό, το έχει διασταυρώσει κανείς αυτό το πράγμα;"

Γιατί η αξιοπιστία των ΜΜΕ έχει πέσει στα τάρταρα, οπότε ότι μας λένε δεν είναι πια "γνώση" αλλά αφορμή για ποικιλότροπο σχολιασμό.

Αλλά η προκείμενη είναι μια σπανιωδέστατη περίπτωση είδησης που θα μπορούσε να εξακριβωθεί γελοιωδώς απλά. Σ' αυτό αντέδρασα: στο ότι κανένας δε λέει να το κοιτάξει, έστω από περιέργεια..

Και στο ότι "αισθάνεσαι" πως μας μπαρουφιάζει. Μα δε χρειάζεται να αισθάνεσαι! Όταν μπορείς να μάθεις!
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 25 Ιαν 2010, 23:21

Για το βιβλίο έχω ρωτήσει αλλά για την ώρα τίποτα. Το έχουν κάνει δυσεύρετο. :cool:

Μερικές παρατηρήσεις:

1ον Ο Επιφανής Ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Παιδείας Δεσποτόπουλος ξέχεσε στην καθομιλουμένη με το γάντι την απτυχίωτη.

2ον. Ο Θεοδωράκης το ίδιο.

30ν. Ο Άδωνις έκανε μία ολόκληρη εκπομπή, έχοντας το βιβλίο, κάνοντας το φύλλο και φτερό με σημειώσεις στα δήθεν παραποιημένα που ισχυρίστηκε η απτυχίωτη. Εάν ψάξεις στο youtube σε αυτή τη διεύθυνση θα βρεις την εκπομπή: http://www.youtube.com/user/evonymos#p/ ... PMU6v3BGSw

Προσοχή να δεις και τα 6 βίντεο.

Καλή τηλεθέαση. :P
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 25 Ιαν 2010, 23:35

KELAINO έγραψε:
Συγνώμη για την ασάφεια της διατύπωσης. Ναι βέβαια, οι εφημερίδες γράφουν αντιφατικά, ακόμα κι εδώ στην τούνδρα το έχουμε σακουλευτεί, εκείνο που έκανε εντύπωση σε μένα ήταν η αντίμετώπιση από τους αναγνώστες.
Η αντιμετώπιση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών, είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πλήρης αποδοχή. "Αφού το είπαν στις ειδήσεις..." ή "Αφού το γράφει η εφημερίδα".
Ένα είδος θέσφατου δηλαδή που σπάνια αμφισβητείται, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι συχνά μιλάμε για την αναξιοπιστία των ΜΜΕ. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να ερευνήσουμε μέσα μας κατά τη γνώμη μου. Τη διγλωσσία που οι ίδιοι κουβαλάμε.
Έχουμε δηλαδή μια είδηση, που δεν είναι θέμα πίστης (όπως η παρθενιά της θεομήτορος) ούτε περίπτωση οργουελικής καινούργιας γλώσσας (σαν τα μπλαμπλα του Ομπάμα) αλλά κάτι πολύ, μα πολύ συγκεκριμένο.
Και η πίστη και οργουελική γλώσσα που όλο και συχνότερα ομιλείται στας Ευρώπας, πίστεψέ με, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Μήπως όμως, εν μέσω όλου αυτού του ορυμαγδού από αντιφατικές πληροφορίες, έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τις ειδήσεις κάπως συμβολικά, σα να ήταν θέματα ιδεολογίας ή πίστης; Και η ενστικτώδης μας αντίδραση είναι να τοποθετηθούμε ιδεολογικά απέναντί τους, αντί του "επ, για μισό λεπτό, το έχει διασταυρώσει κανείς αυτό το πράγμα;"
Συμφωνώ. Αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι τη διασταύρωση την κάνουν οι δημοσιογράφοι και άρα δε χρειάζεται εμείς να την κάνουμε. Γι'αυτό και καταπίνουμε ως θέσφατα αυτά που μας πασάρουν, κι ας το παίζουμε καχύποπτοι απέναντί τους.
Γιατί η αξιοπιστία των ΜΜΕ έχει πέσει στα τάρταρα, οπότε ότι μας λένε δεν είναι πια "γνώση" αλλά αφορμή για ποικιλότροπο σχολιασμό.
Κυρίως είναι όχημα για να μας κρατούν εγκλωβισμένους σε αυταπάτες που κάποιοι (λίγοι) εξυπνάκηδες θέλουν να τρέφουμε εις το διηνεκές.
Αλλά η προκείμενη είναι μια σπανιωδέστατη περίπτωση είδησης που θα μπορούσε να εξακριβωθεί γελοιωδώς απλά. Σ' αυτό αντέδρασα: στο ότι κανένας δε λέει να το κοιτάξει, έστω από περιέργεια..
Προσωπικά από περιέργεια, "κοιτάζω" μόνον ότι θεωρώ σημαντικό και ουσιώδες.

Και στο ότι "αισθάνεσαι" πως μας μπαρουφιάζει. Μα δε χρειάζεται να αισθάνεσαι! Όταν μπορείς να μάθεις!
Σωστό. Αλλά εγώ δεν θέλω να μάθω άλλα. Έμαθα αρκετά ήδη...(για το προκείμενο μιλώ) Σε παραπέμπω ξανά στην τελευταία παράγραφο του αμέσως προηγούμενου ποστ μου. Δεν είπα "αισθάνομαι" (αυτό το είπα στο προ προηγουμενο και στο προηγούμενο αναδιατύπωσα:) είπα "αντιλαμβάνομαι σύμφωνα με τις δικές μου νοητικές επεξεργασίες-εκλογικεύσεις " :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 25 Ιαν 2010, 23:37

Να συμπληρώσω επίσης κάτι που έγραψα αλλά ίσως πέρασε απαρατήρητο. Οι δήθεν έγκυρες, δήθεν δημοκρατικές πατσαβουροφυλλάδες είναι αναξιόπιστες.

Μία πατσαβουροφυλλάδα από αυτές το βημα έγραψε τον Ιούνιο του 2009 για συνάντηση Καραμανλή-Ερντογκάν στα πλαίσια των εγκαινίων για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πράγμα που ουδέποτε συνέβη, διότι απλούστατα ο Ερντογάν προφασιζόμενος ασθένεια δεν ήρθε στην Αθήνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η σκατοφυλλάδα έγραψε και το δήθεν περιεχόμενο των συζητήσεων, με τις "αυστηρές" :D παρατηρήσεις του Καραμανλή στον Τούρκο ομόλογό του.

Και υπάρχουν και άλλα κρούσματα.

Όσοι συνεχίζουν να πληροφορούνται από τις βοθροφυλλάδες αυτές ας πρόσεχαν. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Τρί 26 Ιαν 2010, 03:00

Μα είναι δυνατόν να το συζητάμε ?Είναι φανερό ότι τα κύμματα (λάθρο)μετανάστευσης είναι προτοφανή και ανα όλο τον κόσμο. Και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.
Είναι δυνατό να συζητάμε για ενα παιχνίδι που είναι στημμένο να διαλύσει όλα τα κράτη ?
Και να μην συζητάμε και να δεχόμαστε τις απάτες των τραπεζών ? που δανείζουν χρήμα από το τίποτα για να διακδικούν αληθινά περιουσιακα στοιχεία.
Μα είναι δυνατόν μα μην τους πάιρνουμε όλους με τις πέτρες.?
Να έχουμε γεμίσει εγκληματικότητα από ένα σάπιο σύστημα και να τους κοιτάμε ακόμα.?
Να μας κρατούν σε καταστολή και αφοπλισμένους και να μην έχουμε συναίσθηση για το πού το πάνε ? Να μας έχουν τραλάνει στον φόρο και να τρώνε τα λεφτά κατά κόρον και να τους κοιτάμε ακόμα ?
Να έχουμε γεμίσει από άχρηστους σε όλες τις "ελεγχόμενες" θέσεις και να μην αναρωτιώμαστε ότι "κάτι πάει" λάθος και δεν είναι από μόνο του.?
Σε τι μεγέθους ύπνωση έχουν ρίξει τον κόσμο που καταπίνει την κάμηλο και δυΐλίζει τον κόνωπα.? Μάλον είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Ξυπνάτε, το μαύρο το παρουσιάζουν σαν άσπρο και το άσπρο για μαύρο και σύντομα θα υπάρξουν και πολύ χειρότερα
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Τρί 26 Ιαν 2010, 10:18

STAVRAETOS έγραψε:Για το βιβλίο έχω ρωτήσει αλλά για την ώρα τίποτα. Το έχουν κάνει δυσεύρετο. :cool:

Μερικές παρατηρήσεις:

1ον Ο Επιφανής Ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Παιδείας Δεσποτόπουλος ξέχεσε στην καθομιλουμένη με το γάντι την απτυχίωτη.

2ον. Ο Θεοδωράκης το ίδιο.

30ν. Ο Άδωνις έκανε μία ολόκληρη εκπομπή, έχοντας το βιβλίο, κάνοντας το φύλλο και φτερό με σημειώσεις στα δήθεν παραποιημένα που ισχυρίστηκε η απτυχίωτη. Εάν ψάξεις στο youtube σε αυτή τη διεύθυνση θα βρεις την εκπομπή: http://www.youtube.com/user/evonymos#p/ ... PMU6v3BGSw

Προσοχή να δεις και τα 6 βίντεο.

Καλή τηλεθέαση. :P
Άντε ρε, επιτέλους! Αυτήν την απάντηση ζήτησα η γυναίκα!
Πλην όμως η σύνδεσή μου δεν υποστηρίζει βίντεο, οπότε το γιουτιουμπ είναι για μένα τέρα ψιλιοϊνκόγκνιτα.
Τα Νέα είναι η μόνη εφημερίδα που μας φέρνουν στη δημοτική βιβλιοθήκη και αποτελούν μαζί με τη δορυφορική ΕΡΤ, τη μόνη μου άμεση επαφή με ελληνικά ΜΜΕ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 26 Ιαν 2010, 10:42

Κελαι

Σχετικά με το πρόβλημά σου με το ΥΤ, έγραψα κάτι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 329#p96329
δες το σε παρακαλώ...

Αριστόγενε, συμφωνώ και επαυξάνω. :thumb: Αυτά γκαρίζω σε όλους τους τόνους εδώ και αλλού... λίγοι τα καταλαβαίνουν όμως... :?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”