Για τις εκλογές της 4/10/2009

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Για τις εκλογές της 4/10/2009

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 15 Σεπ 2009, 00:43

Η ψηφοφορία τίθεται τώρα και στη διάθεση των επισκεπτών.
Έτσι θα έχουμε ένα σαφέστερο δείγμα-σφυγμομέτρηση...

(καιρός ήταν, γιατί αν περίμενα από σας... κάηκα :loco: )
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 15 Σεπ 2009, 15:09

Πρώτη φορά ακούω για αυτό το κομματίδιο, το ΕΛΛΑΝ. Ήξερα ότι εσείς οι αρχαιόθρησκοι είχατε το ΕΑΡ, που είχε συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος των αρχαιόθρησκων. Είχα ακούσει όμως ότι μαστιζόταν από εσωτερικές διενέξεις και είχε αποχωρήσει αρκετός κόσμος.
Τελικά τι έγινε; Το ΕΑΡ διαλύθηκε;

Αρχηγός του ΕΛΛΑΝ είναι ο Τρύφων Ολύμπιος; Ωχ... περαστικά σας... θα καλοπεράσετε...
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 15 Σεπ 2009, 23:15

Επίσης με το κόμμα της συστηματικής ριζικής αποτρίχωσης (συριζα) θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος του Άλτερ Βαρεμένος.

Όνομα και πράμα δηλαδή. :D
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 15 Σεπ 2009, 23:34

STAVRAETOS έγραψε:Επίσης με το κόμμα της συστηματικής ριζικής αποτρίχωσης (συριζα) θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος του Άλτερ Βαρεμένος.

Όνομα και πράμα δηλαδή. :D
Μη μου πεις ότι έπεσες απ'τα σύννεφα :loco:
Φαντάζεσαι άλλον χώρο που θα ταίριαζε στον συγκεκριμένο...κύριο;
Άντε μην εκφραστώ λιμανίσια τώρα και δε μου ταιριάζει καθόλου :shutup:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Τετ 16 Σεπ 2009, 02:17

Mια χαρά παιδί είναι ο Γιώργος, αντιπροσωπευτικός του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά και των 300ων. (εγώ είπαμε δεν ψηφίζω)

Μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι;
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 16 Σεπ 2009, 02:51

Mια χαρά παιδί είναι ο Γιώργος
Μια χαρά παιδι ήταν κι ο Αυνάν αν το καλοσκεφτεί κανείς. :loco:
(εγώ είπαμε δεν ψηφίζω)
και πολύ καλά κάνεις. :)
Μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι;
(για να μιλησω και λίγο σοβαρά εδώ...) ναι. Πολλοί είναι καλύτεροι. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Τετ 16 Σεπ 2009, 02:57

ArEla έγραψε:ναι. Πολλοί είναι καλύτεροι. :cool:
Ίσως ναι. Αλλά όλοι είναι αντ-άξιοι του Ονόματος. (Επιθέτου)

Εγώ δεν θα στήριζα τίποτε λιγότερο απο σχήμα Καρατζαφέρη - Αλέκας - Λεβέντη - Παπανικόλα. Ό,τιδήποτε άλλο είναι απορριπτέο. Πρώτος και τελευταίος τα έχουν βρει σε αυτές τις εκλογές, περιμένω τους άλλους δύο για να πω το ΝΑΙ. Μόνο του δεν ψηφίζω κανέναν. Εκεί να κλαίνε.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 17 Σεπ 2009, 15:07

Έχουμε την τεράστια ευκαιρία να δώσουμε ένα τέλος στη φαιο-πράσινη σαπίλα που εγκαθίδρυσε στον τόπο μας τη δυναστεία του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Προς μεγάλη μου θλίψη, ακόμα βλέπω μεγάλα πλήθη ηλιθίων στις συγκεντρώσεις αυτών των κομμάτων και μερικούς γραφικότατους να λένε "εγώ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για να μην ξαναβγεί η ΝΔ" με την πεποίθηση ότι θα αλλάξει κάτι!
Μήπως πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι εδώ και μία τριακονταετία αυτή η λογική διαιωνίζει αυτή την σκευωρία; Όταν ο λαός αγανάκτησε με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΝΔ και τώρα θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για να πέσει η διεφθαρμένη κυβέρνηση της ΝΔ!
Αυτός ο πάλαι ποτέ σοφός λαός κατήντησε μία ηλίθια μάζα με μνήμη χρυσόψαρου που εναλλάσσει την εξουσία σε δύο παρατάξεις που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Είτε βρίσκεται η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα ακολουθείται η ίδια πολιτική. Ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων φορέων (υγείας, παιδείας κ.λπ.), αντι-λαϊκά μέτρα, διάβρωση του κοινωνικού ιστού και μετατροπή της σε πολλά γκέτο με την αθρόα εισροή ξένων και την μετατροπή των εργατών σε αναλώσιμα είδη. Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν εξυπηρετεί τον λαό, αλλά τους κεφαλαιοκράτες. Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν αντιστέκεται στο σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπηρετεί πιστά.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 19 Σεπ 2009, 00:32

Αυτός ο πάλαι ποτέ σοφός λαός κατήντησε μία ηλίθια μάζα με μνήμη χρυσόψαρου που εναλλάσσει την εξουσία σε δύο παρατάξεις που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.
Δεν σε τιμά να αποκαλείς ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ηλιθίους, επειδή δεν βλέπουν την κατάσταση όπως εσύ. Αν ξεφύγεις λίγο απ'την θεωρητικολογία σου, ίσως να δεις και το πρακτικό κομμάτι αυτής της ιστορίας:

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θέλει (και σωστά θέλει) αυτοδύναμη κυβέρνηση, πράγμα που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στηρίζουν/πιστεύουν/αγωνίζονται για παρατάξεις και συμφέροντα.

Εσύ απ'την άλλη τι προτείνεις μέσα από το "απολυταρχικό" ντελίριο απαξίας που εξαπέλυσες; Κάτι ιδεολογικά "ιδεατό" αν και ακαθόριστο ασαφές και σίγουρα ξεκομμένο απ'τη σκληρή πραγματικότητα. Θέλεις διασπορά ψήφων στα μικρότερα κόμματα. Κι εγώ ως ένα βαθμό προς τα εκεί έκλινα, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα σ'αυτή την εξίσωση, που δε βγάζει εφικτή λύση... Ίσως να μην είναι πρόβλημα για σένα ατομικά, αλλά δεν παύει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα τουλάχιστον για μας τους βιοπαλαιστές που μας βγαίνει η παναγία κάθε μήνα να καλύψουμε έξοδα και εισφορές και να ζούμε στοιχειωδώς ανθρώπινα.

Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, το βέβαιο είναι ότι στη συγκεκριμένη χώρα με τα συγκεκριμένα πολιτικά (του κώλου ιδεολογικά μετα συγχωρήσεως) κολλήματα, δεν πρόκειται ποτέ να σχηματιστεί κυβέρνηση, γιατί οι δυο μεγάλοι αρνούνται οριζοντίως διαγωνίως και καθέτως, γιατί ο ξύριζα το παίζει υφάκι και ίιιιιιιισως να δεχθει συνεργασία, υπό προϋποθέσεις...ενώ το κόμμα του λαού (φέξε μου και γλύστρησα) παραμένει στον αυτισμό του τύπου "εμείς δε συνεργαζόμαστε με κανέναν". Αν μέσα σ'αυτό το αναμπούρμπουλο υπάρχει μόνο η προοπτική συνεργασίας ΛΑΟΣ με ΝΔ, τα πράγματα μου κάνουν πολύ πιο ζοφερά από πιθανή ακυβερνησία, στο βαθμό που ήδη είδαμε και νιώσαμε βρε αδερφέ το κυβερνητικό "ταλέντο" της ΝΔ , ενώ ο καράτζας, από 'κει που μας μίλαγε για Ελλάδα (και κουραφέξαλα στην τελική οπως απεδείχθη) τώρα μιλάει μόνο για "την παράταξη".

Συνεπώς φίλτατε νέε μου, για να υπάρξει μια ΠΡΑΚΤΙΚΑ βιώσιμη λύση με τα τωρινά δεδομένα, ώστε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε σε σχετικά ομαλές συνθήκες και ισορροπίες (αν μη τι άλλο καλύτερες απ'το πλήρες χάος του μπάχαλου της ακυβερνησίας), πρέπε να βγει μια αυτοδυναμη κυβέρνηση, είτε σ'αρέσει (συναισθηματικά και ιδεολογικά) είτε όχι.

Κι αφου εξήγησα παραπάνω γιατί αποκλείεται να συνεργαστούν παρατάξεις και κόμματα, μην ξεχάσεις να συνυπολογίσεις σε αυτό ότι δεν περισσεύουν στον δύσμοιρο τούτο τόπο που οδεύει προς χρεωκοπία απ'τα κατορθώματα ανικάνων και λαμογιών, 300 εκατομμύρια ευρώπουλα κάθε φορά που θα στήνονται κάλπες για δεύτερους ή τρίτους γύρους ώσπου να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οπότε ορθώς το εκλογικό σώμα κλίνει προς αυτοδυναμία ενός κόμματος. Τώρα αν δε σου γουστάρει το κόμμα, θα σου πω μετά πλήρους ειλικρινείας πως ούτε εμένα μου γουστάρει, αλλά και το αντίπαλό του αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά με φρικάρει. Είμαι πραγματικά σε δίλημμα γιατί εξακολουθεί να συγκρούεται μέσα μου το βαθύτερο "θέλω" μου με το πρακτικό "πρέπει" που μου επιβάλλει να δω η στυγνή πραγματικότητα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει ν'αποφασίσω ψύχραιμα και όσο γίνεται πιο αντικειμενικά τι θα ψηφίσω. Άλλωστε εγώ μ'αυτό το γνώμονα ψηφίζω από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, αφού ιδεολογικά δεν υπάρχει κάτι που να με καλύπτει.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 19 Σεπ 2009, 01:02

Συνεπώς φίλτατε νέε μου, για να υπάρξει μια ΠΡΑΚΤΙΚΑ βιώσιμη λύση με τα τωρινά δεδομένα, ώστε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε σε σχετικά ομαλές συνθήκες και ισορροπίες (αν μη τι άλλο καλύτερες απ'το πλήρες χάος του μπάχαλου της ακυβερνησίας), πρέπε να βγει μια αυτοδυναμη κυβέρνηση, είτε σ'αρέσει (συναισθηματικά και ιδεολογικά) είτε όχι.
Βέβαια, τα τωρινά δεδομένα κι η αντίδρασή μας σ'αυτά καθορίζουν τα δεδομένα του άμεσου κι έμμεσου μέλλοντος, και τα δεδομένα όλων των ετών από τότε που έγινε η Ελλάδα κράτος μας οδήγησαν σ'αυτό που ζούμε σήμερα. Άρα....αυτό που αποφασίζεις τώρα δεν είναι το αν θα ζήσεις χωρίς αξιοπρέπεια, αλλά με λίγα ευρώ παραπάνω στην τσέπη (γιατί αυτό θα συμβεί, όποιος και να βγει θα ζήσουμε ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αν έχεις καταλάβει), αλλά το αν θα πατήσεις ποτέ πόδι στους δυνάστες σου, για να ζήσεις κάποτε εσύ ή έστω τα παιδιά σου ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τα ευρώ που τους αξίζουν στην τσέπη...

Θεωρώ αυτή τη λογική σημάδι πως πέτυχαν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι μέχρι τώρα δυνάστες μας. Σ'αυτόν ακριβώς τον φόβο που εκφράζεις στηρίζονται για να μας ξανα-πηδήξουν, και να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να μας πεθάνουν (στη δουλειά κατά προτίμηση δική τους). Δεν λέω ότι υπάρχει κάποιος σωτήρας αυτη τη στιγμή, γιατί ο μόνος που μπορεί να μας σώσει είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ και ναι, θεωρώ καλύτερο σενάριο επομένως το να μην βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, παρά να παραδώσουμε αμαχητί τα όπλα ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 19 Σεπ 2009, 01:19

Δεν μπορώ να δω άλλη λογική, είτε πέτυχαν είτε απέτυχαν. Βλέπω ρεαλιστικά τι γίνεται και το ανέπτυξα. Αν δε βγει αυτοδύναμη, ΔΕΝ θα βγει ούτε συνεργασίας! Όπως είναι τα πράγματα στον πλανήτη σήμερα θέλουμε δε θέλουμε είμαστε σ'ένα φαύλο σύστημα. Δεν πολεμιέται αυτό προκαλώντας ακυβερνησία. Ή επιλέγουμε ΚΑΠΟΙΟ απ'τα φαύλα, ή κάνουμε ατελέσφορη και ανόητη "αντίσταση" που καταλήγει ...που; στην ακυβερνησία.

Η αντίσταση δε γίνεται βγάζοντας την ουρά μας έξω απ'το σύστημα και λοιδωρώντας το ενώ εκείνο έτσι κι αλλιώς θα μας αλλάζει τα βάρδουλα και δε θα μας αφήσει έτσι κι αλλιώς την αξιοπρέπεια που επικαλείσαι. Θεωρητικά μπορεί να λες νιώθω αξιοπρεπής, αλλά πρακτικά θα σου την έχουν αφαιρέσει. Η πραγματική αντίσταση, θέλει να'χουμε τη δύναμη να χωνόμαστε στα σκατά αυτού του συστήματος και να το πολεμάμε μεθοδικά, οργανωμένα, ενωμένα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Στα χρόνια που ζω, δεν την έχω ζήσει προσωπικά (την ακυβερνησία) αλλά στο βαθμό που έχω "δει" έστω και εξ αποστάσεως σε άλλους τόπους που προέκυψε έστω και για λίγο, τα δεινά που ενσκύπτουν από αυτήν (εμφύλιοι στην Αγκόλα, την Ουγκάντα, τη Νιγηρία με πάρα πολλούς αθώους νεκρούς) είναι πολύ εφιαλτικά για να τα δω να συμβαίνουν γύρω μου προς χάριν μιας...αξιοπρέπειας που μου προτάσσεις Πέγκι μου... όχι ότι ατομικά φοβάμαι για τη ζωούλα μου πια τόσο πολύ, αλλά δεν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Η ακυβερνησία με φοβίζει κυρίως για τα παιδιά , τους φίλους, τους συγγενείς, τους συνανθρώπους μου. Δε μπορώ να συμβάλλω συνειδητά έστω και με απειροελάχιστο λιθαράκι σε πιθανή ακυβερνησία, προς χάριν της ιδεολογίας ή της ατομικής έως και εγωιστικής ζοχάδας μου και της αξιοπρέπειάς μου, που δεν κατοχυρώνεται με μία ψήφο έτσι κι αλλιώς. Επίσης, το είπα και πιο πανω: Δε θέλω δεύτερους, τρίτους, τέταρτους γύρους στις κάλπες. Εκτός του ότι είναι ηλίθιο και κουραστικό, κοστίζει και ακριβά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 19 Σεπ 2009, 02:16

εμφύλιοι στην Αγκόλα, την Ουγκάντα, τη Νιγηρία με πάρα πολλούς αθώους νεκρούς
Μιλάς για αφρικανικές χώρες που δεν περίμεναν την ακυβερνησία για να κάνουν εμφύλιο, και σίγουρα η ακυβερνησία δεν ήταν η αιτία για τους εμφύλιούς τους, αλλα μία από τις άπειρες αφορμές! Ας μην υπερβάλλουμε...
θέλει να'χουμε τη δύναμη να χωνόμαστε στα σκατά αυτού του συστήματος και να το πολεμάμε μεθοδικά, οργανωμένα, ενωμένα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
Μα δεν τους πολεμάς εκ των έσω όταν ψηφίζεις συνέχεια αυτούς που σε βαράνε. Τι σόι πόλεμος είναι αυτός, για να καταλάβω! Πώς ακριβώς χτυπάς το σύστημα με το να ψηφίσεις ένα από τα κόμματα που βγαίνει εδώ και 100 χρόνια με άλλο όνομα;;;
Εκτός αυτού κάνεις κι ένα μεγάλο λάθος κατανόησης: Το σύστημα δεν είναι τα κόμματα και οι βλάκες που τα απαρτίζουν, αλλά η δυνατότητα που έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σ'αυτά! Επομένως, αν θες να κάνεις κάτι μέσω συστήματος, θα ψηφίσεις κάποιον που θεωρείς ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή, έστω και στο ελάχιστο, κι ας μην φέρει τα πάνω κάτω τέλος πάντων (αν το φοβάσαι αυτό), αλλά να κάνει μια προσπάθεια! Το σύστημα δεν είναι ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, η Αλέκα και οι λοιποί, αλλά ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ οι ίδιες!

Ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ σ'αυτό το θέμα, απλά δεν μπορώ να μην εκφράζω την γνώμη μου γι'αυτό.
Σέβομαι την άποψή σου, αν και -ως γνωστόν- την θεωρώ εντελώς λάθος και φοβική στη βάση της.
Πάμε παρακάτω...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 19 Σεπ 2009, 08:33

Μιλάς για αφρικανικές χώρες που δεν περίμεναν την ακυβερνησία για να κάνουν εμφύλιο, και σίγουρα η ακυβερνησία δεν ήταν η αιτία για τους εμφύλιούς τους, αλλα μία από τις άπειρες αφορμές! Ας μην υπερβάλλουμε...
Μιλάω για ακυβερνησία και ναι, έδωσα το worst case senario. Όπως και να'χει η ακυβερνησία δεν έχει τίποτα καλό, ούτε πολεμάς κανένα σύστημα όταν την προάγεις. Στην Ελλάδα αν ενσκύψει, μπορεί να μην επιφέρει εμφύλιο σπαραγμό (μπορεί λέω..μπορεί και να τον επιφέρει όμως), αλλά αυτό που θα επιφέρει σίγουρα, είναι η χειρότερη εξαθλίωση του βιωτικού μας επιπέδου και στην τελική, την αναρχία. Αυτό ήθελα να κάνω σαφές, ας μείνουμε σ'αυτό.
Μα δεν τους πολεμάς εκ των έσω όταν ψηφίζεις συνέχεια αυτούς που σε βαράνε. Τι σόι πόλεμος είναι αυτός, για να καταλάβω!
Μα δεν το πολεμάω με την ψήφο μου. Άσε που ΟΛΟΙ οι "σοβαροί" υποψήφιοι πιστεύω πως θα με βαρέσουν ούτως η άλλως, οπότε το θέμα ειναι ποιος θα βαρέσει πιο μαλακά, όχι ποιος δε θα βαρέσει καθόλου. :wink:

Κάνεις λάθος όταν συνυφάζεις το ρήμα "ψηφίζω" με το ρήμα "υποστηρίζω". Επανειλημμένα έχω πει ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά (και σίγουρα δεν είμαι η μόνη που το κάνει), η ψήφος μου είναι αρνητική, και πάντως δεν εμπεριέχει συναισθηματικά και ιδεολογικά στοιχεία, ούτε εκφράζει τα ιδανικά μου. Όχι πια.
με το να ψηφίσεις ένα από τα κόμματα που βγαίνει εδώ και 100 χρόνια με άλλο όνομα;;;
Είτε μας αρέσει είτε όχι, ΑΥΤΗ είναι η πραγματικότητα στο Ελληνικό πολιτικό τοπίο. Με το να ψηφίσω κάτι που εκ των προτέρων ξέρω ότι δεν έχει πιθανότητες να πάρει κυβέρνηση, δεν θα επιφέρω καμία αλλαγή, αφού καλώς ή κακώς η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ουσιαστικά δεν τη θέλει. Το επιχείρημα που έθεσες το ακούει ο λαός και από την αριστερά (κκε) και από την άκρα δεξιά (λαος) και δεν πείθονται. Το βλέπεις. Οπότε, αν ψηφίσει κανείς κάτι που δεν έχει κυβερνητική προοπτική, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, ουσιαστικά επιδιώκει και προάγει την ακυβερνησία, και όχι την αλλαγή όπως θα την ήθελες.
Εκτός αυτού κάνεις κι ένα μεγάλο λάθος κατανόησης: Το σύστημα δεν είναι τα κόμματα και οι βλάκες που τα απαρτίζουν, αλλά η δυνατότητα που έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σ'αυτά!
Ακριβώς. Και αφού δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να με αντιπροσωπεύει, δηλαδή που να εκφράζει το ΠΡΩΤΕΥΟΝ "θέλω" μου, το λογικό συνεπακόλουθο είναι να επιδιώξω το δευτερεύον "θέλω" μου, που είναι να υπάρξει στην τελική μια κυβέρνηση. Ξύλινη, πύλινη, αλλά κυβέρνηση. Συνεπώς αν επιλέξω ένα απ'τα δύο που έχουν κυβερνητική προοπτική, δεν είναι γιατί το εγκρίνω, αλλά γιατί απλά δεν "θέλω" σε καμία περίπτωση την ακυβερνησία.

Τεσπα, για να μη χτυπιόμαστε αδίκως, καταλήγω: Σ'αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δεν είναι ορατός αυτός ο κίνδυνος, οπότε νιώθω πιο ελεύθερη να ψηφίσω αυτό που μου "πάει" καλύτερα, (ακόμα το ψάχνω βέβαια...χεχεχ) έτσι με τη συναισθηματική λογική και για το "ονόρε" που μου προβάλλεις εσύ. Αυτή η λογική όμως που μου προτείνεις, εξυπηρετεί τον εγωισμό μου, κι ένα ουτοπιστικό μου σύνδρομο ίσως, όχι το γενικότερο καλό πρακτικά.

Η ψήφος πρέπει να καθορίζεται από ψυχρή λογική και όχι από συναισθηματισμούς. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 19 Σεπ 2009, 12:08

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, γιατί καταλαβαίνω την προτεραιότητα που θέτεις (ως προς την προσωρινή ακυβερνησία, γιατί προσωρινή θα είναι). Η διαφορά μας είναι μόνο στην προτεραιότητα. Από την πλευρά μου προτιμώ μια προσωρινή ακυβερνησία, παρόλο που καταλαβαίνω ότι μπορεί να φέρει άσχημα αποτελέσματα, παρά την συνέχιση μιας κατάστασης που ήδη γνωρίζω. Αυτό είναι όλο.
Όπως και να'χει, ό,τι και να γίνει, εμείς θα την πληρώσουμε στο τέλος, οπότε τουλάχιστον να δούμε μήπως με τον πόνο μας προκύψει και κάτι καλό... αυτή είναι η βάση του δικού μου σκεπτικού...
Τέλος πάντων, ό,τι και να γίνει, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ μας εύχομαι, γιατί θα την χρειαστούμε :)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 20 Σεπ 2009, 17:04

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά μας συμβαδίζουν ως ένα βαθμό με το γενικότερο κλίμα, αν εξαιρέσουμε το λαος.

Μάλλον ψήφισαν και επισκέπτες :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 20 Σεπ 2009, 19:11

Eγω θα μπορουσα να ψηφισω οικολογους.
Ομως οχι τους πρασινους αλλα του Βεργη.
θεϊκο το "Τσιλερ ελα να την παρεις".
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Re: Προεκλογικά τερτίπια

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 20 Σεπ 2009, 19:20

Δεν σε τιμά να αποκαλείς ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ηλιθίους, επειδή δεν βλέπουν την κατάσταση όπως εσύ.

Επειδή λέω τα πράγματα όπως είναι;
Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θέλει (και σωστά θέλει) αυτοδύναμη κυβέρνηση, πράγμα που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στηρίζουν/πιστεύουν/αγωνίζονται για παρατάξεις και συμφέροντα.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση... βέβαια μια κυβέρνηση που δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Όμως, μόνο και μόνο επειδή θα είναι αυτοδύναμη, θα την ψηφίσω!
Εσύ απ'την άλλη τι προτείνεις μέσα από το "απολυταρχικό" ντελίριο απαξίας που εξαπέλυσες;
Αποχή. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο πανηγύρι που θα αναδείξει έναν ακόμα ανίκανο και προδότη.
Ίσως να μην είναι πρόβλημα για σένα ατομικά, αλλά δεν παύει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα τουλάχιστον για μας τους βιοπαλαιστές που μας βγαίνει η παναγία κάθε μήνα να καλύψουμε έξοδα και εισφορές και να ζούμε στοιχειωδώς ανθρώπινα.

Το πόσο με βολεύει ή με επηρεάζει ατομικά, καλύτερα να το προσπεράσουμε διότι γιος οικοδόμου είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι εστί βιοπάλη...
Παρ' όλα αυτά, δεν θα ψηφίσω ένα κόμμα που ευελπιστώ πως θα με βολέψει προσωπικά, αλλά μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τον λαό, θα θέσει ένα τέλος στην εξουσία των εταιρειών, θα προσφέρει πραγματική αξιοπρεπή εργασία και θα μάχεται για τα δίκαιά μας ως λαού και έθνους. Όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανέλθει ποτέ με εκλογές. Γι' αυτό, απέχω από την σκευωρία.
Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία
Με το ΠΑΣΟΚ...
Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως και για την Πατρίδα μας.
Άλλωστε εγώ μ'αυτό το γνώμονα ψηφίζω από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, αφού ιδεολογικά δεν υπάρχει κάτι που να με καλύπτει.
Επειδή εγώ ψηφίζω με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επίτρεψέ μου να απέχω και να συνεχίζω να θεωρώ ηλιθίους όσους εξακολουθούν να ελπίζουν πως η λύση βρίσκεται στους φαιοπράσινους, με ή χωρίς αυτοδυναμία.

Υ.Γ. Πότε θα καταλάβετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν για να νομίζουμε ότι ακόμα συμβαίνουν φυσιολογικά πράγματα; Οι πολιτικάντηδες είναι εντελοδόχοι, μαριονέτες του συστήματος και δεν λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον της πολιτείας και του πολίτη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aiolos την Κυρ 20 Σεπ 2009, 19:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 20 Σεπ 2009, 20:22

Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως για την Πατρίδα μας
Aιολε η πατριδα δεν ειναι κατι το μεταφυσικο και ακαθοριστο.
ειναι ενα συνολο απο περιπου 10 000 000 προσωπικα τομαρια.
Σιγουρα προτιμω κυβερνηση ΠΑΣΟΚ παρα ΝΔ.
Οχι γιατι το πασοκ θα ειναι καλο για την πατριδα αλλα απλουστερα γιατι εχει καλυτερους τεχνοκράτες.
Και σημερα χρειαζομαστε τεχνοκρατες.
Κυβερνηση καραμανλη δεν θελω γιατι οποια κι αν ειναι η βουληση του, η ΝΔ ειναι αχριστη απο αποψης ικανοτητας και μονο.
Κυβερνηση συνεργασιας ΛΑΟΣ-ΝΔ δεν θελω σε καμια περιπτωση επειδη ειναι ενας επικινδυνος συνδειασμος να συγκυβερνουν αχρηστοι και πατριδομπαιχτες λαϊκιστες στο ιδιο στρατοπεδο.
Κυβερνηση συνεργασιας ΠΑΣΟΚ Συριζα... μια μονο φραση "Παναγια μου οι καλυμενοι προδότες μαζι με τους απροκαλυπτους προδοτες να συγκυβερνουν".
οποτε μενει να βγει κυβερνηση ΠΑΣΟΚ. ειναι κλευτες, ειναι προδώτες. αλλα ειναι ικανοτεροι απο τους αλλους.
Και αυτη τη στιγμη χρειαζομαστε ικανους εστω και κλευτες
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 20 Σεπ 2009, 23:31

Επειδή λέω τα πράγματα όπως είναι;
'Oπως είναι κατά τη δική σου οπτική.
Αυτοδύναμη κυβέρνηση... βέβαια μια κυβέρνηση που δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Όμως, μόνο και μόνο επειδή θα είναι αυτοδύναμη, θα την ψηφίσω!
Δεν σου υπέδειξε κανείς τι θα ψηφίσεις. Μπορείς να εκφράζεις πιο συγκρατημένα και πάντως λιγότερο απαξιωτικά τη γνώμη σου για την ψήφο ή την πρόθεση ψήφου των άλλων.
Αποχή. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο πανηγύρι που θα αναδείξει έναν ακόμα ανίκανο και προδότη.
Η αποχή απ'τη μια και απ'την άλλη το... ενδιαφέρον (?) που υποστηρίζεις πως έχεις για την τύχη αυτού του τόπου, είναι όροι ασύμβατοι και αντικρουόμενοι. Σχήμα οξύμωρο δηλαδή.
Το πόσο με βολεύει ή με επηρεάζει ατομικά, καλύτερα να το προσπεράσουμε διότι γιος οικοδόμου είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι εστί βιοπάλη...
Προφανώς δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τι σημαίνει ακυβερνησία που μπορεί να σημάνει πολύ χειρότερες εξελίξεις (από εμφύλιο μέχρι αναρχία-χάος) για τον πληθυσμό- το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ΕΙΝΑΙ βιοπαλαιστές. (ούτε εσύ ούτε εγώ ανακαλύψαμε την πυρίτιδα της βιοπάλης)

Παρ' όλα αυτά, δεν θα ψηφίσω ένα κόμμα που ευελπιστώ πως θα με βολέψει προσωπικά, αλλά μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τον λαό...
Πρώτον, μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει το λαό, θα "βολέψει" εξ ορισμού κι εσένα προσωπικά που είσαι μέρος αυτού του λαού.

Δεύτερον, αν μου βρεις τέτοια κυβέρνηση, ευχαρίστως να την ψηφίσω κι εγώ.

Όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανέλθει ποτέ με εκλογές. Γι' αυτό, απέχω από την σκευωρία.
1/ Αν υποστηρίζεις πραξικόπημα, η κυβέρνηση που θα επέλθει εξ αυτού, θα'χει άλλου ειδους φαυλότητα που επίσης δεν ανέχομαι. Αυτή της φασιστικής ΕΠΙΒΟΛΗΣ των επιδιώξεων των λίγων πάνω στους πολλούς. Το ίδιο γίνεται χωρίς πραξικοπήματα και τώρα, με τη διαφορά ότι ασκείται εγκεφαλικός έλεγχος των μαζών με "δημοκρατικές" ψευδαισθήσεις αντί να πάρουν τα όπλα, οπότε δεν προτείνεις κάτι πιο καθαρό-δίκαιο-σωστό, αφού στην τελική ούτε κι αυτή η κυβέρνηση που ευαγγελίζεσαι θα'ναι καλύτερη απ'τα νεοταξίτικα λαμόγια που προσωπικά αντιπαλεύω όπως ξέρω και μπορώ.

2/ Σεβαστή η συνειδητή απόφασή σου να απέχεις, αλλά με το ίδιο νόμισμα του σεβασμού που αποδίδω εγώ στην απόφασή σου, θα'πρεπε κι εσύ να σεβαστείς εμένα και όλους όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, για την οποία δε σου πέφτει λόγος αφού την απαξιώνεις και απέχεις απ'αυτήν.
Με το ΠΑΣΟΚ...
Πάντως όχι με το φασιστικό σοκ!
Είναι πραγματικότητα και δεδομενο το δίπολο γαλάζιου-πράσινου στην Ελλάδα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Προφανώς αρέσει στο ποσοστό εκείνο του πληθυσμού που είναι καθοριστικό για την εκλογή κυβέρνησης. Κι αφού αρέσει, θα το λουστείς κι εσυ κι εγώ και η Πέγκι που όντως δε γουστάρουμε κανέναν απ'τους δυο, ή θα την κάνουμε μ'ελαφρά απ'αυτόν τον τόπο. Αν η επιλογή ήταν ΜΟΝΟΝ ένας απ'τους δυο, αναγκαστικά συγκλίνω με τον Φώτη, για τους λόγους που ανέλυσε περίπου και γιατί η προοπτική άλλης μιας γαλάζιας κυβερνητικής θητείας με αρρωσταίνει κυριολεκτικά :sick: . Και για να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά ωμά, ψυχρά και έξω από τα "θέλω" μας: Αφού και σε ψηφοφορία των ΙΔΕΟ υπερισχύει το ΠΑΣΟΚ (κάτι που δεν έχει προηγούμενο και μου προκάλεσε τη σχετική τριχόπτωση ομολογουμένως :loco: ) είναι μάλλον βέβαιο πως στις 5 του Οκτώβρη θα'χουμε πράσινη κυβέρνηση, οπότε συνήθισέ το. :cool:
Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως και για την Πατρίδα μας.
Θα σε παρακαλέσω πολύ να μου μιλάς με τον σεβασμό που σου αποδίδω. :angry: Δεν έχεις δικαίωμα να με προσβάλλεις επειδή εκφράζω μια γνώμη που διίσταται της δικής σου. Επίσης θα σε παρότρυνα να μην αυτοβαυκαλίζεσαι τόσο ώστε να πιστεύεις (και να εκφράζεις ευθαρσώς και ανερυθρίαστα) πως είσαι ο μόνος σ'αυτή τη χώρα που νοιάζεται/πονάει για την Πατρίδα :?
Επειδή εγώ ψηφίζω με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επίτρεψέ μου να απέχω και να συνεχίζω να θεωρώ ηλιθίους όσους εξακολουθούν να ελπίζουν πως η λύση βρίσκεται στους φαιοπράσινους, με ή χωρίς αυτοδυναμία.
Ο λόγος σου καταδεικνύει και το ποιόν σου. :thumbsdown: Αν ποτέ μπεις στη λογική να κάνεις κάνεις την αυτοκριτική σου -και να'ναι εξ ίσου αυστηρη με αυτήν που ασκείς για τους ομοεθνείς σου, συνυπολόγισε σ'αυτή τη συλλογιστική διαδικασία ότι δε νοείται να αγαπάς την Πατρίδα σου και να υβρίζεις ταυτόχρονα τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Είναι κι αυτό αντιφατικό και σχήμα οξύμωρο, αφού η Πατρίδα δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, αλλά είναι κυρίαρχα ο λαός που ορίζει την υπόστασή της. Κι εγώ έχω πει συχνά σε στιγμές αγανάκτησης "είμαστε άξιοι της τύχης μας", "παίρνουμε αυτό που μας αξίζει" αλλά ακόμα και σε στιγμιαία οργή δεν βρίζω έτσι, και άρα δεν εκδηλώνω την εμπάθεια που προβάλλεις εσύ εδώ. Λυπάμαι γι'αυτές τις προσεγγίσεις σου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Δευ 21 Σεπ 2009, 11:21

Συζητήσουμε χθες με τον πατέρα μου για την κατάντια της χώρας μας.. σχετικά με την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.
Μου είπε σε κάποια στιγμή.. "εγώ είμαι οικογενειάρχης, δεν ενοχλώ, δεν πειράζω κανέναν, γιατί με ενοχλούν;"
αυτό που του απάντησα ήταν: "ποιος μας κυβερνάει; Ποιος τους ψηφίζει; Είμαστε ή όχι άξιοι της μοίρας μας;"
Εγώ δεν βλέπω πράσινο φως με το Πα.Σο.Κ. Ούτε με κανέναν άλλον. Δεν επιθυμώ αυτοδυναμία... θέλω 30 κόμματα μέσα στην βουλή και κάθε 4 χρόνια να τρέμουν όλοι ότι δεν θα ξανα-εκλεγούν. Γιατί αν είσαι καρεκλοκένταυρος, δεν σε νοιάζει ο κοσμάκης, όταν όμως παίζετε το κεφάλι σου, αρχίζεις να σκέφτεσαι και τον λαουτζήκο..
Δημοσιογραφικά αυτές τις μέρες είναι μία ιδέα αυτού του σκηνικού και πραγματικά αηδίασα... από κολλημένα μυαλά, που ενώ δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τρέχουν σε ένα προεκλογικό κάλεσμα επειδή τους φώναξε το κόμμα.... δηλαδή την θέση κάθε αξίας και αρετής την πήρε το κόμμα... ε ναι..είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ακόμα και εμείς που δεν τους ψηφίζουμε... !
Έχω αρκετά βιοποριστικά προβλήματα για να σκεφτώ και τον βιοπορισμό των κομμάτων =Ρ

έντιτ: καλά ρε παιδιά, κανείς δεν ψήφισε τους οικολόγους; χααχχαχαχααχχα
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 21 Σεπ 2009, 16:31

Η αποχή απ'τη μια και απ'την άλλη το... ενδιαφέρον (?) που υποστηρίζεις πως έχεις για την τύχη αυτού του τόπου, είναι όροι ασύμβατοι και αντικρουόμενοι. Σχήμα οξύμωρο δηλαδή.
Δεν είναι ασύμβατοι για ανθρώπους που δεν περιορίζουν τη δράση τους και κατ' επέκταση το ενδιαφέρον τους στις εθνικές εκλογές. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου και να δραστηριοποιηθείς. Η ψήφος στις εθνικές εκλογές θεωρώ πως είναι η συμμετοχή σε ένα πανηγύρι που έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες...
Προφανώς δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τι σημαίνει ακυβερνησία που μπορεί να σημάνει πολύ χειρότερες εξελίξεις (από εμφύλιο μέχρι αναρχία-χάος) για τον πληθυσμό- το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ΕΙΝΑΙ βιοπαλαιστές. (ούτε εσύ ούτε εγώ ανακαλύψαμε την πυρίτιδα της βιοπάλης)
Αν πιστεύεις πως ο Γιωργάκης είναι ικανός να κυβερνήσει και να επιβάλλει έννομη τάξη σ' αυτό το κράτος, τότε να μου το πεις για να μπει στα ανέκδοτα. Διότι μόνον ως ανέκδοτο μπορώ να το δω... με συγχωρείς.
Πρώτον, μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει το λαό, θα "βολέψει" εξ ορισμού κι εσένα προσωπικά που είσαι μέρος αυτού του λαού.
Δεν είσαι χαζή, ξέρεις τι εννοώ. Οπωσδήποτε μία κυβέρνηση που υπηρετεί τον λαό ως σύνολο, ωφελεί και τον καθένα ως μονάδα, αλλά μία διεφθαρμένη κυβέρνηση η οποία τάζει θέσεις και αξιώματα σε συγκεκριμένη μερίδα, δεν ωφελεί τον λαό. Αυτό λέγεται "βόλεμα"...
Δεύτερον, αν μου βρεις τέτοια κυβέρνηση, ευχαρίστως να την ψηφίσω κι εγώ.
Και να βρεθεί τέτοια παράταξη, κανείς δεν θα την ψηφίσει γιατί θα είναι τόσο ενάντια και αντίθετη με το σύστημα, που όλοι θα τη θεωρούν ακραία!
Βλέπεις, η αστική ζωή μάς έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και η επάνοδος στα πατροπαράδοτα φαντάζει σαν επιστροφή στον αναχρονισμό.
1/ Αν υποστηρίζεις πραξικόπημα, η κυβέρνηση που θα επέλθει εξ αυτού, θα'χει άλλου ειδους φαυλότητα που επίσης δεν ανέχομαι. Αυτή της φασιστικής ΕΠΙΒΟΛΗΣ των επιδιώξεων των λίγων πάνω στους πολλούς. Το ίδιο γίνεται χωρίς πραξικοπήματα και τώρα, με τη διαφορά ότι ασκείται εγκεφαλικός έλεγχος των μαζών με "δημοκρατικές" ψευδαισθήσεις αντί να πάρουν τα όπλα, οπότε δεν προτείνεις κάτι πιο καθαρό-δίκαιο-σωστό, αφού στην τελική ούτε κι αυτή η κυβέρνηση που ευαγγελίζεσαι θα'ναι καλύτερη απ'τα νεοταξίτικα λαμόγια που προσωπικά αντιπαλεύω όπως ξέρω και μπορώ.
Βασικά, επειδή είσαι πολύ επηρεασμένη από ένα συγκεκριμένο πραξικόπημα της δεκαετίας του '60 και νομίζεις ότι όλα τα πραξικοπήματα έχουν αυτή τη... φασίζουσα πολιτική.
Εγώ αναφέρομαι σε παλλαϊκή εξέγερση από την οποία θα ανέλθουν πραγματικοί ηγέτες. Συνήθως ηγέτες γίνονται αυτοί που υποκινούν την εξέγερση... αν πάλι πιστεύεις ότι η βίαια κατάλυση της εξουσίας είναι φασιστικός τρόπος, τότε θα σου υπενθυμίσω αυτό που είχες πει εσύ η ίδια: Ουδέν κακόν αμιγές καλού...
2/ Σεβαστή η συνειδητή απόφασή σου να απέχεις, αλλά με το ίδιο νόμισμα του σεβασμού που αποδίδω εγώ στην απόφασή σου, θα'πρεπε κι εσύ να σεβαστείς εμένα και όλους όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, για την οποία δε σου πέφτει λόγος αφού την απαξιώνεις και απέχεις απ'αυτήν.
Όπως έχω το δικαίωμα να επαινώ και να τιμώ πρόσωπα και καταστάσεις που άλλοι αποστρέφονται, έτσι έχω το δικαίωμα να κατακρίνω και να απαξιώνω πρόσωπα και καταστάσεις που άλλοι αποδέχονται.
Πάντως όχι με το φασιστικό σοκ!
Τελικά, το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο φασισμός, ήταν οτι στιγμάτισε οποιαδήποτε ιδέα και άποψη αντιτίθεται με τη δειμοκρατικότητα και τον κυνοβουλευτισμό ως φασίζουσα.
Είναι πραγματικότητα και δεδομενο το δίπολο γαλάζιου-πράσινου στην Ελλάδα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Προφανώς αρέσει στο ποσοστό εκείνο του πληθυσμού που είναι καθοριστικό για την εκλογή κυβέρνησης. Κι αφού αρέσει, θα το λουστείς κι εσυ κι εγώ και η Πέγκι που όντως δε γουστάρουμε κανέναν απ'τους δυο, ή θα την κάνουμε μ'ελαφρά απ'αυτόν τον τόπο. Αν η επιλογή ήταν ΜΟΝΟΝ ένας απ'τους δυο, αναγκαστικά συγκλίνω με τον Φώτη, για τους λόγους που ανέλυσε περίπου και γιατί η προοπτική άλλης μιας γαλάζιας κυβερνητικής θητείας με αρρωσταίνει κυριολεκτικά :sick: . Και για να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά ωμά, ψυχρά και έξω από τα "θέλω" μας: Αφού και σε ψηφοφορία των ΙΔΕΟ υπερισχύει το ΠΑΣΟΚ (κάτι που δεν έχει προηγούμενο και μου προκάλεσε τη σχετική τριχόπτωση ομολογουμένως :loco: ) είναι μάλλον βέβαιο πως στις 5 του Οκτώβρη θα'χουμε πράσινη κυβέρνηση, οπότε συνήθισέ το. :cool:

Γι' αυτό μην ανησυχείς. Είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος για πολύ χειρότερες μέρες.
Θα σε παρακαλέσω πολύ να μου μιλάς με τον σεβασμό που σου αποδίδω. :angry: Δεν έχεις δικαίωμα να με προσβάλλεις επειδή εκφράζω μια γνώμη που διίσταται της δικής σου. Επίσης θα σε παρότρυνα να μην αυτοβαυκαλίζεσαι τόσο ώστε να πιστεύεις (και να εκφράζεις ευθαρσώς και ανερυθρίαστα) πως είσαι ο μόνος σ'αυτή τη χώρα που νοιάζεται/πονάει για την Πατρίδα :?
Ήταν η απάντησή μου στα υπονοούμενα και στις μπηχτές σου περί βιοπάλης, λες κι εγώ προέρχομαι από εύπορη οικογένεια και μιλώ εκ του ασφαλούς.
Ο λόγος σου καταδεικνύει και το ποιόν σου. :thumbsdown: Αν ποτέ μπεις στη λογική να κάνεις κάνεις την αυτοκριτική σου -και να'ναι εξ ίσου αυστηρη με αυτήν που ασκείς για τους ομοεθνείς σου, συνυπολόγισε σ'αυτή τη συλλογιστική διαδικασία ότι δε νοείται να αγαπάς την Πατρίδα σου και να υβρίζεις ταυτόχρονα τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Είναι κι αυτό αντιφατικό και σχήμα οξύμωρο, αφού η Πατρίδα δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, αλλά είναι κυρίαρχα ο λαός που ορίζει την υπόστασή της. Κι εγώ έχω πει συχνά σε στιγμές αγανάκτησης "είμαστε άξιοι της τύχης μας", "παίρνουμε αυτό που μας αξίζει" αλλά ακόμα και σε στιγμιαία οργή δεν βρίζω έτσι, και άρα δεν εκδηλώνω την εμπάθεια που προβάλλεις εσύ εδώ. Λυπάμαι γι'αυτές τις προσεγγίσεις σου.
Ο λαός έχει διαχρονική αξία, αφού δεν είναι κάτι στάσιμο και μπορεί να εξελιχθεί ή να εξαθλιωθεί (αναλόγως τις συνθήκες). Στην εποχή που διανύουμε ο λαός μας - όπως κάθε λαός - έχει μετατραπεί σε άβουλη μάζα που στερείται στοιχειώδους σκέψεως. Τον έχουν αποβλακώσει μέσω της τηλεόρασης και του τρόπου ζωής που αυτή επιβάλλει, πουλώντας τον φρούδες ελπίδες. Το σύστημα είναι υπεύθυνο αλλά δεν παύει να ισχύει το ότι πλέον η πλειοψηφία των λαών απαρτίζεται από ηλιθίους, άνοες ανθρώπους. Αυτό μπορεί να αλλάξει φυσικά...

Η άποψή μου είναι η εξής:

Αν κρίνω απ' τα γραφόμενά σου, Βασιλική, κι απ' τα όσα υποστηρίζουν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ωφεληθεί το κράτος. Έχουν όμως τη φρούδα ελπίδα ότι τουλάχιστον θα βγουν από την άθλια κατάσταση στην οποία περιήλθαν επί ΝΔ.
Κι όντως, Βασιλική, δεν νομίζω πως έχεις άλλο λόγο που σκέφτεσαι να ψηφίσεις το ΠΑΣΟΚ, εφόσον είσαι εκ διαμέτρου αντίθετη με την ιδεολογία του και γνωρίζεις το παρελθόν του. Τα μισά του στελέχη έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια της γνωστής λέσχης Bilderberg και ο "κύριος" Λοβέρδος που θα διετελέσει Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία...
Συνεπώς, ο μόνος λόγος που θα τον ψηφίσουν κάποιοι είναι η οικονομική ανάκαμψη που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, το κράτος μας δεν θα διαφέρει από το κυπριακό που έχει καταντήσει τους Κύπριους πολίτες χρυσωμένους δούλους, των οποίων το κράτος αποδομείται και η ελληνικότητά τους αμφισβητείται...
Με τον ίδιο τρόπο που παραπλάνησαν τους Κύπριους θα παραπλανήσουν κι εμάς. Θα ανακάμψουν την οικονομία και θα πιστέψουμε ότι όλα κυλούν σωστά στο κράτος μας. Θα επικρατήσει ευμάρεια και οι χρυσωμένοι υπήκοοι δεν θα ξέρουν ότι το μέλλον τους ροκανίζεται...
Σου το έχω ξαναπεί, πες με ονειροπαρμένο, πες με φαντασμένο, όμως εγώ δεν συμβιβάζομαι με μετριότητες.
Πίστευα ότι είσαι πιο διορατική και αντι-συστημική. Αν συμβιβάζεσαι με μία οικονομική εξασφάλιση, τότε πρέπει να ξέρεις πως η ελευθερία σου ήδη εξαγοράστηκε και θα σου υπενθυμίσω ένα ρητό:

"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι Ιδέες σου".
Ezra Pound
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 21 Σεπ 2009, 17:24

Συνεπώς, ο μόνος λόγος που θα τον ψηφίσουν κάποιοι είναι η οικονομική ανάκαμψη που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.
Μ'αυτό θα γελάσουμε πολύ σύντομα, εγώ ήδη έχω ξεκινήσει δηλαδή, όταν άκουσα τι 'υπόσχεται' ο Γιωργάκης. Αφού αγόρι μου τις έχεις σίγουρες τις εκλογές, τι πατάτες κάθεσαι και πετάς και γελοιοποιείσαι από τώρα; (Ρωτάω εγώ η πανίβλαξ, γιατί προφανώς μας θεωρούν πανίβλακες...)
Διαβάστε και...φρίξτε:
1. Θα μειώσει την τιμή των βασικών αγαθών!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ.... καλέ να δεις, ποιος το είχε κάνει στη θητεία του...και κοίτα πού έφτασαν τα...βασικά αγαθά, λίγους μήνες μετά την...μείωση!
2. Θα αυξήσει τους μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό! ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑ. Όχι, κάτσε. Μ'αυτό δεν θέλω να γελάσω, θέλω να του σπάσω τα μούτρα, που τολμά και εμπαίζει τον κόσμο τόσο ξεδιάντροπα, σχεδόν τόσο ξεδιάντροπα όσο όταν έλεγε ότι δεν έχει σημασία αν κλέβεις (ως κυβέρνηση), αλλά πόσα κλέβεις! ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ, μας έπηξες στη μα....α κι ακόμα δεν βγήκες! Εννοείται πως μία αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό σημαίνει λιγότερο από 0,30 ευρώ την ημέρα και βεβαίως μόνο για αυτούς που παίρνουν το βασικό. ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ! Μας το παίζει σωτήρας...το γομάρι!
3. Μ'αυτό ιδιαίτερα τα πήρα πολύ χοντρά...κατάφερε να με θυμώσει ο ΒΛΑΞ, που έχω καταφέρει και δεν έχω θυμώσει με πολιτικό τουλάχιστον ένα χρόνο και βάλε! Τόλμησε να βγει να πει ότι θα χαριστούν τα χρέη στις τράπεζες. Και βεβαίως, όταν ερωτήθηκε τι εννοεί ο ποιητής, το έπαιξε γλωσσοδέτης κι άρχισε να 'εξηγεί' τ'ανεξήγητα: θα γίνει ένα νομοσχέδιο, που το έχουν στα σκαριά και το ψήνουν από καιρό στο Πασοκ λέει, όπου αν κάποιος κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό, ή θέλει ν'αυτοκτονήσει, και ανήκει σε ειδική κατηγορία (δεν ξέρω ποια...την Δ';) θα υπάρξουν κάποιες προυποθέσεις, λέει, όπου θα συζητείται το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να του χαριστούν τα χρέη... ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ; ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ;;;

Γιωργάκη, θα βάλω τον πατέρα μου να δηλώσει για την ειδική κατηγορία, γιατί και εγκεφαλικό κινδύνευσε να πάθει λόγω οικονομικών και την αυτοκτονία σκέφτηκε... Τώρα, πώς θα τ'αποδείξει δεν ξέρω... Αλλά, όλο και κάποιον τρόπο θα μας προτείνετε για να σιγουρεύετε ότι θα χαρίζετε χρήμα σε όσους πραγματικά πάνε για φούντο απ'το μπαλκόνι κι όχι σε κανέναν δικό σας, ας πούμε! (όχι βρε, εμπιστεύομαι τις προθέσεις σας, αλοίμονο!)
Τα μισά του στελέχη έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια της γνωστής λέσχης Bilderberg και ο "κύριος" Λοβέρδος που θα διετελέσει Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία...
σώπα καλέ. Αρκεί να μειώσει τις τιμές στα βασικά αγαθά (ξέρω γω, 10 λεπτά λιγότερα στο γάλα για κανά εξάμηνο, θα με σώσουν εμένα, θα ξεχρεώσω το σπίτι μου καλέ!)

Μα την Παναγία, θα πάω να τον ψηφίσω τον αρχιγόμαρο, να είμαι σίγουρη ότι θα βγει, για να ρεζιλευτεί μια ώρα αρχίτερα... Εϊπαμε, να πολεμήσουμε εκ των έσω, έτσ; Δεν έχεις άδικο, Βίκυ μου. Αν είναι να ψηφίζουμε κάποιον ηλίθιο, για να βγει και ν'αποδειχθεί η ηλιθιότητά του, και να πάψει να μας σπάει τα ούμπαλα, τότε όντως κα΄νουμε αγώνα εκ των -εντελώς όμως- έσω!
ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΩΡΓΑΚΗ! ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ! ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
ΤΡΕΜΕΤΕ!!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!

ΥΓ Κι όμως, υπάρχουν ζώα που ξερογλύφονται μ'αυτά που διακύρηξε...και νομίζουν ότι ξαφνικά θα τρώνε με χρυσά κουτάλια... καυμένη Ελλάδα...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 21 Σεπ 2009, 17:58

:lol:
(αυτό ήταν για την πονηματάρα της Πέγκυς - Αχαχαχααααααα με πέθανες στο γέλιο ρε συ! :skaw: Πες τα μάνα μου! :ups: )

σε κάποια λεγόμενα του Αίολου θα σταθώ αργότερα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 21 Σεπ 2009, 18:55

Eγω θα πω τις λέξεις του αειμνιστου καψάλη.
"Αν παει η παπαρήγα να ελευθερώσει την κωνσταντινουπολη, εγω θα γινω οπαδός της. Δεν εχω προβλημα"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 21 Σεπ 2009, 19:34

Για την ώρα αμφότεροι οι παληκαράδες μας, προσκυνάνε τον Κεμάλ. :swear:

Πάντως τώρα που βράδυασε και μας τίμησαν κι άλλοι με την ψήφο τους, βλέπω ενδιαφέρουσες εξελίξεις! Άντε Πεγκουλίνι, δεν είσαι μόνη σου, ήρθαν και 2 συντρόφια σου ακόμα βλέπω :) Κάποιος επίσης ψήφισε και τζίριζα :sick: Αλλά μη σιχτηρίζεις πολύ μανάρα μου γιατί τους μανουριάζεις κι ανεβαίνει η πρασινίλα, πράγμα που δε με χαροποιεί και μένα ιδιαίτερα -εκτός απ'την ολική καράφλα που μου'χει προκύψει. :loco:

Και πάλι τρέχω και δε φτάνω να τελειώσω μια δουλειά.
Τον Αίολο τον αφήνω για την ώρα που θα'μαι χαλαρή, και δε θα με πιέζει ο χρόνος.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”