Έτσι θα έχουμε ένα σαφέστερο δείγμα-σφυγμομέτρηση...
(καιρός ήταν, γιατί αν περίμενα από σας... κάηκα
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
Μη μου πεις ότι έπεσες απ'τα σύννεφαSTAVRAETOS έγραψε:Επίσης με το κόμμα της συστηματικής ριζικής αποτρίχωσης (συριζα) θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος του Άλτερ Βαρεμένος.
Όνομα και πράμα δηλαδή.
Μια χαρά παιδι ήταν κι ο Αυνάν αν το καλοσκεφτεί κανείς.Mια χαρά παιδί είναι ο Γιώργος
και πολύ καλά κάνεις.(εγώ είπαμε δεν ψηφίζω)
(για να μιλησω και λίγο σοβαρά εδώ...) ναι. Πολλοί είναι καλύτεροι.Μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι;
Ίσως ναι. Αλλά όλοι είναι αντ-άξιοι του Ονόματος. (Επιθέτου)ArEla έγραψε:ναι. Πολλοί είναι καλύτεροι.
Δεν σε τιμά να αποκαλείς ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ηλιθίους, επειδή δεν βλέπουν την κατάσταση όπως εσύ. Αν ξεφύγεις λίγο απ'την θεωρητικολογία σου, ίσως να δεις και το πρακτικό κομμάτι αυτής της ιστορίας:Αυτός ο πάλαι ποτέ σοφός λαός κατήντησε μία ηλίθια μάζα με μνήμη χρυσόψαρου που εναλλάσσει την εξουσία σε δύο παρατάξεις που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.
Βέβαια, τα τωρινά δεδομένα κι η αντίδρασή μας σ'αυτά καθορίζουν τα δεδομένα του άμεσου κι έμμεσου μέλλοντος, και τα δεδομένα όλων των ετών από τότε που έγινε η Ελλάδα κράτος μας οδήγησαν σ'αυτό που ζούμε σήμερα. Άρα....αυτό που αποφασίζεις τώρα δεν είναι το αν θα ζήσεις χωρίς αξιοπρέπεια, αλλά με λίγα ευρώ παραπάνω στην τσέπη (γιατί αυτό θα συμβεί, όποιος και να βγει θα ζήσουμε ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αν έχεις καταλάβει), αλλά το αν θα πατήσεις ποτέ πόδι στους δυνάστες σου, για να ζήσεις κάποτε εσύ ή έστω τα παιδιά σου ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τα ευρώ που τους αξίζουν στην τσέπη...Συνεπώς φίλτατε νέε μου, για να υπάρξει μια ΠΡΑΚΤΙΚΑ βιώσιμη λύση με τα τωρινά δεδομένα, ώστε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε σε σχετικά ομαλές συνθήκες και ισορροπίες (αν μη τι άλλο καλύτερες απ'το πλήρες χάος του μπάχαλου της ακυβερνησίας), πρέπε να βγει μια αυτοδυναμη κυβέρνηση, είτε σ'αρέσει (συναισθηματικά και ιδεολογικά) είτε όχι.
Μιλάς για αφρικανικές χώρες που δεν περίμεναν την ακυβερνησία για να κάνουν εμφύλιο, και σίγουρα η ακυβερνησία δεν ήταν η αιτία για τους εμφύλιούς τους, αλλα μία από τις άπειρες αφορμές! Ας μην υπερβάλλουμε...εμφύλιοι στην Αγκόλα, την Ουγκάντα, τη Νιγηρία με πάρα πολλούς αθώους νεκρούς
Μα δεν τους πολεμάς εκ των έσω όταν ψηφίζεις συνέχεια αυτούς που σε βαράνε. Τι σόι πόλεμος είναι αυτός, για να καταλάβω! Πώς ακριβώς χτυπάς το σύστημα με το να ψηφίσεις ένα από τα κόμματα που βγαίνει εδώ και 100 χρόνια με άλλο όνομα;;;θέλει να'χουμε τη δύναμη να χωνόμαστε στα σκατά αυτού του συστήματος και να το πολεμάμε μεθοδικά, οργανωμένα, ενωμένα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
Μιλάω για ακυβερνησία και ναι, έδωσα το worst case senario. Όπως και να'χει η ακυβερνησία δεν έχει τίποτα καλό, ούτε πολεμάς κανένα σύστημα όταν την προάγεις. Στην Ελλάδα αν ενσκύψει, μπορεί να μην επιφέρει εμφύλιο σπαραγμό (μπορεί λέω..μπορεί και να τον επιφέρει όμως), αλλά αυτό που θα επιφέρει σίγουρα, είναι η χειρότερη εξαθλίωση του βιωτικού μας επιπέδου και στην τελική, την αναρχία. Αυτό ήθελα να κάνω σαφές, ας μείνουμε σ'αυτό.Μιλάς για αφρικανικές χώρες που δεν περίμεναν την ακυβερνησία για να κάνουν εμφύλιο, και σίγουρα η ακυβερνησία δεν ήταν η αιτία για τους εμφύλιούς τους, αλλα μία από τις άπειρες αφορμές! Ας μην υπερβάλλουμε...
Μα δεν το πολεμάω με την ψήφο μου. Άσε που ΟΛΟΙ οι "σοβαροί" υποψήφιοι πιστεύω πως θα με βαρέσουν ούτως η άλλως, οπότε το θέμα ειναι ποιος θα βαρέσει πιο μαλακά, όχι ποιος δε θα βαρέσει καθόλου.Μα δεν τους πολεμάς εκ των έσω όταν ψηφίζεις συνέχεια αυτούς που σε βαράνε. Τι σόι πόλεμος είναι αυτός, για να καταλάβω!
Είτε μας αρέσει είτε όχι, ΑΥΤΗ είναι η πραγματικότητα στο Ελληνικό πολιτικό τοπίο. Με το να ψηφίσω κάτι που εκ των προτέρων ξέρω ότι δεν έχει πιθανότητες να πάρει κυβέρνηση, δεν θα επιφέρω καμία αλλαγή, αφού καλώς ή κακώς η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ουσιαστικά δεν τη θέλει. Το επιχείρημα που έθεσες το ακούει ο λαός και από την αριστερά (κκε) και από την άκρα δεξιά (λαος) και δεν πείθονται. Το βλέπεις. Οπότε, αν ψηφίσει κανείς κάτι που δεν έχει κυβερνητική προοπτική, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, ουσιαστικά επιδιώκει και προάγει την ακυβερνησία, και όχι την αλλαγή όπως θα την ήθελες.με το να ψηφίσεις ένα από τα κόμματα που βγαίνει εδώ και 100 χρόνια με άλλο όνομα;;;
Ακριβώς. Και αφού δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να με αντιπροσωπεύει, δηλαδή που να εκφράζει το ΠΡΩΤΕΥΟΝ "θέλω" μου, το λογικό συνεπακόλουθο είναι να επιδιώξω το δευτερεύον "θέλω" μου, που είναι να υπάρξει στην τελική μια κυβέρνηση. Ξύλινη, πύλινη, αλλά κυβέρνηση. Συνεπώς αν επιλέξω ένα απ'τα δύο που έχουν κυβερνητική προοπτική, δεν είναι γιατί το εγκρίνω, αλλά γιατί απλά δεν "θέλω" σε καμία περίπτωση την ακυβερνησία.Εκτός αυτού κάνεις κι ένα μεγάλο λάθος κατανόησης: Το σύστημα δεν είναι τα κόμματα και οι βλάκες που τα απαρτίζουν, αλλά η δυνατότητα που έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σ'αυτά!
Δεν σε τιμά να αποκαλείς ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ηλιθίους, επειδή δεν βλέπουν την κατάσταση όπως εσύ.
Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θέλει (και σωστά θέλει) αυτοδύναμη κυβέρνηση, πράγμα που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στηρίζουν/πιστεύουν/αγωνίζονται για παρατάξεις και συμφέροντα.
Αποχή. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο πανηγύρι που θα αναδείξει έναν ακόμα ανίκανο και προδότη.Εσύ απ'την άλλη τι προτείνεις μέσα από το "απολυταρχικό" ντελίριο απαξίας που εξαπέλυσες;
Ίσως να μην είναι πρόβλημα για σένα ατομικά, αλλά δεν παύει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα τουλάχιστον για μας τους βιοπαλαιστές που μας βγαίνει η παναγία κάθε μήνα να καλύψουμε έξοδα και εισφορές και να ζούμε στοιχειωδώς ανθρώπινα.
Με το ΠΑΣΟΚ...Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία
Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως και για την Πατρίδα μας.Συνεπώς φίλτατε νέε μου, για να υπάρξει μια ΠΡΑΚΤΙΚΑ βιώσιμη λύση με τα τωρινά δεδομένα, ώστε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε σε σχετικά ομαλές συνθήκες και ισορροπίες (αν μη τι άλλο καλύτερες απ'το πλήρες χάος του μπάχαλου της ακυβερνησίας), πρέπε να βγει μια αυτοδυναμη κυβέρνηση, είτε σ'αρέσει (συναισθηματικά και ιδεολογικά) είτε όχι.
Επειδή εγώ ψηφίζω με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επίτρεψέ μου να απέχω και να συνεχίζω να θεωρώ ηλιθίους όσους εξακολουθούν να ελπίζουν πως η λύση βρίσκεται στους φαιοπράσινους, με ή χωρίς αυτοδυναμία.Άλλωστε εγώ μ'αυτό το γνώμονα ψηφίζω από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, αφού ιδεολογικά δεν υπάρχει κάτι που να με καλύπτει.
Aιολε η πατριδα δεν ειναι κατι το μεταφυσικο και ακαθοριστο.Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως για την Πατρίδα μας
'Oπως είναι κατά τη δική σου οπτική.Επειδή λέω τα πράγματα όπως είναι;
Δεν σου υπέδειξε κανείς τι θα ψηφίσεις. Μπορείς να εκφράζεις πιο συγκρατημένα και πάντως λιγότερο απαξιωτικά τη γνώμη σου για την ψήφο ή την πρόθεση ψήφου των άλλων.Αυτοδύναμη κυβέρνηση... βέβαια μια κυβέρνηση που δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Όμως, μόνο και μόνο επειδή θα είναι αυτοδύναμη, θα την ψηφίσω!
Η αποχή απ'τη μια και απ'την άλλη το... ενδιαφέρον (?) που υποστηρίζεις πως έχεις για την τύχη αυτού του τόπου, είναι όροι ασύμβατοι και αντικρουόμενοι. Σχήμα οξύμωρο δηλαδή.Αποχή. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο πανηγύρι που θα αναδείξει έναν ακόμα ανίκανο και προδότη.
Προφανώς δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τι σημαίνει ακυβερνησία που μπορεί να σημάνει πολύ χειρότερες εξελίξεις (από εμφύλιο μέχρι αναρχία-χάος) για τον πληθυσμό- το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ΕΙΝΑΙ βιοπαλαιστές. (ούτε εσύ ούτε εγώ ανακαλύψαμε την πυρίτιδα της βιοπάλης)Το πόσο με βολεύει ή με επηρεάζει ατομικά, καλύτερα να το προσπεράσουμε διότι γιος οικοδόμου είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι εστί βιοπάλη...
Πρώτον, μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει το λαό, θα "βολέψει" εξ ορισμού κι εσένα προσωπικά που είσαι μέρος αυτού του λαού.Παρ' όλα αυτά, δεν θα ψηφίσω ένα κόμμα που ευελπιστώ πως θα με βολέψει προσωπικά, αλλά μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τον λαό...
1/ Αν υποστηρίζεις πραξικόπημα, η κυβέρνηση που θα επέλθει εξ αυτού, θα'χει άλλου ειδους φαυλότητα που επίσης δεν ανέχομαι. Αυτή της φασιστικής ΕΠΙΒΟΛΗΣ των επιδιώξεων των λίγων πάνω στους πολλούς. Το ίδιο γίνεται χωρίς πραξικοπήματα και τώρα, με τη διαφορά ότι ασκείται εγκεφαλικός έλεγχος των μαζών με "δημοκρατικές" ψευδαισθήσεις αντί να πάρουν τα όπλα, οπότε δεν προτείνεις κάτι πιο καθαρό-δίκαιο-σωστό, αφού στην τελική ούτε κι αυτή η κυβέρνηση που ευαγγελίζεσαι θα'ναι καλύτερη απ'τα νεοταξίτικα λαμόγια που προσωπικά αντιπαλεύω όπως ξέρω και μπορώ.Όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανέλθει ποτέ με εκλογές. Γι' αυτό, απέχω από την σκευωρία.
Πάντως όχι με το φασιστικό σοκ!Με το ΠΑΣΟΚ...
Θα σε παρακαλέσω πολύ να μου μιλάς με τον σεβασμό που σου αποδίδω.Βιώσιμη ίσως για το τομάρι σου, όχι όμως και για την Πατρίδα μας.
Ο λόγος σου καταδεικνύει και το ποιόν σου.Επειδή εγώ ψηφίζω με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, επίτρεψέ μου να απέχω και να συνεχίζω να θεωρώ ηλιθίους όσους εξακολουθούν να ελπίζουν πως η λύση βρίσκεται στους φαιοπράσινους, με ή χωρίς αυτοδυναμία.
Δεν είναι ασύμβατοι για ανθρώπους που δεν περιορίζουν τη δράση τους και κατ' επέκταση το ενδιαφέρον τους στις εθνικές εκλογές. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου και να δραστηριοποιηθείς. Η ψήφος στις εθνικές εκλογές θεωρώ πως είναι η συμμετοχή σε ένα πανηγύρι που έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες...Η αποχή απ'τη μια και απ'την άλλη το... ενδιαφέρον (?) που υποστηρίζεις πως έχεις για την τύχη αυτού του τόπου, είναι όροι ασύμβατοι και αντικρουόμενοι. Σχήμα οξύμωρο δηλαδή.
Αν πιστεύεις πως ο Γιωργάκης είναι ικανός να κυβερνήσει και να επιβάλλει έννομη τάξη σ' αυτό το κράτος, τότε να μου το πεις για να μπει στα ανέκδοτα. Διότι μόνον ως ανέκδοτο μπορώ να το δω... με συγχωρείς.Προφανώς δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τι σημαίνει ακυβερνησία που μπορεί να σημάνει πολύ χειρότερες εξελίξεις (από εμφύλιο μέχρι αναρχία-χάος) για τον πληθυσμό- το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ΕΙΝΑΙ βιοπαλαιστές. (ούτε εσύ ούτε εγώ ανακαλύψαμε την πυρίτιδα της βιοπάλης)
Δεν είσαι χαζή, ξέρεις τι εννοώ. Οπωσδήποτε μία κυβέρνηση που υπηρετεί τον λαό ως σύνολο, ωφελεί και τον καθένα ως μονάδα, αλλά μία διεφθαρμένη κυβέρνηση η οποία τάζει θέσεις και αξιώματα σε συγκεκριμένη μερίδα, δεν ωφελεί τον λαό. Αυτό λέγεται "βόλεμα"...Πρώτον, μία κυβέρνηση που θα υπηρετήσει το λαό, θα "βολέψει" εξ ορισμού κι εσένα προσωπικά που είσαι μέρος αυτού του λαού.
Και να βρεθεί τέτοια παράταξη, κανείς δεν θα την ψηφίσει γιατί θα είναι τόσο ενάντια και αντίθετη με το σύστημα, που όλοι θα τη θεωρούν ακραία!Δεύτερον, αν μου βρεις τέτοια κυβέρνηση, ευχαρίστως να την ψηφίσω κι εγώ.
Βασικά, επειδή είσαι πολύ επηρεασμένη από ένα συγκεκριμένο πραξικόπημα της δεκαετίας του '60 και νομίζεις ότι όλα τα πραξικοπήματα έχουν αυτή τη... φασίζουσα πολιτική.1/ Αν υποστηρίζεις πραξικόπημα, η κυβέρνηση που θα επέλθει εξ αυτού, θα'χει άλλου ειδους φαυλότητα που επίσης δεν ανέχομαι. Αυτή της φασιστικής ΕΠΙΒΟΛΗΣ των επιδιώξεων των λίγων πάνω στους πολλούς. Το ίδιο γίνεται χωρίς πραξικοπήματα και τώρα, με τη διαφορά ότι ασκείται εγκεφαλικός έλεγχος των μαζών με "δημοκρατικές" ψευδαισθήσεις αντί να πάρουν τα όπλα, οπότε δεν προτείνεις κάτι πιο καθαρό-δίκαιο-σωστό, αφού στην τελική ούτε κι αυτή η κυβέρνηση που ευαγγελίζεσαι θα'ναι καλύτερη απ'τα νεοταξίτικα λαμόγια που προσωπικά αντιπαλεύω όπως ξέρω και μπορώ.
Όπως έχω το δικαίωμα να επαινώ και να τιμώ πρόσωπα και καταστάσεις που άλλοι αποστρέφονται, έτσι έχω το δικαίωμα να κατακρίνω και να απαξιώνω πρόσωπα και καταστάσεις που άλλοι αποδέχονται.2/ Σεβαστή η συνειδητή απόφασή σου να απέχεις, αλλά με το ίδιο νόμισμα του σεβασμού που αποδίδω εγώ στην απόφασή σου, θα'πρεπε κι εσύ να σεβαστείς εμένα και όλους όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, για την οποία δε σου πέφτει λόγος αφού την απαξιώνεις και απέχεις απ'αυτήν.
Τελικά, το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο φασισμός, ήταν οτι στιγμάτισε οποιαδήποτε ιδέα και άποψη αντιτίθεται με τη δειμοκρατικότητα και τον κυνοβουλευτισμό ως φασίζουσα.Πάντως όχι με το φασιστικό σοκ!
Είναι πραγματικότητα και δεδομενο το δίπολο γαλάζιου-πράσινου στην Ελλάδα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Προφανώς αρέσει στο ποσοστό εκείνο του πληθυσμού που είναι καθοριστικό για την εκλογή κυβέρνησης. Κι αφού αρέσει, θα το λουστείς κι εσυ κι εγώ και η Πέγκι που όντως δε γουστάρουμε κανέναν απ'τους δυο, ή θα την κάνουμε μ'ελαφρά απ'αυτόν τον τόπο. Αν η επιλογή ήταν ΜΟΝΟΝ ένας απ'τους δυο, αναγκαστικά συγκλίνω με τον Φώτη, για τους λόγους που ανέλυσε περίπου και γιατί η προοπτική άλλης μιας γαλάζιας κυβερνητικής θητείας με αρρωσταίνει κυριολεκτικά. Και για να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά ωμά, ψυχρά και έξω από τα "θέλω" μας: Αφού και σε ψηφοφορία των ΙΔΕΟ υπερισχύει το ΠΑΣΟΚ (κάτι που δεν έχει προηγούμενο και μου προκάλεσε τη σχετική τριχόπτωση ομολογουμένως
) είναι μάλλον βέβαιο πως στις 5 του Οκτώβρη θα'χουμε πράσινη κυβέρνηση, οπότε συνήθισέ το.
Ήταν η απάντησή μου στα υπονοούμενα και στις μπηχτές σου περί βιοπάλης, λες κι εγώ προέρχομαι από εύπορη οικογένεια και μιλώ εκ του ασφαλούς.Θα σε παρακαλέσω πολύ να μου μιλάς με τον σεβασμό που σου αποδίδω.Δεν έχεις δικαίωμα να με προσβάλλεις επειδή εκφράζω μια γνώμη που διίσταται της δικής σου. Επίσης θα σε παρότρυνα να μην αυτοβαυκαλίζεσαι τόσο ώστε να πιστεύεις (και να εκφράζεις ευθαρσώς και ανερυθρίαστα) πως είσαι ο μόνος σ'αυτή τη χώρα που νοιάζεται/πονάει για την Πατρίδα
![]()
Ο λαός έχει διαχρονική αξία, αφού δεν είναι κάτι στάσιμο και μπορεί να εξελιχθεί ή να εξαθλιωθεί (αναλόγως τις συνθήκες). Στην εποχή που διανύουμε ο λαός μας - όπως κάθε λαός - έχει μετατραπεί σε άβουλη μάζα που στερείται στοιχειώδους σκέψεως. Τον έχουν αποβλακώσει μέσω της τηλεόρασης και του τρόπου ζωής που αυτή επιβάλλει, πουλώντας τον φρούδες ελπίδες. Το σύστημα είναι υπεύθυνο αλλά δεν παύει να ισχύει το ότι πλέον η πλειοψηφία των λαών απαρτίζεται από ηλιθίους, άνοες ανθρώπους. Αυτό μπορεί να αλλάξει φυσικά...Ο λόγος σου καταδεικνύει και το ποιόν σου.Αν ποτέ μπεις στη λογική να κάνεις κάνεις την αυτοκριτική σου -και να'ναι εξ ίσου αυστηρη με αυτήν που ασκείς για τους ομοεθνείς σου, συνυπολόγισε σ'αυτή τη συλλογιστική διαδικασία ότι δε νοείται να αγαπάς την Πατρίδα σου και να υβρίζεις ταυτόχρονα τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Είναι κι αυτό αντιφατικό και σχήμα οξύμωρο, αφού η Πατρίδα δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, αλλά είναι κυρίαρχα ο λαός που ορίζει την υπόστασή της. Κι εγώ έχω πει συχνά σε στιγμές αγανάκτησης "είμαστε άξιοι της τύχης μας", "παίρνουμε αυτό που μας αξίζει" αλλά ακόμα και σε στιγμιαία οργή δεν βρίζω έτσι, και άρα δεν εκδηλώνω την εμπάθεια που προβάλλεις εσύ εδώ. Λυπάμαι γι'αυτές τις προσεγγίσεις σου.
Μ'αυτό θα γελάσουμε πολύ σύντομα, εγώ ήδη έχω ξεκινήσει δηλαδή, όταν άκουσα τι 'υπόσχεται' ο Γιωργάκης. Αφού αγόρι μου τις έχεις σίγουρες τις εκλογές, τι πατάτες κάθεσαι και πετάς και γελοιοποιείσαι από τώρα; (Ρωτάω εγώ η πανίβλαξ, γιατί προφανώς μας θεωρούν πανίβλακες...)Συνεπώς, ο μόνος λόγος που θα τον ψηφίσουν κάποιοι είναι η οικονομική ανάκαμψη που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.
σώπα καλέ. Αρκεί να μειώσει τις τιμές στα βασικά αγαθά (ξέρω γω, 10 λεπτά λιγότερα στο γάλα για κανά εξάμηνο, θα με σώσουν εμένα, θα ξεχρεώσω το σπίτι μου καλέ!)Τα μισά του στελέχη έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια της γνωστής λέσχης Bilderberg και ο "κύριος" Λοβέρδος που θα διετελέσει Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία...