ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΑΝΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Re: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΑΝΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Η απάντησις σου, Φώτη, εις τον πολιτικόν όρκον του ΣΥΡΙΖΑ - γιατί αυτο ξαναλέγω είναι το θέμα μας - είναι να καταργηθεί ο θρησκευτικός που κατακρίνεται εξάλλου από την θρησκεία; Καλά μήπως θελεις να καταργηθεί ο θρησκευτικός και να υπάρχει μόνον αυτός του ΣΥΡΙΖΑ; Λέγω μήπως;
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
-
Divine Sinner
Mα η θρησκεια σου το λεει.
Δεν θα διαφωνησω με την ορθοδοξια χαριν διαφωνιας.
εχει δικιο ο χριστουλης που λεει "μην ορκιζεστε".
Δοκιμαστε εσεις οι ορθοδοξοι για μια φορα να ακολουθησετε τις εντολές του....
απλα μην ορκιζεστε. σοϊ και καλα να ορκιστειτε κι ας ειναι κοντρα στην θρησκεια σας;
αλλα its not about religion is about power and authority.
Ο θρησκευτικος ορκος εχει να κανει με την εξουσια του παπα κι οχι με τον Χριστο και την αγια τριαδα.
Δεν θα διαφωνησω με την ορθοδοξια χαριν διαφωνιας.
εχει δικιο ο χριστουλης που λεει "μην ορκιζεστε".
Δοκιμαστε εσεις οι ορθοδοξοι για μια φορα να ακολουθησετε τις εντολές του....
απλα μην ορκιζεστε. σοϊ και καλα να ορκιστειτε κι ας ειναι κοντρα στην θρησκεια σας;
Δεν λεω εγω ποιος ορκος να μεινει. αλλα το ποιος να καταργηθει το λεει ο χριστος. Θα πρεπε να ειστε οι πρώτοι που αρνηστε να ορκιστειτε.Καλά μήπως θελεις να καταργηθεί ο θρησκευτικός και να υπάρχει μόνον αυτός του ΣΥΡΙΖΑ; Λέγω μήπως;
αλλα its not about religion is about power and authority.
Ο θρησκευτικος ορκος εχει να κανει με την εξουσια του παπα κι οχι με τον Χριστο και την αγια τριαδα.
Ωραία! Να συμφωνήσω με αυτά που λέγεις, αλλά πες μου! Μπορείς να με κάνεις να συμφωνήσω και με τον πολιτικόν όρκον που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ;
-
Divine Sinner
Σε ενα κοσμικο κρατος ειναι λογικο ο ορκος να ειναι ειτε πολιτικος. Ειτε εστω να υπαρχει ως εναλλακτικη επιλογή για εκεινους που πολυ απλα ΔΕΝ θελουν να δηλωσουν το θρησκευμα τους.
μιας και οι θρησκευτικες σου αποψεις ειναι κατι προσωπικο που συμβαινει μεσα στο κεφαλι σου και δεν αφορα κανεναν.
οποτε ναι θα πρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καθε βουλευτης να χει το δικαιωμα να δωσει πολιτικο ορκο.
Δεν εξυπακουεται απαραιτητα οτι ο αλλος που δινει τον ορκο ειναι ορθοδοξος. η μπορει και να ειναι αλλα να μην θελει να ορκιστει... για λογους πιστης μιας και η ορθοδοξια το απαγορευει.
Αληθεια. αν εγω πιστευω στο ιερο μακαρονοτερας (που ειναι parody religion) θα δεχθεις μεσα στη βουλη ορκο στο μακαρονοτερας που θα κανει ρομπα τη βουλη κι ολο το πρωτοκολλο; η θα προτιμησεις τον πολιτικο ορκο για μενα;
μιας και οι θρησκευτικες σου αποψεις ειναι κατι προσωπικο που συμβαινει μεσα στο κεφαλι σου και δεν αφορα κανεναν.
οποτε ναι θα πρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καθε βουλευτης να χει το δικαιωμα να δωσει πολιτικο ορκο.
Δεν εξυπακουεται απαραιτητα οτι ο αλλος που δινει τον ορκο ειναι ορθοδοξος. η μπορει και να ειναι αλλα να μην θελει να ορκιστει... για λογους πιστης μιας και η ορθοδοξια το απαγορευει.
Αληθεια. αν εγω πιστευω στο ιερο μακαρονοτερας (που ειναι parody religion) θα δεχθεις μεσα στη βουλη ορκο στο μακαρονοτερας που θα κανει ρομπα τη βουλη κι ολο το πρωτοκολλο; η θα προτιμησεις τον πολιτικο ορκο για μενα;
ναι, αλλά θα σε ερωτήσω κάτι άλλο τώρα! ορκίζομαι αλλά σε ποιον; Αμέσως παρακάτω αντιλαμβάνεσαι και συ τον σχετικισμόν του περιεχομένου του όρκου, αλλά μόνο για εξατομικευμένη χρήση θρησκευτικών πεποιθήσεωνDivine Sinner έγραψε:Σε ενα κοσμικο κρατος ειναι λογικο ο ορκος να ειναι ειτε πολιτικος. Ειτε εστω να υπαρχει ως εναλλακτικη επιλογή για εκεινους που πολυ απλα ΔΕΝ θελουν να δηλωσουν το θρησκευμα τους.
Το ίδιο συμβάινει και έτι περαιτέρω εις τον πολιτικόν όρκον. Πού θα ορισθώ; Στην τιμή ας πουμε; Μα η τιμή είναι άλλη για μένα, άλλη για σένα. Αν δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής εις τον οποίον θα ορκισθώ δεν έχει ουσίαν ο πολιτικός όρκος.Divine Sinner έγραψε:μιας και οι θρησκευτικες σου αποψεις ειναι κατι προσωπικο που συμβαινει μεσα στο κεφαλι σου και δεν αφορα κανεναν.
Μα εκεί, Φώτη, είναι το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή αυτό που για τον καθένα θα έπρεπε να είναι προσωπικόν του δεδομένον το μεταφέρει / αναγάγει σε ομάδες που δεν είναι ορθόδοξες χριστιανές λέγων ότι τις εκπροσωπεί. Δεν μπορείς να είσαι την ίδιαν στιγμήν υπέρμαχος της εξατομίκευσης της πίστεως και θρησκευτικός υπέρμαχος όσων ομάδων δεν έχουν τον προστάτην τους.Divine Sinner έγραψε:οποτε ναι θα πρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καθε βουλευτης να χει το δικαιωμα να δωσει πολιτικο ορκο.
Αυτό το είπαμε και καταλήξαμε ότι η θρησκεία το κατακρίνειDivine Sinner έγραψε:Δεν εξυπακουεται απαραιτητα οτι ο αλλος που δινει τον ορκο ειναι ορθοδοξος. η μπορει και να ειναι αλλα να μην θελει να ορκιστει... για λογους πιστης μιας και η ορθοδοξια το απαγορευει
θα προτιμούσα να μην ορκισθώ καθόλου παρά να ορκισθώ για ομάδες που νομίζω ότι πρέπει να τις εκπροσωπήσωDivine Sinner έγραψε:Αληθεια. αν εγω πιστευω στο ιερο μακαρονοτερας (που ειναι parody religion) θα δεχθεις μεσα στη βουλη ορκο στο μακαρονοτερας που θα κανει ρομπα τη βουλη κι ολο το πρωτοκολλο; η θα προτιμησεις τον πολιτικο ορκο για μενα;
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Και που ακριβώς λέγει η εκκλησία Σάμου ότι δεν πρέπει να ορκίζετε κάποιος Φώτη μου; Το σημείο, την αράδα θέλω να μου πεις.
Πολλές συμπτώσεις Μενέλαε και δεν πείθεις. Εχουμε και λέμε. Σύμπτωση πρώτη: Την μέρα που έβγαλε ανακοίνωση ο ΛΑΟΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξες αυτό το θέμα. Σύμπτωση δεύτερη: Τόσο το ΛΑΟΣ, όσο και εσύ επικεντρωθήκατε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμπτωση τρίτη: Την μέρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της βουλής με την οποία τάχθηκε υπέρ του πολιτικού όρκου, ανάλογη επιστολή έστειλε και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Τόσο το ΛΑΟΣ, όσο και εσύ δεν αναφέρατε λέξη για το ΚΚΕ. Σύμπτωση τέταρτη: Το ΠΑΣΟΚ έχει εισηγηθεί την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και αντικατάσταση του με πολιτικό όρκο. Σιωπή για το ΠΑΣΟΚ από το ΛΑΟΣ και από σένα. Σύμπτωση έκτη: Εκτός από τους βουλευτές του ΚΚΕ (πλην Κανέλλης η οποία δεν είναι μέλος του κόμματος) και του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο, σύνολο 37. Για το ΛΑΟΣ και για σένα, το ζήτημα είναι τι έκαναν οι 14 του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι άλλοι 23.
Ασε ρε Μενέλαε το πολιτικό παπατζηδιλίκι για τους αρχιαπατεώνες ψευτοπατριώτες του Καρατζαφύρερ, δεν σου βγαίνει. Αλήθεια η πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ η Αράπογλου τι να εννοούσε άραγε στην επιστολή αποχώρησης της από το κόμμα γράφοντας ότι αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι, αφού ποτέ δεν καπηλεύτηκε και δεν εμπορεύτηκε αξίες, συνειδήσεις και ιδανικά, ούτε συμπεριφέρθηκε ως παπατζής; Κάνουν τέτοια πράγματα οι πατριώτες; Είναι παπατζηδες που εμπορεύονται αξίες, συνειδήσεις και ιδανικά; Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές γιατί μου έρχονται στο μυαλό οι γιγαντοαφίσες του Χέρι-Χέρι; Ξέρεις αυτού του γελοίου πολιτικάντη που έλεγε πως θα τα βάλει με το συστήμα, πως θα είναι γροθιά στο κατεστημένο και άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες, αλλά παραμονές των εκλογών έκανε ξεδιάντροπα ρουσφέτια διορίζοντας στη βουλή υπάλληλους του κόμματος του από το παράθυρο. Μήπως έχεις ακούσει τίποτα γι' αυτό; Στις 4/9 διόρισε ως υπάλληλο του ΛΑΟΣ στη βουλή ένα ακροδεξιό τσιράκι και μετά μια εβδομάδα το τσιράκι υπέβαλλε την παραίτηση του από υπάλληλος του ΛΑΟΣ για να μονιμοποιηθεί ως δημόσιος υπάλληλος της βουλής σύμφωνα με όσα προέβλεπε ένας νόμος της ΝΔ. Κατά τ' άλλα κάτσε έσυ και γράφε στην καθαρεύουσα.
Ασε ρε Μενέλαε το πολιτικό παπατζηδιλίκι για τους αρχιαπατεώνες ψευτοπατριώτες του Καρατζαφύρερ, δεν σου βγαίνει. Αλήθεια η πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ η Αράπογλου τι να εννοούσε άραγε στην επιστολή αποχώρησης της από το κόμμα γράφοντας ότι αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι, αφού ποτέ δεν καπηλεύτηκε και δεν εμπορεύτηκε αξίες, συνειδήσεις και ιδανικά, ούτε συμπεριφέρθηκε ως παπατζής; Κάνουν τέτοια πράγματα οι πατριώτες; Είναι παπατζηδες που εμπορεύονται αξίες, συνειδήσεις και ιδανικά; Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές γιατί μου έρχονται στο μυαλό οι γιγαντοαφίσες του Χέρι-Χέρι; Ξέρεις αυτού του γελοίου πολιτικάντη που έλεγε πως θα τα βάλει με το συστήμα, πως θα είναι γροθιά στο κατεστημένο και άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες, αλλά παραμονές των εκλογών έκανε ξεδιάντροπα ρουσφέτια διορίζοντας στη βουλή υπάλληλους του κόμματος του από το παράθυρο. Μήπως έχεις ακούσει τίποτα γι' αυτό; Στις 4/9 διόρισε ως υπάλληλο του ΛΑΟΣ στη βουλή ένα ακροδεξιό τσιράκι και μετά μια εβδομάδα το τσιράκι υπέβαλλε την παραίτηση του από υπάλληλος του ΛΑΟΣ για να μονιμοποιηθεί ως δημόσιος υπάλληλος της βουλής σύμφωνα με όσα προέβλεπε ένας νόμος της ΝΔ. Κατά τ' άλλα κάτσε έσυ και γράφε στην καθαρεύουσα.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Πιάνεσαι από τα επί μέρους κι εσύ Νίκο και επίσης δεν πείθεις. Τι σημασία έχει αν το είπε το ΛΑΟΣ ή ο πάπας της Ρώμης; Το αν ο Μέλιος το σκέφτηκε μόνος του ή επηρεάστηκε από δηλώσεις, δεν είναι το θέμα μας εδώ, και δεν ενδιαφέρει κανέναν πλην εσού. Το ίδιο το θέμα+ επιχείρημα που θέτει έχει την αξία του, κι αυτά για κάποιον λόγο εσύ, αποφεύγεις να τα πραγματευτείς. 
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απέναντι σε κακοφτιαγμένα σενάρια και μονόπλευρες κραυγές το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δείξεις από που προέρχονται. Και ο Μενέλαος δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μια κακή αναπαραγωγή των αστειοτήτων που λέει ο Καρατζαφύρερ. Αν πρώτα μου εξηγήσει γιατί δεν σχολίασε την επιστολή του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα και γιατί παρέλειψε να αναφέρει τις εισηγήσεις του ΠΑΣΟΚ και αρκέστηκε μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Τώρα για το αν έχω απαντήσει ή, όχι δεν περιμένω από σένα Αρέλα να το δεις και ούτε έχω την απαίτηση να πείσω κανέναν πατριώτη πρώην ή, νυν θαυμαστή του Καρατζαφύρερ. Επίσης έχεις χάσει προ πολλού το τεκμήριο της αμεροληψίας.
-
Divine Sinner
Μη πάρεις στο στόμα σου για το τίποτε το όνομα του Κυρίου του Θεού σου (και μην ορκισθείς ποτέ) είτε για υπόθεση γήινη, είτε από φόβο μη πάθεις τίποτε κακό από κανένα άνθρωπο, η από ντροπή, η για να κερδίσεις προσωπικό όφελος, ορκιζόμενος ψεύτικα, γιατί η παράβαση του όρκου σημαίνει άρνηση του Θεού. Γι΄ αυτό να μην ορκίζεσαι ποτέ, αλλά να αποφεύγεις ολοσδιόλου τον όρκο, γιατί από τον όρκο προέρχεται και η παράβαση του όρκου, που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό και συγκαταλέγει με τους αμαρτωλούς τον επίορκο. Όταν λες πάντοτε την αλήθεια, τότε δεν υπάρχει λόγος να ορκίζεσαι, γιατί τα (αληθινά πάντοτε) λόγια σου θα είναι σαν όρκος (και θα καθιστούν περιττή κάθε άλλη βεβαίωση με όρκο). Αν όμως συμβεί καμμιά φορά και ορκισθείς, πράγμα που μακάρι ποτέ να μην γίνει, εάν μεν δώσεις τον όρκο για κάτι τι σύμφωνο με τον Θείο Νόμο, τότε θα πρέπει να εκτελέσεις το νόμιμο αυτό, αλλά εν συνεχεία θα πρέπει να ζητήσεις από τον εαυτό σου ευθύνες επειδή έδωσε όρκο, φροντίζοντας με ελεημοσύνη, δέηση και πένθος και σκληραγωγία του σώματος να εξιλεώσεις τον Χριστό που είπε να μην ορκίζεσαι. Εάν δε έδωσες όρκο για πράγμα παράνομο, πρόσεξε μήπως εξ΄ αιτίας του όρκου εκτελέσεις παράνομη πράξη, για να μην συγκαταριθμηθείς κι εσύ μαζί με τον Προφητοκτόνο Ηρώδη. Αφού δε αθετήσεις και παραβείς τον παράνομο τούτο όρκο, βάλε κανόνα στον εαυτό σου να μην ξαναορκισθεί, και φρόντισε να εξιλεωθείς απέναντι του Θεού, χρησιμοποιώντας με περισσότερη μέριμνα τα φάρμακα που είπαμε προηγουμένως, μαζί με δάκρυα.3. Ου λήψει το όνομα του Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
αι που ακριβώς λέγει η εκκλησία Σάμου ότι δεν πρέπει να ορκίζετε κάποιος Φώτη μου; Το σημείο, την αράδα θέλω να μου πεις.
και φυσικα δεν ειναι μονο η μητροπολη σαμου αλλα και τα υπολοιπα λινκ που διδει το κειμενο. καθως και το τι ειπε ο ιδιος ο χριστος.
- ArELa
- Founder-Administrator

Clash έγραψε:Απέναντι σε κακοφτιαγμένα σενάρια και μονόπλευρες κραυγές το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δείξεις από που προέρχονται. Και ο Μενέλαος δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μια κακή αναπαραγωγή των αστειοτήτων που λέει ο Καρατζαφύρερ.
Eπειδή δεν τον παρακολουθώ και ιδιαίτερα τον κύριο του ΛΑΟΣ, επίτρεψέ μου να θεωρήσω ότι στα ΙΔΕΟ το θέμα προήλθε από το Μέλιο και να μην μπαίνω σε αυθαίρετες εικασίες όπως εσύ. Ο άνθρωπος έχει πολλάκις επιδείξει ότι είναι αυτόνομα σκεπτόμενος, και δε θα χρειαζόταν κανέναν Καρατζαφέρη να τον παρακινήσει-καθοδηγήσει ώστε να σκεφτεί και κατ'επέκτασιν να προβάλλει οποιοδήποτε θέμα εδώ μέσα.
Δεν είναι υποχρεωμένος να σου εξηγήσει τίποτα. Εστίασε στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι δικαίωμά του να το κάνει, αφού όλα τα κόμματα (εκ)τίθενται στην κρίση των πολιτών.Αν πρώτα μου εξηγήσει γιατί δεν σχολίασε την επιστολή του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα και γιατί παρέλειψε να αναφέρει τις εισηγήσεις του ΠΑΣΟΚ και αρκέστηκε μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Σαφώς δεν περιμένεις από μένα να δω τίποτα. Συγχώρα με που περίμενα από σένα να τοποθετείσαι επί του θέματος που τίθεται ξεχνώντας ότι αρέσκεσαι σε έριδες και διαλεκτικούς τραμπουκισμούς του καφενέ, που δε βγάζουν και κανένα σοβαρό επιχείρημα πλην του γνωστού υφακίου που έχει τη διχόνοια, τη μεροληψία,και τη μονομέρεια έμβλημά του. Με αυτά τα δεδομένα, καταλαβαίνεις ότι το σχόλιό σου για το μεροληπτικό ή όχι της προσέγγισής μου, πέφτει στο κενό και μου'φτιαξε τη μέρα, αφού εδραιώνεις μια χαρά πως είμαι αμερόληπτη. Θενξς μεγάλε!Τώρα για το αν έχω απαντήσει ή, όχι δεν περιμένω από σένα Αρέλα να το δεις και ούτε έχω την απαίτηση να πείσω κανέναν πατριώτη πρώην ή, νυν θαυμαστή του Καρατζαφύρερ. Επίσης έχεις χάσει προ πολλού το τεκμήριο της αμεροληψίας.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros

Η ουσία είναι πως η άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή ούτε συναρτάται ούτε και έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο του όρκου που δίδεται είτε αυτός είναι θρησκευτικός είτε πολιτικός.
Και επειδή οι θρησκευτικοί όρκοι ξεσκίζονται κατά κανόνα, όπως αποδεικνύει η Ιστορία, καλό είναι να αποφεύγονται…
(…αφού οδηγούν και σε γενικό ρεντίκολο της πολιτικο-θρησκευτικής εξουσίας)
Και επειδή οι θρησκευτικοί όρκοι ξεσκίζονται κατά κανόνα, όπως αποδεικνύει η Ιστορία, καλό είναι να αποφεύγονται…
(…αφού οδηγούν και σε γενικό ρεντίκολο της πολιτικο-θρησκευτικής εξουσίας)
Μα φυσικά!!! Κι όλα όσα ανέφερα περί ταύτιση του ΛΑΟΣ και του Μενέλαου ήταν απλά ...επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.Eπειδή δεν τον παρακολουθώ και ιδιαίτερα τον κύριο του ΛΑΟΣ, επίτρεψέ μου να θεωρήσω ότι στα ΙΔΕΟ το θέμα προήλθε από το Μέλιο και να μην μπαίνω σε αυθαίρετες εικασίες όπως εσύ.
Γνώμη σου και γνώμη μου. Στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ως κασετοφωνάκι του ΛΑΟΣ.Ο άνθρωπος έχει πολλάκις επιδείξει ότι είναι αυτόνομα σκεπτόμενος, και δε θα χρειαζόταν κανέναν Καρατζαφέρη να τον παρακινήσει-καθοδηγήσει ώστε να σκεφτεί και κατ'επέκτασιν να προβάλλει οποιοδήποτε θέμα εδώ μέσα
Πράγματι έτσι είναι. Μόνο που το ΛΑΟΣ και οι οπαδοί του ξέρουν τι θυμίζουν; Τον μπανιστιρτζή γείτονα που κοιτάει με κυάλια τι κάνει ο διπλανός του. Ετσι λοιπόν και οι Καρατζαφερικοί κοιτάνε μόνο τι θα κάνει και τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή είναι η ουσία. Αν τους ένοιαζε το θέμα του όρκου αυτό καθ' αυτό θα ανέφεραν τι λένε και τι κάνουν οι πάντες και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι υποχρεωμένος να σου εξηγήσει τίποτα. Εστίασε στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι δικαίωμά του να το κάνει, αφού όλα τα κόμματα (εκ)τίθενται στην κρίση των πολιτών.
Ναι ξέρω, θα έπρεπε να φωνάζω ...ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει οδηγίες από τα ερπετόμορφα ανθρωποειδή της αδελφότητας της Βαβυλωνίας για να παραδώσει τα ιερά και τα όσια του έθνους στη Νέα Τάξη, στον Σόρος, στους Νεφελίμ κτλ. Κάτι τέτοια εσύ θεωρείς σοβαρά επιχειρήματα. Υπάρχουν άλλοι «σοβαροί αντινεοταξίτες» για τέτοιες τοποθετήσεις, οπότε άσε εμένα να γράφω ασόβαρα πράγματα.Συγχώρα με που περίμενα από σένα να τοποθετείσαι επί του θέματος που τίθεται ξεχνώντας ότι αρέσκεσαι σε έριδες και διαλεκτικούς τραμπουκισμούς του καφενέ, που δε βγάζουν και κανένα σοβαρό επιχείρημα
Μείνε ήσυχη γι' αυτό ...Με αυτά τα δεδομένα, καταλαβαίνεις ότι το σχόλιό σου για το μεροληπτικό ή όχι της προσέγγισής μου, πέφτει στο κενό και μου'φτιαξε τη μέρα, αφού εδραιώνεις μια χαρά πως είμαι αμερόληπτη
Ας πουμε, ρε Ιφι, ότι αναπαραγάγω τα όσα λέγει το ΛΑ.Ο.Σ και είμαι μάλιστα τόσο πολύ φερέφωνον του, που μένω μόνον εις την κριτικήν μου εις το ΣΥΡΙΖΑ και εις κανένα άλλον, δεν έχεις εσύ να σχολιάσης κάτι σχετικά με τον προταθέντα πολιτικόν όρκον; Γιατί προσπαθείς να απαντάς σε κάποιον μέσωι Λαμίας και όχι απ' ευθείας; Πες λοιπόν ότι έχει μπροστά σου τον Καρατζαφέρη και του απαντάς, εκτός κι αν απαξιοίς να το κάνεις.
Όσον αφορά εις την κα Αράπογλου, δεν ήξερα ότι απεχώρησε από το ΛΑ.Ο.Σ. Η περίπτωσίς της ειναι ένα σοβαρόν θέμα και δείχνει αν μή τι άλλο ότι πρός άγραν ψήφων παρακάμπτεται ένα πρόσωπον πού έχει δώση τον αγώνα του για το κόμμα. Η επιλογή του ΛΑ.Ο.Σ να την βάλη εις την ίδιαν εκλογικήν περιφέρειαν με τον Ανατολάκη, εσήμαινε το "τέλος" της συμπαθεστάτης κας Αράπογλου, για την επιλογήν της οποίας όλοι εχειροκρότησαν το κόμμα εις τας εθνικάς εκλογάς του 2007. Σήμερα, εις το θέμα αυτό, δυστυχώς προετιμήθη η "ευαισθησία" της ποσοτικής ψήφου εν σχεσει με την ποιοτικήν ψήφον.
- karipis

- Επικοινωνία:
Επί ματαίω Φώτη μου, επί ματαίω...Divine Sinner έγραψε:Ου λήψει το όνομα του Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω
Υ.Γ. Κάπου διάβασα το καταπληκτικό "επειδή οι θρησκευτικοί όρκοι ξεσκίζονται κατά κανόνα, .... καλό είναι να αποφεύγονται…". Απαντώ και λέγω ότι το ίδιο συμβαίνει με το σύνταγμα και τους νόμους, να τα καταργήσουμαι και αυτά;
-
Divine Sinner
καρυπη διαβασε την ερμηνια που δινει η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
σου εδωσα ολοκληρη παραγραφο. μην διαβαζεις επιλεκτικα οτι σε συμφερει.
εξαλου μητροπολη της δικης σου θρησκειας ειναι...
Για να μπορεσεις να εστιασειιας ξαναγράφω της ερμηνεια της μητροπολης σαμου. αυτη τη φορα καλο θα ειναι να την διαβασεις.
Στα μαυριζω κιολας δεν μπορει να σου διαφευγουν
σου εδωσα ολοκληρη παραγραφο. μην διαβαζεις επιλεκτικα οτι σε συμφερει.
εξαλου μητροπολη της δικης σου θρησκειας ειναι...
Για να μπορεσεις να εστιασειιας ξαναγράφω της ερμηνεια της μητροπολης σαμου. αυτη τη φορα καλο θα ειναι να την διαβασεις.
Στα μαυριζω κιολας δεν μπορει να σου διαφευγουν
Μη πάρεις στο στόμα σου για το τίποτε το όνομα του Κυρίου του Θεού σου (και μην ορκισθείς ποτέ) είτε για υπόθεση γήινη, είτε από φόβο μη πάθεις τίποτε κακό από κανένα άνθρωπο, η από ντροπή, η για να κερδίσεις προσωπικό όφελος, ορκιζόμενος ψεύτικα, γιατί η παράβαση του όρκου σημαίνει άρνηση του Θεού. Γι΄ αυτό να μην ορκίζεσαι ποτέ, αλλά να αποφεύγεις ολοσδιόλου τον όρκο, γιατί από τον όρκο προέρχεται και η παράβαση του όρκου, που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό και συγκαταλέγει με τους αμαρτωλούς τον επίορκο. Όταν λες πάντοτε την αλήθεια, τότε δεν υπάρχει λόγος να ορκίζεσαι, γιατί τα (αληθινά πάντοτε) λόγια σου θα είναι σαν όρκος (και θα καθιστούν περιττή κάθε άλλη βεβαίωση με όρκο). Αν όμως συμβεί καμμιά φορά και ορκισθείς, πράγμα που μακάρι ποτέ να μην γίνει, εάν μεν δώσεις τον όρκο για κάτι τι σύμφωνο με τον Θείο Νόμο, τότε θα πρέπει να εκτελέσεις το νόμιμο αυτό, αλλά εν συνεχεία θα πρέπει να ζητήσεις από τον εαυτό σου ευθύνες επειδή έδωσε όρκο, φροντίζοντας με ελεημοσύνη, δέηση και πένθος και σκληραγωγία του σώματος να εξιλεώσεις τον Χριστό που είπε να μην ορκίζεσαι. Εάν δε έδωσες όρκο για πράγμα παράνομο, πρόσεξε μήπως εξ΄ αιτίας του όρκου εκτελέσεις παράνομη πράξη, για να μην συγκαταριθμηθείς κι εσύ μαζί με τον Προφητοκτόνο Ηρώδη. Αφού δε αθετήσεις και παραβείς τον παράνομο τούτο όρκο, βάλε κανόνα στον εαυτό σου να μην ξαναορκισθεί, και φρόντισε να εξιλεωθείς απέναντι του Θεού, χρησιμοποιώντας με περισσότερη μέριμνα τα φάρμακα που είπαμε προηγουμένως, μαζί με δάκρυα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Δευ 19 Οκτ 2009, 23:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- karipis

- Επικοινωνία:
Θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, μόνο μια...
Επί ματαίω. Είναι λόγος του Χριστού.
Υ.Γ. Μπορεί ακόμη και στο ευαγγέλιο σε κάποια σημεία να γίνεται αρνητικός λόγος για τον όρκο, αλλά το αναφέρει και μόνο γι' αυτό που είπε ο Χριστός. Άλλωστε, στην δική μου την θρησκεία θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα ...σ' αυτούς που ορκίζονται στην τιμή (στον που την έχει) δεν ξέρω
.
Επί ματαίω. Είναι λόγος του Χριστού.
Υ.Γ. Μπορεί ακόμη και στο ευαγγέλιο σε κάποια σημεία να γίνεται αρνητικός λόγος για τον όρκο, αλλά το αναφέρει και μόνο γι' αυτό που είπε ο Χριστός. Άλλωστε, στην δική μου την θρησκεία θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα ...σ' αυτούς που ορκίζονται στην τιμή (στον που την έχει) δεν ξέρω
-
Divine Sinner
το quote που σου εκανα ΕΙΝΑΙ ο λογος του χριστου και λεει γενικα να μην ορκιζεσαι.
επι ματαιω λενε οι δεκα εντολες.
ο χριστος λεει απλα να μην ορκιζεσαι.
τουλαχιστων αυτο λεει η μητροπολη.
μπορει και να λεει ψεματα δεν ξερω.
η να χακαραν την σελιδα τους οι σκοτεινες δυναμεις,
επι ματαιω λενε οι δεκα εντολες.
ο χριστος λεει απλα να μην ορκιζεσαι.
τουλαχιστων αυτο λεει η μητροπολη.
μπορει και να λεει ψεματα δεν ξερω.
η να χακαραν την σελιδα τους οι σκοτεινες δυναμεις,
- karipis

- Επικοινωνία:
Εδώ άλλοι χακάρουν στο Ευαγγέλιο, την μητρόπολη Σάμου θα άφηναν
.
Οχι «ας πούμε». Αποδεδειγμένα αναπαράγεις τις αστειότητες του ΛΑΟΣ και αποδεδειγμένα έκανες κριτική μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς τι έχουμε εδώ; Την εφαρμογή της γκεμπελίστικής μεθόδου πως το καλύτερο ψέμμα είναι να πεις την μισή αλήθεια και να κρύψεις την άλλη μισή. Μίλησες - δηλαδή παπαγάλισες τους ισχυρισμούς του ΛΑΟΣ - για το ζήτημα του πολιτικού όρκου παρουσιάζοντας το σαν κάτι που το επιζητά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και αποκρύπτοντας ότι κάτι τέτοιο το θέλουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ. Και γιατί το έκανε αυτό ο Καρατζαφύρερ; Γιατί ξεχώρισε μόνο το ΣΥΡΙΖΑ; Για να παρουσιάσει ότι τέτοια θέση έχει μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία που εκφράζεται σε ένα κόμμα του 4,6 % και όχι μια μεγάλη πλειοψηφία του 60%. Παρόμοια και εσύ μας μίλησες για τα άλλα κόμματα που είναι χριστιανικά - διαστρέβλωση κι αυτή, αφού εκτός του ΛΑΟΣ δεν υπάρχει άλλο κόμμα με θρησκευτικό προσδιορισμό. Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά; Οτι από τη στιγμή που επέλεξες να γίνεις παπαγαλάκι του ΛΑΟΣ είσαι αντίστοιχα ψεύτης και γκεμπελίσκος, όπως και ο Καρατζαφέρης.Ας πουμε, ρε Ιφι, ότι αναπαραγάγω τα όσα λέγει το ΛΑ.Ο.Σ και είμαι μάλιστα τόσο πολύ φερέφωνον του, που μένω μόνον εις την κριτικήν μου εις το ΣΥΡΙΖΑ και εις κανένα άλλον
Σε αντίθεση με σένα που απέφυγες να απαντήσεις γιατί δεν έκανες σχολιασμό στην αντίστοιχη επιστολή του ΚΚΕ και στις εισηγήσεις που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ και αρκέστηκες ν' αναφερθείς μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σχολιάσω οτιδήποτε. Ο θρησκευτικός όρκος πρέπει να καταργηθεί και η εκκλησία να διαχωριστεί από το κράτος. Είμαι μάλιστα, υπέρμαχος μιας νομοθεσίας που ισχύει στην Ισπανία και στην Γερμανία, σύμφωνα με την οποία η εκκλησία έχει έσοδα από την φορολογία των μελών της. Π.χ όποιος δηλώνει καθολικός η, προτεστάντης έχει ένα έξτρα χαράτσι, το οποίο πάει στο ταμείο της εκκλησίας που ανήκει (εννοείται ότι οι άθεοι δεν φορολογούνται). Αν εφαρμοζότανε στην Ελλάδα θα βλέπαμε κατά πόσο το υποτιθέμενο 95% των Ελλήνων θα δηλώνανε Χ.Ο.δεν έχεις εσύ να σχολιάσης κάτι σχετικά με τον προταθέντα πολιτικόν όρκον
Τι νόημα έχει ο θρησκευτικός όρκος; Μήπως για να δημιουργήσει κανένα ηθικό φραγμό, ώστε να αποτρέψει λαμογιές; Η ιστορία απέδειξε ότι δεν λειτουργεί αποτρεπτικά. Οι λαμογιάριδες είτε στην ομοούσα τριάδα ορκιστούν, είτε στο κοράνι, είτε στις βέδες, είτε σε νόμους και συντάγματα, την λαμογιά τους θα την κάνουν. Αρα για ποιον λόγο συντηρείται ακόμη; Για να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ορθόδοξης εκκλησίας επί των πολιτικών θεσμών, βάζοντας προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές να υποτάσσονται στο θέλημα της δίνοντας όρκο στο όνομα του θεού που εκπροσωπεί επί γης.
Πάμε τώρα στην επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξες ότι ήταν λάθος να αναφέρει ότι «εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» και πως ...« θα ήτο πιο αντρίκιον και τίμιον (μιας και μιλάνε για τιμήν στον όρκον τους) να βγουν και να πουν στα ίσα, ότι εμείς και μόνον εμείς, η κοινοβουλευτική δηλαδή ομάς του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμοι, μη εκπροσωπούντες κανένα ως πρός το θρήσκεμα, είμεθα ή άθεοι ή αλλόθρησκοι, και γι' αυτό θέλομε να εξαιρεθούμε από τον καθιερωμένον όρκον».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως μπήκαν στην βουλή; Υπέβαλαν τα βιογραφικά τους στον Σιούφα και τους προσέλαβε ως βουλευτές; Βρήκαν ανοικτή την πόρτα και μπήκαν; Πως στο διάολο κάθησαν στα έδρανα αφού κατ' εσένα θα έπρεπε να πουν ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς τους και μιλάνε μόνο για την πάρτη τους και για κανέναν άλλο;
Οι βουλευτές, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των υπολοίπων κομμάτων βρίσκονται στο κοινοβούλιο επειδή ψηφίστηκαν από τους πολίτες. Οι θέσεις, ακόμη, του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το ζήτημα ήταν γνωστές πριν τις εκλογές, όπως και ποια στάση θα κρατούσε. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Αρα όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφώνησε με αυτές, αλλά νομιμοποίησε τους βουλευτές του να μιλάνε στο όνομα του και να τον εκπροσωπούν. Και βέβαια, από την στιγμή που οι ψηφορόροι εξουσιοδότηταν τους εκπρόσωπούς τους με την ψήφο τους η απαίτησή τους είναι να τηρήσουν ανάλογη στάση με τις θέσεις του κόμματος και όχι να μιλάνε για την πάρτυ τους και να ισχυρίζονται πως δεν εκπροσωπούν κανέναν. Αλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του όρκου δεν είναι ατομικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό.
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Είναι λάθος και αναχρονιστικό να μας ενδιαφέρει αν ένας βουλευτής αποφάσισε να δώσει θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο. Οι βουλευτές εκλέγονται από το εκλογικό σώμα και οφείλουν να υπηρετούν τους ανθρώπους. Αυτή είναι η δουλειά τους. Αν θα δώσουν θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Πρέπει πλέον να πάψει να υφίσταται αυτός ο θεσμικός ρόλος της εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Γιατί τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις καταλήγουν σε Βατοπέδια κι εγώ δεν ξέρω σε τι άλλο. Κατακρίνονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Έδωσαν όμως πολιτικό και κανείς δεν πρέπει να τους ψέγει γι' αυτό.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- ArELa
- Founder-Administrator

Clash έγραψε:Οχι «ας πούμε». Αποδεδειγμένα αναπαράγεις τις αστειότητες του ΛΑΟΣ και αποδεδειγμένα έκανες κριτική μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς τι έχουμε εδώ; Την εφαρμογή της γκεμπελίστικής μεθόδου πως το καλύτερο ψέμμα είναι να πεις την μισή αλήθεια και να κρύψεις την άλλη μισή. Μίλησες - δηλαδή παπαγάλισες τους ισχυρισμούς του ΛΑΟΣ - για το ζήτημα του πολιτικού όρκου παρουσιάζοντας το σαν κάτι που το επιζητά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και αποκρύπτοντας ότι κάτι τέτοιο το θέλουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ. Και γιατί το έκανε αυτό ο Καρατζαφύρερ; Γιατί ξεχώρισε μόνο το ΣΥΡΙΖΑ; Για να παρουσιάσει ότι τέτοια θέση έχει μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία που εκφράζεται σε ένα κόμμα του 4,6 % και όχι μια μεγάλη πλειοψηφία του 60%. Παρόμοια και εσύ μας μίλησες για τα άλλα κόμματα που είναι χριστιανικά - διαστρέβλωση κι αυτή, αφού εκτός του ΛΑΟΣ δεν υπάρχει άλλο κόμμα με θρησκευτικό προσδιορισμό. Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά; Οτι από τη στιγμή που επέλεξες να γίνεις παπαγαλάκι του ΛΑΟΣ είσαι αντίστοιχα ψεύτης και γκεμπελίσκος, όπως και ο Καρατζαφέρης.Ας πουμε, ρε Ιφι, ότι αναπαραγάγω τα όσα λέγει το ΛΑ.Ο.Σ και είμαι μάλιστα τόσο πολύ φερέφωνον του, που μένω μόνον εις την κριτικήν μου εις το ΣΥΡΙΖΑ και εις κανένα άλλον
Σε αντίθεση με σένα που απέφυγες να απαντήσεις γιατί δεν έκανες σχολιασμό στην αντίστοιχη επιστολή του ΚΚΕ και στις εισηγήσεις που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ και αρκέστηκες ν' αναφερθείς μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σχολιάσω οτιδήποτε. Ο θρησκευτικός όρκος πρέπει να καταργηθεί και η εκκλησία να διαχωριστεί από το κράτος. Είμαι μάλιστα, υπέρμαχος μιας νομοθεσίας που ισχύει στην Ισπανία και στην Γερμανία, σύμφωνα με την οποία η εκκλησία έχει έσοδα από την φορολογία των μελών της. Π.χ όποιος δηλώνει καθολικός η, προτεστάντης έχει ένα έξτρα χαράτσι, το οποίο πάει στο ταμείο της εκκλησίας που ανήκει (εννοείται ότι οι άθεοι δεν φορολογούνται). Αν εφαρμοζότανε στην Ελλάδα θα βλέπαμε κατά πόσο το υποτιθέμενο 95% των Ελλήνων θα δηλώνανε Χ.Ο.δεν έχεις εσύ να σχολιάσης κάτι σχετικά με τον προταθέντα πολιτικόν όρκον
Τι νόημα έχει ο θρησκευτικός όρκος; Μήπως για να δημιουργήσει κανένα ηθικό φραγμό, ώστε να αποτρέψει λαμογιές; Η ιστορία απέδειξε ότι δεν λειτουργεί αποτρεπτικά. Οι λαμογιάριδες είτε στην ομοούσα τριάδα ορκιστούν, είτε στο κοράνι, είτε στις βέδες, είτε σε νόμους και συντάγματα, την λαμογιά τους θα την κάνουν. Αρα για ποιον λόγο συντηρείται ακόμη; Για να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ορθόδοξης εκκλησίας επί των πολιτικών θεσμών, βάζοντας προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές να υποτάσσονται στο θέλημα της δίνοντας όρκο στο όνομα του θεού που εκπροσωπεί επί γης.
Πάμε τώρα στην επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξες ότι ήταν λάθος να αναφέρει ότι «εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» και πως ...« θα ήτο πιο αντρίκιον και τίμιον (μιας και μιλάνε για τιμήν στον όρκον τους) να βγουν και να πουν στα ίσα, ότι εμείς και μόνον εμείς, η κοινοβουλευτική δηλαδή ομάς του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμοι, μη εκπροσωπούντες κανένα ως πρός το θρήσκεμα, είμεθα ή άθεοι ή αλλόθρησκοι, και γι' αυτό θέλομε να εξαιρεθούμε από τον καθιερωμένον όρκον».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως μπήκαν στην βουλή; Υπέβαλαν τα βιογραφικά τους στον Σιούφα και τους προσέλαβε ως βουλευτές; Βρήκαν ανοικτή την πόρτα και μπήκαν; Πως στο διάολο κάθησαν στα έδρανα αφού κατ' εσένα θα έπρεπε να πουν ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς τους και μιλάνε μόνο για την πάρτη τους και για κανέναν άλλο;
Οι βουλευτές, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των υπολοίπων κομμάτων βρίσκονται στο κοινοβούλιο επειδή ψηφίστηκαν από τους πολίτες. Οι θέσεις, ακόμη, του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το ζήτημα ήταν γνωστές πριν τις εκλογές, όπως και ποια στάση θα κρατούσε. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Αρα όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφώνησε με αυτές, αλλά νομιμοποίησε τους βουλευτές του να μιλάνε στο όνομα του και να τον εκπροσωπούν. Και βέβαια, από την στιγμή που οι ψηφορόροι εξουσιοδότηταν τους εκπρόσωπούς τους με την ψήφο τους η απαίτησή τους είναι να τηρήσουν ανάλογη στάση με τις θέσεις του κόμματος και όχι να μιλάνε για την πάρτυ τους και να ισχυρίζονται πως δεν εκπροσωπούν κανέναν. Αλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του όρκου δεν είναι ατομικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό.
Mπλα μπλα... μπλα... άριστος δημαγωγός κι αντιεθνοπαράφρων ο ομιλών για εθνοπαράνοιες. Μας έσκισες όλους στα επιχειρήματα. Έμεινα γκαγκά μιλάμε! Εύγε νέε μου!
(Πού είσαι βρε άσπλαχνε Κάσσανδρε ? Δε βλέπεις πώς υποφέρει το παιδί απ'τα στερητικά; Έφτασε να την πέφτει στεγνά ακόμα και στο Μέλιο!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Γιατι ρε συ βικυ μια αντιθετη επιχειρηματολογια την περνας στο ετσι λεγοντας μπλα μπλα.
δηλαδη αν καποιος παει να σου μιλησει σοβαρα στην πραγματικη ζωη θα του κανεις αντιστοιχα γκριματσες;
μια χαρα επιχειρηματολογησε ο ιφις.
Σου λεει οτι κρατησαν τις προεκκλογικες τους δεσμευσεις αυτοι του συριζα προς την μεριδα του κοσμου που τους ψηφισε.
δηλαδη αν καποιος παει να σου μιλησει σοβαρα στην πραγματικη ζωη θα του κανεις αντιστοιχα γκριματσες;
μια χαρα επιχειρηματολογησε ο ιφις.
Σου λεει οτι κρατησαν τις προεκκλογικες τους δεσμευσεις αυτοι του συριζα προς την μεριδα του κοσμου που τους ψηφισε.
Το αποδεικνύει το σχόλιο σου. Αν και εδώ που τα λέμε δεν χρειαζότανε η επιχειρηματολογία μου για σένα. Εχουν φροντίσει οι διάφοροι απατεώνες εξ Αμερικής που ανακάλυψαν τα επρετόμορφα ανθρωποειδή.Mπλα μπλα... μπλα... άριστος δημαγωγός κι αντιεθνοπαράφρων ο ομιλών για εθνοπαράνοιες. Μας έσκισες όλους στα επιχειρήματα. Έμεινα γκαγκά μιλάμε! Εύγε νέε μου!