Γκάφα Αλαβάνου...
- _XRHSTOS_
- Operator
- Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
- Φύλο: Άνδρας
Re: Γκάφα Αλαβάνου...
Καλά εντάξυ. Η λέξη βία έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές απο τους λογίους με την έννοια της βιασύνης. Άλλωστε και βιασύνη σημαίνει "βία του χρόνου".
Τώρα,σε ότι αφορά τον περιβόητο στίχο,ανάμεσα στις δύο ερμηνείες,νομίζω πως ανάμεσα στην άποψη της "όψεως που βία μετράει τη γη",μάλλον ταιριάζει περισσότερο η ερμηνεία της βιασύνης,παρά της σωματικής βίας. Η άποψη περι χρόνου στο μέτρημα,στην παρακολούθηση της γης είναι ποιο σωστή.
Όμως,ακόμη και για βία να μιλούσε,τί σχέση έιχει η βία των ηρώων του '21 με τη βία των αναρχικών;
Τον ίδιο εχθρό πολομούν; Τί σχέση έχουν οι αγωνιστές της Ελευθερίας μας απο τους Τούρκους με τους οπαδούς της ελληνοτουρκικής "φιλίας";
Μήπως να ταυτίσουμε και τον Τούρκο "καπετάν Κεμάλ" του ΔΣΕ (που αρκετά χρόνια ποιο πριν,στον ξεριζωμό του 1922,εξόντωνε όποιον Έλληνα έβρισκε μπροστά του στη Μικρά Ασία) με τους αγωνιστές του '21;
Έλεος δηλαδή!
Τέλος,αν ο Αλαβάνος είναι υπερ της πολιτικής βίας,ας βγει ο ίδιος να τα κάνει λύμπα στο δρόμμο και να αφήσειο τα θέατρα (κάθε φορά δίνει ρεσιταλ θεατρινισμού) στη βουλή για να τσιμπήσει κανα ψηφαλάκι απο τους γνωστούς χώρους. Ας πάρει και το συναγωνιστή του τον Κυριαζίδη μαζι...
Τώρα,σε ότι αφορά τον περιβόητο στίχο,ανάμεσα στις δύο ερμηνείες,νομίζω πως ανάμεσα στην άποψη της "όψεως που βία μετράει τη γη",μάλλον ταιριάζει περισσότερο η ερμηνεία της βιασύνης,παρά της σωματικής βίας. Η άποψη περι χρόνου στο μέτρημα,στην παρακολούθηση της γης είναι ποιο σωστή.
Όμως,ακόμη και για βία να μιλούσε,τί σχέση έιχει η βία των ηρώων του '21 με τη βία των αναρχικών;
Τον ίδιο εχθρό πολομούν; Τί σχέση έχουν οι αγωνιστές της Ελευθερίας μας απο τους Τούρκους με τους οπαδούς της ελληνοτουρκικής "φιλίας";
Μήπως να ταυτίσουμε και τον Τούρκο "καπετάν Κεμάλ" του ΔΣΕ (που αρκετά χρόνια ποιο πριν,στον ξεριζωμό του 1922,εξόντωνε όποιον Έλληνα έβρισκε μπροστά του στη Μικρά Ασία) με τους αγωνιστές του '21;
Έλεος δηλαδή!
Τέλος,αν ο Αλαβάνος είναι υπερ της πολιτικής βίας,ας βγει ο ίδιος να τα κάνει λύμπα στο δρόμμο και να αφήσειο τα θέατρα (κάθε φορά δίνει ρεσιταλ θεατρινισμού) στη βουλή για να τσιμπήσει κανα ψηφαλάκι απο τους γνωστούς χώρους. Ας πάρει και το συναγωνιστή του τον Κυριαζίδη μαζι...
Γεια σας
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

- Φύλο: Γυναίκα
Έλα Χρήστο, αφου τον ξέρεις τον Ιφικράτη τώρα. Εκατό φορές να του τα εξηγήσω, πάλι χαζός θα συνεχίσει να το παίζει. Εσύ γιατί νομίζεις οτι έχει πάθει νταμπλά να μιλάει συνέχεια για τον τόνο και να κάνει οτι δεν βλέπει την σαφέσταση ουσία αυτών που του λέω; Άλλα λέει το πληκτρολόγιο μου και άλλα ακούν τα αυτιά του, ή στην προκειμένη περίπτωση άλλα διαβάζουν τα μάτια του. Εντάξει, γνωστή η τακτική αλλά ξεπερασμένη. 
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Ο καλοβολεμμένος ζάπλουτος Αλαβάνος είναι υπέρ της πολιτικής βίας;;;Τέλος,αν ο Αλαβάνος είναι υπερ της πολιτικής βίας,ας βγει ο ίδιος να τα κάνει λύμπα στο δρόμμο και να αφήσειο τα θέατρα (κάθε φορά δίνει ρεσιταλ θεατρινισμού) στη βουλή για να τσιμπήσει κανα ψηφαλάκι απο τους γνωστούς χώρους.
Ρε μην ψαρώνετε.... Πετάει καμμία αρλούμπα για να πουλήσει επαναστατηλίκι του ΚΩΛΟνακίου, και άντε το πολύ-πολύ το κωμικοτραγικό κόμμα του να προσφέρει κάποια κάλυψη σε καναν μπάχαλο..
Μέχρι εκεί. Μόλις τα πράγματα σφίξουν λίγο, γράφει στα παπάρια του τους αναρχομπάχαλους, χαριεντίζεται με τους συνδικαλισταράδες των μπάτσων, αποκηρύττει την βία, καταδικάζει τις καταστροφές και κωλοτρίβεται με το ΠΑΣΟΚ...
Και η ζωή συνεχίζεται...
Η κατάσταση καταντάει άκρως διασκεδαστική. Βρε δεν πάει να τους δείχνω τις επίσημες ιστοσελίδες με τον εθνικό ύμνο, βρε δεν πάει να του δείχνω το χειρόγραφο του Σολωμού, η Σείριο Αστρο κάνει ότι δεν βλέπει και παραθέτει αγγλικές μεταφράσεις, ενώ ο Χρήστος δίνει σουρρεαλιστικές εξηγήσεις κατά πως το λαμβάνει ο ίδιος. Τέλος πάντων ο καθένας το χαβά του. Εδώ και στα πιο ξεκάθαρα πράγματα δεν μπορεί να βρεθεί άκρη με σας, θα κάτσω να σας εξηγήσω για τι πράγμα μίλαγε ο Αλαβάνος.
Το χρήσιμο συμπέρασμα πάντως από αυτή την ιστορία είναι πως ενώ στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια γκάφα του Καρατζαφέρη (ο οποίος δεν ήταν πρώτη φορά που έκανε λάθος στον εθνικό ύμνο), τώρα βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί κατά τ' άλλα μεγάλοι πατριώτες, που αγαπάνε την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουν τον εθνικό ύμνο. Λοιπόν αγαπητοί «πατριώτες» ο ύμνος στην ελευθερία, είναι ένα ποιήμα αφιερωμένο που περιγράφει τους αγώνες που έκαναν οι επαναστάτες μέχρι το 1823. Η ελευθερία δεν μετράει βιαστικά καμιά γη - λίγο ακόμη και θα την κάνατε εργολάβο κατασκευής δημοσίων οδών - η ελευθερία χτυπάει με βία τους τύραννους και κερδίζει σπιθαμή σπιθαμή τη γη.
Και εδώ θα αναρωτηθώ και εγώ μετά τον Κάσσανδρο. Ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της πολιτικής βίας; Που τα είδατε αυτά γραμμένα; Ε, ρε τι άλλο θα ακούσουμε εδώ πέρα. Εχετε υπόψη σας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας; Εχετε υπόψη σας ποιον δρόμο προκρίνει; Εντάξει το ξέρω αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας. Εσείς πιστεύετε ότι σας πασάρουν ο Καρατζαφύρερ, ο λαμογιάρης ο Γεωργιάδης, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος και το λοιπό συνάφι.
Το χρήσιμο συμπέρασμα πάντως από αυτή την ιστορία είναι πως ενώ στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια γκάφα του Καρατζαφέρη (ο οποίος δεν ήταν πρώτη φορά που έκανε λάθος στον εθνικό ύμνο), τώρα βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί κατά τ' άλλα μεγάλοι πατριώτες, που αγαπάνε την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουν τον εθνικό ύμνο. Λοιπόν αγαπητοί «πατριώτες» ο ύμνος στην ελευθερία, είναι ένα ποιήμα αφιερωμένο που περιγράφει τους αγώνες που έκαναν οι επαναστάτες μέχρι το 1823. Η ελευθερία δεν μετράει βιαστικά καμιά γη - λίγο ακόμη και θα την κάνατε εργολάβο κατασκευής δημοσίων οδών - η ελευθερία χτυπάει με βία τους τύραννους και κερδίζει σπιθαμή σπιθαμή τη γη.
Και εδώ θα αναρωτηθώ και εγώ μετά τον Κάσσανδρο. Ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της πολιτικής βίας; Που τα είδατε αυτά γραμμένα; Ε, ρε τι άλλο θα ακούσουμε εδώ πέρα. Εχετε υπόψη σας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας; Εχετε υπόψη σας ποιον δρόμο προκρίνει; Εντάξει το ξέρω αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας. Εσείς πιστεύετε ότι σας πασάρουν ο Καρατζαφύρερ, ο λαμογιάρης ο Γεωργιάδης, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος και το λοιπό συνάφι.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

Συνέχιζε να το παίζεις το κοροιδάκι του πρίγκηπα.
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 393#p81393
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 393#p81393
Ναι, έχεις μεγάλη πλάκα όταν παθαίνεις τέτοιες νίλες. Τώρα για πες μου, αν σου πω ότι ο εθνικός ύμνος είναι βίαιος και εθνικιστικός (όπως εσύ φαντάστηκες), πόσο μεγάλη ηδονή θα αισθανθείς; Ασε κατάλαβα...Βέβαια να το πω εγώ, εντάξει λιγάκι θα σε φτιάξει, αλλά αν το έλεγε ο Αλαβανος ή, το άλλο το παιδί ο Τσίπρας; Αστράκια θα έβλεπες.
Να χαρώ τις «πατριωτάρες» που ούτε τον εθνικό ύμνο δεν ξέρουν.
Να χαρώ τις «πατριωτάρες» που ούτε τον εθνικό ύμνο δεν ξέρουν.
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopi ... 0287#20287
Περαστικά. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά επειδή είστε οι μοναδικοί που περνάτε τον κόσμο για ανόητο.
Ελπίζω να σου άρεσε η φωτογραφία που έφτιαξα.
Περαστικά. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά επειδή είστε οι μοναδικοί που περνάτε τον κόσμο για ανόητο.
Ελπίζω να σου άρεσε η φωτογραφία που έφτιαξα.
kala bre seirio.
ti grafeis;
mas anagkazeis na upostiriksoume ton alabano;
eleos
den kserw an pires ergolabia tin yperaspisi tis patridos kai tou ethnikou ymnou alla mas afinei adiaforous.
kai i patrida kai o ethnikos ymnos kai o alabanos.
egrapses kati gia ti bia kai ti biasyni ti to polemas twra;
opoios exei mualo diabazei to topic olo kai bgazei ta symperasmata tou.
ti grafeis;
mas anagkazeis na upostiriksoume ton alabano;
eleos
den kserw an pires ergolabia tin yperaspisi tis patridos kai tou ethnikou ymnou alla mas afinei adiaforous.
kai i patrida kai o ethnikos ymnos kai o alabanos.
egrapses kati gia ti bia kai ti biasyni ti to polemas twra;
opoios exei mualo diabazei to topic olo kai bgazei ta symperasmata tou.
την...ακούσαμε για τα καλά
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

Α σε παρακαλώ λατρεία, μην μου στερείς την χαρά να διαφωτίσω με περισσότερες λεπτομέρειες και υλικό τον καλό μου τον Ίφη. Άσε που τόσο ενδιαφέρουσες συζητήσεις ποτέ δεν χάνουν τον παλμό τους ακόμα και αν κάποιος τις διαβάζει απλά σαν επισκέπτης. Να σκεφτόμαστε και τους άλλους λίγο. 
Ναι με διαφώτισες...ε αγγλικές μεταφράσεις. Ψάξε καμιά γερμανική, καμιά γαλλική, καμιά κινέζικη, γιατί ελληνική εκδοχή που να μην αναφέρει ξεκάθαρα τη λέξη «βία» δεν υπάρχει. Εκτός αν υπάρχει σε καμιά φασιστο-ιστοσελίδα ενός ακόμη άσχετου «πατριώτη».
Το πιο ωραίο, πάντως, το διάβασα στο φόρουμ της ΝΕΟΣ. Αφού στην αρχή οι ηλίθιοι γέλαγαν για τη δήθεν πατάτα του Αλαβάνου και έλεγαν που το βρήκε το «βία», στο τέλος όταν αποκαλύφθηκε πως την γκέλα την έκανε ο αρχηγός τους πετάχτηκε ένας πιο βλάκας από τους υπόλοιπους και υποστήριξε πως ο Σολωμός δεν ήξερε καλά ελληνικά και για αυτό αντί για βια έγραψε βία.
Ε, ρε γλέντια και ρεζιλίκια από τους πατριώτες που ούτε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους δεν ξέρουν.
Το πιο ωραίο, πάντως, το διάβασα στο φόρουμ της ΝΕΟΣ. Αφού στην αρχή οι ηλίθιοι γέλαγαν για τη δήθεν πατάτα του Αλαβάνου και έλεγαν που το βρήκε το «βία», στο τέλος όταν αποκαλύφθηκε πως την γκέλα την έκανε ο αρχηγός τους πετάχτηκε ένας πιο βλάκας από τους υπόλοιπους και υποστήριξε πως ο Σολωμός δεν ήξερε καλά ελληνικά και για αυτό αντί για βια έγραψε βία.
Ε, ρε γλέντια και ρεζιλίκια από τους πατριώτες που ούτε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους δεν ξέρουν.
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Επικοινωνία:
Iφικράτης έγραψε: ...γιατί ελληνική εκδοχή που να μην αναφέρει ξεκάθαρα τη λέξη «βία» δεν υπάρχει.
Βία
και βια, η (ΑΜ βία, Α και βίη, ιων.τ.) βίαιος τρόπος, βιαιότητα' 2. βιοπραγία, καταναγκασμός' 3. ανάγκη. 4. ορμή, δύναμη, σφοδρότητα' 5. βιασύνη, σπουδή'
....(αρχ.) 1. σωματική δύναμη' 2. πνευματική ικανότητα' 3. αποδεικτικό τεκμήριο'
κ.λπ, κ.λπ...
υ.γ. νομίζω πως είναι αρκετά ξεκάθαρο το ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΥΚΟ της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΠΥΡΟΥ.
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

Σκασίλα μου τι έκαναν σε άλλα φόρα. Και εδώ ο Τέο σε χειροκροτούσε μέχρι που είδε τα κατεβατά και μετά ξέρεις την συνέχεια. Εδώ για κακή σου τύχη παίρνεις μαθήματα. Τράβα καμάρι μου να δεις πως μεταφράζουν τις επίμαχες -κατ' εσέ και τον αφέντη σου- λέξεις οι ξένοι όχι μόνο ετυμολογικά αλλά ΚΑΙ νοηματικά, και αν δεις κάπου τις διαστροφές του χώρου σου κούνα το μαντίλι.
Έλα, θα το ξεπεράσεις. Ας πρόσεχες, ας προσέχατε όλοι σας. Να μάθετε άλλη φορά να μην μπλέκετε τα ιερά και τα όσια στις βρώμικες σκέψεις σας. Ο σκοπός του Αλαμπάνου ήταν να θέσει θέμα προς αμφισβήτηση με ομιχλώδεις ταυτίσεις και ύποπτα σκεπτικά για να δηλητηριάσει τον κόσμο, όπως έχει κάνει και με τόσα άλλα άτομα, και αυτός, και το αναρχοανίδεο πληρωμένο σινάφι των ντεμέκ πανεπιστημιακών με τους ύποπτους συνωστισμούς και τις περίεργες δήθεν ιστορικές ημερίδες που κατέληξαν σε κράξιμο απο τον κόσμο (θες να στα θυμίσω;) και τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο, εκβιασμό και τρομοκρατία που ασκείτε με τα δεκανίκια της βδελυρής μήτρας που σας πέταξε, το Μπασοκ του Τσαντ Μινέικο και του Σημιταριού.
Νεοταξίτες. Πόσα φράγκα έχει ο Αλαβάνος και ο Τζίπρας για πες μου;
Πες μου ρε Νίκο στα ίσα, αν είχες την ευκαιρία, τι θα έκανες αν με έβλεπες εσύ ή τα συντρόφια σας; Θα με καίγατε; Θα με δέρνατε; Θα μου σπάγατε το σπίτι και την δουλειά μου; Ή θα το παίζατε υπεράνω, καταδεχτικοί και με ''κατανόηση'' στους ''κατώτερους'' που εσύ θεωρείς κάθε φορά που δεν συμφωνούν μαζί σου και έρχεσαι εσύ να ''αφυπνίσεις''; Πως αντιδράτε εσύ και το σύστημα που σας καλύπτει όταν κάποιος δεν πάει με τα νερά σας για πες μου;
Θέλεις να σου πω οτι ο νεοέλληνας είναι κοπρόσκυλο; Υποκριτής; Θα στο πω. Ναι, και εγώ το πιστεύω. Τα δεινά μας δεν είναι πια δικαιολογία για την συμπεριφορά μας. Μου την δίνει, με τσαντίζει. Δεν γουστάρω την συμπεριφορά του σε πολλά. Αλλά αυτό τον τραμπουκισμό όσων εκπροσωπείτε και πιστεύετε, αυτό το πάρε δώσε που με όλο το λαθρομετανασταριό, αυτή την αλλοίωση που θέλετε με τον στανιό να πετύχετε και να επιβάλλετε σαν λύκοι με δορά προβάτου, αυτή σας την εμπάθεια, δεν την γουστάρω, δεν την δέχομαι, δεν θα την δεχτώ. Να αμφισβητήσουμε μύθους και πράγματα; Ναι, και εγώ μαζί σας, αλλά όχι με αυτό τον βρώμικο και ύπουλο τρόπο, όχι με αυτό το στυλ.
Ποτέ.
Και στο λέω εγώ αυτό το πράγμα, εγγονή και κόρη κομμουνιστών ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Εγγονή ενός ανθρώπου που πολέμησε στην Αλβανία, με μία γιαγιά που άφησε 4 παιδιά για να κουβαλάει προμήθειες, και με ένα στην κοιλιά που το γέννησε σε μία κρυφή αποθήκη χωρίς να βγάλει άχνα και τσιμουδιά για να μην την ακούσουν οι Γερμανοι. Αλλά ο παππούς μου ούτε έσφαξε ποτέ αλλον Έλληνα, ούτε εγκλήματα έκανε. Γιατί υπήρξαν λάθη και απο τις δύο πλευρές, υπήρξαν όμως και εθνικόφρονες που βοήθησαν κομμουνιστές φίλους τους, αλλά και κομμουνιστές που δεν πείραξαν εθνικόφρονες ή άλλους Έλληνες. Και όμως πήγε εξορία στην Γυάρο, αλλά την Ελλάδα μου έμαθε να την σέβομαι πάνω απο όλα, όπως και ο πατέρας μου και ας περνάει την ζωή του στην οικοδομή απο τα χαράματα! Δεν κατηγόρησε ποτέ την Ελλάδα όμως γι αυτό, ούτε έβγαλε μισελληνικά απωθημένα.
Τι ξέρετε απο ήθος; Εσείς τα καίτε και τα τσαλακώνετε όλα!
Κανένας ΔΕΝ θα μου επιβάλλει τι να πιστεύω και να το εκφράζω ελεύθερα και χωρίς τις δικές σας στάμπες και του συστήματος σας. Γιατί χάρη σε αυτή την δημοκρατία την ρημάδα, τα πληρωμένα αμερικανοκίνητα φιλαράκια σου, τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης μπορούν και μιλάνε ελεύθερα, και σπάνε ελεύθερα, ενώ όποιος τους αντιταχθεί φιμώνεται στην καλύτερη και τραμπουκίζεται στην χειρότερη!
Δεν είναι κάτι προσωπικό, εσείς το παίρνετε προσωπικά και είστε έτοιμοι να κατασπαράξετε όποιον σας αντιστέκεται γιατί στην πραγματικότητα το ποιος αντιδρά φασιστικά και επιβλητικά άσε να τα πούμε άλλη ώρα.
Τελεία και παύλα!
Έλα, θα το ξεπεράσεις. Ας πρόσεχες, ας προσέχατε όλοι σας. Να μάθετε άλλη φορά να μην μπλέκετε τα ιερά και τα όσια στις βρώμικες σκέψεις σας. Ο σκοπός του Αλαμπάνου ήταν να θέσει θέμα προς αμφισβήτηση με ομιχλώδεις ταυτίσεις και ύποπτα σκεπτικά για να δηλητηριάσει τον κόσμο, όπως έχει κάνει και με τόσα άλλα άτομα, και αυτός, και το αναρχοανίδεο πληρωμένο σινάφι των ντεμέκ πανεπιστημιακών με τους ύποπτους συνωστισμούς και τις περίεργες δήθεν ιστορικές ημερίδες που κατέληξαν σε κράξιμο απο τον κόσμο (θες να στα θυμίσω;) και τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο, εκβιασμό και τρομοκρατία που ασκείτε με τα δεκανίκια της βδελυρής μήτρας που σας πέταξε, το Μπασοκ του Τσαντ Μινέικο και του Σημιταριού.
Πες μου ρε Νίκο στα ίσα, αν είχες την ευκαιρία, τι θα έκανες αν με έβλεπες εσύ ή τα συντρόφια σας; Θα με καίγατε; Θα με δέρνατε; Θα μου σπάγατε το σπίτι και την δουλειά μου; Ή θα το παίζατε υπεράνω, καταδεχτικοί και με ''κατανόηση'' στους ''κατώτερους'' που εσύ θεωρείς κάθε φορά που δεν συμφωνούν μαζί σου και έρχεσαι εσύ να ''αφυπνίσεις''; Πως αντιδράτε εσύ και το σύστημα που σας καλύπτει όταν κάποιος δεν πάει με τα νερά σας για πες μου;
Θέλεις να σου πω οτι ο νεοέλληνας είναι κοπρόσκυλο; Υποκριτής; Θα στο πω. Ναι, και εγώ το πιστεύω. Τα δεινά μας δεν είναι πια δικαιολογία για την συμπεριφορά μας. Μου την δίνει, με τσαντίζει. Δεν γουστάρω την συμπεριφορά του σε πολλά. Αλλά αυτό τον τραμπουκισμό όσων εκπροσωπείτε και πιστεύετε, αυτό το πάρε δώσε που με όλο το λαθρομετανασταριό, αυτή την αλλοίωση που θέλετε με τον στανιό να πετύχετε και να επιβάλλετε σαν λύκοι με δορά προβάτου, αυτή σας την εμπάθεια, δεν την γουστάρω, δεν την δέχομαι, δεν θα την δεχτώ. Να αμφισβητήσουμε μύθους και πράγματα; Ναι, και εγώ μαζί σας, αλλά όχι με αυτό τον βρώμικο και ύπουλο τρόπο, όχι με αυτό το στυλ.
Ποτέ.
Και στο λέω εγώ αυτό το πράγμα, εγγονή και κόρη κομμουνιστών ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Εγγονή ενός ανθρώπου που πολέμησε στην Αλβανία, με μία γιαγιά που άφησε 4 παιδιά για να κουβαλάει προμήθειες, και με ένα στην κοιλιά που το γέννησε σε μία κρυφή αποθήκη χωρίς να βγάλει άχνα και τσιμουδιά για να μην την ακούσουν οι Γερμανοι. Αλλά ο παππούς μου ούτε έσφαξε ποτέ αλλον Έλληνα, ούτε εγκλήματα έκανε. Γιατί υπήρξαν λάθη και απο τις δύο πλευρές, υπήρξαν όμως και εθνικόφρονες που βοήθησαν κομμουνιστές φίλους τους, αλλά και κομμουνιστές που δεν πείραξαν εθνικόφρονες ή άλλους Έλληνες. Και όμως πήγε εξορία στην Γυάρο, αλλά την Ελλάδα μου έμαθε να την σέβομαι πάνω απο όλα, όπως και ο πατέρας μου και ας περνάει την ζωή του στην οικοδομή απο τα χαράματα! Δεν κατηγόρησε ποτέ την Ελλάδα όμως γι αυτό, ούτε έβγαλε μισελληνικά απωθημένα.
Τι ξέρετε απο ήθος; Εσείς τα καίτε και τα τσαλακώνετε όλα!
Κανένας ΔΕΝ θα μου επιβάλλει τι να πιστεύω και να το εκφράζω ελεύθερα και χωρίς τις δικές σας στάμπες και του συστήματος σας. Γιατί χάρη σε αυτή την δημοκρατία την ρημάδα, τα πληρωμένα αμερικανοκίνητα φιλαράκια σου, τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης μπορούν και μιλάνε ελεύθερα, και σπάνε ελεύθερα, ενώ όποιος τους αντιταχθεί φιμώνεται στην καλύτερη και τραμπουκίζεται στην χειρότερη!
Δεν είναι κάτι προσωπικό, εσείς το παίρνετε προσωπικά και είστε έτοιμοι να κατασπαράξετε όποιον σας αντιστέκεται γιατί στην πραγματικότητα το ποιος αντιδρά φασιστικά και επιβλητικά άσε να τα πούμε άλλη ώρα.
Τελεία και παύλα!
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Τα'πες βασιλικό μου και ξαλάφρωσα! 
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απολαυστική Σείριο Αστρο. Δικαιολογεί απόλυτα το νικ της, γιατί πραγματικά είναι εντελώς UFO με τις κοτσάνες που αμολάει και νομίζει ότι την παίρνει κανένας σοβαρά. Το μόνο φυσικά που καταφέρνει είναι να προκαλεί άφθονο γέλιο με τα ρεζιλίκια της και την ασχετοσύνη της. Αγαπητό UFO μπορείς να βρεις και σε κανέναν άλλο γαλαξία, σε καμιά γλώσσα Ανδρομέδιων ή, Νεφελίμ εκδοχή του εθνικού ύμνου όπως θες να την παρουσιάσεις εσύ για να καλύψεις την ασχετοσύνη σου, αλλά στην ελληνική γλώσσα δεν θα βρεις πουθενά.
Ο Σολωμός έγραψε «βία» και εννοούσε «βία», ούτε πατάτες, ούτε καρότα, ούτε αμύγδαλα. Αν σου ξυνίζει, επειδή είσαι τόσο άσχετη, ούτε ο Σολωμός σου φταίει, ούτε κανένας άλλος, αλλά η παντελή ασχετοσύνη σου που σε έχει καταστήσει ανίκανη να χωρίσεις δυό σακιά άχυρο και καταφεύγεις σε απίστευτες μπουρδολογίες πατριωτικής φαντασίας. Εφτασες ρε κακομοίρα να βάζεις μεταφράσεις του εθνικού ύμνου, γιατί δεν υπάρχει ελληνική εκδοχή αυτού που αναφέρεις. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνεις δύο φορές ρεζίλι, αλλά είσαι τόσο χαζούλα που δεν το έχεις καταλάβει. Δεν πειράζει, όμως, αν το καταλάβενες ίσως και να μην ήσουν αυτό το νουμεράκι που είσαι.
Ρε Σείριο Αστρο στο ίδιο προαύλιο με τον Αβαττον κάνεις βόλτες; Επαθες εντελώς μπλακ - άουτ με τα ψυχοφάρμακα; Τι ασυνάρτητες παλαβομάρες είναι αυτές που γράφεις;
Να με ρώταγες πόσα φράγκα έχω εγώ να σου απαντήσω κατά προσέγγιση. Για άλλους που θες να γνωρίζω; Εσύ δηλαδή ξέρεις πόσα φράγκα έχει ο Καρατζαφύρερ, ο Μπουμπούκος, ο Φον Πλεύρης, ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποι «πατριώτες»;
Αυτά τα λίγα και μην τα πάρεις προσωπικά. Οσο και να σε τσούζουν σκέψου ότι αφιέρωσα ώρα για να σου γράψω αυτό το κατεβατό, ενώ θα μπορούσα με τρεις προτασούλες να είχα καθαρίσει. Εννοείται πως δεν θα το κάνω συνέχεια αυτό, αν η κατάσταση είναι ανίατη. Με τον τρελό του χωριού μπορεί μια φορά να καθήσεις να ασχοληθείς, άντε δύο, άντε τρεις, μετά το πολύ - πολύ να τον τσιγκλάς καμιά φορά για να λέει καμιά μουρλαμάρα παραπάνω για να κάνεις πλάκα.
Ο Σολωμός έγραψε «βία» και εννοούσε «βία», ούτε πατάτες, ούτε καρότα, ούτε αμύγδαλα. Αν σου ξυνίζει, επειδή είσαι τόσο άσχετη, ούτε ο Σολωμός σου φταίει, ούτε κανένας άλλος, αλλά η παντελή ασχετοσύνη σου που σε έχει καταστήσει ανίκανη να χωρίσεις δυό σακιά άχυρο και καταφεύγεις σε απίστευτες μπουρδολογίες πατριωτικής φαντασίας. Εφτασες ρε κακομοίρα να βάζεις μεταφράσεις του εθνικού ύμνου, γιατί δεν υπάρχει ελληνική εκδοχή αυτού που αναφέρεις. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνεις δύο φορές ρεζίλι, αλλά είσαι τόσο χαζούλα που δεν το έχεις καταλάβει. Δεν πειράζει, όμως, αν το καταλάβενες ίσως και να μην ήσουν αυτό το νουμεράκι που είσαι.
Ξέρεις πως λέγεται όλο αυτό το παραπάνω κατεβατό; Το παραλλήρημα μιας σαλεμένης που ανάθεμα κι αν η ίδια μπορεί να βγάλει νόημα. Επειδή όμως είναι μια ακόμη πολυτιμή προσφορά στον θεό Γέλωτα, ας προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη. Ο Αλαμπάνος, λοιπόν κατά την Σείριο αστρο, είναι ένας κακός τύπος που γουστάρει να δηλητηριάζει τον κόσμο μαζί με τους αναρχικο-ανίδεους (δεν το ήξερα ότι μια ιδεολογία σε κάνει ικανό ή, ανίδεο), τους ύποπτους ιπανεπιστημιακούς που τρώνε κράξιμο και όλοι αυτοί αφού τρώνε το κράξιμο έχουν τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο (τότε ποιος τους κράζει;), εκβιάζουν και τρομοκρατούν και παίρνουν τη δύναμη από τα δεκανίκια μιας μήτρας που πέταξε το ΠΑΣΟΚ.Ο σκοπός του Αλαμπάνου ήταν να θέσει θέμα προς αμφισβήτηση με ομιχλώδεις ταυτίσεις και ύποπτα σκεπτικά για να δηλητηριάσει τον κόσμο, όπως έχει κάνει και με τόσα άλλα άτομα, και αυτός, και το αναρχοανίδεο πληρωμένο σινάφι των ντεμέκ πανεπιστημιακών με τους ύποπτους συνωστισμούς και τις περίεργες δήθεν ιστορικές ημερίδες που κατέληξαν σε κράξιμο απο τον κόσμο (θες να στα θυμίσω;) και τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο, εκβιασμό και τρομοκρατία που ασκείτε με τα δεκανίκια της βδελυρής μήτρας που σας πέταξε, το Μπασοκ του Τσαντ Μινέικο και του Σημιταριού.
Ρε Σείριο Αστρο στο ίδιο προαύλιο με τον Αβαττον κάνεις βόλτες; Επαθες εντελώς μπλακ - άουτ με τα ψυχοφάρμακα; Τι ασυνάρτητες παλαβομάρες είναι αυτές που γράφεις;
Να με ρώταγες πόσα φράγκα έχω εγώ να σου απαντήσω κατά προσέγγιση. Για άλλους που θες να γνωρίζω; Εσύ δηλαδή ξέρεις πόσα φράγκα έχει ο Καρατζαφύρερ, ο Μπουμπούκος, ο Φον Πλεύρης, ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποι «πατριώτες»;
Θα ήσουν η αγαπημένη μας γελωτοποιός. Θα σε παρακαλούσαμε να λες και άλλες τέτοιες χαζομάρες για να γελάμε.Πες μου ρε Νίκο στα ίσα, αν είχες την ευκαιρία, τι θα έκανες αν με έβλεπες εσύ ή τα συντρόφια σας; Θα με καίγατε; Θα με δέρνατε; Θα μου σπάγατε το σπίτι και την δουλειά μου; Ή θα το παίζατε υπεράνω, καταδεχτικοί και με ''κατανόηση'' στους ''κατώτερους'' που εσύ θεωρείς κάθε φορά που δεν συμφωνούν μαζί σου και έρχεσαι εσύ να ''αφυπνίσεις''; Πως αντιδράτε εσύ και το σύστημα που σας καλύπτει όταν κάποιος δεν πάει με τα νερά σας για πες μου;
Ούτε καν έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και εναντίον ποιου στρεφόμαστε. Οπότε τι να κάτσω να σου εξηγήσω;Θέλεις να σου πω οτι ο νεοέλληνας είναι κοπρόσκυλο; Υποκριτής; Θα στο πω. Ναι, και εγώ το πιστεύω. Τα δεινά μας δεν είναι πια δικαιολογία για την συμπεριφορά μας. Μου την δίνει, με τσαντίζει. Δεν γουστάρω την συμπεριφορά του σε πολλά.
Και είχα μια σκασίλα για το τι θα δεχτείς και τι όχι ή, για το πως εκλαμβάνεις τα όσα πιστεύουμε και όσα κάνουμε.Αλλά αυτό τον τραμπουκισμό όσων εκπροσωπείτε και πιστεύετε, αυτό το πάρε δώσε που με όλο το λαθρομετανασταριό, αυτή την αλλοίωση που θέλετε με τον στανιό να πετύχετε και να επιβάλλετε σαν λύκοι με δορά προβάτου, αυτή σας την εμπάθεια, δεν την γουστάρω, δεν την δέχομαι, δεν θα την δεχτώ.
Το τι ήταν ο παππούς σου δεν έχει σχέση με το τι είσαι εσύ. Λοιπόν αν θες να ξέρεις ο παππούς σου κατά τους πατριώτες, καθότι κομμουνιστής όπως μας λες και όχι απλά αντάρτης του ΕΛΑΣ ήταν ένα προδότης που ήθελε να δώσει τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Για την ακρίβεια, κατά την πατριωτική ορολογία ήταν ένας ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ. Εδώ μέσα οι ομοϊδεάτες σου κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει φανατικά αυτή την άποψη και έχουν αναφέρει πολλές φορές αυτό το χαρακτηρισμό. Δεν σε είδα όμως ποτέ να αντιδράς. Οπότε τι άποψη θέλεις να έχω για σένα, που ούτε καν τον παππού σου δεν υπερασπίστηκες από αυτές τις προσβολές.Και στο λέω εγώ αυτό το πράγμα, εγγονή και κόρη κομμουνιστών ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Εγγονή ενός ανθρώπου που πολέμησε στην Αλβανία, με μία γιαγιά που άφησε 4 παιδιά για να κουβαλάει προμήθειες, και με ένα στην κοιλιά που το γέννησε σε μία κρυφή αποθήκη χωρίς να βγάλει άχνα και τσιμουδιά για να μην την ακούσουν οι Γερμανοι. Αλλά ο παππούς μου ούτε έσφαξε ποτέ αλλον Έλληνα, ούτε εγκλήματα έκανε. Γιατί υπήρξαν λάθη και απο τις δύο πλευρές, υπήρξαν όμως και εθνικόφρονες που βοήθησαν κομμουνιστές φίλους τους, αλλά και κομμουνιστές που δεν πείραξαν εθνικόφρονες ή άλλους Έλληνες. Και όμως πήγε εξορία στην Γυάρο, αλλά την Ελλάδα μου έμαθε να την σέβομαι πάνω απο όλα, όπως και ο πατέρας μου και ας περνάει την ζωή του στην οικοδομή απο τα χαράματα! Δεν κατηγόρησε ποτέ την Ελλάδα όμως γι αυτό, ούτε έβγαλε μισελληνικά απωθημένα.
Οπως και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω κατά την άποψη μου για τα όσα λέει ο καθένας.Κανένας ΔΕΝ θα μου επιβάλλει τι να πιστεύω και να το εκφράζω ελεύθερα και χωρίς τις δικές σας στάμπες και του συστήματος σας.
Ξέρεις κάτι; Την Ελλάδα την έκαναν 51η πολιτεία των ΗΠΑ οι λεγόμενοι καλοί πατριώτες, οι νικητές του εμφυλίου...συμμοριτόπολεμου κατά την ορολογία τους, που κάτι συμμορίτες όπως τον παππού σου τους έστελναν στη Γυάρο. Οπότε μάλλον κάπου αλλού κοίτα για αμερικανοκίνητους και όχι στα φιλαράκια μου. Οσον αφορά τα περί φιμώματος και τραμπουκισμών μάλλον πρέπει να έχεις μανία καταδίωξης. Προφανώς και αγνοείς τι σημαίνει πραγματικό φιμώμα και τραμπουκισμός, αν και το είχαν εφαρμόσει στην Ελλάδα οι μεγάλοι «πατριώτες» για πολλά χρόνια. Ξέρεις υπήρχε μια εποχή, που όχι μόνο απαγορευότανε να πεις την γνώμη σου αλλά αν είχες μια ορισμένη ιδεολογία, έφευγες για διακοπές επ' αόριστον στον μαγευτικό Αη Στράτη.Γιατί χάρη σε αυτή την δημοκρατία την ρημάδα, τα πληρωμένα αμερικανοκίνητα φιλαράκια σου, τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης μπορούν και μιλάνε ελεύθερα, και σπάνε ελεύθερα, ενώ όποιος τους αντιταχθεί φιμώνεται στην καλύτερη και τραμπουκίζεται στην χειρότερη!
Αυτά τα λίγα και μην τα πάρεις προσωπικά. Οσο και να σε τσούζουν σκέψου ότι αφιέρωσα ώρα για να σου γράψω αυτό το κατεβατό, ενώ θα μπορούσα με τρεις προτασούλες να είχα καθαρίσει. Εννοείται πως δεν θα το κάνω συνέχεια αυτό, αν η κατάσταση είναι ανίατη. Με τον τρελό του χωριού μπορεί μια φορά να καθήσεις να ασχοληθείς, άντε δύο, άντε τρεις, μετά το πολύ - πολύ να τον τσιγκλάς καμιά φορά για να λέει καμιά μουρλαμάρα παραπάνω για να κάνεις πλάκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Σάβ 11 Απρ 2009, 01:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dhmellhn
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Ο Σολωμός έγραψε πρώτα στην Ιταλική και μετά στην Ελληνική. Όταν επέστρεψε στη Ζάκυνθο το 1818 συνέθετε στην ιταλική θρησκευτικά και σατυρικά ποίηματα, ενώ παράλληλα επιχειρούσε να γράψει στα ελληνικά. Τριάντα τρία αυτοσχέδια σονέτα αυτής της περιόδου εκδόθηκαν το 1822 στην Κέρκυρα με τον τίτλο Rime improvvisate (Αυτοσχέδιες ομοιοκαταληξίες). Πρόκειται, μάλιστα, για την μοναδική ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Σολωμός στη διάρκεια της ζωής του. Ιταλικά ποιήματα, κυρίως σονέτα, συνέχισε να συνθέτει μέχρι το 1827.
Ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" γράφτηκε τον Μάϊο του 1823, όταν ο Σολωμός ήταν 25 ετών. Αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές με μικτή γλώσσα. Η βάση της είναι η δημοτική, η οποία όμως εμπλουτίζεται με λόγια ίχνη, χωρίς να λείπουν και κάποιοι ιταλισμοί. Το ύφος του συνθέτει επικολυρικά στοιχεία.
Από τις έντονα υπογραμμισμένες εκφράσεις συνάγεται το συμπέρασμα ότι την εποχή της συνθέσεως του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν" ο ποιητής δεν γνωρίζει επαρκώς την ελληνικήν. Αυτό επιβεβαιούται και από τα γραφόμενα του Λίνου Πολίτη:
Ο Λίνος Πολίτης, λοιπόν, κορυφαίος Σολωμιστής, γράφει: Ότι ενδιαφέρει περισσότερο, αφού Έλληνας ποιητής είναι ο Σολωμός, είναι βέβαια να δούμε πότε πρωτοαρχίζει να γράφει ελληνικά, ποτε εγκαταλείπει το γράψιμο σε μια γλώσσα έτοιμη και διαμορφωμένη από αιώνες, για να καταπιαστεί να γράψει σε μια γλώσσα με σχεδόν καθόλου ή με υποτυπώδη παράδοση ποιητική, γλώσσα που μολονότι ήταν η μητρική του, δεν την είχε σπουδάσει φιλολογικά. Επομένως έχουν βάση τα υποστηριζόμενα περί μη επαρκούς γνώσης της ελληνικής από τον Σολωμό.
Επιπρόσθετα, έχει γίνει ολόκληρη συζήτηση για την αποσπασματικότητα των έργων του Σολωμού.
Τέλος, στην Καθημερινή ο Π. Μπουκάλας γράφει: O Στυλιανός Αλεξίου σημειώνει ότι το «όψη που με βία μετράει τη γη» είναι ιταλισμός, παράγωγος του «missurar la terra con lo guardo» και "Πώς μετρά τη σκλαβωμένη γη το βλέμμα της Ελευθερίας; Με πάθος, με λαχτάρα, με στέρεη αποφασιστικότητα, σαν...
να θέλει να την ελευθερώσει με μια ματιά, μια φλογισμένη ματιά, βίαιη, σαρωτική· γι’ αυτό και ο Πολυλάς μιλάει για την «ακαταμάχητη ορμή του αυτόνομου ελληνικού πνεύματος, οπού παρουσιάζεται εις τη φαντασία του ποιητή βγαλμένο από τα ιερά κόκαλα των προγόνων, με την ακονισμένη ρομφαία και με το μάτι οπού με βία μετράει τη γη, ως να εθαρρούσε ότι γλήγορα θα την κάμει δική του».
Ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" γράφτηκε τον Μάϊο του 1823, όταν ο Σολωμός ήταν 25 ετών. Αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές με μικτή γλώσσα. Η βάση της είναι η δημοτική, η οποία όμως εμπλουτίζεται με λόγια ίχνη, χωρίς να λείπουν και κάποιοι ιταλισμοί. Το ύφος του συνθέτει επικολυρικά στοιχεία.
Από τις έντονα υπογραμμισμένες εκφράσεις συνάγεται το συμπέρασμα ότι την εποχή της συνθέσεως του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν" ο ποιητής δεν γνωρίζει επαρκώς την ελληνικήν. Αυτό επιβεβαιούται και από τα γραφόμενα του Λίνου Πολίτη:
Ο Λίνος Πολίτης, λοιπόν, κορυφαίος Σολωμιστής, γράφει: Ότι ενδιαφέρει περισσότερο, αφού Έλληνας ποιητής είναι ο Σολωμός, είναι βέβαια να δούμε πότε πρωτοαρχίζει να γράφει ελληνικά, ποτε εγκαταλείπει το γράψιμο σε μια γλώσσα έτοιμη και διαμορφωμένη από αιώνες, για να καταπιαστεί να γράψει σε μια γλώσσα με σχεδόν καθόλου ή με υποτυπώδη παράδοση ποιητική, γλώσσα που μολονότι ήταν η μητρική του, δεν την είχε σπουδάσει φιλολογικά. Επομένως έχουν βάση τα υποστηριζόμενα περί μη επαρκούς γνώσης της ελληνικής από τον Σολωμό.
Επιπρόσθετα, έχει γίνει ολόκληρη συζήτηση για την αποσπασματικότητα των έργων του Σολωμού.
Τέλος, στην Καθημερινή ο Π. Μπουκάλας γράφει: O Στυλιανός Αλεξίου σημειώνει ότι το «όψη που με βία μετράει τη γη» είναι ιταλισμός, παράγωγος του «missurar la terra con lo guardo» και "Πώς μετρά τη σκλαβωμένη γη το βλέμμα της Ελευθερίας; Με πάθος, με λαχτάρα, με στέρεη αποφασιστικότητα, σαν...
να θέλει να την ελευθερώσει με μια ματιά, μια φλογισμένη ματιά, βίαιη, σαρωτική· γι’ αυτό και ο Πολυλάς μιλάει για την «ακαταμάχητη ορμή του αυτόνομου ελληνικού πνεύματος, οπού παρουσιάζεται εις τη φαντασία του ποιητή βγαλμένο από τα ιερά κόκαλα των προγόνων, με την ακονισμένη ρομφαία και με το μάτι οπού με βία μετράει τη γη, ως να εθαρρούσε ότι γλήγορα θα την κάμει δική του».
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- ArELa
- Founder-Administrator

Πρώτον δεν σε τιμά ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη Σ/Α.Αγαπητό UFO μπορείς να βρεις και σε κανέναν άλλο γαλαξία, σε καμιά γλώσσα Ανδρομέδιων ή, Νεφελίμ εκδοχή του εθνικού ύμνου όπως θες να την παρουσιάσεις εσύ για να καλύψεις την ασχετοσύνη σου, αλλά στην ελληνική γλώσσα δεν θα βρεις πουθενά.
Ο Σολωμός έγραψε «βία» και εννοούσε «βία», ούτε πατάτες, ούτε καρότα, ούτε αμύγδαλα.
Ουδέποτε έχει προσεγγίσει άνθρωπο με χλεύη εδώ μέσα, και είναι ανάξιο από μεριάς σου να το κάνεις εσύ σ'εκείνη και με περισσή απαξία μάλιστα, γι'αυτό μάζεψέ το πριν αρχίσω να το μαζεύω εγώ.
Κατά δεύτερον, αν και με πρόλαβε και με κάλυψε κατά πολύ ο Δημήτρης, ερωτώ : εσύ που τα ξέρεις όλα, μήπως ξέρεις κατά πόσο ήταν άρτιος γλωσσικά ο Σολωμός; Έχω δει χειρόγραφό του (το πααααααλαι ποτέ) που έγραφε το "αλλά" με ένα "λ", και έγραφε κι άλλα παρεμφερή της ιδίας κλίμακας.
Το θέμα μας όμως εδώ δεν είναι ΞΑΦΝΟΥ τι εννοούσε ο ποιητής, αλλά τι σκατά εννοούσε, υπονοούσε και ήθελε να αποδείξει ο Αλ(α)βανος επικαλούμενος τον εθνικό μας ύμνο ( απ'ολα τα στιχουργήματα και ύμνους, αυτόν βρήκε το κέρατό μου ?
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί Ελληνες που ήξεραν και έγραφαν καλύτερα ελληνικά από τον Σολωμό; Το 80% μην πω παραπάνω ήταν αναλφάβητοι. Επίσης γιατί εδώ θα τρελαθούμε τελείως. Η μητρική του γλώσσα ήταν τα ελληνικά. Εκτός αν πιστεύετε ότι στην Ζάκυνθο, η οποία είχε και μεγάλη ποιητική παράδοση και πριν τον Σολωμό μιλούσαν ιταλικά ή, αν νομίζεται ότι στα εννέα χρόνια που έμεινε στην Ιταλία ξέχασε τα ελληνικά. Ολα μπορεί να τα ακούσω πλέον. Τέλος πάντως όταν επέστρεψε από την Ιταλία μελέτησε όσο κανένας άλλος τα δημοτικά τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας και ύστερα άρχισε να γράφει δικά του ποιήματα.
Τώρα βέβαια, βγήκε ότι ο Σολωμός δεν ήξερε καλά ελληνικά και άλλα ήθελε να γράψει, κι άλλα έγραψε. Και ανέλαβε να τον διορθώσει ο Καρατζαφύρερ, ο οποίος επιχείρησε ρήξη και ανατροπή στον...εθνικό ύμνο.
Τι άλλα είπε που αγνοείτε;
Τώρα κατά πόσο νεοταξιτικά αυτά που είπε ο Αλαβάνος και δεν είναι οι εξαγγελίες του Καραμανλή (που σχετίζονται και με οικονομικά συμφέροντα της Νέας Τάξης - σύστημα με κάμερες, εισαγωγές αρχιμπάτσων made in England, συνεργασία με τους πράκτορες της CIA), εσείς το ξέρετε. Επίσης είναι φως φανάρι ότι έκανε μια μεταφορά ενός στίχου από τον εθνικό ύμνο όχι για να τον συνδέσει με τους αναρχικούς, αλλά να παρουσιάσει την πολιτική του Καραμανλή ως ...«που με βία μετράει τη γη» και για να προχωρήσει στη συνέχεια στη θέση του ότι η βία των κατασταλτικών μηχανισμών θα γεννήσει νέα βία. Εντάξει, ξέρω, ψιλά γράμματα για τους «πατριώτες». Δύσκολο να το αντιληφθούν. Το μυαλό τους έχει κολλήσει στο «Αλαβάνος, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Τάξη, Αναρχικοί, Σόρος, Ιντυμέντια, Ζήτω η Ελλας, ΟΥΓΚ».
Τώρα βέβαια, βγήκε ότι ο Σολωμός δεν ήξερε καλά ελληνικά και άλλα ήθελε να γράψει, κι άλλα έγραψε. Και ανέλαβε να τον διορθώσει ο Καρατζαφύρερ, ο οποίος επιχείρησε ρήξη και ανατροπή στον...εθνικό ύμνο.
Πρώτα από όλα έχεις υπόψη σου για ποιο θέμα γινότανε η συζήτηση στη βουλή; Μάλλον το αγνοείς. Η θέση του Αλαβάνου ήταν ότι τα νέα κατασταλτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Καραμανλής όχι μόνο δεν καταπολεμούν τη βία, αλλά την προκαλούν κι όλας.αλλά τι σκατά εννοούσε, υπονοούσε και ήθελε να αποδείξει ο Αλ(α)βανος επικαλούμενος τον εθνικό μας ύμνο (το κέρατό μου δηλαδη ) για να εξυπηρετήσει τα νεοταξίτικα τριπάκια που θέλει να καταπίνουμε κατά καιρούς αλλά δεν του βγαίνει
Τι άλλα είπε που αγνοείτε;
http://www.flash.gr/page.ashx?pid=9&aid=293189&cid=1Υποθέτουμε ότι ξέρει τον Εθνικό Ύμνο του Σολωμού ο πρωθυπουργός που λέει σε μια αποστροφή που με βία μετράει τη γη. Η βία κ.πρωθυπουργέ γεννάει τη βία. Και η Βουλή δεν είναι για κάνουμε καλλιστεία της βίας και να μην σκεφτούμε την άλλη διάσταση της βίας, τη πολιτική" τόνισε ο κ. Αλαβάνος. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα του δεν έχει θέση η χρήση της βίας για την προβολή αιτημάτων.
Η βία, όπως ανέφερε ο κ. Αλαβάνος, έχει πολιτική προσέγγιση και έφερε ως παράδειγμα ότι μέσα στο 2008 ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε από την τρομοκρατία στη χώρα μας, ενώ την ίδια χρονιά, όπως είπε, είχαμε 1522 νεκρούς από τροχαία κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι,150 χάθηκαν από εργατικά ατυχήματα, υπήρξαν 320 αυτοκτονίες κυρίως νέων και 240 νεκροί από ναρκωτικά.
Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι πίσω από την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίθεση ενάντια στην πολιτική δράση των νέων ανθρώπων,στα κινήματα των συμβασιούχων και των κινητοποιήσεων των μαθητών,μετά το χαμό του Αλέξη.
Δεν θέλουμε δημαγωγίες στη προσέγγιση του προβλήματος. Η βία πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από τα θερμοκήπια και τις μήτρες που τη γεννάνε και μία από αυτές είναι η οικονομική κρίση και η στρατιά απελπισμένων απολυμένων ανθρώπων " τόνισε.
"Τι κάνετε για να μειώσετε τα άνθη του κακού; Το χρήμα πάει στις τράπεζες αντί να πάει εκεί που πρέπει, στους αγρότες,τους χαμηλόμισθους, τους απολυμένους στην απασχόληση, ώστε να αισθανθεί ασφάλεια η οικογένεια. Εσείς αντί να ασχοληθείτε πραγματικά ρίχνετε λάσπη στο θερμοκήπιο της κρίσης" επεσήμανε.
Παράλληλα, έκανε λόγο για "κυβέρνηση που έχει μητρώο ακραίο και βεβαρημένο» και έφερε ως παράδειγμα τις υποθέσεις των ομολόγων, του Βατοπεδίου,τις υποκλοπές και του κ. Παυλίδη". "Η κυβέρνηση μπροστά στη πλήρη αποτυχία της το μόνο που κάνει είναι να ενισχύσει τα ποινικά μέτρα. Η κουκούλα φταίει; Το μέσο ή η διάπραξη του αδικήματος φταίει; Το μείγμα είναι επικίνδυνο, αλλά και γελοίο όταν έχουμε τις προτάσεις του ΛΑΟΣ τις οποίες υιοθετεί η ΝΔ" υπογράμμισε.
Τώρα κατά πόσο νεοταξιτικά αυτά που είπε ο Αλαβάνος και δεν είναι οι εξαγγελίες του Καραμανλή (που σχετίζονται και με οικονομικά συμφέροντα της Νέας Τάξης - σύστημα με κάμερες, εισαγωγές αρχιμπάτσων made in England, συνεργασία με τους πράκτορες της CIA), εσείς το ξέρετε. Επίσης είναι φως φανάρι ότι έκανε μια μεταφορά ενός στίχου από τον εθνικό ύμνο όχι για να τον συνδέσει με τους αναρχικούς, αλλά να παρουσιάσει την πολιτική του Καραμανλή ως ...«που με βία μετράει τη γη» και για να προχωρήσει στη συνέχεια στη θέση του ότι η βία των κατασταλτικών μηχανισμών θα γεννήσει νέα βία. Εντάξει, ξέρω, ψιλά γράμματα για τους «πατριώτες». Δύσκολο να το αντιληφθούν. Το μυαλό τους έχει κολλήσει στο «Αλαβάνος, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Τάξη, Αναρχικοί, Σόρος, Ιντυμέντια, Ζήτω η Ελλας, ΟΥΓΚ».
Σου έχω πει, ότι εγώ δεν πιστεύω πως όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Και ναι, το μόνο που αξίζει για τις απόψεις της Σείριο αστρο είναι χλεύη.Πρώτον δεν σε τιμά ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη Σ/Α.
Ουδέποτε έχει προσεγγίσει άνθρωπο με χλεύη εδώ μέσα, και είναι ανάξιο από μεριάς σου να το κάνεις εσύ σ'εκείνη και με περισσή απαξία μάλιστα, γι'αυτό μάζεψέ το πριν αρχίσω να το μαζεύω εγώ
- ArELa
- Founder-Administrator

Δεν θα σε ακολουθήσω στην πρεμούρα σου να υποστηρίξεις τον Αλ(α)βάνο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπήρε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να πιάσει τον Εθνικό Ύμνο στο στόμα του. Όπως εξακολουθώ να υποστηρίζω πως τα ελληνικά του ποιητή (τουλάχιστον στη γραφή) δεν ήταν απολύτως άρτια, και εν πάση περιπτώσει το προφέρουμε ως βιΑ' και όχι ως "βία", εδώ και αιώνες τώρα. Όταν το άκουσα απ'τα χείλη του Αλ-αβάνου ως βία, μου γύρισε το άντερο για να το πω επιεικώς, ως φρικτή παρωδία του εθνικού μας ύμνου. Και δεν πα' να λες ό,τι θες για να μπαλώσεις το άτοπο που έκανε; ΑΥΤΗ η αναγουλιαστική γεύση μένει στους πολλούς είτε το θες είτε όχι, είτε θα το ομολογήσουν μεγαλοφώνως είτε όχι.
Επειδή σύσωμο το φόρουμ (θα τολμήσω να μιλήσω εκ μέρους όλων) και μαζί μ'αυτό ΚΑΙ η αφεντιά μου, δεν συμμεριζόμαστε αυτή την...αποψάρα σου, σε καλώ και σε παρακαλώ αν θες, να αναδιατυπώσεις εκείνο το ποστ σου, αλλιώς θα το αναδιατυπώσω-περικόψω εγώ. Δε θα το ξαναπώ, δε θα κάνω επανειλημμένες προειδοποιήσεις παροτρύνοντάς σε για τα αυτονόητα .Δεν θα παίζω τις κουμπάρες. Οι κανόνες λένε όχι χλεύη/απαξία σε συμφορουμίτη σου και εφ'όσον γράφεις εδώ μέσα, θα πρέπει να τους τηρείς στοιχειωδώς. Αλλωστε, θα'πρεπε να μπορείς να κάνεις διάλογο και χωρίς αυτά τα ύποπτα "εργαλεία" διαλεκτικής (?). Η χλεύη δεν κάνει το επιχείρημά σου ισχυρότερο, μάλλον χάνεις και το ελάχιστο δίκιο που θα μπορούσε να σου αποδοθεί.
Φυσικά για σένα η εύκολη λύση είναι η χλεύη όταν δεν έχεις ικανό αντεπιχείρημα να αντικρούσεις. Και πώς ν'αντικρούσει κανείς τις αλήθειες εδώ που τα λέμε... Αν ενοχλουν πολύ και σου είναι αδύνατον να τις προσυπογράψεις ανοιχτά, θεωρείς δόκιμο να καταφεύγεις σ'αυτήν. Όμως...Σου έχω πει, ότι εγώ δεν πιστεύω πως όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Και ναι, το μόνο που αξίζει για τις απόψεις της Σείριο αστρο είναι χλεύη.
Επειδή σύσωμο το φόρουμ (θα τολμήσω να μιλήσω εκ μέρους όλων) και μαζί μ'αυτό ΚΑΙ η αφεντιά μου, δεν συμμεριζόμαστε αυτή την...αποψάρα σου, σε καλώ και σε παρακαλώ αν θες, να αναδιατυπώσεις εκείνο το ποστ σου, αλλιώς θα το αναδιατυπώσω-περικόψω εγώ. Δε θα το ξαναπώ, δε θα κάνω επανειλημμένες προειδοποιήσεις παροτρύνοντάς σε για τα αυτονόητα .Δεν θα παίζω τις κουμπάρες. Οι κανόνες λένε όχι χλεύη/απαξία σε συμφορουμίτη σου και εφ'όσον γράφεις εδώ μέσα, θα πρέπει να τους τηρείς στοιχειωδώς. Αλλωστε, θα'πρεπε να μπορείς να κάνεις διάλογο και χωρίς αυτά τα ύποπτα "εργαλεία" διαλεκτικής (?). Η χλεύη δεν κάνει το επιχείρημά σου ισχυρότερο, μάλλον χάνεις και το ελάχιστο δίκιο που θα μπορούσε να σου αποδοθεί.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- seliniasmenos
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Για να δω ποιος έχει επιχειρήματα... αχμμμ...
Ο Φιφης παρουσιάζει γραμμένο στα ελληνικά τον εθνικό ύμνο...
Οι υπόλοιποι λένε οτι δεν μιλούσε καλά τα ελληνικά...
Άραγε ποιο να είναι το επιχείρημα που στέκει...ποιο να είναι...ποιο να είναι.............
Υ.Γ: Επειδή εδώ πιάνομαι αδιάβαστος γιατί κ εγώ βιά το ήξερα αλλά τα γραφόμενα τελικά αποδεικνύουν οτι ήταν βία, περιμένω να αναπτυχθεί μια σοβαρή επιχειρηματολογία με αποδείξεις όπως του φίφη για να βγάλω συμπέρασμα, αλλιώς, το έχω βγάλει ήδη.
Ο Φιφης παρουσιάζει γραμμένο στα ελληνικά τον εθνικό ύμνο...
Οι υπόλοιποι λένε οτι δεν μιλούσε καλά τα ελληνικά...
Άραγε ποιο να είναι το επιχείρημα που στέκει...ποιο να είναι...ποιο να είναι.............
Υ.Γ: Επειδή εδώ πιάνομαι αδιάβαστος γιατί κ εγώ βιά το ήξερα αλλά τα γραφόμενα τελικά αποδεικνύουν οτι ήταν βία, περιμένω να αναπτυχθεί μια σοβαρή επιχειρηματολογία με αποδείξεις όπως του φίφη για να βγάλω συμπέρασμα, αλλιώς, το έχω βγάλει ήδη.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
- ArELa
- Founder-Administrator

Δεν ειπα ότι δεν μιλούσε καλά τα ελληνικά. Να προσέχεις πώς διαβάζεις σελούμπα. Είπα πως στη γραφή του δεν ήταν άρτιος. Και ποιητική αδεία, οι διατυπώσεις του δεν ήτανε απόλυτες στο βαθμό που να μπορούμε εμείς τώρα να κάνουμε τέτοια σημειολογική ανάλυση, πιστεύοντας πως μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς πώς το εννοούσε.
Είναι υποκειμενική η ερμηνεία λοιπόν. Το βιά (τονισμένο στη λήγουσα όπως το προφέρουμε , ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ αυτό) μπορεί γι'αλλους να είναι βία, για άλλους βιάση ή βιασύνη. Και τονισμένο στη λήγουσα μάλλον προς τη βιάση-βιασύνη-βιάζομαι πάει, παρά προς τη βία. Το θέμα είναι πως η λέξη προφέρεται κάτι αιώνες τώρα ως βιά (τονισμένο στη λήγουσα) κι όχι ως βίιιιιιια, όπως εξυπηρέτησε τον κο. Αλαβάνο να την προφέρει.
Για το Σολωμό θα πρέπει (αν δε θέλουμε να το παίζουμε πολυξερίδηδες) να μείνουμε στο "τι εννοούσε ο άραγε ο ποιητής?", παρά να ισχυριζόμαστε πως ξέρουμε, γιατί την τύφλα μας δεν ξέρουμε.
Το θέμα μου βεβαίως βεβαίως, ουδέποτε ήταν ο Σολωμός σ'αυτό το τόπικ, αλλά ο Αλ-αβάνος, οπότε ΚΑΚΩΣ κολλάμε στον εθνικό ύμνο λες και τον βλέπουμε/ακούμε για πρώτη φορά
Αυτός ο κύριος θεωρώ πως ήταν άτοπος στη χρήση του εθνικού ύμνου για να ενισχύσει το όποιο πολιτικό του...ευφυολόγημα.
Αν έχεις τραγουδήσει ποτέ τον εθνικό ύμνο, και μου πεις ότι έλεγες με βΙ'α μετράει τη γη, θ'αρχίσουνε τον κλαυσίγελω και οι πέτρες. Δεν θα δεχτώ να'ρθει τώρα ένας Αλ-αβάνος για να με κάνει να ψάχνομαι για τον εθνικό μου ύμνο. ΤΕΛΕΙΑ.
Είναι υποκειμενική η ερμηνεία λοιπόν. Το βιά (τονισμένο στη λήγουσα όπως το προφέρουμε , ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ αυτό) μπορεί γι'αλλους να είναι βία, για άλλους βιάση ή βιασύνη. Και τονισμένο στη λήγουσα μάλλον προς τη βιάση-βιασύνη-βιάζομαι πάει, παρά προς τη βία. Το θέμα είναι πως η λέξη προφέρεται κάτι αιώνες τώρα ως βιά (τονισμένο στη λήγουσα) κι όχι ως βίιιιιιια, όπως εξυπηρέτησε τον κο. Αλαβάνο να την προφέρει.
Για το Σολωμό θα πρέπει (αν δε θέλουμε να το παίζουμε πολυξερίδηδες) να μείνουμε στο "τι εννοούσε ο άραγε ο ποιητής?", παρά να ισχυριζόμαστε πως ξέρουμε, γιατί την τύφλα μας δεν ξέρουμε.
Το θέμα μου βεβαίως βεβαίως, ουδέποτε ήταν ο Σολωμός σ'αυτό το τόπικ, αλλά ο Αλ-αβάνος, οπότε ΚΑΚΩΣ κολλάμε στον εθνικό ύμνο λες και τον βλέπουμε/ακούμε για πρώτη φορά
Αυτός ο κύριος θεωρώ πως ήταν άτοπος στη χρήση του εθνικού ύμνου για να ενισχύσει το όποιο πολιτικό του...ευφυολόγημα.
Αν έχεις τραγουδήσει ποτέ τον εθνικό ύμνο, και μου πεις ότι έλεγες με βΙ'α μετράει τη γη, θ'αρχίσουνε τον κλαυσίγελω και οι πέτρες. Δεν θα δεχτώ να'ρθει τώρα ένας Αλ-αβάνος για να με κάνει να ψάχνομαι για τον εθνικό μου ύμνο. ΤΕΛΕΙΑ.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Dhmellhn
- Επίτιμος

Στο χειρόγραφο η λέξη είναι βία με τον τόνο στο ι. Αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Ποιητικά προφέρεται και βιά. Το ζήτημα όμως είναι άλλο.
Αφενός μεν, ο ίδιος ο Λίνος Πολίτης, κορυφαίος σολωμικός επιμένω, τονίζει τα παραπάνω για την μη καλή γνώση της ελληνικής από τον Εθνικό ποιητή αρκετές δεκαετίες πριν αναφερθεί ο στίχος από την καρικατούρα του ψύριζα. Επομένως, δεν δύναται να κατηγορηθεί για "πατριώτης". Κατά συνέπεια, μπορεί κάποιος να διαλέξει μεταξύ του έγκριτου Λίνου Πολίτη και του... Ιφικράτη. Η επιλογή είναι δική σας.
Αφετέρου δε, ο Μπαμπινιώτης δίνει στο ουσιαστικό βία την ερμηνεία "Βιασύνη" (σελίδα 368, Α' Έκδοση του Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας) χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το στίχο του Σολωμού.
Και το ρήμα "βιάζω" σημαίνει, εκτός των άλλων, επείγομαι.
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι η ερμηνεία της "βιασύνης" δεν είναι αδόκιμη σε αμειγώς γλωσσολογικό επίπεδο.
Ως προς το ποίημα τώρα, η έννοια της "βιασύνης" στο "μέτρημα της γης" στηρίζεται και από τη 13η στροφή, όπου αναφέρονται τα εξής:
"Φεύγει οπίσω το ποδάρι
και ολογλήγορο πατεί
ή την πέτρα ή το χορτάρι
που τη δόξα σού ενθυμεί"
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η λέξη "βία" σημαίνει απαραίτητα "βιασύνη". Απλά, ο τονισμός της λέξης δεν αποτελλεί "απόδειξη" της σημασίας της.
Την Καλημέρα μου.
Αφενός μεν, ο ίδιος ο Λίνος Πολίτης, κορυφαίος σολωμικός επιμένω, τονίζει τα παραπάνω για την μη καλή γνώση της ελληνικής από τον Εθνικό ποιητή αρκετές δεκαετίες πριν αναφερθεί ο στίχος από την καρικατούρα του ψύριζα. Επομένως, δεν δύναται να κατηγορηθεί για "πατριώτης". Κατά συνέπεια, μπορεί κάποιος να διαλέξει μεταξύ του έγκριτου Λίνου Πολίτη και του... Ιφικράτη. Η επιλογή είναι δική σας.
Αφετέρου δε, ο Μπαμπινιώτης δίνει στο ουσιαστικό βία την ερμηνεία "Βιασύνη" (σελίδα 368, Α' Έκδοση του Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας) χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το στίχο του Σολωμού.
Και το ρήμα "βιάζω" σημαίνει, εκτός των άλλων, επείγομαι.
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι η ερμηνεία της "βιασύνης" δεν είναι αδόκιμη σε αμειγώς γλωσσολογικό επίπεδο.
Ως προς το ποίημα τώρα, η έννοια της "βιασύνης" στο "μέτρημα της γης" στηρίζεται και από τη 13η στροφή, όπου αναφέρονται τα εξής:
"Φεύγει οπίσω το ποδάρι
και ολογλήγορο πατεί
ή την πέτρα ή το χορτάρι
που τη δόξα σού ενθυμεί"
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η λέξη "βία" σημαίνει απαραίτητα "βιασύνη". Απλά, ο τονισμός της λέξης δεν αποτελλεί "απόδειξη" της σημασίας της.
Την Καλημέρα μου.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής

Νίκο, με αυτά που λες απλά με δικαιώνεις σε αυτά που σου λέω.
Κατάλαβες τώρα; Δεν μπορείς να με παιξεις στα ίσα και γι αυτό συφιλιάζεσαι. Και ούτε και θα μπορέσεις ποτέ.
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά επειδή εσύ το πας προσωπικά και όχι εγώ μπορείς και να καταλάβεις τώρα γιατι τα γραφόμενα σου τα έχω κατατάξει στην συνομοταξία των κόπανων. Ο Αβαττον για τον οποίο μιλάς όπως και οι περισσότεροι εδώ, έχουν μέτρο αυτοσυγκράτησης και ενός στοιχειώδη σεβασμού απέναντι στους άλλους. Αλλά που να τα μάθεις εσύ αυτα; Εκεί που συχνάζεις; Δεν είναι τυχαίο οτι αυτές τις συμπεριφορές τις έχουν και συγκεκριμένων ιδεών άνθρωποι εδω μέσα.
Προσωπικά χαίρομαι που με χλευάζεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις απο την εμπάθεια και την αλαζονεία σου είναι να τρελαίνεσαι, να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και φυσικά να με επιβεβαιώνεις, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Καλύτερα να είμαι για το δικό σου μυαλό ο τρελός του χωριού, παρά να ήμουν ο ρουφιάνος του.
Για τα άλλα, την άκουσες και απο τους άλλους δεν έχω κάτι άλλο να σου πω.

Κατάλαβες τώρα; Δεν μπορείς να με παιξεις στα ίσα και γι αυτό συφιλιάζεσαι. Και ούτε και θα μπορέσεις ποτέ.
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά επειδή εσύ το πας προσωπικά και όχι εγώ μπορείς και να καταλάβεις τώρα γιατι τα γραφόμενα σου τα έχω κατατάξει στην συνομοταξία των κόπανων. Ο Αβαττον για τον οποίο μιλάς όπως και οι περισσότεροι εδώ, έχουν μέτρο αυτοσυγκράτησης και ενός στοιχειώδη σεβασμού απέναντι στους άλλους. Αλλά που να τα μάθεις εσύ αυτα; Εκεί που συχνάζεις; Δεν είναι τυχαίο οτι αυτές τις συμπεριφορές τις έχουν και συγκεκριμένων ιδεών άνθρωποι εδω μέσα.
Προσωπικά χαίρομαι που με χλευάζεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις απο την εμπάθεια και την αλαζονεία σου είναι να τρελαίνεσαι, να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και φυσικά να με επιβεβαιώνεις, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Καλύτερα να είμαι για το δικό σου μυαλό ο τρελός του χωριού, παρά να ήμουν ο ρουφιάνος του.
Για τα άλλα, την άκουσες και απο τους άλλους δεν έχω κάτι άλλο να σου πω.

Αρες, μάρες, πατριωτικές κουκουνάρες μπας και καλυφθεί το ρεζιλίκι του Καρατζαφύρερ, του πρώτου πολιτικού αρχηγού επίσημα καταγεγραμμένου που αποδείχτηκε ότι δεν γνωρίζει τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του. Πρώτα απ' όλα για να θυμηθούμε τι είπε ο Γιώργαρος και την πάτησε.
«Δεν είναι ακραίος ο Σολωμός. Με βιά μετράει τη γη, λέει, με βιασύνη και όχι με βία. Αυτά μπορούν να είναι κακά μαθήματα στα παιδιά για τη βία».
Δυστυχώς, όμως, για τον Καρατζαφύρερ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Σολωμός έγραψε με «βία μετράει τη γη», κάτι που ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όχι μόνο το αγνοούσε, αλλά ήταν και σίγουρος πως δεν είχε γράψει τέτοιο πράγμα. Αυτά παθαίνει κανείς όταν οι γνώσεις του για τον εθνικό ύμνο είναι ότι έχει αρπάξει το αυτί του από τις εξαγγελίες στις σχολικές γιορτές. Ρόμπα ο Καρατζαφύρερ λοιπόν.
Πάμε παρακάτω. Αναφέρει κάτι στίχους από τον εθνικό ύμνο ο Σταυραετός προσπαθώντας να τους συνδέσεις με την καρατζάφερια εκδοχή. Ας δούμε όμως τι ακριβώς περιγράφουν,,,,
Με τα ρούχα αιματωμένα
Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
Να γυρεύης εις τα ξένα
Άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή.
Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
Αλλ’ ανάσασιν καμιά
Άλλος σου έταξε βοήθεια
Και σε γέλασε φρικτά.
Άλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου
Οπού εχαίροντο πολύ,
Σύρε να βρης τα παιδιά σου,
Σύρε ελέγαν οι σκληροί.
Φεύγει οπίσω το ποδάρι
Και ολογλήγορο πατεί
Ή την πέτρα ή το χορτάρι
Που τη δόξα σου ενθυμεί.
Δηλαδή καμιά σχέση με τη βιασύνη που μετράει τη γη, αφού εδώ περιγράφεται πως αφού δεν βρήκε καμιά βοήθεια από τους ξένους επιστρέφει γρήγορα στον τόπο της.
Εδωσα μια ξεκάθαρη εξήγηση για το λόγο του Αλαβάνου. Μέχρι τώρα ουρλιάζανε εδώ οι πατριώτες ότι κάνει συνδέσεις αναρχικών με τον εθνικό ύμνο και άλλες τέτοιες αηδίες. Για το περιεχόμενο του λόγου, βέβαια, ουδείς μπαίνει σε κόπο να ασχοληθεί, αλλά τώρα βγάλαμε το πόρισμα ότι ο Αλαβάνος απαγορεύεται να παίρνει στίχους από τον εθνικό ύμνο για να τους χρησιμοποιήσει σε ένα έστω πολιτικό ευφυολόγημα.
Για την ουσία τώρα του πράγματος. Ο Καρατζαφύρερ λοιπόν που η μόνη γνώση του για τον εθνικό ύμνο είναι ότι άρπαξε το αυτί του στις σχολικές γιορτές, όταν άκουσε τον Αλαβάνο να λέει «με βία μετράει τη γη», νόμιζε ότι βρήκε μια σπέσιαλ ευκαιρία. Μες στην ασχετοσύνη του και την τσαπατσουλιά του, προκειμένου να εντυπωσιάσει τους αμαθείς «πατριώτες» ψηφοφόρους του, προσπάθησε να περάσει ότι αυτός ο εθνοπροδότης, όπως λέτε, Αλαβάνος στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρει τον εθνικό ύμνο, στη χειρότερη τον διαστρεβλώνει σκόπιμα για να τον συνδέσει με την βία των κακών αναρχικών.
Ελα όμως που το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια και ο Γιώργαρος την πάτησε άσχημα. Αποδείχτηκε ότι την γκάφα δεν την έκανε ο Αλαβάνος που ισχυρίστηκε ότι ο Σολωμός είχε γράψει «με βία μετράει τη γη», αλλά ο Καρατζαφύρερ που ήταν σίγουρος για το αντίθετο. Και έτσι γελάει όλος ο κόσμος με την ασχετοσύνη αυτού του μεγάλου «πατριώτη».
Για τα υπόλοιπα και την συμπεριφορά μου προς την Σείριο Αστρο. Σε ότι είπε και είχε κάποιο λογικό ειρμό σκέψης απάντησα ξεκάθαρα. Το ότι οι πατριωτικές τσίμπλες σας δεν σας αφήνουν να το δείτε, είναι άλλο θέμα. Σε ότι όμως έχει να κάνει με ασυνάρτητα παραλήρηματα όπως....
«Δεν είναι ακραίος ο Σολωμός. Με βιά μετράει τη γη, λέει, με βιασύνη και όχι με βία. Αυτά μπορούν να είναι κακά μαθήματα στα παιδιά για τη βία».
Δυστυχώς, όμως, για τον Καρατζαφύρερ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Σολωμός έγραψε με «βία μετράει τη γη», κάτι που ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όχι μόνο το αγνοούσε, αλλά ήταν και σίγουρος πως δεν είχε γράψει τέτοιο πράγμα. Αυτά παθαίνει κανείς όταν οι γνώσεις του για τον εθνικό ύμνο είναι ότι έχει αρπάξει το αυτί του από τις εξαγγελίες στις σχολικές γιορτές. Ρόμπα ο Καρατζαφύρερ λοιπόν.
Πάμε παρακάτω. Αναφέρει κάτι στίχους από τον εθνικό ύμνο ο Σταυραετός προσπαθώντας να τους συνδέσεις με την καρατζάφερια εκδοχή. Ας δούμε όμως τι ακριβώς περιγράφουν,,,,
Με τα ρούχα αιματωμένα
Ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
Να γυρεύης εις τα ξένα
Άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή.
Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
Αλλ’ ανάσασιν καμιά
Άλλος σου έταξε βοήθεια
Και σε γέλασε φρικτά.
Άλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου
Οπού εχαίροντο πολύ,
Σύρε να βρης τα παιδιά σου,
Σύρε ελέγαν οι σκληροί.
Φεύγει οπίσω το ποδάρι
Και ολογλήγορο πατεί
Ή την πέτρα ή το χορτάρι
Που τη δόξα σου ενθυμεί.
Δηλαδή καμιά σχέση με τη βιασύνη που μετράει τη γη, αφού εδώ περιγράφεται πως αφού δεν βρήκε καμιά βοήθεια από τους ξένους επιστρέφει γρήγορα στον τόπο της.
.Το θέμα μου βεβαίως βεβαίως, ουδέποτε ήταν ο Σολωμός σ'αυτό το τόπικ, αλλά ο Αλ-αβάνος, οπότε ΚΑΚΩΣ κολλάμε στον εθνικό ύμνο λες και τον βλέπουμε/ακούμε για πρώτη φορά Αυτός ο κύριος θεωρώ πως ήταν άτοπος στη χρήση του εθνικού ύμνου για να ενισχύσει το όποιο πολιτικό του...ευφυολόγημα
Εδωσα μια ξεκάθαρη εξήγηση για το λόγο του Αλαβάνου. Μέχρι τώρα ουρλιάζανε εδώ οι πατριώτες ότι κάνει συνδέσεις αναρχικών με τον εθνικό ύμνο και άλλες τέτοιες αηδίες. Για το περιεχόμενο του λόγου, βέβαια, ουδείς μπαίνει σε κόπο να ασχοληθεί, αλλά τώρα βγάλαμε το πόρισμα ότι ο Αλαβάνος απαγορεύεται να παίρνει στίχους από τον εθνικό ύμνο για να τους χρησιμοποιήσει σε ένα έστω πολιτικό ευφυολόγημα.
Όταν το άκουσα απ'τα χείλη του Αλ-αβάνου ως βία, μου γύρισε το άντερο για να το πω επιεικώς, ως φρικτή παρωδία του εθνικού μας ύμνου
Αυτά παθαίνει κανείς όταν οι γνώσεις του είναι τόσο ρηχές, όσο του Καρατζαφύρερ. Τότε και ένας ακόμη Αλαμπάνος, Αλ Αβάνος, Αλ(α)βάνος ή, όπως αλλιώς θέλετε να τον λέτε και να τον γράφετε, τον κάνει ρεζίλι των σκυλιών όπως έκανε τον χοντρούλη αρχηγό του ΛΑΟΣ. Αν εσύ έχεις διαβάσει έστω και μια φορά τον ύμνο στην ελευθερία και αντί για «βία» διάβασες «βιά», τότε θα πέσει άφθονο γέλιο.Αν έχεις τραγουδήσει ποτέ τον εθνικό ύμνο, και μου πεις ότι έλεγες με βΙ'α μετράει τη γη, θ'αρχίσουνε τον κλαυσίγελω και οι πέτρες. Δεν θα δεχτώ να'ρθει τώρα ένας Αλ-αβάνος για να με κάνει να ψάχνομαι για τον εθνικό μου ύμνο.
Για την ουσία τώρα του πράγματος. Ο Καρατζαφύρερ λοιπόν που η μόνη γνώση του για τον εθνικό ύμνο είναι ότι άρπαξε το αυτί του στις σχολικές γιορτές, όταν άκουσε τον Αλαβάνο να λέει «με βία μετράει τη γη», νόμιζε ότι βρήκε μια σπέσιαλ ευκαιρία. Μες στην ασχετοσύνη του και την τσαπατσουλιά του, προκειμένου να εντυπωσιάσει τους αμαθείς «πατριώτες» ψηφοφόρους του, προσπάθησε να περάσει ότι αυτός ο εθνοπροδότης, όπως λέτε, Αλαβάνος στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρει τον εθνικό ύμνο, στη χειρότερη τον διαστρεβλώνει σκόπιμα για να τον συνδέσει με την βία των κακών αναρχικών.
Ελα όμως που το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια και ο Γιώργαρος την πάτησε άσχημα. Αποδείχτηκε ότι την γκάφα δεν την έκανε ο Αλαβάνος που ισχυρίστηκε ότι ο Σολωμός είχε γράψει «με βία μετράει τη γη», αλλά ο Καρατζαφύρερ που ήταν σίγουρος για το αντίθετο. Και έτσι γελάει όλος ο κόσμος με την ασχετοσύνη αυτού του μεγάλου «πατριώτη».
Για τα υπόλοιπα και την συμπεριφορά μου προς την Σείριο Αστρο. Σε ότι είπε και είχε κάποιο λογικό ειρμό σκέψης απάντησα ξεκάθαρα. Το ότι οι πατριωτικές τσίμπλες σας δεν σας αφήνουν να το δείτε, είναι άλλο θέμα. Σε ότι όμως έχει να κάνει με ασυνάρτητα παραλήρηματα όπως....
...εδώ απλά γελάς με τον τρελό του χωριού και τον αντιμετωπίζεις ανάλογα. Τι άλλο μένει πέρα από το να κάνεις πλάκα, αν δεν βαριέσε; Κατά τ' άλλα πράγματι είναι ....«τρομέρες αλήθειες», όπως αυτές οι μπαρούφες για ανεξάρτητη Κέρκυρα και λοιπές παλαβομάρες συνομοσιολογικής πατριωτικής φαντασίας.Ο σκοπός του Αλαμπάνου ήταν να θέσει θέμα προς αμφισβήτηση με ομιχλώδεις ταυτίσεις και ύποπτα σκεπτικά για να δηλητηριάσει τον κόσμο, όπως έχει κάνει και με τόσα άλλα άτομα, και αυτός, και το αναρχοανίδεο πληρωμένο σινάφι των ντεμέκ πανεπιστημιακών με τους ύποπτους συνωστισμούς και τις περίεργες δήθεν ιστορικές ημερίδες που κατέληξαν σε κράξιμο απο τον κόσμο (θες να στα θυμίσω;) και τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο, εκβιασμό και τρομοκρατία που ασκείτε με τα δεκανίκια της βδελυρής μήτρας που σας πέταξε, το Μπασοκ του Τσαντ Μινέικο και του Σημιταριού.
Εννοείται ότι δεν γίνεται να σε παίξω στα ίσα. Ο/Η σαλεμένος/η έχει το ακαταλόγιστο, ενώ εγώ πρέπει να δέσω με μια στοιχειώδη λογική τα όσα λέω, κάτι που για σένα είναι περιτό.Νίκο, με αυτά που λες απλά με δικαιώνεις σε αυτά που σου λέω.
- Dhmellhn
- Επίτιμος

Λίνος Πολίτης, Μπαμπινιώτης, Τριανταφυλλίδης, Σταματάκος, Καργάκος και άλλοι δεν πιάνουν μία μπροστά στη διανόηση των συριζαίων.
Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:
βια, η (χωρίς πληθ.) : (λαϊκότρ.) βιασύνη, βία.
[αρχ. βία με συνίζηση για αποφυγή της χασμωδίας]
Η όλη διευκρίνηση στην λέξη "βία" φυσικά είναι η βία με συνίζηση ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο της χασμωδίας που παρατηρείται όταν συναντηθούν δύο φωνήεντα που ανήκουν σε δύο γειτονικές συλλαβές. Έτσι βάζουμε την λέξη "βία" για να έχουμε συνεκφώνηση γειτονικών φωνηέντων στη συμπροφορά και μέσα σε λέξη, ενώ ταυτόχρονα κρατιέται ο ρυθμός του στίχου.
Ο Μπαμπινιώτης πάλι: Συνίζηση έχουμε και στον γνωστό στίχο του Εθνικού Ύμνου του Δ.Σολωμού προκειμένου για τη λέξη βί-α που, για μετρικούς λόγους, προφέρεται ως μονοσύλλαβη σημαίνοντας όμως "βιασύνη".
Της ίδιας άποψης είναι και ο Σαράντος Καργάκος.
Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η βία των "παιδιών" ή άλλως του "ανθού της ελληνικής νεολαίας" ουδεμία σχέση έχει με πραγματικές επαναστάσεις όπως η Ελληνική. Άλλωστε η καρικατούρα του ψωριάριζα έψαχνε για άλλοθι, μόνο που την πάτησε διότι οι Εθνικοί αγώνες δεν έχουν να κάνουν με τα τυφλά χτυπήματα των κενού περιεχομένου κουκουλοφλώρικων εγκεφάλων. Μιλάμε για ανόητες σοφιστείες των χρησίμων ηλιθίων του τύπου: ο αστυνομικός είναι μπουζούκι προκειμένου ν'αυτοϊκανοποιούνται όπως τους εδίδαξαν οι ινστρούχτορές των απόγονοι του Αυνάν.
Ας αρκεστούν στις αποχαυνωτικές διαλέξεις των πάσης φύσεως λεβί και σαμπετάϊ και ας αφήσουν τα του Έθνους.
Υ.Γ Βεβαίως την παραπάνω διόρθωση δεν την σκέφτηκε μόνος του ο Καρατζαφέρης. Του την σφύριξαν. Δεν περιμένω ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον εκ Τήνου σώγαμπρο που το παίζει διανόηση να γνωρίζουν τα του Ύμνου εις την Ελευθερίαν. Πάει πολύ γι' αυτούς.
Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:
βια, η (χωρίς πληθ.) : (λαϊκότρ.) βιασύνη, βία.
[αρχ. βία με συνίζηση για αποφυγή της χασμωδίας]
Η όλη διευκρίνηση στην λέξη "βία" φυσικά είναι η βία με συνίζηση ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο της χασμωδίας που παρατηρείται όταν συναντηθούν δύο φωνήεντα που ανήκουν σε δύο γειτονικές συλλαβές. Έτσι βάζουμε την λέξη "βία" για να έχουμε συνεκφώνηση γειτονικών φωνηέντων στη συμπροφορά και μέσα σε λέξη, ενώ ταυτόχρονα κρατιέται ο ρυθμός του στίχου.
Ο Μπαμπινιώτης πάλι: Συνίζηση έχουμε και στον γνωστό στίχο του Εθνικού Ύμνου του Δ.Σολωμού προκειμένου για τη λέξη βί-α που, για μετρικούς λόγους, προφέρεται ως μονοσύλλαβη σημαίνοντας όμως "βιασύνη".
Της ίδιας άποψης είναι και ο Σαράντος Καργάκος.
Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η βία των "παιδιών" ή άλλως του "ανθού της ελληνικής νεολαίας" ουδεμία σχέση έχει με πραγματικές επαναστάσεις όπως η Ελληνική. Άλλωστε η καρικατούρα του ψωριάριζα έψαχνε για άλλοθι, μόνο που την πάτησε διότι οι Εθνικοί αγώνες δεν έχουν να κάνουν με τα τυφλά χτυπήματα των κενού περιεχομένου κουκουλοφλώρικων εγκεφάλων. Μιλάμε για ανόητες σοφιστείες των χρησίμων ηλιθίων του τύπου: ο αστυνομικός είναι μπουζούκι προκειμένου ν'αυτοϊκανοποιούνται όπως τους εδίδαξαν οι ινστρούχτορές των απόγονοι του Αυνάν.
Ας αρκεστούν στις αποχαυνωτικές διαλέξεις των πάσης φύσεως λεβί και σαμπετάϊ και ας αφήσουν τα του Έθνους.
Υ.Γ Βεβαίως την παραπάνω διόρθωση δεν την σκέφτηκε μόνος του ο Καρατζαφέρης. Του την σφύριξαν. Δεν περιμένω ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον εκ Τήνου σώγαμπρο που το παίζει διανόηση να γνωρίζουν τα του Ύμνου εις την Ελευθερίαν. Πάει πολύ γι' αυτούς.
-
Divine Sinner
Δεν ξερω τι λεει ο μπαμπινιωτης αλλα διαβαζοντας ολο τον υπολοιπο υμνο εις την ελευθερια βλεπουμε οτι μιλαει για πολεμο κι επανασταση.
"Ω τριακοσιοι σηκωθειτε και ξαναρθετε σε μας.
τα παιδια σας αν θελετε δειτε ποσο μοιαζουνε σε σας"
καπως ετσι το γραφει αν θυμαμαι καλα (χωρις τα ορθογραφικα λαθη και την ελλειψη τονων".
Δεν καταλαβαινω γιατι πασχιζουμε ακομα και τον εθνικο υμνο να τον κανουμε "πολιτικα ορθο".
Αν ειναι να τον διαστρεβλωσουμε μην μας πουνε φασιστες ας τον αντικαταστησουμε με το imagine του λενον.
"Ω τριακοσιοι σηκωθειτε και ξαναρθετε σε μας.
τα παιδια σας αν θελετε δειτε ποσο μοιαζουνε σε σας"
καπως ετσι το γραφει αν θυμαμαι καλα (χωρις τα ορθογραφικα λαθη και την ελλειψη τονων".
Δεν καταλαβαινω γιατι πασχιζουμε ακομα και τον εθνικο υμνο να τον κανουμε "πολιτικα ορθο".
Αν ειναι να τον διαστρεβλωσουμε μην μας πουνε φασιστες ας τον αντικαταστησουμε με το imagine του λενον.