Iφικράτης έγραψε:
Και περνώ στην Αρέλα.
Σε αυτό το τόπικ είδα να συμφωνείς ότι αν λέγονται καλά λόγια για την αριστερά είναι πρόκληση.
Για παράπεμψέ με σε ποστ που να δείχνει ότι συμφωνώ μ'αυτό.
Τεκμηρίωνε επιτέλους αυτά που λες, αντί να μπουρδολογείς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Ο ίδιος ο συντάκτης αυτής της πρότασης, με την οποία συμφώνησες είχε ισχυριστεί ότι αυτή η πρόκληση ευλογεί τα όπλα των τρομοκρατών.
Συμφώνησα με τον Σταυραετό
σε ότι αφορά τον Τζερόνιμο και θα συνεχίσω να συμφωνώ. Ο κύριος είναι ανύπαρκτος και καλύτερα να παραμείνει στην ανυπαρξία του.
Αυτό δεν αποδεικνύει καμιά γενικόλογη και τσουβαλιαστική απαξία από πλευράς μουστην αριστερά. Ξέρω ότι θες πολύ να με χώσεις σε τσουβάλι αλλά μη βασανίζεσαι καλό μου. Δε θα καταφέρεις να ακυρώσεις ποτέ το δεδομένο του
αυτόνομου, ελεύθερου και ανένταχτου της σκέψης μου. Σου είπα δε σου μοιάζω, δεν ταμπελοποιώ ούτε αντιμετωπίζω τους πάντες σαν ένα ομοιογενές κοπάδι και γι'αυτό σου ξαναλέω μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Συνεπώς αλλού τα παραμύθια σου.
Εσύ αλλού τις μεγαλοστομίες και τις χλαπάτσες εντυπωσιασμού.
Ασχολήθηκες για μια ακόμη φορά με το τι λέω εγώ, ενώ με αυτές τις παπαριές ταυτίστηκες.
Συμφωνώ εκεί που συμφωνώ και ασχολούμαι με αυτά που με προκαλούν. Εσύ γίνεσαι εσκεμμένα προκλητικός, ούκ ολίγες φορές, οπότε δε θα'πρεπε να σου κάνει εντύπωση που ασχολούμαι με αυτά που λες.
Αυτό έλειπε να πας κόντρα σε κανένα «πατριώτη». Δεν σε συγχωνεύω εγώ με το υπόλοιπο πατριωτικό σκουπιδαριό, μόνη σου ταυτίζεσαι μαζί τους γιατί και εσύ είσαι μια από αυτούς.
Γίνεσαι γραφικός τελικά με το τσουβάλιασμα, γιατί τα ήδη καταγραφέντα δεδομένα σε διαψεύδουν.
Έχω διαφωνήσει αρκετές φορές και με Κάσσανδρο, και με Χρήστο και με Αίολο και με πολλά άλλα παιδιά που εσύ χαρακτηρίζεις "πατριώτες" . Δεν έχω το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση να ψάξω σ'ένα φόρουμ σχεδόν τριών ετών με χιλιάδες τόπικς-διαλόγους για να στο αποδείξω παραπέμποντάς σε στις διαφωνίες αυτές, γιατί ήσουν εδώ και τα'βλεπες. Υπάρχουν κάμποσα φάρμακα για την ενδυνάμωση της μνήμης αν άρχισε από τώρα να σε βαράει το αλτσχάιμερς ή η άνοια, αλλά εντυπώσεις με βάση αυτά που εσύ γουστάρεις δε θα δημιουργείς. ΙΔΟΥ ένας λόγος που ασχολούμαι λοιπόν μ'αυτά που λες. Για να μην αφήνω να αιωρούνται αυτές οι βλακείες με τις οποίες αρέσκεσαι να ταμπελοποιείς ανθρώπους και ειδικά όταν είναι ψευδείς, γιατί μόνο ψέματα βοηθούν βολικά να στηρίζεις τις ψευδεπιγραφές που μου προσάπτεις.
Ιφικράτης έγραψε:ΑρΕλα έγραψε:Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ ΨΑΧΝΩ ποιος ή ποιοι αποτελούν την εξαίρεση, γι'αυτό και δεν απαξιώνω συλλήβδην αριστερούς ή αναρχικούς. Υποστηρίζεις ότι το κάνω επειδή κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Μάλιστα και αφού έγραψες αυτό. Μετά έγραψες:
ΑρΕλα έγραψε:Είναι ένα τσούρμο που αυτοαποκαλείται "αντιεξουσιαστές", "αναρχικοί" και δε συμμαζεύεται...ΔΕΝ είναι ούτε αντιεξουσιαστές, ούτε επαναστάτες ούτε τίποτα απ'αυτά στην πραγματικότητα, αλλά είναι απλά πιονάκια , τα οποία όταν υπάρξει η ανάγκη σπέρνουν το χάος, το κομφούζιο, το μπάχαλο και κάμποσες καταστροφές ακόμα και δολοφονίες, (κατά "παρότρυνση" κάποιων) για να αποτραπεί η ενωμένη λαϊκή εξέγερση
Κατά τ' άλλα δεν απαξιώνεις συλλήβδην τους αναρχικούς. Χέσε μας ρε Αρέλα. Τις παπαριές των χρυσαυγιτών και του κάθε ακροδεξιού αναπαραγάγεις. Τους έβαλες όλους στο ίδιο τσουβάλι, τους φόρτωσες και τους τρομοκράτες και κατά τ' άλλα ψάχνεις τις εξαιρέσεις. Ναι, επειδή ψάχνεις τις εξαιρέσεις θαυμάζεις και ταυτίζεσε με κάθε φασίστά που το παίζει «πατριώτης».
Ασφαλώς και ΔΕΝ απαξιώνω συλλήβδην τους αναρχικούς.
Αυτή η συμπερασματάρα που παρουσιάζεις εδώ στην απέλπιδα προσπάθεια να σου "βγει" αυτό που λες, είναι ένδειξη ψιλογκαγκαδισμού τελικά και πρόσεξέ το. Το ένα παρατεθέν σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το άλλο. Στο δεύτερο όταν λέω "τσούρμο" εξυπακούεται ότι δεν εννοώ ΟΛΟΥΣ όσους ανήκουν στον χώρο των αναρχικών. Εννοώ
αποκλειστικά και μόνον αυτούς που υπάγονται στην ομαδούλα των όψιμων "επαναστατών" που αυτοχρίζονται αναρχικοί/αντιεξουσιαστές και αφήνουν και προκηρύξεις όποτε τους έρθει η διάθεση. Είναι το τρίτο διευκρινιστικό/επεξηγηματικό μου ποστ επ'αυτού και ακόμα δε λες να καταλάβεις τι λέω, λες κι έγραψα κινέζικα. Είναι θλιβερό να βλέπω άνθρωπο με τέτοια δυσχέρεια κατανόησης απλών φράσεων.
ΑρΕλα έγραψε:Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και της βαλιστικής δεν στηρίζουν δυστυχώς για σένα, τις μαρτυρίες των αυτοπτών.
Τώρα ανέλαβες και την υπεράσπιση του Κορκονέα.
Αυτή την αφήνω στον Κούγια.
Εγώ απλά επισημάνσεις για τα δεδομένα έκανα. Τα δεδομένα δηλαδή, μέχρις εκεί που μπόρεσα να παρακολουθήσω, γιατί όπως είπαμε, υπάρχουν και κάποιοι από μας που κάνουν τρεις δουλειές και δεν έχουν το χρονο να παρακολουθούν διαρκώς τα της επικαιρότητας.
Ξέρω ότι σου χαλάει το παραμυθάκι σου, το ότι ένας μπάτσος δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 15χρονο. Λοιπόν η βαλιστική δικαίωσε τους μάρτυρες, αφού απέδειξε ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε στην ευθεία με πρόθεση να σκοτώσει. Αν τον πέτυχε απευθείας τον μικρό ή, αν αστόχησε και η σφαίρα αφού βρήκε σε τοίχο καρφώθηκε στον Γρηγορόπουλο, δεν έχει καμιά σημασία.
Αν όντως δικαίωσε η βαλιστική τους μάρτυρες και απέδειξε ότι πυροβόλησε στην ευθεία με πρόθεση να σκοτώσει, δεν έχω γνώση, γι'αυτό παράπεμψέ με σε παρακαλώ σε συγκεκριμένο δημοσίευμα για να το επιβεβαιώσω, κι όχι να μου το γυρνάς μετά λέγοντας ότι είχε μεν πρόθεση να σκοτώσει, αλλά αστόχησε και βάρεσε η σφαίρα σε τοίχο.
Δεν έχω καμιά πρεμούρα να υπερασπιστώ κανέναν που είναι υπαίτιος για το θάνατο συνανθρώπου, πόσο μάλλον παιδιού, ούτε τον ξέρω τον αστυνομικό, ούτε της γούνας μου μανίκι είναι. Δεν ξέρω τι άνθρωπος/χαρακτήρας είναι και είμαι σίγουρη ότι εσύ δεν θα'μπαινες ποτέ στη λογική να ψάξεις/μάθεις για χαρακτήρες ανθρώπων, αφού για σένα ό,τι ένστολο κινείται στην ακτίνα όρασής σου είναι εξ ορισμού σκάρτο. Μπορεί όντως ο συγκεκριμένος να'ναι σκάρτος, αλλά αυτό δε θα οφείλεται στη στολή του.
Ο συλλογισμός μου ήταν σαφής, αλλά δεν έκανες τον κόπο να τον δεις γι'αυτό που είναι, γιατί θα σου χάλαγε η μανέστρα της χλαπάτσας που ήθελες να μου πετάξεις στη μάπα. Θα τον επαναλάβω λοιπόν, με άλλη διατύπωση ΜΠΑΣ και βοηθήσω στη δυσχέρεια κατανόησης που επιδεικνύεις τελευταία. Και κωλογόμαρο του κερατά να είναι το άτομο, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι εγκεφαλικά νεκρός/πανηλίθιος με deathwish. Αν πυροβολούσε στην ευθεία με πρόθεση να σκοτώσει έναν πιτσιρικά, μπροστά στα μάτια κόσμου και φορώντας τη στολή, σίγουρα θα το'κανε γνωρίζοντας πως περνάει μόνος του τη θηλειά μιας κρεμάλας στο λαιμό του. Δεν ξέρω πολλούς ένστολους ή μη που να το κανουν αυτό
στον εαυτό τους πρώτα απ'όλα και κατ'επέκτασιν στην οικογένειά τους, στο θύμα και στην οικογένεια του θύματος, και να'ναι στα συγκαλά τους.
ΓΙ'ΑΥΤΟ και τείνω στην εκδοχή πως ήταν εξοστρακισμός χωρίς πρόθεση να σκοτώσει,
κι όχι γιατί έχω διακαή πόθο να τον υπερασπιστώ.
Πέρα έξω και ξέχωρα από τα παραπάνω που επιμένεις να μπερδεύεις για να σου βγει το φασίζον σενάριο για την πάρτη μου, δεν παύω να θεωρώ απαράδεκτη την κίνησή του να τραβήξει πιστόλι, παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν εκεί να δω τις ακριβείς συνθήκες κάτω απ'τις οποίες το έκανε. Δέχομαι τις μαρτυρίες των αυτοπτών αλλά και του συναδέλφου του που ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα πράγμα που θα δικαιολογούσε τράβηγμα όπλου έστω και για εκφοβισμό και άμυνα.
Αυτή είναι η άποψή μου σφαιρικά, αναλυτικά και
με ιώβεια υπομονή τοποθετημένη κι αν τη διαστρεβλώσεις ΞΑΝΑ, τότε θα'ναι σαφές πως το κάνεις εκ του πονηρού. Αν οι χρυσαυγίτες, οι φασίστες και όλοι αυτοί που αντιπαθείς συμφωνούν με τη δική μου συλλογιστική, δε με χαλάει μεν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ταυτίζομαι εγώ με κανέναν.
Το ερώτημα σου ήταν εντελώς φανταστικό. Σε καπιταλιστικό καθεστώς θα υπάρχει αστυνομία. Αν εξαφανιστούν οι αιτίες και το καθεστώς που θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη της αστυνομία, τότε ναι πολύ ευχαρίστως να γίνει αυτό και αύριο το πρωί.
Μα βλέποντάς το ρεαλιστικά ξέρω/ξέρεις /ξέρουμε πως ΔΕΝ θα εξαφανιστούν είπαμε.
Εσύ λοιπόν που δηλώνεις και «αντιεξουσιάστρια» (εντάξει στην Ελλάδα είμαστε ο καθένας ότι θέλει δηλώνει, εδώ ο άλλος ο Λιακόπουλος του φόρουμ την είδε ειδήμονας του μαρξισμού),
Εγώ δηλώνω και είμαι αντεξουσιάστρια πολύ περισσότερο απ'τους αντιεξουσιαστές της πλάκας που βαράνε τα κάγκελα για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εγώ τα χώνω - ή "χτυπάω" αν θες (έστω και λεκτικά) κατ'ευθείαν στο νοικοκύρη αντί να πάω μέσω κολοπετεινίτσας, και δε βαράω το σπίτι του το υπηρετικό του προσωπικό/τα όργανά του και την περιουσία του για ν'αποδείξω ότι είμαι εναντίον του.
μάθε λοιπόν ότι αυτό σημαίνει ότι είσαι ενάντια σε κάθε εξουσία και επιθυμείς την κατάργηση της, όχι την αναπλήρωση της με κάποια άλλη.
Είμαι ενάντια στη ΣΑΘΡΗ κεντρική εξουσία που δίνει λαθεμένες, μπερδεμένες ή διφορούμενες εντολές στα εκτελεστικά της όργανα. Τα εκτελεστικά της όργανα μου φταίνε μόνον για σαθρή ΑΤΟΜΙΚΗ τους στάση (όταν δω τέτοια) σε ενέργειες που πήραν
οι ίδιοι την πρωτοβολία να κάνουν. Για τη στάση της ίδιας της εξουσίας είναι γελοίο να τα βάζουμε με τα εκτελεστικά της όργανα, όμως.
Μια πολιτική εξουσία δεν είναι μια δύναμη αυτή καθ' αυτή, αλλά έχει στηρίγματα την οικονομία, τα σώματα ασφαλείας και ένα μίνιμουμ λαϊκής ανοχής. Χωρίς αυτά, καταρρέει. Συνεπώς χτυπώντας τα στηρίγματα της εξουσίας, χτυπάς την ίδια την εξουσία.
Συμφωνώ, με μία διαφορά. Αποδίδω το ΜΑΞΙΜΟΥΜ (κι όχι το μίνιμουμ) στη λαϊκή ανοχή από τη μια και από την άλλη στην οικονομία=τους ναούς της (τράπεζες) στους οποίους μεγάλο μέρος του λαού είναι εξαρτημένο. Αν χτυπήσει ο καθένας την ανοχή μέσα του, (που κάτι πήγε να καταφέρει παρά τα θλιβερά παράπλευρα αποτελέσματα των ζημιών και των ταραχών) κι αν μέσα σ'αυτό το "χτύπημα" καταφέρει να μποϋκοτάρει και το τραπεζικό σύστημα απέχοντας από αυτό, θα διαλύσει τα λαμόγια στα εξ ων συνετέθησαν και δεν χρειάζεται να χτυπάει ούτε τζαμαρίες, ούτε ένστολους.