Eντάξει θα προσπαθήσω να μην αφήνω να με παρασύρει το συναίσθημα στο εγγύς μέλονΑρΕλα έγραψε:Δε θα λογοκρίνω αυτή τη φορά, αλλά παρακαλώ να μην γίνεται χρήση χαρακτηρισμών "γερμανοτσολιάδες" ή "κουμουνιστοσυμμοπρίτης" επί προσωπικού στα μέλη.
Ο διάλογος μπορεί να συνεχίζεται κόσμια και ευπρεπώς, χωρίς τη χρήση τέτοιων φτωχών διαλεκτικών εργαλείων. Περιμένω περισσότερα και καλύτερα απο σας.
Eρωτήσεις κρίσεως
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Eρωτήσεις κρίσεως
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Ευπρεπής διάλογος για το αν οι αριστεροί είναι εγκληματίες και αρρωστημένα κτήνη, δεν γίνεται. Για την ακρίβεια δεν γίνεται καν διάλογος.Ο διάλογος μπορεί να συνεχίζεται κόσμια και ευπρεπώς, χωρίς τη χρήση τέτοιων φτωχών διαλεκτικών εργαλείων.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Φυσικα και δε γινεται διαλογος.
Ποτε δεν κανατε διαλογο οι αριστεροι, μονο ξερατε να κατηγορειτε τους αντιπαλους σας για αυτο, οπως και για τοσα αλλα.
Τιποτα το εξαιρετικο και παραξενο λοιπον.
Ποτε δεν κανατε διαλογο οι αριστεροι, μονο ξερατε να κατηγορειτε τους αντιπαλους σας για αυτο, οπως και για τοσα αλλα.
Τιποτα το εξαιρετικο και παραξενο λοιπον.
Up there. With the best of the best
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Προστυχάνθρωπε μου εσύClairvoyant έγραψε:Βλέπω τα θολοκουλτουριάρηδες και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων αυξάνουν και πληθαίνουν στο φόρουμ....Μήπως έχει κανενα λινκ στο site της Χ.Α. για τα ιδεο και έρχονται κι εδώ να ξεστομίσουν τις υπέροχες δημακρατικές άπόψεις τους? Τα έχουμε πει και ακουσει εδω μεσα ξανα στο παρελθον, απλα βλέπω οτι τα καινούρια φρούτα είναι ακόμα πιο...ζουμερά....
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
ποιος ειναι αυτος ο καινουργιος τραγουδιαρης;
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

O καινούριος τραγουδιάρης επεξηγεί πολύ καλά τον εαυτό του στο "προσωπικό σας στίγμα" αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι οτί ήρθα για να μείνω (δεστε το σαν υπόσχεση ή σαν απειλή το ίδιο είναι)theo έγραψε:ποιος ειναι αυτος ο καινουργιος τραγουδιαρης;
- ArELa
- Founder-Administrator

Στόχος μου όταν άνοιξα το τόπικ, σίγουρα δεν ήταν η ανταλλαγή αβροτήτων πάντως, αλλά μια νηφάλια οπτική πραγμάτων και ψύχραιμες τοποθετήσεις απ'όλες τις πλευρές.Clairvoyant έγραψε:Βλέπω τα θολοκουλτουριάρηδες και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων αυξάνουν και πληθαίνουν στο φόρουμ....Μήπως έχει κανενα λινκ στο site της Χ.Α. για τα ιδεο και έρχονται κι εδώ να ξεστομίσουν τις υπέροχες δημακρατικές άπόψεις τους? Τα έχουμε πει και ακουσει εδω μεσα ξανα στο παρελθον, απλα βλέπω οτι τα καινούρια φρούτα είναι ακόμα πιο...ζουμερά....
ILLUVATAR85 έγραψε:O καινούριος τραγουδιάρης επεξηγεί πολύ καλά τον εαυτό του στο "προσωπικό σας στίγμα" αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι οτί ήρθα για να μείνω (δεστε το σαν υπόσχεση ή σαν απειλή το ίδιο είναι)theo έγραψε:ποιος ειναι αυτος ο καινουργιος τραγουδιαρης;
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- takis_papa
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Μέσα από τα παραπάνω δημοσιεύματα, φαίνεται καθαρά η κουλτούρα και ο ψυχισμός του Νεοέλληνα ηλίθιου, που ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται πολιτικά, βλέπει το κλαδάκι ( ούτε καν το δένδρο ) και χάνει ολόκληρο Δάσος.Clairvoyant έγραψε:Βλέπω τα θολοκουλτουριάρηδες και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων αυξάνουν και πληθαίνουν στο φόρουμ....Μήπως έχει κανενα λινκ στο site της Χ.Α. για τα ιδεο και έρχονται κι εδώ να ξεστομίσουν τις υπέροχες δημακρατικές άπόψεις τους? Τα έχουμε πει και ακουσει εδω μεσα ξανα στο παρελθον, απλα βλέπω οτι τα καινούρια φρούτα είναι ακόμα πιο...ζουμερά....
Δεν σας περνα από το μυαλό ότι μέσα ΚΑΙ από τις δύο παρατάξεις, αυτός ο τόπος ανέδειξε ΗΡΩΕΣ, όπως και αισχρότατους προδότες, έ;
Δεν σας περνά από το μυαλό ότι είσθε και οι δύο τόσο παθιασμένες πλευρές, θύματα αγρίου δουλέματος τελικά των ΙΔΙΩΝ κέντρων εξουσίας, έ;
Κάθε αριστερός = προδότης...
Κάθε δεξιός = προδότης...
Αν υπολογίζουμε ότι κατά 50% η κάθε πλευρά έχει δίκιο, τότε το 50% των Ελλήνων είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ...
Άντε ρε, που θέλετε να σας θεωρούν ( και τους μεν - και τους δε ) και "προοδευτικούς" στις ιδέες και που θα πάρετε με τέτοια μυαλά το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια σας, ΑΝΑΞΙΟΙ...
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου αριστερός αλλά το να ακυρώνεται η μεγάλη προσφορά του ΕΑΜ στην Εθνική Αντίσταση δεν μπορώ να το δεχτώ. Τα ατυχή μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω συνέβαιναν και από τις δύο πλευρές, δεν μπορούν να ακυρώσουν την μεγάλη προσφορά του ΕΑΜ. Το ίδιο ισχύει και για πολλές από τις αντιστασιακές οργανώσεις όπως το 5/42 του Ψαρρού (σημαντική προσωπικότητα που δυστυχώς εφονεύθη από το ΕΑΜ για προσωπικές διενέξεις), τον ΕΔΕΣ και τόσες άλλες. Το ΕΑΜ του 1.000.000 μελών, του Βασίλη Ρώτα, της Μέλπως Αξιώτη και τόσων άλλων που προσέφεραν τα μέγιστα στην Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σταματώ εδώ και δεν θα συζητήσω επί του θέματος, τουλάχιστον σε αυτό το thread διότι το θεωρώ άδικο για την Αρέλα. Απλά ήθελα να θέσω ξεκάθαρα την άποψή μου επί του ζητήματος.
Τώρα, όσον αφορά το ερώτημά σου Αρέλα και επειδή είδα να αναφέρονται κάποιοι σε ανθρώπους όπως ο Δραγούμης, ο Γιαννόπουλος και άλλοι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο εθνικισμός και η έννοια του εθνικού δεν έχουν την ίδια πάντοτε σταθερή σημασία. Στην εποχή του Δραγούμη η έννοια του εθνικού ήταν σχεδόν ταυτόσημη με τον πατριωτισμό και κατά βάση δεν περιείχε οτιδήποτε το στρεβλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πολλοί από τους δημοτικιστές αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικιστές. Σημειωτέον από αυτό το κίνημα εκείνη την εποχή είχε επηρεαστεί και ο Καζαντζάκης. Τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με το φιλοσοφικό ρεύμα του νεορομαντισμού.
Σήμερα ο εθνικισμός υποδηλώνει, όπως το βλέπω τουλάχιστον εγώ, την τυφλή υποταγή και την προσήλωση σε ένα ένδοξο παρελθόν το οποίο όμως έχει κατά πρώτον περάσει ανεπιστρεπτί και κατά δεύτερον δεν είναι δυνατόν να επανέλθει. Οπότε η τύφλωση καθίσταται ολοκληρωτική. Ο εθνικιστής αποφασίζει να δημιουργήσει γύρω από τον εαυτό του ένα περιβάλλον προσδοκίας που δεν θα ευοδωθεί ποτέ. Όπως όλοι όσοι υποστηρίζουν φανατικά τέτοιου είδους απόψεις έτσι και ο εθνικιστής αδυνατεί να αντιληφθεί το επιχείρημα του άλλου, να συζητήσει με διάθεση θετική αλλά περιχαρακώνεται στις γραμμές του και δεν διανοείται να κινηθεί ούτε βήμα. Η διαφορετική άποψη απλώς δεν υπάρχει.
Τώρα όσον αφορά τον πατριωτισμό, όρος που έχει φορτιστεί αρνητικά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιος. Ο πατριωτισμός στα σωστά πλαίσια σημαίνει απλούστατα την αγάπη προς την πατρίδα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αυτόματως πρέπει κανείς να μισεί τους διαφορετικούς, τους αλλοεθνείς κ.λπ.
Τώρα, όσον αφορά το ερώτημά σου Αρέλα και επειδή είδα να αναφέρονται κάποιοι σε ανθρώπους όπως ο Δραγούμης, ο Γιαννόπουλος και άλλοι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο εθνικισμός και η έννοια του εθνικού δεν έχουν την ίδια πάντοτε σταθερή σημασία. Στην εποχή του Δραγούμη η έννοια του εθνικού ήταν σχεδόν ταυτόσημη με τον πατριωτισμό και κατά βάση δεν περιείχε οτιδήποτε το στρεβλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πολλοί από τους δημοτικιστές αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικιστές. Σημειωτέον από αυτό το κίνημα εκείνη την εποχή είχε επηρεαστεί και ο Καζαντζάκης. Τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με το φιλοσοφικό ρεύμα του νεορομαντισμού.
Σήμερα ο εθνικισμός υποδηλώνει, όπως το βλέπω τουλάχιστον εγώ, την τυφλή υποταγή και την προσήλωση σε ένα ένδοξο παρελθόν το οποίο όμως έχει κατά πρώτον περάσει ανεπιστρεπτί και κατά δεύτερον δεν είναι δυνατόν να επανέλθει. Οπότε η τύφλωση καθίσταται ολοκληρωτική. Ο εθνικιστής αποφασίζει να δημιουργήσει γύρω από τον εαυτό του ένα περιβάλλον προσδοκίας που δεν θα ευοδωθεί ποτέ. Όπως όλοι όσοι υποστηρίζουν φανατικά τέτοιου είδους απόψεις έτσι και ο εθνικιστής αδυνατεί να αντιληφθεί το επιχείρημα του άλλου, να συζητήσει με διάθεση θετική αλλά περιχαρακώνεται στις γραμμές του και δεν διανοείται να κινηθεί ούτε βήμα. Η διαφορετική άποψη απλώς δεν υπάρχει.
Τώρα όσον αφορά τον πατριωτισμό, όρος που έχει φορτιστεί αρνητικά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιος. Ο πατριωτισμός στα σωστά πλαίσια σημαίνει απλούστατα την αγάπη προς την πατρίδα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αυτόματως πρέπει κανείς να μισεί τους διαφορετικούς, τους αλλοεθνείς κ.λπ.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Dhmellhn
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Ο πηγαίος και αυθόρμητος Πατριωτισμός είναι συναίσθημα. Δεν είναι όμως ιδεολογία.
Ο Εθνικισμός από την άλλη είναι ιδεολογία. Φυσικά υπάρχει καλώς εννοούμενος και κακώς εννοούμενος Εθνικικισμός. Όμως, μόνον μέσωι αυτού ολοκληρούται το πατριωτικό συναίσθημα.
Ο Εθνικισμός από την άλλη είναι ιδεολογία. Φυσικά υπάρχει καλώς εννοούμενος και κακώς εννοούμενος Εθνικικισμός. Όμως, μόνον μέσωι αυτού ολοκληρούται το πατριωτικό συναίσθημα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Lionheart
- Founder-Administrator

Απάντησα πολύ σοβαρά... και πολύ ωμά επίσης.takis_papa έγραψε:Καταντήσαμε έτσι όπως καταντήσαμε, επειδή ακριβώς κάποιοι προσδίδουν τον χαρακτηρισμό "μπαλλαρίνες" σε όποιους πονούν για τον τόπο αυτόν.Squall Leonhart έγραψε:1/ στο πρώτο δε με νοιάζει να απαντήσω και τόσο, μιας και ότι και να πω, οι μπαλαρίνες αυτού του χώρου θα το αρνηθούν.ΑρΕλα έγραψε:Τις θέτω αρχικά κι όποιος μπορεί (ή θέλει) ας απαντήσει.
(μετά ξουρίζουν το γαμπρό)
1/ Ποια η διαφορά μεταξύ: Εθνικισμού- εθνικοφροσύνης- εθνισμού;
2/ Γιατί τον πήρε και τον πατριωτισμό ο διάβολος και τον σήκωσε (συνυφάζοντάς τον με τα ..σαθρά των παραπάνω εννοιών );
3/ Πότε και γιατί έγινε φτου κακά η έννοια "έθνος" και τα παράγωγα αυτής;
Ακούω δηλωσάρες (ή ευπρεπείς αναφορές βεβαίως βεβαίως)
2/ γιατί οι έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι γεννήθηκαν έλληνες επειδή έτυχε...
3/ όταν οι έλληνες πήραν πάνω τους την κωλοφαρδία/ατυχία τους.
Καλείται δε όποιος διάβασε το παρόν δημοσίευμα, να μου εξηγήσει τι είδους απάντηση δόθηκε και τι εννοεί ο ποιητής όταν λέγει πως ο πατριωτισμός πήγε κατά διαβόλου επειδή έτυχε οι Έλληνες να γεννηθούν Έλληνες, όπως και την σχέση της αρνητικής πλέον σημασίας της λέξης "Έθνος" με την κωλοφαρδία/ατυχία ( ; ) των Ελλήνων...
Τέτοια Ελληνικά δεν τα καταλαβαίνω ο άσχετος, όπως δεν καταλαβαίνω την ελαφρότητα με την οποία μερικοί αντιμετωπίζουν εθνικά θέματα.
Δεν είναι όλα μα όλα πιά για χαβαλέ...
Υπάρχουν καΙ σοβαρα προβλήματα, αλληλένδετα μεταξύ τους, αν και αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά..
Γιά παράδειγμα, ΕΧΕΙ σημασία και αλληλεξάρτηση, το οικονομικό χάλι της ¨Ελλάδας με την κατάσταση στην Παιδεία και την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα εθνικά μας θέματα...
Βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει και μην τα ρίχνετε όλα στην πλάκα.
Και τότε θα καταλάβετε γιατί ο Εθνικισμός είναι "κακό" πράμα...
Φίλε Σέλι ( Το "Σεληνιασμένος" ΔΕΝ μου αρέσει και δεν θα το χρησιμοποιώ ) άλλο είναι ο Φασισμός, άλο ο Εθνικισμός, άλλο ο Εθνικοσοσιαλισμός.
Τιμή μου να είμαι Εθνικιστής, αδιάφορο αν επιλέγω στην ψήφο μου Αριστερό ή Δεξιό Κόμμα.
Βίκυ, θεώρησα ότι μιλούσες για τους έλληνες. Αν ήταν πιο γενική η ερώτηση γιατί να τη βάλεις σε αυτό το φορουμ;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
- ArELa
- Founder-Administrator

Και γιατί όχι?Αν ήταν πιο γενική η ερώτηση γιατί να τη βάλεις σε αυτό το φορουμ;
Στην πολιτική το'βαλα. Δεν κατάλαβα, μόνο στην Ελλάδα έχουμε πολιτική, εθνικά ζητήματα ή ακολουθούμε κάποια ιδεολογιία?
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble