«ΠAKIΣTAN» ΣHMAINEI «XΩPA TΩN KAΘAPΩN»!
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: «ΠAKIΣTAN» ΣHMAINEI «XΩPA TΩN KAΘAPΩN»!
Mαλιστα...
το γιατι, ντε και καλα, συνδεετε τον αντιρατσισμο με τους λαθρομεταναστες εξακολουθει να μου διαφευγει.
Λες και το θεμα ειναι η φυλη τους κι οχι η ΠΑΡΑΝΟΜΗ συμπεριφορα της λαθραιας μεταναστευσης και τα κακα αποτελεσματα της.
Δε μου λετε ρε παλικαρια. Σας κανουν καμια πλυση εγκεφαλου ωστε να συνδεετε ασχετες εννοιες;
Δηλαδη εγω, δε μπορω να ειμαι αντιρατσιστης και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να μη θελω παρανομα ατομα στη χωρα μου;
Ισως να σας φαινεται πολυ προχωρημενη αυτη η σκεψη.. ισως να εχετε σοκαριστει απο την απλοτητα της λογικης μου αλλα καντε μια προσπαθεια...
Δοκιμαστε, ετσι σαν πειραμα σκεψης, να αποσυνδεσετε τον ΑΝΤΙ-ρατσισμο απο την αδικαιολογητη συμπαθεια προς τους απανταχου παρανομους...
Αλλιως αντικαταστηστε της λεξη ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τη λεξη ΞΕΝΟΛΑΓΝΟΣ, ΑΛΒΑΝΟΛΑΤΡΗΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΦΙΛΟΣ ή κατι τετοιο και μετα γκρινιαξετε οσο θελετε..
το γιατι, ντε και καλα, συνδεετε τον αντιρατσισμο με τους λαθρομεταναστες εξακολουθει να μου διαφευγει.
Λες και το θεμα ειναι η φυλη τους κι οχι η ΠΑΡΑΝΟΜΗ συμπεριφορα της λαθραιας μεταναστευσης και τα κακα αποτελεσματα της.
Δε μου λετε ρε παλικαρια. Σας κανουν καμια πλυση εγκεφαλου ωστε να συνδεετε ασχετες εννοιες;
Δηλαδη εγω, δε μπορω να ειμαι αντιρατσιστης και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να μη θελω παρανομα ατομα στη χωρα μου;
Ισως να σας φαινεται πολυ προχωρημενη αυτη η σκεψη.. ισως να εχετε σοκαριστει απο την απλοτητα της λογικης μου αλλα καντε μια προσπαθεια...
Δοκιμαστε, ετσι σαν πειραμα σκεψης, να αποσυνδεσετε τον ΑΝΤΙ-ρατσισμο απο την αδικαιολογητη συμπαθεια προς τους απανταχου παρανομους...
Αλλιως αντικαταστηστε της λεξη ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τη λεξη ΞΕΝΟΛΑΓΝΟΣ, ΑΛΒΑΝΟΛΑΤΡΗΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΦΙΛΟΣ ή κατι τετοιο και μετα γκρινιαξετε οσο θελετε..
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
- Φύλο: Γυναίκα
Ναι, ρε Κώστα, αυτή η λογική μπάζει από παντού. Κι εγώ αντιρατσίστρια είμαι, αλλά μου τη δίνει όλος ο συρφετός λαθρομεταναστών που μ' εμποδίζει να κατέβω νύχτα στον κολλητό μου στην Κυψέλη χωρίς να είμαι αναγκασμένη να του ζητήσω να με παραλάβει απ' το αυτοκίνητο και να μ' επιστρέψει εκεί. Αυτό δεν πάει να πει ότι τους θεωρώ κατώτερους, μιάσματα κι ό,τι άλλο θες, μόνο υπερβολικά πολλούς για να μπορέσει η Ελλάδα να τους συντηρήσει, με αποτέλεσμα κάποιοι απ' αυτούς να στρέφονται σ' εγκληματικές ενέργειες, ή να κάνουν γκέτα για να συσπειρωθούν μεταξύ τους. Δεν φταίνει οι άνθρωποι αυτοί καθεαυτοί, φταίει η δική μας μαλακία που τους μπάσαμε μέσα, χωρίς να μπορέσουμε ν' αντεπεξέλθουμε στην απορρόφησή τους.
- _XRHSTOS_
- Operator
- Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Χμμμ...μάλιστα. Ώστε εμείς συνδέουμε τους αντιρατσιστές με τη φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική.
Chill και Sonya,απλώς δε γνωρίζετε τις απόψεις των αντιρατσιστικών οργανώσεων,των διαφόρων πολιτικών φορέων που δηλώνουν "αντιρατσιστικοί" και όλων αυτών των ενεργοποιημένων πολιτικά "αντιρατσιστών",καθώς και όσων ασχολούνται ενργά με την πολιτική και δηλώνουν "αντιρατσιστές".
Δείτε πρώτα τις δικές τους απόψεις και μετά ελάτε να μου πείτε ποιοι είναι αυτοί που συνδέουν τον αντιρατσισμό με τη φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική.
Θα μου πείτε "επειδή το κάνουν αυτό μερικοί,δε σημαίνει πως όποιος είναι αντιρατσιστής,είναι έτσι".
Συμφωνώ! Αλλά όλοι αυτοί που απαρτίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία,για να μην πω το σύνολο,του πολιτικώς "αντιρατσιστικού χώρου",είναι δεδηλωμένοι οπαδοί της φιλολαθρομεταναστευτικής πολιτικής. Κι όποιος μιλά για επιστροφή των παρανόμων...δε μπορείτε να φανταστείτε τί ακούει...
Chill και Sonya,απλώς δε γνωρίζετε τις απόψεις των αντιρατσιστικών οργανώσεων,των διαφόρων πολιτικών φορέων που δηλώνουν "αντιρατσιστικοί" και όλων αυτών των ενεργοποιημένων πολιτικά "αντιρατσιστών",καθώς και όσων ασχολούνται ενργά με την πολιτική και δηλώνουν "αντιρατσιστές".
Δείτε πρώτα τις δικές τους απόψεις και μετά ελάτε να μου πείτε ποιοι είναι αυτοί που συνδέουν τον αντιρατσισμό με τη φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική.
Θα μου πείτε "επειδή το κάνουν αυτό μερικοί,δε σημαίνει πως όποιος είναι αντιρατσιστής,είναι έτσι".
Συμφωνώ! Αλλά όλοι αυτοί που απαρτίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία,για να μην πω το σύνολο,του πολιτικώς "αντιρατσιστικού χώρου",είναι δεδηλωμένοι οπαδοί της φιλολαθρομεταναστευτικής πολιτικής. Κι όποιος μιλά για επιστροφή των παρανόμων...δε μπορείτε να φανταστείτε τί ακούει...
Γεια σας
-
Divine Sinner
και γιατι να μην επεκτινουμε τον συλλογισμο και θεωρισουμε την γη ζωτικο μας χωρό; χωρις συνορα κλπ.Η Πατρίδα είναι ζωτικός χώρος του λαού, όπως η οικία είναι ο ζωτικός χώρος της οικογένειας
Συνεπώς, η σχέση Πατρίδος-λαού είναι η προέκταση της σχέσεως οικίας-οικογένειας.
Γη ο ζωτικος χωρος του ανθρωπου. τι ειναι αυτο που σταματαει τον συλλογισμο μας στη πατριδα.
Άρα, από την στιγμή που κάποιος δεν ενοχλείται από την καταπάτηση του ζωτικού χώρου του λαού και του εθνοφυλετικού συνόλου στο οποίο ανήκει από τους λαθρομετανάστες, τότε θα έπρεπε να μην ενοχλείται και από την παρουσία παρείσακτων στην οικία του. Έτσι, θα μπορούσε άνετα να "φιλοξενήσει" σπίτι του 2-3 λαθρομετανάστες.
Κανείς όμως από τους αντιρατσιστές δεν το κάνει αυτό. Η υποκριτική "λογική" τους είναι:
"Καλός ο αντιρατσισμός, αλλά μακριά από τον κώλο μας"
με αυτη τη λογικη. οι Ελληνες πρεζάκιδες σε σχεση με τους μεταναστες ειναι κατι παραπανω απο φιλοξενουμενοι. ειναι οικογενεια. γιατι δεν φιλοξενεις κανα πρεζακι ή εστω εναν ζητιανο. δεν ειναι υποκριτικο αυτο;
Εσενα σε ενδιαφερει η ανεργια και η εγκληματικοτητα ή η εθνοφυλετικη ταυτοτητα(DNA);α) διότι είναι απλά ηλίθιοι και αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα (αν και μία βόλτα σε πολλές αθηναϊκές συνοικίες μπορεί και να τους συνέτιζε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη)
γιατι κατι μου λεει πως και ανεργια να μην ειχαμε. και ολοι να σεβονταν τους γυρω τους παλι θα ηθελες να φυγουν.
Ναι τι καλα ειναι τα τσιρακια των αμερικανων αν πολεμουν τους αντιπαλους ιδεολογικα. ξεχνας ομως οτι την ιδια αντιμετωπιση θα ειχαν και οι ομοϊδεατες σου. απλα δεν υπηρχαν πολλοι ακομα και δεν εκδηλονονταν.γ) διότι είναι απλά ανθέλληνες (πάντοντε υπήρχαν, και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα εξαιτίας της υπερανεκτικότητας του Γεώργιου Παπαδόπουλου)
ζ) απλα γιατι δεν θεωρουν βαθυτερη αιτια των δεινων τους τους μεταναστες.
η)απλα γιατι μπορει να ηταν καποτε μεταναστες κι αυτοι.
θ)γιατι συνηθως ο σημερινος ρατσισμος συνδεεται και με ολο το υπολοιπο πακετο (χουντες, βασιλιαδες, χιτλερ, αντιδημοκρατικοτητα) πραγμα που σε καθε φυσιολογικο ανθρωπο δημιουργει μια αποστροφη
Δηλαδή Χριστίνα αν ήταν όλοι αυτοί νόμιμοι δεν θα είχες πρόβλημα. Θυμάμαι τη δεκαετία του '80 που ακούγαμε στην Ελλάδα για ρατσισμό σε άλλες χώρες, για επιθέσεις σε μετανάστες στη Γερμανία και στη Γαλλία και μας φαινότανε κάτι εξωπραγματικό. Βλέπεις υπήρχαν ελάχιστοι ξένοι τότε και έτσι όλοι ήταν αντιρατσιστές. Οταν ήρθαν και εδώ μετανάστες παρουσιάστηκε η ξενοφοβία και πήραν αέρα οι φασίστες να λένε τις γνωστές μαλακίες τους. Υποθέτω Χριστίνα ότι εσύ αν έβλεπες κάποιον Πακιστανό να θαλασσοπνίγεται θα τον άφηνες στην μοίρα του, επειδή δεν είναι νόμιμος. Αυτές οι λογικές περί νόμιμων και παράνομων είναι που καλλιεργούν τον ρατσισμό.Κι εγώ αντιρατσίστρια είμαι, αλλά μου τη δίνει όλος ο συρφετός λαθρομεταναστών που μ' εμποδίζει να κατέβω νύχτα στον κολλητό μου στην Κυψέλη
Μην γίνεσαι υπερβολική. Το γκέτο (απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος) είναι άλλο πράγμα και δεν υπάρχουν τέτοια στην Αθήνα. Η Αστόρια π.χ. που μένουν πολλοί Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ δεν είναι γκέτο.ή να κάνουν γκέτα για να συσπειρωθούν μεταξύ τους.
Η μετανάστευση δεν είναι θέμα αστυνομικών μέτρων, αλλά ξεκάθαρα πολιτικό. Οταν το 1/3 εκμεταλλεύεται δυσανάλογα τον πλανήτη και στα 2/3 επικρατούν άθλιες συνθήκες, τότε είναι επόμενο να υπάρχουν μετακινήσεις ανθρώπων που ψάχνουν μια καλύτερη μοίρα. Αυτούς δεν πρόκειται να τους εμποδίσεις όσα μέτρα και να ληφθούν.Δεν φταίνει οι άνθρωποι αυτοί καθεαυτοί, φταίει η δική μας μαλακία που τους μπάσαμε μέσα, χωρίς να μπορέσουμε ν' αντεπεξέλθουμε στην απορρόφησή τους.
Τέσπα, πάντως είναι γελοίο να διαβάζω μηνύματα από μαλάκες της παραλιακής ή, των βορείων προαστίων για την κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή μένω στην Παλιά Κοκκινιά και τυγχάνει κάθε μέρα και νύχτα να περνάω από τον Ρέντη, το υποτιθέμενο «γκέτο» των Πακιστανών.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
To ότι είναι ίσως ο ΑΜΕΣΑ περιβάλλων ζωτικός μας χωρος και το ότι υπάρχει και η ρημάδα η ενστικτώδικη αγάπη για το "πάτριον" των εδαφών, σου λέει κάτι?και γιατι να μην επεκτινουμε τον συλλογισμο και θεωρισουμε την γη ζωτικο μας χωρό; χωρις συνορα κλπ.
Γη ο ζωτικος χωρος του ανθρωπου. τι ειναι αυτο που σταματαει τον συλλογισμο μας στη πατριδα.
Αυτό ασφαλώς δεν αποκλείει το ότι αγαπάμε τον πλανήτη και στο σύνολό του. Έλεος!
Όπως βλέπεις Κάσσανδρε, λες ό,τι ακριβώς λέω για την έννοια "πατρίς" (μάλλον και καλύτερα διατυπωμένο) αλλά όταν δε θέλει κάποιος να νιώσει/κατανοήσει το απλό, δεν πρόκεται, ό,τι και να λέμε.Η Πατρίδα είναι ζωτικός χώρος του λαού, όπως η οικία είναι ο ζωτικός χώρος της οικογένειας
Συνεπώς, η σχέση Πατρίδος-λαού είναι η προέκταση της σχέσεως οικίας-οικογένειας.
Να δώσω ένα δείγμα..."εξέλιξης" σε μια άλλοτε αγαπημένη γωνιά της Αθήνας?

Πλατεία Ομονοίας της πολύ παλιάς και μακρυνής πια για μας Αθήνας...

Πλατεία Ομονοίας όπως τη γνώρισα και τη θυμάμαι εγώ απ'τα παιδικάτα μου

Οι... σύγχρονες..."ρυθμίσεις" και οι "μετατροπές" που αποσκοπούσαν σε τι? Εξυπηρετούν ποιον?
και μία άποψη απ'το σημερινό...σχήμα του τίποτα που λέγεται πλατεία...άχρωμη άοσμη, άγευστη και "ξένη".
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- BigBadWolf
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Κι όπως καταλάβετε, πάλι οι κακοί Φασίστες φταίνε για όλα... Από την ημέρα που έφαγαν τον κεραυνό κατακούτελα και έπεσαν στην γή, όλο αυτοί φταίνε. Εγώ πάλι είδα έναν κακό Φασίστα, να μπαίνει στο σώμα ενός φιλήσυχου ανθρώπου και να τον κάνει κι αυτόν κακό ρατσιστή, βασανίζοντας τον με την αρρώστια της ξενοφοβίας.
Εδάφιον 1
Σώνει και καλά φταίει κάποιος από καταβολής κόσμου. Από την στιγμή που δεν είμαστε εμείς, πρέπει να είναι οι Φασίστες.
Εδάφιον 2
Το αντίδι, εκτός από φυτό, είναι και τοποθέτηση. Εφόσον δεν είμαστε Φασίστες είμαστε αντιφασίστες. Κι εφόσον οι Φασίστες είναι ρατσιστές, είμαστε αντιρατσιστές.
Εδάφιον 3
Όσο δεν υπήρχαν οι Φασίστες, δεν υπήρχε ανάγκη. Ήμασταν όλοι αντιφασίστες και αντιρατσιστές. Ζούσαμε στον παράδεισο.
Εδάφιον 4
Οι Φασίστες υπήρχαν πριν από τον Χρόνο. Τότε εμείς δεν υπήρχαμε.
Εδάφιον 5
Οι Φασίστες δημιούργησαν τις Πατρίδες, για να ξεχωρίσουν τον κόσμο σε ομάδες που θα μπορούν να τις ελέγχουν καλύτερα.
Εδάφιον 6
Οι μετανάστες μεταφέρονται από τόπο σε τόπο. Εφόσον ισχύει το εδάφιον 5, είναι εχθροί των Φασιστών γιατί αποδεικνύουν ότι ο χωρισμένος κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση. Οι μετανάστες είναι το όπλο εναντίον του Φασισμού κι εμείς οι χειριστές του.
Εδάφιον 7
Ότι γίνεται εναντίον των μεταναστών, είναι εναντίον μας. Όλα αυτά τα κάνουν οι Φασίστες που παρασέρνουν αθώους ανθρώπους, συμπολίτες μας σε ακρότητες.
Εδάφιον 8
Ο μετανάστης πρέπει να εγκαθίσταται στην γή που μετανάστευσε με κάθε τρόπο. Έτσι αποδεικνύεται ότι η Πατρίδα είναι ένα ψέμα. Ένα παραμύθι που πίστεψε ο κόσμος. Ήρθε η ώρα να το διαλύσουμε, ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος των άλλων.
Εδάφιον 9
Τα παραπάνω, σημαίνουν ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Και αφού εμείς μαχόμαστε τον Φασισμό, όσοι είναι εναντίον μας είναι Φασίστες. Όλοι χωρίς κανόνα, πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο.
Εδάφιον 10
Οι μετανοούντες συγχωρούνται. Πότε εις κύριον, και πότε γεννόμενοι κατ' εικόνα μας (κοινώς σαν τα μούτρα μας). Ο Φασίστες ποτέ.
Εδάφιον 1
Σώνει και καλά φταίει κάποιος από καταβολής κόσμου. Από την στιγμή που δεν είμαστε εμείς, πρέπει να είναι οι Φασίστες.
Εδάφιον 2
Το αντίδι, εκτός από φυτό, είναι και τοποθέτηση. Εφόσον δεν είμαστε Φασίστες είμαστε αντιφασίστες. Κι εφόσον οι Φασίστες είναι ρατσιστές, είμαστε αντιρατσιστές.
Εδάφιον 3
Όσο δεν υπήρχαν οι Φασίστες, δεν υπήρχε ανάγκη. Ήμασταν όλοι αντιφασίστες και αντιρατσιστές. Ζούσαμε στον παράδεισο.
Εδάφιον 4
Εδάφιον 5
Οι Φασίστες δημιούργησαν τις Πατρίδες, για να ξεχωρίσουν τον κόσμο σε ομάδες που θα μπορούν να τις ελέγχουν καλύτερα.
Εδάφιον 6
Οι μετανάστες μεταφέρονται από τόπο σε τόπο. Εφόσον ισχύει το εδάφιον 5, είναι εχθροί των Φασιστών γιατί αποδεικνύουν ότι ο χωρισμένος κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση. Οι μετανάστες είναι το όπλο εναντίον του Φασισμού κι εμείς οι χειριστές του.
Εδάφιον 7
Ότι γίνεται εναντίον των μεταναστών, είναι εναντίον μας. Όλα αυτά τα κάνουν οι Φασίστες που παρασέρνουν αθώους ανθρώπους, συμπολίτες μας σε ακρότητες.
Εδάφιον 8
Ο μετανάστης πρέπει να εγκαθίσταται στην γή που μετανάστευσε με κάθε τρόπο. Έτσι αποδεικνύεται ότι η Πατρίδα είναι ένα ψέμα. Ένα παραμύθι που πίστεψε ο κόσμος. Ήρθε η ώρα να το διαλύσουμε, ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος των άλλων.
Εδάφιον 9
Τα παραπάνω, σημαίνουν ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Και αφού εμείς μαχόμαστε τον Φασισμό, όσοι είναι εναντίον μας είναι Φασίστες. Όλοι χωρίς κανόνα, πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο.
Εδάφιον 10
Οι μετανοούντες συγχωρούνται. Πότε εις κύριον, και πότε γεννόμενοι κατ' εικόνα μας (κοινώς σαν τα μούτρα μας). Ο Φασίστες ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BigBadWolf την Δευ 14 Ιαν 2008, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Όμως μπορεί να 'ταν η Σκιά μου. Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι για τον Περιπλανώμενο και την Σκιά του, ε;"
- _XRHSTOS_
- Operator
Προς Προσωπείο,η λογική έχει ως εξής "όποιος θέλει να τους φέρει απο τις άλλες χώρες,να τους περιποιηθεί αυτός που θέλει να τους φέρει".
Προς Ιφικράτη,δεν αναλύεις όμως πως παρουσιάστηκε αυτήν η "ξενοφοβία".
Έτσι...ξαφνικά παρουσιάστηκε; Είδε ο άλλος ξένους και είπε "δεν τους πάω" στα καλά καθούμενα;
Δεν ξέρω αν στην Αθήνα υπάρχουν επίσημα ή ανεπίσημα γκέττο,αυτό που ξέρω είναι πως όσες φορές έχω κατέβει κι έχω περάσει γύρω απ' την παλτεία Ομονοίας αναρρωτιόμουν αν βρισκόμαστε στο Πακιστάν ή στην Κίνα.
Όσο για ανθρωπιστικά που λες,σε ένα πλοίο χωριτικότητας Χ αριθμού ατόμων,είναι φύσει αδύνατον να κουβαλήσεις περισσότερους απο αυτούς που χωρά το πλοίο.Όταν σε τέτοια πείπτωση,βλέπεις ναυαγούς,κουβαλάς όσους δύνατια να χωρέσει το πλοίο. Για τους υπολοίπους,κατεβάζεις βάρκες,πετάς σωσίβια,καλείς σε βοήθεια,αλλά δεν κουβαλάς τους υπολοίπους (όσο σκληρό κι αν είναι). Διότι αν τους κουβαλήσεις...δε θα τους σώσεις...αλλά θα βουλιάξει το πλοίο...
Προς Ιφικράτη,δεν αναλύεις όμως πως παρουσιάστηκε αυτήν η "ξενοφοβία".
Έτσι...ξαφνικά παρουσιάστηκε; Είδε ο άλλος ξένους και είπε "δεν τους πάω" στα καλά καθούμενα;
Δεν ξέρω αν στην Αθήνα υπάρχουν επίσημα ή ανεπίσημα γκέττο,αυτό που ξέρω είναι πως όσες φορές έχω κατέβει κι έχω περάσει γύρω απ' την παλτεία Ομονοίας αναρρωτιόμουν αν βρισκόμαστε στο Πακιστάν ή στην Κίνα.
Όσο για ανθρωπιστικά που λες,σε ένα πλοίο χωριτικότητας Χ αριθμού ατόμων,είναι φύσει αδύνατον να κουβαλήσεις περισσότερους απο αυτούς που χωρά το πλοίο.Όταν σε τέτοια πείπτωση,βλέπεις ναυαγούς,κουβαλάς όσους δύνατια να χωρέσει το πλοίο. Για τους υπολοίπους,κατεβάζεις βάρκες,πετάς σωσίβια,καλείς σε βοήθεια,αλλά δεν κουβαλάς τους υπολοίπους (όσο σκληρό κι αν είναι). Διότι αν τους κουβαλήσεις...δε θα τους σώσεις...αλλά θα βουλιάξει το πλοίο...
Γεια σας
Γιατί βαριέμαι και δεν έχει και νόημα.Προς Ιφικράτη,δεν αναλύεις όμως πως παρουσιάστηκε αυτήν η "ξενοφοβία".
Και τα παλιά τα χρόνια οι γκάγκαροι Αθηναίοι (οι πάππου προς πάππου) έλεγαν πως όταν περνούσαν από την Ομόνοια αναρωτιόντουσαν αν βρίσκονται στα Τρίκαλα ή, στην Καρδίτσα επειδή εκεί μαζεύονταν τα καθάρματα οι ετερόχθονες που είχαν το θράσος και να ζητάνε τα ίδια δικαιώματα. Φαίνεται γελοίο έτσι;Δεν ξέρω αν στην Αθήνα υπάρχουν επίσημα ή ανεπίσημα γκέττο,αυτό που ξέρω είναι πως όσες φορές έχω κατέβει κι έχω περάσει γύρω απ' την παλτεία Ομονοίας αναρρωτιόμουν αν βρισκόμαστε στο Πακιστάν ή στην Κίνα.
Οταν αυτό το πλοίο είναι η μοναδική ελπίδα που έχουν, χωράνε δεν χωράνε θα μπουν μέσα. Ο μόνος τρόπος για να τους αποτρέψεις είναι να ξεφορτώσεις λιγάκι το φορτίο, ώστε να μην είναι η μοναδική σωτηρία τους η είσοδος στο πλοίο. Και τα αμπάρια γεμάτα και όχι λαθρεπιβάτες δεν γίνεται.Όσο για ανθρωπιστικά που λες,σε ένα πλοίο χωριτικότητας Χ αριθμού ατόμων,είναι φύσει αδύνατον να κουβαλήσεις περισσότερους απο αυτούς που χωρά το πλοίο.Όταν σε τέτοια πείπτωση,βλέπεις ναυαγούς,κουβαλάς όσους δύνατια να χωρέσει το πλοίο. Για τους υπολοίπους,κατεβάζεις βάρκες,πετάς σωσίβια,καλείς σε βοήθεια,αλλά δεν κουβαλάς τους υπολοίπους (όσο σκληρό κι αν είναι). Διότι αν τους κουβαλήσεις...δε θα τους σώσεις...αλλά θα βουλιάξει το πλοίο...
- _XRHSTOS_
- Operator
Κι όμως η "ξενοφοβία",οφείλεται κυρίως στην εγκληματικότητα που έχουν παρουσιάσει αλλοδαποί απο τη μέρα που έχουν έρθει στη χώρα μας.
Σίγουρα πάντως,ο χαζοτοπικισμός δεν είναι το ίδιο με το πρόβλημα της διαμονής αλλοεθνών.
Και μπορεί στο πλοίο να ξεφορτώσεις τα αμπάρια,στην Ελλάδα όμως,δε μπορείς να αφήσεις τον οικοδόμο χωρίς δουλειά,επειδή ο άλλος ο κύριος αναλαμβάνει εργασίες με λιγότερα χρήματα. Στο τέλος τέλος,αυτά είναι κατάργηση των κατακτήσεων των εργατικών διεκδικήσεων.
Σίγουρα πάντως,ο χαζοτοπικισμός δεν είναι το ίδιο με το πρόβλημα της διαμονής αλλοεθνών.
Και μπορεί στο πλοίο να ξεφορτώσεις τα αμπάρια,στην Ελλάδα όμως,δε μπορείς να αφήσεις τον οικοδόμο χωρίς δουλειά,επειδή ο άλλος ο κύριος αναλαμβάνει εργασίες με λιγότερα χρήματα. Στο τέλος τέλος,αυτά είναι κατάργηση των κατακτήσεων των εργατικών διεκδικήσεων.
Γεια σας
-
Divine Sinner
Mηπως λαϊκιζετε κυριε;Κι όπως καταλάβετε, πάλι οι κακοί Φασίστες φταίνε για όλα... Από την ημέρα που έφαγαν τον κεραυνό κατακούτελα και έπεσαν στην γή, όλο αυτοί φταίνε. Εγώ πάλι είδα έναν κακό Φασίστα, να μπαίνει στο σώμα ενός φιλήσυχου ανθρώπου και να τον κάνει κι αυτόν κακό ρατσιστή, βασανίζοντας τον με την αρρώστια της ξενοφοβίας.
Εδάφιον 1
Εδάφιον 2
Εδάφιον 3
Εδάφιον 4
Εδάφιον 5
Εδάφιον 6
Εδάφιον 7
Εδάφιον 8
Εδάφιον 9
Εδάφιον 10
Δεν πιστευω οτι φταιει για κατι ο φασιστας ή οτι βρισκεται πισω απο καποια συνομωσια. εξαλου η συνομοσιολογια ειναι αλλου χιτλερ ευαγελιο.
Δεν φταιει κανενας γι αυτα που συμβαινουν γυρω μας εκτως απο την ρημαδα την αναγκη και την παλη αναμεσα στο παλαιο και το νεο.
παντα θα υπαρχουν αυτοι που φερουν αναχρονιστικες αντιληψεις. αυτοι που φερουν τις τρεχουσες αντιληψεις κι αυτοι που φερουν τις αντιληψεις που θα ειναι τρεχουσες στο μελλον.
παντως η ιδια συζητηση που γινεται τωρα για τους μεταναστες γινονταν παλιοτερα για τους προσφυγες απο την μικρα ασια.
αυτοι οι μικρασιατες δεν ειναι Ελληνες. μας διεφθηρανε, φεραν και το αλητικο ρεμπετικο, δεν ξερουν Ελληνικά.
τον ιδιο ρατσισμο ειχα νιωσει κι εγω ως Ελληνας που ειχα ερθει απο το εξωτερικο.
τον ιδιο ρατσισμο νιωθει ο καθε ανθρωπος που διαφερει απο το συνολο ως προς ενα χαρακηριστικο "μεταναστης ,γκευ, "ελευθερων ηθων", η απλα ενας Ελληνας που εχει επιλεξει να ζει διαφορετικα απο τον γειτονα του.
Η φτωχια ειναι η μητερα του εγκληματος "μαρκος αυρηλιος".Κι όμως η "ξενοφοβία",οφείλεται κυρίως στην εγκληματικότητα που έχουν παρουσιάσει αλλοδαποί απο τη μέρα που έχουν έρθει στη χώρα μας.
μην νομιζεις οτι οταν τελειωσουν τα αποθεματα του Ελληνα δεν θα στραφει στο εγκλημα.
- _XRHSTOS_
- Operator
Οι πρόσφυγες ήρθαν στη μητέρα πατρίδα μετα απο το διωγμό που υπέστησαν έπειτα απο έναν πόλεμο. Οι ομογενείς που επέστρεψαν,επίσης ήρθαν στον τόπο καταγωγής τους.
Οι λαθρομετανάστες,υποτίθεται ότι ήρθαν εδώ,μεταξύ άλλων για να νοικοκυρευτούν. Με την εγκληματικότητα,μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν κι εκεί που διέμεναν πριν έρθουν εδώ.
Οι λαθρομετανάστες,υποτίθεται ότι ήρθαν εδώ,μεταξύ άλλων για να νοικοκυρευτούν. Με την εγκληματικότητα,μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν κι εκεί που διέμεναν πριν έρθουν εδώ.
Γεια σας

καποτε εφυγαν καποιοι για την Ανατολη (μαζι με τον Διονυσο; μαζι με τον Ηρακλη;)
Τερμίλοι εκ Λυκίας, κρητικής καταγωγής.Τamil στα ινδικά,εκ Δραυιδων.

εξ ου προηλθαν οι Ρομ (βλ. Ραμα-γιανα), οι αθιγγανοι.

τελος ηρθαν και οι Μουσουλαμανοι κατα τον 8ο αι. μ.Χ.
και τελικα προεκυψε ο Ινδος, ο Πακιστανος (παλαι ποτε Βελουχισταν).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TEUTAMOS την Πέμ 13 Μαρ 2008, 19:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
-
Divine Sinner
Αυτο δεν εμποδισε τους ντοπιους να τους φερθουν ρατσιστικα.Οι πρόσφυγες ήρθαν στη μητέρα πατρίδα μετα απο το διωγμό που υπέστησαν έπειτα απο έναν πόλεμο. Οι ομογενείς που επέστρεψαν,επίσης ήρθαν στον τόπο καταγωγής τους.
μα οταν ηρθαν δεν σχεδιαζαν να ασχοληθουν με το εγκλημα. ηρθαν να νοικοκυρευτουν "η για να μην χασουν το κεφαλι τους" και ειδαν οτι τα πραγματα κι εδω ειναι ασχημα. ετσι μην εχοντας εναλλακτικες φτασαν "σιγα σιγα" στο εγκλημα.Οι λαθρομετανάστες,υποτίθεται ότι ήρθαν εδώ,μεταξύ άλλων για να νοικοκυρευτούν. Με την εγκληματικότητα,μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν κι εκεί που διέμεναν πριν έρθουν εδώ.
- _XRHSTOS_
- Operator
Καλά που οι κατάδικοι που απέδρασαν απο τις φυλακές των χωρών τους "προσπάθησαν να νοικοκυρευτούν"...
Γεια σας
- BigBadWolf

Μήπως χαριεντίζεσαι φίλτατε προσωπάκια, με τις αντικρουόμενες απόψεις/προσωπεία σου;Mηπως λαϊκιζετε κυριε;
Δεν πιστευω οτι φταιει για κατι ο φασιστας ή οτι βρισκεται πισω απο καποια συνομωσια. εξαλου η συνομοσιολογια ειναι αλλου χιτλερ ευαγελιο.
Όταν μια ιστορικά και φυλετικά ομοιογενής ομάδα ανθρώπων, αποκτά κοινή συνείδηση, ονομάζεται Έθνος.
Αυτή είναι η πρόταση γύρω από την οποία στροβιλίζεται το ζήτημα της μετανάστευσης. Και γύρω από αυτήν, περιφέρονται όλες οι "αντίπαλες" κι αντίπαλες, θέσεις που υποτίθεται ότι ασχολούνται με το σύγχρονο φαινόμενο της εξωτερικής μετανάστευσης.
Το μεγαλύτερο "στρατόπεδο", σχηματισμένο εξ’ αντίπαλων κυρίως θέσεων, είναι οι λεγόμενοι αντιρατσιστές, των οποίων η λογική θα μπορούσε να εξωτερικευτεί από το παραπάνω ...μανιφέστο που έγραψα με σκοπό να σατιρίσω.
Ο Ιφικράτης έθεσε μάλιστα και τα "λογικά όρια" αυτού του "στρατοπέδου":
Αυτό που θέλω να γράψω για να μην μακρηγορώ, είναι πως για εμένα εκείνος που συγχέει την εσωτερική μετανάστευση (όπως μας παρουσίασε το Προσωπείο) ερωτώμενος "κατά πόσον οι Έλληνες είναι... Έλληνες, κατά πόσον οι Μικρασιάτες Έλληνες είναι …Έλληνες", με το πιο σύγχρονο φαινόμενο-πρόβλημα, αποπροσανατολίζει με τον ίδιο τρόπο με εκείνον που αδιαφορεί για την "εθνική παράμετρο". Το ζητούμενο δεν είναι γιατί οι άνθρωποι διαφέρουν πολιτισμικά, φυλετικά κι εθνολογικά. Αυτό είναι μάλλον η ομορφιά αυτού του κόσμου.Βλέπεις υπήρχαν ελάχιστοι ξένοι τότε και έτσι όλοι ήταν αντιρατσιστές. Οταν ήρθαν και εδώ μετανάστες παρουσιάστηκε η ξενοφοβία και πήραν αέρα οι φασίστες να λένε τις γνωστές μαλακίες τους.
Η κατάσταση δεν εστιάζεται γύρω από μια ομάδα που ξαφνικά, αποφασίστηκε ότι "γαλουχεί" τους συμπολίτες μας εκμεταλλευομένη το πρόβλημα, κι ας την παρουσιάζουν σαν το "απόλυτο κακό" κάποιοι για λόγους αυτοπροσδιορισμού. Το ζητούμενο είναι να εκλείψουν οι λόγοι που προκαλούν την μετανάστευση.
Και ξέρετε κάτι; Οι ίδιοι οι μετανάστες δεν προσεγγίζουν το "αντιρατσιστικό στρατόπεδο" γιατί πολύ απλά, κατά βάθος αισθάνονται δυσαρεστημένοι γιατί ...δεν ζουν στην Πατρίδα τους και δεν έχουν καμιά όρεξη να συμπαραταχθούν με κάποιον που τους χρησιμοποιεί για να αποδείξει το πολιτικό του εύρος και ισχύ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BigBadWolf την Δευ 14 Ιαν 2008, 16:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Όμως μπορεί να 'ταν η Σκιά μου. Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι για τον Περιπλανώμενο και την Σκιά του, ε;"
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Dad's worryingSonya wrote:
Κι εγώ αντιρατσίστρια είμαι, αλλά μου τη δίνει όλος ο συρφετός λαθρομεταναστών που μ' εμποδίζει να κατέβω νύχτα στον κολλητό μου στην Κυψέλη χωρίς να είμαι αναγκασμένη να του ζητήσω να με παραλάβει απ' το αυτοκίνητο και να μ' επιστρέψει εκεί.

-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Ναι, μόνο που κάποιοι από αυτούς που ζουν κοντά στην παραλιακή τυχαίνει να βγαίνουν και να κυκλοφορούν ή να κυκλοφορούσαν πρόσφατα σε γειτονιές που μαστίζονται από την λαθρομετανάστευση (Νίκαια, Περιστέρι, Κορωπί, Αμπελόκηποι, Νέος Κόσμος, Κυψέλη κτλ).Τέσπα, πάντως είναι γελοίο να διαβάζω μηνύματα από μαλάκες της παραλιακής ή, των βορείων προαστίων για την κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή μένω στην Παλιά Κοκκινιά και τυγχάνει κάθε μέρα και νύχτα να περνάω από τον Ρέντη, το υποτιθέμενο «γκέτο» των Πακιστανών.
Εσύ προφανώς ανήκεις στην α) κατηγορίαπου ανέφερα πριν. Να στην θυμίσω;
Οι αντιρατσιστές, οποιασδήποτε πολιτικής τάσης, το μόνο που επιθυμούν είναι η ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας. Αυτό το επιθυμούν είτε:
α) διότι είναι απλά ηλίθιοι και αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα (αν και μία βόλτα σε πολλές αθηναϊκές συνοικίες μπορεί και να τους συνέτιζε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη)
Όσο για τους "μαλάκες της παραλιακής"... ε δεν ξέρω... ας κρίνουν οι άλλοι ποιος είναι μαλάκας και ποιος όχι.
Πάντως σίγουρα αυτοί έχουν τα μάτια ανοιχτά και δεν έχουν τυφλωθεί, σαν μερικούς άλλους που τους έχεις βαρέσει στο κεφάλι η αγαμία και εκτονώνονται στο πληκτρολόγιο γαιτί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ Ο.Π.Λ.Α
Προς Προσωπείο:
Οι άρρωστοι (βλ.πρεζάκια που αναφέρεις), δεν πάνε σε κανένα σπίτι. Πάνε στο νοσοκομείο.με αυτη τη λογικη. οι Ελληνες πρεζάκιδες σε σχεση με τους μεταναστες ειναι κατι παραπανω απο φιλοξενουμενοι. ειναι οικογενεια. γιατι δεν φιλοξενεις κανα πρεζακι ή εστω εναν ζητιανο. δεν ειναι υποκριτικο αυτο;
Αν είχα νοσοκομείο, ευχαρίστως να τους νοσήλευα και να τους βοηθούσα να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν ένοχοι διακίνησης...).
Δεν έχω νοσοκομείο όμως.
Πάντως, αν παρατήρησες έκανα παραλληλισμό μεταξύ λαού-οικογένειας. Δεν ταύτισα αυτές τις δύο έννοιες, όπως λανθασμένα κατάλαβες. Είναι διαφορετικό πράγμα ο παραλληλισμός από την ταύτιση.
Όλα με ενδιαφέρουν. Γιατί το ένα πρέπει να αποκλείει το άλλο; Μάθε να σκέφτεσαι συνθετικά.Εσενα σε ενδιαφερει η ανεργια και η εγκληματικοτητα ή η εθνοφυλετικη ταυτοτητα(DNA);
Τι σχέση έχει αυτό ρε Προσωπείο; Θες να ανοίξουμε ξεχωριστή κουβέντα για τον Παπαδόπουλο; Τα έχουμε πει και ξαναπεί. Και τα στραβά του και τα καλά του. Έλεος πια με αυτές τις στρασσερικές μαλακίες.Ναι τι καλα ειναι τα τσιρακια των αμερικανων αν πολεμουν τους αντιπαλους ιδεολογικα. ξεχνας ομως οτι την ιδια αντιμετωπιση θα ειχαν και οι ομοϊδεατες σου. απλα δεν υπηρχαν πολλοι ακομα και δεν εκδηλονονταν.
Δεν είπε κανείς ότι για τα δεινά μας φταίνε ΜΟΝΟ οι λαθρομετανάστες. Σε καμμία περίπτωση.ζ) απλα γιατι δεν θεωρουν βαθυτερη αιτια των δεινων τους τους μεταναστες.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουν δημιουργήσει -ενσυνείδητα και μη- ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα. Πρέπει να φύγουν.
Άμα φύγουν, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά η Ελλάς θα γίνει παράδεισος. Όχι βέβαια. Απλά κάποια πράγματα θα βελτιωθούν, και θα μειωθεί ο κίνδυνος βιολογικής εξαφάνισης της ελληνικής φυλής.
Τελείως άσχετο. Ουδεμία σχέση είχαν οι Έλληνες μετανάστες του 50 και του 60 με τον σημερινό συρφετό που έχει εισβάλει στην Πατρίδα μας. Θες να στο εξηγήσω ή μπορείς να το καταλάβεις;η)απλα γιατι μπορει να ηταν καποτε μεταναστες κι αυτοι.
Όσους παλιούς μετανάστες έχω γνωρίσει έχουν φρίξει με την σημερινή κατάσταση με τους ξένους.
Σε μία πρόταση έκανες απίστευτη επίδειξη σύγχυσης. Βασιλιάδες (καμμία σχέση), χούντες, Χίτλερ (που κολλάει ο Χίτλερ τώρα;), ρατσισμούς (έχω εξηγήσει την διαφορά μεταξύ ρατσισμού και φυλετισμού...)... τα έκανες αχταρμά...θ)γιατι συνηθως ο σημερινος ρατσισμος συνδεεται και με ολο το υπολοιπο πακετο (χουντες, βασιλιαδες, χιτλερ, αντιδημοκρατικοτητα) πραγμα που σε καθε φυσιολογικο ανθρωπο δημιουργει μια αποστροφη
Άστο ρε Προσωπείο... ασχολήσου με τους "φυσιολογικούς" ανθρώπους καλύτερα, τους δημοκράτες που έχουν κάνει την Πατρίδα μας σαν τα μούτρα τους και ασε εμάς τους υπόλοιπους..
-
Divine Sinner
με μια απλη συναναστροφη με ατομα διαφορων αποχρωσεων και κοινο σημειο τον ρατσισμο θα καταλαβεις που κολαει ο χιτλερ με τον παπαδοπουλο στο δικο τους κεφαλι.
Ε πως να το κανουμε το μεγαλυτερο ποσοστο οσων ανηκουν σε ρατσιστικες οργανωσεις συμπαθουν και τον χιτλερ και τον παπαδοπουλο και τον βασιλια. το πως τα καταφερνουν ειναι αλλο θεμα. Θα συμφωνισω πως υπαρχουν και ορισμενοι (λιγοι) οι οποιοι τα εχουν ξεχωρισει και ειναι ειτε ναζιστες ειτε βασιλικοι ειτε χουντικοι αλλα το 90% ειναι χουντοβασιλοναζιστες.
ε πως να γινει ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα περα απο τα "ιδεατα".
τωρα για τους μεταναστες. οι μεταναστες του παρελθοντος και φυσικα δεν φυγαν ολοι με νομιμο τροπο. ξερω ατομο που καταδικαστικε απο τα Ελληνικα δικαστηρια γιατι ηταν ναυτης και οταν αραξε το πλοιο στην αμερικη πηδηξε απο το πλοιο και εμεινε εκει.
γνωριζω σημερινους μεταναστες δευτερης και τριτης γενιας που δεν εχουν προβλημα να ψωνιζουν στη γερμανια πχ απο τον τουρκο της γειτονιας τους.
δεν νομιζω η θεσεις των Ελληνων μεταναστων να ειναι ρατσιστικη.
Επισης κανενας "σκοτεινος εχθρος" δεν φερνει κανεναν μεταναστη.
πολυ απλα δεν την παλευει στη χωρα του κι φευγει.
οπως λεει ενα ρωμαϊκο γνωμικο "η αναγκη δεν γνωριζει νομους".
κι οπως ειπαν οι αρχαιοι Ελληνες. η αναγκη ειναι πανω κι απο τους θεους.
οπως λεγαν οι αρχαιοι ειναι πανω κι απο θεους
Ε πως να το κανουμε το μεγαλυτερο ποσοστο οσων ανηκουν σε ρατσιστικες οργανωσεις συμπαθουν και τον χιτλερ και τον παπαδοπουλο και τον βασιλια. το πως τα καταφερνουν ειναι αλλο θεμα. Θα συμφωνισω πως υπαρχουν και ορισμενοι (λιγοι) οι οποιοι τα εχουν ξεχωρισει και ειναι ειτε ναζιστες ειτε βασιλικοι ειτε χουντικοι αλλα το 90% ειναι χουντοβασιλοναζιστες.
ε πως να γινει ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα περα απο τα "ιδεατα".
τωρα για τους μεταναστες. οι μεταναστες του παρελθοντος και φυσικα δεν φυγαν ολοι με νομιμο τροπο. ξερω ατομο που καταδικαστικε απο τα Ελληνικα δικαστηρια γιατι ηταν ναυτης και οταν αραξε το πλοιο στην αμερικη πηδηξε απο το πλοιο και εμεινε εκει.
γνωριζω σημερινους μεταναστες δευτερης και τριτης γενιας που δεν εχουν προβλημα να ψωνιζουν στη γερμανια πχ απο τον τουρκο της γειτονιας τους.
δεν νομιζω η θεσεις των Ελληνων μεταναστων να ειναι ρατσιστικη.
Επισης κανενας "σκοτεινος εχθρος" δεν φερνει κανεναν μεταναστη.
πολυ απλα δεν την παλευει στη χωρα του κι φευγει.
οπως λεει ενα ρωμαϊκο γνωμικο "η αναγκη δεν γνωριζει νομους".
κι οπως ειπαν οι αρχαιοι Ελληνες. η αναγκη ειναι πανω κι απο τους θεους.
οπως λεγαν οι αρχαιοι ειναι πανω κι απο θεους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Δευ 14 Ιαν 2008, 16:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- BigBadWolf

Ναι και προφανώς, κάποιος πρέπει να εμπιστευτεί την κρίση σου και την εμπειρία σου. Δεκτόν, αλλά εγώ χωρίς αν θέλω να προκαταβάλω τον Κάσσανδρο, εσένα διαβάζω και σε παρατηρώ να τα μπλέκεις και μάλιστα να εκτρέπεσαι του θέματος έχοντας επιθετική συμπεριφορά στην προσπάθειά σου να χρησιμοποιήσεις την συγκεχυμένη άποψή σου (μόνος την χαρακτήρισες έτσι) για να αποδώσεις τον χαρακτηρισμό του συνομωσιολόγου. Ήμαρτον...
Στο θέμα. Η ανάγκη έχει κάποια αιτία. Και το αστείο είναι, πως μπορούν ορισμένοι να κάνουν ολόκληρες διαλέξεις για την "αιτιοκρατία στην πολιτική και το status quo", αλλά ιδιαίτερα οι των "προοδευτικών" αποχρώσεων (κι αυτό γιατί εκείνοι το "κάνουν σημαία" για μικροπολιτικούς-εκλογικούς κυρίως λόγους) να εμμένουν στο αποτέλεσμα και να διαστρέφουν ή να αδιαφορούν για την αιτία.
Στο θέμα. Η ανάγκη έχει κάποια αιτία. Και το αστείο είναι, πως μπορούν ορισμένοι να κάνουν ολόκληρες διαλέξεις για την "αιτιοκρατία στην πολιτική και το status quo", αλλά ιδιαίτερα οι των "προοδευτικών" αποχρώσεων (κι αυτό γιατί εκείνοι το "κάνουν σημαία" για μικροπολιτικούς-εκλογικούς κυρίως λόγους) να εμμένουν στο αποτέλεσμα και να διαστρέφουν ή να αδιαφορούν για την αιτία.
Το ζητούμενο είναι να εκλείψουν οι λόγοι που προκαλούν την μετανάστευση.
-
Divine Sinner
κατι ακομα. γιατι δεν ειχα δει το παραπανω αρθρο σου.
Δεν υπαρχει καμια συγχιση αναμεσα στην εσωτερικη κι εξωτερικη μεταναστευση.
Αλλα οταν η εσωτερικη αντιμετωπιστικε ασχημα θα ηταν αστειο να περιμενουμε η εξωτερικη να αντιμετωπιστει με καλο τροπο.
ειμαστε ενας λαος που κανιβαλιζει με τους Ελληνες μεταναστες. Οι ξενοι θα ειναι ενα καλο μεζεδακι.
Δεν ειχα καμια επιθετικη συμπεριφορα και φυσικα δεν ειπα κανεναν συνομοσιολογο. απλα ειπα πως οσοι θεωρουν κακο πραγμα τον φασισμο(εσυ ανεφερες τον ορο φασιστας) δεν ειναι απαραιτητα συνομοσιολογος.
Δεν υπαρχει καμια συγχιση αναμεσα στην εσωτερικη κι εξωτερικη μεταναστευση.
Αλλα οταν η εσωτερικη αντιμετωπιστικε ασχημα θα ηταν αστειο να περιμενουμε η εξωτερικη να αντιμετωπιστει με καλο τροπο.
ειμαστε ενας λαος που κανιβαλιζει με τους Ελληνες μεταναστες. Οι ξενοι θα ειναι ενα καλο μεζεδακι.
Δεν ειχα καμια επιθετικη συμπεριφορα και φυσικα δεν ειπα κανεναν συνομοσιολογο. απλα ειπα πως οσοι θεωρουν κακο πραγμα τον φασισμο(εσυ ανεφερες τον ορο φασιστας) δεν ειναι απαραιτητα συνομοσιολογος.
- BigBadWolf

Τέλος πάντων ας μην εκτρέπουμε το θέμα της συζήτησης...
Η εσωτερική μετανάστευση, ήταν το προσχέδιο για την εξωτερική. Για τον ίδιο λόγο που κάποιος Έλληνας έφευγε από το χωριό του για να πάει στην πόλη, στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο εξωτερικό. Όπως και το ανάποδο για κάποιον αλλοεθνή.
Το παράδειγμα όμως που έδωσες (προσφυγιά), είναι πραγματικά άσχετο, εις ότι αφορά το φαινόμενο αν κι όχι για το αποτέλεσμα στην κοινωνία που όντως είναι κοινά -ας μην ξεχνούμε ότι όλες οι κοινωνίες έχουν και τα αντίστοιχα ηλίθια ταμπού τους που δημιουργούνται από όποιον διαχειρίζεται τον τρόπο διαβίωσης, δηλ εξ' άνωθεν.
Αυτό συμβαίνει διότι επί της ουσίας, δεν υπάρχει η κατάφαση (το εθελούσιο) που δίνει ο μετανάστης σήμερα στον εαυτό του για να προβεί στην πράξη που τον χαρακτηρίζει καθώς εκείνοι που εκπατρίστηκαν δια της βίας κατά την διάρκεια ανταλλαγής πληθυσμών. Οι πρόσφυγες ενός πολέμου, δεν ξεχνούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους κι εξάλλου, αντιστάθηκαν (κυρίως οι του παραδείγματος) και δεν προτίμησαν την φυγή, που στο κάτω-κάτω ήλθε σαν επίπτωση για αυτή τους την πράξη.
Η εσωτερική μετανάστευση, ήταν το προσχέδιο για την εξωτερική. Για τον ίδιο λόγο που κάποιος Έλληνας έφευγε από το χωριό του για να πάει στην πόλη, στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο εξωτερικό. Όπως και το ανάποδο για κάποιον αλλοεθνή.
Το παράδειγμα όμως που έδωσες (προσφυγιά), είναι πραγματικά άσχετο, εις ότι αφορά το φαινόμενο αν κι όχι για το αποτέλεσμα στην κοινωνία που όντως είναι κοινά -ας μην ξεχνούμε ότι όλες οι κοινωνίες έχουν και τα αντίστοιχα ηλίθια ταμπού τους που δημιουργούνται από όποιον διαχειρίζεται τον τρόπο διαβίωσης, δηλ εξ' άνωθεν.
Αυτό συμβαίνει διότι επί της ουσίας, δεν υπάρχει η κατάφαση (το εθελούσιο) που δίνει ο μετανάστης σήμερα στον εαυτό του για να προβεί στην πράξη που τον χαρακτηρίζει καθώς εκείνοι που εκπατρίστηκαν δια της βίας κατά την διάρκεια ανταλλαγής πληθυσμών. Οι πρόσφυγες ενός πολέμου, δεν ξεχνούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους κι εξάλλου, αντιστάθηκαν (κυρίως οι του παραδείγματος) και δεν προτίμησαν την φυγή, που στο κάτω-κάτω ήλθε σαν επίπτωση για αυτή τους την πράξη.
-
Divine Sinner
το αμα θα αντισταθει κανεις η θα φυγει ειναι προσωπικη του επιλογη.
θαυμαζω καποιον που αντιστεκεται για τη χωρα του αλλα δεν ριχνω το αναθεμα σε καποιον που δεν το κανει.
θαυμαζω καποιον που κανει μια καλη πραξη αλλα δεν με αφορα αν ο αλλος θα επιλεξει να μην την κανει.
Επισης δεν μιλαμε παντα για πολεμους αλλα σε καποιες περιπτωσεις απλα οι συνθηκες δεν σου επιτρεπουν να επιβιωσεις εσυ και η οικογενια σου.
θα μου πεις. γιατι δεν μειναν εκει να αλλαξουν τα πραγματα. δεν νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να θυσιαζει τα παιδια του "μηπως" και φτιαξουν τα πραγματα.
θαυμαζω καποιον που αντιστεκεται για τη χωρα του αλλα δεν ριχνω το αναθεμα σε καποιον που δεν το κανει.
θαυμαζω καποιον που κανει μια καλη πραξη αλλα δεν με αφορα αν ο αλλος θα επιλεξει να μην την κανει.
Επισης δεν μιλαμε παντα για πολεμους αλλα σε καποιες περιπτωσεις απλα οι συνθηκες δεν σου επιτρεπουν να επιβιωσεις εσυ και η οικογενια σου.
θα μου πεις. γιατι δεν μειναν εκει να αλλαξουν τα πραγματα. δεν νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να θυσιαζει τα παιδια του "μηπως" και φτιαξουν τα πραγματα.
- BigBadWolf

Πρώτα από όλα, εσύ έδωσες το παράδειγμα του πρόσφυγα Μικρασιάτη. Και μετά, ας μην κολλάμε στην λογική της απάθειας. Εδώ στην δύση, το βλέπουμε έτσι όπως το λες, διότι έχουμε χάσει την συλλογική μας συνείδηση σχεδόν εξ' ολοκλήρου. Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν όμως η επιλογή της φυγής αφενός είναι η εξαίρεση κι αφετέρου εκείνοι που θα πολεμούν, δεν έχουν δημιουργήσει τον μονόδρομο της προσφυγιάς, διότι το ξεκαθάρισμα μεταξύ εθνικών πληθυσμών δεν είναι ο άμεσος στόχος/αυτοσκοπός τους, όπως ήταν συγκεκριμένα των Τούρκων τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα.
Κάσσανδρε σκεπάσου μην κρυώσεις και τα χέρια έξω από την κουβέρτα. Και ίσως δεις στο όνειρο σου τη μάνδρα, το Βιβεχρώμ και τα Αρμένικα, τα οποία τα έχεις περπατήσει...
Κάτι άλλα είχα γράψει, αλλά επειδή ως γνωστόν μόνο εγώ υπερέβαινα τους κανόνες του φόρουμ τα έσβησα.
Κάτι άλλα είχα γράψει, αλλά επειδή ως γνωστόν μόνο εγώ υπερέβαινα τους κανόνες του φόρουμ τα έσβησα.