Έλληνες και Ρωμιοί

Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Re: Έλληνες και Ρωμιοί

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 07 Σεπ 2014, 12:48

Τα τελευταία 25 χρόνια ωστόσο ορισμένες ομάδες ισχυρίζονται ότι έχουν αποκοπεί από την πολιτιστική ταυτότητα του Ρωμιού και προσδιορίζονται ως Ελληνες κατά το ήθος. Πρόκειται για τους λεγόμενους αρχαιολάτρες, δωδεκαθεϊστές, εθνικούς, παγανιστές και ονομάζουν την κίνηση τους επανελλήνιση. Η πλειονότητα τους είναι γραφικές περιπτώσεις που δεν αξίζει να γίνει, μια και εστιάζουν αποκλειστικά στο θέμα της θρησκείας και μάλιστα, με ρωμεϊκη προσέγγιση. Αντικαθιστούν π.χ. τον Αγ. Γιώργη με τον Απόλλωνα και νομίζουν ότι καθάρισαν, έγιναν αυθεντικοί Ελληνες απευθείας προερχόμενοι από το σπέρμα του Περικλή ή, του Αγησίλαου. (Εχετε προσέξει ότι όλοι θέλουν να θεωρούν ότι οι πρόγονοι τους ήταν ένδοξοι ελεύθεροι πολίτες και δεν τους περνάει από το μυαλό πως μπορεί να είναι και δούλων; Στατιστικά, άλλωστε, οι δούλοι ήταν περισσότεροι). Επίσης, όλοι, αυτοί όταν λένε για αρχαίους Ελληνες, αναφέρονται στους Ελληνες της κλασικής περιόδου, άντε μέχρι και την ρωμαϊκή κατάκτηση. Ομως και μετά τους Ρωμαίους υπήρχαν Ελληνες, αλλά ήταν δουλοπρεπείς, ανθρωπάκια, δεισιδαίμονες, δειλοί και φανατικοί θαυμαστές των Ρωμαίων. Από αυτό βγάζουμε το συμπέρασμα πως δεν είναι θέμα θρησκείας, γιατί οι σφαλιαροεισπράκτορες της ρωμαιοκρατίας πίστευαν στους ίδιους θεούς με τους μαραθωνομάχους, τους 300 του Λεωνίδα και με τους Μακεδόνες του Αλέξανδρου.

Οι σύγχρονοι μας επανελληνιστές, επιχειρούν ένα άλμα στο χρόνο. Θέλουν να αποκόψουν ότι διαμόρφωσε την ταυτότητα του Νεοέλληνα τους τελευταίους 25 αιώνες και να επιστρέψουν στον 5ο και στον 4ο αιώνα π.χ. Κάτι τέτοιο και βέβαια, δεν γίνεται, παρά μόνο στη φαντασία. Εχει ενδιαφέρον να τους ακούτε να μιλάνε λ.χ για τη πολιορκία της Ποτίδειας ή, τη μάχη των Πλαταιών λες και είναι γεγονότα που συνέβησαν μόλις χθες. Ενας Θεσσαλονικιός, μάλιστα, κάποτε μου είχε πει ότι εμείς οι Αθηναίοι έχουμε κόμπλεξ με τους Μακεδόνες λόγω της μάχης Χαιρώνειας που...«χάσαμε» (δυστυχώς δεν μπορούσα να επικαλεστώ την κερκυραϊκή καταγωγή μου, γιατί και οι Κερκυραίοι ήταν σύμμαχοι των Αθηναίων, οπότε πάλι με έπαιρνε η μπάλα). :lol:

Το κίνημα τους, βέβαια, θα μπορούσε να είχε ενδιαφέρον αν αντί να προσπαθούν να γίνουν καρικατούρες των αρχαίων να παρουσίαζαν κάτι νέο, μια διαφορετική προσέγγιση στο σήμερα, κρατώντας το πνεύμα και όχι την κατά γράμμα παπαγαλία των όσων πρέσβευαν οι αρχαίοι Ελληνες. Ωστόσο επέλεξαν στην πλειονότητα τους την οδό της γραφικότητας, έχοντας ως κριτήριο μόνο τη θρησκεία και ουσιαστικά θέλοντας να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Και έτσι ακούμε διάφορες παλαβομάρες ότι Ελληνες είναι μόνο οι παγανιστές, ότι οι Ρωμιοί είναι άλλο έθνος, ότι ο ελληνισμός είναι κάτι σταθερό που δεν αλλάζει διαμέσου των αιώνων και των συνθηκών, οπότε το Βυζάντιο είναι κάτι ξένο και μάλιστα, έχθρικό προς αυτόν.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Lionheart » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:22

πραγματικά, είναι σαν να βλέπεις κακόγουστο και πάνω απ' όλα κακοπαιγμένο θέατρο, Clash, ειδικά σε κάποιες εκδηλώσεις τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια ωστόσο ορισμένες ομάδες ισχυρίζονται ότι έχουν αποκοπεί από την πολιτιστική ταυτότητα του Ρωμιού και προσδιορίζονται ως Ελληνες κατά το ήθος. Πρόκειται για τους λεγόμενους αρχαιολάτρες, δωδεκαθεϊστές, εθνικούς, παγανιστές και ονομάζουν την κίνηση τους επανελλήνιση.
Σαν άρνηση μου ακούγεται αυτό.
Ο Έλληνας/Ρωμιός πάντα το είχε και πάντα θα το έχει. Η πρώτη αντίδρασή μας στα πάντα είναι το Όχι. Ίσως να είμαστε περήφανοι ακόμη από το Όχι του Ελληνικού λαού στους Ιταλούς το '40, τι να πω...

Προσωπικά αν ανακάλυπτα ότι οι πρόγονοί μου ήταν δούλοι θα ήμουν πολύ πιο ήσυχος απ' ότι αν ήταν Αθηναίκοι πολίτες.
Κάποτε κάποιοι είχαν προσβληθεί με την ατάκα της ταινίες 300 "Αν αυτοί οι εραστές μικρών αγοριών..." μιλώντας για τους Αθηναίους
Εγώ δεν θα σταθώ στο για ποιους λόγους ειπώθηκε η ατάκα στην ταινία, αλλά στο ότι αυτό που λέμε σήμερα "Οι Αθηναίοι εκτιμούσαν την ομορφιά κι όχι το φύλο ή την ηλικία" είναι μία ποταπή δικαιολογία απέναντι στις παιδεραστικές τάσεις των προγόνων μας.
Ένα παιδί, είναι όμορφο για την ανεμελιά και όχι για το δέρμα και τα μαλλιά του.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:26

Αλλα ηθη αλλες εποχες. προφανως απο τους "προγονους" μας, θα παρουμε οτι μας πηγαινει μπροστα και οχι το κτηνωδες κομμάτι τους που υπήρχε πέρα απο κάθε αμφιβολία
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:37

όχι Clash. δεν πάει έτσι. καλά το ξεκίνησες αλλά στράβωσε ο γιαλός που αρμένιζες.
καλή προσπάθεια πάντως.

Εικόνα
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:44

ICAROS έγραψε: Όλο το Κομματικό σύστημα είναι δικό τους, γιατι είναι θέμα νοοτροπίας. Ο Έλληνας δεν έλκεται σε αυτό. Ούτε το αντέχει.
Ου ναι. Νεοβυζαντινοί είναι στο κομματικό σύστημα. Και όλοι μαζί προσπαθούν εις μιαν ανόρθωσις της παλαιάς βυζαντινής αυτοκρατορίας για να εμποδίσουν τους πραγματικούς ''Αίλοινες'' που πιστεύουν πότε σε μια αόριστη "πατρώα" θρησκεία...πότε στην μετενσάρκωση...πότε σε ότι νεοεποχητικο έχει ο νεοταξικός κουβάς του ice bucket challenge....!

Απλά έχω μια απορία όμως...! Τι σημαίνει σήμερα να είσαι Έλληνας...; :D Τι εξήγηση δίνουν άραγε οι new age θρησκευτικοί οπαδοί ; :P
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:51

Ελληνας ειναι γεωγραφικος και πολιτιστικος προσδιορισμος κατα την αποψη μου.
Πάντως νιωθω εξισου Ελληνας οσο και ευρωπαίος και κοσμοπολιτης. Απο την Ελλαδα κραταω αυτα που θεωρω ωραια και απορρίπτω τα παρακμιακα που μας κρατάνε πίσω. Αν καποτε θα παω στην ευρωπη θα παω με κατι θετικο στα μπαγκάζια μου και οχι με την αρνητιλα που κουβαλανε πολλοι Αιλλυνες που ως αλλοι μουσουλμανοι θελουν να ξεφυγουν απο την κολαση της χωρας τους αλλα κουβαλάνε τις αντιλλήψεις αυτης της χωρας μαζι τους και την εξάγουν στις χωρες που μεταναστεύουν.
Αν παω στην ευρωπη δεν θα παω ως Έλληνας αλλα ως Ελληνας ευρωπαίος.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 07 Σεπ 2014, 14:59

Έλληνας είναι αλογοκλέφτης για τον ρωμιό.
πεταλώνει τα άλογα ανάποδα. είναι Πυργιώτης. γκαραντί. (σατιρική απάντηση actually)
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 07 Σεπ 2014, 18:42

Πολύ σωστή παρατήρηση Nathaniel ότι πρόκειται για κακόγουστο θέατρο. Ωστόσο επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος θεωρώ ότι είναι μια απλή ρομαντική απόδραση από την εποχή μας. Μπορεί να είναι γραφικοί, καρακιτσαριό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι πράκτορες, όργανα της νέας τάξης και διάφορα άλλα, τα οποία τους καταλογίζουν κατά καιρούς οι επικριτές τους. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας φέρει αποδείξεις όπως θα έλεγε και ο φίλος μου, ο ΟΤΤΟ. :makia:

Επίσης εκτιμώ ότι η σεξουαλική ζωή των αρχαίων δεν είναι ένα ζήτημα με τόσο μεγάλη σημασία. Συνήθως αυτό είναι το αγαπημένο των ακραιφνώς εθνικοφρόνων, οι οποίοι αν και αποδέχονται πλήρως την ρωμέικη ταυτότητα τους, θέλουν να ήταν και οι αρχαίοι σαν αυτούς. Δηλαδή να είχαν τον κώδικα τιμής του βαρύμαγκα, αρχοντορεμπέτη, του Στελάρα από τη Δραπετσώνα με την κομπολόγα του και τον αργιλέ του. Αρνούνται να δουν ότι άλλες αντιλήψεις υπήρχαν τότε, άλλα ήθη και άλλα τώρα. Γι' αυτό και είναι τεράστιο λάθος να κρίνουμε τους αρχαίους με βάση την ηθική μας. Ενα παράδειγμα. Στην αρχαιότητα η ισόβια φυλάκιση θα θεωρούνταν απάνθρωπη, διότι τους ήταν αδιανόητο να στερήσεις για πάντα την ελευθερία από έναν άνθρωπο οποιοδήποτε έγκλημα και να είχε κάνει. Θεωρούσαν πιο φιλάνθρωπη την καταδίκη σε θάνατο. Σήμερα θεωρούμε τα ακριβώς αντίθετα.

Aftokaiallo ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε η τριήρης μου στραβά αρμενίζει. Εγώ και δεν κάνω πλάκα και το λέω με πάσα μετριοφροσύνη, είμαι μακράν ο μεγαλύτερος πατριώτης, ιδιαίτερα σε σύγκριση με διάφορους εθνικιστές, εθνικόφρονες, «πατριώτες» και άλλα τέτοια φυντάνια. Και είμαι ξέρεις γιατί; Γιατί δεν κάνω άλματα στο χρόνο. Δεν πετάγομαι από τις Θερμοπύλες στα Γαυγάμηλα, από εκεί στον Μέγα Κωνσταντίνο, στο Βασίλειο Βουλγαροκτόνο και ύστερα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, για να πηδήξω στη συνέχεια στο 1821, στο 1912-13 και στο 1940. Οχι..εγώ αποδέχομαι όλο τον ελληνισμό στη πορεία του μέσα στο χρόνο. Αποδέχομαι τους σαλαμινομάχους, τους γραικύλους της ρωμαιοκρατίας, τους εκχριστιανισμένους Ρωμιούς του Βυζαντίου, τους ραγιάδες της τουρκοκρατίας. Αποδέχομαι τους σκλάβους, αλλά και τους αλβανούς, τους λατίνους, τους σλάβους, τους γερμανούς και όλους τους αλλόφυλους που συγχωνεύθηκαν. Αποδέχομαι τους αρχαίους και ας τον έπαιρναν καμιά φορά, δεν πασχίζω να αποδείξω το αντίθετο. Στο φινάλε ο δικός τους κώλος έτσουζε, όχι ο δικός μου. Αποδέχομαι και τον Στελάρα που προανέφερα (πολύ περισσότερο μια και είμαι Πειραιώτης). Και τους αποδέχομαι γιατί όλοι αυτοί αποτελούν την συλλογική μας ταυτότητα και αυτή τη ταυτότητα την αγαπάω όπως είναι. Και επειδή όπως σου είπα είμαι μεγάλος πατριώτης, όταν κάποιος επιχειρεί να τη διαστρεβλώσει προκειμένου να τη φέρει στα δικά του μέτρα, εξοργίζομαι.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 07 Σεπ 2014, 19:17

ΕΎΓΕ.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Κυρ 07 Σεπ 2014, 19:18

(σου και τότε)
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Κυρ 07 Σεπ 2014, 19:49

Clash έγραψε:Πολύ σωστή παρατήρηση Nathaniel ότι πρόκειται για κακόγουστο θέατρο. Ωστόσο επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος θεωρώ ότι είναι μια απλή ρομαντική απόδραση από την εποχή μας. Μπορεί να είναι γραφικοί, καρακιτσαριό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι πράκτορες, όργανα της νέας τάξης και διάφορα άλλα, τα οποία τους καταλογίζουν κατά καιρούς οι επικριτές τους. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας φέρει αποδείξεις όπως θα έλεγε και ο φίλος μου, ο ΟΤΤΟ. :makia:
Δεν ασχολούμαι τόσο με την συνωμοσιολογία ώστε να ξέρω τέτοια πράγματα και πολλές φορές τα θεωρώ και λίγο παρανοϊκά. Το σχόλιο για το κακόγουστο θέατρο προφανώς σημαίνει ότι δεν με πείθουν. Ίσως επειδή έχουν μία μεγάλη δόση ναρκισσισμού στον τρόπο που μιλάνε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ξέρεις, το πομπώδες ύφους του "φωτισμένου" ανθρώπου.
Clash έγραψε:Επίσης εκτιμώ ότι η σεξουαλική ζωή των αρχαίων δεν είναι ένα ζήτημα με τόσο μεγάλη σημασία. Συνήθως αυτό είναι το αγαπημένο των ακραιφνώς εθνικοφρόνων, οι οποίοι αν και αποδέχονται πλήρως την ρωμέικη ταυτότητα τους, θέλουν να ήταν και οι αρχαίοι σαν αυτούς. Δηλαδή να είχαν τον κώδικα τιμής του βαρύμαγκα, αρχοντορεμπέτη, του Στελάρα από τη Δραπετσώνα με την κομπολόγα του και τον αργιλέ του. Αρνούνται να δουν ότι άλλες αντιλήψεις υπήρχαν τότε, άλλα ήθη και άλλα τώρα. Γι' αυτό και είναι τεράστιο λάθος να κρίνουμε τους αρχαίους με βάση την ηθική μας. Ενα παράδειγμα. Στην αρχαιότητα η ισόβια φυλάκιση θα θεωρούνταν απάνθρωπη, διότι τους ήταν αδιανόητο να στερήσεις για πάντα την ελευθερία από έναν άνθρωπο οποιοδήποτε έγκλημα και να είχε κάνει. Θεωρούσαν πιο φιλάνθρωπη την καταδίκη σε θάνατο. Σήμερα θεωρούμε τα ακριβώς αντίθετα.
Ναι αλλά είχαν εξορίες, που για τη δική μου λογική, είναι ένα είδος φυλακής όταν διώχνεις έναν άνθρωπο από την πατρίδα του.
Δεν νομίζω ότι μπορώ να θεωρηθώ εθνικόφρων, είναι η αλήθεια, ούτε νιώθω βαθιά μέσα μου περηφάνια που γεννήθηκα σε αυτόν τον τόπο. Πιστεύω ότι οπουδήποτε κι αν είχα γεννηθεί το ίδιο περήφανος ή μη, θα έπρεπε να νιώθω για τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό του.
Είμαι αντίθετος όμως, στη νοοτροπία κάποιον ανθρώπων που εξετάζουν τις ζωές και τον πολιτισμό των προγόνων τους με ένα πολύ βολικό φίλτρο.
Η ελληνική κληρονομιά, δεν μας άφησε μονάχα τον Λεωνίδα. Μας άφησε και τον Εφιάλτη.
Clash έγραψε:Aftokaiallo ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε η τριήρης μου στραβά αρμενίζει. Εγώ και δεν κάνω πλάκα και το λέω με πάσα μετριοφροσύνη, είμαι μακράν ο μεγαλύτερος πατριώτης, ιδιαίτερα σε σύγκριση με διάφορους εθνικιστές, εθνικόφρονες, «πατριώτες» και άλλα τέτοια φυντάνια. Και είμαι ξέρεις γιατί; Γιατί δεν κάνω άλματα στο χρόνο. Δεν πετάγομαι από τις Θερμοπύλες στα Γαυγάμηλα, από εκεί στον Μέγα Κωνσταντίνο, στο Βασίλειο Βουλγαροκτόνο και ύστερα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, για να πηδήξω στη συνέχεια στο 1821, στο 1912-13 και στο 1940. Οχι..εγώ αποδέχομαι όλο τον ελληνισμό στη πορεία του μέσα στο χρόνο. Αποδέχομαι τους σαλαμινομάχους, τους γραικύλους της ρωμαιοκρατίας, τους εκχριστιανισμένους Ρωμιούς του Βυζαντίου, τους ραγιάδες της τουρκοκρατίας. Αποδέχομαι τους σκλάβους, αλλά και τους αλβανούς, τους λατίνους, τους σλάβους, τους γερμανούς και όλους τους αλλόφυλους που συγχωνεύθηκαν. Αποδέχομαι τους αρχαίους και ας τον έπαιρναν καμιά φορά, δεν πασχίζω να αποδείξω το αντίθετο. Στο φινάλε ο δικός τους κώλος έτσουζε, όχι ο δικός μου. Αποδέχομαι και τον Στελάρα που προανέφερα (πολύ περισσότερο μια και είμαι Πειραιώτης). Και τους αποδέχομαι γιατί όλοι αυτοί αποτελούν την συλλογική μας ταυτότητα και αυτή τη ταυτότητα την αγαπάω όπως είναι. Και επειδή όπως σου είπα είμαι μεγάλος πατριώτης, όταν κάποιος επιχειρεί να τη διαστρεβλώσει προκειμένου να τη φέρει στα δικά του μέτρα, εξοργίζομαι.
για αυτό δεν έχω να πω κάτι, ο καθένας έχει τις δικές του αξίες και αρχές και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 07 Σεπ 2014, 20:00

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως ο ΛΕωνίδας, όπως και ο Αχιλλέας ήταν υποδείγματα γενναιότητας.. Ωστόσο ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος νίκησαν στους πολέμους. Αυτό το έκαναν ο Θεμιστοκλής και ο Οδυσσέας με την εξυπνάδα τους. Δεν λέω καλό είναι να πέφτεις ένδοξα, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να νικάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Κυρ 07 Σεπ 2014, 20:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 07 Σεπ 2014, 20:03

Εικόνα
συνειρμος Νικο
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 09 Σεπ 2014, 16:15

Divine Sinner έγραψε:Ελληνας ειναι γεωγραφικος και πολιτιστικος προσδιορισμος κατα την αποψη μου.
Πέρα πέρα απ το γεωγραφικό το οποίο είναι απλά ένα τυπικό επιχείρημα ας εστιάσουμε στο...πολιτιστικό και ιδιαίτερα στο ''πολιτιστικό'' κατεστημένο του σήμερα.

"Έλληνας" ή Άιληνας λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ αυτοπροσδιορίζεται όποιος κάνει για παράδειγμα τα εξής:
1)Αράζει όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι αμπελοφιλοσοφόντας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και φυσικά πάντα φταίνε όλο οι άλλοι που δεν κάνουν τίποτα εκτός από αυτόν. Μάλιστα τα ξέρει όλα , έχει άποψη για όλα και φταίνε φυσικά τα πάντα και οι πάντες γιατί αυτός ΑΝ ήταν σε καμιά θέση (πρόεδρος, διευθυντής κλπ) θα τους έδειχνε και θα καταλάβαιναν.

2)''Αίληνας'' είναι αυτός που αντί να τον καίνε ζητήματα ζωής και θανάτου για την επιβίωση του (πχ η φτώχεια ή η εγκληματικότητα), ως ένα αποτυχημένο "wannabe" υποπροϊόν lifestyle της τηλεόρασης και του υπερβολικού καταναλωτισμού, ενδιαφέρεται για το πόσα κιλά πήρε η Δούκισσα αυτό το καλοκαίρι ή για να αποκτήσει το σουπερ-ντούπερ φίρμα κινητό με 99,99 ευρώ!!! Το καράβι συνεχώς βουλιάζει αλλά ποιος ενδιαφέρεται ; Η προσπάθεια επικεντρώνεται όχι στο να εξελιχθεί ο μέσος ''αίληνας'' σε κάτι καλύτερο αλλά προσπαθεί να ''τελειοποιηθεί'' για να μπει στο μάτι του άλλου , ότι αυτός τα κατάφερε!

Άρα ως Έλληνας σήμερα αυτοπροσδιορίζεται κάποιος που προσπαθεί να κάνει το ''σωστό'' ή το αντίθετο μέσα σε αυτή την κοινωνία. Αναπόφευκτο να μην είναι το ''κορόιδο'' , ο ''βλάκας'' σε μια ζούγκλα-χώρα όπου το συμφέρον και η εκμετάλλευση είναι από τα αγαπημένα αθλήματα των Αιλήνων.

Ωστόσο, προσαρμόζεσαι σε αυτή την κατάσταση ώστε να επιβιώσεις με κάποιο τρόπο με αυτή την αποτυχημένη εξέλιξη της παρακμιακής χώρας και των κατοίκων της ή απλά ψάχνεις μέσα στην μπόχα....σαν ψύλλους στα άχυρα...εξαιρέσεις που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά;

Φεύγεις έξω για να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση και δεν ξανακοιτάς πίσω για κανένα λόγο;
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 09 Σεπ 2014, 17:21

Justme έγραψε:
Έλληνας" ή Άιληνας λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ αυτοπροσδιορίζεται όποιος κάνει για παράδειγμα τα εξής:
1)Αράζει όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι αμπελοφιλοσοφόντας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και φυσικά πάντα φταίνε όλο οι άλλοι που δεν κάνουν τίποτα εκτός από αυτόν. Μάλιστα τα ξέρει όλα , έχει άποψη για όλα και φταίνε φυσικά τα πάντα και οι πάντες γιατί αυτός ΑΝ ήταν σε καμιά θέση (πρόεδρος, διευθυντής κλπ) θα τους έδειχνε και θα καταλάβαιναν.

Σήμερα; Δεν νομίζω. Και πριν από 130 χρόνια ο Σουρής ποιητικά είχε πει τα ίδια.

Ὁ Ῥωμηός

Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ...
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 09 Σεπ 2014, 17:28

Τα γονίδια φταίνε τότε! :cool:
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 09 Σεπ 2014, 21:15

Με ήλιο φάτσα και τη θάλασσα μπροστά μου
αδυνατώ να εργαστώ μέχρι τα γηρατειά μου

:loco: :lol: :lol:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”