ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Απο 20/11/14)
Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Απο 20/11/14)
Η αποτυχια του ΓΑΠ δεν εχει να κανει με την ανικανοτητα του αλλα με την βουληση του. Οι συμβουλοι σε συμβουλευουν αναλογα με τον στοχο που θελεις να επιτυχεις.
Το άρθρο το διάβασα και το κατανόησα. Είναι ρομαντικες και κομμουνιστικές μπαρουφολογίες. Στην πράξη αν η κυβερνηση εχει ελλειμα τεχνογνωσίας έχει δύο επιλογές. η μια ειναι να απευθυνθει στο επιστημονικο δυναμικό και τους φορείς της κοινωνίας (δήλαδη πιο ξεκάθαρα στους καθηγητές των πανεπιστημίων που εχουν μελετήσει τα της οικονομίας στην θεωρία) Γιατί αν απευθυνθούν στους άλλους με την εμπειρια τότε και πάλι (με βάσει την λογικη του καζάκη) σε ιδιωτες απευθύνονται.
Εμας ομως τι μας ενδιαφερει; Το ιδεολογικό; Να μην ειναι ιδιωτης ο σύμβουλος; ή το αποτέλεσμα; Εγω για συμβουλο προτιμώ αυτόν τον στυγνό καπιταλιστή που ξέρει που του παν τα 4. θελω τον χρηματιστή, θελω τον οικονομολογο που δεν διδάσκει στο πανεπιστήμιο αλλά είναι ενεργός.
Γιατί δεν θα γράψουμε βιβλιο. θα διαπραγματευτούμε.
Εμας ομως τι μας ενδιαφερει; Το ιδεολογικό; Να μην ειναι ιδιωτης ο σύμβουλος; ή το αποτέλεσμα; Εγω για συμβουλο προτιμώ αυτόν τον στυγνό καπιταλιστή που ξέρει που του παν τα 4. θελω τον χρηματιστή, θελω τον οικονομολογο που δεν διδάσκει στο πανεπιστήμιο αλλά είναι ενεργός.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
ποιο ακριβώς είναι το ρομαντικό σ'αυτά που τέθηκαν, ποιο το κομουνιστικό και ποιες οι μπαρουφολογίες;Divine Sinner έγραψε:Το άρθρο το διάβασα και το κατανόησα. Είναι ρομαντικες και κομμουνιστικές μπαρουφολογίες.
Για να μη θεωρηθεί μπαρουφολογία αυτό που είπες εσύ εδώ, οφείλεις να διευκρινίσεις
καταδεικνύοντας συγκεκριμένες "ρομαντικές", "κομουνιστικές", και "μπαρουφολογικές"
αποστροφές του...
Ότι πήραν τη Λαζάρντ στα απρόσμενα και χαλαρά, μια λαζάρντ που εξυπηρετούσε
πριν απ'αυτούς ΓΑΠ και σια και ήταν στο επίκεντρο πολλών σκανδάλων?
Ή το ότι δεν προκήρυξαν διαγωνισμό ή δεν αναζήτησαν
στα υπάρχοντα στελέχη του υπουργείου ικανούς συμβούλους;
Άσε, αγαπητέ, έχεις προκατάληψη για τον Καζάκη. Έλα όμως που δεν στάθηκε
μόνο ο καζάκης στη Λαζάρντ.
και αυτοί LAZARD ;;;;;;;;; (τα είχαμε γράψει πριν 3 χρόνια) πάλι τα ίδια ;
Η επανεμφάνιση της Lazard θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο για έναν λόγο: Κούρεμα ομολογων της ΕΚΤ.
Η βρώμικη Lazard θα κάνει καθαρή δουλειά;
Αντί να προσλάβουν τις καθαρίστριες, προσέλαβαν τη Lazard
Ο Βαρουφάκης προσέλαβε την LAZARD - Ο Tσίπρας και ο Λαφαζάνης το γνωρίζουν;
κλπ κλπ... (είναι πολλοί, βαριέμαι να παραπέμπω εγώ αυτά που θα'πρεπε να'χες ψάξει ήδη εσύ
πριν πάρεις τέτοια θέση.)
προφανώς για σένα κι αυτοί ρομαντικοί, κομμουνιστές, μπαρουφολόγοι....
Σ'εμένα μιλάς για ιδεολογικό? χαρ χαρ...Divine Sinner έγραψε:Εμας ομως τι μας ενδιαφερει; Το ιδεολογικό; Να μην ειναι ιδιωτης ο σύμβουλος; ή το αποτέλεσμα;
Ξαναδίνω το επίμαχο κομμάτι (τι στο διάολο διάβασες δεν καταλαβαίνω...)
ΜΠΑΣ και καταλάβεις τι ΘΑ'ΠΡΕΠΕ να μας ενδιαφέρει...
Σ'ενδιαφέρει λες το αποτέλεσμα...Καζάκης έγραψε:Η Lazard κανονικά θα έπρεπε να ήταν υπό τον έλεγχο της ελληνικής δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας για το ρόλο της στην εθνική μας τραγωδία. Αντί γι' αυτό προσελήφθη για να συνεχίσει να παίζει τον ίδιο ρόλο.
Η εν λόγω εταιρεία δεν είναι μια οποιαδήποτε. Ιδρύθηκε το 1832 στη Νέα Ορλεάνη και το 1848 στο Παρίσι. Από τότε μέχρι σήμερα μαζί με την Rothchild Freres δεν υπήρξε μεγάλο σκάνδαλο χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα που δεν ήταν αναμεμιγμένη. Συνδέεται οργανικά από την ίδρυση του, με το πιο ισχυρό επιτελείο προώθησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ παγκόσμια, το Council on Foreign Relations. Έχει αναμειχθεί στους πολέμους για το συμφέρον της γνωστής ΙΤΤ, αλλά και σε πολλά πραξικοπήματα στη λατινική Αμερική και Αφρική.
Αποτελεί επίσης έναν από τους περίπου 10 χρηματοπιστωτικούς οίκους του inner circle, όπως ονομάζεται η πιο ισχυρή ομάδα τραπεζιτών παγκόσμια που διαπλέκεται με την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Δουλειά της είναι να εξασφαλίζει την εξαγορά των κυβερνήσεων από τα μεγάλα συμφέροντα των χρηματαγορών.
Να εξασφαλίζει ότι καμιά αναδιάρθρωση χρέους δεν θα γίνει σε βάρος των αγορών και υπέρ των λαών. Ακόμη κι όταν οι κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει μονομερώς να προχωρήσουν σε μεγάλο "κούρεμα" του χρέους, όπως έγινε στην Αργεντινή και το Εκουαδόρ.
Σ' αυτό το πεδίο έχει αναμφισβήτητα μεγάλη γνώση και εμπειρία. Γι' αυτό λοιπόν την προσέλαβε η νέα κυβέρνηση;
Ποιο θα'ναι άραγε το αποτέλεσμα, από συμβουλευτική εταιρία με τέτοιες... περγαμηνές?
Υπάρχουν ικανότατοι σύμβολοι και του δημοσίου και ιδιώτες.
Επαναλαμβάνω, δεν ανακοινώθηκε καν πως ψάχνουν για συμβούλους, δεν προκηρύχθηκε κανένας
διαγωνισμός... Εμπέδωσες ή ακόμα?
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
ποιο ακριβώς είναι το ρομαντικό σ'αυτά που τέθηκαν, ποιο το κομουνιστικό και ποιες οι μπαρουφολογίες;
ΑπάντησηΥπάρχουν ικανότατοι σύμβολοι και του δημοσίου και ιδιώτες.
Επαναλαμβάνω, δεν ανακοινώθηκε καν πως ψάχνουν για συμβούλους, δεν προκηρύχθηκε κανένας
Πρωτον κρινω τον καζακη οχι εσενα. Οποτε προφανως δεν σε ψεγω εσενα οτι το βλεπεις ιδεολογια. Ψέγω τον Καζάκη.Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πριν μας τρελάνουν. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ιδιώτες συμβούλους και μάλιστα εταιρείες σαν την Lazard; Αν θέλουμε να έχουμε πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και έλεγχο στις κυβερνητικές πράξεις, τότε μια κυβέρνηση που ορκίζεται στη δημοκρατία δεν χρειάζεται ιδιώτες συμβούλους. Μυστικοσύμβουλοι, ιδιωτικές εταιρείες με περίεργες και υπόγειες διασυνδέσεις, κοκ, δεν συνάδουν με τη δημοκρατία.
Δεύτερον:
Για το πρώτο quote (που βλεπω το κομμουνιστικό) απάντηση ειναι ολόκληρη η απο πάνω παράγραφος όπου τσινάει για την έννοια του ιδιωτη συμβουλου.
Επίσης στα σημεία που μεγεθύνω την λέξη ιδιώτης ειναι για να μην μου λες οτι υπάρχουν ικανότατοι ιδιωτες συμβουλοι στην προσπάθεια σου να επιχειρηματολογήσεις υπερ των όσων λεει ο καζάκης όταν αυτος λεει ακριβώς ότι δεν γουστάρει ιδιώτες.
Θελει ΔΥ ο άνθρωπος. Ετσι εμαθε. Με ΔΥ και ακαδημαϊκους.
Τρίτον:
Πως ακριβως θα προκυρηχθεί διαγωνισμός για κάτι τέτοιο όταν τα προσόντα που απαιτούνται ειναι υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά τύπου (5 πτυχια δυο ενσημα και τρεις κότες);
Τι ακριβως θα μετρήσει στον διαγωνισμο; Διαγωνισμους εχεις οταν εχεις κάποια μετρήσιμα στοιχεία. Ο σύμβουλος ειναι στην κρίση του υπουργού.
- promitheas14
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 13 φορές
- Έλαβε Likes: 20 φορές
Σοβαρολογεῖς, ἀδερφέ; Πᾶς δηλαδή νά δώσεις τήν διαχείρηση τοῦ "κοπαδιοῦ" στούς λύκους πού γυροφέρνουν; Τίνων τά συμφέροντα θά ὑποστηρίξουν οἱ ἑταιρεῖες συμβούλων πού στήν καλύτερη περίπτωση ἔχουν κάτι συμβούλους τύπου "Μιράντας Ξαφά", γνωστής παπαγάλου τοῦ χρηματοοικονομικοῦ "κουρμπετιοῦ";Divine Sinner έγραψε:Στην πράξη αν η κυβερνηση εχει ελλειμα τεχνογνωσίας έχει δύο επιλογές. η μια ειναι να απευθυνθει στο επιστημονικο δυναμικό και τους φορείς της κοινωνίας (δήλαδη πιο ξεκάθαρα στους καθηγητές των πανεπιστημίων που εχουν μελετήσει τα της οικονομίας στην θεωρία) Γιατί αν απευθυνθούν στους άλλους με την εμπειρια τότε και πάλι (με βάσει την λογικη του καζάκη) σε ιδιωτες απευθύνονται.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Ρήγας Βελεστινλῆς
Αντε πάλι με τις εμμονές του γραφικού. H Lazard και η κάθε Lazard είναι ένα εργαλείο. Του συστήματος; Ναι του συστήματος. Μήπως έγινε καμιά κομμουνιστική επανάσταση και δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει δικτατορία του προλεταριάτου και ότι θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, τον πλανήτη Γη; Την ευθύνη για το πως θα χρησιμοποιηθεί το κάθε εργαλείο το έχει η κυβέρνηση. Το μαχαίρι κόβει το ψωμί, το ίδιο μαχαίρι κόβει και λαρύγγια. Η ευθύνη δεν είναι στο μαχαίρι, αλλά σε αυτόν που επιλέγει να το χειριστεί. Τώρα το τι γράφουν οι Καζάκηδες και οι Κρανιδιώτηδες και άλλα ακροδεξιά site, με αφήνουν αδιάφορο. Ολοι άλλωστε θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι «αρχή άνδρα δείκνυσι», αλλά και οι σύγχρονοι «έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε».
Επίσης συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έκανε κανένας, όπως και ότι σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα, αλλά ούτε είσαι και μόνος σου για να κάνεις ότι γουστάρεις. Αυτό το είχε καταλάβει πρώτος απ' όλους και το είχε καταλάβει πολύ καλά ο Λενίν. Ο Καζάκης και οι παροικούντες στον Περισσό μας λένε ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός, οπότε δεν το αναγνωρίζουν και προτείνουν μονομερή διαγραφή του, φέροντας ως παράδειγμα τον Λένιν. Πράγματι λοιπόν, ο Λένιν το 1918 προχώρησε σε μονομερή διαγραφή του χρέους που κληρονόμησε από τον Τσάρο. Δεν λένε, όμως, ότι το 1922 στην έναρξη της ΝΕΠ, στο συνέδριο της Γενεύης αναγνώρισε ΟΛΑ τα τσαρικά χρέη και ζήτησε νέα δάνεια, τα οποία του πρόσφεραν έναντι ανταλλαγμάτων οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία. Μήπως είχε ξεπουληθεί και ο Λένιν στους καπιταλιστές; Γιατί άραγε άλλαξε στάση; Ας σας απαντήσουν ο Καζάκης και οι του ΚΚΕ. Και τα τσαρικά χρέη τα ξεπλήρωνε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η ΕΣΣΔ. Ο Γκορμπατσόφ το 1986 ξεπλήρωσε ένα δάνειο 45 εκ. λιρών που είχε πάρει ο τσάρος το 1895 από τη Μεγ. Βρετανία.
Την έσκασε την βομβίτσα του χθες ο νεοδημοκράτης Σούρλας, για τον Ποταμίσιο πλέον Θεοχάρη. Τον κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δρομολόγησε τη μη είσπραξη φόρων και προστίμων από εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με συναλλαγές μέσω oφσόρ. Η επιβάρυνση στο δημόσιο υπολογίζεται γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ. Αλλος ένας αδιάφθορος σαν το λαμόγιο «Βάστα Ντάισελμπλουμ» που μάζεψε ο Μπόμπολας εεε..ο Θεοδωράκης στο κόμμα του.
Επίσης συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έκανε κανένας, όπως και ότι σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα, αλλά ούτε είσαι και μόνος σου για να κάνεις ότι γουστάρεις. Αυτό το είχε καταλάβει πρώτος απ' όλους και το είχε καταλάβει πολύ καλά ο Λενίν. Ο Καζάκης και οι παροικούντες στον Περισσό μας λένε ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός, οπότε δεν το αναγνωρίζουν και προτείνουν μονομερή διαγραφή του, φέροντας ως παράδειγμα τον Λένιν. Πράγματι λοιπόν, ο Λένιν το 1918 προχώρησε σε μονομερή διαγραφή του χρέους που κληρονόμησε από τον Τσάρο. Δεν λένε, όμως, ότι το 1922 στην έναρξη της ΝΕΠ, στο συνέδριο της Γενεύης αναγνώρισε ΟΛΑ τα τσαρικά χρέη και ζήτησε νέα δάνεια, τα οποία του πρόσφεραν έναντι ανταλλαγμάτων οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία. Μήπως είχε ξεπουληθεί και ο Λένιν στους καπιταλιστές; Γιατί άραγε άλλαξε στάση; Ας σας απαντήσουν ο Καζάκης και οι του ΚΚΕ. Και τα τσαρικά χρέη τα ξεπλήρωνε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της η ΕΣΣΔ. Ο Γκορμπατσόφ το 1986 ξεπλήρωσε ένα δάνειο 45 εκ. λιρών που είχε πάρει ο τσάρος το 1895 από τη Μεγ. Βρετανία.
Την έσκασε την βομβίτσα του χθες ο νεοδημοκράτης Σούρλας, για τον Ποταμίσιο πλέον Θεοχάρη. Τον κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δρομολόγησε τη μη είσπραξη φόρων και προστίμων από εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με συναλλαγές μέσω oφσόρ. Η επιβάρυνση στο δημόσιο υπολογίζεται γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ. Αλλος ένας αδιάφθορος σαν το λαμόγιο «Βάστα Ντάισελμπλουμ» που μάζεψε ο Μπόμπολας εεε..ο Θεοδωράκης στο κόμμα του.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
- alkinoos
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 84 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Διαβάζοντας το άρθρο με τη βοήθεια της google ,θεωρώ πως οι σκέψεις του αρθρογράφου είναι ενδιαφέρουσες ...
http://kingworldnews.com/paul-craig-rob ... assinated/
http://kingworldnews.com/paul-craig-rob ... assinated/
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- ArELa
- Founder-Administrator
Αλκη:
Καλό (ή τέλος πάντων ενδιαφέρον) άρθρο πράγματι, αν και πολλοί μπορούν να το αποκαλέσουν
"συνωμοσιολογικό"....
Έλα που για τους αμερικάνους, αυτά που θεωρούμε εμείς (ακόμα) συνωμοσιολογικά,
γι'αυτούς είναι πραγματικότητα της καθημερινότητας...
Ο Paul Craig Roberts είναι ικανότατος πολιτικός αναλυτής, υπουργός επί προεδρίας Ρήγκαν,
και δεν μιλάει αβασάνιστα, επιπόλαια ή αβάσιμα.
Ευκαιρίας δοθείσης, θα το μεταφράσω γιατί νομίζω πως αξίζει τον κόπο.
Στην ουσία λέει πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δεχτεί πολιτικό δολοφονικό χτύπημα (assasinated- όπου assasination είναι η δολοφονία πολιτικού προσώπου) διότι
τα διακυβεύματα (λέει) είναι πολύ μεγάλα για τους ευρωκράτες.
Δεν υπογράφω με αίμα ότι το "assasinated" το εννοεί κατά κυριολεξία, αλλά από την άλλη
σκέφτομαι πως αν το εννοούσε συμβολικά θα το'βαζε σε εισαγωγικά.
Συνεπώς είναι λογικό να υποθέσω πως μιλάει στην κυριολεξία για πολιτική δολοφονία...
Νίκο, έχεις έρεισμα, αλλά έχω και μερικές διαστάσεις.
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αργότερα.
Καλό (ή τέλος πάντων ενδιαφέρον) άρθρο πράγματι, αν και πολλοί μπορούν να το αποκαλέσουν
"συνωμοσιολογικό"....
Έλα που για τους αμερικάνους, αυτά που θεωρούμε εμείς (ακόμα) συνωμοσιολογικά,
γι'αυτούς είναι πραγματικότητα της καθημερινότητας...
Ο Paul Craig Roberts είναι ικανότατος πολιτικός αναλυτής, υπουργός επί προεδρίας Ρήγκαν,
και δεν μιλάει αβασάνιστα, επιπόλαια ή αβάσιμα.
Ευκαιρίας δοθείσης, θα το μεταφράσω γιατί νομίζω πως αξίζει τον κόπο.
Στην ουσία λέει πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δεχτεί πολιτικό δολοφονικό χτύπημα (assasinated- όπου assasination είναι η δολοφονία πολιτικού προσώπου) διότι
τα διακυβεύματα (λέει) είναι πολύ μεγάλα για τους ευρωκράτες.
Δεν υπογράφω με αίμα ότι το "assasinated" το εννοεί κατά κυριολεξία, αλλά από την άλλη
σκέφτομαι πως αν το εννοούσε συμβολικά θα το'βαζε σε εισαγωγικά.
Συνεπώς είναι λογικό να υποθέσω πως μιλάει στην κυριολεξία για πολιτική δολοφονία...
Νίκο, έχεις έρεισμα, αλλά έχω και μερικές διαστάσεις.
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αργότερα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
Όντως πολιτικά σεισμικό, Ήλιε.
Ευχαριστώ που το έφερες.![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
Ευχαριστώ που το έφερες.
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
'Ισως τελικά να μην είναι τόσο υπερβολικό όσο μου φάνηκε αυτό το άρθρο
Σκόπια: Σοκ στην Γερμανία. Τσίπρας – Έχουμε αποδείξεις ότι η Μέρκελ έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη.
Μου φαίνεται ότι όλο αυτό το σοκ και δέος (με την καλή έννοια) που ζούμε, δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα. Είναι κάτι μεγαλύτερο και έχει να κάνει με γενικότερες ανακατατάξεις. Με την Αμερική να βάζει μπροστά και να κάνει πλάτες στον Τσίπρα του Μπρούκινγκς.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις επιδιώξεις της Γερμανίας που βρήκα στο facebook
Όλη η πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάλυση εδώ https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=storyΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Lebensraum;
Lebensraum ή ζωτικός χώρος. Σύμφωνα με την στρατηγική αυτή, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε εδάφη, που του είναι αναγκαία, προκειμένου να ικανοποιηθούν δημογραφικές και οι εξ αυτών παραγόμενες οικονομικές ανάγκες του. Οι δημογραφικοί αυτοί λόγοι θεμελιώνονται επί της έννοιας πάντοτε του φυσικού δικαιώματος ενός λαού να μη στερείται του αναγκαίου γι αυτόν εδαφικού χώρου, άνευ της ικανοποίησης του οποίου κυοφορείται ο κίνδυνος να υποστεί τις ολέθριες συνέπειες του υπερπληθυσμού. Από οικονομικής πλευράς η επιζητούμενη επέκταση αυτή δικαιολογείται από την ιδέα του να επιτευχθεί τουλάχιστον αυτάρκεια ως προς τα κυριότερα οικονομικά αγαθά και τις πρώτες ύλες.
Βάσει λοιπόν της παραπάνω θεωρίας, ως Ζωτικός Χώρος κατά τη δεύτερη περίπτωση μπορεί να αφορά ένα απομακρυσμένο έδαφος όπως για παράδειγμα μια υπερπόντια κτήση ή αποικία.
..............
Το δόγμα του Lebensraum προσπάθησε να εφαρμόσει η Γερμανία με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.
Πιστεύει κανείς, πως η Γερμανία άλλαξε;
L'état, c'est moi
Nain σε όλα από το Βερολίνο. Καλά λοιπόν. Αφού δεν παίρνουν από λόγια και θέλουν σκληρό ροκ θα τους στείλουμε για διαπραγματεύσεις τον χαρντκόρ ηγέτη του underground κομμουνισμού Φώτη Κουβέλη.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
- ArELa
- Founder-Administrator
H στήριξη του Ομπάμια, έχει σαλτάρει τη Μέρκελ. Διακυβεύονται πολλά
για τον μπεζαχτά της. Αν άκουσα καλά θα πάει να τον δει.
Καλά καλαμπούρια να έχει. Ψιθυρίζουν απειλητικά κάτι για γκρέξιτ και έξοδό μας απ'το ΝΑΤΟ.
Χεστήκατε πάνω σας τώρα? γιατί εγώ δε θα κοιμηθώ.
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (να πραγματοποιούσαν τις απειλές) αλλά δε θα το κάνουν ποτέ.
Με τα λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια οι γελοίοι βάρβαροι.
για τον μπεζαχτά της. Αν άκουσα καλά θα πάει να τον δει.
Καλά καλαμπούρια να έχει. Ψιθυρίζουν απειλητικά κάτι για γκρέξιτ και έξοδό μας απ'το ΝΑΤΟ.
Χεστήκατε πάνω σας τώρα? γιατί εγώ δε θα κοιμηθώ.
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (να πραγματοποιούσαν τις απειλές) αλλά δε θα το κάνουν ποτέ.
Με τα λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια οι γελοίοι βάρβαροι.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
1/Παρέμβαση του olympia.gr στον Νίκο Χατζηνικολάου (ηχητικό) @Nchatzinikolaou @olympiada
(για την αισχρή παρέμβαση Βέμπερ)
2/ ένα άρθρο που μ'αρέσει
Εάν κάνετε πίσω, αύριο δεν θα υπάρχει Ελλάδα.
3/ Κρύβονται οι μειοδότες της Συγγρού μετά την παρέμβαση – κόλαφο του Αυστριακού ευρωβουλευτή υπερ της Ελλάδας!
(για την αισχρή παρέμβαση Βέμπερ)
2/ ένα άρθρο που μ'αρέσει
Εάν κάνετε πίσω, αύριο δεν θα υπάρχει Ελλάδα.
3/ Κρύβονται οι μειοδότες της Συγγρού μετά την παρέμβαση – κόλαφο του Αυστριακού ευρωβουλευτή υπερ της Ελλάδας!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 5/2 ΣΤΙΣ 18:00: Kανένας Εκβιασμός - Αξιοπρέπεια Τώρα!
Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.
Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.
Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.
Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.
Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε.
Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.
Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!
https://www.facebook.com/events/5187027 ... r&source=1
Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.
Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.
Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.
Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!
https://www.facebook.com/events/5187027 ... r&source=1
L'état, c'est moi
- ArELa
- Founder-Administrator
Ποιος το οργανώνει ή παίρνει την πρωτοβουλία γι'αυτή τη μάζωξη? Ξέρουμε?
Πότε ανέβηκε αυτό το κάλεσμα? Γιατί αν ανέβηκε σήμερα (που υποπίπτει στη δική μου αντίληψη)
δε θα πάνε ούτε τα περιστέρια.
Πότε ανέβηκε αυτό το κάλεσμα? Γιατί αν ανέβηκε σήμερα (που υποπίπτει στη δική μου αντίληψη)
δε θα πάνε ούτε τα περιστέρια.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- axinosp
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Επικοινωνία:
![Εικόνα](http://3.bp.blogspot.com/-Lq8J47mkqBU/VNMnBznMLHI/AAAAAAABSQs/3mw7Or_iOy4/s1600/10256902_793887747351449_2538708513409419427_n.jpg)
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΣ "ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ" ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΕΙ...ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ.
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ (ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ) ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
ΤΟ ΟΛΟ CONCEPTΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Αυθόρμητο, έκτακτο κάλεσμα μέσα από τα social media για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη στις 18.00, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε»
"Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!"
http://prezatv.blogspot.gr/2015/02/blog-post_387.html
ΥΓ. 6 η ώρα στον Γνωστό Τεκενλή όποιος πάει πρώτος πιάνει θέση εντάξει !!
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Μετάφραση :Κάθε τι που έρπει εξουσιάζεται με χτυπήματα !!
Με απλά λόγια Ερπετοειδείς έχετε να φάτε, πολύ στυλιάρι από τους Έλληνες!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- ArELa
- Founder-Administrator
Το'φερε και η Χαρούλα πιο πάνω Αχινέ.
αυτά που έθεσα ακριβώς πριν απ'το ποστ σου, παραμένουν όμως στη σκέψη μου.
αυτά που έθεσα ακριβώς πριν απ'το ποστ σου, παραμένουν όμως στη σκέψη μου.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Σήμερα εγινε, έχω βάλει τη σελίδα του facebook. Οι διοργανωτές αναφέρονται στη σελίδα, τρία άτομα είναι.
L'état, c'est moi
- axinosp
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Επικοινωνία:
Άντε πάλι τα ίδια μου λέγατε και το 2011 με τους 300
Ποιοι είναι αυτοί, τι πιστεύουν κλπ κλπ
Αν σας πω ότι συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας χαλάσει, μάλλον όχι
Η Ιταλία(Ντράγκι) και η Γερμανία(Μερκελ) κήρυξαν το πόλεμο στην Ελλάδα,
Για μια ακόμα φορά τους λέμε ΟΧΙ !!
Βάζει ο ΝΤΡΑΓΚΙ τη στολή του και τη σκούφια την ψηλή του, μ’ όλα τα φτερά,
και μια νύχτα με φεγγάρι την Ελλάδα πάει να πάρει,
βρε, το φουκαρά!
Τον Αλέξη τον λεβέντη βρίσκει στα βουνά
και ταράζει τον αφέντη τον μακαρονά.
Αχ, ΜΕΡΚΕΛ, θα τρελαθώ ΜΕΡΚΕΛ ,
με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ποιος μου είπε να τα βάνω.
YΓ2 Όποιον ρωτάω σήμερα ήξερε για το απόγευμα στο Σύνταγμα,
κανονίστε να μην βρούμε καρέκλα στο Τεκενλή, θα σας ....![deadhorse :deadhorse:](./images/smilies/deadhorse.gif)
Αν σας πω ότι συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας χαλάσει, μάλλον όχι
![:dunno: :dunno:](./images/smilies/102.gif)
Η Ιταλία(Ντράγκι) και η Γερμανία(Μερκελ) κήρυξαν το πόλεμο στην Ελλάδα,
Για μια ακόμα φορά τους λέμε ΟΧΙ !!
ΥΓ1 Και για να γελάσει το χειλάκι μας στοίχοι που ανέβασα χτες στο TwitterΒαρουφάκης: Και το 1940 είχαμε πει όχι,
προτιμότερος ο θάνατος για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας
.......
Μιλώντας σήμερα σε γαλλική εφημερίδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε τα εξής, σύμφωνα με το TheToc:
-Αν όμως δεν είναι δυνατόν να καταλήξετε σε κάποια συμφωνία;
Τότε το λέω ξεκάθαρα: «ο θάνατος είναι προτιμότερος». Το αληθινό έλλειμμα της Ελλάδας δεν είναι χρηματικό, αλλά έλλειμμα αξιοπρέπειας. Εξαιτίας της έλλειψης αξιοπρέπειας δεχτήκαμε ανόητα μέτρα γεγονός που οδήγησε σ' έναν φαύλο κύκλο αναξιοπρέπειας που με τη σειρά της καλλιέργησε τον φόβο και την δυσαρέσκεια. Αυτά όλα δεν είναι καλά στοιχεία. Πρέπει να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας, να ξαναβρούμε αυτό το πνεύμα που την 28η Οκτωβρίου του 1940 μας έκανε να πούμε «όχι» στον Μουσολίνι. Ούτε τότε είχαμε τα μέσα να αρνηθούμε, αλλά το κάναμε. Πρέπει να ξαναβρούμε το πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/var ... W5f4i.dpuf
....
http://www.parapolitiki.com/2015/01/var ... ladas.html
Βάζει ο ΝΤΡΑΓΚΙ τη στολή του και τη σκούφια την ψηλή του, μ’ όλα τα φτερά,
και μια νύχτα με φεγγάρι την Ελλάδα πάει να πάρει,
βρε, το φουκαρά!
Τον Αλέξη τον λεβέντη βρίσκει στα βουνά
και ταράζει τον αφέντη τον μακαρονά.
Αχ, ΜΕΡΚΕΛ, θα τρελαθώ ΜΕΡΚΕΛ ,
με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ποιος μου είπε να τα βάνω.
YΓ2 Όποιον ρωτάω σήμερα ήξερε για το απόγευμα στο Σύνταγμα,
κανονίστε να μην βρούμε καρέκλα στο Τεκενλή, θα σας ....
![deadhorse :deadhorse:](./images/smilies/deadhorse.gif)
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος"
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
Με λάθος λαό τα βάλατε!!
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Καλές οι ψυχικές ανατάσεις, ωραίες οι μεγαλοστομίες, συγκινητικοί οι συναισθηματισμοί, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την σταδιακή κλιμάκωση ενός οικονομικού πολέμου. Οι γερμανοί καθυστερούν να πάρουν επίσημη θέση ενώ, παράλληλα, δίνουν κρυφίως εντολές στο πιόνι τους τον Ντράγκι να κλείσει την ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα. Ο σκοπός της καθυστέρησης είναι να ξεμείνει από ρευστό το ελληνικό κράτος ώστε να προκληθεί χρηματοπιστωτική ασφυξία.
Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται δίχως να αποκαλύπτονται. Καλό θα ήταν να μιλάνε λιγότερο και να κυττάξουν να βρουν τρόπους να ελιχθούν. Όπως φαίνεται οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" γερμανοί θέτουν συνολικό ζήτημα επανακαθορισμού της χώρας στο δυτικό στρατόπεδο βάζοντας στο παιχνίδι και τη συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, μιλώντας αόριστα για αλληλεγγύη θέτοντάς την ως πρόσχημα αλλά εννοώντας τις σχέσεις με τη Ρωσία. Με άλλα λόγια, με αφορμή το οικονομικό πρόβλημα επιζητούν να επαναχαράξουν τις συνθήκες συμμετοχής της χώρας στη λίγκα της δύσης` Προφανώς με δυσμενέστερους όρους. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί με μία επιστροφή στην άμεση εξάρτηση του 19ου και και των πρώτων μεταπολεμικών ετών. Το ίδιο, φυσικά, επιχειρείται και σε άλλες χώρες (τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Ευρώπη) ώστε να περιχαρακωθεί η δυτική συμμαχία έναντι των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που έρχονται.
Είναι προφανές ότι η εποχή της Γιάλτας δεν υπάρχει πλέον. Για την ακρίβεια τελείωσε στα τέλη του '80 με την κατάρρευση του υπαρκτού-ανυπάρκτου όταν και εισήλθαμε στη μεταβατική εποχή, το τέλος της οποίας βιώνουμε στις ημέρες μας. Με την άνοδο της Κίνας, της Ρωσίας εκ νέου, της Ινδίας, της Βραζιλίας και άλλων η παντοδυναμία των Η.Π.Α και του δολαρίου άρχισε να κλονίζεται. Οι αναδυόμενες δυνάμεις διεκδικούν κομμάτι της παγκόσμιας πίτας και αυτό δεν αρέσει στην δύση που είχε καλομάθει να την έχει ολόκληρη. Από την άλλη, οι δυτικοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συναινέσουν. Έτσι, έχουμε τη δημιουργία σωρείας προβλημάτων σε αυτές τις χώρες γιατί όντως είναι πρόσφορο το έδαφος (λόγω μεγέθους, εσωτερικών κοινωνικών ανισοτήτων και μειονοτήτων σε αυτά τα κράτη). Για παράδειγμα η Ινδία είναι απασχολημένη με το Πακιστάν και με την Κίνα, η Κίνα με τους Ουιγούρους και την Ιαπωνία, η Ρωσία με την Ουκρανία και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και με την Τσετσενία-Νταγκεστάν-Καύκασο συνολικά, ενώ υπάρχει η τεράστια πληγή της Μέσης Ανατολής με τους βλαμμένους τζιχαντιστές οι οποίοι είναι και αυτοί δυτικό δημιούργημα όπως οι Μουτζαχεντίν και η Αλ Κάϊντα τη δεκαετία του '80 στο Αφγανιστάν. Χώρες κλειδιά η Αίγυπτος (έχει πρόβλημα με τους φανατικούς ισλαμιστές, ιδίως στο Σινά), το Ισραήλ (μεγάλο ζήτημα η Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας), η Τουρκία (που αντιμετωπίζει το Κουρδικό αλλά και τους Αλεβίδες), το Ιράν (Κουρδική και αζέρικη μειονότητα), η Σαουδική Αραβία (ουαχαμπιστές). Βεβαίως, εδώ να τονίσουμε ότι και η δύση, κυρίως η Ευρώπη, έρχονται αντιμέτωποι με το κύμα των φανατικών σαλαφιστών, όπου η ανόητη πολιτική τους με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών (σε μέγιστο βαθμό μουσουλμάνων) δημιούργησε αυτή την κατάσταση (πρόκειται για το ίδιο λάθος, την ίδια αστοχία που θέλουν να επιβάλλουν και στην Ελλάδα με το στανιό μέσω συμβάσεων τύπου Δουβλίνο Ι και ΙΙ και δήθεν αντιρατσιστικών νόμων-εκτρωμάτων, ιθαγενείας κ.λ.π).
Και αι Η.Π.Α; Απλούστατα, κάποια στιγμή θα χρεωκοπήσουν όταν τα αεροδόλαρα που εκδίδουν θα είναι πραγματικά αέρας. Το παράδειγμα του χρωκοπημένου και εγκατελελλειμένου Ντιτρόιτ δείχνει το μέλλον τύπου Mad Max.
Κατά συνέπεια, το ακανθώδες ερώτημα που γεννάται για την Ελλάδα είναι το που θέλει να ανήκει και εάν αυτό θα της εξασφαλίσει την επιβίωσή της, διότι να παραμείνει μία ουδέτερη νησίδα σε έναν ωκεανό συγκρούσεων είναι από ανέφικτο έως απίθανο λόγω της γεωπολιτικής-γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει.
Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται δίχως να αποκαλύπτονται. Καλό θα ήταν να μιλάνε λιγότερο και να κυττάξουν να βρουν τρόπους να ελιχθούν. Όπως φαίνεται οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" γερμανοί θέτουν συνολικό ζήτημα επανακαθορισμού της χώρας στο δυτικό στρατόπεδο βάζοντας στο παιχνίδι και τη συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, μιλώντας αόριστα για αλληλεγγύη θέτοντάς την ως πρόσχημα αλλά εννοώντας τις σχέσεις με τη Ρωσία. Με άλλα λόγια, με αφορμή το οικονομικό πρόβλημα επιζητούν να επαναχαράξουν τις συνθήκες συμμετοχής της χώρας στη λίγκα της δύσης` Προφανώς με δυσμενέστερους όρους. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί με μία επιστροφή στην άμεση εξάρτηση του 19ου και και των πρώτων μεταπολεμικών ετών. Το ίδιο, φυσικά, επιχειρείται και σε άλλες χώρες (τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Ευρώπη) ώστε να περιχαρακωθεί η δυτική συμμαχία έναντι των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που έρχονται.
Είναι προφανές ότι η εποχή της Γιάλτας δεν υπάρχει πλέον. Για την ακρίβεια τελείωσε στα τέλη του '80 με την κατάρρευση του υπαρκτού-ανυπάρκτου όταν και εισήλθαμε στη μεταβατική εποχή, το τέλος της οποίας βιώνουμε στις ημέρες μας. Με την άνοδο της Κίνας, της Ρωσίας εκ νέου, της Ινδίας, της Βραζιλίας και άλλων η παντοδυναμία των Η.Π.Α και του δολαρίου άρχισε να κλονίζεται. Οι αναδυόμενες δυνάμεις διεκδικούν κομμάτι της παγκόσμιας πίτας και αυτό δεν αρέσει στην δύση που είχε καλομάθει να την έχει ολόκληρη. Από την άλλη, οι δυτικοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συναινέσουν. Έτσι, έχουμε τη δημιουργία σωρείας προβλημάτων σε αυτές τις χώρες γιατί όντως είναι πρόσφορο το έδαφος (λόγω μεγέθους, εσωτερικών κοινωνικών ανισοτήτων και μειονοτήτων σε αυτά τα κράτη). Για παράδειγμα η Ινδία είναι απασχολημένη με το Πακιστάν και με την Κίνα, η Κίνα με τους Ουιγούρους και την Ιαπωνία, η Ρωσία με την Ουκρανία και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και με την Τσετσενία-Νταγκεστάν-Καύκασο συνολικά, ενώ υπάρχει η τεράστια πληγή της Μέσης Ανατολής με τους βλαμμένους τζιχαντιστές οι οποίοι είναι και αυτοί δυτικό δημιούργημα όπως οι Μουτζαχεντίν και η Αλ Κάϊντα τη δεκαετία του '80 στο Αφγανιστάν. Χώρες κλειδιά η Αίγυπτος (έχει πρόβλημα με τους φανατικούς ισλαμιστές, ιδίως στο Σινά), το Ισραήλ (μεγάλο ζήτημα η Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας), η Τουρκία (που αντιμετωπίζει το Κουρδικό αλλά και τους Αλεβίδες), το Ιράν (Κουρδική και αζέρικη μειονότητα), η Σαουδική Αραβία (ουαχαμπιστές). Βεβαίως, εδώ να τονίσουμε ότι και η δύση, κυρίως η Ευρώπη, έρχονται αντιμέτωποι με το κύμα των φανατικών σαλαφιστών, όπου η ανόητη πολιτική τους με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών (σε μέγιστο βαθμό μουσουλμάνων) δημιούργησε αυτή την κατάσταση (πρόκειται για το ίδιο λάθος, την ίδια αστοχία που θέλουν να επιβάλλουν και στην Ελλάδα με το στανιό μέσω συμβάσεων τύπου Δουβλίνο Ι και ΙΙ και δήθεν αντιρατσιστικών νόμων-εκτρωμάτων, ιθαγενείας κ.λ.π).
Και αι Η.Π.Α; Απλούστατα, κάποια στιγμή θα χρεωκοπήσουν όταν τα αεροδόλαρα που εκδίδουν θα είναι πραγματικά αέρας. Το παράδειγμα του χρωκοπημένου και εγκατελελλειμένου Ντιτρόιτ δείχνει το μέλλον τύπου Mad Max.
Κατά συνέπεια, το ακανθώδες ερώτημα που γεννάται για την Ελλάδα είναι το που θέλει να ανήκει και εάν αυτό θα της εξασφαλίσει την επιβίωσή της, διότι να παραμείνει μία ουδέτερη νησίδα σε έναν ωκεανό συγκρούσεων είναι από ανέφικτο έως απίθανο λόγω της γεωπολιτικής-γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- ArELa
- Founder-Administrator
πρώτον το '10 εγώ δε ρώτησα. Μόνος σου μας είπες και μάθαμε.axinosp έγραψε:Άντε πάλι τα ίδια μου λέγατε και το 2011 με τους 300
Αν σας πω ότι συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας χαλάσει, μάλλον όχι![]()
Δεύτερον, εδώ δε ρώτησα τι πιστεύουν, ρώτησα απλά ποιος διάολο το διοργανώνει.
Πού το άτοπο? Όχι δε θα με χαλάσει αν συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά θέλω
να ξέρω ΠΟΙΟΙ το ξεκινάνε, ποιοι παροτρύνουν τον κόσμο να κατέβει.
Και αν κατάλαβα καλά, μόνο σ'αυτό δεν απάντησες.
άρτια όπως πάντα η ανάλυσή σου. Στο ακανθώδες ερώτημα, εγώ ως Ελληνίδα και όχι ως ολόκληρη η Ελλάδα, δε θα'θελα να ανήκουμε πουθενά. Είδαμε και τα "ανήκομεν εις την Δύσιν", είδα και όλα τα "ανήκω", με τα οποία ο καθένας μας ξεχωριστά εκφράζει την προτίμησή του για το ποια ομάδα , ποια κυψέλη κηφηναριών θα πρέπει να μας κυβερνά. Στο τέλος ξεχάσαμε ότι η Ελλάδα όντως ανήκει στους Έλληνες (ανάθεμά με κι αν το θυμηθήκαμε ποτέ) και ψάχνουμε (όσο θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου) να ρημαδοανήκουμε κάπου. Ναι, ρεαλιστικά δε θα επιτρέψουν τα μεγαλοδύναμα σκατά να μην ενταχτούμε κάπου, λόγω γεωπολιτικής/γεωστρατηγικής θέσης μας. Αλλά δε μπορούμε εμείς ως Ελληνες να το πούμε? Ότι δε θέλουμε να ανήκουμε πουθενά? Να δούμε έστω αντιδράσεις κι από εκεί βλέποντας και κάνοντας? Όχι δε μπορούμε, γιατί προφανώς θέλουμε να ανήκουμε κάπου... πάντα θέλαμε... ποτέ δε νιώσαμε αυτάρκεις, ποτέ δε συνειδητοποιήσαμε τη δύναμη και την αξία μας, και πάντα ψάχναμε είτε σωτήρες είτε ηγεταράδες, νιώθοντας ανεπαρκείς να πάρουμε στα χέρια μας εμείς οι ίδιοι και τον τόπο μας και τις ζωές μας. Κι έτσι, η ίδια τραγική ιστορία συνεχίζεται... δεν είναι μόνο ο πάλαι ποτέ "εθνάρχης" (εντελώς εντός εισαγωγικών) που δήλωσε ότι "ανήκομεν εις την δύσιν"Iwn Rwmanos έγραψε:Κατά συνέπεια, το ακανθώδες ερώτημα που γεννάται για την Ελλάδα είναι το που θέλει να ανήκει και εάν αυτό θα της εξασφαλίσει την επιβίωσή της, διότι να παραμείνει μία ουδέτερη νησίδα σε έναν ωκεανό συγκρούσεων είναι από ανέφικτο έως απίθανο λόγω της γεωπολιτικής-γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει.
το ξαναδήλωσε εν έτει 2014 ο Τσίπρας της αριστεράς περιστεράς (και περιστέρας).
Όταν λέω εγώ ότι όλα τα συστημικά κόμματα την ίδια ατζέντα υπηρετούν, απλά έχουν πιάσει
διαφορετικά γωνιακά μαγαζάκια, με λέγανε τρελή, συναισθηματική, κακώς νοούμενη πατριώτισσα (δηλαδή φασιστάκι) ή καρακακώς νοούμενη κομούνα -δηλαδή πάλι φασιστάκι τύπου στάλιν,
αλλά κόκκινο... (δεν μπορούν να αποφασίσουν κι όλας τι στο διάολο είμαι) και πάνω απ'όλα,
με λέγανε σαλταρισμένη και φαντασιόπληκτη συνωμοσιολόγα.
Ε, ας ρουφήξουν τώρα τ'αυγό τους αυτοί που το έλεγαν. Κι ας καταλάβουν ότι η ατζέντα ήταν
είναι και θα είναι (όσο θα κοιμόμαστε) ΜΙΑ, και τώρα που πλέον είμαστε στην τελική ευθεία
της εφαρμογής της, πέφτουν και οι μάσκες, διότι απλά αδυνατούν να τις κρατήσουν περισσότερο,
προκειμένου να προχωρήσουν παραπέρα. Με τις υγείες μας
![:beer:](./images/smilies/beerchuglb3.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Lionheart
- Founder-Administrator
Τη φιλοκυβερνητική διαδήλωση δεν την καταλαβαίνω απόλυτα είναι η αλήθεια, μου φαίνεται λιγο αστεία.
Ξέρετε, είναι σαν μερικοί άνθρωποι να έχουν έναν μικρό (κι ως μεγάλο) εθισμό με τις διαδηλώσεις και τώρα που βγήκε ο Σύριζα και δεν μπορούν να κάνουν αντιμνημονιακή διαδήλωση είπαν "ας ρίξουμε μία φιλο-κυβερνητική να γουστάρουμε"
Ίσως για αυτό στην Ελλάδα κανείς δεν παίρνει τις διαδηλώσεις και τόσο σοβαρά.
Υ.Γ. Μετά τη διαδήλωση αντι για τα Εξάρχεια θα καεί το Κολωνάκι;
Ξέρετε, είναι σαν μερικοί άνθρωποι να έχουν έναν μικρό (κι ως μεγάλο) εθισμό με τις διαδηλώσεις και τώρα που βγήκε ο Σύριζα και δεν μπορούν να κάνουν αντιμνημονιακή διαδήλωση είπαν "ας ρίξουμε μία φιλο-κυβερνητική να γουστάρουμε"
Ίσως για αυτό στην Ελλάδα κανείς δεν παίρνει τις διαδηλώσεις και τόσο σοβαρά.
Υ.Γ. Μετά τη διαδήλωση αντι για τα Εξάρχεια θα καεί το Κολωνάκι;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
ειναι κακο να δειξουν τα ξενα ΜΜΕ οτι υψωνουμε ως λαος αναστημα στους δανειστες;