ION 4ever έγραψε:Ε!! τώρα με είπες και μαλάκα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά που να σε κάνει να δεις το πασιφανές. Αν και δε φταίει εδώ η γραμματοσειρά, αλλά η επιμονή σου να βλέπεις αυτό που εσύ ΠΡΟΤΙΜΑΣ.
Και ΘΑ επιμένεις ακόμα κι αν μπλεδίσω...
Οκ λοιπόν, μπορείς να επιμένεις όσο γουστάρεις.
Εγώ δε χρειάζεται να επιμείνω. scripta manent και όποιος ξέρει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει πως δεν είπα εσένα προσωπικά μαλάκα. Σε ό,τι με αφορά, αυτό δεν σηκώνει καν συζήτηση. Όποιος αδυνατεί να καταλάβει, ή το'χασε τελείως με την ελληνική γλώσσα ή απλά είναι κακοπροαίρετος και θέλει να βάζει λόγια στο στόμα του άλλου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ. Θα προτιμήσω το πρώτο στην περίπτωσή σου, γιατί απλά ΔΕ ΘΕΛΩ να μπω καν στη λογική ότι είσαι κακοπροαίρετη και κουτοπόνηρη.
Αν τώρα ξέχασες και τα ελληνικά σου για χάρη του Σώρρα, τι να πω...
Όχι μόνο η επιστήμη, αλλά κι εγώ ως βίκυ μη επιστημόνισσα, σηκώνω τα χέρια ψηλά! Good luck!
ION 4ever έγραψε:εγώ ας πούμε τον καζάκη που εσύ θεωρείς αυθεντία δεν τον πάω.
Δεν μου αρέσει. δεν συμφωνώ με το όραμα το σχέδιο και το ήθος του.
Δεν με πείθει.
1/ Όταν μιλάμε για πατρίδα, όταν μιλάμε για την οικογένειά μας
και για την ίδια μας τη ζωή, το "τον πάω" ή "δεν τον πάω" δεν χωράει, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ και ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ! εκτός αν είσαι στην εφηβική ή προεφηβική ηλικία (νοητικά).
2/ Για την έλλειψη ήθους που υπονοείς σαφέστατα εδώ, είμαι έτοιμη ν'ακούσω ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Αν δε μπορείς να τα δώσεις σαφώς και ολοκληρωμένα, μην ενδώσεις σε γενικολογίες και στο "τι σου βγάζει εσένα", γιατί από κριτήριο και ένστικτο σε ό,τι αφορά περσόνες, απέχουμε τελικά παρασάγγας.
3/ για το σχέδιό του θέλω να μου πεις... τι σχέδιο πιστεύεις πως έχει και διαφωνείς μ'αυτό;;;
Τελικά...
Χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν ότι το δικό μου κριτήριο/ένστικτο είναι αλάθητο, θα ισχυριστώ πως στην προκειμένη είναι πληρέστερο απ'το δικό σου, στο βαθμό που ΚΑΙ άκουγα ΚΑΙ μετέφραζα ΠΡΙΝ εμφανιστεί ο Κ., άλλους αναγνωρισμένους οικονομολόγους (αμερικής και αγγλίας) που δεν είχαν ιδιαίτερη πρεμούρα για την Ελλάδα, να αναπτύσσουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ/ΕΡΕΙΣΜΑ για το τι παίζει στην οικονομία αυτής της χώρας. Άκουσα τον Σελέντε, τον συγχωρεμένο τον Τσάπμαν, τον Κάιζερ, κι ένα σωρό άλλους (που δε μετέφρασα) που όλους τους άκουγα επί ώρες και είναι αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι -
αντινεοταξίτες-ΚΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, να λένε ΤΑ ΙΔΙΑ (ξαναλέω) πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο ο Καζάκης.
Αυτό από μόνο του, έδωσε στον Κ. τα "διαπιστευτήρια" που ήθελα, στη σκέψη μου. Ούσα άσχετη με τα οικονομικά, ψιλοέμαθα απ'αυτούς... Κι εμφανίζεται ο Καζάκης χωρίς να το παίζει σωτήρας, χωρίς ψέματα για κατοχή ομολόγων και δις, χωρίς φανφάρες και ιστορίες για αγρίους... και είναι
ο μόνος μέσα στην πλήρη παράνοια των "έγκριτων" "διαφωτιστών στα οικονομικά" της Ελλάδας. who made bloody sense, που έλεγε τα πράγματα ΩΣ ΕΧΟΥΝ και όχι όπως ήθελε να τα παρουσιάσει το ληστοσυμμορίτικο σύστημα που μας ξεπουλάει πιρ παρά! ΑΥΤΟ εκτίμησα στον Καζάκη αρχικά.
Δευτερευόντως, εκτίμησα αυτό που λες εσύ όραμα. Ποιο είναι αυτό; ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, όχι μόνο αυτών που θα βάλουν υπογραφές όπως ζητάνε οι άλλοι οι "σωτήρες". Το σύνολο του λαού που θα γίνει μια γροθιά και με τη δύναμή του θα αποτινάξει τους φαύλους. Τόσο απλό όραμα...
Για την επιστροφή στη δραχμή (ή τέλος πάντων σε εθνικό νόμισμα) ο Τσάπμαν μιλούσε απ'το 2007, ΠΡΙΝ ΚΑΝ υποψιαστούμε για το τι θα μας εύρει δυο χρόνια μετά. Τώρα, όποιος δε γουστάρει το όραμά του, προφανώς δεν είναι μέρος αυτού του λαού ή δε θέλει να είναι. Διότι ο άνθρωπος
τον ελληνικό λαό υποστηρίζει και μόνο αυτόν, κι όταν οι Κύπριοι σε μια εκπομπή πήγαν να του πουν αυτά που λένε οι γερμανοί περί Ελληνα τεμπέλη, επιπόλαιου και ακαμάτη, έβγαλε δόντια και γαμψόνυχα. Τα δόντια και τα νύχια τα'βγαλε ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ που κατά τα άλλα "δεν τον πας". Όποιος δεν κατανοεί ή δεν έχει ακούσει αρκετά τις λύσεις που προτείνει, (που είναι πολλοί εδώ μέσα, πρώτος και κύριος ο Μήτσος που κάνει ερωτήσεις οι οποίες έχουν απαντηθεί ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ από εκείνον) καλύτερα να μην κρίνουν ούτε τη λογική του ούτε τον ίδιο, γιατί το κριτήριό τους θα'ναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ για τα μπάζα.
Όχι, δεν είμαι οπαδουλίτσα, ούτε "πιστή". Στέκομαι και εκτιμώ αυτά που αντιλαμβάνομαι ΚΑΙ ΞΕΡΩ από προσωπική πείρα και γνώση ότι είναι σωστά.
Δεν είναι αλάθητος ο καζάκης, συχνά έχει απόλυτο ύφος, αλλά δείξε μου εσύ έναν αλάθητο - εκτός απ'τον πάπα, να σου βγάλω το καπέλο. Αυτό που μετράει εδώ είναι οι ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ του ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ κι όχι το στυλάκι ή η εμφάνισή του, και σε αυτά, έχει να επιδείξει καλύτερο/αρτιότερο δείγμα γραφής από οποιονδήποτε άλλον έχω ακούσει μέχρι τώρα. Γιατί; Γιατί από την αρχή παραμένει απαράλλαχτος στις τοποθετήσεις του, δεν κάνει κωλοτούμπες και ΞΕΡΕΙ τι σκατά λέει. Ο Καμμένος επίσης έλεγε σωστά, ξεμπρόστιασε και το παπανδρέικο με τις κομπίνες με τα CDS αν θυμάσαι... κι αυτόν θα τον είχα στην ίδια μοίρα (και θα τον ψήφιζα κι όλας) , αν δεν έλεγε επανειλημμένα περί "ευρώπης των λαών".... Εκεί μου χάλασε τη μανέστρα άγρια. Πείσθηκα πως με μερικές παραλλαγές, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Δεν γίνεται κύριε, να καταδεικνύεις με σαφήνεια ότι ξέρεις περί ΝΤΠ, ότι την πολεμάς, και να μην ξέρεις ότι το '92 η ΕΟΚ έγινε ΕΕ, για ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και την ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ και να μου τσαμπουνάς για "ευρώπες των λαών" λες κι είμαι ζώον! Το ξέρεις καλά, και απλά κάνεις το μαλάκα. Εκτίμησα και τον Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ όταν τα'χωσε στη βουλή λέγοντάς τους ότι θα φάνε κρεμάλες... Τον είδατε/ακούσατε έκτοτε τον Παναγούλη; Σιγά μην τον δείτε/ακούσετε...
Όχι, δεν έχω κομματικοϊδεολογικές αγκιλώσεις, και όχι, δεν έχω απόλυτη προσήλωση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ και πιστεύω πως το κριτήριό μου είναι αρτιότερο, αντικειμενικότερο και πληρέστερο, διότι άκουγα/διάβαζα πράγματα για την κατάστασή μας, πρωτού τη νιώσουμε στο πετσί μας όλοι.
Αν στέκομαι λίγο παραπάνω στον καζάκη, είναι διότι θεωρώ πως απ'όλο τον πολιτικό συρφετό στο κοινωνικο/πολιτικό μας σκηνικό σήμερα και στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ένας από τους εντιμότερους, άσχετα αν έχει κάνει λάθη στρατηγικής κατά καιρούς... Λάθη στην οικονομολογία (και στην Ιστορία που συχνά πυκνά παραθέτει και ξεστραβώνει) ΔΕΝ κάνει.
Αυτά τα έγραψα όσο πιο συνοπτικά μπορούσα για να ξεκολλήσετε απ'τη λογική των "στρατοπέδων" ή δίπολων και δίκωλων.... Διότι απλά εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΉ.
Ελπίζω να'γινα κατανοητή επιτέλους σε ό,τι αφορά τη θέση/σκέψη μου για τον Κ.
Στα υπόλοιπα που θέτεις περί εποχές σπηλαίων κλπ, δεν θα απαντήσω.
Ό,τι και να πω εσύ έχεις preset belief system όπως στο'φτιαξε ο Σώρρας πλέον
και ουτοπικές μάχες δεν δίνω ποτέ.
Κατά τα λοιπά, peace sister...
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)