END - Σώρρας-από Αύγουστο 2013

Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Re: END - Σώρρας-από Αύγουστο 2013

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 01:41

''Από που και ως που το να ξυπνάς κόσμο (γιατί αυτό κάνει ο Λαμπράκης) τον αδρανοποιείς.
Ίσα ίσα τον ξεσηκώνεις.
Πες τα ρε μπαμπούλις. για θα τρελαθούμε εδώ μέσα.''

Σε αυτο που λες συμφωνω.Τους αδιεξοδα σκεπτομενους ανθρωπους τους παρεχει λυση.
Σημερα σε ενα μαγαζι [πηγα να παρω γυαλοχαρτα]μιλουσα με ενα πατερα μου σε ηλικια.Ακουω
ξαφνικα εναν να φωναζει,δεν τον ειχα δει,ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.
Οπα μαστορα βαστα,του λεω,χρησιμοποιω ενταση και γω.Αρχιζει εγω στη Κυπρο υπηρετησα κλπ
κλπ.Του γυρισα το μυαλο με την ενταση μου,και καπακι χαμηλοφωνα τον κερδισα.Ελα να
τα πουμε αυριο μου ειπε.Ο παπους πηρε τα email μου τα ζητησε ,πηρε και τη δηλωση.Μου συστηθηκε ,και
εφυγε ευτυχεις.Τελικα θα ζητησω ποσοστα :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 01:50

ION 4ever έγραψε:Ε!! τώρα με είπες και μαλάκα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά που να σε κάνει να δεις το πασιφανές. Αν και δε φταίει εδώ η γραμματοσειρά, αλλά η επιμονή σου να βλέπεις αυτό που εσύ ΠΡΟΤΙΜΑΣ.
Και ΘΑ επιμένεις ακόμα κι αν μπλεδίσω...
Οκ λοιπόν, μπορείς να επιμένεις όσο γουστάρεις.
Εγώ δε χρειάζεται να επιμείνω. scripta manent και όποιος ξέρει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει πως δεν είπα εσένα προσωπικά μαλάκα. Σε ό,τι με αφορά, αυτό δεν σηκώνει καν συζήτηση. Όποιος αδυνατεί να καταλάβει, ή το'χασε τελείως με την ελληνική γλώσσα ή απλά είναι κακοπροαίρετος και θέλει να βάζει λόγια στο στόμα του άλλου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ. Θα προτιμήσω το πρώτο στην περίπτωσή σου, γιατί απλά ΔΕ ΘΕΛΩ να μπω καν στη λογική ότι είσαι κακοπροαίρετη και κουτοπόνηρη.
Αν τώρα ξέχασες και τα ελληνικά σου για χάρη του Σώρρα, τι να πω...
Όχι μόνο η επιστήμη, αλλά κι εγώ ως βίκυ μη επιστημόνισσα, σηκώνω τα χέρια ψηλά! Good luck!
ION 4ever έγραψε:εγώ ας πούμε τον καζάκη που εσύ θεωρείς αυθεντία δεν τον πάω.
Δεν μου αρέσει. δεν συμφωνώ με το όραμα το σχέδιο και το ήθος του.
Δεν με πείθει.
1/ Όταν μιλάμε για πατρίδα, όταν μιλάμε για την οικογένειά μας και για την ίδια μας τη ζωή, το "τον πάω" ή "δεν τον πάω" δεν χωράει, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ και ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ! εκτός αν είσαι στην εφηβική ή προεφηβική ηλικία (νοητικά).

2/ Για την έλλειψη ήθους που υπονοείς σαφέστατα εδώ, είμαι έτοιμη ν'ακούσω ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Αν δε μπορείς να τα δώσεις σαφώς και ολοκληρωμένα, μην ενδώσεις σε γενικολογίες και στο "τι σου βγάζει εσένα", γιατί από κριτήριο και ένστικτο σε ό,τι αφορά περσόνες, απέχουμε τελικά παρασάγγας.

3/ για το σχέδιό του θέλω να μου πεις... τι σχέδιο πιστεύεις πως έχει και διαφωνείς μ'αυτό;;;

Τελικά...
Χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν ότι το δικό μου κριτήριο/ένστικτο είναι αλάθητο, θα ισχυριστώ πως στην προκειμένη είναι πληρέστερο απ'το δικό σου, στο βαθμό που ΚΑΙ άκουγα ΚΑΙ μετέφραζα ΠΡΙΝ εμφανιστεί ο Κ., άλλους αναγνωρισμένους οικονομολόγους (αμερικής και αγγλίας) που δεν είχαν ιδιαίτερη πρεμούρα για την Ελλάδα, να αναπτύσσουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ/ΕΡΕΙΣΜΑ για το τι παίζει στην οικονομία αυτής της χώρας. Άκουσα τον Σελέντε, τον συγχωρεμένο τον Τσάπμαν, τον Κάιζερ, κι ένα σωρό άλλους (που δε μετέφρασα) που όλους τους άκουγα επί ώρες και είναι αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι -αντινεοταξίτες-ΚΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, να λένε ΤΑ ΙΔΙΑ (ξαναλέω) πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο ο Καζάκης.
Αυτό από μόνο του, έδωσε στον Κ. τα "διαπιστευτήρια" που ήθελα, στη σκέψη μου. Ούσα άσχετη με τα οικονομικά, ψιλοέμαθα απ'αυτούς... Κι εμφανίζεται ο Καζάκης χωρίς να το παίζει σωτήρας, χωρίς ψέματα για κατοχή ομολόγων και δις, χωρίς φανφάρες και ιστορίες για αγρίους... και είναι ο μόνος μέσα στην πλήρη παράνοια των "έγκριτων" "διαφωτιστών στα οικονομικά" της Ελλάδας. who made bloody sense, που έλεγε τα πράγματα ΩΣ ΕΧΟΥΝ και όχι όπως ήθελε να τα παρουσιάσει το ληστοσυμμορίτικο σύστημα που μας ξεπουλάει πιρ παρά! ΑΥΤΟ εκτίμησα στον Καζάκη αρχικά.

Δευτερευόντως, εκτίμησα αυτό που λες εσύ όραμα. Ποιο είναι αυτό; ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, όχι μόνο αυτών που θα βάλουν υπογραφές όπως ζητάνε οι άλλοι οι "σωτήρες". Το σύνολο του λαού που θα γίνει μια γροθιά και με τη δύναμή του θα αποτινάξει τους φαύλους. Τόσο απλό όραμα...

Για την επιστροφή στη δραχμή (ή τέλος πάντων σε εθνικό νόμισμα) ο Τσάπμαν μιλούσε απ'το 2007, ΠΡΙΝ ΚΑΝ υποψιαστούμε για το τι θα μας εύρει δυο χρόνια μετά. Τώρα, όποιος δε γουστάρει το όραμά του, προφανώς δεν είναι μέρος αυτού του λαού ή δε θέλει να είναι. Διότι ο άνθρωπος τον ελληνικό λαό υποστηρίζει και μόνο αυτόν, κι όταν οι Κύπριοι σε μια εκπομπή πήγαν να του πουν αυτά που λένε οι γερμανοί περί Ελληνα τεμπέλη, επιπόλαιου και ακαμάτη, έβγαλε δόντια και γαμψόνυχα. Τα δόντια και τα νύχια τα'βγαλε ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ που κατά τα άλλα "δεν τον πας". Όποιος δεν κατανοεί ή δεν έχει ακούσει αρκετά τις λύσεις που προτείνει, (που είναι πολλοί εδώ μέσα, πρώτος και κύριος ο Μήτσος που κάνει ερωτήσεις οι οποίες έχουν απαντηθεί ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ από εκείνον) καλύτερα να μην κρίνουν ούτε τη λογική του ούτε τον ίδιο, γιατί το κριτήριό τους θα'ναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ για τα μπάζα.

Όχι, δεν είμαι οπαδουλίτσα, ούτε "πιστή". Στέκομαι και εκτιμώ αυτά που αντιλαμβάνομαι ΚΑΙ ΞΕΡΩ από προσωπική πείρα και γνώση ότι είναι σωστά.
Δεν είναι αλάθητος ο καζάκης, συχνά έχει απόλυτο ύφος, αλλά δείξε μου εσύ έναν αλάθητο - εκτός απ'τον πάπα, να σου βγάλω το καπέλο. Αυτό που μετράει εδώ είναι οι ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ του ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ κι όχι το στυλάκι ή η εμφάνισή του, και σε αυτά, έχει να επιδείξει καλύτερο/αρτιότερο δείγμα γραφής από οποιονδήποτε άλλον έχω ακούσει μέχρι τώρα. Γιατί; Γιατί από την αρχή παραμένει απαράλλαχτος στις τοποθετήσεις του, δεν κάνει κωλοτούμπες και ΞΕΡΕΙ τι σκατά λέει. Ο Καμμένος επίσης έλεγε σωστά, ξεμπρόστιασε και το παπανδρέικο με τις κομπίνες με τα CDS αν θυμάσαι... κι αυτόν θα τον είχα στην ίδια μοίρα (και θα τον ψήφιζα κι όλας) , αν δεν έλεγε επανειλημμένα περί "ευρώπης των λαών".... Εκεί μου χάλασε τη μανέστρα άγρια. Πείσθηκα πως με μερικές παραλλαγές, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Δεν γίνεται κύριε, να καταδεικνύεις με σαφήνεια ότι ξέρεις περί ΝΤΠ, ότι την πολεμάς, και να μην ξέρεις ότι το '92 η ΕΟΚ έγινε ΕΕ, για ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και την ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ και να μου τσαμπουνάς για "ευρώπες των λαών" λες κι είμαι ζώον! Το ξέρεις καλά, και απλά κάνεις το μαλάκα. Εκτίμησα και τον Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ όταν τα'χωσε στη βουλή λέγοντάς τους ότι θα φάνε κρεμάλες... Τον είδατε/ακούσατε έκτοτε τον Παναγούλη; Σιγά μην τον δείτε/ακούσετε...
Όχι, δεν έχω κομματικοϊδεολογικές αγκιλώσεις, και όχι, δεν έχω απόλυτη προσήλωση ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ και πιστεύω πως το κριτήριό μου είναι αρτιότερο, αντικειμενικότερο και πληρέστερο, διότι άκουγα/διάβαζα πράγματα για την κατάστασή μας, πρωτού τη νιώσουμε στο πετσί μας όλοι.
Αν στέκομαι λίγο παραπάνω στον καζάκη, είναι διότι θεωρώ πως απ'όλο τον πολιτικό συρφετό στο κοινωνικο/πολιτικό μας σκηνικό σήμερα και στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ένας από τους εντιμότερους, άσχετα αν έχει κάνει λάθη στρατηγικής κατά καιρούς... Λάθη στην οικονομολογία (και στην Ιστορία που συχνά πυκνά παραθέτει και ξεστραβώνει) ΔΕΝ κάνει.
Αυτά τα έγραψα όσο πιο συνοπτικά μπορούσα για να ξεκολλήσετε απ'τη λογική των "στρατοπέδων" ή δίπολων και δίκωλων.... Διότι απλά εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΉ.

Ελπίζω να'γινα κατανοητή επιτέλους σε ό,τι αφορά τη θέση/σκέψη μου για τον Κ.

Στα υπόλοιπα που θέτεις περί εποχές σπηλαίων κλπ, δεν θα απαντήσω.
Ό,τι και να πω εσύ έχεις preset belief system όπως στο'φτιαξε ο Σώρρας πλέον
και ουτοπικές μάχες δεν δίνω ποτέ.

Κατά τα λοιπά, peace sister... :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 01:55

ostraka sos έγραψε: Πχ ακομα υπαρχει το ερωτημα ,φανταζομαι ,τα ομολογα ειναι γνησια τα εχει?
Μα δεν εγινε δικαστηριο γιαυτο?Δεν βγηκε αποφαση,δεν ειχαν την ευκαιρια
να τον ξεσκεπασουν?
Τι να πω τωρα εγω,κακοδικια?Αυτο θα σκεφτω?Τοσο πια πλανη και αυτο?
Και πλαστα να ειναι ,μαγκας ειναι,τους πολεμα με τα ιδια τους τα οπλα.
Τα λαμογια δηλαδη ,χαρτια δεν εχουν?Ολος ο πλανητης χρωστα.Που?
Στα λαμογια.Ε και μεις λαμογια θα γινουμε.
Αυτη ειναι μια σκεψη.Τι να κανω,να κατηγορηθω που παρακολουθω?
Γιατι επειδη το λεει ποιος?Τα συστηματικα λαμογια,ειχαν τη ευκαιρια τους.
Και ναι υπογραψα επειδη θελω ελεγχο της προτασης.Δηλαδη ειναι ερωτας?
Να τους αναγκασω θελω.Δεν πιστευω οτι τον σνομπαρουν ετσι απλα.
Να σου πω ρε δημήτρη τώρα που το ξανασκεφτομαι
ερωτας είναι :xara: :xara: :xara:
δεν καταλαβαίνω δηλαδή από πότε ο έρωτας είναι κατακριτέος.
Ο έρωτας στην τελική έχει την ίδια ρίζα με το ερώτημα.
Έρωτας Ερωτάς
Και ο έρωτας.
και αυτός που ερωτά θέλει απάντημα η συναπάντημα.
εμπρός της γης οι ερωτευμένοι ....
ΕΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ.

Α ρε Αύγουστε με τα φεγγάρια σου θα μας τρελαίνεις.
Πέφτουνε και τα άστρα Οι περσίδες, σαν βροχή την νύκτα...
Λες και ήρθε η ώρα της αναλήψεως.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 01:58

Με πρόλαβες εδώ ΙΟΝ και θα συμφωνήσω. :thumb:
Δεν είδα τίποτα προσβλητικό στον "έρωτα" που καταλόγισε ο ΟΤΤΟ.
Ο Μήτσος τα'παιξε... Οκ ρε Μήτσο μας, μόνο με την κυρά Εφη είσαι κανονικά ερωτευμένος...
Αλλά μη φρικάρεις και για έναν άλλου είδους έρωτα που βλέπουμε πασιφανώς εδώ...

Το μόνο "μείον" σε ό,τι αφορά τον έρωτα, είναι πως όταν είσαι "καψούρης",
δε μπορείς να δεις τα στραβά του άλλου...
Γι'αυτό επαναλαμβάνω την παρότρυνση: ΠΡΟΣΟΧΗ!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:00

ostraka sos έγραψε: Ξερεις τωρα εγω, πυροβολισμος αφυπνισης στο φτεροο :lol: :lol:
σε καταλαβαίνω. :P τρωω και εγω τέτοιες φλασιές ώρες ώρες/
τελικά μόνοι μας πρέπει να την κανουμε την δουλειά. :thumb:
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:14

Αυτό είναι νημα!!!!!
από το
Σάβ Αύγ 10, 2013 2:36 am
μεχρι τωρα
τετάρτη 14 αυγ 2013
14 σελίδες πυρωμένος διάλογος.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:17

Πράγματι, σπάει κάθε ρεκόρ sequel νημάτων στα ΙΔΕΟ. :D :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:22

ArELa έγραψε:Με πρόλαβες εδώ ΙΟΝ και θα συμφωνήσω. :thumb:
Δεν είδα τίποτα προσβλητικό στον "έρωτα" που καταλόγισε ο ΟΤΤΟ.
Ο Μήτσος τα'παιξε... Οκ ρε Μήτσο μας, μόνο με την κυρά Εφη είσαι κανονικά ερωτευμένος...
Αλλά μη φρικάρεις και για έναν άλλου είδους έρωτα που βλέπουμε πασιφανώς εδώ...

Το μόνο "μείον" σε ό,τι αφορά τον έρωτα, είναι πως όταν είσαι "καψούρης",
δε μπορείς να δεις τα στραβά του άλλου...
Γι'αυτό επαναλαμβάνω την παρότρυνση: ΠΡΟΣΟΧΗ!
Βασω γιατι το κανεις αυτο?Κρινεις τσαμπα.Ποτε ηρθα σε τοπικ να χρησι
μοποιησω επιθετικους προσδιορισμους?Με τις λεξεις θα παιζουμε φτανει.
Ο οττον μου στελνει μυνηματα τι θελει ?Να προκαλεσει κατι?Θα με πει και ρουφιανο,που στο λεω με αυτο το χαρακτηρα που μου δειχνει.
Δεν συμπεριφερθηκα ομορφα οταν μιλησε και εκανε ολοκληρη αναλυση πριν οταν ειπε
''λογιστικο ελεγχο του χρεους''δες τι εγραψα πιο κατω.Αν κανω λαθος πες.Τι επρεπε να κανω να μιλησω με στυλ παρε την ταπα σου?Ετσι θα βγαλουμε ακρη?Δεν τον ξαναβαφτησα.Τι αλλο θελετε?
Οκ του ζητω συγνωμη,για ολα .
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:30

ostraka sos έγραψε:Βασω γιατι το κανεις αυτο?Κρινεις τσαμπα.
τι ακριβώς κάνω και τι κρίνω δηλαδή; τι είπα που δεν είπε κι η ΙΟΝ με την οποία δε βλέπω να στραβώνεις...
Ό,τι είπα πάντως, ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ το είπα. Μη βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν και μη φρικάρεις απ'το τίποτα... Η υπερευαισθησία σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος. Πραγματικά μιλούσα χαλαρά και χωρίς καμία πρόθεση να σε τσιγκλήσω...
ostraka sos έγραψε:Ποτε ηρθα σε τοπικ να χρησι
μοποιησω επιθετικους προσδιορισμους?Με τις λεξεις θα παιζουμε φτανει.
Χρησιμοποίησες αρκετούς σ'αυτό το τόπικ. Και το "αντίνοε" (που δεν ξέρω ποιος είναι αλλά προφανώς βγάζεις φλύκταινες με τον τύπο) επιθετικός προσδιορισμός είναι κατά μία έννοια. Και πραγματικά εξεπλάγην από μια τέτοια αντίδραση...
ostraka sos έγραψε:Ο οττον μου στελνει μυνηματα τι θελει ?Να προκαλεσει κατι?
Είπε ο ίδιος ότι τα επί προσωπικού θα σου τα θέσει προσωπικά στο ινμποξ σου.
Αν ήθελε να προκαλέσει όπως ρωτάς, θα τα έγραφε εδώ και όχι σε ΡΜ.
Προφανώς για να σου στέλνει μήνυμα, θέλει κάποιες απαντήσεις.
Αν δεν απάντησες εκεί, και τα λες εδώ, δεν είναι και ό,τι ευγενικότερο...
Βρείτε τα σε παρακαλώ. Είστε κι οι δυο εξαιρετικοί άνθρωποι (το πιστεύω αυτό και για τους δυο σας) και είναι κρίμα να κάνετε κακή διαλεκτική αρχή εξ αφορμής του σώρρα και του κάθε σώρρα...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:31

ΙΟΝ ο ερωτας με θρεφει,τον κουβαλω,τον νοιωθω παντου.
Υπαρχει παντου,η χρηση του διαφερει,η τον κανεις δημιουργικο η σε καταστρεφει.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:32

ostraka sos έγραψε:ΙΟΝ ο ερωτας με θρεφει,τον κουβαλω,τον νοιωθω παντου.
Υπαρχει παντου,η χρηση του διαφερει,η τον κανεις δημιουργικο η σε καταστρεφει.
:thumb:
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:36

Μα δεν ειχα ουτε εχω κατι με κανενα.Ο γραπτος λογος ειναι μαχαιρι.
Στον προφορικο καταλαβαινεις και δεν παιζεις με τις λεξεις.
Δεν κοβεις δεν ραβεις ,μπορει να βρισεις και να μη τρεχει τιποτα.Ειναι ο τροπος.
Ουσια δε βλεπω,και δεν ειναι οτι το καλυτερο.Ο Σωρρας δεν ειναι η αιτια.Οι χαρακτηρες ειναι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Αύγ 2013, 02:41

Μπορεί να μην έχεις τίποτα με κανένα (εγώ το πιστεύω), αλλά το σωστό είναι να απαντήσεις στον ίδιο σε ό,τι θέτει, κι όχι να τον αγνοείς. (γνώμη μου, έτσι;)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 14 Αύγ 2013, 03:05

pamboullis έγραψε:Ζητά λογιστικό έλεγχο γιατί πρώτον, είναι σίγουρος ότι το χρέος που μας παρουσιαζουν είναι καθαρά πλασματικό. Όποταν η μία χρησιμότητα του ελέγχου είναι για να εξακριβωθεί το αληθινό ύψος του χρέους και όχι αυτό που μας παρουσιάζουν. Και δεύτερον για να τους βάλει όλους φυλακή. Και αυτούς που κυβερνούν τώρα και αυτούς που κυβερνήσαν στο παρελθόν. Όχι για να σιγουρευτεί ότι τα χρήματα που θα δώσει δεν θα τα φάνε οι κυβερνήσεις.
Όχι ακριβώς. Δες και τι είχε πει η ΙΟΝ:
ION 4ever έγραψε:Οκ! οικονομικό το ζήτημα.
Να το λύσουμε. έχω τα χρήματα. Να πληρώσουμε οτι χρωστάμε.
Αλλά να ξερουμε καθαρά και ξάστερα τι χρωστάμε.
Δεν θα δίνουμε λεφτά έτσι αέρα πατέρα στον κάθε έναν που μας λέει ότι του χρωσταμε.
Ας κανουμε λοιπόν έναν έλεγχο και οτι πρέπει να δοθεί να δοθεί.
Αλλά κι εσύ έγραψες:
ο ΟΡΟΣ του Σώρρα για να πάρουμε τα λεφτα είναι εξωνυχιστικός έλεγχος όλων των λογιστικών πράξεων από το 1974
Για να πάρουμε λεφτά...

Όμως μετά συμφωνούμε:
pamboullis έγραψε:Εννοείτε ότι αν τα χρήματα δεν υπάρχουν δεν μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε κανένα λογιστικό έλεγχο.
Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διαβάζω το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

Αρχίζεις να με πιάνεις! Άρα το πιο σημαντικό είναι το αν υπάρχουν τα λεφτά.

Απο κει και πέρα:
pamboullis έγραψε:Αυτό όμως μπορεί να εξακριβωθεί ΜΟΝΟ με την αποδοχή της πρότασης του... Έκεί θα φανεί αν υπάρχουν τα χρήματα ή όχι...
Εδώ διαφωνώ και έχω ήδη εκφραστεί. Πρέπει να με πείσει ότι έχει τα χρήματα για να υπογράψω την αποδοχή πρότασής του.
pamboullis έγραψε:Αν δεν τα έχει τότε φίλε μου είναι πολύ απλά τα πράγματα. Πάρα πολύ απλά όσο και αν θες να τα κάνεις να φαίνονται πολύπλοκα. Θα πάει φυλακή...και αυτός και όλη η ομάδα του.
Δεν είναι βέβαιο. Τόσοι και τόσοι φυλάνε έξω...
Δεν καταλαβαίνω πως θα με εξαπατήσει? Επειδή θα υπογράψω σαν πολίτης ότι απαιτώ να ελεγχθεί η πρόταση του και αν υπαρχουν τα λεφτα να την αποδεχτούμε άμεσα? Πού είναι ή εξαπάτηση? Γιατί συνεχίζεις να συγχίζεις τον κοσμο και να λες τα δικά σου? Αν λέμε είναι απάτη τότε θα πάει φυλακή...απλά τα πράγματα. Ο ίδιος είπε αν είμαι ψεύτης κρεμμάστε με στο σύνταγμα...
Εγώ (που κάποιοι με ρώτησαν αν έχω φορολογηθεί) έχω ακούσει το "την υπογραφή σου δεν τη σέβεσαι;". Οι υπογραφές δεν είναι αστείες. Να προσέχετε πού τις βάζετε... Κατά τα άλλα ότι είχα να πω επ αυτού του ερωτήματος στο είπα. Σε προειδοποίησα για το ενδεχόμενο κινδύνου από τον Σώρρα. Κάνε ό,τι νομίζεις.
Αλλά επειδή, δυστυχώς για σένα, έχεις βιαστεί να πάρεις θέση εναντίον του, για λόγους καθαρά δικούς σου, δεν βλέπεις ούτε την Ρόδο ούτε το πήδημα...
Δυστυχώς για μένα, βλέπω αλήθειες που είναι μπροστά σας/μας, αλλά επιδεικτικά θέλετε να τις παραβλέπετε, και θέλω να σας βοηθήσω να τις δείτε. Αλλά αφού συμφωνήσαμε στο ότι το πιο σημαντικό είναι το αν έχει τα λεφτά, γιατί να χαλιόμαστε;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 14 Αύγ 2013, 03:16

ostraka sos έγραψε:Οκ του ζητω συγνωμη,για ολα .
Apology accepted!!! :thumb: Φίλε Μήτσο. Κι εγώ λοιπόν με τη σειρά μου παίρνω πίσω τους χαρακτηρισμούς. :ups:
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 03:55

Οττον για να μη λεει η Βασω οτι σε αγνοω.
Εχω γραψει πολλες φορες οτι σπασμενο τηλεφωνο δεν κανω.Αδυνατω.
Οχι γιατι δεν θελω να σου απαντησω η σε καποιον αλλο.Δεν θελω να κανω λαθος.
Ειναι νεα πληροφορια και για μενα.Θα κανω κακο.Δεν αφορα το εγω μου,
ουτε την συμππαθεια ,ουτε τη υστεροβουλη υποστηριξη μου.
Το θεμα Σωρρας αφορα τη χωρα.Ειδες, ειπαν κατι πριν,ειπες κατι πριν,
αν πω κατι και εγω,μια λεξη να μην πω σωστα παει το νοημα.
Αυτο εννοω και ευχομαι να γινω αντιληπτος.
Δεν υπαρχει κανενας αλλος λογος.Δες υπαρχουν,βιντεο.Πολλα ερωτηματα
απαντιουνται.Η, μπορει να πει κανεις ,τι λεει εδω ?Θεωρω,οτι ειναι λαθος,η σωστο η οτι θεωρει
κανεις.Δεν ειμαι κανενος Σωρρα και Λαμπρακη τυφλος οπαδος.Ελεγχο θελω,ουσιαστικα.
Δεν χωραει ο νους μου ,οτι υπαρχει η πιθανοτητα διαφυγης της καταστασης αυτης χωρις
να χυθει αιμα,η να παει η χωρα σε απολυταρχικα καθεστωτα,και να την αφησω.
Αυτο με ελκυει πρωταρχικα.Ολα τα αλλα ερχονται.Ποιος ειναι τελειος σε αυτον τον κοσμο
Η χωρα μας εχει πεσει σε χερια μαχαιρια πολλες φορες.Πολεμησε αλλες τοσες.
Φτωχεια και αδικο ,μεταναστευση,κλπ.Ο πατερας μου εγινε δυο φορες μεταναστης,εγω ειμαι
εσωτερικος μεταναστης.Σε πολιτικους ''ανδρες''εχω χασει την εμπιστοσυνη μου.
Ειναι και η γνωση των Στοων εσυ ξερεις καλυτερα ,απο οτι καταλαβα.
Πως να μην ακουω.Ακουω μηνες για να δω.Ακου και συ και κρινε απο μονος σου.
Ουτε για πιστη μιλω ,ουτε θελω να σε πεισω να δεις .Το αυτονοητο ζητω,που το μαθαινει και καποιος στη ζωη.Αν δεν μαθω πρωτα για κατι αν δεν το καταλαβω πως θα εχω ορθη κριση και
αποψη.Δεν εχουμε φιλε πια την πολυτελεια να θεωρουμε μονο υποκειμενικα,το συμφερον ειναι
εθνικο.Για αυτο ειναι και αυτο το νημα στα Εθνικα θεματα.Ελπιζω να με καταλαβαινεις.Απλα εχω παρακολουθησει περισσοτερο και για το δικο μου μυαλο, μου παει .Τι να κανω αλλο.Πολλες φορες τρεχω πανω κατω τα βιντεο να δω ,τι λεει ο ''ποιητης''.Ανεβασα και μικρα κοματια με ενδιαφερον στο νημα για να ακουσει, αποιος θελει.Οχι για να ''ψησω,'' αλλα για να ξεκουρασω,Ειναι μεγαλες οι ομιλιες.Αυτα.Ευχομαι να μη με ξαναβαλει κανεις σε αυτην την διαδικασια να γραφω τοσα.
Οττον αν δεις στα Ιδεο προσπαθω να ειμαι λητος.Ολοι σας εχετε το μυαλο να ''δειτε''νοηματα.
Αν το χανουμε καμια φορα εε και αυτο μερος της ζωης ειναι.
Δεν ειναι το εγω, ειναι το εμεις.Ποιος ειναι αυτος, που μπορει να πει,Αυτη ειναι η λυση,ετσι απλα.
Με το θα, δεν γινετε τιποτα.Ουτε με το θεωρω,καπου ακουσα,αυτος ειπε...Ολοι κρινουν και ολοι κρινονται
Ουσια θελω.... και τα γουστα ειναι υποκειμενικα.Η ζωη ειναι ενα ρισκο.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 14 Αύγ 2013, 04:07

ostraka sos έγραψε:Ουσια θελω....
Και εγώ ό,τι κάνω, είτε επιχειρήματα-αναλύσεις, είτε βίντεο, τα κάνω γιατί θέλω την ουσία. :)
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 14 Αύγ 2013, 07:45

OTTON έγραψε:
Τάλως έγραψε:δεν θα δεχθω και ολη αυτη την αερολογια που μονο παιδια του δημοτικου αναπαραγουν
Αερολογία δημοτικού είναι όλα τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στο διαδίκτυο... αερολογία δημοτικού είναι και τα βίντεοκλιπ του MTV, το βίντεο από το Bohemian Grove, το τι συμβαίνει στη μουσική βιομηχανία (βλέπε Music Industry Exposed) εκατοντάδες υλικού...

Ειλικρινά βαριέμαι (και βιάζομαι να φύγω) να δω αν υπάρχει σχετικό νήμα στα ιδεο. Αν έχει θα το τσεκάρω.

Συνεπώς οφείλουμε να αντιστρέψουμε την πρόταση. Μόνο παιδιά δημοτικού μπορούν να αναπαράγουν θεωρίες ότι οι μασόνοι δεν έχουν κάνει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...
Φιλε μου επειδη θα χαλασει το θεμα αστο εδω.
δεν ειπα ποτε οτι εχουν η δεν εχουν κανει κανει
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αυτο ειπα . αμα δεν καταλαβαινεις τι γραφω ειναι δικο σου θεμα και προσωπικο σου κολλημα .

αλλα δεν θα βασιστω σε θεωριες για αγριους για να κατηγορησω καποιον .
και το θεμα μας ηταν η Τζανη . νομιζω πως ειναι ασχημο και οχι Ελληνικο το να βριζεις ανθρωπους που
α) δεν ειναι εδω να υπερασπιστουν τη θεση τους
β) δεν εχεις απτες αποδειξεις (και σου εξηγησα πριν γιατι)

απο εκει και περα ολα καλα δεν υπαρχει λογος να το κουραζουμε
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 14 Αύγ 2013, 11:37

Ακούω στα βίντεο το όνομα Γιαλτουρίδης και Ματαθία.
Τι τρέχει με αυτόν και τι λέει για το Σώρρα?

Για να ακούσω την άποψη και των δύο πλευρών γιατί έχω χάσει επεισόδια.

Εκτός από τα βίντεο στα μυστικά περάσματα που είχε το Σώρρα ένα άλλο που πλακώθηκε ο Σώρρας με το Γεωργιάδη και αυτά τα πρόσφατα με τον Λαμπράκη.

Τι είναι ο Γιαλτουρίδης?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 11:55

OTTON έγραψε:Δυστυχώς για μένα, βλέπω αλήθειες που είναι μπροστά σας/μας, αλλά επιδεικτικά θέλετε να τις παραβλέπετε, και θέλω να σας βοηθήσω να τις δείτε. Αλλά αφού συμφωνήσαμε στο ότι το πιο σημαντικό είναι το αν έχει τα λεφτά, γιατί να χαλιόμαστε;
Ναι είναι πολύ σημαντικό, στην περίπτωση Σωρρα, αν έχει τα λεφτά.
Στην ύπαρξη αυτών των ομολόγων έχει βασιστεί η όλη κινητοποίηση.

Στα λεφτά γενικότερα έχει βασιστεί όλη μας η οδυνηρή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

το έχει πει πολλές φορές η END ότι μας πολεμούν οικονομικά
οικονομικά θα τους πολεμήσουμε και εμείς.

Τα ομόλογα υπάρχουν. είτε το πιστεύει κανείς είτε όχι υπάρχουν
και έχουν κατατεθεί στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτό το απέδειξαν.

1) Ομόλογα μπορεί να μην είναι νομίσματα που κάνουν ντριγκι ντριγκι
στο σακούλι αλλά είναι χρήματα και ένας τρόπος συναλλαγής καθόλα νόμιμος.

2) δεν ξερουμε ακριβώς την πηγή τους.
Το εις την ώρα το ωραίον που έλεγαν και οι παλαιοί.

τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα.

Όμως δεν είναι χρήματα που έχει ένας ιδιώτης και μπορεί να τα κάνει ότι θέλει.
Αυτό τα ομόλογα μόνο διακρατικά μπορουν να διακινηθούν.

Χρειάζεται ένας άνθρωπος να τα πάρει επάνω του. ΣΩΡΡΑΣ
Και ένας υπουργός οικονομικών να υπογράψει.

Ο στουρναρας δεν το κάνει και δεν θα το κάνει στον αιώνα τον άπαντα.

Ούτε κάποιος άλλος υπουργός οικονομικών θα το κάνει διότι όλοι ξερουμε πλέον
ότι εκλέγονται βάσει άλλων χαρακτηριστικών και "χαρισμάτων"
και όχι από πατριωτικά ιδεώδη.

Δίδεται η δυνατότητα όμως στους πολίτες να ασκήσουν πίεση αν ικανός αριθμός
το απαίτηση.

Η Υπογραφή που ζητάει ο Σωρρας
δεν είναι συμβόλαιο γάμου μαζί του
ούτε σου ζητάει αιωνία πίστη και υπακοή στο πρόσωπό του.
Ούτε σου ζητάει με την υπογραφή σου να παραχωρήσεις την ψυχή σου
στον διάβολο.

Δεν αφορά καν τον ίδιο κατ΄ουσίαν.

Η επιστολή που σου ζητάει να στηρίξεις υπογράφοντας
είναι να γνωστοποιήσεις την επιθυμία σου για να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω.
Αφού δεν το κάνουν από μόνοι τους τόσους μήνες
κάποιος πρέπει να τους πιέσει.
Ποιος άλλος από τους ίδιους τους πολίτες?

Αν τώρα τα λεφτά δεν υπάρχουν και ο σωρρας μας δουλεύει ψιλό γαζί
τι θα τις κάνει τις υπογραφές.
δεν αφορούν άμεσα εσένα και αυτόν
Η επιστολή αφορά εσένα και το κράτος για την υπόθεση του.

Επίσης είναι ένα δικαίωμα που έχει ο πολίτης. Δεν το παίρνει αυθαίρετα.
το 10% των πολιτών μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει τα πράγματα.

Και έχουμε άλλους να κόπτονται για δημοψηφίσματα
( δηλαδή εξαγγελία από το επίσημο κράτος)
ενώ στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε μπορεί να προκαλέσει
και αν συγκεντρώσει το δέκα τοις εκατό
παρεμβαίνει και έχει λόγο στα τεκταινόμενα.

Ο κίνδυνος που βλέπω εγώ στο θέμα των υπογραφών
είναι στην περίπτωση που όλη η ιστορία είναι μπλόφα
και ο σωρρας αποτύχει στην αποστολή του,
τότε οι υπογραφές αυτές μοιραία θα έχουν καταλήξει
στα χέρια των κυβερνώντων...
όχι γιατί θα μας έχει δώσει στεγνά ο σώρρας αλλά γιατί
η κατάθεση 10 χιλιάδων υπογραφών είναι το πρώτο βήμα.

Όμως το χαρτί αυτό δεν περιέχει κάτι ύποπτο και ενοχοποιητικό.
Αυτό που λέει και κατά συνέπεια εσύ που υπογράφεις το αιτήσαι,
είναι, με άλλα λόγια,
"άκουσα ότι κάποιος έχει λεφτά για να αποπληρώσουμε το δυσθεώρητο μας χρέος
Παρακαλώ να το ερευνήσετε και να ενημερώσετε.?
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 14 Αύγ 2013, 11:56

Εχει σχεση με Στοα στην Αμερικη ,κατα τον Λαμπρακη.Βιαζομαι να φυγω τωρα,δεν
μπορω να ψαξω τις ομιλιες....Μαρια το ιδιο ισχυει για ολους.
Ερωτηματα ,που δημιουργουντε,ο Λαμπρακης,απαντα σε πολλα απο αυτα.Δεν λεω οτι απλα λεει αληθειες.
Ο καθενας λεει, εμεις ακουμε,αν θελουμε το δεχομαστε.
Προσωπικα δεν εχω λογους να μην τον ακουω με θετικη σκεψη.

Αυτο που μου βγαινει ,σαν ερωτημα ειναι.Οσοι τον κατηγορουν ειχαν την
ευκαιρια τους,στο δικαστηριο.Δεν κρυβονται,κυκλοφορουν.....
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 14 Αύγ 2013, 12:04

doctormarkon έγραψε:Τι είναι ο Γιαλτουρίδης?
Γιαλτουρίδη είναι παιντι από το Φλόριντα που έχει εξελιχθεί σε μέγα πατριώτη
και προσπαθεί να αποδείξει με νύχια και με δόντια ότι είναι απατεώνες.
Έχεις χάσει επεισόδια.
Είναι ο Νο ένα εχθρός του σωρρα και της END.
Υψηλόβαθμος μασόνος διορισμένος να "σώσει" την ελλάδα από τα νύχια του Σωρρα.
Είχαμε πολλές φορες αναφερθεί στα προηγούμενα νήματα στον Γιαλτουρίδη
και υπάρχουν συνεντευξεις του Λαμπράκη που αναφέρεται εκτενώς στην περίπτωση του.
γιαλτουρίδης ρηνος και νομίζω κανελοπουλος. τον Ματαθία τον ακούω πρώτη φορά.
Ασχολήθηκα λίγο καιρό μαζί τους αλλά με κούρασαν οι παπαριές τους
και αποφάσισα οτι την ενέργεια μου θα την ξοδεύω πλέον σε πιο δημιουργικά πράγματα παρά να κάθομαι να ακούω γιαλτουριδη και αγγελετο από το Φλόριντα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 14 Αύγ 2013, 12:53

Τώρα ακούω αυτό το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=5tPw2Zf ... re=mh_lolz

Το έχω βάλει κι πιό πάνω γι αυτό και βάζω σκέτο λινκ για οικονομία.

Κάνει σε κάποιο σημείο ένα λάθος λέγοντας υπηκοότητα αντί ιθαγένειας.
Για εμάς είναι το ίδιο πράγμα.

Μήπως εννοούσε άδεια παραμονής αντί ιθαγένειας?

Ίσως.

Τι κακό είχε η κατάργηση της ποδιάς στα σχολεία?.
Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό.
Το πρόσθετε η ποδιά ή η στολή στην ελληνική συνείδηση.
Οι ποδιές, οι στολές κλπ έχουν άλλο σκοπό ανεξάρτητο από το Κράτος ή το χώρο στον οποίο επιβάλλονται και είναι εντελώς άσχετος με την καταγωγή ή την εθνικότητα.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 14 Αύγ 2013, 13:02

doctormarkon έγραψε: Τι κακό είχε η κατάργηση της ποδιάς στα σχολεία?.
Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό.
Το πρόσθετε η ποδιά ή η στολή στην ελληνική συνείδηση.
Οι ποδιές, οι στολές κλπ έχουν άλλο σκοπό ανεξάρτητο από το Κράτος ή το χώρο στον οποίο επιβάλλονται και είναι εντελώς άσχετος με την καταγωγή ή την εθνικότητα.
Κι ομως αυτο το μετρο το παλιο το οπισθοδρομικο ειχε ενα σκοπο ουσιωδη
και ηταν πολυ σωστο.

ειχε σκοπο την αποφυγη συγκρισεων και δημιουργια ταξεων με βαση το κοινωνικο στρωμα του μαθητη .
το παιδι του πλουσιου και του φτωχου δεν ειχαν ΚΑΜΙΑ διακριση μεσα στο σχολειο
το φτωχο παιδι δεν θα μπορουσε να γινει αντικειμενο χλευασμου και επιθεσης απο αλλα παιδια γιατι δεν εχει χρηματα να παρει επωνυμα ρουχα.
κατι που βλεπουμε συχνα σημερα με παιδια να δεχονται καθημερινα επιθεσεις τετοιου τυπου.
με παιδια που εξ αιτιας αυτων των επιθεσεων ειτε αλλαζαν σχολεια ειτε αρνουνταν να ξανα πανε
και σε ακραιες καταστασεις ειχαμε και αυτοκτονιες ..(πολυ σπανα)

ειχε σκοπο να δωσει την αισθηση την ισοτητας ωστε να μην υπαρχουν τετοιες προστριβες και περιθωριοποιησεις μαθητων.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 14 Αύγ 2013, 14:18

Και την αίσθηση της ομοιομορφίας και της εξάλειψης κάθε προσωπικού στοιχείου.
Όχι τόσο η ποδιά από μόνη της όσο κάτι άλλες πρακτικές όπως το γουλί.

Για το άλλο που είναι και το βασικό επιχείρημα των υπερασπιστών της ποδιάς και έχεις δίκιο, ισχύει γενικότερα στη ζωή. Δεν θα μάθουν στο σχολείο να γυρίζουν την πλάτη στις φίρμες αλλά από την οικογένεια.
Αν η οικογένεια δίνει σημασία σε αυτά και μάλιστα αν δεν έχει και το πορτοφόλι να τα προσφέρει τότε έχουμε τα αποτελέσματα που περιγράφεις.
Για το λόγο αυτό είμαι ενάντια στα ιδιωτικά σχολεία.
Εκεί με ποδιές ή χωρίς η κοινωνική διαφορά φαίνεται από πολλά άλλα πράγματα με τα ίδια αποτελέσματα.

Τέλος πάντων είδα το νέο βίντεο προχθεσινό και έκανα σχόλιο σε αυτά που λέει.

Όπως δεν ξέρω τι σκοπιμότητα είχε η αλλαγή του Αστικού Κώδικα την ίδια εποχή με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όπου οι γυναίκες κρατούν το επίθετο το πατρικό τους.
Με τις νέες ταυτότητες που δεν έχουν επώνυμο συζύγου δεν ξέρω αν χρειαστεί ποτέ να αποδείξω ότι είμαι μαμά του γιού μου
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”