Μα γιατί σε ΚΑΘΕ μορφή πρότασης όταν κάποια σημεία της συμπέσουν με μια υπαρκτή ιδεολογία πρέπει ντε και καλά
να ανήκουν εκεί ;
Δηλαδή με το έτσι θέλω μόνο ο κομουνισμός ο σοσιαλισμός και η <<δεξιά >> υπάρχουν ....;
Στο σπίτι μου όταν πέρνω εγώ αποφάσεις είμαι δηλαδή δεξιός ; εκτός αν ρωτήσω την γυναίκα μου ...αλλά όχι
το παιδί μου οπότε είμαι σοσιαλιστής !Όταν βάζω τα λεφτά στο σπίτι στην μέση βέβαια και αγοράζω τρόφιμα ...έχουμε κομουνισμό !
Αν ο Καζάκης προτείνει ώς μέτρο κάτι που υπάρχει και μέσα στον κομουνισμό είναι κομουνιστής ....
Είναι η ίδια σκέψη που κάποτε λέγανε τον Χριστό τον πρώτο κομουνιστή !!!
ρε παιδιά ή καλύτερα
Αδέρφια μου ...
ΔΕΝ υπάρχει δεξιά αριστερά πάνω κάτω ...ΔΕΝ ...
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει μια διεστραμμένη μορφή δημοκρατίας ...
ΔΕΝ είναι μόνο στην Ελλάδα ο δικομματισμός ...
Στην Αμερική πόσα κόμματα είναι που πέρνουν την εξουσία ; 2
Στην Αγγλία ; 2
Στην Ισπανία ; 2
Στην Γαλλία ; 2
Στην Ιταλία ;
Στην ....
Στην ........;
Ακούω από γνωστούς ....
αυτό που παθαίνουμε είναι η αποτυχία του καπιταλισμού ....
Η Σοβιετική ένωση έπεσε λόγο του κομουνισμού (άλλος )
Η Σοσιαλιστική Ευρώπη ... πέφτει από την κρίση ...κτλ κτλ κτλ
Ή όλα τα συστήματα είναι αποτυχημένα (μπορεί δεν λέω )
Ή το τονίζω Ή δεν υπήρξαν ποτέ τα άνω ούτως η άλως ....
Ψευδαίσθηση είναι τα άνω ...δεν υπήρξαμε ποτέ ελεύθεροι...ποτέ η ψήφος σου δεν είχε νόημα και ποτέ δεν έφερες την αλλαγή !
Ποιο πολύ πιστεύω στην αξιοπιστία των ψήφων στην eurovision (αλήθεια έχει κανένας κανέναν γνωστό που να έχει ψηφίσει στην
eurovision και αν ναι έχει ψηφίσει ποτέ ο τελευταίος Κύπρο ....όλο 12καρι της δίνουμε

)
Όλα είναι για εσωτερική κατανάλωση ...το ξεροκόμματο για να γουστάρεις ότι έχεις τον έλεγχο ..
Είσαι πανίσχυρος ...εσύ φτιάχνεις το μέλλον ...εσύ το καταστρέφεις ..(δες τι κάνουν στον Πλανήτη τα καυσαέρια από το αμάξι σου τσ τσ τσ)
Ο όχλος (όχι ο Δήμος ) μιας και δεν έχουμε
Δημοκρατία πουθενά είναι πρόβατο θέλει να είναι πρόβατο και τον βολεύει να
είναι πρόβατο ...δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτερες (αλλά και οι χειρότερες )περίοδοι στην γη ήταν υπό Βασιλεία ...
Τα πράγματα ήταν απλά ...γνώριζες τον βοσκό σου και δεν χρειαζότανε να πέρνεις εσύ τις αποφάσεις ...
Ωραία χωρίς άγχος ...
Για τα κακά έφταιγε ο Βασιλιάς για τα καλά η οργάνωση της κοινωνίας
(μπορεί τα άνω να μην ήταν έτσι ακριβώς ..

αλλά όλα είναι θέμα προοπτικής άλλωστε

)
Η κάθε ιδεολογία ...αν δεχτούμε ότι τελικά εφαρμόζεται πρέπει να έχει ελαστική βάση και να αναδιαμορφώνεται από τις
καταστάσεις και τις εκάστοτε συνθήκες ...Δεν είναι κάθε μέρα ίδια και δεν έχει κάθε εποχή τις ίδες ανάγκες ..
ΔΕΝ είναι για κάθε ασθένεια το ίδιο φάρμακο και δεν μπορείς με τα ίδια λόγια και παραδείγματα να εξηγείς στον κόσμο τα ίδια
ανα κάθε εποχή !
Τι λύση μπορούν να μου δώσουν ιδεολογίες και πυρήνες κομμάτων που ΔΕΝ είναι της σημερινής εποχής ;
Όταν κατέβηκε ο Μωάμεθ στη ΓΗ (ταταν ) έπρεπε να δοθεί εντολή να μην τρώνε χοιρινά και να κάνουν μπάνιο ...
Αυτό επιτάσσουν τότε οι ανάγκες και σωστά έπραξε ...
Στο σήμερα έχει λόγο ύπαρξης μια τέτοια <<θεική >> εντολή ;
Το ίδίο είναι και με τα κόμματα ...
Φτιάξανε
πυρήνες με τις ΤΟΤΕ ανάγκες ....
Υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες τώρα ;
Μπορούνε να εξυπηρετήσουν τις σημερινές ;
Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος εδώ μέσα που θα ήθελε να υπάρχει στρατιωτικός νόμος στην χώρα μας ;
Αν γίνει πόλεμος όμως ;
Αν υπάρξει μια τεράστια καταστροφή ;
Οι ανάγκες καθορίζουν τον τρόπο διαχείρισης 1+1=2
κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ανάγκες του σήμερα πουθενά ..
Δεν λέω ότι ο Καζάκής μπορεί ....
Τον παρακολουθώ ....
Δεν με έχει πείσει ακόμη το παραδέχομαι ...αλλά εκτιμώ την προσπάθεια τουλάχιστον ....
Αν τα φέρει η στιγμή μπορεί και να κριθεί