νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Re: νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 29 Μάιος 2008, 20:38

Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν πολέμησε με κάποιο γειτονικό του την τελευταία δεκαετία, όμως, είμαστε το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που προκαλείται από τους γείτονές του.
Επίσης, δεν τρέφω αυταπάτες φίλε, γιατί βλέπω ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι δεν έχουν φιλικές βλέψεις προς τα δώθε, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι ν' αποδείξουν το αντίθετο.
Δεν οφείλεται στον στρατό η έλλειψη παιδείας και η κατακρεούργηση της οικονομίας μας, αλλά στις επιπόλαιες και αλόγιστες δαπάνες των πολιτικών ταγών μας. Μην χρησιμοποιούμε προσχήματα...
Επιμένω στην άποψή μου, ότι ο στρατός έχει ανάγκη από κληρωτούς οπλίτες, δηλαδή από πολίτες που θα ξέρουν ν' αμύνονται για τον ίδιο τους τον τόπο.
10.000.000 πληθυσμό έχουμε, κι εσύ επιμένεις ότι πρέπει ν' αναλάβουν επαγγελματίες. Ωραία, θα έχουμε 15 στρατόπεδα σ' όλον τον ελλαδικό χώρο (αφού δεν θα χρειάζονται περισσότερα)...
Σοβαρολογείς;
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 30 Μάιος 2008, 10:14

η δουλειά που παρέχει ένας επαγγελματίας σε έναν οποιονδήποτε κλάδο εργασίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την δουλειά ενός ερασιτέχνη (όπου ερασιτέχνης βλ. κληρωτός). ο σωστά εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που δεν γίνεται να παρέχει κάποιος με επιδερμική σχέση με το "άθλημα".

λες για τις δαπάνες αλλά το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο έξοδο που έχουμε ως χώρα είναι τα εξοπλιστικά μας προγράμματα; αν εξοικονομούσαμε ένα μεγάλο μέρος από αυτό τον αγώνα εξοπλισμών, στον οποίο άλλοι μας έχουν επιβάλλει να παίρνουμε μέρος καλλιεργώντας κλίμα αντιπαράθεσης, τότε αυτά τα τεράστια ποσά θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλες δραστηριότητες.

φυσικά και δεν οφείλεται στον στρατό η έλλειψη παιδείας, εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. απλά είπα ότι προτιμώ να δοθούν χρήματα και κίνητρα ώστε να μορφωθούν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και όχι να μάθουν να γεμίζουν το G3A3.

τέλος, χώρες με πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα έχουν πλήρως επαγγελματικό στρατό, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην γίνει και εδώ πέρα κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πόσα στρατόπεδα θα υπάρχουν αλλά αν θεωρείς το ότι θα κλείσουν τα στρατόπεδα και θα κινδυνεύσει η άμυνα και η φύλαξη των συνόρων σου υπενθυμίζω ότι ήδη υπαρχει σώμα συνοριοφυλάκων.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 30 Μάιος 2008, 18:27

η δουλειά που παρέχει ένας επαγγελματίας σε έναν οποιονδήποτε κλάδο εργασίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την δουλειά ενός ερασιτέχνη (όπου ερασιτέχνης βλ. κληρωτός). ο σωστά εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που δεν γίνεται να παρέχει κάποιος με επιδερμική σχέση με το "άθλημα".
Η σχέση που έχει ο κληρωτός με την στρατιωτική εκπαίδευση δεν είναι επιδερμική. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του στρατού, κάθε εξάμηνο γίνεται επιθεώρηση από την επιτροπή, στις ειδικότητες. Προσωπικά η δική μας επιθεώρηση ήταν τόσο επιτυχής που ήταν σ' επίπεδο ισάξιο με των επαγγελματιών, με τη διαφορά ότι εμείς υστερούσαμε στον χρόνο (οι επαγγελματίες είναι πιο γρήγοροι). Εάν η θητεία ήταν λίγο μεγαλύτερη, θα ήταν αρτιότερη η εκπαίδευση και θα σημειώναμε καλύτερο χρόνο. Παρ' όλα αυτά οι αξιωματικοί μας ήταν πολύ ευχαριστημένοι, που 4 - 10 μηνών στρατιώτες κατόρθωσαν αυτό που κατορθώνουν οι επαγγελματίες - συγκεκριμένα, σήμερα μάς συνεχάρησαν. Το ότι εσύ δεν εκπαιδεύτηκες επαρκώς, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι γενικώς δυνατό.
λες για τις δαπάνες αλλά το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο έξοδο που έχουμε ως χώρα είναι τα εξοπλιστικά μας προγράμματα; αν εξοικονομούσαμε ένα μεγάλο μέρος από αυτό τον αγώνα εξοπλισμών, στον οποίο άλλοι μας έχουν επιβάλλει να παίρνουμε μέρος καλλιεργώντας κλίμα αντιπαράθεσης, τότε αυτά τα τεράστια ποσά θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλες δραστηριότητες.

Και καλά κάνουν. Η ελευθερία μας είναι ανεκτίμητη, οπότε, κάθε ποσό δεν μετριέται μπροστά σ' αυτήν. Το κράτος μας είναι αρκετά κερδοφόρο για να εξασφαλίσει τ' απαιτούμενα σ' όλους τους τομείς. Έχουμε υπέροχο κλίμα για αιολική και ηλιακή ενέργεια (εξοικονόμηση), έχουμε τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο (14% επί της παγκόσμιας), τεράστιο τουρισμό, αρκετές εξαγωγές και εισαγωγές και αν το κράτος μας δεν ήταν τόσο σαθρό, θα είχαμε και ισχυρή βιομηχανία, που δυστυχώς δεν βοηθούνται...

φυσικά και δεν οφείλεται στον στρατό η έλλειψη παιδείας, εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. απλά είπα ότι προτιμώ να δοθούν χρήματα και κίνητρα ώστε να μορφωθούν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και όχι να μάθουν να γεμίζουν το G3A3.

Εγώ προτιμώ και τα δύο. Μορφωμένο, ενεργό πολίτη και ικανό οπλίτη για ν' ανταπεξέρχεται σ' όλες τις συνθήκες (επί ειρήνης και επί πολέμου).
τέλος, χώρες με πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα έχουν πλήρως επαγγελματικό στρατό, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην γίνει και εδώ πέρα κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πόσα στρατόπεδα θα υπάρχουν αλλά αν θεωρείς το ότι θα κλείσουν τα στρατόπεδα και θα κινδυνεύσει η άμυνα και η φύλαξη των συνόρων σου υπενθυμίζω ότι ήδη υπαρχει σώμα συνοριοφυλάκων.
Ανάφερέ μου τις χώρες αυτές και πες μου αν είναι ικανές να αντισταθούν σθεναρά σ' αναπτυσσόμενα κράτη.
Σε μια επικείμενη επίθεση πυροβολικού, από τους συνοριοφύλακες δεν θα μείνει ούτε κολυμπιθρόξυλο, καθώς τα θραύσματα των βλημάτων φθάνουν και τα 400 μέτρα. Σε μια επικείμενη επίθεση καταδρομέων, θα σφαχθούν ή θα εκτελεστούν εν βαθύ ύπνω. Για τα δε τεθωρακισμένα, δεν μιλάω...

Τώρα, για το χάσιμο χρόνου στον στρατό είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
Το ότι ο στρατός δεν δίνει πια ευκαιρίες οφείλεται στην κυβέρνηση. Κάποτε, ο οδηγός έβγαινε με πολιτικό δίπλωμα (τώρα πια όχι), ο μάγειρας είχε το δικαίωμα να εξασκήσει την ειδικότητά του μετά την απόλυσή του (πολλοί έχουν εστιατόριο επειδή ήσαν μάγειρες στον στρατό, αυτό πια καταργήθηκε), ο τεχνίτης απολυόταν με ειδικότητα μηχανικού και η θητεία του εθεωρείτο ως προϋπηρεσία (τώρα πια καταργήθηκε)!
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 31 Μάιος 2008, 10:59

Και καλά κάνουν. Η ελευθερία μας είναι ανεκτίμητη, οπότε, κάθε ποσό δεν μετριέται μπροστά σ' αυτήν. Το κράτος μας είναι αρκετά κερδοφόρο για να εξασφαλίσει τ' απαιτούμενα σ' όλους τους τομείς. Έχουμε υπέροχο κλίμα για αιολική και ηλιακή ενέργεια (εξοικονόμηση), έχουμε τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο (14% επί της παγκόσμιας), τεράστιο τουρισμό, αρκετές εξαγωγές και εισαγωγές και αν το κράτος μας δεν ήταν τόσο σαθρό, θα είχαμε και ισχυρή βιομηχανία, που δυστυχώς δεν βοηθούνται...
Τότε όλη αυτή η ανέχεια που βλέπω γύρω μου πρέπει να είναι μάλλον οφθαλμαπάτη. Φυσικά δεν εννοώ ότι προέρχεται μόνο από τις δαπάνες για τον στρατό αλλά όταν ένα κράτος ισχυρό και εδαφικά κυρίαρχο κάνει τέτοιου είδους παραγγελίες όπλων αντί να χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για άλλους σκοπούς ώστε να ανακουφισθούν οι πολίτες αλλά και να απολαύσουν καλύτερες υπηρεσίες και μάλιστα να το θεωρουμε και απόλυτα φυσικό, τι να πω. Πάει κανείς σε ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος και ντρέπεται πραγματικά που γυρίζει στην Ελλάδα. Η ελευθερία μας δεν εξαρτάται από τους εξοπλισμούς αλλά από το επίπεδο παιδείας μας και την ανάπτυξη κλάδων που θα κάνουν την χώρα και τον πληθυσμό να ευημερεί.
Ανάφερέ μου τις χώρες αυτές και πες μου αν είναι ικανές να αντισταθούν σθεναρά σ' αναπτυσσόμενα κράτη.
Σε μια επικείμενη επίθεση πυροβολικού, από τους συνοριοφύλακες δεν θα μείνει ούτε κολυμπιθρόξυλο, καθώς τα θραύσματα των βλημάτων φθάνουν και τα 400 μέτρα. Σε μια επικείμενη επίθεση καταδρομέων, θα σφαχθούν ή θα εκτελεστούν εν βαθύ ύπνω. Για τα δε τεθωρακισμένα, δεν μιλάω...
Μα που νομίζεις ότι ζούμε και μου λες για επιθέσεις πυροβολικού... Δεν είμαστε στα 1899 και τους επικείμενους βαλκανικούς πολέμους. Δες την πραγματικότητα. Οι πόλεμοι πλέον δεν είναι στρατιωτικοί αλλά οικονομικοί, κοινωνικοί κ.λπ. Δεν βγάζουν τα κουμπούρια και να κυνηγιούνται. Εκεί που διεξάγεται ο "πόλεμος" εμείς είμαστε απόντες για άλλη μία φορά.
Τώρα, για το χάσιμο χρόνου στον στρατό είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
Το ότι ο στρατός δεν δίνει πια ευκαιρίες οφείλεται στην κυβέρνηση. Κάποτε, ο οδηγός έβγαινε με πολιτικό δίπλωμα (τώρα πια όχι), ο μάγειρας είχε το δικαίωμα να εξασκήσει την ειδικότητά του μετά την απόλυσή του (πολλοί έχουν εστιατόριο επειδή ήσαν μάγειρες στον στρατό, αυτό πια καταργήθηκε), ο τεχνίτης απολυόταν με ειδικότητα μηχανικού και η θητεία του εθεωρείτο ως προϋπηρεσία (τώρα πια καταργήθηκε)!
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...
Αυτό ίσως να είχε κάποια εφαρμογή που λες αν ο στρατός παρείχε πραγματικά καλή εκπαίδευση στο αντικείμενο. Δεν θα με ενοχλούσε όπως το σκέφτομαι αρχικά. Φυσικά αυτό θα είχε αξία για ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν μάγειροι, οδηγοί, τεχνίτες κ.λπ. και όχι φυσικά όλους αυτούς που πηγαίνουν και κάνουν τον αγγαριομάχο και τον σκοπάνθρωπο.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 31 Μάιος 2008, 11:22

Ως ένα βαθμό θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο, με γνώμονα το γεγονός ότι οι αμυντικές δαπάνες μας είναι πραγματικά ασύμφορες, γιατί α/ αγοράζουμε ακριβά απ'τον αμερικάνο εξοπλισμό που θα μπορούσαμε να πάρουμε απ'το ρώσο φτηνότερα, β/ έτσι κι αλλιώς κότες λυράτες είμαστε κι ευχαριστούμε τον αμερικάνο (βλέπε Ιμια) αντί να κάνουμε χρήση του εξοπλισμού και του δυναμικού μας όταν η περίσταση το απαιτήσει, γ/ οι μίζες που παίζουν στην αγορά εξοπλισμών είναι αστρονομικές και πιο πολύ γι'αυτό γίνονται οι αγορές, παρά για να'χουμε ισχυρή οπλική υποδομή.
Τότε όλη αυτή η ανέχεια που βλέπω γύρω μου πρέπει να είναι μάλλον οφθαλμαπάτη.
Αυτή ασφαλώς είναι επίπλαστη και εσκεμμένη. Το γεγονός ότι αντιδρούν εντονότατα όλο και περισσότεροι λαοί (όχι του τρίτου κόσμου αλλά του δυτικού) δεν μπορεί να μη μας υποψιάζει τουλάχιστον για μια εξύφανση ενορχηστρωμένης σχεδιάρας που αρχίζει πλέον να γίνεται ηλίου φαεινότερη, στην πρόθεσή τους να μας έχουν ΤΕΧΝΗΤΑ στην τσίτα, στην ζήτα ή και στην εξαθλίωση σε πολλές περιπτώσεις. Βλέπεις όταν είσαι καθημερινά στον αγώνα και στο άγχος για επιβίωση, με τον ιδρώτα να σου φτάνει στα οπίσθια για να τα βγάλεις πέρα, δεν έχεις το χρόνο ν'ασχοληθείς με τις δηλωμένες λαμογιές τους ούτε τη δύναμη να αντιδράσεις και να κάνεις πρακτικά κάτι για να αντιμετωπίσεις τη λαίλαπα.

Από την άλλη κατανοώ την προσέγγιση αλλά και την Αγωνία το Αίολου, δεδομένου ότι μας περιβάλλουν γείτονες που είτε εποφθαλμιούν, είτε σφετερίζονται είτε μας εχθρεύονται ανοιχτά- πάντως αγάπης-στοργής-συμπάθειας δεν τυγχάνουμε από δαύτους. Αυτό που δεν καταλαβαίνει - ή μάλλον δε θέλει να χωνέψει - ο φίλος Παναγιώτης είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ένα Μέγα Αλέξανδρο για ηγέτη, αλλά μέγιστους σφουγγοκωλάριους- εντεταλμένα οργανάκια σκοτεινών κέντρων εξουσίας.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 06 Ιουν 2008, 16:16

Φυσικά αυτό θα είχε αξία για ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν μάγειροι, οδηγοί, τεχνίτες κ.λπ.
Στον στρατό πηγαίνουν ρε φίλε, όχι στο κολλέγιο.
και όχι φυσικά όλους αυτούς που πηγαίνουν και κάνουν τον αγγαριομάχο και τον σκοπάνθρωπο.
Θέλω να πιστεύω ότι συνομιλώ μ' έναν άνθρωπο που κατανοεί το σκεπτικό μου, εφόσον σου παρουσιάζω ξεκάθαρα τις απόψεις μου. Σταμάτα επιτέλους να μου μιλάς περί αγγαρειών, γιατί ποτέ δεν εξύμνησα αυτόν τον στρατό. Επίσης, οι σκοπιές και οι καθαριότητες είναι μέσα στα πλαίσια της διαβίωσης του στρατιώτη, απλώς πρέπει να διαμοιράζεται και να μην αναλώνονται μόνο σ' αυτά οι στρατιώτες. Σε λίγο θ' απαιτήσεις και επαγγελματίες καθαριστές για να καθαρίζουν τις τουαλέτες και γενικώς το στρατόπεδο. Ήμαρτον πια.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 07 Ιουν 2008, 21:46

Φυσικά και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά προσπαθώ με επιχειρήματα να το ανατρέψω οπότε θα σου λέω αυτά που πιστεύω και εσύ θα διαφωνείς. Αυτή είναι η αρχή του διαλόγου. Δεν το κάνω για να σε τσαντίσω αλλά για να υποστηρίξω την άποψή μου, τελείως διαφορετική από την δική σου. Εγώ σου μιλώ επί του πρακτέου και πραγματικών γεγονότων και εσύ μου μιλάς για επιβουλή της πατρίδας, να πηγαίνουμε στο στρατό 18 και 24 μήνες χωρίς να πληρωνόμαστε για να "εκπαιδευθούμε" εναντίον ενός φανταστικού, επικείμενου εχθρού. Βλέποντας τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας θα θέτω τις απόψεις μου. Ο ΕΣ δεν θα πάψει ποτέ να είναι μία ατέλειωτη σειρά από αγγαρείες, σκοπιές και, εν πολλοίς, άχρηστες γνώσεις που σε καιρό πολέμου (αν ω μη γένοιτο συμβεί ποτέ) δεν θα έχουν καμία πρακτική χρήση γιατί πολύ απλά οι γνώσεις μας δεν θα επαρκούν. Στην εποχή του ανταγωνίσμου στην αγορά εργασίας και στην εποχή που οι νέοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικία μου φαίνεται αδιανόητο να τους μαντρώνεις μέσα σε ένα στρατόπεδο για να μάθουν να χρησιμοποιούν το μάκτρο αντί να είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας. Πολύ περισσότερο βέβαια ότι αυτοί οι νέοι, κατά την άποψή σου, θα πρέπει να τους μαζεύουμε από τις δουλειές τους και τις σημαντικές ενασχολήσεις τους και να τους μαντρώνουμε σε ένα στρατόπεδο κάθε 1 με 1,5 χρόνο ώστε να μαθαίνουν τις νέες τεχνολογίες στα όπλα. Σκέψου την ματαιότητα αυτής της συλλογιστικής. Οι πόλεμοι δεν γίνονται σε πεδία μαχών και σώμα με σώμα αλλά διεξάγονται με κουμπάκια, πυραύλους και επαγγελματίες που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Επειδή ίσως και να ταιριάζει, παραθέτω και ένα βίντεο με τον υιό Πλεύρη σε παραλήρημα στρατολαγνείας

http://www.greektube.org/content/view/33000/2/
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 08 Ιουν 2008, 18:24

Εγώ σου μιλώ επί του πρακτέου και πραγματικών γεγονότων και εσύ μου μιλάς για επιβουλή της πατρίδας, να πηγαίνουμε στο στρατό 18 και 24 μήνες χωρίς να πληρωνόμαστε για να "εκπαιδευθούμε" εναντίον ενός φανταστικού, επικείμενου εχθρού. Βλέποντας τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας θα θέτω τις απόψεις μου.
Όταν με το καλό έρθεις ποτέ στην Κύπρο, θα δεις ποιος είναι ο φανταστικός εχθρός! Μου φαίνεται ότι εσύ αδυνατείς να δεις ότι οι εχθροί υπάρχουν και εντός και εκτός Ελλάδος. Εσύ για να παραδεχθείς ότι υπάρχουν εχθροί, πρέπει να σου πούνε κατάμουτρα "ναι, σ' εχθρευόμαστε!";
Ο ΕΣ δεν θα πάψει ποτέ να είναι μία ατέλειωτη σειρά από αγγαρείες, σκοπιές και, εν πολλοίς, άχρηστες γνώσεις που σε καιρό πολέμου (αν ω μη γένοιτο συμβεί ποτέ) δεν θα έχουν καμία πρακτική χρήση γιατί πολύ απλά οι γνώσεις μας δεν θα επαρκούν.

Οι βεβαιότητες είναι μεγαλύτεροι της αλήθειας, απ' ό,τι τα ψεύδη - Νίτσε.
Ο στρατός εκπαιδεύει και το έχει αποδείξει! Ο στρατός ως θεσμός είναι από τους σημαντικότερους και αποτελεί ύβρι να λέμε ότι ανέκαθεν ήταν και θα είναι γι' αγγαρείες και σκοπιές. Το πρόβλημα το δημιουργούν άνθρωποι σαν κι εσένα οι οποίοι εκδηλώνουν απροθυμία και απαιτούν συνεχώς τη μείωση της θητείας, μ' αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα της εκπαιδεύσεως και να συμπιέζεται το πρόγραμμα. Η τραγική ειρωνία είναι ότι μετά απαιτείτε την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας λόγω ανεπαρκούς εκπαιδεύσεως, για την οποία υπαίτιοι είναι όσοι ζητούσαν τις περικοπές...
Στην εποχή του ανταγωνίσμου στην αγορά εργασίας και στην εποχή που οι νέοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικία μου φαίνεται αδιανόητο να τους μαντρώνεις μέσα σε ένα στρατόπεδο για να μάθουν να χρησιμοποιούν το μάκτρο αντί να είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.
Το είχα καταλάβει ότι έχεις ασπασθεί ένα καθαρά κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής. Ε λοιπόν φίλε, εγώ δεν είμαι προασπιστής του καπιταλισμού, του καταναλωτισμού και της ελεύθερης αγοράς, η οποία ιδιωτικοποιεί τα πάντα, καταργεί την δημόσια ασφάλεια, υγεία, εργασία και εν τέλει τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό και καθιστά έρμαιο όποιον δεν έχει οικονομική εξουσία! Εγώ πάνω απ' όλα προάγω τον συναγωνισμό και τον πατριωτισμό κι όχι τον κοινωνικό-οικονομικό ανταγωνισμό, κατάλαβες; Έχεις δίκιο, έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις. Εσύ θέλεις μελλοντικούς εφοπλιστάδες, ενώ εγώ μελλοντικούς πατριώτες, εργατικούς, εύστροφους, φιλότιμους και ενωμένους! Θέλεις καπιταλιστικό κράτος, εγώ θέλω εθνικό κράτος.
Πολύ περισσότερο βέβαια ότι αυτοί οι νέοι, κατά την άποψή σου, θα πρέπει να τους μαζεύουμε από τις δουλειές τους και τις σημαντικές ενασχολήσεις τους και να τους μαντρώνουμε σε ένα στρατόπεδο κάθε 1 με 1,5 χρόνο ώστε να μαθαίνουν τις νέες τεχνολογίες στα όπλα. Σκέψου την ματαιότητα αυτής της συλλογιστικής.
Κατά την άποψή μου, όλα μπορούν να διαμοιραστούν. Οι Κύπριοι με 2 χρόνια θητεία και συχνή εφεδρεία, καταφέρνουν να διατηρούν το ποσοστό ανεργίας χαμηλό και το ποσοστό βιωσιμότητας υψηλό. Το ίδιο επικρατεί και στην Τουρκία, όπου ο στρατιώτης δεν προβάλλεται σαν κωλοφάνταρο, αλλά σαν υπερασπιστής του λαού του. Είναι ιεραρχικώς στην κορωνίδα και τον σέβονται.
Το κράτος θα έπρεπε να μεριμνάει γι' αυτό. Εφόσον το ίδιο το έθνος χρησιμοποιεί τα μέλη του για να το προασπίσουν, δεν πρέπει ν' αποτελεί εμπόδιο ο στρατός για την πορεία τους μέσα στον κόλπο του. Όμως, από την στιγμή που οι κυβερνώντες μας έχουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές σου, είναι αναμενόμενη η σταδιακώς υποβάθμιση του στρατού.
Είναι μια ματαιότητα για εσένα που δεν ενδιαφέρεσαι για την μαχητικότητα των νέων αλλά για μια στείρα εκπαίδευση (όχι παιδεία) που θα τους αποκαταστήσει επαγγελματικώς. Αυτή την "παιδεία" επιζητάς.
Είναι ματαιότητα για εσένα που προωθείς έναν τρόπο ζωής ξεκάθαρα πολυπολιτισμικό και νεοταξικό. Δεν συμβιβάζομαι με καμιά τέτοια ιδέα και δεν πρόκειται ποτέ ν' ανατρέψεις τις δικές μου - όπως είπες παραπάνω.
Για εμένα είναι ματαιότητα η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και η ανικανότητά τους να αμυνθούν. Είναι ματαιότητα να γαλουχήσεις ένα νέο έτσι ώστε να εξασκήσει την ειδικότητά του επαρκώς και να μην δύναται ν' αφιερώσει 18 μήνες - τουλάχιστον - για να εκπαιδευτεί ως οπλίτης. Και στο κάτω - κάτω της γραφής, ποια σημαντική ενασχόληση έχουν στην ηλικία των 18 χρόνων; Έκανες καμιά βόλτα να δεις τις ενασχολήσεις τους;
Αν είχαμε ηθικούς και προπάντων ικανούς πολιτικούς ηγήτορες, ο νέος μετά τον στρατό θα μπορούσε ν' ακολουθήσει τις σπουδές του και ν' απορροφηθεί αμέσως μετά την αποφοίτησή του στην αγορά εργασίας. Όπως σου είπα, προοπτικές υπάρχουν για κάθε τομέα, δίχως να παρεμποδίζει ο ένας τον άλλον, αλλά όταν η ηγετική μερίδα αδυνατεί και αδιαφορεί, υπάρχει σύγχηση.
Οι πόλεμοι δεν γίνονται σε πεδία μαχών και σώμα με σώμα αλλά διεξάγονται με κουμπάκια, πυραύλους και επαγγελματίες που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Ναι ε; Δηλαδή η Τουρκία έχει έναν απροετοίμαστο στρατό, άπειρο και ανεκπαίδευτο, αφού είναι κληρωτός. Παρ' όλα αυτά, η επιτυχής επιχείρηση "ΉΛΙΟΣ" που διεξήχθη στο Β. Ιράκ, αποτελείτο κατά 70% από κληρωτούς οπλίτες...
Επειδή ίσως και να ταιριάζει, παραθέτω και ένα βίντεο με τον υιό Πλεύρη σε παραλήρημα στρατολαγνείας
Στρατολαγνεία κατά τα δικά σου πρότυπα! Ανέκαθεν οι Έλληνες θεωρούσαν το πολεμικό ήθος το άπαν σύμπαν, απλώς πολλοί αρνούνται να το παραδεχθούν! Όσο και να προσπαθείτε κάποιοι να θεσπίσετε νέα πρότυπα, πάντοτε θα βρίσκετε τον ελλήνικο αντίλογο. Αγαπάμε τα εδάφη μας και θέλουμε να τα διατηρήσουμε ακέραια. Και πίστεψέ με, δεν ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το μέλλον των νέων, όσο ενδιαφέρονται αυτοί που διατηρούν ακόμα τον εθνικό τους χαρακτήρα.
Μήπως οι δικές σου απόψεις δεν είναι παραλήρημα ξενολαγνείας;
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Κυρ 08 Ιουν 2008, 22:34

Αν είναι ξενολαγνεία, κοσμοπολιτισμός, νεοταξισμός και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, το να επιθυμώ να είμαστε ένα κράτος μοντέρνο, που δίνει έμφαση στη γνώση και την έρευνα, που είναι η αιχμή του δόρατος και κυρίαρχη οικονομική δύναμη στην γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται, τότε εντάξει να συμφωνήσω λοιπόν ότι είμαι όλα αυτά που μου προσάπτεις. Προτιμώ 10000 φορές να ζω σε ένα κράτος όπου δεν θα ξοδεύουμε δισεκατομύρια Ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία σημειωτέον δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν οι κληρωτοί, αλλά να τα ξοδεύουμε για να παίρνουν βιβλία οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων, οι οποίες εξαιρέθηκαν από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τα επόμενα χρόνια (http://www.heal-link.gr/). Αν τα χρήματα δίνονταν για να αποκτήσουμε παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και όλα αυτά που μας λείπουν από την καθημερινότητά μας τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αντίθετα εμείς αποφασίζουμε να τα διαθέσουμε για κανόνια και οβίδες.

Μου φέρνεις ως παράδειγμα την Τουρκία όπου ο στρατιώτης δεν αντιμετωπίζεται ως "κωλοφάνταρο" όπως λες. Αλίμονο αν έχουμε ως πρότυπο κράτη όπως η Τουρκία. Κράτη βαθύτατα συντηρητικά και με καμία προοπτική. Έχει τύχει ποτέ να πας σε μία πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη να δεις πως ζουν οι άνθρωποι; Εκεί που δεν παίζει ρόλο αν είσαι μαύρος, άσπρος, κίτρινος ή μπλε;

Τέλος, για τον υιό Πλεύρη ένα και μοναδικό σχόλιο: η θρασεία και κωλοπαιδαρίστικη επίθεση ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου εναντίον ενός πατέρα που τόλμησε να αναφέρει ότι έπιασαν τον γιο του και τον ξεβράκωσαν δεν μπορεί να είναι ανεκτή από κανέναν. Δεν είναι δυνατόν να αποπαίρνει έναν πατέρα και να αποκαλεί τον γιο του "φλώρο" διότι υπέστη μία άκρως προσβλητική επίθεση.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 09 Ιουν 2008, 16:17

Και βέβαια είσαι ξενολάγνος, αφού σε κάθε σου δημοσίευση με/μας καλείς να παραδειγματιστούμε από τ' άλλα κράτη. Λανθάνομαι ή πλανάμαι;
Βαρέθηκα τους ανθρώπους που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά κράτη σαν τον επίγειο παράδεισο και προτρέπουν να γίνουμε μέρος αυτού του ειδυλλιακού μέρους.
Εγώ, φίλε Αλέξανδρε, εν αντιθέσει προτιμώ ένα κράτος που θα χρηματοδοτεί όλους τους τομείς, μιας κι έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει και δεν θα χρειάζεται να καταργεί θεσμοθετημένες υπηρεσίες του έθνους επειδή κάποιοι τις θεωρούν άχρηστες κι ανώφελες!
Ένα κράτος υπερήφανο που θα παραδειγματίζεται από τις διαχρονικές διδαχές των φιλοσόφων που γέννησε, κι όχι από τα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία είναι μία κακή απομίμηση της προ-κλασσικής και κλασσικής Ελλάδος.
Και, Αλέξανδρε, συγχώρεσέ με που ενδιαφέρομαι περισσότερο για την πρόοδο των Ελλήνων στον τόπο τους, παρά για την πρόοδο του κάθε μαύρου και κινέζου. Συγγνώμη από μέρους μου, που τόλμησα να θέσω σε ανώτερη μοίρα το συμφέρον του Έλληνα ο οποίος έχυσε ποταμούς αίματος, όχι βέβαια για να ευδοκιμήσει ο μαύρος στην Ελλάδα, αλλά ο απόγονός του!
Συγχώρεσέ με, επίσης, που επιμένω ότι εισάγεις πολυπολιτισμικές ιδέες, άκρως βλαπτικές για ένα έθνος που θέλει να διατηρήσει την ταυτότητά του, τον πολιτισμό του και τον κοινωνικό ιστό του.
Και για ακόμη μια φορά σε παρακαλώ να μην συγχέεις του δημόσιους τομείς για να δικαιολογήσεις τις απόψεις σου. Δεν είναι υπαίτιος ο στρατός για την έλλειψη της παιδείας, της εργασίας και κάθε προβλήματος του τόπου μας. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει και παιδεία και εργασία και στρατός, ο οποίος επιμένω ότι προασπίζει τα ιδανικά μας.
Υπαίτιοι είναι οι εκλεγμένοι κυβερνήτες των εκάστοτε πολιτικών παρατάξεων που θυσίασαν στο βωμό του οικονομικού και πολιτικού συμφέροντος, τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Δευ 09 Ιουν 2008, 21:53

Όχι, ρε, να μην κοιτάμε τα καλά των υπολοίπων πολιτισμών και πολιτισμένων χωρών, να μείνουμε στο φραπέ, τη μούτζα και τη χριστοπαναγία. Μήπως να επαναφέρουμε και την φουστανέλλα σαν ανδρικό ένδυμα;

Αίολε, είτε σ' αρέσει είτε όχι, ο κόσμος ακμάζει και προοδεύει στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα όταν σταματάει να σκέφεται πώς να βγάλει τα μάτια του και κοιτάει να τ' ανοίξει. Οι σκανδιναβικές χώρες, η Αγγλία, η Γερμανία που έφαγε το πέος στον Β'Π.Π κι ήρθε στα ίσια της, αφήσαν παράμερα τα όπλα και κοίταξαν τι να κάνουν για την ευημερία των λαών τους. Βελτίωσαν κατά κόρον το βιωτικό επίπεδο των πολιτών τους, βοηθούν τους άξιους στην πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν και τους αδύναμους, ενισχύουν την παιδεία και το μορφωτικό επίπεδο, παρέχουν αξιοπρεπέστατη περίθαλψη και επιδόματα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Είναι δίπλα στην ανύπαντρη ή χωρισμένη μητέρα, στο νέο που σπουδάζει μακριά απ' το σπίτι του, στον ανάπηρο και τον τυφλό, στον γέροντα, στους πάντες.

Τι το κακό βρίσκεις στο να θαυμάζουμε την πρόοδο και την προκοπή; Είναι, κατ' εσέ, πιο ντροπιαστικό να δαπανηθούν σεβαστά ποσά για την σωστή μόρφωση των παιδιών απ' το να ρωτάς τα πιτσιρίκια τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και να μην ξέρουν;

Αν αυτό είναι το σκεπτικό σου, σε λυπάμαι.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 10 Ιουν 2008, 00:02

Αίολος έγραψε:Και βέβαια είσαι ξενολάγνος, αφού σε κάθε σου δημοσίευση με/μας καλείς να παραδειγματιστούμε από τ' άλλα κράτη. Λανθάνομαι ή πλανάμαι;
Βαρέθηκα τους ανθρώπους που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά κράτη σαν τον επίγειο παράδεισο και προτρέπουν να γίνουμε μέρος αυτού του ειδυλλιακού μέρους.
Εγώ, φίλε Αλέξανδρε, εν αντιθέσει προτιμώ ένα κράτος που θα χρηματοδοτεί όλους τους τομείς, μιας κι έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει και δεν θα χρειάζεται να καταργεί θεσμοθετημένες υπηρεσίες του έθνους επειδή κάποιοι τις θεωρούν άχρηστες κι ανώφελες!
Ένα κράτος υπερήφανο που θα παραδειγματίζεται από τις διαχρονικές διδαχές των φιλοσόφων που γέννησε, κι όχι από τα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία είναι μία κακή απομίμηση της προ-κλασσικής και κλασσικής Ελλάδος.
Και, Αλέξανδρε, συγχώρεσέ με που ενδιαφέρομαι περισσότερο για την πρόοδο των Ελλήνων στον τόπο τους, παρά για την πρόοδο του κάθε μαύρου και κινέζου. Συγγνώμη από μέρους μου, που τόλμησα να θέσω σε ανώτερη μοίρα το συμφέρον του Έλληνα ο οποίος έχυσε ποταμούς αίματος, όχι βέβαια για να ευδοκιμήσει ο μαύρος στην Ελλάδα, αλλά ο απόγονός του!
Συγχώρεσέ με, επίσης, που επιμένω ότι εισάγεις πολυπολιτισμικές ιδέες, άκρως βλαπτικές για ένα έθνος που θέλει να διατηρήσει την ταυτότητά του, τον πολιτισμό του και τον κοινωνικό ιστό του.
Και για ακόμη μια φορά σε παρακαλώ να μην συγχέεις του δημόσιους τομείς για να δικαιολογήσεις τις απόψεις σου. Δεν είναι υπαίτιος ο στρατός για την έλλειψη της παιδείας, της εργασίας και κάθε προβλήματος του τόπου μας. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει και παιδεία και εργασία και στρατός, ο οποίος επιμένω ότι προασπίζει τα ιδανικά μας.
Υπαίτιοι είναι οι εκλεγμένοι κυβερνήτες των εκάστοτε πολιτικών παρατάξεων που θυσίασαν στο βωμό του οικονομικού και πολιτικού συμφέροντος, τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας.
Δεν βλέπω που είναι το κακό στο να παραδειγματίζεσαι από κράτη όπου επικρατούν σοβαρές κοινωνικές συνθήκες και όχι το μπάχαλο που επικρατεί εδώ. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να βγεις έξω από τα σύνορα της Ελλάδας αλλά σε διαβεβαιώ ότι σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή πόλη που έχει τύχει να επισκεφθώ μου δημιουργεί θλίψη διότι αναλογίζομαι τι είδους χώρα είμαστε. Σε διαβεβαιώ επίσης ότι αν ήταν δυνατόν να φύγω από την Ελλάδα γία μία σκανδιναβική χώρα, την Ολλανδία ή όπου αλλού τέλοσπάντων οι άνθρωποι δεν ζουν με αυταπάτες θα το έκανα. Φυσικά αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία δεν θα διστάσω ούτε στιγμή.

Λες ότι το κράτος μας είναι ικανό και ισχυρό οικονομικά ώστε να υποστηρίζει όλους τους τομείς. Εγώ σου απαντώ ξεκάθαρα ότι δεν είναι. Οπότε προτιμώ τα χρήματα που πάνε σε οβίδες, πολυβόλα κ.λπ. να δίνονταν για να φτιαχτούν δρόμοι, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικές χαρές κ.λπ.

Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι για την πρόοδο των ανθρώπων και δεν τους κατατάσσω σε ανθρώπους που προηγούνται στη διαδικασία της προόδου από άλλους. Θέλω να προοδεύσουν όλοι και όχι μόνο οι μαύροι αλλά και οι άσπροι και οι κόκκινοι και οι κίτρινοι. Αυτή είναι η διαφορά μας αγαπητέ Αίολε.

Και ΝΑΙ προτιμώ τους εκλεγμένους πολιτικούς (ακόμα και τον Θανασάκη Πλεύρη...) παρά τους γελοίους και αστοιχείωτους στρατοκράτες. Η δημοκρατία είναι το μακράν το καλύτερο πολίτευμα και αυτό δεν θα αλλάξει όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς. Στον κοινωνικό ιστό ο στρατός έχει την θέση του αλλά τίποτα δεν είναι ανώτερο από την κοινωνία των πολιτών που αποφασίζει. Ο στρατός δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για πολιτιακά ζητήματα.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Τετ 11 Ιουν 2008, 22:15

Προτείνω να στρατευόμαστε υποχρεωτικά στα οχτώ και η θητεία να λήγει στα εξήντα πέντε

ισώς εκεί στα πενήντα να καταλάβουμε πόσο κώτσους μας πιάνουν
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
Sulphur
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Sulphur » Τετ 11 Ιουν 2008, 23:16

Το θεμα το ανοιξα εγω.Δεν θα πιστευα ποοοτε μα ποτεε οτι θα κανατε 160 τοσα posts.Eιλικρινα λυπαμαι.,η ελληνικη κοινωνια εχει σημαντικοτερα προβλημα.Μεινατε σ ενα θεμα τοσο,οσο δεν θα εμενε ουτε η ιδια η βουλη η το congresso .H καταντια εγκειται οχι στο τι λενε τα posts αλλα στην εμμονη αμφοτερων που οπως ελεγε ο Φροιντ δημιουργει νευρωση!Οπως ειπα και πιο πανω ανοιξα εγω το θεμα..Και οπως ειπε ο Αγγελακας οταν ειδε στο ραφι ενος φιλου μου τα ιδια του τα βιβλια,"αυτες τις μαλακιες διαβαζεις" ,θα απαντησω καπως ετσι..Κλειστε το το εξαντλησατε ,εμμονειτε απλα..και αμφοτεροι αλληλοσφαζεστε.Τελος.Η παρακμη αγγιξει κοινωνιες που δεν ανανεωνονται!
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»

Μπαγκαβάτ Γκίτα.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 11 Ιουν 2008, 23:26

Μιλώντας για τον εαυτό μου θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα θέμα που "καίει" και θα επέφερε τεράστια κοινωνική αλλαγή αν υπήρχε μία ριζική μεταβολή όπως το να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία. Οπότε για να γράφω το θεωρώ απολύτως σοβαρό θέμα. Απλή απορία: αν πίστευες ότι δεν άξιζε να το συζητήσουμε τότε γιατί το άνοιξες; Φυσικά και θα διαφωνήσω μαζί σου αγαπητέ Sulphur και μάλιστα κάθετα.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Sulphur
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Sulphur » Πέμ 12 Ιουν 2008, 01:06

alexandros έγραψε:Μιλώντας για τον εαυτό μου θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα θέμα που "καίει" και θα επέφερε τεράστια κοινωνική αλλαγή αν υπήρχε μία ριζική μεταβολή όπως το να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία. Οπότε για να γράφω το θεωρώ απολύτως σοβαρό θέμα. Απλή απορία: αν πίστευες ότι δεν άξιζε να το συζητήσουμε τότε γιατί το άνοιξες; Φυσικά και θα διαφωνήσω μαζί σου αγαπητέ Sulphur και μάλιστα κάθετα.
Πιστευα οτι αξιζε να συζητηθει φυσικα!Αν ειναι δυνατον Αλλα εδω βλεπω διατριβη στο Χαρβαντ η μαλλον επειδη ετσι κι αλλιως το επιπεδο δεν ειναι αυτο μου θυμιζει τις συζητησεις στην Κνε που γυρνανε παντα γυρω απο τα ιδια θεμα τουτεστιν σκυλισιες ζεμπεκιες για να βρουν την ουρα τους..Οταν ενα Τετοιο θεμα υπερκορεζετε δειχνει εμμονη αλλα ακομη περισσοτερο εμμονη σε ορισμενα τυπου θεμματα και νομιζω πως ειναι το μειζον προβλημα του Φορουμ!
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»

Μπαγκαβάτ Γκίτα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 12 Ιουν 2008, 01:15

εμμονη σε ορισμενα τυπου θεμματα και νομιζω πως ειναι το μειζον προβλημα του Φορουμ!
Δεν είναι απαραίτητο να είναι εμμονή.
Το πιθανότερο είναι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια να επικοινωνήσει κάποιος την άποψή του στον απέναντι, είτε γιατί νιώθει πως δεν τον καταλαβαίνει, είτε γιατί νιώθει πως δεν εστιάζει στα σωστά (κατ'αυτόν) σημεία, είτε γιατί απλά θέλει να υπεραναλύσει ένα ζήτημα που θεωρεί άξιο συζήτησης. Κι έτσι προκύπτουν τα μακροσκελή τόπικς.

Άλλος στη θέση σου θα χαιρόταν θειαφούλη, δεδομένου ότι θεωρείται "επιτυχία" να γιγαντώνεται ένα τόπικ μας σε φόρουμ.

Πάντως δεν θα'πρεπε να σε δυσαρεστεί. Ακόμα κι αν διαφαίνονται εμμονές, είναι καλό αυτό, στο βαθμό που τούτο εδώ το φόρουμ δεν είναι αγγελικά πλασμένο, δε θέλει να βάλει κανέναν σε ψεύτικους επίπλαστους κόσμους όπως "θα τους θέλαμε", είναι απλά κομμάτι αυτού του κόσμου, και η επιτυχία του έγκειται στο να αντικατοπτρίζει όσο περισσότερους χαρακτήρες γίνεται, χαρακτήρες που θα συναντήσει κανείς και έξω- έστω κι αν δεν "μπει" τόσο πολύ στο μυαλό του στις παρεϊστικες συζητήσεις, όσο μπορεί να το καταφέρει εδώ.

Θα σε παρότρυνα να μη χάνεις την καλή σου διάθεση, να'σαι πιο χαλαρός σε κάποια πράγματα και να προσπαθείς να βλέπεις πιο συχνά τις θετικές πλευρές τους, ακόμα κι αν κουβαλάν επάνω τους πολλά αρνητικά... :)

Εγώ που δεν έχω εμμονές (τουλάχιστον με τη στράτευση) θα επανακάμψω σύντομα στο άλλο τόπικ σου για τον Γ.Α.Π. να τα πούμε εκτενέστερα εκεί. :ups:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 16 Ιουν 2008, 12:57

Αίολε, είτε σ' αρέσει είτε όχι, ο κόσμος ακμάζει και προοδεύει στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα όταν σταματάει να σκέφεται πώς να βγάλει τα μάτια του και κοιτάει να τ' ανοίξει. Οι σκανδιναβικές χώρες, η Αγγλία, η Γερμανία που έφαγε το πέος στον Β'Π.Π κι ήρθε στα ίσια της, αφήσαν παράμερα τα όπλα και κοίταξαν τι να κάνουν για την ευημερία των λαών τους. Βελτίωσαν κατά κόρον το βιωτικό επίπεδο των πολιτών τους, βοηθούν τους άξιους στην πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν και τους αδύναμους, ενισχύουν την παιδεία και το μορφωτικό επίπεδο, παρέχουν αξιοπρεπέστατη περίθαλψη και επιδόματα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Είναι δίπλα στην ανύπαντρη ή χωρισμένη μητέρα, στο νέο που σπουδάζει μακριά απ' το σπίτι του, στον ανάπηρο και τον τυφλό, στον γέροντα, στους πάντες.

Σαλώμη, και φυσικά μ' αρέσει η πρόοδος στις τέχνες και τα γράμματα. Επειδή θεωρώ αναγκαία την στράτευση των πολιτών, σημαίνει ότι παραμερώ τα υπόλοιπα; Δηλαδή, με την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης, νομίζεις ότι θα επέλθει η λύση για την κατάντια μας στις επιστήμες και τα γράμματα;
Και κάτι ακόμα, η Αγγλία, η Γερμανία και όλες οι αναπτυγμένες χώρες έχουν επαγγελματικό στρατό που συμμετέχει στον πόλεμο του Ιράκ, συμμετείχε στην καταστροφή του Κοσόβου κ.λπ.
Επίσης, οι δαπάνες του δικού τους στρατού είναι περισσότερες από τις δικές μας, καθ' ότι ο επαγγελματικός στρατός είναι πιο δαπανηρός.
Τέλος, αν είχαμε ίσο πληθυσμό με της Γερμανίας ή της Αγγλίας, ο επαγγελματικός στρατός θα ήταν η λύση, όμως, με 10-11.000.000 πληθυσμό στατιστικώς οι επαγγελματίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τον εναέριο και επίγειο ζωτικό μας χώρο. Αν δεν μπορείς να το δεις εθνικώς, δες το πρακτικώς.
Τι το κακό βρίσκεις στο να θαυμάζουμε την πρόοδο και την προκοπή; Είναι, κατ' εσέ, πιο ντροπιαστικό να δαπανηθούν σεβαστά ποσά για την σωστή μόρφωση των παιδιών απ' το να ρωτάς τα πιτσιρίκια τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και να μην ξέρουν;
Εννοείται ότι δεν βρίσκω τίποτα το κακό, αντιθέτως μπράβο σας, κι εγώ μαζί σας.
Είναι εξίσου ντροπιαστικό, γιατί και η εκμάθηση της ιστορίας (πόσο δε μάλλον της δικής μας) είναι μέρος της σχολικής ύλης.
Γιατί αδυνατείς να κατανοήσεις το σκεπτικό μου, αφού λέω ξεκάθαρα ότι οι δαπάνες στην παιδεία δεν εξαρτώνται από τις δαπάνες του στρατού και πως η παιδεία είναι βασικότατος παράγων για την πολιτεία μας;
Επανελλειμένως έχω πει ότι το σάπιο κράτος μας έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο μας. Αιολική και ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά κ.λπ.) οι οποίες είναι οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον, πετρέλαια, γεωργία, ναυτιλία και... αν ήταν λίγο σοβαρό κράτος, με καλούς εφοπλιστές θα είχε και βιομηχανία. Κάποτε είχαμε εργοστάσιο που συναρμολογούσε nissan (κοντά στον Βόλο αν θυμάμαι καλα) που απασχολούσε 2000 εργάτες με οικογένειες από πίσω. Μεταφέρθηκε στην Τουρκία επειδή η φορολογία απομυζούσε σημαντικό ποσό από τα κέρδη της βιομηχανίας. Είχαμε την Pony που έβγαζε τα τρίκυκλα, με σημαντική πώληση και στο εξωτερικό, έκλεισε.
Τώρα πια έχουμε την ΕΒΟ και την ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία), που έχουν περιοριστεί στα στρατιωτικά οχήματα και όπλα, ενώ θα μπορούσε με την βοήθεια του κράτους (που είναι συμμέτοχος) να επεκταθεί και στη δημιουργία Ι.Χ., δικύκλων, ηλεκτρικών εργαλείων κ.ά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”