paris4u έγραψε:διαλεξα να δω αυτο γιατι ο τιτλος εγραφε (Ψεύτες του Σώρρα για τα "ομόλογα" Wozny στην Πέλλα
Μπαλαντίνας και Καλογερόπουλος επιδεικνύουν πλαστά έγγραφα σε τηλεόραση της Πέλλας.) και περιμενα με πολυ ενδιαφερον να δω τα πλαστα εγγραφα
Μόλις το είδα. Πρώτον, ο τίτλος δεν έχει κάτι το περίεργο, είναι σύμφωνος με το περιεχόμενο του βίντεο και θα το αναλύσω από κάτω. Όμως έχεις ένα δίκιο. Η περιγραφή του βίντεο που λέει:
Μπαλαντίνας και Καλογερόπουλος επιδεικνύουν πλαστά έγγραφα σε τηλεόραση της Πέλλας.
Είναι άτοπη. Στο βίντεο δεν παρουσιάζεται κανένα αποδεικτικό πλαστότητας για οτιδήποτε. Εγώ μπορώ να δεχτώ πως τα συγκεκριμένα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένοο επτάλεπτο βίντεο είναι γνήσια.
Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε σωστοί κριτές. Ας αφήσουμε την άτοπη περιγραφή και ας προχωρήσουμε στο περιεχόμενο του βίντεο.
00:05 Ο δημοσιογράφος ουσιαστικά ρωτάει πού τα βρήκε τα λεφτά (τα ομόλογα) ο Σώρρας.
Ακολουθεί αμέσως η απάντηση του ενός υποστηρικτή της END, που λέει ότι ο φάκελος που αποδεικνύει το από πού είναι από τα ομόλογα έχει δωθεί στον Άρειο Πάγο, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο γενικό λογιστήριο του κράτους, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης μας δείχνει τη μήνυση που έκανε ο Σώρρας στους 300 της βουλής (σιγά τα αίματα, 2 χρόνια μας την προβάλλει και τι έγινε;).
Εντός της μήνυσης γράφει ότι έστειλε όλες της αποδείξεις για τα ομόλογα στον προθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, Στουρνάρα κλπ κλπ στο ΔΝΤ, στον Μόντι, στον Μπαρόζο και στην Κύπρο.
Δηλαδή, αντί να απαντήσει ευθέως στο πως βρέθηκαν αυτά τα ομόλογα στα χέρια του Σώρρα, μας λέει ότι τις αποδείξεις τις στείλαμε στους τάδε.
Είναι απάντηση αυτό;;; Φυσικά και όχι. Είναι αυταπόδεικτα κοροϊδία και υπεκφυγή.
Και επειδή αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι αυτό που λέει είναι υπεκφυγή, αναφέρει αμέσως μετά:
02:28 "Εγώ θεωρώ ότι εδώ πρέπει να εστιάσουμε".
Σαν να σου λέει δηλαδή ότι δεν πρέπει να απαντήσω στο ερώτημα που μου κάνατε, αλλά πρέπει εδώ να εστιάσουμε. Να πάει τη συζήτηση δηλαδή εκεί που γουστάρει.
Γι αυτό πολύ σωστά του λέει μετά ο δημοσιογράφος:
02:33 "Δεν μου απαντήσατε" κλπ
02:39 "Τι ακριβώς πούλησε στους αμερικάνους;..."
Κι απαντά ο δεύτερος υποστηρικτής:
03:11 "Το ακριβώς τι πούλησε δεν με ενδιαφέρει εμένα, και δεν με απασχολεί καθόλου"
Ώπα; Τι λες ρε φίλε; Δηλαδή στην περίπτωση που πούλησε αέρα κοπανιστό, οπότε τα ομόλογα θα αποδεικνύονται πλαστά, δεν σε ενδιαφέρει; Το να πείσεις τον κόσμο ότι πούλησε κάτι απτο, χειροπιαστό, βοηθά στο να πειστούμε πως όντως είναι κάτοχος γνήσιων ομολόγων.
Αν πάλι τα έκλεψε; Αν προέρχονται από μαύρο χρήμα, ή από πώληση ναρκωτικών δεν πρέπει να το ξέρουμε;
Άρα μας δουλεύει, και μόνο αυτή η απάντηση δικαιολογεί την λέξη "ψεύτες" στον τίτλο του βίντεο, αλλά δεν δικαιολογεί την άτοπη περιγραφή του βίντεο από κάτω.
03:40 Στη συνέχεια αφήνει να εννοηθεί πως ο Σώρρας δεν ήταν ανέκαθεν ο κάτοχος των ομολόγων, οπότε την ιδιοκτησία (ή την διαχείριση, όπως αρέσκονται κατά βούληση να την μετονομάζουν) την "κληρονόμησε" αργότερα. Το βάζω σε εισαγωγικά, διότι αρνήθηκε την κυριολεκτική σημασία της λέξης.
04:20 "Να ελευθερώσουμε την μάνα μας την πατρίδα μας την Ελλάδα".
Στα άλλα βίντεο που λέει ότι ήδη έχουν προχωρημένες συζητήσεις για παροχή "βοήθειας" σε 52 άλλες χώρες (ο ίδιος ο Σώρρας τα λέει), κι σε εκείνες τις χώρες πάνε και λένε ότι είναι μανάδες τους και πατρίδες τους;;;
Γύρω στο 05:00 "είναι άνευ πόθεν αίσχες"
Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να υποχρεούμαι να δεχτώ αυτήν την υπερβολή; Τι πάει να πει ότι το τάδε ομόλογο είναι άνευ πόθεν αίσχες; Δηλαδή είναι χρήμα για το οποίο απαγορεύεται να ρωτήσουμε από πού φύτρωσε; Βολικό δεν θα ήταν κάτι τέτοιο για εγκληματίες;;;
05:17 "Να έχει ειδικούς όρους που δεν θα πρέπει να δημοσιευτούν"
Δηλαδή κι άλλα μυστικά από τον κοσμάκη, κατά τα άλλα ζητούν υπογραφή. Ζητούν να τους πιστεύψουμε ενώ κρύβουν πράγματα.
05:38 "Δεν μπορώ να εκθέσω ούτε τον πρόεδρο του αρείου πάγου, ούτε τον Έλληνα πρωθυπουργό και να βγω να τους εκθέσω λέγοντας από ποιοα ακριβώς συνεργασία με το αμερικάνικο δημόσιο προέρχονται τα χρήματα."
Δηλαδή δεν θέλουν να εκθέσουν αυτούς που τους χαρακτιρίζουν μασόνους, χαζάρους κλπ και τους έχουν κάνει και μήνυση για εσχάτη προδοσία; Πιο αντίφαση πεθαίνεις φίλε μου.
05:42 "πάντως είναι τα πιο επίσημα χρήματα στον πλανήτη"
Αυτό καταλάβαμε ως τώρα από το βίντεο;;; Ούτε με σφαίρες. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη και κανένα στοιχείο. Γίνεται μετά από τόση υπερβολή να μην τον πεις ψεύτη;
Δεν γίνεται...
Τι κάνουν; Τα πράγματι επίσημα έγραφα που αποδεικνύουν μόνο ότι ο Σώρρας έδωσε κάποιο φάκελο στους κυβερνητικούς, στην προβόπουλο κλπ κλπ, το βαφτίζουν ως αποδεικτικό της γνησιότητας των χρημάτων.
Άλλο να λες ότι έχω απόδειξη ότι έδωσα έναν φάκελο σε κάποιον με κάποια χαρτιά που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τη γνησιότητα των ομολόγων, και άλλο να αποδεικνύεις ευθέως τη γνησιότητα των ομολόγων. Καμία σχέση το ένα με το άλλο, διότι μπορεί κάλλιστα τα έγραφα που είναι στους φακέλους να είναι πλαστά. Μπορεί και όχι, αλλά δεν ξέρουμε. Κι αυτοί απαιτούνε να τα δεχτούμε ως γνήσια, όχι επειδή τα είδαμε, αλλά επειδή τα έστειλαν σε εκείνους που τα έστειλαν. ΈΛΕΟΣ.
Αυτή η βάφτιση δεν είναι πλέον ψέμα, αλλά έχει πάει στο επόμενο επίπεδο. Πλέον έχει γίνει έγκλημα.
Πάμε να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα του επτάλεπτου βίντεο:
06:04 "βέβαια κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα και φαιδρά, κάτι για διαστημόπλοια, κάτι για υπερτεχνολογίες... δεν έχει..."
Εδώ τι καταλαβαίνουμε; Ότι κάποιοι συκοφάντες διέδωσαν φήμες ότι ο Σώρρας δήλωσε πως τα ομόλογα έχουν σχέση με διαστημοπλοια και υπερτεχνολογίες...
Συκοφάντες τα έλεγαν αυτά, ή μήπως τα έλεγε το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ, ο ίδιος ο Λαμπράκης;;;;;
Φαίνεται πεντακάθαρα στο βίντεο που έχω στο κανάλι μου. Άρα αφήνει να εννοηθεί ότι ο συκοφάντης είναι ο Λαμπράκης, εκτός κι αν νομίζει ότι απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν δει εκείνη την ομιλία του Λαμπράκη!!!
Οπότε, παρόλο που η περιγραφή του βίντεο είναι άτοπη, και δίνει δικαίωμα να την χαρακτηρίσεις παραπλανητική, το ίδιο το βίντεο μιλάει από μόνο του, οπότε κι εγώ με τη σειρά μου, αφού το είδα, και βασιζόμενος στην ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ, λέω προς πρόκειται για αισχρούς ψεύτες και υποκριτές. Τα έγγραφα που παρουσίασαν πιθανώς να είναι γνήσια, όμως ακόμα και αν τα δεχτούμε ως γνήσια, δεν αποδεικνύουν ΤΙΠΟΤΑ!