νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: νεο Νομοσχεδιο Στρατευση στα 18!

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 19 Μάιος 2008, 20:43

Καλείστε να υπηρετήσετε ενα - ενάμιση χρόνο την πατρίδα σας, κι αντί να σεβαστείτε την έννοια του στρατού και να ζητάτε την ριζική βελτίωσή του, χρησιμοποιείτε ως πρόσχημα την υπάρχουσα άσχημη κατάστασή του και απαιτείτε την κατάργησή του ή τη μείωση της θητείας σε τέσσερις μήνες... κολλέγιο.
Να χαίρεται η Ελλάδα τα νέα της παιδιά.
Ο στρατός δεν ειναι κατι ξέχωρο απο το υπόλοιπο κράτος.
Οταν λοιπον το κράτος μεθοδευει το να μετραει η αξια σου σε χρήμα εγω πρεπει να του πω "ασε με ησυχο να βγαλω χρήμα".
Και ξέρεις κατι; αμα δεν υπηρχε ενα πλαφον μεχρι που μπορει να εξελιχθει ενας εθελοντης και εδινε ο στρατος σε διακεκριμενους οπλιτες την ευκαιρια να μπουν στην ευελπιδων μπορει και να πήγαινα για εποπ.
Αλλα σιγουρα δεν θα πηγαινα για να ειμαι μονιμος στρατιώτης.
Παντως μιας και μιλαμε για μισθοφορικο στρατο και το θεωρουμε τόσο κακό.
Λετε η γαλλια να ειναι ηλιθια που εχει ακομα την λεγεωνα των ξένων και την εχει εξελίξει σε ελίτ καταδρομέων;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Μάιος 2008, 09:11

Tώρα θα μου επιτραπεί να μπω σε περιπτωσιολογικές λογικές, μια και πρόκειται για το γιο μου.
Ακούστε μέρος των φρικών ταλαιπωρίας που'φαγα τελευταία.

Ξάφνου συνειδητοποιώντας ότι ο Κωστής έκλεισε το Μάρτη τα 18 και δεν κλήθηκε ακόμα περιοδεύων, τραβήξαμε έναν πανικό μην πάει για ανυποταξία πράγμα που δεν ισχύει βεβαίως βεβαίως, γιατί ο Κωστής είναι απ'τα λίγα παιδιά που ξέρω, που πραγματικά ΘΕΛΕΙ να υπηρετήσει και θα το κάνει αγόγγυστα. (Περίμενε σχεδόν με χαρά ο καημενούλης να περάσει περιοδεύων... εδώ, ή μάλλον αφού διαβάσετε την εξιστόρηση, θα γελάσετε με γέλωτα πλούσιο και γάργαρο :xaxas: )

Παίρνω το δήμο δυτικής Αττικής στον οποίο είναι η μερίδα του συζύγου. Τους ρωτώ α/ γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε για να περάσει περιοδεύων, η απάντηση ήταν "δεν ειδοποιείστε πια στο σπίτι, παρά μόνο απ'το σχολείο". (Το ξέρατε εσείς οι λίγο μεγαλύτεροι αυτό?) Λέω ότι δεν ειδοποιήθηκε ούτε απ'το σχολείο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. β/ ρωτάω να κοιτάξουν τα κοιτάπια τους να μου πουν σε ποιο στρατολογικό γραφείο θα πάμε. Λένε, "Στο Ρουφ. Εκεί θα βρουν πού είναι γραμμένος". Ξαναλέω (ευγενικά συγκρατώντας τα νεύρα μου) "εσείς δε μπορείτε να το βρείτε?" η απάντηση ήταν ένα ξερό "όχι" και σχεδόν μου το'κλεισε στα μούτρα η...εργατικότατη δημόσια υπάλληλος.

Δρόμο παίρνουμε δρόμο αφήνουμε για Ρουφ. Αφού μας βγήκε η Παναγία (κίνηση) να φτάσουμε, πάει επιτέλους στο γραφείο στρατολογίας Δυτ. Αττικής. Έψαχναν αρκετή ώρα, για να αποφανθούν "Δεν είσαι γραμμένος σε μας". Μένει μαλάκας το παιδί, έπαθε κι ένα ψιλοϋπαρξιακό και αναφώνησε. "Πού είμαι οεο? υπάρχω?"

Παίρνω ξανά το μητρώο αρρένων του συγκεκριμένου Δήμου, κι αυτή τη φορά φωνάζοντας της είπα πως απαιτώ να κοιτάξει πού στο διάολο τον έχουν γραμμένο αφού δεν βρέθηκε στην περιοχή που "ανήκει". Περιμέναμε μια ώρα, φάγαμε κι ένα κάρο μονάδες στο κινητό, αλλάξαμε δυο κάρτες για να ...ψάξει η κουρασμένη αλλά κατά τα άλλα εργατική δημόσια υπάλληλος, ώσπου επιτέλους στις 12:59 καταφέρνει να αποφανθεί: "είστε στην Α' Αθηνών! " Μα γιατί είμαστε στην Α' Αθηνών, αφού η μερίδα του πατέρα του άρα και ο ίδιος, είναι γραμμένος στον συγκεκριμένο Δήμο? Και γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε? (ξανά η εύλογη ερώτηση). Η απάντηση στο πρώτο σκέλος ήταν ότι επειδή δε μένουμε στο συγκεκριμένο Δήμο, "θεώρησαν καλύτερο για μας" να μας στείλει στην Α' Αθηνών. Όσο για το γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε... "Αφού σας είπα, κυρία μου, ΔΕΝ ειδοποιούμε πλέον" (παρέλειψε να συμπληρώσει "πρέπει να μυρίσετε τα νύχια σας")

Πάει στο γραφείο στρατολογίας Α' Αθηνών, του λένε τα γραφεία έκλεισαν στη 1. Ελάτε πια από Δευτέρα. (είχαμε πάει Παρασκευή).

Χθες ξεκινάμε πρωινοί πρωινοί, 9 η ώρα παρακαλώ, πάλι για Ρουφ, το οποίο αν γνωρίζετε βρίσκεται Π. Ράλλη. Έλα όμως που εκεί κοντά είναι και τα πρακτορεία των φορτηγών που μόλις είχαν επανέλθει από απεργία, και η περιοχή σε ακτίνα 1 χλμ γύρω απ'το Ρουφ ήταν κυριολεκτικά κλειστή από το μποτιλιάρισμα. Το ότι μας βγήκε η Παναγία να φτάσουμε κι αυτή τη φορά, είναι λίγο. Μας βγηκε η Ανάσταση, μας ήρθε ο ιδρώτας στην κάλτσα και στις 12:30 που δεν είχαμε φτάσει ακόμα, άρχισε και το άγχος μη δεν προλάβουμε το γραφείο ανοιχτό. (Ναι, κύριοι, καλά διαβάσατε3,5 ώρες στο δρόμο απ'το γαλάτσι ως το Ρουφ :banghead: Δεν πήγαινα Λάρισα να δω και τα φιλαράκια μου τους Χρήστους? Πιο γρήγορα θα'φτανα)

Επιτέλους φτάνει, επιτέλους τον βρίσκουν στα κοιτάπια τους, επιτέλους συμπληρώνει και το χαρτί- όπου για προτίμηση σώματος το παιδί συμπλήρωσε "ειδικές δυνάμεις"... και η μαμά πατρίδα τον αντάμειψε με 1 μήνα φυλακή με το καλημέρα σας, γιατί? Μα επειδή άργησε να έρθει να παρουσιαστεί και κόντεψε να κυρηχτεί ανυπότακτος.

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, σαν ένα άχαρο αστείο, αλλά δεν είναι.
Πιστέψτε με, έχασα 2 εργάσιμες να τρέχω για κάτι που θα'πρεπε να'χε διευθετηθεί από τις υποτιθέμενες υπηρεσίες που μεριμνούν για τον πολίτη, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας του...χαχα, ναι, εδώ είπα το ανέκδοτο.

Είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μπάχαλου που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα και στα πιο βασικά και ζωτικά σημεία των λειτουργιών ενός κράτους. Τη στρατολογία.

Τα σχόλια, αν έχετε τέτοια εκτός από υβριστικά :swear: ... δικά σας!
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Τρί 20 Μάιος 2008, 09:32

Divine Sinner έγραψε:
Παντως μιας και μιλαμε για μισθοφορικο στρατο και το θεωρουμε τόσο κακό.
Λετε η γαλλια να ειναι ηλιθια που εχει ακομα την λεγεωνα των ξένων και την εχει εξελίξει σε ελίτ καταδρομέων;
Τρομερη μοναδα. Εθελοντικη, αμιγως μισθοφορικη και μαλιστα απο αλλοεθνείς κι οχι Γαλλους. Παρεχει ομως καποιες δυνατοτητες που δεν υπαρχουν αλλου.
1) αλλαζεις ονομα, δε σε βρισκει κανεις, δε σε κυνηγαει κανεις, τη γλιτωνεις γενικοτερα απο τη μαυρη προηγουμενη ζωη σου.Πρωτης ταξεως ευκαιρια για καθε καθαρμα/απελπισμενο/κατεστραμενο ή δυσαρεστημενο απο τη ζωη του να παει εκει και να αλλαξει τη ζωη του.
2) Οι Λεγεωναριοι παίρνουν Γαλλικη υποικοότητα και συνταξη για μια ζωη μετα απο 15 χρονια υπηρεσιας.

Μακαρι να μπορουσαμε να κανουμε κατι αναλογο εδω. Ομως ερχεται ενας αλλος παραγοντας που το αποκλειει.
Η νοοτροπια των αξιωματικων μας. Οποιος εχει παει στο ΕΣ καταλαβαινει. Με τη νοοτροπια που εχουν δε μπορουν να κανουν χωριο με τους Ελληνες, με τους ξενους θα κανουν? Με τιποτα. Απεχουμε ετη φωτος απο το να χειριστουμε ενα ενοπλο πολυεθνικο συνοθυλευμα, ακομη και σε επιπεδο ταγματος.
Up there. With the best of the best
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 20 Μάιος 2008, 10:01

Διασκεδαστική ιστορία (μόνο για εμάς αλλά όχι για σένα Αρέλα) η οποία φυσικά καταδεικνύει την ανικανότητα ενός ολόκληρου γραφειοκρατικού οργανισμού που δεν μπορεί να διαχειριστεί το πλεόν απλό πράγμα. Τραγική ανικανότητα και χιλιάδες ανευθυνοϋπεύθυνοι. Έτσι ακριβώς είναι και ο στρατός. Δεν θα ξεχάσω την ασχετοσύνη και παροιμιώδη ανικανότητα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) των αξιωματικών που ήταν υπεύθυνοι σε γραφεία. Αν δεν υπήρχαν κληρωτοί (να και μία χρήση που έχουν σήμερα αλλά άμισθη...υπάλληλος γραφείου δίχως να πληρώνεσαι) για να οργανώνεται στοιχειωδώς το κάθε γραφείο τότε υπήρχαν μονάδες που ήταν πραγματικά στο έλεος του θεού.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Τρί 20 Μάιος 2008, 10:03

Αρελα πολυ κουφη υποθεση.
1) Η ειδοποίηση για να παει περιοδεύων επρεπε να ερθει στο Λυκειο του και να πανε μια μερα με συνοδεια καθηγητη ή χωρις στο στρατολογικο στο Ρουφ ολα τα παιδια μαζι. Εμενα ετσι εγινε τουλαχιστον.
2) Το χαρτι για να παρουσιαστει θα του ερθει στο αστυνομικο τμημα της περιοχης του και θα σας παρει τηλεφωνο η αστυνομια.
3) Για τη φυλακη δε νομιζω να μπορειτε να κανετε κατι γιατι με το στρατο δε βγαζεις ακρη, ειναι εντελως τυχαιο συστημα. μονο αν γνωριζεις υψηλοβαθμο αξιωματικο (συνταγματαρχη και πανω) ή πολιτικο μεσο.

Επισης μπραβο που δηλωσε Ειδικες, στανταρ θα παρουσιαστει Ειδικες Δυναμεις, οσους δηλωνουν τους περνουν αρχικα εκει.
Αλεξιπτωτα να παει!! :xara: :xara:
Μην ανησυχειτε για τη φυλακη, κατι θα γινει.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Μάιος 2008, 12:19

Ιπτάμενος έγραψε:Αρελα πολυ κουφη υποθεση.
1) Η ειδοποίηση για να παει περιοδεύων επρεπε να ερθει στο Λυκειο του και να πανε μια μερα με συνοδεια καθηγητη ή χωρις στο στρατολογικο στο Ρουφ ολα τα παιδια μαζι. Εμενα ετσι εγινε τουλαχιστον.
2) Το χαρτι για να παρουσιαστει θα του ερθει στο αστυνομικο τμημα της περιοχης του και θα σας παρει τηλεφωνο η αστυνομια.
3) Για τη φυλακη δε νομιζω να μπορειτε να κανετε κατι γιατι με το στρατο δε βγαζεις ακρη, ειναι εντελως τυχαιο συστημα. μονο αν γνωριζεις υψηλοβαθμο αξιωματικο (συνταγματαρχη και πανω) ή πολιτικο μεσο.

Επισης μπραβο που δηλωσε Ειδικες, στανταρ θα παρουσιαστει Ειδικες Δυναμεις, οσους δηλωνουν τους περνουν αρχικα εκει.
Αλεξιπτωτα να παει!! :xara: :xara:
Μην ανησυχειτε για τη φυλακη, κατι θα γινει.

1/ Και στα παιδιά της δικής σου γενιάς/σειράς ερχόταν η ειδοποίηση στο Λύκειο κατά πως φαίνεται. Αν ρωτήσεις παλιότερους, στη γενιά των τριαντάρηδων και πιο πίσω ας πούμε, θα δεις ότι η ειδοποίηση ερχότανε στο σπίτι. Το θέμα είναι πως του Κωστή δεν του'ρθε ούτε στο Λύκειο. :swear:

2/ Για να δούμε...

3/ Δεν τον νοιάζει για τη φυλακή. Είπαν ότι είναι εξαγοράσιμη με 90Ε κι ο Κωστής τους είπε όχι δεν την εξαγοράζω. :no no: Είναι απ'τα αλλόκοτα υφάσματα αυτό το παιδί, αλλά δεν πιστεύω να εκπλήσσει κανέναν αυτό- παιδί της Αρέλας είναι. :loco:

4/ Το άτομο είναι ψιλοπορωμένο. Δεν του αρκούν τα αλεξίπτωτα :loco: Θέλει βατραχάνθρωπος, ΟΥΚάς κλπ. Να δούμε πώς θα γίνει τώρα... Όπως καταλαβαίνεις εγώ δεν ξέρω και πολλά απ'αυτά. :shock: Αυτός θα βρει τις άκρες του φαντάζομαι. :ups:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Μάιος 2008, 12:22

alexandros έγραψε:Διασκεδαστική ιστορία (μόνο για εμάς αλλά όχι για σένα Αρέλα) η οποία φυσικά καταδεικνύει την ανικανότητα ενός ολόκληρου γραφειοκρατικού οργανισμού που δεν μπορεί να διαχειριστεί το πλεόν απλό πράγμα. Τραγική ανικανότητα και χιλιάδες ανευθυνοϋπεύθυνοι. Έτσι ακριβώς είναι και ο στρατός. Δεν θα ξεχάσω την ασχετοσύνη και παροιμιώδη ανικανότητα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) των αξιωματικών που ήταν υπεύθυνοι σε γραφεία. Αν δεν υπήρχαν κληρωτοί (να και μία χρήση που έχουν σήμερα αλλά άμισθη...υπάλληλος γραφείου δίχως να πληρώνεσαι) για να οργανώνεται στοιχειωδώς το κάθε γραφείο τότε υπήρχαν μονάδες που ήταν πραγματικά στο έλεος του θεού.

Δυστυχώς αναγκάζομαι να συμφωνήσω μαζί σου Αλέξανδρε...
Ελπίζω αυτή η αρχική απογοήτευση να μην του απομυθοποιήσει το στρατό τελείως, γιατί όντως ο μικρός μου είναι απ'τα παιδιά που προσβλέπουν στη θητεία και θέλουν πρόθυμα να πάνε να την κάνουν. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα απογοητευτεί οικτρά. Μακάρι να βγω ψεύτρα. :(
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Τρί 20 Μάιος 2008, 12:29

ΑρΕλα έγραψε: 4/ Το άτομο είναι ψιλοπορωμένο. Δεν του αρκούν τα αλεξίπτωτα :loco: Θέλει βατραχάνθρωπος, ΟΥΚάς κλπ. Να δούμε πώς θα γίνει τώρα... Όπως καταλαβαίνεις εγώ δεν ξέρω και πολλά απ'αυτά. :shock: Αυτός θα βρει τις άκρες του φαντάζομαι. :ups:
Τα οπλα των Ειδικων Δυναμεων ειναι:
1) Αλεξιπτωτιστες,
2) ΛΟΚ (Λοχοι Ορειων Καταδρομων),
3) ΜΑΚ (Μοιρες Αμφιβιων Καταδρομων).
Μεχρι πριν κανα δυο χρονια ηταν και οι Πεζοναυτες αλλα τους εβγαλαν απο τις Ειδικες.
Στα ΟΥΚ (Ομαδες Υποβρυχιων Καταστροφων) δεν υπηρετουν πια κληρωτοι, δηλαδη φανταροι. Ειναι μονο μονιμοι.

Αν θελει Αμφιβιος απλουστατα, οταν με το καλο παει φανταρος, θα τους ρωτησουν να δηλωσουν που θελουν να υπηρετησουν. Εκει θα μπορεσει να δηλωσει οτι θελει.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 20 Μάιος 2008, 12:38

Ευχαριστώ που με ξεστραβώνεις.
Οι αλλαγές που έγιναν και γίνονται στο στρατό δε με βρίσκουν σύμφωνη. Θα'λεγα πως αυτοί ξέρουν καλύτερα, αλλά μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τους λόγους που έγιναν οι αλλαγές.

ΟΥΚάς ήθελε, για ν'ακολουθήσει τ'αχνάρια του πατέρα του, αλλά υποθέτω πως θ'αρκεστεί στα ΜΑΚ τώρα.
Αίολος έγραψε:Θα σας παραθέσω ένα κομμάτι απ' το ημερολόγιο, που μας έκανε την τιμή η Βασιλική να το παραθέσει.
Κάθε μέρα φτάνουν τώρα και απο το Αλβανικό μέτωπο τμήματα του στρατού. Ενός στρατού ηρωικού.
Αλλά βέβαια, οι 17χρονοι και οι 25χρονοι της εποχής εκείνης, δεν ήταν μαντραχαλάδες που αναλώνονταν στα on-line games, μήτε στους φραπέδες...
Καλείστε να υπηρετήσετε ενα - ενάμιση χρόνο την πατρίδα σας, κι αντί να σεβαστείτε την έννοια του στρατού και να ζητάτε την ριζική βελτίωσή του, χρησιμοποιείτε ως πρόσχημα την υπάρχουσα άσχημη κατάστασή του και απαιτείτε την κατάργησή του ή τη μείωση της θητείας σε τέσσερις μήνες... κολλέγιο.
Να χαίρεται η Ελλάδα τα νέα της παιδιά.
Φυσικά καταλαβαίνω και το πνεύμα σου και το προσυπογράφω αν και τοποθετείσαι κάπως σκληρά για τα παιδιά της γενιάς σου.. Το να πίνουν τα παιδιά φραπέ σε μια καφετέρια ή να παίζουν στο νετ, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστοι, ασυνείδητοι, αναίσθητοι και αδιάφοροι για την πατρίδα... Επίσης φίλε Πάνο ίσως ξεχνάς ή παραβλέπεις το γεγονός πως ο στρατός δεν αντιπροσωπεύει τα ίδια ιδανικά ούτε και λειτουργεί με βάση αυτά όπως παλιότερα...Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω διαπιστώσει, βλέποντας το σταδιακό "ξεβράκωμα" που κάνουν (εκ του πονηρού, απολύτως συνειδητά και εσκεμμένα) οι εκάστοτε κυβερνήσεις, στο στρατό αλλά και στα σώματα ασφαλείας.
Οπότε και να θέλει ν'αγιάσει κάποιος που κατατάσσεται σε στρατό η Αστυνομία, ή κάποιος που θα κληθεί να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό, δεν μπορεί.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 20 Μάιος 2008, 13:15

Τρομερη μοναδα. Εθελοντικη, αμιγως μισθοφορικη και μαλιστα απο αλλοεθνείς κι οχι Γαλλους. Παρεχει ομως καποιες δυνατοτητες που δεν υπαρχουν αλλου.
1) αλλαζεις ονομα, δε σε βρισκει κανεις, δε σε κυνηγαει κανεις, τη γλιτωνεις γενικοτερα απο τη μαυρη προηγουμενη ζωη σου.Πρωτης ταξεως ευκαιρια για καθε καθαρμα/απελπισμενο/κατεστραμενο ή δυσαρεστημενο απο τη ζωη του να παει εκει και να αλλαξει τη ζωη του.
2) Οι Λεγεωναριοι παίρνουν Γαλλικη υποικοότητα και συνταξη για μια ζωη μετα απο 15 χρονια υπηρεσιας.
Εμπεριεχει και γαλλους κι οντως μπορεις να αλλαξεις ονομα.
Αν σε κυνηγουν πχ για αστικα θεματα (χρεη) μπορεις να πας.
Παρ ολα αυτα δεν περνουν πια ανθρωπους με ιδιαιτερο ποινικο μητρωο.
Οκ καμια μικροκλοπη συγχωρειτε (και θα επρεπε να συγχωρειτε κι απο το κρατος μας που δηθεν σωφρονιζει αλλα αντ αυτου στιγματιζει).
Οι λεγεωναριοι σπανια ερχονται σε επαφη με αξιωματικους (η εκπαιδευση κλπ γινεται απο υπαξιωματικους, οι οποιοι ξεκινησαν κι αυτοι ως λεγαιωναριοι).
ανετα θα μπορουσε να εφαρμοστει.
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Τρί 20 Μάιος 2008, 13:19

Divine Sinner έγραψε:
Εμπεριεχει και γαλλους κι οντως μπορεις να αλλαξεις ονομα.
Αν σε κυνηγουν πχ για αστικα θεματα (χρεη) μπορεις να πας.
Παρ ολα αυτα δεν περνουν πια ανθρωπους με ιδιαιτερο ποινικο μητρωο.
Οκ καμια μικροκλοπη συγχωρειτε (και θα επρεπε να συγχωρειτε κι απο το κρατος μας που δηθεν σωφρονιζει αλλα αντ αυτου στιγματιζει).
Οι λεγεωναριοι σπανια ερχονται σε επαφη με αξιωματικους (η εκπαιδευση κλπ γινεται απο υπαξιωματικους, οι οποιοι ξεκινησαν κι αυτοι ως λεγαιωναριοι).
ανετα θα μπορουσε να εφαρμοστει.

Εμ δε θα το καναν εδω οπως οι Γαλλοι, δυστυχως. Πανταχου παροντες οι αξιωματικοι, αλλα και οι υπαξ. την ιδια νοοτροπια εχουν, χαλια μαυρα.
Αλλαγη νοοτροπιας απο τον αρχηγο του στρατου και να διαχυθει προς τα κατω χρειαζεται. μετα ολα γινονται. Ολα ομως.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 22 Μάιος 2008, 00:06

Το έχουμε πει επανειλλημένως. Η απαξίωση του στρατού επήλθε από τους κομπλεξικούς πολιτικάντηδες της μεταπολιτεύσεως. Χρειάζονται ν' αλλάξουν πολλά στο στράτευμα. Η λύση όμως δεν είναι η κατάργηση (για προφανείς σκοπούς οι οποίοι έχουν εξηγηθεί), αλλά η αναβάθμιση του.

Βίκυ, εύχομαι να είναι το πρώτο και τελευταίο καψώνι αυτό στον γιο σου.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 23 Μάιος 2008, 20:04

alexandros έγραψε:Αγαπητέ Αίολε θα ήθελα να αναλογιστείς την ιστορική στιγμή του τότε και το τι επικρατεί σήμερα στον κόσμο. Η ματαιότητα του να πιστεύει κανείς ότι πηγαίνοντας 18 μήνες στρατό θα έχει τη δυνατότητα να σώσει την χώρα του στην απίθανη περίπτωση του γενικευμένου πολέμου είναι μία ξεκάθαρη πραγματικότητα. Οι εποχές έχουν αλλάξει, όπως έχουν αλλάξει και τα ιδανικά αν θες. Στην εποχή μας και τις φαύλες καταστάσεις που ζούμε είναι απολύτως φυσιολογικό να αρνείται κάποιος να υπηρετήσει βλέποντας ότι χάνει τον χρόνο του (και το βόλεμά του βέβαια). Αντί όμως να σιχτιρίζουμε τους νεώτερους (εγώ είμαι 31 και έχω περάσει από όλους αυτούς τους κύκλους της πρώιμης ενήλικης ζωής, στρατός, σπουδές, μεταπτυχιακά κ.λπ.) μήπως θα έπρεπε να δούμε ότι η κοινωνία μας αλλάζει ριζικά και απότομα κι εμείς κοιτάμε να διατηρήσουμε "μύθους, θρύλους, παραδόσεις" που ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν; αυτός που δεν θέλει να στρατευθεί ίσως να έχει να δώσει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα με το να μην το κάνει. Αν τα χρήματα που δίνονται για ουσιαστικά αχρείαστους εξοπλισμούς δίνονταν στην παιδεία και για να φτιαχτούν νοσοκομεία τότε σίγουρα η χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Η εθνική άμυνα δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο κακοεκπαιδευμένο, μουρτζούφλη που αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" να τον ντυσουν στο χακί. Χρειάζεται έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματία που θα παραμείνει στο στράτευμα για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να γνωρίσει όλες τις πτυχές του επαγγέλματός του.
Φίλε Αλέξανδρε, η μανία σου να αποδείξεις ότι ο στρατός πια αποτελεί περιττή υπηρεσία του έθνους, δεν με πείθει καθόλου, για τους εξής λόγους:
Αναφέρεις ότι η εθνική άμυνα δεν χρειάζεται ανθρώπους υποχρεωτικώς εκπαιδευόμενους, αλλά έναν επαγγελματία κι άρα εθελοντή που κάνει σωστά τη δουλειά του.
Το ξέρεις ότι 9 στους 10 μαθητές πηγαίνουν υποχρεωτικώς στο σχολείο κι αν δεν εξαναγκάζονταν δεν θα πήγαιναν; Μήπως να θεσπίσουμε και προαιρετικά, εθελοντικά σχολεία ώστε να έχουμε λίγους και ευφυείς ανθρώπους; Θα μου πεις ότι η παιδεία είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας, θα σου ανταπαντήσω ότι και η ελευθερία μας είναι το θεμελιοδέστερο υπόβαθρο του λαού μας και δεν διασφαλίζεται παρά μόνον απ' τον στρατό μας.
Αν στα Ελληνόπουλα δίδασκαν ότι ο επί χιλιάδων χρόνων στρατός μας καλά κρατεί και υποχρέωση των πολιτών είναι να εκπαιδευτούν για να προφυλαχθούν από εξωτερικό εχθρό, τότε θα έβλεπες καλύτερα αποτελέσματα απ' του επαγγελματικού. Ο μεν πρώτος επενδύεται από φρόνημα και ψυχικό σθένος κι ο δε δεύτερος από ρευστό ως κινητήριο μοχλό. Άσε απλήρωτο έναν επαγγελματία και πες του να προφυλάξει την πατρίδα... θα λιποτακτήσει. Άσε απλήρωτο έναν εθνοφρουρό πεπαιδευμένο και πες του να προφυλάξει την πατρίδα... θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων.
Βλέπω μια Τουρκία που αναπτύσσεται ραγδαίως σε κάθε τομέα, που μπορεί να μας απειλήσει άμεσα και στον αντίποδα μιαν Ελλάδα που νομίζει ότι θα κερδίζει την στρατιωτική ισχύ με την οικονομία της... όποια κι αν είναι.
Αναρωτήθηκες ποτέ σου για ποιο λόγο δεν επιθυμούν πια οι περισσότεροι νέοι να στρατευθούν;
Μήπως γιατί η νέα τάξη πραγμάτων κάνει λόγο για ειρήνη, αδελφοσύνη και λοιπές ουτοπίες που μόνον οι αφελείς πιστεύουν; Γιατί άραγε βλέπω ταινίες τύπου άι-φορ να προβάλλονται και να λένε ότι εκεί (στον στρατό) γεννιούνται χούντες;
Η αρνητική προβολή του στρατού, δεν είναι πολιτική μέθοδος; Γίνεται μόνο για να διασκεδάσει τον λαό;
Ο στρατός υποβαθμίζεται κι απαξιώνεται επειδή ανατράπηκε το υπάρχον καθεστώς από αυτόν. Οι λόγοι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί, προσωπικά τους εναντιώνομαι διότι δεν είναι προς όφελος του έθνους μας.
Η παιδεία, η στρατιωτική ισχύς και η οικονομία είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας κοινωνίας.
Γνωρίζεις ότι η διαφύλαξη της ελευθερίας ενός έθνους είναι υποχρέωση όλων των μελών της και όχι μόνο μιας μερίδας; Αν ναι, πώς δέχεσαι την κατάργηση του στρατού; Και προσωπικά δεν βλέπω ν' άλλαξε τίποτα φίλε. Πώς υποστηρίζεις κάτι τέτοιο; Βλέπεις ότι ο πόλεμος έχει παύσει, παγκοσμίως; Ότι οι στρατοί διαλύονται; Βλέπεις μια φιλική προσέγγιση από τους γείτονές μας;
Ο στρατός δεν είναι ένα επάγγελμα για να εξασφαλίζει τ' αναγκαία στους ανθρώπους, όπως τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο στρατός είναι ένας ολόκληρος θεσμός, που διασφαλίζει τα ιδανικά μας, όπως την ελευθερία μας, τα εδάφη μας και τα συμφέροντά μας.
Μου προσάπτεις παραδείγματα για την παιδεία και την οικονομία, λες και οφείλεται στον στρατό η έλλειψη της παιδείας και η κατακρεούργηση της οικονομίας μας, κι όχι στις αλόγιστες δαπάνες του κράτους και στις κλοπές του δημοσίου χρήματος, ή στην μεθοδευμένη αποχαύνωση των Ελληνοπαίδων.
Στρατός τύπου Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής να μας λείπει. Να πάτε σ' αυτά τα κράτη αν θέλετε, στην Ελλάδα οι στρατεύσιμοι θα είναι οι ελεύθεροι πολίτες και κανένας επαγγελματίας.
Καταντήσαμε ξενόδουλοι, μιμητές τους - μα οι άλλοι κάνουν αυτό, εκείνοι έκαναν το άλλο, εμείς κάνουμε αυτό ενώ οι άλλοι δεν το κάνουν -, λαός χωρίς βούληση και αυτοκυριαρχία καταντήσαμε. Δειλοί και φυγόπονοι...
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 23 Μάιος 2008, 20:34

Φυσικά καταλαβαίνω και το πνεύμα σου και το προσυπογράφω αν και τοποθετείσαι κάπως σκληρά για τα παιδιά της γενιάς σου.. Το να πίνουν τα παιδιά φραπέ σε μια καφετέρια ή να παίζουν στο νετ, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστοι, ασυνείδητοι, αναίσθητοι και αδιάφοροι για την πατρίδα... Επίσης φίλε Πάνο ίσως ξεχνάς ή παραβλέπεις το γεγονός πως ο στρατός δεν αντιπροσωπεύει τα ίδια ιδανικά ούτε και λειτουργεί με βάση αυτά όπως παλιότερα...Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω διαπιστώσει, βλέποντας το σταδιακό "ξεβράκωμα" που κάνουν (εκ του πονηρού, απολύτως συνειδητά και εσκεμμένα) οι εκάστοτε κυβερνήσεις, στο στρατό αλλά και στα σώματα ασφαλείας.
Οπότε και να θέλει ν'αγιάσει κάποιος που κατατάσσεται σε στρατό η Αστυνομία, ή κάποιος που θα κληθεί να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό, δεν μπορεί.
Ναι, Βασιλική τοποθετούμαι κάπως σκληρά γιατί έτσι είναι... σκληρή η αλήθεια. Δεν είναι κακός ο φραπές, αλλά η προσκόλληση σ' αυτόν και η πλήρης παθητικότητα, είναι πολύ κακές συνήθειες.
Ο στρατός όπως προείπα υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση, φοβούμενη για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Το 1994 υπήρχε η Μεραρχία των Ειδικών Δυνάμεων. Είχε δυνάμεις μηχανικού, ήταν η μαχητικότερη μονάδα του ΕΣ. Εκαταργήθη άδοξα, για λόγο που ήταν ουσιαστικότατος για το υπάρχουν καθεστώς. Η Μεραρχία αυτή είχε αποκτήσει δύναμη, οι στρατιώτες της ήταν εθελοντές (άρα πρόθυμοι και συνειδητοποιημένοι), ήταν πολυπληθής και έφθασε στο σημείο, οι συνταγματάρχες του Σώματος Πεζικού ν' αποκαλούν "κύριο" τον λοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων. Διέλυσαν το Σώμα Πεζοναυτών, το καθιέρωσαν "επίλεκτο πεζικό", αφαιρώντας όλες τις καταδρομικές ασκήσεις, που παλαιότερα είχε...
Οι Ειδικές Δυνάμεις ειδικότερα, περιθωριοποιούνται και γενικώς ο στρατός διοικείται πια από χαλβάδες οι οποίοι ορίζονται επιτελείς από την κυβέρνηση, πλην μερικών φωτεινότατων εξαιρέσεων, στις οποίες βασίζω τις ελπίδες μου για την ανάκαμψη του στρατού.

Συνιστώ στον γιο σου, να καταταχθεί στους αμφίβιους ή στους ορεινούς καταδρομείς (ως είθισται) και να επιλέξει να μετατεθεί στην 35 Μοίρα Καταδρομών, εκεί που είμαι κι εγώ. Η εκπαίδευση είναι άρτια.
Δυστυχώς, υπάρχουν μονάδες στην Ελλάδα που δεν έχουν τον προβλεπόμενο αριθμό οπλιτών κι έτσι περιορίζονται στις υπηρεσίες, παρά στις ασκήσεις. Επίλυση του προβλήματος αυτού, ίσως να είναι η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Ο νόμος υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται.
Η Μοίρα μας είναι υπερπλήρης, οπότε αφοσιωνόμαστε σε πολλές και διάφορες ασκήσεις (ανταρτοπόλεμο, πορεία-βολή, θαλασσία, αργώ, πύργο, θώρακα, διαφυγή-διαβίωση, ΤΑΜΣ Πεζικού, αναγνωρίσεις, ΤΑΜΣ Δήμητρα κ.ά.), οι ονομασίες είναι κωδικές.
Εύχομαι στο γιο σου, καλός οπλίτης και καλός πολίτης!
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Παρ 23 Μάιος 2008, 20:45

Εγώ θα πάω να κάνω το ναυτάκι πάντως.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Σάβ 24 Μάιος 2008, 09:24

Αίολε, συγκρίνεις, δηλαδή, την ΠΑΙΔΕΙΑ με το καψόνι και την αγγαρεία και δη στην πιο δημιουργική φάση της ζωής ενός άντρα; Να σου υπενθυμίσω, δε, ότι το σχολείο είναι υποχρεωτικό μέχρι την τρίτη γυμνασίου, έτσι ώστε ακόμα κι αυτοί που τα ταλέντα τους δεν συμπεριλαμβάνουν την μόρφωση, να έχουν εντούτοις μια βασική παιδεία για να πορευτούν μετά σ' όποιον τομέα τους ταιριάζει καλύτερα. Σταματάει το σχολείο να είναι υποχρεωτικό όταν σταματάει η παιδική ηλικία κι ένας άνθρωπος είναι σε θέση, έστω και λίγο, να έχει έναν μπούσουλα σχετικά με το τι θέλει και τι δεν θέλει.

Επίσης, εντελώς πληροφοριακά, δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ άνθρωπο που να μην ήθελε να συνεχίσει το σχολείο μετά το γυμνάσιο, όση γκρίνια κι αν έπεφτε για το διάβασμα κλπ. Αντίθετα, ξέρω πολλούς που θα έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να μην χάσουν τόσο άσκοπα ένα έτος απ' την ζωή τους και δύο που πήραν τα πτυχία τους και τα μάστερ τους κι έφυγαν απ' την Ελλάδα, για να πάνε κάπου να δημιουργήσουν χωρίς να τους τραβήξει πίσω ο στρατός και, προφανώς, ούτε γύρισαν, ούτε πρόκειται να γυρίσουν. Αυτό να κάνουν, δηλαδή, όσοι έχουν να προσφέρουν στην Ελλάδα πολύ καλύτερα πράγματα απ' το καθάρισμα της καλλιόπης; Να ξενιτεύονται;

Όχι και πάλι όχι, είμαι της άποψης ότι μια τρίμηνη, το πολύ εξάμηνη ΣΩΣΤΗ θητεία (στην περίπτωση πάντα που πρέπει ντε και καλά να είναι ο στρατός υποχρεωτικός) είναι πολύ καλύτερη από ένα ημερολογιακό έτος μαζεύοντας γόπες απ' το χορτάρι και κάνοντας αγγαρείες.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 24 Μάιος 2008, 16:10

Αίολε, συγκρίνεις, δηλαδή, την ΠΑΙΔΕΙΑ με το καψόνι και την αγγαρεία και δη στην πιο δημιουργική φάση της ζωής ενός άντρα; Να σου υπενθυμίσω, δε, ότι το σχολείο είναι υποχρεωτικό μέχρι την τρίτη γυμνασίου, έτσι ώστε ακόμα κι αυτοί που τα ταλέντα τους δεν συμπεριλαμβάνουν την μόρφωση, να έχουν εντούτοις μια βασική παιδεία για να πορευτούν μετά σ' όποιον τομέα τους ταιριάζει καλύτερα. Σταματάει το σχολείο να είναι υποχρεωτικό όταν σταματάει η παιδική ηλικία κι ένας άνθρωπος είναι σε θέση, έστω και λίγο, να έχει έναν μπούσουλα σχετικά με το τι θέλει και τι δεν θέλει.
Όχι Σαλώμη, δεν συγκρίνω τον στρατό με την παιδεία, διότι είναι ξεχωριστοί τομείς, οι οποίοι είναι πολύ βασικοί. Και σε παρακαλώ, εγώ δεν έκανα λόγο γι' αγγαρεία... εγώ ο ίδιος αποδέχομαι την ασχημη κατάσταση του στρατού και ζητώ την βελτίωσή του. Οι περισσότεροι κολλάτε στην υπάρχουσα κατάστασή του, λες και δεν μπορεί ν' αλλάξει. Δεν δίδετε σημασία στην έννοια του στρατού, η οποία είναι ο λόγος για την ύπαρξή του.
Απλώς τονίζω ότι δίχως την ελευθερία μας, είναι αδύνατη η ίδια η εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των πολιτών. Αν ένας λαός ευφυής, δεν έχει εθνική άμυνα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστραφεί. Η σωστή παιδεία, αναπτύσσει τον λαό σ΄ολους τους τομείς, ο στρατός είναι το μέσο που προστατεύει τον λαό.
Επίσης, εντελώς πληροφοριακά, δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ άνθρωπο που να μην ήθελε να συνεχίσει το σχολείο μετά το γυμνάσιο, όση γκρίνια κι αν έπεφτε για το διάβασμα κλπ. Αντίθετα, ξέρω πολλούς που θα έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να μην χάσουν τόσο άσκοπα ένα έτος απ' την ζωή τους και δύο που πήραν τα πτυχία τους και τα μάστερ τους κι έφυγαν απ' την Ελλάδα, για να πάνε κάπου να δημιουργήσουν χωρίς να τους τραβήξει πίσω ο στρατός και, προφανώς, ούτε γύρισαν, ούτε πρόκειται να γυρίσουν. Αυτό να κάνουν, δηλαδή, όσοι έχουν να προσφέρουν στην Ελλάδα πολύ καλύτερα πράγματα απ' το καθάρισμα της καλλιόπης; Να ξενιτεύονται;
Εγώ πάλι ξέρω πάρα πολλούς που δεν θέλουν το σχολείο. Ακόμα περισσότερους που πηγαίνουν στο νυχτερινό, επειδή γνωρίζουν πως ακόμα και να μην είναι παρόντες, περνάνε τις τάξεις... μιλάμε για τέτοια κατάντια. Κοπέλα μου θα καταλάβεις πως δεν υμνώ τον στρατό των αγγαρρειών, αλλά σέβομαι τον λόγο που υπάρχει; Το ότι θεωρώ υποχρέωση των πολιτών να διαφυλάσσουν την ίδια τους την ελευθερία, είναι παράλογο;
Όχι και πάλι όχι, είμαι της άποψης ότι μια τρίμηνη, το πολύ εξάμηνη ΣΩΣΤΗ θητεία (στην περίπτωση πάντα που πρέπει ντε και καλά να είναι ο στρατός υποχρεωτικός) είναι πολύ καλύτερη από ένα ημερολογιακό έτος μαζεύοντας γόπες απ' το χορτάρι και κάνοντας αγγαρείες.
Χεχ... επειδή δεν έχεις στρατευθεί, είναι λίγο οξύμωρο να προτείνεις τρίμηνη εκπαίδευση. Ένας στρατιώτης σε τρεις μήνες, δεν προλαβαίνει καν να προσαρμοστεί, να καταλάβει ότι είναι στρατιώτης. Μετά τους 6 μήνες προσαρμόζεται πλήρως με την στρατιωτική διαβίωση και ξεκινάει η πορεία του ως στρατιώτης. Ακόμα και η 12μηνη θητεία δεν αρκέσθηκε να καλύψει το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στο πυροβολικό, τα τεθωρακισμένα και τις ειδικές δυνάμεις, ειδικά στις τελευταίες, το πρόγραμμα έχει συμπιεστεί πολύ. Στο δε ναυτικό, το πρόβλημα είναι τεράστιο... να φανταστείς, ότι όταν ήταν 18μηνη η θητεία στον στρατό ξηράς, στο ναυτικό ήταν 22μηνη, λόγω φόρτου εργασίας. Από 22 μήνες, μειώθηκε στους 12! Το πρόβλημα που προέκυψε είναι μεγάλο.
Επίσης, πρέπει να προετοιμαστεί για την ορκωμοσία (ειδάλλως δεν μπορεί να πάρει καν όπλο, διότι πριν την ορκομωσία δεν θεωρείται στρατιώτης) που απαιτεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αργότερα να περάσει την βασική εκπαίδευση, να ξεπεράσει τις τυπικές διαδικασίες (χορήγηση ενδυμάτων, υποδημάτων, οπλισμού, πλήρη φόρτου κ.ά.) μετά να μετατεθεί σε διάφορα σώματα και να εκπαιδευτεί πάνω στην ειδικότητά του (αρματιστής, αντιαρματιστής, καταστροφέας, διαβιβαστής, νοσοκόμος, οδηγός, ολμιστής κ.ά.)... σε τρεις μήνες, ένας μαυροσκούφης θα ξέρει να συντηρεί ένα άρμα, ένα αρματοφόρο; Θα μπορεί ένας ολμιστής να είναι ευθυβολος μ' έναν όλμο, σε 3 μήνες; Θα μπορέσει να εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να εκκενώσει το στρατόπεδο (όπλα, αποθήκες, έγγραφα, οχήματα, προσωπικό, πυρομαχικά, έπιπλα, τροφή) συντεταγμένα σε 2 ώρες;; Εν καιρώ πολέμου αυτό θα γίνει... αυτό έγινε στον Έβρο, όταν συνέβη το περιστατικό στα Ίμια... ένας στρατιώτης τριών μηνών, σε τέτοιες καταστάσεις, θα καταληφθεί από πανικό και πλήρη ανετοιμότητα.
Αν ενας νοσοκόμος που είχε τρίμηνη εκπαίδευση, αναλάβει να σε περιθάλψει, το πιθανότερο είναι να σε βλάψει περισσότερο...
Εγώ στους πρώτους μου τρεις μήνες, δεν είχα συνειδητοποιήσει πού βρίσκομαι.
Εν τέλει, δεν δυνάμεθα να γεμίζουμε τα στρατόπεδα κάθε τρεις μήνες, διότι έχουμε μικρό πληθυσμό. Γι' αυτό υπάρχουν οι λεγόμενες ΕΣΣΟ (=σειρές κατατάξεως), στις οποίες παρουσιάζονται μικρότερα σύνολα ανδρών. Μόνο από αυτήν την άποψη, η πρότασή σου απορρίπτεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aiolos την Σάβ 24 Μάιος 2008, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 24 Μάιος 2008, 16:17

seliniasmenos έγραψε:Εγώ θα πάω να κάνω το ναυτάκι πάντως.
Οι ναύτες δεν είναι πλέον κληρωτοί, αλλά ΕΠΟΠ.
Όσοι κατατάσσονται στο Ναυτικό, πηγαίνουν στα παρατηρητήρια και στα γραφεία. Τα παρατηρητήρια έχουν μεγάλες ευθύνες (γι' αυτό επιλέγουν υπεύθυνους), αλλά τα γραφεία είναι βυσματική θέση (συνήθως τραγουδιστές υπόχρεοι στράτευσης, γλειφτράκια βουτυρόπαιδα, παιδιά πολιτικών και διάσημων, πλουσίων ή συγγενών στρατιωτικών του ναυτικού, πλην μερικών σπανιότατων εξαιρέσεων).
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 24 Μάιος 2008, 16:57

Αίολε μην βλέπεις παντου συνομωσίες.
Η τέχνη ειναι ελεύθερη και ο σκηνοθέτης ειναι καλιτέχνης.
Αν βλέπει ετσι τον στρατό και ο στρατός του έδωσε λόγο για να τον βλέπει έτσι.
Τοτε ναι εχει το ερέθισμα για να γυρίσει την ταινία.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει καποια πολιτική βούληση απο πίσω.
Δηλαδη τι θα έπρεπε να ζητήσει άδεια απο το υπουργείο αμυνας για να γυρίσει μια ταινία;
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 24 Μάιος 2008, 17:05

Φώτη, σε παρακαλώ φίλε. Πολλά απ' αυτά που προβάλλει δεν ισχύουν καν... δείχνει ότι οι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων συμφιλιώνονται δημοσίως με τους Τούρκους (επιστημονική φαντασία) και μερικοί γιωτάδες (άι - φορ σημαίνει γιώτα - forces...) τους χαλάνε τα σχέδια (επιστημονικότερη φαντασία).
Ακόμα και να μην πρόκειται περί πολιτικώς μεθοδευμένης παραγωγής, το έργο κατ' εμέ είναι κατακριτέο. Θα κρίνει και ο Βουρλιώτης ειδικότερα τις ειδικές δυνάμεις και γενικότερα τον στρατό... Ο δήθεν underground χιπ-χοπάς, ο πολυδιαφημισμένος, αλλά κατά τ' άλλα "αντιδραστικός" ράπερ.
Άσε το άλλο, που προβάλλει τους καταδρομείς σαν χαζοβιόληδες μπρατσαράδες, που εκτελούν μηχανικώς διαταγές, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ εύστροφοι και εξηγημένοι άνθρωποι.
Οι Αμερικάνοι καταδρομείς, δεν έχουν καμμία σχέση με τους Έλληνες... οι πρώτοι από πρωτοβουλία αγγίζουν τον πάτο. Δίχως διαταγή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, είναι πρακτικοί αλλά δεν έχουν πρωτοβουλίες.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 24 Μάιος 2008, 17:10

Ρε συ σου ειπα οτι ισχυει το πνευμα που περιγραφει για τον στρατό.
Οι ειδικες δυναμεις οντος αποτελουν εξαιρεση.
και ασχολήθηκε με αυτες κατα τη γνώμη μου για εμπορικους λόγους.
Απο την άλλη ειναι απλά μια κομωδία.
Δηλαδη η μεγαλη των μπάτσων σχολη απεικονίζει την πραγματικότητα της Αμερικάνικης αστυνομίας;
Φυσικα κι οχι.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 24 Μάιος 2008, 17:17

Φώτη, η μεγάλη των μπάτσων σχολή, δεν σε προτρέπει έμμεσα να την αποφύγεις, ενώ στην λουφαδόρικη ταινία με τον Βούρλο-ιωτη, υπαινίσσεται κάτι τέτοιο. Επίσης, διακωμωδεί τις προσωπικές σχέσεις των αστυνομικών κι όχι το ίδιο το σώμα. Αναφέρεται σε μία σχολή συγκεκριμένα, όχι σ' όλες τις σχολές του κράτους τους.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 24 Μάιος 2008, 17:29

Επιτέλους φτάνει, επιτέλους τον βρίσκουν στα κοιτάπια τους, επιτέλους συμπληρώνει και το χαρτί- όπου για προτίμηση σώματος το παιδί συμπλήρωσε "ειδικές δυνάμεις"... και η μαμά πατρίδα τον αντάμειψε με 1 μήνα φυλακή με το καλημέρα σας, γιατί? Μα επειδή άργησε να έρθει να παρουσιαστεί και κόντεψε να κυρηχτεί ανυπότακτος.
Το λένε στο σχολείο. Εμένα πάντως όταν περνούσε η χρόνια μου, ήμουν φοιτητής. Έτσι λοιπόν όταν μπήκε ο φλεβάρης που ήξερα οτι κάπου εκεί περνάνε περιοδεύν, πήγα μόνος μου στο στρατολογικό γραφείο.
Εκεί μου είπαν οτι πήγα νωρίτερα κάτι εβδομάδες, πέρασα περιοδεύων, ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ, πήγα για την αναβολή και όταν μου ήρθε είχαν γράψει την σωστή σχολή αλλά σε λάθος πόλη. Τόσο τούβλα είναι.
Οι ναύτες δεν είναι πλέον κληρωτοί, αλλά ΕΠΟΠ.
Όσοι κατατάσσονται στο Ναυτικό, πηγαίνουν στα παρατηρητήρια και στα γραφεία. Τα παρατηρητήρια έχουν μεγάλες ευθύνες (γι' αυτό επιλέγουν υπεύθυνους), αλλά τα γραφεία είναι βυσματική θέση (συνήθως τραγουδιστές υπόχρεοι στράτευσης, γλειφτράκια βουτυρόπαιδα, παιδιά πολιτικών και διάσημων, πλουσίων ή συγγενών στρατιωτικών του ναυτικού, πλην μερικών σπανιότατων εξαιρέσεων).
Πλάκα έκανα. Αλλά με ενδιαφέρει το ναυτικό. Έχουμε βάση στην Νάπολη. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Πάντως θα παίξω πάνω στην καλή γνώση της ιταλικής γλώσσας, και αν πιάσει σε κανά μεταφραστικό, έπιασε :shock:
Θα έχω και τα γαλλικά μέχρι τότε, ποιος με πιάνει. Τις γλώσσες τις έχω, το βίσμα δεν έχω :loco:
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 24 Μάιος 2008, 17:41

seliniasmenos έγραψε:Το λένε στο σχολείο.
Πίστεψέ με Σελ, α/ δεν έχω λόγους να πω ψέματα β/ ούτε κι ο Κώστας που όπως προείπα ΘΕΛΕΙ να πάει, μη σου πω ότι σκέφτεται σοβαρά να γίνει και μονιμάς. Δεν είπαν τίποτα- ούτε έδωσαν καμιά ρημάδα ειδοποίηση στο σχολείο του! :swear:

Τους πήρα τηλέφωνο, έγινε ο κακός χαμός, τ'άκουσαν απ'την καλή κι απ'την ανάποδη, και ζήτησαν και συγνώμη, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν μπήκαν στον κόπο να ειδοποιήσουν. Αν το'χαν κάνει, θα μου'λεγαν "τι λέτε κυρία μου...εμείς..." μπλα μπλα μπλα. Έτσι δεν είναι?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 24 Μάιος 2008, 22:19

Αίολος έγραψε:
alexandros έγραψε:Αγαπητέ Αίολε θα ήθελα να αναλογιστείς την ιστορική στιγμή του τότε και το τι επικρατεί σήμερα στον κόσμο. Η ματαιότητα του να πιστεύει κανείς ότι πηγαίνοντας 18 μήνες στρατό θα έχει τη δυνατότητα να σώσει την χώρα του στην απίθανη περίπτωση του γενικευμένου πολέμου είναι μία ξεκάθαρη πραγματικότητα. Οι εποχές έχουν αλλάξει, όπως έχουν αλλάξει και τα ιδανικά αν θες. Στην εποχή μας και τις φαύλες καταστάσεις που ζούμε είναι απολύτως φυσιολογικό να αρνείται κάποιος να υπηρετήσει βλέποντας ότι χάνει τον χρόνο του (και το βόλεμά του βέβαια). Αντί όμως να σιχτιρίζουμε τους νεώτερους (εγώ είμαι 31 και έχω περάσει από όλους αυτούς τους κύκλους της πρώιμης ενήλικης ζωής, στρατός, σπουδές, μεταπτυχιακά κ.λπ.) μήπως θα έπρεπε να δούμε ότι η κοινωνία μας αλλάζει ριζικά και απότομα κι εμείς κοιτάμε να διατηρήσουμε "μύθους, θρύλους, παραδόσεις" που ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν; αυτός που δεν θέλει να στρατευθεί ίσως να έχει να δώσει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα με το να μην το κάνει. Αν τα χρήματα που δίνονται για ουσιαστικά αχρείαστους εξοπλισμούς δίνονταν στην παιδεία και για να φτιαχτούν νοσοκομεία τότε σίγουρα η χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Η εθνική άμυνα δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο κακοεκπαιδευμένο, μουρτζούφλη που αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" να τον ντυσουν στο χακί. Χρειάζεται έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματία που θα παραμείνει στο στράτευμα για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να γνωρίσει όλες τις πτυχές του επαγγέλματός του.
Φίλε Αλέξανδρε, η μανία σου να αποδείξεις ότι ο στρατός πια αποτελεί περιττή υπηρεσία του έθνους, δεν με πείθει καθόλου, για τους εξής λόγους:
Αναφέρεις ότι η εθνική άμυνα δεν χρειάζεται ανθρώπους υποχρεωτικώς εκπαιδευόμενους, αλλά έναν επαγγελματία κι άρα εθελοντή που κάνει σωστά τη δουλειά του.
Το ξέρεις ότι 9 στους 10 μαθητές πηγαίνουν υποχρεωτικώς στο σχολείο κι αν δεν εξαναγκάζονταν δεν θα πήγαιναν; Μήπως να θεσπίσουμε και προαιρετικά, εθελοντικά σχολεία ώστε να έχουμε λίγους και ευφυείς ανθρώπους; Θα μου πεις ότι η παιδεία είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας, θα σου ανταπαντήσω ότι και η ελευθερία μας είναι το θεμελιοδέστερο υπόβαθρο του λαού μας και δεν διασφαλίζεται παρά μόνον απ' τον στρατό μας.
Αν στα Ελληνόπουλα δίδασκαν ότι ο επί χιλιάδων χρόνων στρατός μας καλά κρατεί και υποχρέωση των πολιτών είναι να εκπαιδευτούν για να προφυλαχθούν από εξωτερικό εχθρό, τότε θα έβλεπες καλύτερα αποτελέσματα απ' του επαγγελματικού. Ο μεν πρώτος επενδύεται από φρόνημα και ψυχικό σθένος κι ο δε δεύτερος από ρευστό ως κινητήριο μοχλό. Άσε απλήρωτο έναν επαγγελματία και πες του να προφυλάξει την πατρίδα... θα λιποτακτήσει. Άσε απλήρωτο έναν εθνοφρουρό πεπαιδευμένο και πες του να προφυλάξει την πατρίδα... θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων.
Βλέπω μια Τουρκία που αναπτύσσεται ραγδαίως σε κάθε τομέα, που μπορεί να μας απειλήσει άμεσα και στον αντίποδα μιαν Ελλάδα που νομίζει ότι θα κερδίζει την στρατιωτική ισχύ με την οικονομία της... όποια κι αν είναι.
Αναρωτήθηκες ποτέ σου για ποιο λόγο δεν επιθυμούν πια οι περισσότεροι νέοι να στρατευθούν;
Μήπως γιατί η νέα τάξη πραγμάτων κάνει λόγο για ειρήνη, αδελφοσύνη και λοιπές ουτοπίες που μόνον οι αφελείς πιστεύουν; Γιατί άραγε βλέπω ταινίες τύπου άι-φορ να προβάλλονται και να λένε ότι εκεί (στον στρατό) γεννιούνται χούντες;
Η αρνητική προβολή του στρατού, δεν είναι πολιτική μέθοδος; Γίνεται μόνο για να διασκεδάσει τον λαό;
Ο στρατός υποβαθμίζεται κι απαξιώνεται επειδή ανατράπηκε το υπάρχον καθεστώς από αυτόν. Οι λόγοι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί, προσωπικά τους εναντιώνομαι διότι δεν είναι προς όφελος του έθνους μας.
Η παιδεία, η στρατιωτική ισχύς και η οικονομία είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας κοινωνίας.
Γνωρίζεις ότι η διαφύλαξη της ελευθερίας ενός έθνους είναι υποχρέωση όλων των μελών της και όχι μόνο μιας μερίδας; Αν ναι, πώς δέχεσαι την κατάργηση του στρατού; Και προσωπικά δεν βλέπω ν' άλλαξε τίποτα φίλε. Πώς υποστηρίζεις κάτι τέτοιο; Βλέπεις ότι ο πόλεμος έχει παύσει, παγκοσμίως; Ότι οι στρατοί διαλύονται; Βλέπεις μια φιλική προσέγγιση από τους γείτονές μας;
Ο στρατός δεν είναι ένα επάγγελμα για να εξασφαλίζει τ' αναγκαία στους ανθρώπους, όπως τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο στρατός είναι ένας ολόκληρος θεσμός, που διασφαλίζει τα ιδανικά μας, όπως την ελευθερία μας, τα εδάφη μας και τα συμφέροντά μας.
Μου προσάπτεις παραδείγματα για την παιδεία και την οικονομία, λες και οφείλεται στον στρατό η έλλειψη της παιδείας και η κατακρεούργηση της οικονομίας μας, κι όχι στις αλόγιστες δαπάνες του κράτους και στις κλοπές του δημοσίου χρήματος, ή στην μεθοδευμένη αποχαύνωση των Ελληνοπαίδων.
Στρατός τύπου Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής να μας λείπει. Να πάτε σ' αυτά τα κράτη αν θέλετε, στην Ελλάδα οι στρατεύσιμοι θα είναι οι ελεύθεροι πολίτες και κανένας επαγγελματίας.
Καταντήσαμε ξενόδουλοι, μιμητές τους - μα οι άλλοι κάνουν αυτό, εκείνοι έκαναν το άλλο, εμείς κάνουμε αυτό ενώ οι άλλοι δεν το κάνουν -, λαός χωρίς βούληση και αυτοκυριαρχία καταντήσαμε. Δειλοί και φυγόπονοι...
Σε διαβεβαιώ ότι δεν έχω καμία μανία να αποδείξω τίποτα, την άποψή μου λέω έχοντας περάσει και από τον στρατό και από το πανεπιστήμιο.
Τα 6χρονα παιδιά δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε σχολείο ή όχι. Όπως είπε και η Σαλώμη παραπάνω η υποχρεωτική εκπαίδευση τοποθετείται στην τρίτη Γυμνασίου και ο νέος έχει την επιλογή να συνεχίσει ή όχι.
Λέω όλα αυτά που λέω γιατί πιστεύω απόλυτα ότι η εθνική άμυνα χρειάζεται ανθρώπους πλήρως εκπαιδευμένους και επαγγελματίες. Ο κληρωτός δεν έχει την ικανότητα ή την διάθεση να χειριστεί τα περισσότερα από τα οπλικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα στον στρατό. Εγώ, ως αρματιστής κάνοντας θητεία 18 μηνών (ήμουν πυροβολητής και μάλιστα καλός απ' ότι λέγανε οι αξιωματικοί) σου λέω υπεύθυνα ότι δεν θυμάμαι τίποτα από την θητεία μου. Σε προλαβαίνω και σου λέω ότι αν αποφάσιζαν να με καλούν κάθε 2 χρόνια για επανεκπαίδευση (γιατί μόνο έτσι ίσως να μου έμενε κάτι αν και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των νέων αρμάτων) εγώ και φαντάζομαι και άλλοι εδώ μέσα δεν θα το δεχόμουν. Αλίμονο λοιπόν αν η ελευθερία μας να λέμε την άποψή μας σε αυτό το φόρουμ αλλά και στο δημόσιο βίο να εξαρτάται από την ύπαρξη στρατεύματος κληρωτών.
Η εξιδανικευμένη και ολίγον ρομαντική εικόνα που έχεις θέλω να πιστεύω ότι βασίζεται στην ηλικία σου. Προς θεού δεν το λέω απαξιωτικά μην το πάρεις έτσι. Ίσα ίσα που το θεωρώ λογικό και αναμενόμενο και μπράβο σου που έχεις πίστη σε κάποια ιδανικά.
Λες ότι οι πόλεμοι δεν έχουν τελειώσει και εγώ συμφωνώ. Για πες μου σε παρακαλώ ποιο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εμπλακεί σε πόλεμο με κάποιον γείτονά του;

Δύο σχόλια ακόμα στα λεγόμενα σου: η ειρήνη είναι κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθούμε και να μην την θεωρούμε ουτοπία. Οπότε ο πασιφισμός και ως παγκόσμιο κίνημα έχει την θέση του. Θα σου θυμίσω προσωπικότητες όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ή ο Γκάντι που δεν προέτρεπαν κανέναν στον πόλεμο αλλά πολεμούσαν με ειρηνικό λόγο.
Το δεύτερο σχόλιο που θέλω να κάνω είναι πάνω στο ζήτημα που αναφέρεις, δηλ. ότι το πολίτευμά μας ίσως να κινδύνευε από μία στρατιωτική δικτατορία και πραξικόπημα αν ο στρατός ήταν δυνατός. Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις κάτι τέτοιο εν έτει 2008; Μήπως έχεις μπερδέψει το που ζεις; Δεν είμαστε ούτε στο Ιραν ούτε στο Ιρακ επί Σαντάμ ούτε υπάρχει περίπτωση να αναδειχθεί κανένας αξιωματικός τύπου Καντάφι στην Ελλάδα. Οι μονάδες αυτές φαντάζομαι ότι έκλεισαν διότι δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθούν ούτε και προσωπικό για να τις στελεχώσει. Δεν εξυφαίνεται κανένα σχέδιο εναντίον του ΕΣ. Προσωπικά προτιμώ να επενδύσουμε στην έρευνα, την παιδεία, την τεχνολογία και όχι στον στρατό. Καλύτερα να μορφωθούν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και όχι όσοι μπορούν παρά να ξέρουν να γεμίζουν και να χρησιμοποιούν το G3A3.
Τέλος να σου θυμίσω ότι αυτές οι ταινίες υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πρώτο "Λούφα και παραλλαγή" γυρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Δεν είναι προσπάθεια απαξίωσης, προσπάθεια αρπαχτής είναι από πλευράς των συντελεστών.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”