Divine Sinner έγραψε:
Η οικογενιακή ευθήνη ειναι γνώρισμα των αυταρχικών καθεστώτων ή κανω λάθος;
Δεν κάνεις λάθος. Γι'αυτό και έβαλα την εξαίρεση.
Γιατί ίσως αυτά τα καθεστώτα να μην είναι λάθος σε όλα τους, αλλά το "απόλυτο" τα κάνει να χάνουν το δίκιο τους.
Και πάμε τώρα στην Παγωνίτσα, για την οποία χαίρομαι που έφαγε τεμενάδες, λυπάμαι που θα κριθώ εγώ η λαθεμένη μόνο και μόνο γιατί έτσι επιτάσσουν τα politically correct τριπάκια ορισμένων (κι όχι γιατί έχουν ουσιώδες αντεπιχείρημα) , αλλά δεν παύω να'χω την άποψή μου και θα την καταθέσω χωρίς φόβο και πάθος.
Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:
ΒΙΚΥ:
Να σου κάνω και την χάρη να πάρω το πόστ σου παράγραφο - παράγραφο, κι ο Θεός βοηθός:
Ευχαριστώ πολύ!
Πέγκι, όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, καλό είναι να βλέπουμε και τις δύο όψεις κι όχι μόνο τη μία.
Συμφωνούμε, αλλά μονο στα λόγια μου φαίνεται.
Κάτι είναι και η "επί της αρχής" συμφωνία.
Συμφωνούμε στο να τους απελαύνουν, αλλά όχι για να μην πληρώνεις εσύ κι εγώ, αυτό δεν είναι επιχείρημα για μένα!
Γιατί δεν είναι? Όλες οι χώρες της "πολιτισμένης Δύσης" φαντάζομαι (αν το'χει η Ν. Αφρική που η νομολογία της βαζίζεται στη Βρετανική υποθέτω πως όλες) έχουν στη νομολογία τους την απέλαση αλλοδαπού που θα τελέσει εγκληματικές πράξεις, και δη επανειλημμένες. Αφήνεται στην κρίση των δικαστών αν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα φυλακιστεί μέσα στη χώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις και δη σ'αυτές που εμπεριείχαν δολοφονίες, στην Αφρική τους φυλάκιζαν εκεί. Αλλά υπολόγισε φιλενάδα ότι ΕΙΧΑΝ ικανό σωφρονιστικό σύστημα και οι φυλακές τους ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΕΣ σαν τις δικές μας, που εκεί οι κρατούμενοι είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης. Κατάσταση που θα'πρεπε να εξαγριώνει κάθε άνθρωπο σαν κι εσένα που ωρύεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εσύ κι εγώ λοιπόν πληρώνουμε έτσι κι αλλιώς, τα χρήματα όμως δεν πάνε για να γίνουν κι άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά πάνε στις τσέπες των λαμογιών.
Να τους απελαύνουμε γιατί εγκληματικά στοιχεία δεν πρέπει να έχουν θέση σε μία χώρα, κι όταν είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεγαλώσει με τα δικά μας ήθη κι έθιμα είναι αρκετά πιο δύσκολο να 'επανενταχτούν' στην κοινωνία, γιατί πρόκειται για μία κοινωνία ήδη ξένη σ'αυτούς. Να τους απελαύνουμε λοιπόν προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να επανενταχτούν στον τόπο τους (ασχέτως αν εκεί είναι χειρότεροι απο μάς σ'αυτόν τον τομέα...δεν μπορούμε να φτιάξουμε και τν αλβανία τώρα, ακόμα δεν φτιάξαμε την χώρα μας).
Κυρίως γι'αυτό συμφωνώ να τους απελαύνουμε. Δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί τσινάς όταν λέω ΚΑΙ να μην τους πληρώνουμε και σε φυλακές ήδη εξαθλιωμένες.
Έτσι κι αλλιώς είναι λάθος αυτό που λές εξαρχής, ακόμα και για τους έλληνες....δηλαδή αυτούς τους ανέχεσαι να τους πληρώνεις, επειδή δεν μπορείς να τους εξορίσεις? Πρέπει να επαναπροσδιορίσεις αυτό το πράγμα μέσα σου...η φυλάκιση έχει ή θα έπρεπε να έχει άλλο λόγο ύπαρξης σε μία κοινωνία!!!!!
Επειδή γεννήθηκαν εδώ κι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ζουν εδώ, ακόμα και μέσα στις φυλακές! Δεν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσω τίποτα. Η φυλάκιση είναι αναγκαίο κακό σε μια κοινωνία η ασφάλεια της οποίας πρέπει να προστατεύεται.
Επίσης συμφωνώ να γίνεται σωστός έλεγχος. Αλλά επειδή μάλλον δεν έχεις βρεθεί στα αλβανικά σύνορα, δεν γίνεται να κάνουν έλεγχο πχ και να τους 'βασανίζουν' επίτηδες, έτσι?
Ποιος μίλησε για βασανισμό? Βάζεις στις τοποθετήσεις μου λόγια που δεν είπα και σκέψεις που δεν έκανα.
Δεν έχω βρεθεί στα αλβανικά σύνορα, έχω πλησιάσει. Κάποτε υπήρχε ένα σώμα που λεγόταν ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ. Έκαναν μια στοιχειώδη φύλαξη αν και κάτω από τρομερά άσχημες συνθήκες με ένα κράτος που δεν τους στήριζε πουθενά, ούτε μισθολογικά ακόμα. Εντελώς ξεβρακωμένο σώμα σήμερα. Δεν μπορείς να πεις όμως, η κυβερνησάρα μας - στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων, ξέρεις εσύ, έφτιαξε σώμα αγροφυλάκων παρακαλώ... το οποίο συνταξιοδοτείται κι όλας, άσχετα αν δεν έχουν ούτε στολλές ακόμα. Για τους συνοριοφύλακες, όσο ακούς εσύ, άλλο τόσο ακούω κι εγώ. Κοινώς πρέπει να συμφωνήσεις θες δε θες στο γνωστό "εμπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε". Χιτλερικής άποψης κι αυτό? (Με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά δεν πας καλά Χριστίνα
)
Να βλέπουμε είπαμε και τις ΄δυο όψεις... Στα αλβανικά σύνορα βγάζουν τ'απωθημένα τους οι φαντάροι μας (δεν ξέρω με τί εντολές, ούτε με νοιάζει) πάνω σε έγκυες, μάνες, γέρους κτλ, και στο τέλος εννοείται οτι αυτοί που περνάνε απο τα σύνορα είναι νόμιμοι, ή έχουν δικαίωμα (εμείς τους το δώσαμε ως κράτος) να περάσουν... ειάνι τουλάχιστον ΕΜΕΤΙΚΟ να βλέπεις τέτοια αντιμετώπιση απλών ανθρώπων που τους ανοίγεις την πόρτα, αλλά πρώτα τους βγάζεις την ψυχή και τους φτάνεις στα όρια της λιποθυμίας (έχω δεί και γυναίκα να λιποθυμάει απο την ζέστη στην ουρά, την ώρα που έπαιζε το πουλί του ο φαντάρος μας, για να μην πώ καμμιά πιο βαριά κουβέντα και γέλαγε....ο φαντάρος ελληναράς!) Συμφωνείς σ'αυτό? Καταλαβαίνεις τί έγραψα ή θα μου λές πάλι 'να μην έρχονται', 'να μην τους αφήνουμε' κτλ???? Καταλαβαίνεις ποιό κομμάτι συζητάω εδώ της όλης κατάστασης?
Όχι δεν συμφωνώ σ'αυτό. Από την άλλη δεν δέχομαι την αποκτηνωμένη συμπεριφοορά που προσάπτεις ΠΑΛΙ σε Ελληνες ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ εδώ. Την βάζω στα πλαίσια της γενικότερης απαξίας που προστρέχεις να ρίξεις πρώτα στον Ελληνα για να υπερπροωθήσεις την έννοια του "αδικημένου" Αλβανού. Παρ'όλα ταύτα, στην περίπτωση που ισχύουν και τα ελάχιστα εξ αυτών που λες, στέκομαι κάθετα αντίθετη όπως στέκομαι σε κάθε φαυλότητα είτε προέρχεται από Ελληνα είτε από ξένο.
Τί να σου πρωτοαπαντήσω τώρα? Σου απάντησα ήδη για την εγκληματικότητα και το 'σύνολο' των εγκληματικών Αλβανών που θυμίζει (τάλε κουάλε μιλάμε) την περίπτωση των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική! Βγάλε τα συμπεράσματά σου μόνη σου!
Με κάλυψαν στις απαντήσεις τους ο Κάσσανδρος και ο Σταυραετός επ'αυτού.
Επίσης όταν μιλάμε γι'αδικία, σου απαντώ, να μην το βλέπουμε μόνο απο την πλευρά του Έλληνα!
Σου ανταπαντώ, μην το βλέπεις μονο απ'την πλευρά του Αλβανού. Αν το ένα είναι λάθος, είναι και αυτό εξ ίσου αν όχι χειρότερο λάθος.
Το οτι είναι το σπίτι μας εδώ δεν μας δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπινο επίπεδο να αδικούμε κανέναν, αντίθετα, μας κάνει τρις χειρότερους, κι αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό λυπάμαι, αλλά πρέπει να κάνεις την υπέρβαση να το καταλάβεις (κάντο λιανά μέσω του παραδείγματός σου με το σπίτι, και μπορεί να βγάλεις άκρη).
Συμφωνώ πως δεν μας δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπινο επίπεδο να αδικούμε κανέναν, αλλά και στους φιλοξενούμενους με την ίδια λογική ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δίδεται το δικαίωμα να αδικούν εμάς. ΑΥΤΟ δυσκολεύεσαι να καταλάβεις.
Όποιος Ελληνας αδικεί ξένο, είναι ΦΑΥΛΟΣ και στέκεται ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ, όχι ως μέσο για να τσουβαλιάσουμε συλλήβδην όλους τους Έλληνες ως εκμεταλλευτές, καθάρματα κι αλήτες!
Θές να σου πώ τί μας έκανε ρατσιστές ειδικά απέναντι στους αλβανούς?
Να σου πώ: εκτος απο τις αρχικές ορδές εγκληματιών που έφτασαν στην πατρίδα μας, που όντως ήταν τρομακτική η κατάσταση, πλέον, το να είσαι ρατσιστής με ένα αλβανάκι ας πούμε δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την προ εικοσαετίας 'επίθεση', έτσι?
Επειδή εξακολουθεί η χώρα να υφίσταται αυτές τις "επιθέσεις" που κουκουλώνονται κανονικότατα από τα ΜΜΕ και άρα δεν τα γνωρίζουμε, γιατί αν τα γνωρίζαμε ακόμα κι εσύ θα σηκωνόσουν με τα στιλιάρια, δεν το συζητάω ότι δικαίως "ρατσίζουμε" πλέον απέναντί τους.
Εγώ πιστεύω οτι φοβόμαστε, συνήθως αυτος είναι ο λόγος του ρατσισμού, και συνήθως ο φόβος είναι μήπως χάσεις την εξουσία που έχεις μέσα στον χώρο σου.
Κοπέλα μου, ο φόβος ξεκινάει απ'τα κάγκελα που βάζω στα παράθυρα του σπιτιού μου και καταλήγει ναι, στο νεοταξίτικο πλάνο που θέλει τον κατακερματισμό της εθνικής συνοχής και την απώλεια της εθνικής ταυτότητας σε κάθε χώρα. Μόνο που δεν μένουν όλοι στο φόβο, ούτε ρατσίζουν επειδή είναι χεσμεντάν. Υπάρχουν κι άνθρωποι σαν κι εμένα που ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στιλιτεύοντας τα κακώς κείμενα, που θέλουν μια σωστότερη μεταναστευτική πολιτική ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥΣ μέσα της, την ανέλυσα και συμφώνησες σ'αυτήν, και ΓΙ'ΑΥΤΑ φωνάζω εδώ, όχι γιατί θέλω τον αποδεκατισμό οποιασδήποτε εθνότητας μέσα στη χώρα. Θέλω τον έλεγχό της, να ξέρει τη θέση της, να σέβεται τον τόπο που την φιλοξενεί.
Στην Αμερική μπορεί να μην μπορούν να φερθούν ρατσιστικά πιά στους έλληνες, αλλά υπάρχει μεγάλη αντιζηλία, ανάμεσα σε εθνότητες (εβραίοι, έλληνες κυρίως), γιατί στην αρχή την εξουσία την είχαν οι εβραίοι, και μετά έβαλαν χέρι (και πόδι) οι Έλληνες. Δεν είναι πιά 'εγκληματίες' οι Έλληνες της Αμερικής, αλλά παίζονται παιχνίδια σε άλλα επίπεδα πιά, εκτός που η Αμερική είναι διαφορετικλά δομημένη σαν κοινωνία.
Γι'αυτό βίκυ μου, στην Ελλαδίτσα μας, δεν ανέχονται να γίνονται σημαιοφόροι αλβανοί αριστούχοι μαθητές, με τί πρόσχημα? Θα σηκώσει ο αλβανός την ελληνική σημαία?? Γιατί όχι?
Γιατί ναι?
ΕΛΛΗΝΑΣ δεν πρέπει να σηκώνει την Ελληνική σημαία?
Στην Αφρική αρίστευα. Ουδέποτε έγινα σημαιοφόρος και δεν με πείραξε γιατί είχα τη δική μου πατρίδα και τη δική μου σημαία. Αγαπούσα την Αφρική αλλά
σαν δεύτερη πατρίδα μου , και δεν είχα καμία απαίτηση να αντιμετωπίζομαι όπως αυτοί που την είχαν ως ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ τους πατρίδα. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά που είδε όλος ο κόσμος το εθνικιστικό ή ρατσιστικό σ'αυτό. Δεν είπα να μην επιβραβεύονται τα αριστόπουλα που είναι κι αλβανόπουλα. Μαγκιά τους και όσο κι αν δεν το πιστεύεις, καμαρώνω κι εγώ γι'αυτά. Αλλά υπάρχουν πλείστοι όσοιι τρόποι να επιβραβευτούν τα παιδιά αυτά. Και τρόποι μάλιστα πολύ ουσιαστικότεροι γι'αυτά, όπως υποτροφίες, οικονομική στήριξη για τη συνέχεια των σπουδών τους, αντί να κρατάνε συμβολικά μια σημαία που στην ουσία και στο βάθος, ένα απλό πανί θα'ναι γι'αυτά και όχι κάτι ιδιαίτερο, σημαντικό, που μπορεί και κάποιους από μας τους Ελληνες να μας κάνει να βουρκώνουμε...
Το καθεστώς δεν ε΄νιαι να σηκώνει την ελληνική σημαία ο αριστούχος μαθητής? Δεν σηκώνεται ως εθνικό σύμβολο, αποδίδεται φόρος τιμής στον αριστούχο μαθητή ο οποίος σεβάστηκε την (ελληνική) παιδεία και αρίστευσε σ'αυτήν! Δεν είναι ρατσιστικό αυτό λοιπόν? Στην Αμερική ή στην Γερμανία δεν θα απαιτούσαμε να έχουμε αυτή την τιμή οι Έλληνες που θα αριστεύαμε???
Γιατί παραβλέπεις ότι η σημαία για κάθε λαό ΕΙΝΑΙ ένα εθνικό σύμβολο που εμπεριέχει αγώνες, ιστορία, αίμα, θυσίες...
ΓΙΑΤΙ στηρίζεις το σχέδιο της αποεθνοποίησης των λαών για να γίνουν πολτός, αχταρμάς χωρίς ταυτότητα?
Πόσο κακό είναι ο κάθε λαός να έχει την ταυτότητά του, αυτό το κάτι που τον ξεχωρίζει όμορφα απ'τον άλλον? Δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά οι λαοί μεταξύ τους διατηρώντας τα εθνικά τους στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς?
Ξανασκέψου το...
Σου είπα, εγώ ως σπασικλάκι αρίστευα. Δεν απαιτούσα τέτοια "τιμή". Δεν με αφορούσε άλλωστε.
Τύγχανα τιμής με τον έπαινο που έπαιρνα και την υποτροφία μου.
και υπάρχουν και πολλοί Αλβανοί σήμερα που σέβονται την χώρα μας, αλλά μα την Παναγία δεν θα σε πιστέψω αν μου πεις οτι όταν γνωρίζεις ή συναντάς κάποιον αλβανό το πρώτο που σου εντυπώνεται δεν είναι το "ειναι αλβανός" με όλα τα συνεπακόλουθα! Εγώ προσωπικά έζησα και τις ορδές των 'εγκληματιών' (κυρίως πορτοφολάδες ήταν, οι περισσότεροι δηλαδή), και τους οικογενειάρχες (απο επιλογή, γιατί δεν έκλεισα την πο΄ρτα μου σ'αυτούς) και είμαι πολύ χαρούμενη που δεν την έκλεισα.
Σε πληροφορώ αν θες να το πάμε προσωπικά, Αλβανός μένει στο διπλανό σπίτι απ'το εξοχικό μου, έχουν έρθει και στο σπίτι κι έχουμε κάνει παρέα. Δεν είμαι ρε ΤΟΣΟ γκάου που θα κρίνω τον άλλον εκ της εθνικότητάς του. Ασφαλώς όμως στην αρχή ήμουν σφιγμένη- και λογικό είναι, γιατί ναι, η πρώτη μου σκέψη ήταν... "Αλβανός? Μπορεί και εγκληματίας"... Αυτό όμως προς στιγμήν. Δεν στάθηκα σ'αυτό, δεν το άφησα να με τυφλώσει, είδα και πέρα απ'αυτό και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Δεν το κάνω μόνο εγώ αυτό, πιστεύω ότι συμβαίνει με τους περισσότερους από μας.
Ούτε εγώ είμαι ηλίθια για να λέω κάτι τέτοιο, ελπίζω ΚΑΠΟΤΕ να καταλάβεις τί λέω... Αυτό που ΑΠΑΙΤΩ όμως, είναι αυτούς τους ανθρώπους που τελικά ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ως κράτος αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να χρησιμοποιούμε σε δουλειές, να τους φερόμαστε σωστά και ανθρώπινα και δίκαια.
Και βέβαια να τους φερόμαστε σωστά και δίκαια. Να καταλάβεις όμως κι εσύ ότι α/ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ, μπαίνουν ΟΛΕΣ οι εθνικότητες, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ανεξέλεγκτα εδώ μέσα. Ούτε στοιχειώδεις προϋποθέσεις δεν προβάλλονται. Ειδικά για τους Αλβανούς, δίδονται αφειδώς άδειες παραμονής ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ Β.ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΠΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!!
ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ??? ΔΙΚΑΙΟ????
Και μια και τ'αναφέραμε, έχεις τη δίκαιη απαίτηση να φέρονται οι Ελληνες δίκαια στους Αλβανούς.
Την ίδια απαίτηση δεν σ'άκουσα να διαρρηγνύεις ιμάτια να την ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ όχι απλά φωνάζεις, όταν πρόκειται για τη μεταχείριση των Β. Ηπειρωτών, από τους ίδιους τους Αλβανούς στην Αλβανία!!! Μετά μη μου λες εμένα ότι δεν έχεις 2 μέτρα 2 σταθμά!
Η μεν αδικία προς τον Αλβανό σε κάνει και παθαίνεις εγκεφαλικά- και γι'αυτό γράψαμε σεντόνια επί σεντονιών εδω, την άλλη προς τους Β.Ηπειρώτες την έχεις κάνει κανονικότατα γαργάρα. ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι αυτό φιλενάδα?
Αλλιώς να μην τους παίρνουμε σε δουλειές. Επίσης θα ήθελα να σταματήσω να βλέπω πόσο έτοιμοι είμαστε να θεωρήσουμε οτι κάποιο αδίκημα το έκανε αλβανός πρίν κάν πιάσουν τον δράστη ας πούμε...το πρώτο που ακούς σε ληστείς ας πούμε είναι: "αλλοδαπός ήταν, μάλλον αλβανός", έτσι ακριβώς έλεγαν και για τους έλληνςε μετανάστες στην αμερική λοιπόν, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω οτι όλοι αυτοί οι έλληνες έκαναν συνέχεια ληστείες, βιασμούς και φονικά! Εσύ αμφιβάλλεις έστω και λίγο για το 'αλβανικό φαινόμενο'?
Δυστυχώς, οχι!
Κι εγώ έχω φάει μπουνιά απο αλβανό πορτοφολά (την πρώτη ορδή)...και λοιπόν? Έχω κινδυνεύσει επίσης να με βιάσει ΕΛΛΗΝΑΣ, κι έχω φάει τα άπειρα κωλόχερα σε τρένα και λεοφωρεία απο ΕΛΛΗΝΕΣ, και λοιπόν? Όλοι οι έλληνες είναι βιαστές? Όλοι οι αλβανοί είναι ληστές? Αν δείς μία μέρα 'περιστατικών' σε ένα αστυνομικό τμήμα μόνο, θα καταλάβεις ποιοί κάνουν τα περισσότερα εγκλήματα και εις βάρος ποιών! Στα ΜΜΕ βέβαια φτάνουν (όπως πάντα) αυτά πυο μπορεί να προκαλέσουν την τηλεθέαση, να κρατήσουν λίγο τον θεατή παραπάνω δευτερόλεπτα στην οθόνη για να μην πατήσει το μαγικό κουμπάκι και αλλάξει κανάλι! Αν ακούσει για τον τάδε έλληνα που έκανε ληστεία, χέστηκε ο έλλην, το γυρνάει και βλέπει την μαρία την άσχημη. Αν ακούσει όμως για τον 'Αλλοδαπό", τον "¨αλβανό" τον Πακιστανό, θα κάνει ΝΑΑΑΑΑ ν'ακούσει παρακάτω...να δεί τί έκαναν ΠΑΛΙ όλοι αυτοί οι βρωμιάρηδες. Το ξέρεις οτι έχω δίκιο! Σου ξαναλέω, αν έχεις κανάν φίλο αστυνομικό, πιάστον να σου πεί στο περίπου τα περιστατικά μίας εβδομάδας!!! Να δείς τί φτάνει στα ΜΜΕ και γιατί!
Έχω αστυνομικό φίλο και μάλιστα τον κουμπάρο που με στεφάνωσε. ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ
Προφανώς αυτός δουλεύει σε Αστυνομικό τμήμα του Νεπάλ, γιατί μου λέει άλλα απ'αυτά που μαθαίνεις εσύ.
Μην μου λές για αυτονόητα τ΄ρα, γιατί τρελαίνομαι! Απο πού κι ως πού αυτονόητο ΕΘΝΙΚΑ το έγκλημα ή το μή έγκλημα ρε Βίκυ?????
Τί είναι αυτά που διαβάζω?????
Τί πάει να πεί εγκληματικά ανθρώπινες διαδρομές ΕΞΩ απο την φύση του Ελληνα? Δηλαδή εδώ δεν πέφτεις στην λούμπα που αρνείσαι η ίδια οτι πέφτεις, θεωρώντας οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ το έγκλημα, ενώ είναι στο αίμα του αλβανού ας πούμε????
Παναγία μουουουουουουυυυουυ......συγκρατούμαι.....
Συγκρατήσου! Η απόδειξη είναι εμφανής.
Δε λέω ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα και στους Ελληνες. Με τα ψυχομπουκώματα που κυκλοφορούν πλέον ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, φυσικό και λογικό είναι να'χει το μερτικό του και ο Ελληνας σ'αυτά. ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΩ ΟΥΤΕ ΑΓΙΟΠΟΙΩ ΡΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΟΦ'ΤΟ ΔΙΑΟΛΕ! Εγώ είμαι αυτή που θέλω να ξεσκίσω τον πατέρα που βίαζε τις κόρες του στην Κόρινθο. Εγώ είμαι όμως κι αυτή που θέλει να ξεμαλλιάσει εκείνη την Αλλοδαπή που έδινε τα παιδιά της για βίζιτες και στον παπά ακόμα!
Δεν παίζει ΕΘΝΙΚΗ εγκληματικότητα. Παίζει όμως το εξής: σκέψου την πληθυσμιακή αναλογία πάντα. Να'χουμε 1 με 1.500.000 Αλβανούς στη χώρα? Σε σχέση με τα 10-11 δικά μας? Πόση εγκληματικότητα και ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ εγκληματικότητα είχαμε πριν αρχίσει η επέλαση ορδών μεταναστών/λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και πόση σήμερα? Είναι ΕΜΦΑΝΗ τα στοιχεία και αν συνυπολογίσεις την πληθυσμιακή αναλογία, η συγκεκριμένη ράτσα ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να δούμε και το έγκλημα ως ένα βαθμό ως "εθνικό τους ιδίωμα".
Μη μου λες λοιπόν για αδικημένους, κατατρεγμένους που ΕΜΕΙΣ τους αλλάξαμε τα φώτα! Μάλλον το αντίθετο συνέβη/συμβαίνει αν το δούμε αντικειμενικά κι αν προσμετρήσουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Και ξαναλέω, για να μη με αρχίσεις με περιπτώσεις Ελλήνων που έχουν κάνει κατάφορα εγκληματικές πράξεις, ότι δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι αγγελάκια. Υποστηρίζω όμως πως δεν είναι στη φύση τους τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Θα δεις εγκληματικότητα από παράφρονες όπως αυτή τη αγρινίου, έχουν διαπραχθεί και πλείστα όσα εγκλήματα για λόγους τιμής από Ελληνες, αλλά ΤΕΤΟΙΑ εγκληματικότητα, για μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, μαφίες, κυκλώματα πορνείας και τα ρέστα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, πώς να το κάνουμε δηλαδή!
ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....θα τρελαθώ...σοβαρά σου μιλάω...δεν τα διαβάζω αυτά...είμαι στην ζώνη του λυκόφωτος!!!!
ΒΙΚΥ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ???????? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????? Δεν κατάλαβα? Υπάρχουην εγκλήματα δηλαδή που ανέχονται να κάνουν οι έλληνες κι εγκλήματα που δεν ανέχονται?
Αντε....συγκρατούμαι ξανά...γιατί αν πάρουμε μία μία τις περιπτώσεις, των ανθρώπων (αλβανών) που αδικήθηκαν απο έλληνες ΟΙΚΤΡΑ και δεν έκαναν τίποτα οι άνθρωποι, και τις συγκρίνεις με αυτούς που τελικά αντέδρασαν , ή έστω αυτούς που εγκλημάτισαν χωρίς προφανή λόγο, θα πείς οτι οι αλβανοί τελικά είναι ΆΓΙΟΙ!!!!! Άσε ρε Βίκυ, πήγαινε στα καφενεία στην Πελοπόννησο (στην Ηλεία ειδικά) να δείς πώς το περιφανεύονται κιόλας τα γομάρια οι δικοί μας...εδώ έχω οικογενειακό φίλο αστυνομικό των συνόρων (δεν θυμάμαι πώς τους λένε), και μας ε΄χιε κουφάνει με αυτά που έλεγε οτι κάνουν στους αλβανούς ρε...σε παρακαλώ δηλαδή... έχεις μείνει εσύ στις δύο επιθέσεις που σου έκαναν, και στις 100 που ακούς στις ειδήσεις κι έχεις βγάλει συμπέρασμα? Για τους έλληνες να βγάλεις συμπέρασμα πρώτα, αλλά αφού μιλήσεις με έλληνες που δεν ντρέπονται (είμαστε και αναίσχυντοι ως λαός!!!!) να πούν τί κάνουν σε πιο αδύναμους...
μία μία τις περιπτω΄σεις να τις πα΄ρουμε, αλλά όχι μόνο αυτά που βγάζουν όξω οι δημοσιογράφοι, ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΑΘΕΜΙΑ...στο τέλος θα μετρήσουμε ποιός την έχει πιο μεγάλη...α, ξέχασα δεν χρειάζεται!
Αυτό το αφήνω ως έχει. Νιώθω κι εγώ στη ζώνη του λυκόφωτος και δεν΄εχω παραπέρα να πω.
Είπα αυτά που είπα, και τα αφήνω στην παράθεσή σου. Είπες αυτά που είπες, αλλά δε νιώθω ότι αντέκρουσες την ουσία αυτών που είπα. Τελεία.
Θα στο πω με την αγαπημένη μου αντιστοίχιση Σπίτι-πατρίδα, οικογένεια-λαός μου. α/ Πρώτα κοιτάω ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, να'ναι καλά το σπίτι μου, να'ναι χορτάτη η οικογένειά μου και ασφαλώς ως άνθρωπος απ'το περίσσευμά μου, θα δώσω και στον φουκαρά που είναι ΕΞΩ απ'το σπίτι μου να φάει αν πεινάει. β/ Αν μέλος της οικογένειάς μου κάνει ένα παράπτωμα μια στραβή, θα το τιμωρήσω, θα το μαλώσω, θα...θα..θα... αλλά δεν θα το διώξω απ'το σπίτι, γιατί δεν μπορώ, είναι μέλος της οικογένειάς μου. Αν έρθει όμως ένας ξένος στο σπίτι μου που θα τον ΦΙΛΟΞΕΝΩ και μου κάνει μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα στραβές, εξυπακούεται και λογικό είναι πως δε θα τον αντιμετωπίσω όπως το παιδί μου. Θα του πω, τέλος κύριε, πάρε δρόμο και γύρνα στο δικό σου σπίτι. Αυτό είναι στοιχείο αφιλοξενίας? Εσύ πώς θα τον αντιμετώπιζες? Διαφορετικά? Μη μου το πεις γιατί δεν θα σε πιστέψω!
Μέχρι εδώ συμφωνώ, και ήδη συμφώνησα στις αντίστοιχες παραγράφους σου. Γενικώς στα λόγια τα γενικά δεν διαφωνούμε...στις λεπτομέρειες βγαίνει άλλο πράγμα κι εκεί εστιάζω! Όπως πχ παρακάτω:
Μέχρι εδώ συμφωνείς? Μήπως θα'πρεπε να κοιταχτείς μήν έχεις κι εσύ χιτλερίζουσες απόψεις φιλενάδα?
(έκανα λίγο ειρωνικό πνεύμα εδώ, γιατί έλεος χριστιανοί, δεν μπορώ ακόμα να ξεπεράσω αυτή την κοτσάνα :Ρ)
Άρα, γιατί και με ποια λογική μου προτείνεις να αντιμετωπίζω το μετανάστη (ή και ΛΑΘΡΟμετανάστη) ως έχοντα τα ίδια προνόμια/δικαιώματα με το παιδί μου, το μέλος της δικής μου οικογένειας? Για να καταλάβω δηλαδή! Ποιο είδος ανθρωπιάς είναι αυτό που θα σε κάνει να κόπτεσαι για τον ξένο και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για την οικογένειά σου?
Αν Βίκυ μου, προσφέρει τα ίδια (ή περισσότερα) απο το παιδί μου, θα έχει τα αντίστοιχα δικαιώματα. Οι αλβανοί ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα! Απο την στιγμή που τους έχεις δεχτεί μέσα στο σπίτι σου, και τους βάζεις και πληρώνουν κιόλας, Ε ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Μ'ΕΣΕΝΑ! Πρόσεξε, γιατί έχεις και την τάση να μην τα διαβάζεις όλα τελικά, είπα "ΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ¨Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ", εντάξει? δεν μιλάμε για τους εγκληματίες κτλ για τους οποίους αναφέρθηκα πιο πάνω...
Διαφωνείς σ'αυτό? Αν δεν γουστάρεις να του δώσεις τα ίδια δικαιώματα, τότε μην του παίρνεις λεφτά!
Πάλι άφησα και το quote μου εδώ, για να φαίνεται τι έγραψα και πώς απάντησες.
ΜΟΥΧΑΧΑΧΑ εδώ είναι η ζώνη του λυκόφωτος! Οι αλβανοί ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Αν είναι ν'απαντήσεις σ'όλο αυτό το κατεβατό, απάντα μόνο στο "γιατί" που θέτω, όχι περιπτωσιολογικά αντικρούοντας με άλλα περιστατικά, και πλατιάζοντας επί περιστατικών, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Επί της ουσίας στάσου αν θες, στα ερωτήματα μόνο που θέτω.
Προσπάθησα να σταθώ επι της ουσίας, αν και η ίδια μίλησες και είπες "αν πάρουμε μία-μία τις περιπτώσεις". Παρόλα αυτά, κρατήθηκα και δεν σου αράδιασα πραγματικά περιστατικά. άσε που μπορώ να σου φέρω αποδείξεις απο αστυνομικό που είναι και κατά των αλβανών!!!!
Το εκτιμώ ιδιαιτέρως αυτό!
Στα λιγοστά υπόλοιπα που έμειναν δεν έχω το χρόνο να απαντήσω, αλλά απάντησα στα περισσότερα.
Ίσως να επανέλθω και για τ'άλλα, αν και βασικά το καλύψαμε το θέμα.
Ουφ! Και τέλος. Μην το συζητάμε άλλο ρε...
πόνεσαν τα δάχτυλά μου.