Καζάκης-ΕΠΑΜ 5
- alkinoos
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 84 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Re: Καζάκης-ΕΠΑΜ 5
Οκ..πάω για πότισμα τότε.Καλή συνέχεια
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Σταματάω εδώ γιατί δεν υπάρχει νόημα να χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Θα σε παρακαλούσα μέσα από την καρδιά μου, ότι ανέβασα από το αρχικό άρθο αλλά και τους συνδέσμους να κάτσεις και να τα διαβάσεις.
Ξέρω ότι είναι πολλά αλλά λίγο λίγο μπορούν να διαβαστούν. Έτσι τα διάβασα και εγώ.
Απλά για να κάνω κατανοητό το σκεπτικό μου θα σου πω το εξής: Όταν μου ζητάν να μιλήσω για την σκουλικότρυπες και για τις μαύρες τρύπες λογικό είναι να το παραπέμψω στον Στίβεν Χόκινγκ ως αυθεντία για να λύσει το θέμα, επειδή γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι εκ φύσεως αυτά τα θέματα.
Άμα μου ζητήσεις να σου μιλήσω για το κλάδεμα της ροδακινιάς, δεν θα σε παραπέμψω στον Στίβεν Χόκινγκ αλλά θα σου απαντήσω αμέσως με σιγουριά γιατί είναι ένα θέμα που το γνωρίζω σε όλες του τις πλευρές και με σιγουριά.
Συνεπώς, η παράθεση πηγών είναι ο μόνος τροπός να δώσω σε κάποιον να καταλάβει κάτι που εγώ έχω κατανοήσει και δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω. Κάνω επίκληση στην αυθεντία με λίγα λόγια.
Και όχι, Όστρακα δεν σε θεωρώ ούτε κακό μα ούτε και κολλημένο και λυπάμαι που αρπαχτίκαμε εδώ μέσα.
Θα σε παρακαλούσα μέσα από την καρδιά μου, ότι ανέβασα από το αρχικό άρθο αλλά και τους συνδέσμους να κάτσεις και να τα διαβάσεις.
Ξέρω ότι είναι πολλά αλλά λίγο λίγο μπορούν να διαβαστούν. Έτσι τα διάβασα και εγώ.
Απλά για να κάνω κατανοητό το σκεπτικό μου θα σου πω το εξής: Όταν μου ζητάν να μιλήσω για την σκουλικότρυπες και για τις μαύρες τρύπες λογικό είναι να το παραπέμψω στον Στίβεν Χόκινγκ ως αυθεντία για να λύσει το θέμα, επειδή γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι εκ φύσεως αυτά τα θέματα.
Άμα μου ζητήσεις να σου μιλήσω για το κλάδεμα της ροδακινιάς, δεν θα σε παραπέμψω στον Στίβεν Χόκινγκ αλλά θα σου απαντήσω αμέσως με σιγουριά γιατί είναι ένα θέμα που το γνωρίζω σε όλες του τις πλευρές και με σιγουριά.
Συνεπώς, η παράθεση πηγών είναι ο μόνος τροπός να δώσω σε κάποιον να καταλάβει κάτι που εγώ έχω κατανοήσει και δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω. Κάνω επίκληση στην αυθεντία με λίγα λόγια.
Και όχι, Όστρακα δεν σε θεωρώ ούτε κακό μα ούτε και κολλημένο και λυπάμαι που αρπαχτίκαμε εδώ μέσα.
- alkinoos
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 84 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Άκυρο τελικά το πότισμα...τα πηγάδια στέρεψαν !
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
- ostrako
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: jim
Κωστα πηγα να φαω κατι.Δεν φταις εσυ,δεν τσακωθηκαμε,δεν ειναι ετσι οι τσακωμοι.
Εγω,θεωρησα οτι δεν με καταλαβαινεις σκοπιμα ,απο τη στιγμη που νομιζω οτι μιλω, οσο ποιο απλα και λητα γινετε.
Αρχισαμε απο το διλεπτο του Καζακη στο νημα της END.Λες
''Όλα τα ερωτήματα που έθεσες έχουν απαντηθεί. Μάλλον δεν τον έχεις ακούσει όσο λες.
Απορώ γιατί συνεχίζω να διαβάζω αυτή την κουβέντα εδώ μέσα ειλικρινά.
''Και κάτι ακόμα. Χαρτιά φίλε Ostraka κόβονται εδώ και πολλά χρόνια ή μήπως νόμιζες ότι τα χρήματα σου έχουν αντίκρισμα σε χρυσό;
Αέρας κοπανιστός είναι ξυπνάτε!''
[μου τη λες ,εδω κατα εμε.]Σε ρωτω απλα, πως νομιζεις οτι θα γινει εφικτο στη χωρα μας?Εσυ θελω να μου πεις.Και μπλα μπλα και ανεβασματα.Τι να θεωρησω φιλε?Οτι ακους και δεν καταλαβαινεις?Και μου την ξαναλες,στην συνεχεια,ανθρωπος ειμαι, ειπα οτι με περνας για μαλακα,η δεν με καταλαβαινεις απλα.Τα εχω δει αυτα που ανεβασες.Ακου και εσυ τον Λαμπρακη,μη φοβασαι δεν δαγκωνει
Πιστευεις σε αγωνες κοινωνικους λες,και θυμωνεις αυτονοητα.Δεν ειμαστε ολοι φλωροι στη ζωη.Λες οτι το ερωτημα εχει αναλυθει παμπολες φορες και δεν μπορεις εσυ να μας το πεις,με τρελλαινει αυτο.Γραφω και μου δινεις την εντυπωση, οτι θες εκτυπωση να το πας σε οικονομολογο για να εχει αποψη.Μην κανουμε τα ευκολα ,δυσκολα ημαρτον.Εχεις δρομο ,ακομα φιλε μου.''Πολλα βλεπουμε στη ζωη και λιγα καταλαβαινουμε''
Με φιλικη διαθεση τα λεω δεν σου την λεω.Δεν θεωρω οτι εισαι για τον ****
Εγω,θεωρησα οτι δεν με καταλαβαινεις σκοπιμα ,απο τη στιγμη που νομιζω οτι μιλω, οσο ποιο απλα και λητα γινετε.
Αρχισαμε απο το διλεπτο του Καζακη στο νημα της END.Λες
''Όλα τα ερωτήματα που έθεσες έχουν απαντηθεί. Μάλλον δεν τον έχεις ακούσει όσο λες.
Απορώ γιατί συνεχίζω να διαβάζω αυτή την κουβέντα εδώ μέσα ειλικρινά.
''Και κάτι ακόμα. Χαρτιά φίλε Ostraka κόβονται εδώ και πολλά χρόνια ή μήπως νόμιζες ότι τα χρήματα σου έχουν αντίκρισμα σε χρυσό;
Αέρας κοπανιστός είναι ξυπνάτε!''
[μου τη λες ,εδω κατα εμε.]Σε ρωτω απλα, πως νομιζεις οτι θα γινει εφικτο στη χωρα μας?Εσυ θελω να μου πεις.Και μπλα μπλα και ανεβασματα.Τι να θεωρησω φιλε?Οτι ακους και δεν καταλαβαινεις?Και μου την ξαναλες,στην συνεχεια,ανθρωπος ειμαι, ειπα οτι με περνας για μαλακα,η δεν με καταλαβαινεις απλα.Τα εχω δει αυτα που ανεβασες.Ακου και εσυ τον Λαμπρακη,μη φοβασαι δεν δαγκωνει

Με φιλικη διαθεση τα λεω δεν σου την λεω.Δεν θεωρω οτι εισαι για τον ****
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alkinoos την Τετ 07 Αύγ 2013, 19:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Κόσμια παρακαλώ.
Λόγος: Κόσμια παρακαλώ.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
- ostrako
''Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας.''και αυτοι θα στον δωσουν, σαν τα μαρμαρα ενα πραμα...
Οπως τα ηξερα τα ξαναδιαβασα,σκοπιμη ομιχλη,με φουμαρα και φλουδες,μπλα μπλα μπλα
Σου εκανα τη χαρη και τα ξαναδιαβασα.Σου ξαναβαζω τι σου λεω εγω ο ψαρας και οποιος θελει ας πει.
Τι Καζακης τι Αχινος ,λειπει κιολας τι οποιος θελει.Το εφικτο δεν υπαρχει πουθενα.
Ολα θεωρειες.
''Για να κοψεις χρημα, πρεπει να αναγνωριστει η αξια του, στο εξωτερικο.
Εδω μεσα μπορουμε να εχουμε για χρημα και τα καπακια απο μπουκαλια ,αν συμφωνησουμε την αξια του.
Για να παρουμε μπροστα παραγωγικα και να ειμαστε ανταγωνιστικοι,με εξαγωγες,μετα απο ολα αυτα τα χρονια προδοσιας και καταστροφης μας, τι θα δωσουμε εξω?Που θα βρουμε εξοπλισμο?Θα τρεξετε σε παραγωγη
πλουτου ολοι?Τα μηχανηματα τα φτιαχνουν μηχανηματα.κλπ.Με εννοεις κουραζομαι...
Τραπεζες δικες μας,και με τα παγκοσμια λαμογια τη γινετε?Με εννοεις?Θα συνεργαστουμε? Μας αγαπανε και θα μας αφησουν να χορεψουμε μονοι?Με εννοεις?Παει ο χρυσος μας φιλε δεν φτανει.
ΟΧΙ ΙΔΕΑΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ.Πως ? τι χρονος χρειαζεται?6 μηνες?Εδω γελαμε...''
''Εδω λοιπον.Αλλο ειναι ενα νομισμα με μια αξια συμφωνημενη μεταξυ μας ,και αλλο να στο αναγνωρισουν οι αλλοι παγκοσμια.Μεχρι να γινουμε παραγωγικη μηχανη εξαγωγων,δενθα εχει αξια.
Τωρα που θα βρουμε τα μηχανηματα να παραγουμε τον πλουτο,και πως,ειναι ενας Γολγοθας που θελει χρονο.
Πως το βλεπεις εφικτο?''
''Ψαξε ομως να μας πεις,αν ο Καζακης αναφερει την διαδικασια για την κοπη του χαρτονομισματος,να καταλαβουμε η ρωτα τον να μας πει να μαθουμε.Εσυ μας το ειπες.Θελουμε βοηθεια να καταλαβουμε,οχι να εχουμε μια στειρα αντιπαραθεση.Σου μιλω αληθινα,δεν το παιζω ειρωνας.Εχουμε αναγκη ,ο ενας τον αλλον,σε
αυτη τη χωρα,ολοι παιδια της ειμαστε.''
Εδω ειναι και ας κριθω.Μπορω και μιλω απλα τι δεν καταλαβαινεις?
Οπως τα ηξερα τα ξαναδιαβασα,σκοπιμη ομιχλη,με φουμαρα και φλουδες,μπλα μπλα μπλα
Σου εκανα τη χαρη και τα ξαναδιαβασα.Σου ξαναβαζω τι σου λεω εγω ο ψαρας και οποιος θελει ας πει.
Τι Καζακης τι Αχινος ,λειπει κιολας τι οποιος θελει.Το εφικτο δεν υπαρχει πουθενα.
Ολα θεωρειες.
''Για να κοψεις χρημα, πρεπει να αναγνωριστει η αξια του, στο εξωτερικο.
Εδω μεσα μπορουμε να εχουμε για χρημα και τα καπακια απο μπουκαλια ,αν συμφωνησουμε την αξια του.
Για να παρουμε μπροστα παραγωγικα και να ειμαστε ανταγωνιστικοι,με εξαγωγες,μετα απο ολα αυτα τα χρονια προδοσιας και καταστροφης μας, τι θα δωσουμε εξω?Που θα βρουμε εξοπλισμο?Θα τρεξετε σε παραγωγη
πλουτου ολοι?Τα μηχανηματα τα φτιαχνουν μηχανηματα.κλπ.Με εννοεις κουραζομαι...
Τραπεζες δικες μας,και με τα παγκοσμια λαμογια τη γινετε?Με εννοεις?Θα συνεργαστουμε? Μας αγαπανε και θα μας αφησουν να χορεψουμε μονοι?Με εννοεις?Παει ο χρυσος μας φιλε δεν φτανει.
ΟΧΙ ΙΔΕΑΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ.Πως ? τι χρονος χρειαζεται?6 μηνες?Εδω γελαμε...''
''Εδω λοιπον.Αλλο ειναι ενα νομισμα με μια αξια συμφωνημενη μεταξυ μας ,και αλλο να στο αναγνωρισουν οι αλλοι παγκοσμια.Μεχρι να γινουμε παραγωγικη μηχανη εξαγωγων,δενθα εχει αξια.
Τωρα που θα βρουμε τα μηχανηματα να παραγουμε τον πλουτο,και πως,ειναι ενας Γολγοθας που θελει χρονο.
Πως το βλεπεις εφικτο?''
''Ψαξε ομως να μας πεις,αν ο Καζακης αναφερει την διαδικασια για την κοπη του χαρτονομισματος,να καταλαβουμε η ρωτα τον να μας πει να μαθουμε.Εσυ μας το ειπες.Θελουμε βοηθεια να καταλαβουμε,οχι να εχουμε μια στειρα αντιπαραθεση.Σου μιλω αληθινα,δεν το παιζω ειρωνας.Εχουμε αναγκη ,ο ενας τον αλλον,σε
αυτη τη χωρα,ολοι παιδια της ειμαστε.''
Εδω ειναι και ας κριθω.Μπορω και μιλω απλα τι δεν καταλαβαινεις?
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
- Dread
- Irc ψευδώνυμο: Dread
Πάντως για την βοήθεια της συζήτησης, απο την κατάργηση του Brendon-Woods, κανένα νόμισμα παγκοσμίως δεν ειναι συνδεδεμένο με τον χρυσό.
Γι αυτό και αυτό το μπάχαλο που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες, και που λογικά αναμένεται να τελειώσει με γενική κατάρρευση.
Εν κατακλείδι, κοπή νομίσματος + αντίκρισμα σε χρυσό δεν ισχύει εδω και πολυυυυύ καιρό.
Γι αυτό και αυτό το μπάχαλο που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες, και που λογικά αναμένεται να τελειώσει με γενική κατάρρευση.
Εν κατακλείδι, κοπή νομίσματος + αντίκρισμα σε χρυσό δεν ισχύει εδω και πολυυυυύ καιρό.

Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
- ostrako
Γιωργο ετσι ειναι,αλλα αν θες να το παιξεις χωρα με αρχ.. πρεπει να δωσεις μια ισοτιμια σε σχεση,για τις συναλαγες σου με τους εξω.Ασημι η χρυσο κλπ.Κατι με αξια που να το δεχτουν οι αλλοι.
Εξ αρχής το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην κοπή νομίσματος δεν είναι το φαινόμενο αυτό καθέ αυτό αλλά το κατά πόσον το χρήμα που θα κοπεί και θα βγει στην αγορά θα είναι πληθωριστικό. Θα ήταν πληθωριστικό αν δεν έμπαινε στην αγορά για να κυλίσει, αλλά από την στιγμή που έχεις σκοπό να το βγάλεις για να δώσεις ώθηση στην αγορά παύει να είναι πληθωριστικό και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι οικονομολόγοι.
Η άποψη ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι καταστραφική είναι κάτι που καλλιεργήθηκε πολύ εύστοχα από τα μμε. Το επιχείρημα δε, ότι θα καταστραφούμε μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο για να μην πω παράλογο.
Τι εστί "θα καταστραφούμε"; Δεν έχουμε καταστραφεί;
Δεν ζούμε σε συνθήκες ένος ιδιαίτερου οικονομικού πολέμου;
Δεν έχουμε 3000 θύματα από αυτοκτονίες;
Συνεπώς, δεν ξέρω κατά πόσον αυτό από μόνο του είναι αρκετό να πείσει κάποιον ότι φτάσαμε στο αμίν και ότι, κατ' ουσίαν, πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να ανέβουμε στο βουνό. Όμως, όπως ανέφερα και πιο πάνω ο πόλεμος έχει ιδιαίτερη μορφή μιας και μιλάμε για τον οικονομικό επεκτατισμό ενός κράτους. Έναν επεκτατισμό που όσοι ξέραν να αναλύουν την κατάσταση έβλεπαν ότι αυτό που ζούμε τώρα ήταν προσχεδιασμένο.
Δυστυχώς εμείς δεν το γνωρίζαμε, άλλοι όμως το ξέραν και βλέπαν ότι η Ελλάδα σαν οικονομία σπορχνώταν από την μεταπολίτευση και έπειτα με δύο στόχους. Ποιοι είναι αυτοι οι στόχοι; Δήμοσια και ιδιοτική περιούσια!
Την δημόσια την βάλαν στο χέρι εύκολα μιας και τάισαν επί χρόνια στον Έλληνα εύκολο χρήμα, κακή παιδεία και ιδεολογία. Κοιμήθηκε και αυτός νομίζοντας ότι η οικονομία του ανθεί. Απαξιώθηκε πλήρως το δημόσιο και σε αυτό παίξαν ρόλο αρκετοί παράγωντες όπως, η κουλτούρα του Έλληνα η οποία φυσικά αντανακλά και το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να λέμε για το ελληνικο πανεπιστήμιο παραδείγματος χάρην, "αμάν να το πάρεις κανένας ιδιώτης μπας και λειτουργήσει". Με τον ίδιο τρόπο είπαμε για την ΔΕΗ, την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και πάει λέγοντας.
Όλα αυτά σχετικά με την δημόσια περιουσία. Τώρα ας πάμε στην ιδιωτική περιουσία. Η Ελλάδα έχει έκταση περίπου όσο η Φλόριντα της αμερικής. Η Φλόριντα έχει 30 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας το όποιο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο real estate. Η Ελλάδα έχει πολλαπλάσια ακτογραμμή όμως, που σημαίνει ότι άμα βασιστεί κάποιος στο real estate της Ελλάδος θα πνιγεί στο χρήμα. Ποιος έχει την δύναμη να το κάνει αυτό; Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια, στα οποία τρέχουμε να αποπληρώσουμε σαν κράτος τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους. Τι κάναν τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να φάνε την ιδιοτική περιουσια; Τιτλοποίηση!
Τι είναι η τιτλοποίηση; Έρχεται το επενδυτικό κεφάλαιο και αγοράζει από την τράπεζες του τίτλους τον δανείων που χρωστάω εγώ και εσύ. Με αυτό τον τρόπο αν εγώ δεν πληρώσω το δάνειο, δεν θα έρθει η τράπεζα να μου φάει το σπίτι αλλά ο κάτοχος του τίτλου του δανείου μου. Ποιος είναι αυτός; Είναι ο ίδιος που χρωστάμε σαν κράτος. Και τώρα έρχομαστε στο γλυκό. Τι παίζει στα media αυτές τις μέρες; Το κατα πόσον θα μπορεί να γίνει πληστιριασμός της πρώτης κατοικίας για όσους χρωστάνε. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα φάνε και την ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα. Τον μάθαν να ξοδέυει τον Έλληνα και τώρα θα του φάνε το σπίτι.
Όλα αυτά, δεν τα έχει πει κανένας εκτός από τον Καζάκη. Αν, ως από θαύμα ο Σώρρας έχει δίκιο, τι θα γίνει; Θα πληρώσουμε το χρέος μας και μετά θα συνεχίσουμε να είμαστε οι "νεοέλληνες" που μάθαμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια;
Αυτή όλη η διαδικασία είναι διδακτική για εμάς ως έθνος. Είναι ένα στοίχημα!
Τι θέλω να πω με αυτό; Ο δρόμος του κοινωνικού αγώνα και η αποτίναξη ενός τέτοιου συστήματος δεν βασίζεται σε μια λειτουργία αιτίου-αποτελέσματος. Αν το αποτέλεσμα είναι το μηδενικό χρέος, η ουσιά του θα παραμείνει ως έχει. Οι παράγοντες που το δημιουργησαν θα το ξανακάνουν μιας και βασιζόμαστε σε ένα σύστημα Ε.Ε και τραπεζών που δουλεύει προς ώφελος του κεφαλαίου. Ο δρόμος του κοινωνικού αγώνα εφόσον πετύχει θα είναι βήμα βήμα, μάθημα για την ενοποίηση και την δημιουργία μιας νέας συνείδησης του λαού μας, έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε στο τέρμα θα έχουμε θεμέλια γερά για να πούμε ότι καταφέραμε κάτι.
Το είχα γράψει και στο παρελθόν θα το γράψω και τώρα. Από την δημιουργία του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα ανοίξαμε ένα βίβλιο ως λαός. Αυτό το βιβλίο ήρθε η ώρα να το κλείσουμε και θα το κλείσουμε με κόπο και όχι με τα έτοιμα, εφόσον υπάρχουν. Η ιστορία δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Όλα αυτά και άλλα πολλά ο Καζάκης ως ειδικός τα έδωσε στον κόσμο για να καταλάβει το παιχνίδι. Γιατί ουσία δεν έχει μόνο πόσο γαμάτοι αισθανόμαστε ως Έλληνες, αλλά ουσία έχει η πράξη μέσα από μια βαθεια κατανόηση του παιχνιδιού που γίνεται εις βάρος των λαων. Η γνώση φίλε Οστρακα, θα με κάνει εμένα και εσένα να μάθουμε να αντιμετοπίζουμε όχι μόνο αυτό που μας βαράει τώρα, αλλά αυτό που θα μας βαρέσει αργότερα.
Ας πάμε τώρα στο 6μήνο που ανέφερες πιο πάνω. Όχι 6 μήνες δεν είναι αρκετοί, μια γενιά ανθρώπων για το μέλλον μια χώρας είναι αρκετή. Μια γενιά να θυσιαστεί για να μπορέσουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον τόπο να έχουν μέλλον. Ίσως όταν άρχιζε η "κρίση" μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή βούληση να είχε την δύναμη να το παλέψει σε 6 μήνες. Τώρα όμως έγιναν πολλά και κάθε μέρα που περνάει δυσκολεύει όλο και περισσοτέρο.
Πίστεψτε με, δεν θα είμαστε η μόνη χώρα που θα βγεί μέσα από το μαντρί των διεθνών οργανισμων. Ένα, ένα κράτος φεύγει από τον οργανισμό διεθνούς εμπορίου για να μπορέσει να ανασάνει. Ο οργανισμός διεθνούς εμπορίου είναι αδελφάκι του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ είναι αυτός που μας πουλάει "ειρήνη" όποτε θυμηθεί. Ο ΟΗΕ είναι αυτός που μας ανάγκασαμε να τρεφόμαστε με τον Codex Alimentarius. O OHE είναι αυτός που έχει τον FAO και θέλει να μας βάλει τα μεταλλαγμένα στα χωράφια μας. Αν δεν γίνει ανατροπή με αυτά, πότε θα γίνει; Η αποπληρωμή ενός χρέους δεν θα σταματήσει τίποτα, θα μας ρίξει στάχτη στα μάτια.
Αυτά φίλε Ostraka, και το εννοώ το "φίλε" δεν μας τα λέει Σώρρας. Ο Σώρρας, ο πολέμαρχος, πουλάει Ελλάδα.
Μακρυά απο σωτήρες και απο μηχανής θεούς!
Τα θέματα της εισαγωγής πετρελαίου έχουν απαντηθεί στα βίντεο που ανέβασα όπως επίσης και με το καθεστός των εισαγωγών σε όλα τα επίπεδα έχουν απαντηθεί από τον Καζάκη άπειρες φορές. Θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάλα με του Ρώσους και του Κινέζους σε γεωστρατηγικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο διμερών σχέσεων, κάτι που τώρα δεν μας επίτρεπεται απο την Ε.Ε.
Η Ε.Ε είναι μια φυλακή και ξαναλέω ότι η αποπληρωμή του χρέους δεν θα δώσει λύση.
Το ευρώ καταστευαστικέ για συγκεκριμένους σκοπούς και μας καταστρέφει. Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη, το βλέπουμε μπροστά μας.
Και κάτι ακόμα. Χαρτιά κόβονται εδώ και πολλά χρόνια ή μήπως νόμιζατε ότι τα χρήματα σας έχουν αντίκρισμα σε χρυσό;
Αέρας κοπανιστός!
Αυτά!
Τελευταίο edit:
Επειδή παίζει η ερώτηση με το εθνικό νόμισμα. Στην ερώτηση πως θα τα καταφέρουμε απαντω βάση την κοινής λογικής. Με τον ίδιο τρόπο που τα καταφέρναμε πριν το ευρώ. Απλά τα πράγματα!
Η άποψη ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι καταστραφική είναι κάτι που καλλιεργήθηκε πολύ εύστοχα από τα μμε. Το επιχείρημα δε, ότι θα καταστραφούμε μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο για να μην πω παράλογο.
Τι εστί "θα καταστραφούμε"; Δεν έχουμε καταστραφεί;
Δεν ζούμε σε συνθήκες ένος ιδιαίτερου οικονομικού πολέμου;
Δεν έχουμε 3000 θύματα από αυτοκτονίες;
Συνεπώς, δεν ξέρω κατά πόσον αυτό από μόνο του είναι αρκετό να πείσει κάποιον ότι φτάσαμε στο αμίν και ότι, κατ' ουσίαν, πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να ανέβουμε στο βουνό. Όμως, όπως ανέφερα και πιο πάνω ο πόλεμος έχει ιδιαίτερη μορφή μιας και μιλάμε για τον οικονομικό επεκτατισμό ενός κράτους. Έναν επεκτατισμό που όσοι ξέραν να αναλύουν την κατάσταση έβλεπαν ότι αυτό που ζούμε τώρα ήταν προσχεδιασμένο.
Δυστυχώς εμείς δεν το γνωρίζαμε, άλλοι όμως το ξέραν και βλέπαν ότι η Ελλάδα σαν οικονομία σπορχνώταν από την μεταπολίτευση και έπειτα με δύο στόχους. Ποιοι είναι αυτοι οι στόχοι; Δήμοσια και ιδιοτική περιούσια!
Την δημόσια την βάλαν στο χέρι εύκολα μιας και τάισαν επί χρόνια στον Έλληνα εύκολο χρήμα, κακή παιδεία και ιδεολογία. Κοιμήθηκε και αυτός νομίζοντας ότι η οικονομία του ανθεί. Απαξιώθηκε πλήρως το δημόσιο και σε αυτό παίξαν ρόλο αρκετοί παράγωντες όπως, η κουλτούρα του Έλληνα η οποία φυσικά αντανακλά και το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να λέμε για το ελληνικο πανεπιστήμιο παραδείγματος χάρην, "αμάν να το πάρεις κανένας ιδιώτης μπας και λειτουργήσει". Με τον ίδιο τρόπο είπαμε για την ΔΕΗ, την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και πάει λέγοντας.
Όλα αυτά σχετικά με την δημόσια περιουσία. Τώρα ας πάμε στην ιδιωτική περιουσία. Η Ελλάδα έχει έκταση περίπου όσο η Φλόριντα της αμερικής. Η Φλόριντα έχει 30 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας το όποιο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο real estate. Η Ελλάδα έχει πολλαπλάσια ακτογραμμή όμως, που σημαίνει ότι άμα βασιστεί κάποιος στο real estate της Ελλάδος θα πνιγεί στο χρήμα. Ποιος έχει την δύναμη να το κάνει αυτό; Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια, στα οποία τρέχουμε να αποπληρώσουμε σαν κράτος τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους. Τι κάναν τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να φάνε την ιδιοτική περιουσια; Τιτλοποίηση!
Τι είναι η τιτλοποίηση; Έρχεται το επενδυτικό κεφάλαιο και αγοράζει από την τράπεζες του τίτλους τον δανείων που χρωστάω εγώ και εσύ. Με αυτό τον τρόπο αν εγώ δεν πληρώσω το δάνειο, δεν θα έρθει η τράπεζα να μου φάει το σπίτι αλλά ο κάτοχος του τίτλου του δανείου μου. Ποιος είναι αυτός; Είναι ο ίδιος που χρωστάμε σαν κράτος. Και τώρα έρχομαστε στο γλυκό. Τι παίζει στα media αυτές τις μέρες; Το κατα πόσον θα μπορεί να γίνει πληστιριασμός της πρώτης κατοικίας για όσους χρωστάνε. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα φάνε και την ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα. Τον μάθαν να ξοδέυει τον Έλληνα και τώρα θα του φάνε το σπίτι.
Όλα αυτά, δεν τα έχει πει κανένας εκτός από τον Καζάκη. Αν, ως από θαύμα ο Σώρρας έχει δίκιο, τι θα γίνει; Θα πληρώσουμε το χρέος μας και μετά θα συνεχίσουμε να είμαστε οι "νεοέλληνες" που μάθαμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια;
Αυτή όλη η διαδικασία είναι διδακτική για εμάς ως έθνος. Είναι ένα στοίχημα!
Τι θέλω να πω με αυτό; Ο δρόμος του κοινωνικού αγώνα και η αποτίναξη ενός τέτοιου συστήματος δεν βασίζεται σε μια λειτουργία αιτίου-αποτελέσματος. Αν το αποτέλεσμα είναι το μηδενικό χρέος, η ουσιά του θα παραμείνει ως έχει. Οι παράγοντες που το δημιουργησαν θα το ξανακάνουν μιας και βασιζόμαστε σε ένα σύστημα Ε.Ε και τραπεζών που δουλεύει προς ώφελος του κεφαλαίου. Ο δρόμος του κοινωνικού αγώνα εφόσον πετύχει θα είναι βήμα βήμα, μάθημα για την ενοποίηση και την δημιουργία μιας νέας συνείδησης του λαού μας, έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε στο τέρμα θα έχουμε θεμέλια γερά για να πούμε ότι καταφέραμε κάτι.
Το είχα γράψει και στο παρελθόν θα το γράψω και τώρα. Από την δημιουργία του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα ανοίξαμε ένα βίβλιο ως λαός. Αυτό το βιβλίο ήρθε η ώρα να το κλείσουμε και θα το κλείσουμε με κόπο και όχι με τα έτοιμα, εφόσον υπάρχουν. Η ιστορία δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Όλα αυτά και άλλα πολλά ο Καζάκης ως ειδικός τα έδωσε στον κόσμο για να καταλάβει το παιχνίδι. Γιατί ουσία δεν έχει μόνο πόσο γαμάτοι αισθανόμαστε ως Έλληνες, αλλά ουσία έχει η πράξη μέσα από μια βαθεια κατανόηση του παιχνιδιού που γίνεται εις βάρος των λαων. Η γνώση φίλε Οστρακα, θα με κάνει εμένα και εσένα να μάθουμε να αντιμετοπίζουμε όχι μόνο αυτό που μας βαράει τώρα, αλλά αυτό που θα μας βαρέσει αργότερα.
Ας πάμε τώρα στο 6μήνο που ανέφερες πιο πάνω. Όχι 6 μήνες δεν είναι αρκετοί, μια γενιά ανθρώπων για το μέλλον μια χώρας είναι αρκετή. Μια γενιά να θυσιαστεί για να μπορέσουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον τόπο να έχουν μέλλον. Ίσως όταν άρχιζε η "κρίση" μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή βούληση να είχε την δύναμη να το παλέψει σε 6 μήνες. Τώρα όμως έγιναν πολλά και κάθε μέρα που περνάει δυσκολεύει όλο και περισσοτέρο.
Πίστεψτε με, δεν θα είμαστε η μόνη χώρα που θα βγεί μέσα από το μαντρί των διεθνών οργανισμων. Ένα, ένα κράτος φεύγει από τον οργανισμό διεθνούς εμπορίου για να μπορέσει να ανασάνει. Ο οργανισμός διεθνούς εμπορίου είναι αδελφάκι του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ είναι αυτός που μας πουλάει "ειρήνη" όποτε θυμηθεί. Ο ΟΗΕ είναι αυτός που μας ανάγκασαμε να τρεφόμαστε με τον Codex Alimentarius. O OHE είναι αυτός που έχει τον FAO και θέλει να μας βάλει τα μεταλλαγμένα στα χωράφια μας. Αν δεν γίνει ανατροπή με αυτά, πότε θα γίνει; Η αποπληρωμή ενός χρέους δεν θα σταματήσει τίποτα, θα μας ρίξει στάχτη στα μάτια.
Αυτά φίλε Ostraka, και το εννοώ το "φίλε" δεν μας τα λέει Σώρρας. Ο Σώρρας, ο πολέμαρχος, πουλάει Ελλάδα.
Μακρυά απο σωτήρες και απο μηχανής θεούς!
Τα θέματα της εισαγωγής πετρελαίου έχουν απαντηθεί στα βίντεο που ανέβασα όπως επίσης και με το καθεστός των εισαγωγών σε όλα τα επίπεδα έχουν απαντηθεί από τον Καζάκη άπειρες φορές. Θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάλα με του Ρώσους και του Κινέζους σε γεωστρατηγικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο διμερών σχέσεων, κάτι που τώρα δεν μας επίτρεπεται απο την Ε.Ε.
Η Ε.Ε είναι μια φυλακή και ξαναλέω ότι η αποπληρωμή του χρέους δεν θα δώσει λύση.
Το ευρώ καταστευαστικέ για συγκεκριμένους σκοπούς και μας καταστρέφει. Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη, το βλέπουμε μπροστά μας.
Δεν ήταν ειρωνεία, ήταν αγανάκτιση! Ας επαναδιατυπώσω:ostraka sos έγραψε:Και κάτι ακόμα. Χαρτιά φίλε Ostraka κόβονται εδώ και πολλά χρόνια ή μήπως νόμιζες ότι τα χρήματα σου έχουν αντίκρισμα σε χρυσό;
Αέρας κοπανιστός είναι ξυπνάτε!
Και κάτι ακόμα. Χαρτιά κόβονται εδώ και πολλά χρόνια ή μήπως νόμιζατε ότι τα χρήματα σας έχουν αντίκρισμα σε χρυσό;
Αέρας κοπανιστός!
Αυτά!
Τελευταίο edit:
Επειδή παίζει η ερώτηση με το εθνικό νόμισμα. Στην ερώτηση πως θα τα καταφέρουμε απαντω βάση την κοινής λογικής. Με τον ίδιο τρόπο που τα καταφέρναμε πριν το ευρώ. Απλά τα πράγματα!
Την ισοτιμία την καθορίζεις εσύ. Ένα ελαστικό νόμισμα το κάνεις ότι θες. Δεν θα βρείς οικονομολόγο να σου πει το αντίθετο.πρεπει να δωσεις μια ισοτιμια σε σχεση,για τις συναλαγες σου με τους εξω
- ostrako
Κωστα και εγω ετο εννοω οταν σε λεω φιλο.Δεν εχω κατι μαζι σου και ειμαι καλοπροαιρετος απο τη γεννα μου.
Φωναζα δραχμη τωρα,το 2008.Πριν το ΔΝΤ.Θα τρογαμε υποτυμιση αλλα θα ειχαμε να φαμε.Αυτονοητα
πραματα για μενα ,αλλα δεν εχω εγω την τυχη της χωρας.
''Εξ αρχής το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην κοπή νομίσματος δεν είναι το φαινόμενο αυτό καθέ αυτό αλλά το κατά πόσον το χρήμα που θα κοπεί και θα βγει στην αγορά θα είναι πληθωριστικό.''
Δεν ειναι ετσι, απλο αυτο, για να το προσπερναμε.Με τη υποθηκη θα το εβαζες δηλαδη για να εχει αξια εξω?
Στο ξαναλεω,μεσα εδω και καπακια απο μπουκαλια να ειχαμε συμφωνησει σε μια αξια θα τα βρησκαμε.
Ξερετε ποιος, και που κοβαμε χρημα τοσα χρονια?Ρωτηστε τους οικονομολογους θα εκπλαγητε
''Επειδή παίζει η ερώτηση με το εθνικό νόμισμα. Στην ερώτηση πως θα τα καταφέρουμε απαντω βάση την κοινής λογικής. Με τον ίδιο τρόπο που τα καταφέρναμε πριν το ευρώ. Απλά τα πράγματα!''
Παλι δεν ειναι απλα, τα πραματα εδω ,οι αλλοι εχουν ευρω.Εχει αλλαξει ο κοσμος.
''Δεν ήταν ειρωνεία, ήταν αγανάκτιση! Ας επαναδιατυπώσω:
Αέρας κοπανιστός!''
Ναι βρε Κωστα αλλα με τα λαμογια παρεα και με συμφωνιες μαζι τους.Οταν θα τους χαλασουμε τη σουπα ,δεν
θα ισχυουν τα παλια.
Τους 6 μηνες ο Καζακης το ειπε ,οχι το δικο μου μυαλο.Και στο ξαναλεω μην καταθετεις την μηχανικη του χρηματος ,αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
Ψαρας ειμαι το ξαναλεω.Αν κανω λαθος ειναι λογικο ,αλλα κανω?Το χρημα σου ,πρεπει να συνεχιζεις να το στηριζεις συνεχεια και ξαναλεω εχεις λαο να το στηριξει?Τι νομιζεις εσυ,εχεις?Πως θα ξαναγινουμε παραγωγικοι οι περισσοτεροι?Τι αναλογια πλυθυσμου εχουμε εργαζομενων?Το εφικτο κοιτω ,οχι το ιδεατο.
Και Κωστα δεν εχεις παρακολουθησει ΕΝD Και το Σωρρα,τουλαχιστον οσο εγω εχω ,παρακολουθησει τον Καζακη,δεν στο παιζω γμτ,δεν ειμαι υστεροβουλος δεν τρωω απο κανενος το καζανι,την αληθεια μου λεω και οτι καταλαβαινω.
Φωναζα δραχμη τωρα,το 2008.Πριν το ΔΝΤ.Θα τρογαμε υποτυμιση αλλα θα ειχαμε να φαμε.Αυτονοητα
πραματα για μενα ,αλλα δεν εχω εγω την τυχη της χωρας.
''Εξ αρχής το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην κοπή νομίσματος δεν είναι το φαινόμενο αυτό καθέ αυτό αλλά το κατά πόσον το χρήμα που θα κοπεί και θα βγει στην αγορά θα είναι πληθωριστικό.''
Δεν ειναι ετσι, απλο αυτο, για να το προσπερναμε.Με τη υποθηκη θα το εβαζες δηλαδη για να εχει αξια εξω?
Στο ξαναλεω,μεσα εδω και καπακια απο μπουκαλια να ειχαμε συμφωνησει σε μια αξια θα τα βρησκαμε.
Ξερετε ποιος, και που κοβαμε χρημα τοσα χρονια?Ρωτηστε τους οικονομολογους θα εκπλαγητε
''Επειδή παίζει η ερώτηση με το εθνικό νόμισμα. Στην ερώτηση πως θα τα καταφέρουμε απαντω βάση την κοινής λογικής. Με τον ίδιο τρόπο που τα καταφέρναμε πριν το ευρώ. Απλά τα πράγματα!''
Παλι δεν ειναι απλα, τα πραματα εδω ,οι αλλοι εχουν ευρω.Εχει αλλαξει ο κοσμος.
''Δεν ήταν ειρωνεία, ήταν αγανάκτιση! Ας επαναδιατυπώσω:
Αέρας κοπανιστός!''
Ναι βρε Κωστα αλλα με τα λαμογια παρεα και με συμφωνιες μαζι τους.Οταν θα τους χαλασουμε τη σουπα ,δεν
θα ισχυουν τα παλια.
Τους 6 μηνες ο Καζακης το ειπε ,οχι το δικο μου μυαλο.Και στο ξαναλεω μην καταθετεις την μηχανικη του χρηματος ,αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
Ψαρας ειμαι το ξαναλεω.Αν κανω λαθος ειναι λογικο ,αλλα κανω?Το χρημα σου ,πρεπει να συνεχιζεις να το στηριζεις συνεχεια και ξαναλεω εχεις λαο να το στηριξει?Τι νομιζεις εσυ,εχεις?Πως θα ξαναγινουμε παραγωγικοι οι περισσοτεροι?Τι αναλογια πλυθυσμου εχουμε εργαζομενων?Το εφικτο κοιτω ,οχι το ιδεατο.
Και Κωστα δεν εχεις παρακολουθησει ΕΝD Και το Σωρρα,τουλαχιστον οσο εγω εχω ,παρακολουθησει τον Καζακη,δεν στο παιζω γμτ,δεν ειμαι υστεροβουλος δεν τρωω απο κανενος το καζανι,την αληθεια μου λεω και οτι καταλαβαινω.
- ostrako
παω για καπνο τωρα σε λιγο θα ξαναρθω.
- ostrako
Ι am back.
Κωστα ,με εχεις δει πολλες φορες σε αυτο το τοπικ?Δεν ζω την αρνηση μου με τον Καζακη επιπολαια
Αλλα καταλαβαινω τι μου λενε ,και τα βιντεο και οι ομιλιες.Δεν τον εχω πολεμησει .Τον εχω δει τον Καζακη,καταλαβαινω τι λεει αλλα δεν ειναι εφικτο για τη χωρα με τους ανθρωπους
που εχει, ετσι οπως εχουν μαθει.Η προδοσια κρατα χρονια ,αν τον ειχαμε γνωρισει απο τοτε που ειχε βγει
πχ το Συριζα με αυτες τις αποψεις ,θα ειχε αλλη πορεια στη χωρα.Οσο και να σας στεναχωρει αυτο,
οσο και να εχει δικιο,σε μερικα πολιτικης αποψης θεματα,δεν ειναι εφικτα.Ρεαλιστικα μιλω χωρις εμπαθεια,
τι να κανω ,το ξερω σας στεναχωρω, αλλα να μην πω την γνωμη μου.Καποτε πριν γνωρισω το Σωρρα και την ΕΝD τον προτεινα για λυση στα πλαστα αδιεξοδα,που μας προσφεραν, στον κοσμο.Λυπαμαι, αλλα ετσι ειναι.
Το εφικτο κοιτουσα παντα,με ρεαλισμο και δεν ημουν και δεν ειμαι οπαδος κανενος.Και τον Καμμενο στηριξα ,παντα νοητικα μιλω.Τωρα ομως μου φυγανε τα αδιεξοδα με την ΕΝD.Πολλους εχω ακουσει μεχρι τωρα αλλα ο Λαμπρακης εχει αυτο, που με κανει να θελω, να το ζησω παρεα του.Δεν θελω να σε πεισω αλλα δες και κρινε.
Στη ζωη εχω αποψη για πολλα γιατι τα εχω δοκιμασει,τι να κανω, ετσι ειναι η αληθεια μου.Δεν εχω τιποτα, με κανενα πολιτη, που αγωνιζεται για τη χωρα μας, χωρις υστεροβουλιες.Τον τιμω και τον ενθαρρυνω, τον χρειαζομαι αυτον τον πολιτη και τον στηριζω.Τα λαμογια με πειραζουν.
Κωστα ,με εχεις δει πολλες φορες σε αυτο το τοπικ?Δεν ζω την αρνηση μου με τον Καζακη επιπολαια
Αλλα καταλαβαινω τι μου λενε ,και τα βιντεο και οι ομιλιες.Δεν τον εχω πολεμησει .Τον εχω δει τον Καζακη,καταλαβαινω τι λεει αλλα δεν ειναι εφικτο για τη χωρα με τους ανθρωπους
που εχει, ετσι οπως εχουν μαθει.Η προδοσια κρατα χρονια ,αν τον ειχαμε γνωρισει απο τοτε που ειχε βγει
πχ το Συριζα με αυτες τις αποψεις ,θα ειχε αλλη πορεια στη χωρα.Οσο και να σας στεναχωρει αυτο,
οσο και να εχει δικιο,σε μερικα πολιτικης αποψης θεματα,δεν ειναι εφικτα.Ρεαλιστικα μιλω χωρις εμπαθεια,
τι να κανω ,το ξερω σας στεναχωρω, αλλα να μην πω την γνωμη μου.Καποτε πριν γνωρισω το Σωρρα και την ΕΝD τον προτεινα για λυση στα πλαστα αδιεξοδα,που μας προσφεραν, στον κοσμο.Λυπαμαι, αλλα ετσι ειναι.
Το εφικτο κοιτουσα παντα,με ρεαλισμο και δεν ημουν και δεν ειμαι οπαδος κανενος.Και τον Καμμενο στηριξα ,παντα νοητικα μιλω.Τωρα ομως μου φυγανε τα αδιεξοδα με την ΕΝD.Πολλους εχω ακουσει μεχρι τωρα αλλα ο Λαμπρακης εχει αυτο, που με κανει να θελω, να το ζησω παρεα του.Δεν θελω να σε πεισω αλλα δες και κρινε.
Στη ζωη εχω αποψη για πολλα γιατι τα εχω δοκιμασει,τι να κανω, ετσι ειναι η αληθεια μου.Δεν εχω τιποτα, με κανενα πολιτη, που αγωνιζεται για τη χωρα μας, χωρις υστεροβουλιες.Τον τιμω και τον ενθαρρυνω, τον χρειαζομαι αυτον τον πολιτη και τον στηριζω.Τα λαμογια με πειραζουν.
Κι όμως είναι τόσο απλό. Όπως σου είπα και πριν την ισοτιμία την καθορίζεις εσύ ως κράτος που -προσοχή- ασκεί την δική το νομισματική πολιτική και όχι άλλες χώρες για λογαριασμό του. Το να κόψεις χρήμα δεν είναι κάτι νέο. Αέρα κοπανιστό κόβει μέχρι και η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα.ostraka sos έγραψε:Δεν ειναι ετσι, απλο αυτο, για να το προσπερναμε.Με τη υποθηκη θα το εβαζες δηλαδη για να εχει αξια εξω?
Όσον αφορά την αξία του έξω σε ευχαριστώ που μου δίνεις την πάσα. Το ευρώ ως σκληρό νόμισμα και με αξία έξω μόνο κάκο μας έχει κάνει. Η Γερμανία ως κραταιά οικονομική δύναμη εξαγωγών ανταγωνίζεται κυρίως τον Αμερικάνο και τον Ιάπωνα που έχουν Δολάριο και Γιεν αντίστοιχα. Το Δολάριο και το Γιεν είναι σκληρά νομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο κράτος που συμφαίρει το σκληρό-ισχυρό νόμισμα είναι η Γερμανια. Για την Γερμανία σχεδιάστικε το ευρώ. Τώρα τι γίνεται με εμάς;
Η Ελλάδα ως χώρα που βασίζεται πάνω στου άξονες του τουρισμού και τις αγροτικής παραγωγής μόνο άσχημα έχει γευτεί από το ισχυρί ευρώ.
Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε παραδοσιακούς ανταγωνιστές στην λεκάνη της Μεσογείου, ούτε στα βαλκάνια μα ούτε και στην Τουρκία που είναι ο βασικός αντογωνιστής μας και στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή. Ένα μαλακό, έθνικο νόμισμα μόνο ωφέλει θα φέρει στην οικονομία, προϋπόθεση βεβαίως είναι η πολιτική βούληση η οποία θα πηγάσει από την λαϊκή βούληση.
Όντως έχει αλλάξει, προς ώφελος μας. Σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να καταρεύσει το σύστημα. Είναι ευάλοτο από παντού. Το χρήμα υπάρχει στα κομπιούτερ και μόνο το 5% υπάρχει πραγματικό στην αγορά. Ένα τσαφ να γίνει και θα δεις πως καταρέει ο γίγαντας με τα γυάλινα ποδάρια. Αυτό μπορεί να αρχίσει από την Ελλάδα είναι ιδανικές οι συνθήκες.ostraka sos έγραψε:Παλι δεν ειναι απλα, τα πραματα εδω ,οι αλλοι εχουν ευρω.Εχει αλλαξει ο κοσμος.
Πως δεν θα ισχύουν. Από την στιγμή που το διεθνές δίκαιο σου δίνει την ελευθερία να χρεωκοπήσεις, να διαγράψεις μονομερός το χρέος και να κόψεις δικό σου νόμισμα με τον ισχύων κανονισμό τι μπορούν να κάνουν; Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν γιατί και αυτοί αέρα κοπανιστό κόβουν. Τι θα κάνουν; Θα ανατρέψουν μια παγκόσμια αγορά για να μας χαλάσουν την σούπα; Παπάρια θα κάνουν, μας τρέμουν!ostraka sos έγραψε:Ναι βρε Κωστα αλλα με τα λαμογια παρεα και με συμφωνιες μαζι τους.Οταν θα τους χαλασουμε τη σουπα ,δεν
θα ισχυουν τα παλια.
Επαναλαμβάνω, μας καλύπτει το διεθνές δίκαιο!
Το γνωρίζω αυτό. Το είχε πει στα αρχικά στάδια, όχι πλέον.ostraka sos έγραψε:Τους 6 μηνες ο Καζακης το ειπε ,οχι το δικο μου μυαλο
Πως είναι άλλο θέμα. Εϊναι σαν να μου λες πως θα περπατήσω πάνω στην γη και ενώ σου λεώ πως οι νόμοι του Νεύτωνα λένε "το πως", εσύ μου λες πως αυτή είναι η μηχανική της βαρύτητας.ostraka sos έγραψε:Και στο ξαναλεω μην καταθετεις την μηχανικη του χρηματος ,αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
Για την ακρίβεια το χρήμα θα στηρίξει τον λαό σου και όχι ο λαός το χρήμα και επανέρχομαι στο θέμα του πληθορισμού. Εφόσον το χρήμα που κοπεί μπει στην αγορά και γρασάρει την μηχανή παύει αυτομάτως να λειτουργεί πληθοριστικά. Νόμος οικονομιάς!ostraka sos έγραψε:Το χρημα σου ,πρεπει να συνεχιζεις να το στηριζεις συνεχεια και ξαναλεω εχεις λαο να το στηριξει?
Αν και εφόσον πάει σε άλλους σκοπούς τότε λειτουργεί πληθοριστικά.
Εκτός Ε.Ε μονάχα, θα γίνουμε παραγωγικοί. Ενώ σου αρέσει ο Σώρρας που λέει μεγάλια λόγια περι ελληνισμού, βλέπω μια αμφιβολία στα γραφομένα σου για τον λαο αυτόν. Υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν εργατικοί άνθρωποι απλά, τσογλάνια σαν τον Πάγκαλο μας κάνα να πιστέψουμε ότι είμαστε τεμπελχανάδες και αντιπαραγωγικοί. Αλλά ας υποθέσω ότι έχει δίκιο και δεν μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί. Τι θα μας κάνει παραγωγικούς; Τα λεφτά της END; Την απάντηση την αφίνω σε εσένα.ostraka sos έγραψε:Τι νομιζεις εσυ,εχεις?Πως θα ξαναγινουμε παραγωγικοι οι περισσοτεροι?Τι αναλογια πλυθυσμου εχουμε εργαζομενων?Το εφικτο κοιτω ,οχι το ιδεατο.
Όσο εφικτό ή ιδεατό ήταν να μαζεύτουν μια χούφτα κουρελίδες με ατσάλινα αρχίδια και να πάνε κόντρα απέναντυ σε μια ιερά συμαχία και σε μια Ωθομανική αυτοκρατορία. Τόσο εφικτό!ostraka sos έγραψε:Το εφικτο κοιτω ,οχι το ιδεατο.
Εγώ είδα ενα ΕΠΑΜ και έναν Καζάκη στην πρώτη γραμμή της ΕΡΤ. Είδα ανθρώπους ορεξάτους με καύλα και όρεξη για δουλειά. Είδα να χαλάνε ημερίδες για ειδικές οικονομικές ζώνες στην Θράκη που είναι καυτή πατάτα. Είδα να γεννιέται κάτι μέσα από τα σπλάχνα του λαού.ostraka sos έγραψε:Δεν τον εχω πολεμησει .Τον εχω δει τον Καζακη,καταλαβαινω τι λεει αλλα δεν ειναι εφικτο για τη χωρα με τους ανθρωπους
που εχει, ετσι οπως εχουν μαθει.
Αυτά που είδα μου φτάνουν!
Ότι ήταν να δω το είδα και ότι ήταν να κρίνω το έκρινα. Είδα από την μια έναν λεβεντόπαπα -όπως πρέπει- να ορκίζει αγωνιστές σε όρκο του ΕΑΜ και από κάτω άνθρωποι να κλαίνε από το ιερό της στιγμής και από την άλλη είδα τον κύριο με τα μαύρα γυαλιά και μούσι με λέιζερ. Συγνώμη, δεν θέλω να εκνευρίσω κανέναν από αυτούς που το γουστάρουν αλλά, ΟΧΙ! Ούτε με σφαίρες!ostraka sos έγραψε:Δεν θελω να σε πεισω αλλα δες και κρινε.
Αγώνας εδώ και τώρα!
Ξανάβάζω το ποίημα που είχα βάλει πάλι στο φόρουμ, έτσι για το γαμώτο:
Φλέβα στο κούτελο,
ποτάμι λυσσασμένο,
χρόνους και χρόνους μίσεψα,
παύω να υπομένω.
Φλέβα στον κρόταφο,
τρελός δίχως μανδύα,
μα τώρα τέλος έλαβε,
του όχλου η θυμηδία.
Φλέβα στα χέρια μου,
φύγαν τα χελιδόνια,
τα σώψυχα μας σάπισαν,
λάκισε η συμπόνια.
Φλέβα στο στήθος μου,
σε πρόσμενα αιώνες,
στέρεψαν πια τα δάκρυα,
ας στήσουμε αγχόνες.
Καλή μας λεφτεριά!
- ostrako
Λοιπον ενας γεωπονος με εναν ψαρα ,μιλουν για αυτα, δεν θα γραψω αλλο στο τοπικ.Λιγα ακομα.
Ο αερας σου ο κοπανιστος ,με τον αερα των αλλων εχει αλλη αξια.-
Το τσαφ ειναι ,''σεισμοι'' και χαος.Ο λυκος στη αναμπουμπουλα ερχεται.-
Το οτι θα μας κλασουν τα αχαμνα ειναι αποψη οικονομολογου, η δικησου,με ονειρα και σεναρια
υποκειμενικης θεωριας ,πανω στη μαντικη ,μου ζητας να συμφωνησω?
Το ειπε αρχικα, ο σοφος οικονομολογος που ειχε γραψει βιβλια και παλια,τι αλλαξε το σαθρο
παραμυθι του?Υποπτη λαοπλανικη αντζεντα μου κανει.-
Ε ναι ειναι αλλο θεμα.Οι τραπεζες το κανουν οχι οι χωρες.
Τα χαρτια δεν στηριζουν ,ξερεις ποσες υποτιμισεις εχει φαει η χωρα μεχρι το 2000?
Αν μου πεις οτι το ΕΠΑΜ θα αλλαξει και τις ψυχες των πολιτων ε τοτε θα το ψηφισω.-
''Εκτός Ε.Ε μονάχα, θα γίνουμε παραγωγικοί. Ενώ σου αρέσει ο Σώρρας που λέει μεγάλια λόγια περι ελληνισμού, βλέπω μια αμφιβολία στα γραφομένα σου για τον λαο αυτόν. Υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν εργατικοί άνθρωποι απλά, τσογλάνια σαν τον Πάγκαλο μας κάνα να πιστέψουμε ότι είμαστε τεμπελχανάδες και αντιπαραγωγικοί. Αλλά ας υποθέσω ότι έχει δίκιο και δεν μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί. Τι θα μας κάνει παραγωγικούς; Τα λεφτά της END; Την απάντηση την αφίνω σε εσένα.''
Τι γραφεις, ξερεις ?Πως κρινεις, ημιμαθεις για τον Σωρρα και την ΕND ,δεν σε τιμα.-
Ναι ειμασταν και ειμαστε λιγοι οι παραγωγικοι,σε σχεση με τον πληθυσμο,δεν ειναι απλα ψυχοπαθεια,αυθυποβολης.Δεν αλλαζουν τα νουμερα, απλα επειδη το ποθουμε.Θα αναγκαστει ο λαος γιατι δεν θα εχει να φαει?Πολυ παρελθον μου κανει.Οι εχοντες?κατασχεσεις?
Αν νομιζεις οτι η επανασταση εγινε απο μια χουφτα κουρελιδες?Τι να πω.Δεν υπηρχαν αλλλες συνησταμενες.Κωστα οι απλοποιησεις δεν σε τιμουν, σταματα,να το κανεις δεν σε τιμα.
Και την χρυση Αυγη ο λαος τη στηριζει ,εγω τι να κανω ?Να πεσω τ'ανασκελα?
Κωστα πολυ χαμηλα ρε φιλε.Ο Καζακης ειναι παιδαρας?
Σε αφηνω να με συγχωρεις ,πες οτι θες δεν θα σχολιασω αλλο.Οχι γιατι σε σνομπαρω, αλλα
κουραστικα ,δεν ειμαι οικονομολογος και το θεμα ξεφευγει και δεν γουσταρω.
Ο αερας σου ο κοπανιστος ,με τον αερα των αλλων εχει αλλη αξια.-
Το τσαφ ειναι ,''σεισμοι'' και χαος.Ο λυκος στη αναμπουμπουλα ερχεται.-
Το οτι θα μας κλασουν τα αχαμνα ειναι αποψη οικονομολογου, η δικησου,με ονειρα και σεναρια
Το ειπε αρχικα, ο σοφος οικονομολογος που ειχε γραψει βιβλια και παλια,τι αλλαξε το σαθρο
Ε ναι ειναι αλλο θεμα.Οι τραπεζες το κανουν οχι οι χωρες.
Τα χαρτια δεν στηριζουν ,ξερεις ποσες υποτιμισεις εχει φαει η χωρα μεχρι το 2000?
Αν μου πεις οτι το ΕΠΑΜ θα αλλαξει και τις ψυχες των πολιτων ε τοτε θα το ψηφισω.-
''Εκτός Ε.Ε μονάχα, θα γίνουμε παραγωγικοί. Ενώ σου αρέσει ο Σώρρας που λέει μεγάλια λόγια περι ελληνισμού, βλέπω μια αμφιβολία στα γραφομένα σου για τον λαο αυτόν. Υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν εργατικοί άνθρωποι απλά, τσογλάνια σαν τον Πάγκαλο μας κάνα να πιστέψουμε ότι είμαστε τεμπελχανάδες και αντιπαραγωγικοί. Αλλά ας υποθέσω ότι έχει δίκιο και δεν μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί. Τι θα μας κάνει παραγωγικούς; Τα λεφτά της END; Την απάντηση την αφίνω σε εσένα.''
Τι γραφεις, ξερεις ?Πως κρινεις, ημιμαθεις για τον Σωρρα και την ΕND ,δεν σε τιμα.-
Ναι ειμασταν και ειμαστε λιγοι οι παραγωγικοι,σε σχεση με τον πληθυσμο,δεν ειναι απλα ψυχοπαθεια,αυθυποβολης.Δεν αλλαζουν τα νουμερα, απλα επειδη το ποθουμε.Θα αναγκαστει ο λαος γιατι δεν θα εχει να φαει?Πολυ παρελθον μου κανει.Οι εχοντες?κατασχεσεις?
Αν νομιζεις οτι η επανασταση εγινε απο μια χουφτα κουρελιδες?Τι να πω.Δεν υπηρχαν αλλλες συνησταμενες.Κωστα οι απλοποιησεις δεν σε τιμουν, σταματα,να το κανεις δεν σε τιμα.
Και την χρυση Αυγη ο λαος τη στηριζει ,εγω τι να κανω ?Να πεσω τ'ανασκελα?
Κωστα πολυ χαμηλα ρε φιλε.Ο Καζακης ειναι παιδαρας?
Σε αφηνω να με συγχωρεις ,πες οτι θες δεν θα σχολιασω αλλο.Οχι γιατι σε σνομπαρω, αλλα
κουραστικα ,δεν ειμαι οικονομολογος και το θεμα ξεφευγει και δεν γουσταρω.

Εσύ κουράστικες, εγώ ωφείλω όμως να απαντήσω. Μου ζήτησες να γράψω την άποψη του Καζάκη και του ΕΠΑΜ με τα λόγια μου και αυτό κάνω.ostraka sos έγραψε:Σε αφηνω να με συγχωρεις ,πες οτι θες δεν θα σχολιασω αλλο.Οχι γιατι σε σνομπαρω, αλλα
κουραστικα
Εγράψα σε προηγούμενες μου αναρτήσεις ότι:ostraka sos έγραψε:δεν ειμαι οικονομολογος και το θεμα ξεφευγει και δεν γουσταρω
και:Τα ερώτηματα που τόσο εύκολα θέτεις είναι εκ φύσεως σύνθετα και απαίτουν σύνθετες απαντήσεις τις οποίες εγώ ως μη ειδικός δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε απαξιώνω εσένα ως το άτομο που έθεσες το ερώτημα, απλά αναγνωρίζω την δυσκολία να βγάζω φασόν συμπεράσματα σε θέματα που δεν είμαι ειδικός. Επίκληση στην αυθεντία λέγεται αυτό!
Επιμένω πως όλα αυτά που ρώτησες και προσπάθησα να απαντήσω κουτσά-στραβά εδώ ως μη ειδικός είναι σύνθετα οικονομικα θέματα τα οποία τα έχω αγγίξει σε επίπεδο κατανόησης αλλά δεν μπορώ να τα αναλύσω και με τεράστια επιτυχία. Μου ζήτησες να το κάνω και το έκανα.Απλά για να κάνω κατανοητό το σκεπτικό μου θα σου πω το εξής: Όταν μου ζητάν να μιλήσω για την σκουλικότρυπες και για τις μαύρες τρύπες λογικό είναι να το παραπέμψω στον Στίβεν Χόκινγκ ως αυθεντία για να λύσει το θέμα, επειδή γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι εκ φύσεως αυτά τα θέματα.
Αυτή την απάντηση μόνο ως ρητορικό τρικ μπορώ να την εκλάβω που στηρίζεται καθαρά και μόνο στην φρασεολογία. Συγνώμη, δεν είμαι ο πρώτος που τα λέει. Ούτε και ο Κάζακης είναι ο πρώτος που τα λέει.ostraka sos έγραψε:Ο αερας σου ο κοπανιστος ,με τον αερα των αλλων εχει αλλη αξια.
Ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί και άρχισε το φαγοπότι. Δεν ξέρω εσύ για ποιον λύκο μιλάς.ostraka sos έγραψε:Το τσαφ ειναι ,''σεισμοι'' και χαος.Ο λυκος στη αναμπουμπουλα ερχεται.-
Εσείς βγάζετε χρήματα μέσα από καπέλα, ας κάνουμε και 'μεις καμία μαγική πρόβλεψη.ostraka sos έγραψε:ο οτι θα μας κλασουν τα αχαμνα ειναι αποψη οικονομολογου, η δικησου,με ονειρα και σεναρια
Επίσης δεν ζητάω από κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου.
http://www.enikos.gr/economy/129227,BIN ... n_kri.htmlostraka sos έγραψε:Το ειπε αρχικα, ο σοφος οικονομολογος που ειχε γραψει βιβλια και παλια,τι αλλαξε το σαθρο
Βρε τον λαοπλάνο. Βρε τον κέρατα τον Καζάκη, τι είπε και έπεσε μέσα!
(Ακόμα ψάχνονται οι καθηγητάδες οικονομικών πως το βρήκε, ταυτόχρονα μας λένε πως άμα βγούμε από το ευρώ θα πέσει η γή πάνω στον ήλιο).
Την ίδια ώρα σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ο Σώρρας έκανε ανάλυψη απο ΑΤΜ τα 600δις!
https://www.facebook.com/groups/3086535 ... ?ref=br_tfostraka sos έγραψε:Υποπτη λαοπλανικη αντζεντα μου κανει.-
Να και ο πολέμαρχος. Σεμνός και ταπεινός!
Πρώτος πρώτος, το κάνει ο θείος Σαμ. Από κει και πέρα σου ανέλυσα τα του σκλήρου και του μαλακού νομίσματος.ostraka sos έγραψε:ι τραπεζες το κανουν οχι οι χωρες.
Το γεγονός ότι σου απάντησα στα πάντα -σε μη δομιμένο και ξεκάθαρο- ερωτιματολόγιο με ύπαρξη πηγών και δεν μπήκες στον κόπο να τα σχολιάσεις κατ' ουσίαν, μάλλον εσένα δεν τιμά.ostraka sos έγραψε:Τι γραφεις, ξερεις ?Πως κρινεις, ημιμαθεις για τον Σωρρα και την ΕND ,δεν σε τιμα.-
Συγνώμη αλλά δεν εβγάλα άκρη από αυτή την πρόταση για να ξέρω τι να απαντήσω.ostraka sos έγραψε:Ναι ειμασταν και ειμαστε λιγοι οι παραγωγικοι,σε σχεση με τον πληθυσμο,δεν ειναι απλα ψυχοπαθεια,αυθυποβολης.Δεν αλλαζουν τα νουμερα, απλα επειδη το ποθουμε.Θα αναγκαστει ο λαος γιατι δεν θα εχει να φαει?Πολυ παρελθον μου κανει.Οι εχοντες?κατασχεσεις?
Προς το παρόν οι μόνες απλοποιήσεις έγιναν από μέρος σου και επειδή δεν σου βγήκε το γλυκό άρχισες τα "δεν σε τιμά".ostraka sos έγραψε:Κωστα οι απλοποιησεις δεν σε τιμουν, σταματα,να το κανεις δεν σε τιμα.
Κάθισες και με ζόρισες να σου γράψω έγω με λόγια αυτά που λέει ο Καζάκης. Δεν είδες ούτε ένα κείμενο από αυτά που ανέβασα. Δεν άκουσες ούτε ένα βίντεο που απαντούσαν σε ότι ρώτησες και αφού δήλωσες κουρασμένος από την κουβέντα μου λες ότι όλο αυτό δεν με τιμά.
Καλό!
Η επανάσταση ξεκίνησε από μια χούφτα κουρελίδες!ostraka sos έγραψε:Αν νομιζεις οτι η επανασταση εγινε απο μια χουφτα κουρελιδες?
[/quote]ostraka sos έγραψε:Κωστα πολυ χαμηλα ρε φιλε.Ο Καζακης ειναι παιδαρας?
Πιο χαμηλά από αυτό...
https://www.facebook.com/groups/3086535 ... ?ref=br_tf
δεν γίνεται να πέσει κανείς!
- ostrako
Για να μην εχεις κενα.Και οταν λεω παραγωγικοι εννοω,μονο για τη πραγματικη οικονομια,γιατι ο λαος μου ειναι δημιουργος.Αυτα.
Για να μην εχεις κενα.Και οταν λεω παραγωγικοι εννοω,μονο για τη πραγματικη οικονομια,γιατι ο λαος μου ειναι δημιουργος.Αυτα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 345 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
O Καζάκης με χαλάει επειδή είναι σε πολλά πράγματα απόλυτος.
Γενικά το απόλυτο δεν μου αρέσει.
Αλλά από την άλλη έχει παροτρύνει τους ανθρώπους σε αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς.
Αλλά σχεδόν καθόλου σε επίπεδο δουλειάς.
Κι όμως σε επίπεδο γειτονιάς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος.
Με Καζάκη ή χωρίς Καζάκη πρέπει να έχουμε μία οργάνωση και αλληλεγγύη.
Να μην αφήσουμε να γίνει κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι γείτονα.
Να μην αφήσουμε να κοπεί ρεύμα νερό σε σπίτι γείτονα.
Ο Καζάκης μπορεί να μη διαθέτει τη μοναδική λύση αλλά δίνει μία από τις λύσεις.
ΑΥΤΟΙ.............όλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την εξαθλίωση και τη φυσική εξόντωση του λαού.
Φυσικά η λύσεις έρχονται μέσα από την αυτοοργάνωση αλλά σε πολλά επίπεδα.
Εκεί που το ΕΠΑΜ έχει παρουσία ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και γίνονται αρκετά πράγματα.
Δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο "ηγέτης" αλλά και ο κόσμος από κάτω.
Δεν καλεί σε επανάσταση μόνο.
Αλλά καλεί και σε οργάνωση από τα κάτω.
Το σφάλμα είναι όταν κάνει επίθεση σε άλλους φορείς που δεν δρουν ανταγωνιστικά απέναντί του αλλά σε άλλα χωράφια και τομείς που δεν τους έχει αγγίξει ακόμα ο ίδιος.
Αφού η επίθεση είναι σε πολλά μέτωπα δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ή μία μικρή ομάδα να καταλάβει όλους τους χώρους για να αντιμετωπίσει την επίθεση.
Αλλά από την άλλη έχει παροτρύνει τους ανθρώπους σε αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς.
Κι όμως σε επίπεδο γειτονιάς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος.
Με Καζάκη ή χωρίς Καζάκη πρέπει να έχουμε μία οργάνωση και αλληλεγγύη.
Ο Καζάκης μπορεί να μη διαθέτει τη μοναδική λύση αλλά δίνει μία από τις λύσεις.
ΑΥΤΟΙ.............όλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την εξαθλίωση και τη φυσική εξόντωση του λαού.
Εκεί που το ΕΠΑΜ έχει παρουσία ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και γίνονται αρκετά πράγματα.
Δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο "ηγέτης" αλλά και ο κόσμος από κάτω.
Δεν καλεί σε επανάσταση μόνο.
Αλλά καλεί και σε οργάνωση από τα κάτω.
Το σφάλμα είναι όταν κάνει επίθεση σε άλλους φορείς που δεν δρουν ανταγωνιστικά απέναντί του αλλά σε άλλα χωράφια και τομείς που δεν τους έχει αγγίξει ακόμα ο ίδιος.
Αφού η επίθεση είναι σε πολλά μέτωπα δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ή μία μικρή ομάδα να καταλάβει όλους τους χώρους για να αντιμετωπίσει την επίθεση.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- doctormarkon
- Επίτιμος
Δημήτρη (όστρακα) ο εχθρός δεν είναι ανίκητος.
Και δεν πρέπει να φοβόμαστε και να λέμε ότι κάθε άλλη άποψη είναι ανέφικτη.
Γιατί αυτοί στα μυαλά τους έχουν το θάνατο.
Ναι ανάμεσα στους στόχους του ΔΝΤ είναι και οι θάνατοι.
Δεν το λένε γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει.
Εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε να πεθάνουμε.
Αλλά ούτε και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.
- ostrako
Μαρια πως το καταλαβες αυτο?Το ειπα πουθενα ?Ο εχθρος δεν ειναι ανικητος.Αν ηταν Θα ειμαστανdoctormarkon έγραψε:Δημήτρη (όστρακα) ο εχθρός δεν είναι ανίκητος.
απο ποιο παλια νεκροι.Εδω δεχτηκα επιθεση ,του στυλ,Ξυπνα ρε.ουτε πως βγαινουν τα λεφτα ξερεις ,κοροιδοο,ανοιξε τα ματια σου,διαβασε ρε,ο Καζακης τα λεει ρε ,αυτος ειναι που τα λει ρεε,
κοιμασε ρε ,ελα στον αγωνα να τους φαμε ,καθεσε στον καναπε και μιλας,ενω αλλοι πολεμανε,
ξυπνα.Και δες ,λεω ναι τον παρακολουθησα,και ειδε η νοηση μου ,αλλα πραματα.Δεν εχω το δικαιωμα?Οχι ρε δεν διαβαζεις ,ξυπνα ,λες ψεματα κοιμασε.Λεω παλι,διαβαζεις και κανενα αλλο?
Αντιδραση-ποιον τον κοντο που ξυριζετε με λειζερ?
Ρωτω ειναι εφικτα?Πως και με πιους πες μας κατι θα ξερεις βοηθα.Ετοιμη τροφη θες ρεε διαβασε
κοιμασε.Παρε να δαιβασεις.
Ετσι εζησε το μυαλο μου χτες ,εδω την κατασταση.Τελικα ειμαι πολυ καλος ανθρωπος.....
- doctormarkon
- Επίτιμος
Ποιός είναι αυτός ο κοντός που ξυρίζεται με λέιζερ?
Το ακούω το ακούω αλλά δεν μπορώ να εντοπίζω τον κοντό.
Δεν ξέρω το ύψος του Καζάκη ή του Σώρρα και δεν πήρα μεζούρα να τους μετρήσω.
Ποιός είναι ο κοντός τελικά?
Το ακούω το ακούω αλλά δεν μπορώ να εντοπίζω τον κοντό.
Δεν ξέρω το ύψος του Καζάκη ή του Σώρρα και δεν πήρα μεζούρα να τους μετρήσω.
Ποιός είναι ο κοντός τελικά?
Μαρία, συμφωνούμε εδώ αλλά...πιο απόλυτη οντότητα απο το ΚΚΕ δεν υπάρχει πάνω στο πλανήτη και σε πείραξε ο Καζάκης;doctormarkon έγραψε:O Καζάκης με χαλάει επειδή είναι σε πολλά πράγματα απόλυτος.
Αυτά ποιος τα λέει, το ΚΚΕ; Το ΚΚΕ που καρπόνεται ότι απεργεία γίνεται; Το ΚΚΕ που όταν έσκασε η πρόταση να γίνει διαρκής πολιτική απεργία άρχισε να παροτρύνει του εργάτες σε συνδικαλιστική απεργία για μια ακόμη φορά;doctormarkon έγραψε:Αλλά από την άλλη έχει παροτρύνει τους ανθρώπους σε αυτοοργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς.
Συμφωνώ με χίλια!doctormarkon έγραψε:Με Καζάκη ή χωρίς Καζάκη πρέπει να έχουμε μία οργάνωση και αλληλεγγύη.
doctormarkon έγραψε:Ο Καζάκης μπορεί να μη διαθέτει τη μοναδική λύση αλλά δίνει μία από τις λύσεις.

Φαντάζομαι ότι μίλας για την επίθεση στο ΚΚΕ. Το είχαμε κουβεντιάσει και παλαιότερα εδώ μέσα το ίδιο θέμα και σου είχα πει. Αν βρεις κάτι που έχει πει ο Καζάκης για το ΚΚΕ και δεν είναι αλήθεια, να βγει το ΚΚΕ να το διαψεύσει. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο όμως.doctormarkon έγραψε:Το σφάλμα είναι όταν κάνει επίθεση σε άλλους φορείς που δεν δρουν ανταγωνιστικά απέναντί του αλλά σε άλλα χωράφια και τομείς που δεν τους έχει αγγίξει ακόμα ο ίδιος.
ostraka sos έγραψε:Εδω δεχτηκα επιθεση
ostraka sos έγραψε:κοροιδοο
ostraka sos έγραψε:λες ψεματα κοιμασε

Η θυματοποίηση δεν θα σου δώσει δίκιο, συνεπώς μην βάζεις λόγια στο στόμα μου και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Το γεγονός ότι απάντησα ότι ρώτησες και δεν πήρα απάντηση καμία πιθανολογώ ότι έθιξε τον εγωισμό σου για αυτό γυρνάς πάλι και πάλι για να πεις τα γνωστά. Εχθές ξεκαθάρισα ότι η επίθεση δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο κάτι που εδώ μέσα δεν το έχω κάνει πότε και αν το έκανα ζήτησα συγνώμη ύστερα.
ostraka sos έγραψε:λεω ναι τον παρακολουθησα
ostraka sos έγραψε:Οχι ρε δεν διαβαζεις
ostraka sos έγραψε:Ρωτω ειναι εφικτα?Πως και με πιους πες μας κατι θα ξερεις βοηθα
Εισερχόμενος στο νήμα έθεσες κάποια ερωτήματα. Η πρώτη αντίδραση μου ήταν να απαντησώ με πηγές εξαιτίας της μη ειδικότητας μου πάνω στο θέμα.ostraka sos έγραψε:Παρε να δαιβασεις.
Χωρίς να τσεκάρεις καμία από τις πηγές μου λες να τα γραψώ με απλά λόγια εγώ όπως τα καταλαβαίνω.
Σου λέω ότι έιναι δύσκολο θέμα και ότι δεν είμαι οικονομολόγος, σύνεπως υπάρχει πρόβλημα.
Επιμένεις στην ίδια άποψη και μάλιστα μου την λες επειδή σου ανέβασα πηγές. Τι πιο φυσικό!
Μετα πολλά ξεκινάω να απαντάω. Απάντησα στα πάντα, δεν μπήρα καμία απάντηση. Σου ανέλυσα όλο το σκεπτικό πίσω από το θέμα Καζάκη.
Όταν είδες και απόειδες ότι δεν βγάζεις άκρη, είπες ότι κουραστικές και ότι δεν είσαι οικονομολογός.
Τώρα πήρες πάλι τον λόγο, κλάφτικες και έβαλες στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα.
Γιατι το λέω αυτό;
Γιατί άλλο να πεις κάποιον "ορίστε αυτά που ρώτησες, υπάρχουν εδώ, διάβασε τα" και όχι αυτό που αφίνεις να εννοηθεί ότι είπα "διάβασε γενικά". Ταυτόχρονα πετάς και ένα "εγώ είμαι ψαράς" λες και εγώ θα σε κρίνω αν είσαι ψαράς ή αν είσαι πρύτανης.
Λοιπόν, σε ότι γράφεται εδώ θα απάνταω. Δεν θα με τρελάνεις στα καλά καθούμε.
Μάλλον εσύ, όπως και ο κύριως με το λέιζερ μούσι, βλέπεται φαντάσματα και φανταστικούς εχθρούς.
Επειδή εσείς θέλετε να στηρίξετε τον "πολέμαρχο την ελλάδας" δεν θα βγούμε τρέλοι όλοι μας εδώ μέσα.
Αυτό άσε του άλλους να το λένε για σένα.ostraka sos έγραψε:Τελικα ειμαι πολυ καλος ανθρωπος.....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kostakis την Πέμ 08 Αύγ 2013, 11:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
https://www.google.com/search?q=%CF%83% ... B500%3B343doctormarkon έγραψε:Ποιός είναι αυτός ο κοντός που ξυρίζεται με λέιζερ?
Men In Black!
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 1 φορά
doctormarkon έγραψε:Ποιός είναι ο κοντός τελικά?
Kostakis έγραψε:https://www.google.com/search?q=%CF%83% ... B500%3B343doctormarkon έγραψε:Ποιός είναι αυτός ο κοντός που ξυρίζεται με λέιζερ?
Men In Black!

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.